Dodaj do ulubionych

Śmiech przez łzy

21.11.02, 13:17
Dzisiejsza Rzepa:
"Unia Europejska tylko w niewielkim stopniu weźmie pod uwagę postulat
polskich negocjatorów, aby limity mleka uwzględniały produkcję gospodarstw na
własne potrzeby - przyznali wczoraj zachodni dyplomaci. Może to spowodować,
że Polska już wkrótce będzie sprowadzać poważną część potrzebnego mleka."
Czułem, że będzie śmiesznie ale żeby aż tak .....
Obserwuj wątek
    • Gość: siedem Re: Śmiech przez łzy IP: 213.216.66.* 21.11.02, 13:22
      _karp napisał:

> Dzisiejsza Rzepa:
      > "Unia Europejska tylko w niewielkim stopniu weźmie pod uwagę postulat
      > polskich negocjatorów, aby limity mleka uwzględniały produkcję gospodarstw na
      > własne potrzeby - przyznali wczoraj zachodni dyplomaci. Może to spowodować,
      > że Polska już wkrótce będzie sprowadzać poważną część potrzebnego mleka."
      > Czułem, że będzie śmiesznie ale żeby aż tak .....

ale za to dostaniemy "pozwolenie" na wieksza produkcje cukru. niech polactwu
      wypadaja zebiska, niech zdychaja na cukrzycę [nas nie doganijat "tatu"] co
      bedziemy im emerytury placic?

5040
      • Gość: AdamM coś w tym rodzaju: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.11.02, 13:40
        cukier, alkohol, wieprzowina, etc. Czyli można załatwić konkurencję [nas] na
        różne sposoby. Także "medyczne". A babuszka co trzymala dwie krowy teraz bedzie
        miala zakaz ich trzymania i w sklepie kupi mleczko od francuskich chlopow. 1/50
        emerytury za 1 l mleka.
        • karlin A wiecie, co przyjął wczoraj nasz rząd? 21.11.02, 13:50
          Tzw. system uproszczony dopłat w rolnictwie przez co najmniej pierwsze trzy
          lata po wstąpieniu do Unii. Nie wchodząc w szczegóły, oznacza to utrwalenie
          obecnej, archaicznej i nieefektywnej struktury naszego rolnictwa. Wszyscy
          dostaną mniej więcej po równo.
          I teraz pytanko - czy będzie ono dzięki temu mniej, czy bardziej narażone na
          porażkę w starciu z unijną konkurencją?
          Aha, mówi się coś o wyrównywaniu z polskiego budżetu "strat", poniesionych w
          tym systemie przez najlepszych producentów. Kiedy, jak, skąd ? - nie wiadomo.
    • Gość: doku Wymuszony śmiech z głupoty, gdy ręce opadają IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 14:03
      _karp napisał:

> produkcję gospodarstw na własne potrzeby

A kto wpadł na pomysł, że ja mam sobie w domu piec chleb, gdy jestem głodny, a
      moja ciotka ma sobie w domu doić krowę, gdy chce napić się mleka? A jeśli chcę
      zjeść owoc czy warzywo, to muszę kupić sobie działkę i na niej siać? Takiej
      Polski chcecie wy zwariowani eurofile? Bo ja chcę jeść hiszpańskie słodkie
      pomidory i pić francuskie tanie wino, zamiast tych drogich świństw, które nasi
      rolnicy hodują na własne potrzeby, a nadwyżki sprzedają na bazarze - to nie
      jest cywilizowany kraj, ale dzicz.

To jakaś koszmarna demagogia: "produkcja gospodarstw na własne potrzeby"!? To
      powrót do feudalnej gospodarki naturalnej czy czegoś jeszcze gorszego. PSL -
      niszczyciele Polski!

• Gość: AdamM do doku [off topic] IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.11.02, 14:07
        Już miałem przestać czytywać Twoje posty, ale przypadkiem wpadlem na ten o
        gitowcach i mnie nim ująłeś. Wypisz, wymaluj moja młodość. Ciagle kto, z kim,
        kiedy, na solo, na stronę, "sprawdzanie się", etc. Bicie i bicie i bicie się
        ciągłe. To tak po wojnie chyba ludziom zostalo. A dziś tego w takiej postaci
        nie ma zbyt wiele. Ale sa bardziej wyrafinowane napady.
        • Gość: doku Ciekawe dlaczego, przecież moje posty należą do... IP: *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 15:50
          Gość portalu: AdamM napisał(a):

> Już miałem przestać czytywać Twoje posty, ale przypadkiem wpadlem na ten o
          > gitowcach i mnie nim ująłeś.

... najciekawszych na tym nudnym forum. Skąd nagle ta Twoja troska o to, żeby
          mi się w głowie nie przewróciło? Gdy widzę te flaki z olejem, które wypisuje
          Danutka, tę nakręconą płytę o nicku # z jego obsesją władzy Żydów nad światem,
          te spamy ciągle tymi samymi wątkami, ... to przecie widzę jak na dłoni, że moje
          posty muszą być zachłannie czytane, choć wielu złoszczą. Sam je czytuję czasem,
          mimo że je dość dobrze pamiętam, jako ich autor, a mimo to czytam je z wielką
          przyjemnością i zainteresowaniem. Więc nie wysilaj się, mojej skromności juz
          nie uratujesz. Mimo wrodzonej skromności, jestem już całkowicie pogrążonym
          nałogowcem pychy, dumy, arogancji i zarozumialstwa.

PS. Czytałeś kiedyś podobnie wspaniały post na tym forum jak ten.
      • Gość: siedem Re: Wymuszony śmiech z głupoty, gdy ręce opadają IP: 213.216.66.* 21.11.02, 14:18
        Gość portalu: doku napisał(a):

> _karp napisał:
        >
        > > produkcję gospodarstw na własne potrzeby
        >
        > A kto wpadł na pomysł, że ja mam sobie w domu piec chleb, gdy jestem głodny,
        a
        > moja ciotka ma sobie w domu doić krowę, gdy chce napić się mleka? A jeśli
        chcę
        > zjeść owoc czy warzywo, to muszę kupić sobie działkę i na niej siać? Takiej
        > Polski chcecie wy zwariowani eurofile?

czemu faszysto obierasz innym prawo decydowania o swoim pozywieniu? chcesz zeby
        biedna babulinka musiala sie udac do tobie podobnej ełrobiurwy po pozwolenie?

Bo ja chcę jeść hiszpańskie słodkie
        > pomidory i pić francuskie tanie wino, zamiast tych drogich świństw, które
        nasi

to bardzo niemakrobiotyczne jest. powiem wiecej to tłumaczy fakt iz w nocy
        fosforyzujesz na czerwono jak jebana meduza głębinowa.

5040
        • Gość: # Doku nie pisz na wlasne potrzeby idz za potrzebą IP: *.wroclaw.tpsa.pl 21.11.02, 14:29
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> to bardzo niemakrobiotyczne jest. powiem wiecej to tłumaczy fakt iz w nocy
          > fosforyzujesz na czerwono jak jebana meduza głębinowa.
          >
          > 5040
        • Gość: domu W zdrowym kapitalizmie zawsze wychodzi taniej IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 15:07
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> czemu faszysto obierasz innym prawo decydowania o swoim pozywieniu?

Tylko taki głupi homo sovieticus jak ty tego nie rozumie
          • Gość: doku ... niż samemu zrobić w domu/nt IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 15:09
            • Gość: doku Cholera! Taniej kupić sklepie niż samemu zrobić! IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 15:13
              Przepraszam za te pomyłki w pośpiechu, mam dzisiaj dużo zajęć.
              • bykk Re: hahaha! 21.11.02, 15:30

> Przepraszam za te pomyłki w pośpiechu, mam dzisiaj dużo zajęć.

Humor roku! Doku ma dzisiaj dużo zajęć!
                Dobre lekarzu,dobre!
              • Gość: siedem Re: Cholera! Taniej kupić sklepie niż samemu zrob IP: 213.216.66.* 22.11.02, 07:31
                i dlatego minfinowy nazista zakaze robic samemu

5040
                • Gość: doku Głupiś. Po prostu nie dam zapomogi z budżetu IP: *.mofnet.gov.pl 22.11.02, 14:50
      • Gość: doku Przepraszam za pomyłkę IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 14:58

> wy zwariowani eurofile?

miało być oczywiście: wy zwariowane eurofoby (chcecie z podatków wspierać
        gospodarkę naturalną, byle tylko na złość Europie)
        • Gość: luka Re: Przepraszam za pomyłkę IP: *.k.mcnet.pl 21.11.02, 15:21

> miało być oczywiście: wy zwariowane eurofoby (chcecie z podatków wspierać
          > gospodarkę naturalną, byle tylko na złość Europie)

ty nie przepraszaj, tylko wypierdalaj do "pracy". I oddawaj moje 27 000 PLN,
          złodzieju.
          • Gość: doku Brakowało mi ciebie. Jesteś ważnym elementem ... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 15:31
            ... egzotyki tego forum. Poza tym brakowało mi podnosiciela moich wątków. Witaj
            znowu!
            • Gość: luka Re: Brakowało mi ciebie. Jesteś ważnym elementem IP: *.k.mcnet.pl 21.11.02, 16:20

> ... egzotyki tego forum. Poza tym brakowało mi podnosiciela moich wątków.
              Witaj
              >
              > znowu!

Ta radość kosztuje cię kolejne pięć paczek - oddawaj moje 27500 PLN, złodzieju!
              Aha, i paszoł won z Internetu.
        • _karp Re: Przepraszam za pomyłkę 21.11.02, 15:24

> Gość portalu: doku napisał(a):
          >
          > > wy zwariowani eurofile?
          >
          > miało być oczywiście: wy zwariowane eurofoby (chcecie z podatków wspierać
          > gospodarkę naturalną, byle tylko na złość Europie)

Ja mieszkam na wsi i mam zamiar kupić sobie krowę aby mieć świeże,
          niepasteryzowane mleko na własne potrzeby dla moich dzieci. Czy bedę musiał
          trzymać krowę w ukryciu przed zwariowanymi eurofilami ?
          • Gość: doku Trzymaj sobie skoroś taki bogaty że cię na to stać IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 21.11.02, 16:02
            _karp napisał:

> Ja mieszkam na wsi i mam zamiar kupić sobie krowę aby mieć świeże,
            > niepasteryzowane mleko na własne potrzeby dla moich dzieci. Czy bedę musiał
            > trzymać krowę w ukryciu przed zwariowanymi eurofilami ?

Ale nie licz na wsparcie z budżetu. Chcesz być pijawką swojej krowy, to rób to
            za swoje.
            • _karp Re: Trzymaj sobie skoroś taki bogaty że cię na to 21.11.02, 16:08

> _karp napisał:
              >
              > > Ja mieszkam na wsi i mam zamiar kupić sobie krowę aby mieć świeże,
              > > niepasteryzowane mleko na własne potrzeby dla moich dzieci. Czy bedę musia
              > ł
              > > trzymać krowę w ukryciu przed zwariowanymi eurofilami ?
              >
              > Ale nie licz na wsparcie z budżetu. Chcesz być pijawką swojej krowy, to rób
              to
              > za swoje.

Zero dotacji. Poradzę sobie sam. Nie wiem tylko czy utrzymując jedną krowę nie
              pogwałcę unijnych przepisów. I jeszcze jedno: szczerze mówiąc jeszcze nie
              zdecydowałem czy kupić krowę czy też kozę. Czy kozy też trzeba kolczykować ?
              • wojcd Re: Trzymaj sobie skoroś taki bogaty że cię na to 21.11.02, 16:48
                _karp napisał:
                > Zero dotacji. Poradzę sobie sam. Nie wiem tylko czy utrzymując jedną krowę
                nie
                > pogwałcę unijnych przepisów. I jeszcze jedno: szczerze mówiąc jeszcze nie
                > zdecydowałem czy kupić krowę czy też kozę. Czy kozy też trzeba kolczykować ?

Slyszalem jak kiedys chlopi z Finlandii zalili sie ze im licza kury z satelity
                i ze maja do wypelnienia ksiazke formularzy (200 stron), ktorych nie rozumieja
                i robia to za nich JACYS urzednicy.
                Karpiu, Doku walczy o nowe miejsce pracy dla siebie. Badz spolegliwy dla
                urzednika.

Wojciech
                • Gość: # Manipulator mowi prawde mylac sie IP: *.wroclaw.tpsa.pl 22.11.02, 07:42
                  Szczeremu nie zdarzy sie, by odwracajac na sekunde uwage

pomylil sie o cale 180*.

Doku wlasnie mial chwilke pracy i oto efekt:

">"Eurofile"! miało być oczywiście: wy zwariowane eurofoby (chcecie z podatków
                  wspierać gospodarkę naturalną, byle tylko na złość Europie)"

• Gość: siedem wyszło szydło z doka /nt IP: 213.216.66.* 22.11.02, 07:45
                    5040
                    • Gość: # Potega podswiadomosci nie znosi lgartwa -> IP: *.wroclaw.tpsa.pl 22.11.02, 14:13
                      co lekarz powinien wiedziec.
                      Objawia ona zawsze falsz
                      - mimika u niepolitykow,
                      - ruchami palcow dloni u politykow
                      - mimowolnym spojrzeniem w inna strone niz przy mowieniu prawdy
                      (adresacja imaginacji jest umieszczona w innym miejscu od pamieci)
                      - poceniem sie skory w stopniu mierzalnym czulymi przyrzadami
                      - mimowolna zmiana sylwetki itp.

Dlatego trenuje sie kandydatow na politykow
                      od najmlodzszych lat zmuszajac ich do dlugich przemowien publicznych
                      w organizachach mlodziezowych, masowkach, rocznicach, zebraniach,
                      1 -majowych lub telewizyjnych mowach.

Tak wytrenowany osobnik, w wieku powyzej 35 lat, umie juz
                      mowic nie klamiac ale omijajac prawde gladkimi, beztresciowymi
                      i przyjemnymi da wszystkich ogolnikami, co zapewnia
                      mu sukces wyboczy niezleznie od wielkosci i ilosci klmstw
                      w kampanii.

Po prostu ma wytrenowana, odchudzona twarz pt.:
                      "Czy te oczy mogą..."!
                      Gdyby zas pisal moglby popelnic lapsus jak Doku!
                      Dlatego politycy sami nic nie pisza.
                      Ci co pisza nie osiagaja sukcesow wyborvzych.
                      Przykladow mamy w brod! Mozna byc natomist naczelnym redaktorem
                      i zamiast pisac wstepniaki, rozmawiac z Galganem.
                      • Gość: doku Zebrało ci się na wspominki? IP: *.mofnet.gov.pl 22.11.02, 15:00
                        Gość portalu: # napisał:

> w organizachach mlodziezowych, masowkach, rocznicach, zebraniach,
                        > 1 -majowych lub telewizyjnych mowach.

To takie sa źródła twojego stylu pozornie niewymuszonych aluzji i oszczerstw.

PS. Wierzysz w psychoanalizę? Została już obalona naukowo zarówno jako
                        nieadekwatny model psychiki, jak i jako nieskuteczna metoda psychoterapii.
              • Gość: doku Tak trzymaj, trzymam za Tobą ... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 22.11.02, 15:25
                _karp napisał:

> Zero dotacji. Poradzę sobie sam.

... I możesz być spokojny, możesz się w UE czuć bezpiecznie, bo zatroszczy się
                ona, żebyś mógł z sukcesem samemu sobie radzić.

> Czy kozy też trzeba kolczykować ?

W UE nie będziesz musiał pytać o takie rzeczy - będziesz radził sobie sam.
                • wojcd Re: Tak trzymaj, trzymam za Tobą ... 22.11.02, 15:57
                  Gość portalu: doku napisał:
                  > ... I możesz być spokojny, możesz się w UE czuć bezpiecznie, bo zatroszczy
                  > się ona, żebyś mógł z sukcesem samemu sobie radzić.

Doku czy to z Czerwonej Ksiazeczki Wielkiego Mao?

> W UE nie będziesz musiał pytać o takie rzeczy - będziesz radził sobie sam.

Czy to wizja jak bedziesz sobie radzil w lozku?

Wojciech
                  • Gość: doku Rozmarzyłeś się IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 22.11.02, 16:15
                    wojcd napisał:

> Czy to wizja jak bedziesz sobie radzil w lozku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka