Dodaj do ulubionych

Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu

IP: 62.233.173.* 18.10.02, 14:26
W mediach nieustannie rozpowszechnia się nowomowa ukłądu rządzącego. Wyborcza
także się do tego dokłąda. Uzywa się na przykład słowa warcholswto tak, jakby
wszystko w Polsce było w porządku, jakby nic się złego w naszym kraju nie
działo. Proponowałbym raczej zamiast warcholstwo mówić rozpaczliwe wołanie o
ratunek dla polski, a przeszkadzanie sejmowi, walką o Polskę. Czy rządzący
naprawdę nie mająkontaktu z rzeczywistością. Czy oni naprawdę nie widzą, że
są jak peerelowscy propagandziści???
Obserwuj wątek
    • karlin Wstrzymał słońce, ruszy z posad bryłę świata ?/nt 18.10.02, 14:34
      • karlin Per leppera ad astra /nt 21.10.02, 17:29
    • Gość: piotrq w tej walce o Polskę... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.10.02, 14:42
      ...chętnie zatłukę tego sukinsyna, damskiego boksera, chama, kłamcę i złodzieja.
      • Gość: mgrinz Re: w tej walce o Polskę... IP: *.plaszew.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:46
        prostaka , jeszcze bym dodał. Przeraża mnie bezczelność tego typa, naprawde.
        Zycze mu fatalnych wynikow wyborów, a co mi tam , nadzieja matką.....smile
        • Gość: kszatek Re: w tej walce o Polskę... IP: 5.2.* / 199.43.14.* 18.10.02, 17:07
          lepper skonczy tam gdzie powinien, czyli w wiezieniu bo w koncu ktos musi miec
          wystarczajaco odwagi i powiedziec dosyc. ja juz mowie dosyc ale oczywiscie
          wplyw mam zaden - od razu jednak wszystkich uprzedzam - jesli lepper bedzie
          kidykolwiek rzadzil odmawiam posluszenstwa panstwu i wszystkich zapraszam do
          siebie (rowniez przyjme zaproszenia innych) zeby zalozyc razem Polska Republike
          Bezlepperaielpeera
          • Gość: No, no Re: w tej walce o Polskę... IP: *.man.poznan.pl 19.10.02, 13:23
            Drogi kszatku
            Podzielam twój pogląd co do niejakiego Leppera !
            Ale widzisz tylko półprawdę !
            Kto nam podsuwa Leppera ??
            Czy nie czasem "media publiczne", ktore robią mu darmową reklamę ?
            Czy to przypadek ,że mamy go w nadmiarze ?
            Czy to nie przypadek, że Lepper gra zgodnie z potrzebami SLD !! (vide zerwanie
            debaty ?)
            Kto dzięki działaniom niejakiego Leppera mógł uchwalić w sejmie Regulamin ,
            ktory uniemozliwia posłom debatowanie nad najważniejszymi dla kraju i Obywateli
            sprawami ???
            Czy to czasem nie dzięki "działaniom" niejakiego Leppera w prezydium sejmu nie
            przedstawicieli opozycji poza PO !
            A skoro "media publiczne" mu służą i jest to robione w interesie SLD( czerwono-
            rózowych) , to jak myslisz ? Nie udało się im zrobić wodę z twego mózgu ??!
            • jaceq Re: w tej walce o Polskę... 20.10.02, 10:11
              Gość portalu: No, no napisał(a):

> Drogi kszatku
              > Podzielam twój pogląd co do niejakiego Leppera !
              > Ale widzisz tylko półprawdę !
              > Kto > Czy > Czy> Czy> Kto> Czy... itd.

No no, spiskowa teoria posunięta do absurdu. Sejm ma władzę ustawodawczą. A że robi to marnie - to m.in. sprawa
              tego, że jest zmuszany debatować nad lokalizacją wychodków publicznych w Pipidówce. A zmuszany jest, bo
              Giertychowie, za pomocą swoich Janowskich, uważają za słuszne dać przedwyborczy show także na posiedzeniu
              sejmu. Do show przyłączają się Lepperbandy (co nie dziwi) i Popissy (co cieszy, bo pora temu Q-restwu na śmietnik).
              • Gość: Owoc Re: w tej walce o Polskę... IP: *.man.poznan.pl 21.10.02, 12:36
                jaceq napisał:

> Gość portalu: No, no napisał(a):
                >
                > > Drogi kszatku
                > > Podzielam twój pogląd co do niejakiego Leppera !
                > > Ale widzisz tylko półprawdę !
                > > Kto > Czy > Czy> Czy> Kto> Czy... itd.
                >
                > No no, spiskowa teoria posunięta do absurdu. Sejm ma władzę ustawodawczą. A
                że
                > robi to marnie - to m.in. sprawa
                > tego, że jest zmuszany debatować nad lokalizacją wychodków publicznych w
                Pipidó
                > wce. A zmuszany jest, bo
                > Giertychowie, za pomocą swoich Janowskich, uważają za słuszne dać
                przedwyborczy
                > show także na posiedzeniu
                > sejmu. Do show przyłączają się Lepperbandy (co nie dziwi) i Popissy (co
                cieszy,
                > bo pora temu Q-restwu na śmietnik).

--------------------------------------------------------------------------------
                Panie Jacqu
                Piszesz , ze Sejm jako władza ustawodawcza za sprawą Giertychów, Janowskich
                zmuszona jest debatować nad lokalizacją wychodków , co jest tzw. show
                przedwyborczym !! No ładne pan świadectwo wystawiasz niejakiemu Borowskiemu,
                który jak mniemam jest głównym autoremm każdego porządku obrad sejmowych !!!!
                Zatem przestań pan przpisywać autorstwo porządku obrad sejmowych ,
                osobom ,które nie są i nie mogą być autorami . Co dowodnie wyszło , gdy
                Janowski wezwał do uzupełnienie ustalonego przez niejakiego Borowskiego
                porządku obrad "o informację premiera lub ministra skarbu na temat sprzedaży
                STOENU". Przypisuj pan zasługi wg. autorstwa, a nie pomówień !!
                Rozumiem , ze nie dziwi zachowanie Lepperbandy, która gra tak jak SLD, gromko
                wołając że broni interesów Polski !
                Zgadzam się , że q-urestwo pora wyrzucić na śmietnik !
                Rozumiem, ze dla ciebie debata na temat sposbów prywatyzacji strategicznego
                obszaru jaką jest energetyka jest showem na temat wychodków w pipidówie !
                A tak po za tym, to wszystko jest spiskową teorią posunuiętą do absurdu !!!
                Zwłaszcza ustalanie porządku obrad sejmu przez niejakiego Borowskiego !!
                Pozwolisz pan spytać , jakie szkoły kończyłeś i kto cię uczył logiki ???
                To tak na wszelki wypadek, abym czasem nie uczynił komuś niedźwiedziej
                przysługi reklamując ich "wysoki "poziom !!!
                PZDR

• Gość: kszatek Re: w tej walce o Polskę... IP: 5.2.* / 199.43.14.* 21.10.02, 12:04
              troche sie zgubilem w twojej wypowiedzi mimo dobrego poczatku i nie bardzo wiem
              skad takie wyciagnales wnioski. pewnie masz racje nt. jego aliansu z SLD ale to
              mnie malo obchodzi bo to jest po prostu bydlak i krynminalista. jakbym kiedys
              go spotkal to naplulbym mu na ten osmalony kwarcowka ryj
    • Gość: mr_pope Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:46
      Coś nie tak z panem Lepperem. Kiedy trzeba, powołuje się na demokrację w Polsce
      i to, że został demokratycznie wybrany (vide problemy z Lepperem w-ce
      marszałkiem). A kiedy nie potrzeba, to bimba sobie na organy demokracji i
      pokazuje gdzie ją ma. To jak w końcu? Walczymy z demokracją przy pomocy
      demokratycznie wybranego parlamentu?
      • Gość: Aro Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.dialo.tiscali.de 18.10.02, 15:06
        mr pope jakos trzeba walczyc
      • Gość: Kopernik Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: 62.233.173.* 18.10.02, 17:00
        Koleś, cynicy z układu rządzącego to fetyszyści prawni. W USA mówi się , że nie
        ma państwa prawa tylko państwo prawników. A u nas ciągle z prawa robi się
        fetysz. Marksiści mówili o prymacie polityki nad prawem, a liberalni demokraci,
        że jest odwrotnie. Kto ma rację to widać. Dla mnie prawo jest narzędziem
        mającym przyczyniać się do ROZWOJU kraju, a nie odwrotnie. Jeśli jest złe to
        się je zmienia. Jeśli ktoś blokuje zmiany to trzeba obchodzić prawo w myśl
        hasła PRL-owskiej opozycji: to co jest dziś zakazane, jutro będzie powszechnie
        obowiązującym prawem". Nie dajcie zrobić z siebie fetyszystó, a jeśłi już to
        lepsze są fetysze z sex shopu. Z Bogiem.
        • jaceq Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu 20.10.02, 10:15
          Gość portalu: Kopernik napisał(a):

> A u nas ciągle z prawa robi się fetysz.

I słusznie. Powinna to być świętość.

> Jeśli jest złe to się je zmienia.

Jak najbardziej. A nie próbuje obchodzić.

> Jeśli ktoś blokuje zmiany to trzeba obchodzić prawo w myśl
          > hasła PRL-owskiej opozycji: to co jest dziś zakazane, jutro będzie powszechnie
          > obowiązującym prawem".

To jest typowo komunistyczne pieprzenie. Dziś zakazane jest rabowanie banków - jutro wybrani przeze mnie
          populiści zrobią je "powszechnie obowiązującym prawem".
    • alfalfa Człowieku............. 18.10.02, 17:06
      • Gość: Jaaz Pomoge Lepperowi IP: proxy / 195.130.88.* 19.10.02, 01:28
        założyć stryczek na szyję przedtem pomoge Giertychowi
        w tej samej czynności. pozostali naprawiacze polski do zoologu
        jako żywe eksponaty
    • Gość: wikul Pomóżmy Polsce , wyślijmy Leppera na Ksieżyc IP: *.acn.waw.pl 19.10.02, 00:40

> W mediach nieustannie rozpowszechnia się nowomowa ukłądu rządzącego. Wyborcza
      > także się do tego dokłąda. Uzywa się na przykład słowa warcholswto tak, jakby
      > wszystko w Polsce było w porządku, jakby nic się złego w naszym kraju nie
      > działo. Proponowałbym raczej zamiast warcholstwo mówić rozpaczliwe wołanie o
      > ratunek dla polski, a przeszkadzanie sejmowi, walką o Polskę. Czy rządzący
      > naprawdę nie mająkontaktu z rzeczywistością. Czy oni naprawdę nie widzą, że
      > są jak peerelowscy propagandziści???

Zabierz swojego pupila na Księżyc , w ten sposób najlepiej pomożesz Polsce .
    • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 09:04
      A co takiego Lepper uczynił ?
      Jego walka z układami politycznymi jest przecież słuszna . I właśnie dla tego
      Ci co siedzą przy korycie kryminalizują jego poczynania .
      Niech mi ktoś powie, czy można inaczej działać jak to robi Lepper po
      partyzancku, jeśli się ma do czynienia urzędnikami państwowymi na najwyższym
      szczeblu którzy łamią prawo ?

Skoro pan minister wbrew prawu postępuje , bo nie mając kontyngentów na
      sprowadzanie zboża pomimo to sprowadza dla swojej firmy . Czy jest inny sposób
      żeby uwypuklić taki fakt ?
      Dzięki heroicznym działaniom Leppera i wysypaniem tego zboża na tory, opinia
      publiczna dowiaduje się o oszustwach urzędników państwowych .
      Skoro macie takich urzędników państwowych co niszczą w Polsce miejsca pracy i
      rynek produktami rolnymi , i jeszcze popieracie tych urzędników . Nie dziwcie
      się że coraz więcej obywateli będzie bez pracy .
      To przecież Lepper ma racje że działa po partyzancku , nawet w sejmie .
      Sytuacja tego wymaga i jest to jedyna możliwość .
      Ja jestem w pełni świadomy że tu na forum niektórzy Userzy mają tak
      ukształtowany system wartości że dla nich Lepper jest kryminalistą i
      warchołem.
      Niestety fakt jest taki, że z niego na siłę starają się zrobić kryminalistę i
      warchoła , i to robią prawdziwi kryminaliści i warchoły . Dodał bym jeszcze
      pasożyci .

Nie jest łatwo zamknąć człowieka do więzienia za mówienie prawdy i heroicznych
      czynów w celu odsłonięcia tej prawdy . W końcu to tak naprawdę to jest
      odwrotnie , odwraca się cały czas uwagę opini publicznej od prawdziwych
      przyczyn obecnej sytuacji . Ucieka złodziej i doganiany krzyczy łapać
      złodzieja .
      Lepper na pewno nie jest przyczyną tej sytuacji , a że chce ją uzdrowić i
      pokazuje palcem odpowiedzialnych za złą sytuacje . To jest wrogiem numer 1.
      warchołem itd.itp.

Cóż , chętnie dam się przekonać że nie mam racji . Wtedy powierze moje
      zaufanie innej osobie . Ale komu wszyscy już byli , i co ? I komu się
      poprawiło ?
      No właśnie , tym pasożytom co byli podłączeni do pieniędzy publicznych .
      Wykorzystali maksymalnie stanowiska do robienia osobistych fortun , podczas
      gdy naród ubożał . Na to się mówi tak jak Lepper mówi , prosto i rzeczowo , po
      prostu złodzieje .

Alen.

• Gość: Nihil Novi Re: Ludzi, którzy myślą jak Alen proszę o kontakt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 13:16
        Chodzi o wypowiedzi na bierzące tematy, na stworzenie jakiegoś realnego obrazu
        tego co dzieje się w RP. Mój email: ptsszcz@sus.univ.szczecin.pl
      • Gość: Owoc Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.man.poznan.pl 20.10.02, 08:54
        Allenie
        Zgodnie z prawdą zauważasz, że Lepper krytykuje i staje na czele
        pokrzywdzonych, ale czy jego działania ( nie słowa ) potwierdzają to co mówi ??
        Czy to przypadek , że w sejmie głosuje zawsze z SLD, lub nie głosuje dając tym
        samym SLD mozliwość kontynuacji działań, ktore neutralizują rzeczywistą
        opozycję ??
        Lepper jest fałszywą opozycją podsuwaną pod nos społeczeństwu przez SLD
        i "media publiczne" ,aby miało w wyborach złudzenie iż ma wybór w postaci
        alternatywy( oczywiście fałszywej!!!!) , w ten sposób głosy społeczeństwa
        niezadowolonego z działań SLD zostają rozbite na prawdziwą alternatywę oraz
        fałszywą alternatywę Leppera !! Zabieg socjologiczny czyniony na społeczeństwie
        oczywiście z pomocą "niezależnych mediów publicznych" !!!!! Przykro mi ale
        wiele osób daje się manipulować podobnie zresztą jak i ty !
        • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 12:51
          Gość portalu: Owoc napisał(a):

> Allenie
          > Zgodnie z prawdą zauważasz, że Lepper krytykuje i staje na czele
          > pokrzywdzonych, ale czy jego działania ( nie słowa ) potwierdzają to co
          mówi ??
          >
          Nie widzę dużego konfliktu między jego działaniami a słowami , a różnicę tą
          uważam za znośną , oczywiście ze względu na obecną sytuacje .
          Niestety nie widzę innej alternatywy , a element ryzyka zawsze istnieje .
          Kiedyś napisałem że jestem w stanie głosować na diabła i podpisać z nim umowę
          własną krwią , jeśli tylko doprowadzi to do uzdrowienia sytuacji .A wtedy ten
          diabeł gdyby rzucił kości które by zapoczątkowały procesy odnowy w sensie
          pozytywnym , przestał by być diabłem .
          Zastanów się nad głębią tego zdania .
          >
          > Czy to przypadek , że w sejmie głosuje zawsze z SLD, lub nie głosuje dając
          tym
          > samym SLD mozliwość kontynuacji działań, ktore neutralizują rzeczywistą
          > opozycję ??
          >
          Każdą rzecz można dwojako interpretować , wszystko zależy tylko od tego co
          chce się osiągnąć . Poza tym każdy myślący nie dorzuci takiej możliwości .
          >
          > Lepper jest fałszywą opozycją podsuwaną pod nos społeczeństwu przez SLD
          > i "media publiczne" ,aby miało w wyborach złudzenie iż ma wybór w postaci
          > alternatywy( oczywiście fałszywej!!!!) , w ten sposób głosy społeczeństwa
          > niezadowolonego z działań SLD zostają rozbite na prawdziwą alternatywę oraz
          > fałszywą alternatywę Leppera !!
          >
          Nawet gdyby tak było jak piszesz , to jeszcze nie oznacza że wynik końcowy
          założeń SLD, będzie zgodnie z jej oczekiwaniem . Poza tym nie sądzę żeby tak
          było.
          Wszystko wskazuje bardziej na chaotyczne nie kontrolowane działania ,
          działania które nie jednokrotnie ośmieszają tych co je podejmują . Ośmieszają
          na arenie międzynarodowej , tu mam na myśli wysyłanie listu gończego za
          Lepperem , podczas gdy on jest na zaproszeniu jakiejś organizacji za granicą ,
          co było wiadome .
          Takiego błazeńskiego cyrku i braku koordynacji w działaniach możesz znaleźć
          tylko w trzecim świecie .
          Aresztują Leppera w Kudowie i w drodze do Wrocławia , gdzieś koło Ząbkowic
          wypuszczają go .
          Lepper miał racje mówiąć wtedy , w jaki sposób i do czego angażuje się środki
          finansów publicznych , urządza się cyrk ośmieszający Polskę , i to na rachunek
          podatnika.
          W taki sposób nie stworzy się miejsc pracy , ale odwrotnie . Zadem poważny
          inwestor po strawieniu takiego cyrku, musi się poważnie zastanowić nad
          ewentualnie zamierzaną inwestycją .
          Jednam słowem stworzyliście poligon inwestycyjny dla kapitału spekulacyjnego ,
          a ten ma tylko interes zrobić szybko pieniądze , i dać nogę .
          Spójrzcie na dzisiejszą rzeczywistość , to jest przecież to , co Wam Lepper
          przed latami przepowiedział .

Wybacz , jeśli Ty uważasz że takie działania noszą znamię strategii
          socjologicznej nad społeczeństwem , jak niżej napisałeś , to nie wiem co
          powiedzieć.
          Bardziej mi te kroki przypominają daleko idący chaos i brak jakiej kolwiek
          koncepcji ,
          niż socjologiczne zabiegi.
          Oczywiście przy odrobinę dobrej woli można schować się za Twoją teorią .

Zabieg socjologiczny czyniony na społeczeństwie
          >
          > oczywiście z pomocą "niezależnych mediów publicznych" !!!!! Przykro mi ale
          > wiele osób daje się manipulować podobnie zresztą jak i ty !
          >
          Widzisz , końcowa decyzja jest sumą kompromisów . Kompromisów podjętych na
          bazie własnego bagażu doświadczeń i możliwości danego osobnika , powiązania
          tych doświadczeń w logiczną całość.
          Moim zdaniem większość wydarzeń wskazuje na nie zgodności w Twojej teorii .
          Nie twierdzę że Lepper jest idealnym rozwiązaniem , jednak na horyzoncie nie
          widzę czegoś co Ty nazywasz alternatywą , nie podając jej .

Tak że nie widzę powodu do tego, żeby Tobie było przykro , przykro z powodu
          tego że ja i wiele osób są manipulowane.
          Twoja pewność tego faktu nie jest żadnym dowodem popierającym Twoje założenie,
          raczej widział bym tu arogancje myślenia . Tym bardziej że starasz się
          neutralizować Leppera nie podają alternatywy. Bardziej mi to przypomina
          końcowy akt przeczytania przez Jaruzelskiego ogłoszenia o stanie wojennym ,
          chodzi mi tu o słowa kto podpisał tan akt, podpisało Polskie Radio i Telewizja.

Alen.

• Gość: torek Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 09:47
      Kopernik a co proponuje mr Lepper?
      Walkę o Polskę i o władzę?
      a jak on chce walczyć o Polskę, to populista gdyby doszedł do władzy (aż mi się
      gorąco zrobiło na samą myśl) będzie kradł więcej niż komuchy z dzisiejszego
      rządu i czarni z poprzedniego razem wzięci.
      Moim zdaniem miejsce Leppera jest w więzieniu i to nie za powiedzenie czegoś na
      prezydenta czy kogokolwiek innego (bo od tego są sądy cywilne) ale za bicie
      ludzi i niespłacone kredyty.
      • Gość: Owoc Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.man.poznan.pl 19.10.02, 13:36
        torku
        Człowieka rozpoznaje się po owocach , a nie gadaniu !!
        W słowach, Lepper jest po stronie skrzywdzonych , zaś w czynach tak się głupio
        składa, że głosuje tak jak SLD!!!( przypadek ?)
        Stara socjologiczna sztuczka komunistów , stawaj na czele swoich wrogów !!! i
        Lepper jest takim szefem delegowanym do stanięcia na czele wrogów , to znaczy
        tych niezadowolonych , ktorzy nie daj Boże mogliby zrobić krzywdę SLD !! I tak
        się dziwnie składa, ze ugrupowanie Leppera ogólnie przeciwne SLD w swych
        działaniach przez manewry Leppera zawsze działa na korzyść SLD !! W słowach
        zaś, zawsze Lepper jest przeciwko SLD !! i ludzie zwłaszcza pokrzywdzeni dają
        się nabrać na słowa nie analizując skutków ( czyli owoców) "opozycyjnego
        działania" Leppera !! Metoda Feliksa działa , gdyż "opozycyjność " słowną
        Leppera wobec SLD możesz usłyszeć z ust Leppera prawie każdego dnia w "mediach
        publicznych". A to wszystko media publiczne" robią przez przypadek , a w żadnym
        razie dla zrobienia ludziom wody z mózgu !!
        • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 13:45
          Gość portalu: Owoc napisał(a):

> torku
          > Człowieka rozpoznaje się po owocach , a nie gadaniu !!
          > W słowach, Lepper jest po stronie skrzywdzonych , zaś w czynach tak się
          głupio
          > składa, że głosuje tak jak SLD!!!( przypadek ?)
          >
          Wcale nie składa się głupio , wystarczy że zastanowimy się nad programami tych
          ugrupowań , które bez wątpienia mają punkty zbieżności .
          >
          > Stara socjologiczna sztuczka komunistów , stawaj na czele swoich wrogów !!!
          i
          >
          Mam powód do przypuszczenia że u Ciebie działa podobny mechanizm jak u tych ,
          co ciągle wszędzie widzą tylko żydów i żydowskie interesy.
          Ty widzisz chyba za każdym rogiem ulicy komunistów i to nie pozwala Ci
          wnikliwiej spojrzeć na realia . To widział bym jako coś w rodzaju samocenzury.
          Tylko otwartość na każdą opcję , pozwoli na jej wnikliwą analizę i
          wyciągnięcia z nich optymalnych wniosków.
          >
          > Lepper jest takim szefem delegowanym do stanięcia na czele wrogów , to
          znaczy
          > tych niezadowolonych , ktorzy nie daj Boże mogliby zrobić krzywdę SLD !! I
          tak
          > się dziwnie składa, ze ugrupowanie Leppera ogólnie przeciwne SLD w swych
          > działaniach przez manewry Leppera zawsze działa na korzyść SLD !!
          >
          Nic się dziwnie nie składa i wszystko jest rzeczowo wytłumaczalne.
          Zamiast powtarzać ciągłe słowo „ dziwnie” może byś przeszedł do konkretów ?
          >
          > W słowach zaś, zawsze Lepper jest przeciwko SLD !! i ludzie zwłaszcza
          > pokrzywdzeni dają się nabrać na słowa nie analizując skutków ( czyli
          owoców)
          >
          Nie bądzi zabawny , plony się zbiera wtedy jak się zasieje . Do tej pory
          prawie wszyscy mieli okazję zasiać , a plony tego zasiewu są widoczne . Pełno
          chwastów .
          Z Lepperem jest tak , że co kolwiek Lepper zaproponuje bądź chce uczynić
          wszystko jest torpedowane . Każdy środek jest używany ,żeby Leppera z
          dyskredytować nawet najprymitywniejszy , przy użyciu symbolów największych
          zbrodniarzy .

Alen.

• Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 14:38
            Jeszcze jedno .
            Próbowano starych metod udobruchania Leppera , metod które np. zastosowano
            przy obecnym ministrze spraw zewnęcznych BRD. Dano mu dobrą posadę, a on
            zmienił się o 180 stopni . I tańczy jak mu zagrają .
            Lepperowi nie zaszkodziło stanowisko wice marszałka , i nie wpłynęło to na
            jego poglądy.
            Po prostu Lepper został pomimo to wierny swoim ideom. Ten fakt nie jest bez
            znaczenia i również o czymś świadczy.

Alen.
            • mpsps Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! 20.10.02, 14:52
              leppera nalezy potraktowac tak jak on traktuje innych - z brutalna sila, bo
              tylko tego ten burak sie boi- przypominam zdjecia z blokad po wkroczeniu
              policji gdy pyszni przyjaciele i kompanii leppera chowali sie po rowach i
              kwilili o litosc. a lepperowi tzw "masakra pod mlawa" sni sie pewnie po dzis
              dzien. dostal raz i cicho siedzial przez kilka miesiecy.
              • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 17:45
                mpsps napisał:

> leppera nalezy potraktowac tak jak on traktuje innych - z brutalna sila, bo
                > tylko tego ten burak sie boi- przypominam zdjecia z blokad po wkroczeniu
                > policji gdy pyszni przyjaciele i kompanii leppera chowali sie po rowach i
                > kwilili o litosc. a lepperowi tzw "masakra pod mlawa" sni sie pewnie po dzis
                > dzien. dostal raz i cicho siedzial przez kilka miesiecy.
                >

Takim sposobem mylenia nie rozwiąże się problemów polskiej gospodarki , a jak
                słyszę o przemocy to od razu przypomina mi się Frasyniuk . On bowiem z braku
                argumentów ,używa możliwie bez świadków , jako argument swoją rękę .
                Jeśli uważacie że Lepper jest przestępcą , wyciągnijcie z tego konsekwencje .
                Jednak kto to ma zrobić jak w rządzie dopiero są przestępcy , który cały czas
                odwracają uwagą od swoich przestępstw, kreując wielkiego przestępce o cieni
                Hitlera i nazwisku Leppera. Istny cyrk , nic więcej .
                W tym stworzonym państwie układów , każdy kto będzie chciał coś zrobić musi
                zacząć od remanentu . A to musi oznaczać konsekwencje . Nikt nie ma szans się
                przebicia , choćby niewiadomo co robił . Władza jest bowiem jak piłka rzucana
                między dwoma drużynami, tak jak by nie było innej alternatywy. Każdy kto chce
                grać w tą piłkę musi dostosować się do nie zmienialnych reguł gry . A jak ktoś
                się znajdzie , co chce te reguły zmienić , jest od razu wrogiem nr.1. i siłą
                rzeczy kryminalizowany .
                Jest niemożliwością żeby w 40 mil. narodzie nie było ludzi wybitnych ,
                zdolnych i dojrzałych do władzy. Dlaczego więc ciągłe w koło kręci się w okuł
                kilku tych samych paralityków umysłowych . Którzy potrafią tylko jedno ,
                nażreć się jak świnki przy korycie .

Działania Leppera nie zawsze są demokratyczne , ale są całkowicie
                usprawiedliwione.
                W takim środowisku można albo tak jak Lepper robi albo jak ja , zwymiotować .
                Nie ma możliwości prawnej ,skoro administracja jest totalni skorumpowana .
                Mógłbym Ci podać kilka nazwisk i sum których ja musiałem zapłacić . Takie są u
                was reguły gry niestety . Nawet jak człowiek chce żeby jego najbliżsi mogli
                godnie umrzeć , tez musi smarować.
                Zobacz sobie na statystyki światowej korupcji ,zobacz w jakim towarzystwie
                jest Polska w tych statystykach , krajów trzeciego świata .
                Jesteś z tego dumny , znasz przyczyny . A może dla Ciebie Lepper jest za to
                odpowiedzialny ?
                Nie zdziwił bym się gdybyś tak myślał.

Alen.
                • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 19:01
                  Jeszcze jedna mała uwaga dotycząca tych drużyn grających piłką która nazywa
                  się władza.
                  Chyba znane są Wam przyjaciele przypadki zastraszania urzędników państwowych ,
                  tych co chcą złamać te reguły gry w piłkę „władzy”. Zapewne również znane są
                  Wam przypadki morderstw urzędników państwowych . Morderstw z broni palnej ,
                  kto wie za co to było .
                  Ale podejrzewam że nie za złe przechodzenie ulicy .
                  Paczcie z nadzieją w przyszłość i starajcie się ją tak kształtować żeby Wasze
                  dzieci były dumne z Waszej Ojczyzny . A nie gdy dorosną i wyjadą za granicę,
                  muszą się wstydzić swojego pochodzenia.
                  Alen.
                  • Gość: piotrq panie/pani alen,... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.10.02, 21:50
                    ...jeżeli uważasz, że konieczne jest wyjście poza dwubiegunowy podział władzy,
                    to to nikomu nie szkodzi. Natomiast jeżeli robisz z tego podziału fetysza i
                    składasz na jego ołtarzu interes kraju oddając go chętnie w ręce złodzieja,
                    tchórza i kreatury, to już jest - na razie intelektualne - przewinienie. Chcę
                    po raz kolejny podkreślić, że absolutną podstawą prawidłowego funkcjonowania
                    systemu demokratycznego jest moralność, przejawiająca się w tzw. poczuciu
                    przyzwoitości. Jest na to deficyt, ale jak słowo daję wolę skorumpowanego
                    skurwysyna który coś umie niż skurwysyna równie skorumpowanego, który na
                    dodatek na niczym się nie zna, jest chujem, chamem, tchórzem, złodziejem i
                    kłamcą, a gdyby ktoś rzeczywiście wyzwał go na pojedynek w ringu, toby
                    zanieczyścił gównem spodenki ze strachu.

Do leppera - jeżeli to przeczytasz chuju to wyzywam cię na walkę w ringu, nigdy
                    nie byłem bokserem i jestem raczej przeciętnym facetem koło 40, ale uważam, że
                    w życiu biłeś jedynie kobiety. Chętnie zmienię ci kolor ryja, cwelu.

A ty, panie alen, zastanów się czy w swoich "reformatorskich" dążeniach nie
                    sprawisz, że twoje własne dzieci będą się wstydziły swojej narodowości albo
                    wogóle stąd spierdolą. Przyłączam się do tych, którzy w wypadku objęcia władzy
                    przez tego chuja i jego zwolenników ogłoszą akcję obywatelskiego
                    nieposłuszeństwa. To smutne, ale w wypadku, kiedy Większość Narodu okazuje się
                    chamami i wybiera gnoja i jego przychujków, oznacza to kryzys demokracji, który
                    zagraża podstawom istnienia Państwa. Jestem wówczas za wprowadzeniem
                    zamordystycznych rządów uzbrojonej mniejszości i egzekucją leppera w stylu
                    zabójstw ceausescu lub mussoliniego.
                    • Gość: Alen Re: panie/pani alen,... IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 23:06

Gość portalu: piotrq napisał(a):

> ...jeżeli uważasz, że konieczne jest wyjście poza dwubiegunowy podział
                      władzy,
                      > to to nikomu nie szkodzi. Natomiast jeżeli robisz z tego podziału fetysza i
                      > składasz na jego ołtarzu interes kraju oddając go chętnie w ręce złodzieja,
                      > tchórza i kreatury, to już jest - na razie intelektualne - przewinienie.
                      Chcę
                      > po raz kolejny podkreślić, że absolutną podstawą prawidłowego funkcjonowania
                      > systemu demokratycznego jest moralność, przejawiająca się w tzw. poczuciu
                      > przyzwoitości. Jest na to deficyt, ale jak słowo daję wolę skorumpowanego
                      > skurwysyna który coś umie niż skurwysyna równie skorumpowanego, który na
                      > dodatek na niczym się nie zna, jest chujem, chamem, tchórzem, złodziejem i
                      > kłamcą, a gdyby ktoś rzeczywiście wyzwał go na pojedynek w ringu, toby
                      > zanieczyścił gównem spodenki ze strachu.
                      >
                      > Do leppera - jeżeli to przeczytasz chuju to wyzywam cię na walkę w ringu,
                      nigdy
                      >
                      > nie byłem bokserem i jestem raczej przeciętnym facetem koło 40, ale uważam,
                      że
                      > w życiu biłeś jedynie kobiety. Chętnie zmienię ci kolor ryja, cwelu.
                      >
                      > A ty, panie alen, zastanów się czy w swoich "reformatorskich" dążeniach nie
                      > sprawisz, że twoje własne dzieci będą się wstydziły swojej narodowości albo
                      > wogóle stąd spierdolą. Przyłączam się do tych, którzy w wypadku objęcia
                      władzy
                      > przez tego chuja i jego zwolenników ogłoszą akcję obywatelskiego
                      > nieposłuszeństwa. To smutne, ale w wypadku, kiedy Większość Narodu okazuje
                      się
                      > chamami i wybiera gnoja i jego przychujków, oznacza to kryzys demokracji,
                      który
                      >
                      > zagraża podstawom istnienia Państwa. Jestem wówczas za wprowadzeniem
                      > zamordystycznych rządów uzbrojonej mniejszości i egzekucją leppera w stylu
                      > zabójstw ceausescu lub mussoliniego.
                      >
                      Wybacz przyjacielu , ale sam siebie zdegradowałeś takim językiem . Lepiej nie
                      podawaj czyim wyborcą jesteś , możesz tylko w ten sposób zaszkodzić . Ja się
                      cieszę ze nie jesteś wyborcą Samoobrony .
                      A co do demokracji to piszesz o czymś , o czym nie masz pojęcia . Nie możesz
                      mieć ,bo nigdy w niej nie żyłeś . To co jest w Polsce jest iluzją i cyrkiem ,
                      ale nie demokracją .
                      Może kiedyś zrozumiesz co miałem na myśli , a może nigdy .
                      Proszę Cię , nie zrób sobie tylko krzywdy i nie wychodzi dzisiaj z domu .
                      Ponieważ potrzebujesz obiektu do wyżycia się , a w takim stanie był byś
                      zagrożeniem dla otoczenia.

Alen.
                  • Gość: wikul Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: *.acn.waw.pl 20.10.02, 22:18
                    Gość portalu: Alen napisał(a):

> Jeszcze jedna mała uwaga dotycząca tych drużyn grających piłką która nazywa
                    > się władza.
                    > Chyba znane są Wam przyjaciele przypadki zastraszania urzędników
                    państwowych ,
                    > tych co chcą złamać te reguły gry w piłkę „władzy”. Zapewne również
                    > znane są
                    > Wam przypadki morderstw urzędników państwowych . Morderstw z broni palnej ,
                    > kto wie za co to było .
                    > Ale podejrzewam że nie za złe przechodzenie ulicy .
                    > Paczcie z nadzieją w przyszłość i starajcie się ją tak kształtować żeby Wasze
                    > dzieci były dumne z Waszej Ojczyzny . A nie gdy dorosną i wyjadą za granicę,
                    > muszą się wstydzić swojego pochodzenia.
                    > Alen.

Uważałem cię do tej pory za człowieka rozsadnego chociaż nie zawsze sie
                    zgadzałem z twoimi wywodami . Ale to co wypisujesz na temat tego buraka jest
                    tak infantylne i naiwne że jestem zdumiony . Przeciez to jest osobnik chory na
                    władzę , i to na władze absolutną . Ubzdurał sobie że jest mężem opatrznościowym
                    i od tej pory jedynym jego celem jest władza i to władza dyktatorska . Statut
                    jego partii jest do tego stopnia niedemokratyczny że do tej pory nie został
                    zatwierdzony przez sąd i z całą pewnościa nie zostanie zatwierdzony chociaż już
                    raz wracał do poprawki . Opamiętaj się człowieku , nie patrz na jego
                    populistyczne hasła które ludzie chcą usłyszeć i ksieżycową ekonomię którą
                    propaguje , ale na to co robi . Przeczytaj o jego wybrykach w przeszłości .
                    Przerażenie ogarnia że taki burak może przy pomocy tak otumanionych ludzi
                    przejąć rzeczywiście władzę .
                    • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: proxy / *.i-one.at 21.10.02, 00:17
                      Gość portalu: wikul napisał(a):
                      […]
                      > Ale to co wypisujesz na temat tego buraka jest
                      > tak infantylne i naiwne że jestem zdumiony . Przeciez to jest osobnik chory
                      na
                      > władzę , i to na władze absolutną . Ubzdurał sobie że jest mężem
                      opatrznościowy
                      > m i od tej pory jedynym jego celem jest władza i to władza dyktatorska .
                      >
                      Coś takiego jak władza dyktatorska jest nie możliwe . Czasy komuny już minęły
                      i nie widzę obaw bania się jakiegokolwiek dyktatu . Tak szybko jak by się on
                      pojawił tak szybko może zniknąć .
                      >
                      > Statut jego partii jest do tego stopnia niedemokratyczny że do tej pory nie
                      został
                      > zatwierdzony przez sąd i z całą pewnościa nie zostanie zatwierdzony chociaż
                      już
                      > raz wracał do poprawki .
                      >
                      Jeśli jego partia jest nie legalna , to dlaczego znajduje się ona na liście
                      wyborczej ?
                      >
                      > Opamiętaj się człowieku , nie patrz na jego populistyczne hasła które
                      ludzie chcą usłyszeć i > ksieżycową ekonomię którą propaguje , ale na to co
                      robi . Przeczytaj o jego wybrykach w
                      > przeszłości .
                      >
                      Chętnie bym się opamiętał , lecz nie mogę dojść do przekonania że jestem w
                      błędzie .
                      Widząc upadek gospodarczy , rosnącą armię ludzi bezrobotnych, bez środków do
                      życia, przypomina mi się lektura „Ludzie bez domni ” i dr. Judym.
                      I wiem że degradacja społeczna dalej postępuje.
                      >
                      > Przerażenie ogarnia że taki burak może przy pomocy tak otumanionych ludzi
                      > przejąć rzeczywiście władzę .
                      >
                      Być może Twoje obawy są uzasadnione . Jednak czy jest inna alternatywa
                      uzdrowienia sytuacji?
                      Widzisz rozróby Leppera , OK. A czy widzisz jak społeczeństwo jest oszukiwane
                      i puszczane w skarpetkach na mróz ?
                      Czy widzisz grubiaństą i arogancką władzę, czy widzisz ten chory system
                      wartości .
                      Ludzi bez pracy tracący dach nad głową ?
                      To są faktory z którymi należy walczyć , to są faktory które wcisną miecz
                      władzy w ręce Leppera.
                      Milionowe fortuny zostały zrobione kosztem społeczeństwa , tam należy szukać
                      winnych . To są bowiem prawdziwi , aczkolwiek nie świadomi, wyborcy Leppera.
                      Nie demagogie , to są fakty . Jeśli nie zadbaliście o społeczeństwo tylko o
                      własny tyłek , to logiczną konsekwencją jest że społeczeństwo może zrobić nie
                      logiczny krok.
                      Muszę stwierdzić że to jest dowód na to, że w Was żyje jeszcze duch komuny,
                      aczkolwiek w innym wydaniu.
                      Jedyny faktor trzyma sytuacje pod kontrolą , obietnica wstąpienia do EU,
                      będzie to jednak gorzkie doświadczenie ,bardzo gorzkie .

Co zrobić żeby 40mili. kraj , w środku europy nie był tak zdegradowany jak
                      Polska.
                      Przecież są tego przyczyny , dlaczego Czesi i inne kraje byłej komuny
                      potrafiły tak zarządzać własną gospodarką i osiągnąć pozytywny wzrost
                      gospodarczy . A Polska pomimo większych bogactw, dostępu do morza znakomitego
                      położenia w europie , jest na ostatnim końcu w krajach kandydackich do EU.

• Gość: obcy Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: trupek:* / 192.168.1.* 21.10.02, 01:59

> Gość portalu: wikul napisał(a):
                        > […]
                        > > Ale to co wypisujesz na temat tego buraka jest
                        > > tak infantylne i naiwne że jestem zdumiony . Przeciez to jest osobnik chor
                        > y
                        > na
                        > > władzę , i to na władze absolutną . Ubzdurał sobie że jest mężem
                        > opatrznościowy
                        > > m i od tej pory jedynym jego celem jest władza i to władza dyktatorska .
                        > >
                        > Coś takiego jak władza dyktatorska jest nie możliwe . Czasy komuny już
                        minęły
                        > i nie widzę obaw bania się jakiegokolwiek dyktatu . Tak szybko jak by się on
                        > pojawił tak szybko może zniknąć .
                        > >
                        > > Statut jego partii jest do tego stopnia niedemokratyczny że do tej pory n
                        > ie
                        > został
                        > > zatwierdzony przez sąd i z całą pewnościa nie zostanie zatwierdzony chocia
                        > ż
                        > już
                        > > raz wracał do poprawki .
                        > >
                        > Jeśli jego partia jest nie legalna , to dlaczego znajduje się ona na liście
                        > wyborczej ?
                        > >
                        > > Opamiętaj się człowieku , nie patrz na jego populistyczne hasła które
                        > ludzie chcą usłyszeć i > ksieżycową ekonomię którą propaguje , ale na to co
                        >
                        > robi . Przeczytaj o jego wybrykach w
                        > > przeszłości .
                        > >
                        > Chętnie bym się opamiętał , lecz nie mogę dojść do przekonania że jestem w
                        > błędzie .
                        > Widząc upadek gospodarczy , rosnącą armię ludzi bezrobotnych, bez środków do
                        > życia, przypomina mi się lektura „Ludzie bez domni ” i dr. Judym.
                        > I wiem że degradacja społeczna dalej postępuje.
                        > >
                        > > Przerażenie ogarnia że taki burak może przy pomocy tak otumanionych ludzi
                        > > przejąć rzeczywiście władzę .
                        > >
                        > Być może Twoje obawy są uzasadnione . Jednak czy jest inna alternatywa
                        > uzdrowienia sytuacji?
                        > Widzisz rozróby Leppera , OK. A czy widzisz jak społeczeństwo jest
                        oszukiwane
                        > i puszczane w skarpetkach na mróz ?
                        > Czy widzisz grubiaństą i arogancką władzę, czy widzisz ten chory system
                        > wartości .
                        > Ludzi bez pracy tracący dach nad głową ?
                        > To są faktory z którymi należy walczyć , to są faktory które wcisną miecz
                        > władzy w ręce Leppera.
                        > Milionowe fortuny zostały zrobione kosztem społeczeństwa , tam należy szukać
                        > winnych . To są bowiem prawdziwi , aczkolwiek nie świadomi, wyborcy Leppera.
                        > Nie demagogie , to są fakty . Jeśli nie zadbaliście o społeczeństwo tylko o
                        > własny tyłek , to logiczną konsekwencją jest że społeczeństwo może zrobić
                        nie
                        > logiczny krok.
                        > Muszę stwierdzić że to jest dowód na to, że w Was żyje jeszcze duch komuny,
                        > aczkolwiek w innym wydaniu.
                        > Jedyny faktor trzyma sytuacje pod kontrolą , obietnica wstąpienia do EU,
                        > będzie to jednak gorzkie doświadczenie ,bardzo gorzkie .
                        >
                        > Co zrobić żeby 40mili. kraj , w środku europy nie był tak zdegradowany jak
                        > Polska.
                        > Przecież są tego przyczyny , dlaczego Czesi i inne kraje byłej komuny
                        > potrafiły tak zarządzać własną gospodarką i osiągnąć pozytywny wzrost
                        > gospodarczy . A Polska pomimo większych bogactw, dostępu do morza
                        znakomitego
                        > położenia w europie , jest na ostatnim końcu w krajach kandydackich do EU.
                        >

To dlatego ,że Polską nie rządzą Polacy ,dlatego nie dorównujemy tym wszystkim
                        krajom byłej komuny.
                        • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: proxy / *.i-one.at 21.10.02, 09:24
                          Gość portalu: obcy napisał(a):
                          >
                          > To dlatego ,że Polską nie rządzą Polacy ,dlatego nie dorównujemy tym
                          > wszystkim krajom byłej komuny.

A więc to tak , szukasz kozła ofiarnego nieudolności władz ?
                          Nie musisz mówić o kogo Ci chodzi i tak wszyscy wiedzą ,tyle razy była ta
                          kwestia poruszana . Nie podzielam te zdanie.
                          Wiesz co Ci powiem ?
                          Załóżmy że masz racje , i że w Polsce żądzą żydzi . To musisz chyba sobie zdać
                          sprawę z tego ze wybory nie odbywają się w Izraelu czy gdzie indziej , czy
                          się mylę .
                          Poza tym gdyby to nie byli żydzi to by był kto inny , ponieważ mam wrażenie
                          że Polacy nie mają wspólnego interesu ponad partyjnego , jednoczącego naród .
                          Nie potrafią dbać o własne społeczeństwo , nie posiadają pewnych cech monolitu
                          jaki jest zauważalny w innych narodach, a dzięki któremu potrafią się te
                          narody rozwijać . Bardziej mi przypominają kolonie asocjalnych pingwinów ,
                          czekających aż ktoś im żuci rybę do zjedzenia i rozwiąże za nich inne
                          problemy , jak zorganizowany naród . Naród który nie da się prowadzić za
                          nos . Zresztą tak samo wygląda sprawa z polskim katolicyzmem ,który
                          niejednokrotnie prowadzi do podwójnej moralności .
                          Dlatego szukanie kozła ofiarnego gdzie indziej gdzie on leży, nie prowadzi do
                          celu .
                          Jeśli ktoś się czuje dotknięty tą wypowiedzią ,to jest mi przykro. Nie to jest
                          bowiem moją intencją.
                          Muszę powiedzieć że macie zielnego pojęcia , dlaczego ja sympatyzuje z
                          Samoobroną.
                          Wielu krytyków mojej postawy zbyt powierzchownie widzi tą kwestie , nie mam
                          jednak zamiaru tu na forum robić striptisu . Bo zapewne przez obydwie strony
                          był bym źle zrozumiany.

Alen.
                          • Gość: Owoc Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: *.man.poznan.pl 21.10.02, 15:06
                            Panie Allen !
                            Nie ma panu za złe, że uważasz , iż Lepper może zrobić dużo dobrego dla Polski !
                            Każdy uczciwy człowiek nabierze się na hasła obrony ludzi biednych i
                            skrzywdzonych . Piłsudzki powiedział, że każdy normalny człowiek zwłaszcza w
                            młodości da się nabrać na socjalizm !!!
                            Mam Panu za złe, że twierdzisz, iż Polacy nie potrafią się zorganziować w
                            sprawne działające państwo !!( na skutek naszych wad narodowych !!). Aby Naród
                            mógł się jednoczyć w sprawnie rządzone i zorganizowane państwo Polacy muszą
                            posiadać własność !!!! .Jaką własność posiadają w chwili obecnej Polacy ??
                            Śmiało można powiedzieć, że 80% Polaków nie posiada żadnej własności ,wobec
                            ktorej mogliby się jednoczyć w imię obrony tejże swojej własności !!! Nie
                            posiadając własności wokoł interesów , której mogliby się jednoczyć stają się
                            ludzmi, którymi można łatwo manipulować z uwagi na nieokreśloność swoich
                            podstawowych interesów !!!! Manipulacja taka jest możliwa nie tylko wobec
                            Polaków, ale wobec każdej nacji nie posiadającej własności, wokół interesów,
                            której mogliby się jednoczyć i ich bronić. Dla Polaków , którzy nie posiadają
                            własności jedynym wspólnym interesem jest praca, bo tylko ona pozwala ludziom
                            egzystować, a być może osiągnąć także w przyszłości jakąś własność !
                            Jak wygląda rynek pracy w Polsce nie muszę chyba pisać !
                            Na tym gruncie, socjotechniczne zabiegi( lansowanie przez pono niezależne
                            media), określonych partii politycznych i ich alternatyw , powodują całkowitą
                            dezorientację w społeczeństwie . Dokładnie widać to w przypadku sposobu
                            sprzedaży Stoena !!!!!!. Wspólnym interesem Polakow jest , aby przedsiebiorstwa
                            były dobrze zarządzane, aby produkcja rosła( bo będzie praca dla Polaków) , aby
                            zaopatrzenie do przedsiębiorstwa pochodziło od producentów polskich ( bo będzie
                            praca). Zatem wspólnym interesem Polaków jest taki sposób prywatyzacji Stoena
                            by ww. warunki były spełnione !!. A jak jest w rzeczywistości ??? Sprzedano
                            Stoen, zakładam za przyzwoitą cenę prywatnej firmie niemieckiej ( nie mam nic
                            przeciwko temu). Ale prywatny niemecki inwestor ma swój prywatny interes nie
                            zawsze zgodny z interesem Polaków !. I tak, w przypadku dekoninktury w
                            sprzedaży energi , może zechce produkować mniej energii niż dotąd produkował,
                            dalej, aby zmniejszyć koszty produkcji ( postępowanie słuszne dla niego, ale
                            już dla Polaków niekoniecznie np. zechce kupować energię po cenach dumpingowych
                            na Białorusi lub Ukrainie !!! rezygnując z dostaw od polskich elektrowni co
                            spowoduje zmniejszenie liczby miejsc pracy dla Polaków i spadek podatków
                            obrotowych ) . Czy zatem przy sprzedaży Stoena państwo polskie ( czytaj Polacy
                            nie mają prawa zabezpieczać swych interesów ???. Ależ tak, tylko trzeba widzieć
                            te resztki wspólnego interesu Polaków !! Czy sprzedający nie mógł sprzedać
                            Stoena w taki sposób, aby interes prywatnego inwestora niemieckiego pozostawał
                            w zgodzie z interesem Polaków !!! TAK< TAK . Takie sposoby już dawno na świecie
                            wymyślono ! Nie trzeba nawet daleko szukać. W Czechach sprzedano Niemcom
                            wiekszościowy pakiet akcji SKODY , ale państwo zachowało tzw."złotą akcję".
                            Czym skutkuje złota akcja ?? Możliwością zawetowania przez mniejszościowego
                            udziałowca pewnego zakresu decyzji prywatnego właściciela , które byłby
                            niezgodne z interesem mniejszościowego udziałowca. Taka sytuacja w Czechach
                            była. Niemcy w momencie dekoninktury na rynku sprzedaży aut chcieli zmniejszyć
                            ilość produkowanych SKÓD , co skutkowałoby zmniejszeniem podatków( dochodowego
                            od osób prawnych) i zmniejszeniem zatrudnienia , a to także powoduje
                            zmniejszenie podatków ( dochodowych od osób fizycznych).Czesi skorzystali ze
                            złotej akcji i nie zgodzili się na zmniejszenie produkcji aut i właściciele
                            niemieccy w swoim dobrze pojętym interesie utrzymali produkcję( a więć swoje
                            dochody) a zintensfikowali reklamę SKODY w Niemczech co spowodowało , że
                            przłamano dekoninkturę utrzymując wysokość produkcji aut co leżało w interesie
                            Czech !!!!.
                            Debata nad sposobem prywatyzacji STOENA z ww uwagami moglaby przynieść Polakom
                            takie zabezpieczenia ich interesów jak to miało miejsce w Czechach !!
                            Jednakże , SLD z Borowskim na czele nie dopuścili do debaty na ten temat !!!!
                            Pytanie , dlaczego ???? Czyzby im nie zalezało na interesie Polaków ????
                            • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: proxy / *.i-one.at 21.10.02, 17:19
                              > Panie Allen !
                              > Nie ma panu za złe, że uważasz , iż Lepper może zrobić dużo dobrego dla
                              Polski !
                              > Każdy uczciwy człowiek nabierze się na hasła obrony ludzi biednych i
                              > skrzywdzonych . Piłsudzki powiedział, że każdy normalny człowiek zwłaszcza w
                              > młodości da się nabrać na socjalizm !!!
                              >
                              Wie pan co , gdy wyjechałem z polski mieszkałem 13 lat w kraju gdzie rządziła
                              partia socjalistyczna. Muszę powiedzieć że byłem zdziwiony , ponieważ w Polsce
                              miałem rzekomo też z tym systemem do czynienia.
                              To co było w Polsce nie był socjalizm , to był reżim komunistyczny.
                              Zapewne pan wie że w BRD rządzą również socjaliści z zielonymi.
                              Tak że obawiam się że pan mówi o czymś co dla pana jest obce , bo nigdy pan
                              nie żył w socjalizmie i nie ma pan też doświadczenia w tej dziedzinie.
                              A co do Piłsudzkiego to powiedział on również że takim narodem jak Polacy nie
                              da się rządzić.
                              Jak przeczytałem pana post ,to muszę powiedzieć że po części muszę się zgodzić
                              z Piłsudskim .
                              >
                              > Mam Panu za złe, że twierdzisz, iż Polacy nie potrafią się zorganziować w
                              > sprawne działające państwo !!( na skutek naszych wad narodowych !!).
                              >
                              Nie tylko ja i Piłsucki ,ale zapewne zna pan historie Polski.
                              >
                              > Aby Naród mógł się jednoczyć w sprawnie rządzone i zorganizowane państwo
                              > Polacy muszą posiadać własność !!!! .Jaką własność posiadają w chwili
                              obecnej
                              > Polacy ??
                              >
                              Nie jest to wale żadnym kryterium z którego można wyprowadzić warunek
                              organizowania się społeczeństwa. Jest to tylko jedna grupa interesów , a to
                              nie jest jeszcze żaden faktor, chyba że ma pan na myśli model państwa Meksiko.
                              >
                              > Śmiało można powiedzieć, że 80% Polaków nie posiada żadnej własności ,wobec
                              > ktorej mogliby się jednoczyć w imię obrony tejże swojej własności !!! Nie
                              > posiadając własności wokoł interesów , której mogliby się jednoczyć stają
                              się
                              > ludzmi, którymi można łatwo manipulować z uwagi na nieokreśloność swoich
                              > podstawowych interesów !!!! Manipulacja taka jest możliwa nie tylko wobec
                              > Polaków, ale wobec każdej nacji nie posiadającej własności, wokół interesów,
                              > której mogliby się jednoczyć i ich bronić. Dla Polaków , którzy nie
                              posiadają
                              > własności jedynym wspólnym interesem jest praca, bo tylko ona pozwala
                              ludziom
                              > egzystować, a być może osiągnąć także w przyszłości jakąś własność !
                              >
                              Nie mogę się zgodzić z tymi zależnościami własnościowymi , które mogą tylko
                              tworzyć grupy interesów ale nie muszą. Żyłem w trzech narodach i z
                              doświadczenia mogę powiedzieć że wszędzie zauważalny był pewien poza
                              partyjny ,poza majątkowy interes . Tym wspólnym interesem było dobro kraju , i
                              to nie zależnie od statutu społecznego obywatela. Tej cech nie widzę w polskim
                              narodzie ,nad czym ubolewam.
                              Maśle że się nie zrozumiemy , ja mam po prostu inne doświadczenia ,nie tylko w
                              polskiej nacji .
                              Tak dobrze znam polskie wywody na tematy gospodarczo –społeczne , które są
                              bujaniem w obłokach i samoistnym populizmem. Polaką dużo się wydaje , tworzą
                              chętnie teorie , wydaje imię często że są mądrzy. A cały czas deptają w błocie
                              i nie rozumią dla czego nie mogą z niego wyjść.

Mądrości narodowe są zawarte często w przysłowiach , jedno mówi „ Polak na
                              zagrodzie równy wojewodzie” inne „ Gdzie dwóch Polsków tam trzy zdania „ itp.
                              I tu jest wielki problem , nie w własności prywatnej .
                              Nie chciał bym dotykać innej nie miłej kwestii , mógłby się jeszcze ktoś czuć
                              dotknięty.
                              Naród trzeba zjednoczyć wyznaczyć wspólny cel , a nie go rozbijać jak do tej
                              pory.
                              To co pan proponuje to kontynuacje tego rozbijania, być może nie świadomie.
                              Alen.
                              • Gość: Kopernik Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę . bo baran! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 00:28

Alen
                                Kilka wątków
                                1. Co do internetu zgoda, statystyki – zgoda
                                2. Wiesz ja myśle, że z Lepperem to nie chodzi tylko o Polskę. Ponoć jest
                                on związany z Instytutem Schilera, a instytut z Lyndonem La Rouche -
                                amerykańskim myślicielem i kandydatem na prezydenta, którego Bush senior swego
                                czasu zamknął w więzieniu. Ci ludzie w ogóle chcą przemodelować życie społeczne
                                w kierunku z bliżonym do społecznej nauki kościoła katolickiego.
                                Korespondowałoby to zresztą z deklaracjami programowymi dostępnymi na
                                internetowej stronie Samoobrony www.samoobrona.org.pl. Ale to jest obrębny
                                wątek.
                                3. Dla Polski Samoobrona może wiele dobrego zrobić w tym sensie, że może
                                przywrócić wiarę społeczeństwo obywatelskie. Geopolityczne położenie Polski
                                uniemożliwia dyktaturę, choć moim zdaniem Europa się faszyzuje, a już na pewno
                                idzie na prawo, więc może być różnie.
                                4. Sytuacja jest złożona, bo walka idzie o wizję Europy jutra i o to, kto
                                będzie rządził i jakie wartości będą organizowały życie społeczne w Europie i
                                za sprawą globalizacji, wielkomocarstwowych planów USA na świecie.
                                5. Jeśli chodzi o Europę i nie tylko, to osobiście uważam, że frustracja
                                egzystencjalna i społeczna (a za sprawa Żydów i USA) także polityczna, rodzić u
                                ludzi będzie coraz większą destrukcję i autodestrukcję i sprawi, że coraz
                                częściej będziemy mieli do czynienia z tzw. szaleńcami, którzy strzelają "nie
                                wiadomo dlaczego". Zrodzony chaos uruchomi pragnienie porządku i jeśli chodzi o
                                Europę to pójdzie w kierunku faszyzmu. W Polsce tę kulturową interpretacje też
                                da się zastosować i to jest dodatkowe źródło popularności Leppera. Swoją drogą
                                Adam Michnik, który lubi wgryzać się w meandry duszy ludzkiej i podskórnych
                                prądów społecznych chyba sam już wie, że tak się stanie, ale jakoś zadziwiająco
                                milczy.
                                6. Wracając do układów politycznych w Polsce. Ten spektakl jest żałosny.
                                Problem w tym, że jest to zabawa na ostre naboje i dlatego zgadzam się, że
                                można to zmienić zmieniając układ polityczny. Są stowarzyszenia społeczne
                                mające na cel zmianę ordynacji tak, aby wykopać to towarzystwo z siodła, ale
                                jak się można domyślić nikt nic o tym nie mówi w ten sposób. Dlatego Lepper
                                jest szansą na naprawę rzeczpospolitej i cała para powinna teraz pójść w
                                tworzenie kadr i formowanie ludzi, aby nie było tak , jak to ujął Geremek, że
                                opozycja umiała walczyć, ale nie umiała budować. Póki co jest czas na tworzenie
                                elit. Kadra się znajdzie, bo będzie się rekrutować z ludzi, którzy dziś
                                studiują. Problem jest tylko w tym, że taka kadra jest niepewna, bo obecny
                                układ rządzący może przemycić do Samoobrony swoich agentów, którzy w swoim
                                czasie zaczną rozwalać Samoobronę od środka. Już mamy takie obrazki, przy
                                okazji wyborów samorządowych, które np. TVN bardzo chętnie pokazuje. Nie ma się
                                co dziwić, że Lepper nie jest demokratyczny w zarządzaniu partią, bo NIE MOŻE
                                BYĆ DEMOKRATYCZNY. Zaraz pojawiliby się agenci, którzy by partię
                                zdyskredytowali i zdemolowali. Reżimowe media natomiast rozdmuchają sprawę, aby
                                odebrać Samoobronie jej wiarygodność.
                                7. Myśle, że w tym sensie Samoobrona powinna współpracować dla Wspólnej
                                Polski z Ligą Polskich Rodzin. LPR już szkoli kadry, m in. w Instytucie
                                Edukacji Narodowej, prowadzi seminaria odczyty, ma też przychylne Radio Maryja.
                                Jeśli więc mówimy o tym, że Polacy nie potrafią czegoś zrobić, to zastanówmy
                                się dlaczego atakuje się ZAMIAST ZGODNIE Z DEMOKRATYCZNYM ETOSEM dyskutować dla
                                dobra przyszłej Polski. Ktoś nie tylko się buntuje, ale robi dobrą robotę i co?
                                Etykietuje się ich, ośmiesza, nie dopuszcza do głosu etc. Walnąć więc trzeba w
                                ekonomię i personalia, aby rozwalić towarzystwo z LPR. Kto to robi? Obecny
                                Układ Rządzący rodem z Okrągłego Stołu. Wystarczy tylko uważnie analizować
                                reżimowe media. Robota LPR i siła Samoobrony - wierzę w to głęboko – wyprą
                                obecną nowomowę, złodziejstwo, zakłamanie i demoralizację.
                                8. Jeśli chodzi o inwektywy. Jeśli ktoś bezczelnie kłamie, to chyba mogę
                                go nazwać kłamcą prawda? Kazik Staszewski śpiewa „coście skurwysyny uczynili z
                                tą krainą” i co? Adekwatne słowo czy nie? Dyskredytuje to Kazika czy nie? Jeśli
                                ktoś mnie nazwie skurwielem, to jeśli nim jestem to powiem mu, że „masz rację”.
                                Jeśli natomiast zrobi to bezpodstawnie, to nazwę go skurwielem. Niełatwo jest
                                się przyznać, że jest się złodzieje czy skurwielem więc najlepiej uderzyć ad
                                personam, gdy ktoś użyje tego słowa. Słownik opisuje rzeczywistość i nie
                                powiem, że jak ktoś z premedytacją (dla kasy) pozbawił 10 tys. ludzi pracy, to,
                                że jest on„nierozsądny”, niemądry” etc. Można więc przytaczać FAKTY dotyczące
                                osób ze zgniłego świecznika i poprosić o dobór odpowiednich słów, niezależnie
                                kogo będziemy opisywać, tak jak to zrobiłem powyżej. No jak byście nazwali taką
                                osobę, która zrobiła to co napisałem? Broniącym demokracji, majestatycznym
                                urzędnikiem państwowym. Jak nazwać faceta, który nie płaci załodze przez 5
                                miesięcy, a sam opływa w dostatek jak ten Waluś z Odry w Szczecinie? Jak go
                                poszturchali, to się okazało, że Stoczniowcy są „warchołami” Pytam kim był ten
                                Pan? I dlaczego nikt z panią Bochniarz na czele nie miał dla niego żadnych
                                brzydkich określeń? Elity widzą tylko swój tyłek i gardzą tym Narodem. Dlatego
                                muszą odejść! Amen, kurwa.
                                • Gość: Alen Zgadza się. IP: proxy / *.i-one.at 22.10.02, 11:50
                                  ) 2. Wiesz ja myśle, że z Lepperem to nie chodzi tylko o Polskę. Ponoć jest
                                  ) on związany z Instytutem Schilera, a instytut z Lyndonem La Rouche -
                                  ) amerykańskim myślicielem i kandydatem na prezydenta, którego Bush senior
                                  ) swego czasu zamknął w więzieniu. Ci ludzie w ogóle chcą przemodelować życie
                                  ) )społeczne w kierunku z bliżonym do społecznej nauki kościoła katolickiego.
                                  ) Korespondowałoby to zresztą z deklaracjami programowymi dostępnymi na
                                  ) internetowej stronie Samoobrony www.samoobrona.org.pl. Ale to jest obrębny
                                  ) wtek.
                                  )
                                  Słyszałem o tych powiązaniach Leppera i wprawdzie nie mogę tak naprawdę
                                  powiedzieć o nich , ale intuicyjnie mogę powiedzieć , na podstawie obserwacji
                                  rozwoju sytuacji nie tyko w Polsce , wydarzeń i trendów w tym rozwoju , że
                                  poniekąd jest to logiczne .
                                  Bardziej zdziwił bym się gdyby coś takiego nie powstało.
                                  Napisałem kiedyś na forum że tak naprawdę nie interesuje mnie program
                                  kandydata na wojewodę wrocławskiego , dla mnie wystarczy że on jest z
                                  Samoobrony. Niech obiecuje nawet że założy fermę kur na księżycu , ja go i
                                  tak wybiorę .
                                  Tu miałem na myśli ducha trendu odnowy , bo to co się obecnie dzieje jest
                                  dewaluacją człowieczeństwa .
                                  )
                                  ) 3. Dla Polski Samoobrona może wiele dobrego zrobić w tym sensie, że może
                                  ) przywrócić wiarę społeczeństwo obywatelskie. Geopolityczne położenie Polski
                                  ) uniemożliwia dyktaturę, choć moim zdaniem Europa się faszyzuje, a już na
                                  pewno
                                  ) idzie na prawo, więc może być różnie.
                                  )
                                  Może zrobić i mam nadzieje że to uczyni.
                                  Co do dyktatury to jest po prostu zabawne że społeczeństwo jest tak naiwne i
                                  wierzy w coś takiego.
                                  Jeśli chodzi o trend w Europie , to bardziej bym był skłonny do twierdzenie
                                  że w Europie jest tęsknota do Państwa Narodowego , do wartości moralnych.
                                  Byś może iż ta tęsknota ma swoje korzenie w zjednoczonej europie , która nie
                                  jednokrotnie przyniosła obywatelą utratę bezpieczeństwa i spadek standardu
                                  żacia.

Dlatego był bym skłonny raczej nie mówić o elementach faszyzmu .
                                  Te zjawisko jest szczególnie przez kręgi żydowskie tak definiowane , które z
                                  historycznego względu są bardzo uczulone na takie zjawiska. Moim zdaniem jest
                                  to jednak nie uzasadnione.

) 4. Sytuacja jest złożona, bo walka idzie o wizję Europy jutra i o to, kto
                                  ) będzie rządził i jakie wartości będą organizowały życie społeczne w Europie
                                  i
                                  ) a sprawą globalizacji, wielkomocarstwowych planów USA na świecie.
                                  )
                                  Podobnie to widzę.
                                  )
                                  ) 5. Jeśli chodzi o Europę i nie tylko, to osobiście uważam, że frustracja
                                  ) egzystencjalna i społeczna (a za sprawa Żydów i USA) także polityczna,
                                  rodzić u
                                  ) ludzi będzie coraz większą destrukcję i autodestrukcję i sprawi, że coraz
                                  ) częściej będziemy mieli do czynienia z tzw. szaleńcami, którzy
                                  strzelają "nie
                                  ) wiadomo dlaczego". Zrodzony chaos uruchomi pragnienie porządku i jeśli
                                  chodzi o
                                  ) Europę to pójdzie w kierunku faszyzmu. W Polsce tę kulturową interpretacje
                                  też
                                  ) da się zastosować i to jest dodatkowe źródło popularności Leppera. Swoją
                                  drogą
                                  ) Adam Michnik, który lubi wgryzać się w meandry duszy ludzkiej i podskórnych
                                  ) prądów społecznych chyba sam już wie, że tak się stanie, ale jakoś
                                  zadziwiająco
                                  ) milczy.
                                  )
                                  Nie uważam Michnika za człowieka wolnego , nie zawsze potrafi się bowiem
                                  zachować neutralnie.
                                  )
                                  ) 6. Wracając do układów politycznych w Polsce. Ten spektakl jest żałosny.
                                  ) Problem w tym, że jest to zabawa na ostre naboje i dlatego zgadzam się, że
                                  ) można to zmienić zmieniając układ polityczny. Są stowarzyszenia społeczne
                                  ) mające na cel zmianę ordynacji tak, aby wykopać to towarzystwo z siodła, ale
                                  ) jak się można domyślić nikt nic o tym nie mówi w ten sposób. Dlatego Lepper
                                  ) jest szansą na naprawę rzeczpospolitej i cała para powinna teraz pójść w
                                  ) tworzenie kadr i formowanie ludzi, aby nie było tak , jak to ujął Geremek,
                                  że
                                  ) opozycja umiała walczyć, ale nie umiała budować. Póki co jest czas na
                                  tworzenie
                                  ) elit. Kadra się znajdzie, bo będzie się rekrutować z ludzi, którzy dziś
                                  ) studiują. Problem jest tylko w tym, że taka kadra jest niepewna, bo obecny
                                  ) układ rządzący może przemycić do Samoobrony swoich agentów, którzy w swoim
                                  ) czasie zaczną rozwalać Samoobronę od środka. Już mamy takie obrazki, przy
                                  ) okazji wyborów samorządowych, które np. TVN bardzo chętnie pokazuje. Nie ma
                                  ) ) się co dziwić, że Lepper nie jest demokratyczny w zarządzaniu partią, bo
                                  NIE
                                  ) MOŻE BYĆ DEMOKRATYCZNY. Zaraz pojawiliby się agenci, którzy by partię
                                  ) zdyskredytowali i zdemolowali. Reżimowe media natomiast rozdmuchają sprawę,
                                  ) aby odebrać Samoobronie jej wiarygodność.
                                  )
                                  Ja się wcale nie dziwiłem postępowaniu Leppera , wprost przeciwnie uważałem je
                                  za bardzo sensowne i prowadzące w odpowiednim kierunku.
                                  Musi być bowiem pewna dyscyplina działania , inaczej Lepper niema żadnych
                                  szans przeżycia . Społeczeństwo jest tak zdezorientowane ,że mało kto rozumie
                                  ten rozwój.
                                  )
                                  ) 7. Myśle, że w tym sensie Samoobrona powinna współpracować dla Wspólnej
                                  ) Polski z Ligą Polskich Rodzin. LPR już szkoli kadry, m in. w Instytucie
                                  ) Edukacji Narodowej, prowadzi seminaria odczyty, ma też przychylne Radio
                                  Maryja.
                                  ) Jeśli więc mówimy o tym, że Polacy nie potrafią czegoś zrobić, to zastanówmy
                                  ) się dlaczego atakuje się ZAMIAST ZGODNIE Z DEMOKRATYCZNYM ETOSEM
                                  ) dyskutować dla dobra przyszłej Polski. Ktoś nie tylko się buntuje, ale robi
                                  dobrą
                                  ) robotę i co?
                                  ) Etykietuje się ich, ośmiesza, nie dopuszcza do głosu etc. Walnąć więc trzeba
                                  w
                                  ) ekonomię i personalia, aby rozwalić towarzystwo z LPR. Kto to robi? Obecny
                                  ) Układ Rządzący rodem z Okrągłego Stołu. Wystarczy tylko uważnie analizować
                                  ) reżimowe media. Robota LPR i siła Samoobrony - wierzę w to głęboko – wyprą
                                  ) obecną nowomowę, złodziejstwo, zakłamanie i demoralizację.
                                  )
                                  Miejmy nadzieje że w końcu się coś zmieni ,w każdym razie nie myśl że ja nic w
                                  tym kierunku nie robię. Mam dosyć już tego poniewierania narodem.
                                  )
                                  ) 8. Jeśli chodzi o inwektywy. Jeśli ktoś bezczelnie kłamie, to chyba mogę
                                  ) go nazwać kłamcą prawda? Kazik Staszewski śpiewa „coście skurwysyny uczynili
                                  ) z tą krainą” i co? Adekwatne słowo czy nie? Dyskredytuje to Kazika czy nie?
                                  Jeśli
                                  ) ktoś mnie nazwie skurwielem, to jeśli nim jestem to powiem mu, że „masz
                                  rację”.
                                  ) Jeśli natomiast zrobi to bezpodstawnie, to nazwę go skurwielem. Niełatwo
                                  jest
                                  ) się przyznać, że jest się złodzieje czy skurwielem więc najlepiej uderzyć ad
                                  ) personam, gdy ktoś użyje tego słowa. Słownik opisuje rzeczywistość i nie
                                  ) powiem, że jak ktoś z premedytacją (dla kasy) pozbawił 10 tys. ludzi pracy,
                                  to,
                                  ) że jest on„nierozsądny”, niemądry” etc. Można więc przytaczać FAKTY
                                  dotyczące
                                  ) osób ze zgniłego świecznika i poprosić o dobór odpowiednich słów,
                                  niezależnie
                                  ) kogo będziemy opisywać, tak jak to zrobiłem powyżej. No jak byście nazwali
                                  taką
                                  ) osobę, która zrobiła to co napisałem? Broniącym demokracji, majestatycznym
                                  ) urzędnikiem państwowym. Jak nazwać faceta, który nie płaci załodze przez 5
                                  ) miesięcy, a sam opływa w dostatek jak ten Waluś z Odry w Szczecinie? Jak go
                                  ) poszturchali, to się okazało, że Stoczniowcy są „warchołami” Pytam kim był
                                  ten
                                  ) Pan? I dlaczego nikt z panią Bochniarz na czele nie miał dla niego żadnych
                                  ) brzydkich określeń? Elity widzą tylko swój tyłek i gardzą tym Narodem.
                                  Dlatego
                                  ) muszą odejść! Amen, kurwa.
                                  )
                                  Co do tego punktu to mam najmniejsze problemy , to jest przykład na to że
                                  struktury pastwa nie funkcjonują . A prawo jest łamane na najwyższym
                                  szczeblu .
                                  Pracownicy są zmuszeni inicjatywę wziąć we własne ręce. Znam sprawę Odry ,
                                  akurat w tym czasie byłem w tym regionie w lecie , gdy to wydarzenie miało
                                  miejsce.
                                  Jeśli chodzi o inwektywy to nie mam z tym problemów , jeśli oczywiście
                                  używanie ich jest w pełni uzasadnione i jest jedyną drogą wspierającą
                                  dotarcie do świadomo
                                  • Gość: Alen Re: Zgadza się. IP: proxy / *.i-one.at 22.10.02, 13:07
                                    Co do tego punktu to mam najmniejsze problemy , to jest przykład na to że
                                    struktury pastwa nie funkcjonują . A prawo jest łamane na najwyższym
                                    szczeblu .
                                    Pracownicy są zmuszeni inicjatywę wziąć we własne ręce. Znam sprawę Odry ,
                                    akurat w tym czasie byłem w tym regionie w lecie , gdy to wydarzenie miało
                                    miejsce.
                                    Jeśli chodzi o inwektywy to nie mam z tym problemów , jeśli oczywiście
                                    używanie ich jest w pełni uzasadnione i jest jedyną drogą wspierającą
                                    dotarcie do świadomości .
                                    Tak jak to miało miejsce konflikcie szczecińskim , używanie słów kurtuazyjnych
                                    w stosunku do takiego chama jak Waluś jest profanacją dobrego smaku.
                                    Do sytuacji trzeba się bowiem dostosować .Takich Walusiów jest pełno w
                                    Polsce , to musi się zmienić.

Alen.

• Gość: ADAMŁÓDŹ Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.10.02, 10:11
      ...siedzieć to przynajmniej 3/4 całej złodziejskiej klasy politycznej powinna
      iść zdecydowanie przed nim a co do jego zachowania potrafie zrozumieć problem
      ponieważ jest on reprezentantem zdesperowanych ( nie ze swojej winy obywateli)
      i postępuje tak jak postapiłby conajmniej co drugi jego wyborca. Ludzie mają
      poprostu dośc pięknych, propagandowych słówek L. Millera i innych ta zapaść
      trwa już zbyt długo...a jeszcze do tego takie oszukańcze prywatyzacje
      energetyczne. przecież to Kaczmarek powinien siedziec i jemu podobnia Lepper
      reprezentuje tylko część narodu...ciekawe cwaniaczki dlaczego wy nie potraficie
      w żaden sposób przeciwdziałać tak haniebnym decyzjom jak ta prywatyzacja( ile
      jest jeszcze innych gorszych to tylko oni wiedzą)...
      • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 10:23
        Gość portalu: torek napisał(a):

> Walkę o Polskę i o władzę?
        > a jak on chce walczyć o Polskę, to populista gdyby doszedł do władzy (aż mi
        się
        > gorąco zrobiło na samą myśl)
        >
        Uległeś po prostu propagandzie populistycznej , która była gotowa Leppera
        przedstawić jako Hitlera i to na pierwszych stronach gazet. (np.Wprost)
        Jednym słowem gotowcowi są na wszystko , nawet na użycie wizerunków
        największych zbrodniarzy , tylko po to żeby ludzią zamącić w głowach.
        Jestem zdania że taka akcja propagandowa przekracza granicę dobrego smaku , i
        osłabia znaczenie tego barbarzyńcy Hitlera. Tym bardziej czuję się
        zobowiązany do zaprotestowania przeciw takim karygodnym porównanią , ponieważ
        moi dziadkowie byli aresztowani przez Hitlerowców i zgineli w obozie
        koncentracyjnym w Oświęcimiu . Kto tak obchodzi się z prawdą , nie nauczył się
        nic od historii . Tej gazety nie wezmę już w ręce.
        A tym co ulegają takiej propagandzie , współczuję .
        >
        > będzie kradł więcej niż komuchy z dzisiejszego rządu i czarni z
        poprzedniego razem wzięci.
        > Moim zdaniem miejsce Leppera jest w więzieniu i to nie za powiedzenie czegoś
        na
        >
        Jak można więcej kraść ? Prawie wszystko co było do ukradzenia i do
        przehandlowania zostało zrobione ze szkodą dla narodu .
        Teraz przyszedł czas rozliczenia i pociągnięcia do odpowiedzialności tych
        barbarzyńców .
        Jeśli to się nie uczyni , to kto wie może przehandlują polskie lasy, rzeki ,
        morze .

No cóż , przyszły czasy gdzie największe chwasty społeczne profitują a z
        patriotów robi się nacjonalistów , kryminalistów a za mówienie prawdy popada
        się w niełaskę rządzącego pospólstwa .

Alen.
        • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:35

> Gość portalu: torek napisał(a):
          >
          > > Walkę o Polskę i o władzę?
          > > a jak on chce walczyć o Polskę, to populista gdyby doszedł do władzy (aż m
          > i
          > się
          > > gorąco zrobiło na samą myśl)
          > >
          > Uległeś po prostu propagandzie populistycznej , która była gotowa Leppera
          > przedstawić jako Hitlera i to na pierwszych stronach gazet. (np.Wprost)
          > Jednym słowem gotowcowi są na wszystko , nawet na użycie wizerunków
          > największych zbrodniarzy , tylko po to żeby ludzią zamącić w głowach.

> A tym co ulegają takiej propagandzie , współczuję .

I tutaj się mylisz, bo nie uważam Leppera ani za Hitlera, ani za innego
          oszołoma. Uważam po prostu, że on nie ma pomysłu na władzę. Lepper dużo mówi,
          ale jeżeli dokładnie posłuchać jego wypowiedzi, to jest to kompletny bełkot, w
          którym mówi to co chcą usłyszeć jego wyborcy.

> No cóż , przyszły czasy gdzie największe chwasty społeczne profitują a z
          > patriotów robi się nacjonalistów , kryminalistów a za mówienie prawdy popada
          > się w niełaskę rządzącego pospólstwa .
          >
          > Alen.

Jeżeli uważasz Leppera za patriotę to nie słuchaj co on gada, tylko popatrz co
          robi. To nie jest patriota, to populista, którego jedynym celem jest dopchać
          się do koryta czyli do władzy wg programu teraz mówić co popadnie a później się
          zobaczy.

Torek
      • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:25
        Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a):

> ...siedzieć to przynajmniej 3/4 całej złodziejskiej klasy politycznej powinna
        > iść zdecydowanie przed nim

popieram ale raczej razem z nim a nie przed nim

> a co do jego zachowania potrafie zrozumieć problem
        > ponieważ jest on reprezentantem zdesperowanych ( nie ze swojej winy
        > obywateli) i postępuje tak jak postapiłby conajmniej co drugi jego wyborca.
        > Ludzie mają
        > poprostu dośc pięknych, propagandowych słówek L. Millera i innych ta zapaść
        > trwa już zbyt długo...a jeszcze do tego takie oszukańcze prywatyzacje
        > energetyczne. przecież to Kaczmarek powinien siedziec i jemu podobnia

>Lepper
        > reprezentuje tylko część narodu...ciekawe cwaniaczki dlaczego wy nie
        potraficie
        >
        > w żaden sposób przeciwdziałać tak haniebnym decyzjom jak ta prywatyzacja( ile
        > jest jeszcze innych gorszych to tylko oni wiedzą)...

Nie rozumiem dlaczego dla niektórych Lepper jest świętą krowa, który może bić
        ludzi (wychłostanie kilku urzędników), kraść (np. poprzez wysypywanie zboża na
        tory) i nie spłacać kredytów tylko dlatego, że jest reprezentantem niektórych
        ludzi (a na pewno nie moim).

Ludzie opamiętajcie się. Złodzieje i bandyci powinni siedzieć w więzieniu a nie
        w sejmie. Oczywiście nie chodzi tylko o Leppera a miedzy innymi o niego i kilku
        jego posłów.
        • Gość: ADAMŁÓDŹ Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.10.02, 10:38
          Albo jesteś politykiem albo poprostu jestes bardzo naiwny...wskaż mi czyste
          ugrupowanie w tym cyrku zwanym sejmem a bynajmniej czystsze od samoobrony która
          nie jest gorsza niż inne złodziejskie ugrupowania...
          • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:44

> Albo jesteś politykiem albo poprostu jestes bardzo naiwny...wskaż mi czyste
            > ugrupowanie w tym cyrku zwanym sejmem a bynajmniej czystsze od samoobrony
            która
            >
            > nie jest gorsza niż inne złodziejskie ugrupowania...

ale też nie jest lepsza, dlatego Lepper nie powinien być świętą krową, na którą
            nie ma bata.

Przypominam, że samoobronę założyli rolnicy, którzy nie spłacali kredytów (nie
            mogli albo nie chcieli to nieistotne) więc jest to ugrupowanie od początku
            złodziejskie.
            • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 11:27

>
              > Przypominam, że samoobronę założyli rolnicy, którzy nie spłacali kredytów
              (nie
              > mogli albo nie chcieli to nieistotne) więc jest to ugrupowanie od początku
              > złodziejskie.
              >
              Ty masz „torek” ciekawe podejście , da Ci ktoś kredyt a potem uniemożliwi Ci
              spłatę tego kredytu. Po prostu puści Ciebie z torbami . A Ty nazywasz go
              złodziejem .
              Nie stać Ciebie na obiektywną ocenę sytuacji albo przekracza to Twoje
              możliwości .

Przypomnę więc Tobie , że złodziejstwo jest umyślnym zaborem czyjejś
              własności , i w definicji złodziejstwa nie jest przewidziane oddanie tej
              własności .

Kredyt natomiast jest pożyczeniem pieniędzy z zamiarem oddania ich z nawiązką .
              W przypadku rolników kredytodawcą był ten sam urząd który doprowadził rolników
              do bankructwa , a więc uniemożliwił im oddania tych inwestycji .
              Przyczyniła się do tego polityka sprowadzania produktów rolnych z zagranicy.

Jeśli Ty nie potrafisz rozgraniczyć takich rzeczy , to nie dziwię się że Ty
              nie rozumiesz co Andrzej Lepper ma na myśli. To przekracza po prostu Twoje
              możliwości .

Kredyt u rolników był formą inwestycji w przyszłość , a nie złodziejstwem .
              Byłbym skłonny nazwać kredytodawców złodziejami , ale nie mogę tego zrobić
              ponieważ podejrzewam że w momencie dania kredytu nie mieli oni złej
              intencji . Raczej widział bym tu daleko idącą nie kompetencje.

Tak to bywa jak niekompetentni ludzie zajmują się rzeczami o których nie mają
              pojęcia .
              Dotyczy to też Twojego postu.

Alen.
              • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 11:57

> Gość portalu: torek napisał(a):
                >
                > >
                > Ty masz „torek” ciekawe podejście , da Ci ktoś kredyt a potem uniem
                > ożliwi Ci
                > spłatę tego kredytu. Po prostu puści Ciebie z torbami . A Ty nazywasz go
                > złodziejem .
                > Nie stać Ciebie na obiektywną ocenę sytuacji albo przekracza to Twoje
                > możliwości .
                >
                > Przypomnę więc Tobie , że złodziejstwo jest umyślnym zaborem czyjejś
                > własności , i w definicji złodziejstwa nie jest przewidziane oddanie tej
                > własności .
                >

> Kredyt natomiast jest pożyczeniem pieniędzy z zamiarem oddania ich z
                nawiązką .
                > W przypadku rolników kredytodawcą był ten sam urząd który doprowadził
                rolników
                > do bankructwa , a więc uniemożliwił im oddania tych inwestycji .
                > Przyczyniła się do tego polityka sprowadzania produktów rolnych z zagranicy.
                >

No właśnie a jeżeli bieżemy kredyt i go nie spłacamy to kredytodawca ma prawo
                do zastawu, jeżeli nie chcemu mu oddać tego zastawu to nie chcemy spłacić
                kredytu czyli nie chcemy oddać tego, co wzięliśmy to zagarniamy cudzą własność
                czyli tak naprawdę kradniemy. Jeżeli Ty to pojmujesz inaczej to nie dziwię się,
                że popierasz Leppera.

>
                > Kredyt u rolników był formą inwestycji w przyszłość , a nie złodziejstwem .
                > Byłbym skłonny nazwać kredytodawców złodziejami , ale nie mogę tego zrobić
                > ponieważ podejrzewam że w momencie dania kredytu nie mieli oni złej
                > intencji . Raczej widział bym tu daleko idącą nie kompetencje.
                >
                Czy ten kredyt był obowiązkowy????
                Jeżeli biorę kredyt to mam świadomość, że warunki mojej pracy moga się zmienić,
                i ponoszę to ryzyko. Kredytodawca, też ma taką świadomość i się zabezpiecza w
                różny sposób. Jeżeli nie jestem w stanie spłacić kredytu, to oddaje zastaw i
                nie mam pretensji do całego świata bo to ja się pomyliłem a nie ktoś inny,
                nawet jeżeli ten ktoś mi to doradzał. To ja podjąłem decyzję według stanu
                swojej wiedzy.

> Tak to bywa jak niekompetentni ludzie zajmują się rzeczami o których nie mają
                > pojęcia .
                > Dotyczy to też Twojego postu.
                >

A wyjaśniam, że ten związek tworzyli ludzie, którzy nie spłacali kredytów a nie
                ci którzy je spłacali i dlatego nazwałem to złodziejstwem (patrz wyżej).

Co do twojej kompetencji nie będę się wypowiadał ...

Torek
                • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 13:06

[…]
                  >
                  > A wyjaśniam, że ten związek tworzyli ludzie, którzy nie spłacali kredytów a
                  nie
                  > ci którzy je spłacali i dlatego nazwałem to złodziejstwem (patrz wyżej).
                  >
                  Zazwyczaj jest tak że tworzą się grupy ludzi poszkodowanych którzy wspólnie
                  podejmują działania , i słusznie . Trudno więc żeby w grupie ludzi
                  poszkodowanych byli ci udało im się spłacić kredyt .
                  >
                  > Co do twojej kompetencji nie będę się wypowiadał ...
                  >
                  Nie musisz się wypowiadać , wybacz jednak moją nie delikatność i samo
                  chwalenie.
                  Powiem tylko że znam biegle kilka języków obcych i studiowałem na dwóch
                  wydziałach na zagranicznym uniwersytecie .
                  Również tam poznałem pewne zasady rządzące gospodarką i matematyczne jej
                  zależności .
                  Tak że nie dziw się że nie rozumię Twojej logiki , to po prostu przekracza
                  bagaż moich doświadczeń .
                  A propos języków obcych , mam przyjaciela który zna jeden język więcej jak
                  ja , i ma leprze wykształcenie . I biedak również jest zwolennikiem terrorysty
                  Leppera , jak ja .

Alen.
        • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 10:59

> Nie rozumiem dlaczego dla niektórych Lepper jest świętą krowa, który może
          bić
          > ludzi (wychłostanie kilku urzędników),
          >
          Szybciej porównał bym reakcję ludzi do reakcji tonącego chwytającego się
          brzytwy , jak do świętej krowy .
          A co do wychłostania urzędników , to może byś wtedy zrozumiał gdybyś pracował
          za darmo a inny by konsumował owoce Twojej pracy.
          W ilu przypadkach tak się dzieje ? Szczególnie z kobietami , które walczą o
          przeżycie i nie mają dla swoich dzieci na śniadanie . Pomimo to że pracują .
          To wychłostanie jest tu za delikatne . Dlaczego?
          Struktury państwa nie funkcjonują ,prawo jest deptane przez urzędników nogami .
          Oni łamią prawo i doprowadzają ludzi do granicy wytrzymałości . A czy można
          nazwać ludzi walczących o biologiczne przeżycie za łamiących prawo , na pewno
          nie . Oni domagają się tych praw . Szkoda tylko że tych urzędników nie wyworzą
          na taczkach z gnojem . Tak jak Jagusie w chłopach Reymonta , oni uprawiają też
          formę rodzaju prostytucji .
          >
          > kraść (np. poprzez wysypywanie zboża na
          > tory) i nie spłacać kredytów tylko dlatego, że jest reprezentantem
          niektórych
          > ludzi (a na pewno nie moim).
          >
          > Ludzie opamiętajcie się. Złodzieje i bandyci powinni siedzieć w więzieniu a
          nie
          >
          > w sejmie. Oczywiście nie chodzi tylko o Leppera a miedzy innymi o niego i
          kilku
          >
          > jego posłów.
          >
          Lepper jest tylko reakcją na to złodziejstwo , a nie złodziejem . Wysypanie
          zboża jest uzasadnionym protestem .
          Dziwię się naprawdę że nie doszło jeszcze do jakiejś większej eskalacji
          przemocy wynikającej z niezadowolenia obywateli. Wtedy był by lepszy powód
          żeby obwinić za wszystko Leppera . A prawdziwi sprawcy zacierali by ręce ,
          podśmiewając się przy tym.

Alen.
          • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 11:07

> Lepper jest tylko reakcją na to złodziejstwo , a nie złodziejem . Wysypanie
            > zboża jest uzasadnionym protestem .

Ciekawe jak byś się poczuł, gdyby w imię uzasadniownego protestu wysypali twoje
            zboże, albo np. zdemolowali mieszkanie lub spalili samochód (to jest to samo,
            bo co prywatne, a zboże było czyjąś własnością, to święte) a policja stała obok
            i się temu przypatrywała.

Nie tędy droga, bo dojdziemy do anarchii.
            • Gość: ADAMŁÓDŹ Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.10.02, 11:18
              Jak wiadomo każdy medal ma dwie strony ale nie bądźcie naiwnibroniąc tych
              wszystkich mieniących się poprawnymi politycznie bo te drobne wykroczenia z
              niespłaconymi kredytami przez posłów samoobrony są nieporównywalne do
              przekretów panów z sld, po, uw czy aws...sam przykład Czekalskiego i Parzyjagły
              z uw w Łodzi...Teraz Kaczmarek i ten cały Stoen, kiedyś Big Bank Gdański,
              sprawa Wieczerzaka, Jamrozego i innych... to są wałki...a nie jakies drobne
              pare tysięcy nie oddane przez jakiegoś chłopa zresztą z nie swojej winy...
              • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 12:05

> Jak wiadomo każdy medal ma dwie strony ale nie bądźcie naiwnibroniąc tych
                > wszystkich mieniących się poprawnymi politycznie bo te drobne wykroczenia z
                > niespłaconymi kredytami przez posłów samoobrony są nieporównywalne do
                > przekretów panów z sld, po, uw czy aws...sam przykład Czekalskiego i
                Parzyjagły
                >
                > z uw w Łodzi...Teraz Kaczmarek i ten cały Stoen, kiedyś Big Bank Gdański,
                > sprawa Wieczerzaka, Jamrozego i innych... to są wałki...a nie jakies drobne
                > pare tysięcy nie oddane przez jakiegoś chłopa zresztą z nie swojej winy...

Ja nie mówię, że Lepper zły a reszta dobra, ale mówienie o sprawiedliwości i
                walczenie o nią z przestępstwem na karku to chyba nie jest dobra droga.

Ja nie potępiam też rolników, którzy wzięli kredyt i go nie spłacili, bo nie
                mieli z czego. Interes im po prostu nie wyszedł. Ale tak jak pisałem w poscie
                wyżej trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny.
            • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 11:55

>
              > Ciekawe jak byś się poczuł, gdyby w imię uzasadniownego protestu wysypali
              twoje
              >
              > zboże, albo np. zdemolowali mieszkanie lub spalili samochód (to jest to
              samo,
              > bo co prywatne, a zboże było czyjąś własnością, to święte) a policja stała
              obok
              >
              > i się temu przypatrywała.
              >
              > Nie tędy droga, bo dojdziemy do anarchii.
              >

Ty nie rozumiesz tego że te zboże było nie legalnie , wbrew interesą polskim
              wprowadzone do Polski . Nie Lepper powinien siedzieć , ale ten który był
              właścicielem tego zboża . Zrobił to bowiem świadomie z premedytacją , ze
              szkodą dla państwa . I tacy ludzie reprezentują interesy kraju , nie dziw się
              więc że jest tak w kraju jak obecnie.
              Lepper działał świadomie przeciwko anarchistycznie myślącym urzędniką ,i
              chwała mu za to.

Znowu masz problemy z odróżnieniem pewnych dóbr materialnych , co innego jest
              nie legalnie wprowadzane zboże do kraju a co innego samochód czy mieszkanie.
              Starasz się oszustwo zasłaniać własnościami prywatnymi. I stawiasz tu znak
              równości , zastanów się dobrze co robisz?

I Ty chcesz zrozumieć Leppera ? Nigdy nie zrozumiesz , ponieważ wszystko Ci
              się po prostu miesza do kupy.
              Nie wiem czy Ty jesteś anarchistą , czy po prostu brak Ci doświadczenia i
              dlatego nie rozumiesz o co tu właściwie chodzi.

Jeśli więc jesteś poważny i chcesz poważnie zajmować się z walką przeciwko
              korupcji i anarchii w gospodarce , zdefiniuj sobie te pojęcia i postaraj się
              ich głębie zrozumieć.
              W innym wypadku będziesz błądził jak do tej pory.

Alen.
              • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 12:16

> Ty nie rozumiesz tego że te zboże było nie legalnie , wbrew interesą polskim
                > wprowadzone do Polski . Nie Lepper powinien siedzieć , ale ten który był
                > właścicielem tego zboża . Zrobił to bowiem świadomie z premedytacją , ze
                > szkodą dla państwa . I tacy ludzie reprezentują interesy kraju , nie dziw się
                > więc że jest tak w kraju jak obecnie.
                > Lepper działał świadomie przeciwko anarchistycznie myślącym urzędniką ,i
                > chwała mu za to.
                >
                To Ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi, jeżeli zboże było
                nielegalne, wystarczyło to nagłośnić i zgłosić do policji czy prokuratury.
                Ale nie Lepper wielki przywódca musiał jechać i wysypać cudzą własność na tory
                żeby pokazać jaki to on jest bohater. A policja stała i przypatrywała się temu
                jakby się nic nie działo.

> I Ty chcesz zrozumieć Leppera ? Nigdy nie zrozumiesz , ponieważ wszystko Ci
                > się po prostu miesza do kupy.

Ależ ja Go doskonale rozumiem. On chce władzy i każdy środek do tego celu jest
                dobry.

Nie gloryfikuj Leppera jako jedynego sprawiedliwego walczącego o Polskę, bo on
                ma Polskę w d... o którą zresztą walczy cały czas

• Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 12:41

> To Ty chyba nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi, jeżeli zboże było
                  > nielegalne, wystarczyło to nagłośnić i zgłosić do policji czy prokuratury.
                  > Ale nie Lepper wielki przywódca musiał jechać i wysypać cudzą własność na
                  tory
                  > żeby pokazać jaki to on jest bohater. A policja stała i przypatrywała się
                  temu
                  > jakby się nic nie działo.
                  >

To Ty nie wiesz chyba w jakiej Polsce Ty żyjesz. Policja dobrze wiedziała z
                  jakim przypadkiem ma do czynienia , dlatego ta wstrzemięźliwość.
                  Nie chciał bym Ci tu o innych przypadkach opisać , gdzie jawne było oszustwo
                  władz .
                  I było nawet zgłoszenie w prokuraturze. Jednak organy wykonawcze nie mogą nic
                  uczynić ,muszą dostać polecenie . A ci co wydają polecenia to są ci , co
                  dokonują niejednokrotnie przestępstwa ,ewentualnie ich koledzy.
                  A więc nie bujaj w obłokach , postaraj się spojrzeć na rzeczywistość , taką
                  jaką ona jest .
                  Teoria a praktyka to dwie różne rzeczy , przynajmniej w Polsce.

>
                  > Ależ ja Go doskonale rozumiem. On chce władzy i każdy środek do tego celu
                  jest
                  > dobry.
                  > Nie gloryfikuj Leppera jako jedynego sprawiedliwego walczącego o Polskę, bo
                  on
                  > ma Polskę w d... o którą zresztą walczy cały czas
                  >

Nie gloryfikuję Leppera , staram się tylko spojrzeć na jedno z możliwych
                  rozwiązań na polskie problemy.
                  Nie mam zamiaru nikogo przekonywać że mam racje , każdy ma swoją głowę , oczy
                  i doświadczenie. Potrafi więc sam z analizować i podjąć decyzje.
                  Jeśli ktoś dojdzie do innej konkluzji i podejmie inną decyzje , to jest jego
                  sprawa i mi nic do tego. Jako świadomy demokrata jestem gotów przyjąć każdą
                  decyzje , jaką naród podejmie.

Alen.
                  • Gość: torek Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 12:55

> To Ty nie wiesz chyba w jakiej Polsce Ty żyjesz. Policja dobrze wiedziała z
                    > jakim przypadkiem ma do czynienia , dlatego ta wstrzemięźliwość.
                    >

Ale policja nie jest od oceniania czy bijący lub niszczący cudzą własność robi
                    to w dobrej czy złej sprawie. przestępstwo jest przestepstwem a policja jest od
                    tego żeby na nie reagować.]

> Jeśli ktoś dojdzie do innej konkluzji i podejmie inną decyzje , to jest jego
                    > sprawa i mi nic do tego. Jako świadomy demokrata jestem gotów przyjąć każdą
                    > decyzje , jaką naród podejmie.
                    >
                    I tutaj się z Tobą zgodzę.
                    • Gość: Alen Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 13:32

>
                      > Ale policja nie jest od oceniania czy bijący lub niszczący cudzą własność
                      robi
                      > to w dobrej czy złej sprawie. przestępstwo jest przestepstwem a policja jest
                      od
                      >
                      > tego żeby na nie reagować.]
                      >
                      Oczywiście że nie , jednak policjant to też człowiek myślący.
                      Mając do czynienia z przypadkami które są w konflikcie z prawem , chodzi tu o
                      brak dokumentów wwozowych na zboże .
                      Ma bronić ten policjant tego zboża i pałować ludzi którzy wskazali ma
                      przypadek łamania prawa przez najwyższe organy.

W zasadzie to nie sprawa policjanta stawanie po czyjejś stronie , policjant ma
                      wykonywać rozkazy. Dlatego nie dziw się z konfliktów wewnęcznych w egzekutywie
                      dochodzi czasami dojdzie do przepalenia się bezpieczników.
                      Przypadek w wojsku z Chwastkiwm , pokazał część takiego oblicza .
                      Ta choroba jest głęboko w strukturach władzy, i jak widać jest dziedziczna.

Alen.
                      • Gość: Nihil Novi Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 13:36
                        A może założymygazete? Chodzi o wypowiedzi na bierzące tematy, na stworzenie
                        jakiegoś realnego obrazu
                        tego co dzieje się w RP. Mój email: ptsszcz@sus.univ.szczecin.pl
          • Gość: obcy Re: Jeśli Lepper miałby iść... IP: trupek:* / 192.168.1.* 21.10.02, 01:26
            Alen pisze :

Dziwię się naprawdę że nie doszło jeszcze do jakiejś większej eskalacji
            przemocy wynikającej z niezadowolenia obywateli. Wtedy był by lepszy powód
            żeby obwinić za wszystko Leppera . A prawdziwi sprawcy zacierali by ręce ,
            podśmiewając się przy tym.

Dlaczego nie dochodzi do większych protestów ludzi doprowadzonych do skrajnej
            rozpaczy ,bo oni już nie wierzą nikomu ,kto się do koryta czyli do rządzenia
            dobierze.
    • rhinoceros Löpper 19.10.02, 10:47
      Löpper LöpperLöpper Löpper
      LöpperLöpper Löpper
      Löpper Löpper
      LöpperLö
      Löpper
      Löppe
      Löpp
      Löp

L
      L
      L
      L

• rhinoceros Re: Löpper 20.10.02, 17:00
        LoloerLöpper LöpperLöpper LöpperLöpper Löpperelo
        Loloer LöpperLöpperLöpper LöpperLöpper LöpperLöpplo
        LoloperLöpperLöpper LöpperLöpper LöpperLöpper Löppelo
        LoloperperLöpperLöpperLöpper LöpperLöpperLöpper Löpperlo
        LoloLöpperLöpper LöpperLöpper LöpperLöpperLöpper LöpperLöplo
        LoloöpperLöpper LöpperLöpper LöpperLöpperLöpper LöpperLöpplo
        LöpperLöpper Löpper
        LöpLöpperLöpper Löp
        LöLöpperLöpper Löpp
        LöLöpper LöpperLöpp
        LöpperLöpper Löpper
        Löpper LöpperLöpper
        LöpperLöLöpperLöppe
        LöpperLöpperLöpperL
        LöppeLöpperLöpper L
        LöppLöpperLöpper Lö
        LöpLöpperLöpper Löp
        LöLöpperLöpper Löpp
        LöpperLöpper Löpper
        Löpper LöpperLöpper
        LöpperLöLöpperLöppe
        LöpperLöpperLöpperL
        LöppeLöpperLöpper L
        LöppLöpperLöpper Lö
        LöpLöpperLöpper Löp
        LöLöpperLöpper Löpp
        LöLöpper LöpperLöpp
        LöpperLöpper Löpper
        Löpper LöpperLöpper
        LöpperLöpperLöpperL
        LöppeLöpperLöpper L

• Gość: zgoda? Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: 153.19.176.* 19.10.02, 11:02
      Dzieje się w Polsce. Masz rację. Ale lekarstwem nie jest warcholstwo. I tu nie
      masz racji. Warcholstwo jest. Tyle że nie szlacheckie ale popegeerowskie - vide
      Lepper, były dyrektor PGR. Z jego pomysłami i metodami naprawy Rzeczpospolitej
      nadaje się on i banda jego przgydupasów - brzuchaczy na stertę obornika.
      • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 12:21
        Gość portalu: zgoda? napisał(a):

> Dzieje się w Polsce. Masz rację. Ale lekarstwem nie jest warcholstwo. I tu
        nie
        > masz racji. Warcholstwo jest. Tyle że nie szlacheckie ale popegeerowskie -
        vide
        >
        > Lepper, były dyrektor PGR. Z jego pomysłami i metodami naprawy
        Rzeczpospolitej
        > nadaje się on i banda jego przgydupasów - brzuchaczy na stertę obornika.
        >
        Masz leprze propozycje , czy nie masz ich wcale ?
        Krytykować to każdy potrafi ale znaleźć znośne kompromisowe rozwiązanie które
        ma ręce j nogi ,to już ciężka sprawa.

Lepper był dyrektorem PGR ,OK. Kwaśniewski służącym polskiemu sowieckiemu
        oprawcy, OK. Balcerowicz był I sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej
        w Instytucie Badań Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy Akademii
        Nauk Społecznych KC PZPR , OK.

Innych nic będę Ci wyliczał , a było by co . I co oni dokonali ? Lepiej nie
        mówić .
        Lepper powiedział im co oni osiągnęli , i miał rację , niestety .
        I co , stanowiska tych panów Ci nie przeszkadzają ? Ale Leppera Ci
        przeszkadza ?

On przynajmniej jest prosty i ma odwagę , nie liże tyłka za wszelką cenę
        zachodowi .
        Potrafi trafniej zdefiniować żywotne interesy narodowe , czuje tą polską
        ziemię , bo wyrósł z niej . Ma dumę narodową , która jest tak rzadką
        własnością u Polaków , dlatego też łatwo im przekręcić w głowach że w
        przypadku Leppera mamy do czynienia z przypadkiem niebezpiecznego
        nacjonalisty . Tak jesteście za nosa prowadzeni .

Alen.

• drifter00 Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu 19.10.02, 12:47
      Lepper stosje zasade ze cel usięca środki,to samo powinien zrobic np. Janik
      jako szef MSW i wykończyć Leppera( przy okazji Janowskiegowink
      bo kurcze kiedys nie wytrzymam i osobiscie go zabije.raz juz miałem okazje jak
      mi dawał autograf,ale sie powstrzymałemwink

facet destrukcje dziala na mój centralny ośrodek nerwowywink
      • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 13:14
        drifter00 napisał:

> Lepper stosje zasade ze cel usięca środki,to samo powinien zrobic np. Janik
        > jako szef MSW i wykończyć Leppera( przy okazji Janowskiegowink
        > bo kurcze kiedys nie wytrzymam i osobiscie go zabije.raz juz miałem okazje
        jak
        > mi dawał autograf,ale sie powstrzymałemwink
        >
        > facet destrukcje dziala na mój centralny ośrodek nerwowywink
        >
        Widział bym wtedy Ciebie przyjacielu jako ofiarę propagandy , która jest w
        okuł Leppera.
        Zamiast gdakać bezpłodnie , przekonaj mnie rzeczowo jak grubo ja się mylę .
        Wysuń inną kandydaturę , ale nie na zasadzie przepychania się łokciami. Ale
        bądź rzeczowy i konstruktywny .
        Alen.
        • Gość: Kopernik Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 13:25
          Alen pogadałby z Tobą, ale nie mam stałego łącza, w jednej z odpowiedz dla
          ciebie zostawiłem maila. Ja z L. sympatyzuje, bo nie lubię propagandy, jaką się
          u nas uprawia, inteligentnych i cynicznych sprzedawczyków etc
          • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 13:47

> Alen pogadałby z Tobą, ale nie mam stałego łącza, w jednej z odpowiedz dla
            > ciebie zostawiłem maila. Ja z L. sympatyzuje, bo nie lubię propagandy, jaką
            się
            >
            > u nas uprawia, inteligentnych i cynicznych sprzedawczyków etc

Tu na forum mam skrzynkę pod _alen@gazeta.pl , jednak ja nigdy nie korzystam w
            pewnych sprawach z poczty elektronicznej. Znam prawo o ochronie przekazywania
            danych tą drogą , i wiem jak w praktyce to tu na zachodzie wygłąda. Miałem z
            tym od profesjonalnej strony do czynienia . Poczta w praktyce nie jest musi
            być anonimowa.
            W każdym razie na ten adres możesz zostawić wiadoność.

Alen.
            • Gość: Alen Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: proxy / *.i-one.at 19.10.02, 13:55

>
              > Tu na forum mam skrzynkę pod _alen@gazeta.pl , jednak ja nigdy nie korzystam
              w
              > pewnych sprawach z poczty elektronicznej. Znam prawo o ochronie
              przekazywania
              > danych tą drogą , i wiem jak w praktyce to tu na zachodzie wygłąda. Miałem z
              > tym od profesjonalnej strony do czynienia . Poczta w praktyce nie jest musi
              > być anonimowa.
              > W każdym razie na ten adres możesz zostawić wiadoność.
              >
              > Alen.

Jeszcze jedno , gościem jestem na forum wrocławskim . Do anonimowości
              przywiązuję dużą wagę .
              Alen.
              • Gość: ADAMŁÓDŹ Do Alena i Kopernika... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.10.02, 14:18
                Jesteście jednymi z nielicznych konstruktywnie i rzeczowo a przede wszystkim
                samodzielnie(bez ulegania tej obrzydliwej propagandzie która istnieje w
                większości polskich mediów) myślącymi ludźmi na tym forum. Pozdrawiam.
                • Gość: Kopernik Re: Do Alena i Kopernika... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 16:49
                  To jest nas trzech - jak muszkieterów. Trzeba teraz pomyśleć co się dzieje
                  z "Francją". Pozdrowienia.
                • Gość: Jagon Re: Do Alena i Kopernika... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 18:03
                  Pozdrowienia dla Alena , Kopernika i ADAMŁÓDŹ. Jest nas już czterech.I kto by
                  pomyslał że na forum Gazety Wyborczej - chyba największego antylepperowskiego
                  dziennika wyrośnie taki koń trojański.smilesmile
                  • Gość: Kopernik Re: Do Alena i Kopernika... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:41
                    Czwesc Dartanian (sic! Ustawa o języku polskim.....smile)) )To moze zalozymy
                    jakis klub dyskusyjny dot. tego co się dzieje. Będziemy gromadzić informacje i
                    jeździć z prelekcjami. Moj email: ptsszcz@sus.univ.szczecin.pl
                    • Gość: Alen Re: Do Alena i Kopernika... IP: proxy / *.i-one.at 20.10.02, 19:35

> Czwesc Dartanian (sic! Ustawa o języku polskim.....smile)) )To moze zalozymy
                      > jakis klub dyskusyjny dot. tego co się dzieje. Będziemy gromadzić informacje
                      i
                      > jeździć z prelekcjami. Moj email: ptsszcz@sus.univ.szczecin.pl

Gdybyś Ty mieszkał na dolnym Śląsku , ale Ty mieszkasz w Szczecinie . Można by
                      wtedy pomyśleć o czymś w tym kierunku. Ja nie mieszkam w Polsce , przynajmniej
                      na razie .
                      A więc jest to trochę skomplikowane . Nie mnie jednak trzymam rękę na pulsie i
                      mam nadzieje że w końcu naród potrafi się sam zdefiniować , bez pomocy
                      propagandy partyjnej.
                      Ktoś powiedział że „jeśli opłaca się żyć w kraju to musi się opłacać o niego
                      walczyć „.
                      Wprawdzie ja żyję wirtualnie ale walczę również wirtualnie .
                      Mając do czynienia z inna z inną rzeczywistością niż polska, z polską
                      również , nie ulegam propagandzie polskich mediów . A widzę wiele
                      sprzeczności , oszustw i przyczyn tego zła.
                      Serce mnie boli ma myśl że gdy przyjdzie zima , znowu będę wysłuchiwał
                      wiadomości w światowych agencjach informacyjnych, o przodownictwie Polski w
                      liczbie zamarzniętych na śmierć osób .

Alen.
                      • Gość: Kopernik Re: Do Alena i Kopernika... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 20:04
                        Jak bys miał czas i ochote to podziel się swoimi informacjami o tych
                        sprzecznościach - na forum lub emailowo. Pozdrowienia.
                        • Gość: Jagon Re: Do Alena i Kopernika... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 21:03
                          Mój e-mail to tylkopolska@o2.pl Jestem również zainteresowany wymianą poglądów
                          innych niż nakazują to masmedia.Pozdrawiam!
    • astygmatyk Drogi Koperniku!!!! 20.10.02, 21:38
      Korzystanie z uprzejmosci Portalu Gazetu zobowiazuje przynajmniej do poprawnej
      skladni. Odkrycie nieuzytecznosci przecinka wcale nie zatrzyma slonca ani nie
      pusci w ruch ziemi....
      Powodzenia na lekcjach polskiego.
      a
      • Gość: Jagon Re: Drogi Koperniku!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 22:25
        Hehehe nie miałeś juz się czego czepić. I akurat Kopernik popełnia błedy
        ortograficzne,leksykalne itd.itp.? Cała reszta to mgr,dr i prof. jezyka
        polskiego i im sie to nie zdarza!? Przynajmniej Kopernik nie popełnia błędów
        merytorycznych jak wielu tu wpisujących się.
      • Gość: Kopernik Re: Drogi Koperniku!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 23:40
        Nie patrzę na ekran, bo nie mam stałego łącza z Internetem i muszę pisać
        szybko. Niestety tu, gdzie mieszkam nie ma możliwości technicznych podłączenia
        takowego. Przepraszam czytelników wrażliwych językowo. smile Po chrześcijańsku
        także nieprzyjaciół. smile) To tak z uprzejmości, bo nie jezyk się tu liczy...
        • Gość: Jagon Re: Do Kopernika!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 00:52
          Olej to !
    • maretina Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu 21.10.02, 08:02

> W mediach nieustannie rozpowszechnia się nowomowa ukłądu rządzącego. Wyborcza
      > także się do tego dokłąda. Uzywa się na przykład słowa warcholswto tak, jakby
      > wszystko w Polsce było w porządku, jakby nic się złego w naszym kraju nie
      > działo. Proponowałbym raczej zamiast warcholstwo mówić rozpaczliwe wołanie o
      > ratunek dla polski, a przeszkadzanie sejmowi, walką o Polskę. Czy rządzący
      > naprawdę nie mająkontaktu z rzeczywistością. Czy oni naprawdę nie widzą, że
      > są jak peerelowscy propagandziści???

mozna miec rozna ocene sytuacji politycznej w kraju. rozumiem odmienne
      poglady.... ale znaczen pewnych zwrotow nie da sie odwrocic. brzydki - nigdy
      nie bedzie opisem pieknego... warcholstwo nigdy nie bedzie "walka o
      polske"!!!!!!
      z tymi co rzadza roznie bywa. jedni maja kontakt z rzeczywistoscia, inni nie.
      Ty zyjesz chyba na innej planecie.
    • Gość: bartek Re: Lepper zapowiada walkę o Polskę pomóżmy mu IP: *.com.pl 21.10.02, 09:25
      Proponuję zrobić blokadę klubu poselskiego Samoobrony...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka