bimi Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 16.10.02, 12:14 A skąd wiesz, że to był "Aktywista Dzihadu"? Jakiś proces miał wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! IP: *.man.bialystok.pl 16.10.02, 12:22 hahahha proces by niejeden Zobaczymy czy jest czego gratulowac, czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 16.10.02, 12:26 Gość portalu: dorota napisał(a): > proces by niejeden Tak? A jaki był wyrok w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 21.10.02, 15:23 Dziękuję. Wszystkich terrorystów powinien spotkać ten los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! IP: *.upc.chello.be 21.10.02, 15:29 poliklinik napisała: > Dziękuję. > > Wszystkich terrorystów powinien spotkać ten los. Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A takze tych co cudze domy burza buldozerami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 21.10.02, 21:07 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A takze > tych co cudze domy burza buldozerami. Zdecydowanie tak! Jednak odrobinkę wcześniej tych "rozrywkowych",tych, którym potem ciężko zrobić pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! IP: *.upc.chello.be 21.10.02, 22:02 jaceq napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A takz > e > > tych co cudze domy burza buldozerami. > > Zdecydowanie tak! Jednak odrobinkę wcześniej tych "rozrywkowych",tych, którym > potem ciężko zrobić pogrzeb. A wiesz jak to jest?Najpierw dzialaja mundurowi terrorysci a potem uaktywniaja sie ci rozrywkowi. Nie wiem czywiesz,ze ci ,ktorzytak bardzo oburzaja sie na terroryzm palestynski tez zaczynali od terroryzmu.Nie slyszales o wysadzeniu hotelu Dawida przez Irgun?A moze w ogole nie slyszales o Irgunie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Chyba wie, jak to jest. 21.10.02, 22:41 Gość portalu: Ania napisał(a): > A wiesz jak to jest? Najpierw dzialaja mundurowi terrorysci a potem uaktywniaja sie ci rozrywkowi. To nie tak. Pierwszy był terror arabski. > Nie wiem czywiesz,ze ci ,ktorzytak bardzo oburzaja sie na terroryzm palestynski > tez zaczynali od terroryzmu.Nie slyszales o wysadzeniu hotelu Dawida przez > Irgun?A moze w ogole nie slyszales o Irgunie ? Widziałem te stronki, którymi się ostatnio tak fascynujesz. Nic specjalnego. Pełno tego. Każda opcja ma swe własne oszołomstwo. Nic mi do niego, a z pewnością żaden to autorytet. Widziałem na BBC (no, już czas jakiś temu) wypowiedz Araba, przedsiębiorcy z Hajfy, zatrudniającego iluśtam swych rodaków, z obywatelstwem I. Pytano go, co by zrobił, gdyby powstało niepodległe państwo palestyńskie i przyszło mu znaleźć się w niej wraz z firmą w niej. Odpowiedział krótko: "powiesiłbym się". Może i wyjątek, ale znamienny. Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej lektury bajeczek na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chyba wie, jak to jest. IP: *.upc.chello.be 21.10.02, 22:54 jaceq napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > A wiesz jak to jest? Najpierw dzialaja mundurowi terrorysci a potem uaktyw > niaja sie ci rozrywkowi. > > To nie tak. Pierwszy był terror arabski. > > > Nie wiem czywiesz,ze ci ,ktorzytak bardzo oburzaja sie na terroryzm palest > ynski > > tez zaczynali od terroryzmu.Nie slyszales o wysadzeniu hotelu Dawida przez > > > Irgun?A moze w ogole nie slyszales o Irgunie ? > > Widziałem te stronki, którymi się ostatnio tak fascynujesz. Nic specjalnego. Pe > łno tego. Każda opcja ma swe własne > oszołomstwo. No to ja Ci skopiowalam taka jedna stronke.Tylko nie wiem dlaczego zarzucasz oszolomstwo encyklopedii panie Jaceq. Nic mi do niego, a z pewnością żaden to autorytet. > Widziałem na BBC (no, już czas jakiś temu) wypowiedz Araba, przedsiębiorcy z Ha > jfy, zatrudniającego iluśtam > swych rodaków, z obywatelstwem I. > Pytano go, co by zrobił, gdyby powstało niepodległe państwo palestyńskie i przy > szło mu znaleźć się w niej wraz z > firmą w niej. Odpowiedział krótko: "powiesiłbym się". Może i wyjątek, ale znami > enny. > No tak rzeczywiscie dobry przyklad.Ja zas widze buldozery burzace ludzkie domy prawie co dzien w telewizji. > Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej lektury bajeczek na dobranoc. To w encyklopedii pisza bajeczki?Napisz do nich koniecznie.Zprotestuj,ze nie zgadzasz sie z danymi ,ktore podaja a moze masz lepsze dane?To im podeslij. Polityka, Historia powszechna, Izrael Irgun (1937-1948) widok strony znajdź podobne pokaż powiązane Irgun (z hebrajskiego Irgun Cwai Leumi - Narodowa Organizacja Zbrojna, zwana też Etzel), podziemne syjonistyczne ugrupowanie terrorystyczne wyłonione z Hagany, które działało w latach 1937-1948 na terenie Palestyny. Występowało zarówno przeciw Palestyńczykom, jak i Brytyjczykom. Od grudnia 1943 na jej czele stanął, pochodzący z Brześcia Litewskiego, M. Begin (późniejszy laureat pokojowej Nagrody Nobla). Jako zwolennik terroryzmu był odpowiedzialny za krwawe akcje dokonane przez Irgun. Do największych należał zamach bombowy dokonany 26 VII 1946 na Hotel Króla Dawida, w wyniku którego zginęło 26 Brytyjczyków, 41 Arabów, 17 Żydów i 5 osób innych narodowości. M. Begin po tej akcji wyraził jedynie żal z powodu zabicia Żydów. W czasie wojny 1947-1948 Irgun dokonała masakry wsi arabskiej Deir Jassin (9 IV 1948), w wyniku której zginęło 250 osób. Innym aktem bestialstwa była egzekucja, porwanych wcześniej, dwóch żołnierzy brytyjskich, których na rozkaz Begina wysadzono w powietrze (27 IV 1947). Wydarzenie to było przyczyną wystąpień antyżydowskich w Wielkiej Brytanii, m.in. spalono synagogę w Derby. Powiązania Hagana, Begin Menachem, więcej » Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konus Re: Chyba wie, jak to jest. IP: *.abo.wanadoo.fr 29.10.02, 19:04 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Gość portalu: Ania napisał(a): > No tak rzeczywiscie dobry przyklad.Ja zas widze buldozery burzace ludzkie domy > prawie co dzien w telewizji. ================================== To W Bejrucie tez pokazuja Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba ania slyszala o wzglednosci pojec? IP: *.rdu.bellsouth.net 06.11.02, 04:52 Moze ktos , kiedys napisze inna historie. Teraz Irgun to bohaterzy, Jedwabniki to mordercy, kapital belgijski moralny ( chociaz Kongijczycy to kwestionuja). Moze oddasz swoj dom jako zadoscuczynienie za kolonializm? Moze lepiej nie analizowac tego? Pojecia sa tak bardzo wzgledne, nie? Gość portalu: Ania napisał(a): > jaceq napisał: > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A > takz > > e > > > tych co cudze domy burza buldozerami. > > > > Zdecydowanie tak! Jednak odrobinkę wcześniej tych "rozrywkowych",tych, > którym > > potem ciężko zrobić pogrzeb. > > > A wiesz jak to jest?Najpierw dzialaja mundurowi terrorysci a potem uaktywniaja > sie ci rozrywkowi. > > Nie wiem czywiesz,ze ci ,ktorzytak bardzo oburzaja sie na terroryzm palestynski > > tez zaczynali od terroryzmu.Nie slyszales o wysadzeniu hotelu Dawida przez > Irgun?A moze w ogole nie slyszales o Irgunie ? Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 29.10.02, 14:15 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Dziękuję. > > > > Wszystkich terrorystów powinien spotkać ten los. > > > Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A takze > tych co cudze domy burza buldozerami. Jesteś odpowiedniego pochodzenia i udajesz, że nie wiesz, że twym obowiązkiem wobec JHWH jest wycięcie w pień aż do siódmego pokolenia włącznie, włącznie ze zwierzętami oraz nie pozostawienie kamienia na kamieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Deuteronomium, 3,6-7 (na przykład) ? 05.11.02, 13:36 jaceq napisał: > poliklinik napisała: > Dziękuję za cytat. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
twojapoczta Re: Aktywista Dzihadu zastrzelony...gratulacje! 06.11.02, 10:42 Gość portalu: Ania napisał(a): > poliklinik napisała: > > > Dziękuję. > > > > Wszystkich terrorystów powinien spotkać ten los. > > > Jestem za!!!Tych umundurowanych co strzelaja do kobiet i dzieci tez.A takze > tych co cudze domy burza buldozerami. Jawohl. Zapić wszystkich Palestyńczyków. Na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś