Dodaj do ulubionych

Kaczynski ma racje

18.02.06, 11:18
Kaczynski ma racje: www.wprost.pl/ar/?O=57006 Piec miliardow dolarow
rocznie to nie byle co. Uklad broni swoich dochodow. Przy okazji jak to jest z
tymi tak zwanymi liberalami? Mowia ze sa za obnizaniem podatkow, a przeciez te
5 miliardow to jest nic innego jak podatek korupcyjny, wyciagany z kieszeni
podatnika - konsumenta. Z tej prostej przyczyny, ze biznes lapowki placi, a
potem odbija sobnie na cenach swoich produktow.

www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=codziennosc&id=296
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Re: Kaczynski ma racje 18.02.06, 11:24
      także wtedy gdy nazywa krytyków pomysłów min. Ziobro "frontem obrony
      przestępców" (a więc także ciebie pacjętko)?
      • patience Te piec miliardow to na pewno nie sa 18.02.06, 11:30
        ci moi zlodzieje 2 glowek kapusty zlapani na goracym uczynku...smile Kaczynski mial
        na mysli inny front heheh
        • abstrakt2003 Re: Te piec miliardow to na pewno nie sa 18.02.06, 11:31
          patience napisała:

> ci moi zlodzieje 2 glowek kapusty zlapani na goracym uczynku...smile Kaczynski
          mia
          > l
          > na mysli inny front heheh
          =================================
          "zero tolerancji" pacjentko smile czyż to nie jest czasem jeden z pomysłów PiSu?
          • patience Re: Te piec miliardow to na pewno nie sa 18.02.06, 11:39
            Zapewniam cie ze mobilizacja calego panstwa nie jest po to, zeby lapac zlodziei
            kapusty w warzywniaku. Zapewniam cie rowniez, ze 'uklad' o ktorym Kaczynski mowi
            w swoim przemowieniu, nie zostal zalozony przez tychze zlodziei kapuscianych.
            Owi zlodzieje nie maja zadnego wplywu na dzialalnosc WSI i innych tajnych sluzb
            i nawzajem, WSI nie mobilizuje swoich brudnych rak po to, zeby bronic zlodziei
            kapusty.
            • abstrakt2003 Re: Te piec miliardow to na pewno nie sa 18.02.06, 11:43
              patience napisała:

> Zapewniam cie ze mobilizacja calego panstwa nie jest po to, zeby lapac
              zlodziei
              > kapusty w warzywniaku. Zapewniam cie rowniez, ze 'uklad' o ktorym Kaczynski
              mow
              > i
              > w swoim przemowieniu, nie zostal zalozony przez tychze zlodziei kapuscianych.
              > Owi zlodzieje nie maja zadnego wplywu na dzialalnosc WSI i innych tajnych
              sluzb
              > i nawzajem, WSI nie mobilizuje swoich brudnych rak po to, zeby bronic zlodziei
              > kapusty.
              =========================================================================
              Jeśli masz rację to dlaczego napisałaś swój post w którym krytykowałaś pomysły
              min. Ziobro!?
              Pacjentko brak ci konsekwencji!
              Z jednej strony krytykujesz sądy doraźne a z drugiej zapewniasz mnie że to
              tylko w korupcję instrumety wymierzone są!
              PS
              Już nawet nie będę pytac co sądzisz o awanturach PiS kontr korporacje prawnicze.
              Znów pewnie sama sobie zaprzeczysz.
    • andrzejg a powiedz mi Patience 18.02.06, 11:28
      ile w zyciu dałas łapówek?

A.
      • abstrakt2003 Re: a powiedz mi Patience 18.02.06, 11:32
        andrzejg napisał:

> ile w zyciu dałas łapówek?
        ===============================
        A może ona brała? Cóz u prawników na posadach miejskich to dość powszechny
        zwyczaj.
        smile
      • patience Re: a powiedz mi Patience 18.02.06, 11:33
        Ani jednej. Oraz ani jednej nie przyjelam i tak mam zamiar dalej, tak mi
        dopomoz. Ja place podatek korupcyjny wynikajacy z tego, ze buznes odbija sobie
        te haracze ktore musi placic na cenach swoich produktow czy uslug. I jestem
        zainteresowana, zeby tego podatku nie placic. Swoja droga, proporcja tych pieciu
        miliardow do rocznego budzetu panstwa robi wrazenie, no nie? Bysmy dawno
        splacili nasze dlugi miedzynarodowe...
        • abstrakt2003 masz dziwne pojęcie o biznesie 18.02.06, 11:35
          pacjentko powiedz szczerze - ty nigdy nie prowadziłaś własnej firmy ani nawet
          nie pracowałaś w prywatnej firmie?
          • patience 'Wprost' tez ma dziwne pojecie o biznesie? 18.02.06, 11:41
            wink)
            • abstrakt2003 "Wprost" dobrze się czyta 18.02.06, 11:44
              nic poza tym.
        • andrzejg Re: a powiedz mi Patience 18.02.06, 11:43
          patience napisała:

> Ani jednej. Oraz ani jednej nie przyjelam i tak mam zamiar dalej, tak mi
          > dopomoz.

bo widzisz, ja tez nie zapłaciłem ani jednej łapówki
          Byc może mam szczęście współpracować tylko z prywatnymi firmami
          i nie mam konieczności iść w łaski państwowego urzędnika.

Masz złudną nadzieję ,że t ehipotetyczne 5 miliardów trafi do klienta.
          Raczej nie.Kasa zostanie w kieszeni biznesmena, albo zainwestuje ja z
          pozytkiem dla siebie.

A tak swoja droga , to podchodzę z duza rezerwa do tego typu oszacowań.
          Korupcja jest niemierzalna.

A.

Masz błędne pojecie co do skutków ewentualnego zwalczenia korupcji.
          Wiadomo,ze te
          • patience Re: a powiedz mi Patience 18.02.06, 13:49
            W jakiejs formie jednak ten pieniadz jednak do kieszeni klienta trafia. W
            rozmaitych formach, a to w zwiekszeniu ilosci miejsc pracy, a to w potanieniu
            rozmaitych kosztow sadowych, etc. Takie sa wyniki bardzo powaznych badan z
            Ameryki Lac z ktajow ktore programy antykorupcyjne wpropwadzily. Generalnie
            uwalnia sie przedsiebiorczosc i ten pieniadz jednak na rynek trafia. Najbardziej
            znanym przykladem jak upadek systemu kronistycznego uwalnia gospodarke jest
            bardzo dobrze przebadany upadek systemu Marcosa na Filipinach.
            • dachs Re: a powiedz mi Patience 18.02.06, 14:03
              O czym Ty nas chcesz Patiencjo przekonać? Że korupcja jest niedobra? W porządku,
              my to wiemy.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=37044274&a=37046886
    • babariba-babariba kto bada korupcję w Polsce? - Transparency... 18.02.06, 11:43
      ...International, czyli przez lata
      Julia Pitera
      • abstrakt2003 Julia Pitera jest z PO a to oznacza że jest 18.02.06, 11:46
        AFERZYSTKĄ!
        Ona też pujdzie siedzieć!
        PS
        "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" kilkoadziesiąt lat temu
        powiedział pewien rewolucjonista ktory stworzył pewien potężny urząd
        antykorupcyjny.
    • dachs Re: Kaczynski ma racje 18.02.06, 12:26
      Kaczyński ma rację, Wprost ma rację, Ty masz rację, Hasz ma rację, Wikul ma
      rację, Piq ma rację, ja mam rację, każdy ma racje kto powie, że w Polsce
      korupcja przybrała katastrofalne rozmiary.
      Zaczynamy sie różnić wtedy, kiedy rozważamy możliwośći jej ograniczenia.
      Wy z Kaczyńskim uważacie, że przyczyny korupcji leżą w cechach osobniczych, my z
      Platformą uważamy, że korupcja ma się szczgólnie dobrze tam, gdzie sprzyja jej
      system polityczny.

Wy chcecie stworzyć nowy urząd, stworzony z ludzi uczciwych, my uważamy, że bez
      zmian systemowych Ci uczciwi ludzie skorumpuja sie szybciej, niż sobie
      wyobrażacie, a wysokośc łapówek wzrośnie wprost proporcjonalnie do uprawnień
      jakimi dysponują
      • danutki Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:32
        kiedy napisał o cechach osobniczych

dachs napisał:

> Wy z Kaczyńskim uważacie, że przyczyny korupcji leżą w cechach osobniczych,
        my
        > z
        > Platformą uważamy, że korupcja ma się szczgólnie dobrze tam, gdzie sprzyja jej
        > system polityczny.
        >
        > Wy chcecie stworzyć nowy urząd, stworzony z ludzi uczciwych, my uważamy, że
        bez
        > zmian systemowych Ci uczciwi ludzie skorumpuja sie szybciej, niż sobie
        > wyobrażacie, a wysokośc łapówek wzrośnie wprost proporcjonalnie do uprawnień
        > jakimi dysponują
        >
        >
        • dachs Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:36
          danutki napisała:

> kiedy napisał o cechach osobniczych

rozwiń, proszę smile
          • danutki Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:44
            dachs napisał:

> danutki napisała:
            >
            > > kiedy napisał o cechach osobniczych
            >
            > rozwiń, proszę smile

Borsuku
            wolałabym abyś o rozwinięcie poprosił kogoś innego z powodów .....moich cech
            osobniczych właśnie
            • dachs Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:45
              a co, bierzesz łapówki?
              • danutki Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:49
                dachs napisał:

> a co, bierzesz łapówki?

czy biorę?
                raczej powinnam być w grupie dających te łapówki, ale nie mam co już dać
                • dachs Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 12:53
                  Rozumiem. Współczuję, gdyż dawać będzie trzeba coraz wiecej.
                  Ale proponuję, żebyśmy Pacjenji nie rozpirzali wątku. OK?
                  smile
                  • danutki Re: Dachs ma racje z wyjątkiem.... 18.02.06, 13:01
                    dachs napisał:

> Rozumiem. Współczuję, gdyż dawać będzie trzeba coraz wiecej.
                    > Ale proponuję, żebyśmy Pacjenji nie rozpirzali wątku. OK?
                    > smile

dzięki Ci Borsuku za słowa należnego mi współczucia
                    od rozpirzania wątków był jednak specjaalistą ktoś inny
      • patience Wy dachsie nie macie racji 18.02.06, 14:10
        piszaac ze wiecie co my z Kaczynskim myslimy bo nawet ja tego nie wiem czy
        kaczynski mysli to samo co ja bo go o to nie pytalam. Ale dziekujemy ze wy
        napisaliscie co my myslimy, bo bysmy sami sie nie domyslili co myslimy.

WQ szczegolnosci jestesmy dziczni ca wyklad o cechasch osobniczych, bo bysmy
        nigdy nie wpadli ze tworzony wlasnie urzad antykorupcyjny jest instytucja
        osobnicza a nie systemowa, i ze sie bedzie zajmowal analizami cech osobniczych a
        nie korupcja.

wink)
        • dachs Re: Wy dachsie nie macie racji 18.02.06, 14:58
          Ja się nie domyślam co myśli Kaczyński i Ty, tylko wyciągam wnioski z jego
          wypowiedzi i Twoich mu przytakiwań.
          Jeżeli ktoś mi wmawia, że sytuacje w Polsce uratuje URZĄDZŁOŻONYZLUDZIUCZCIWYCH,
          to znaczy właśnie dokładnie to, iż upatruje przyczyny korupcji w zachowaniu
          pojedyńczych (nieuczciwych) ludzi, czyli w "cechach osobniczych".
          Takiego faceta mogę (ale nie muszę) uważać go za nieszkodliwego maniaka.
          I uważałbym, gdyby ograniczał się do pisania takich bzdur na forum.

Ale Kaczor próbuje to wprowadzać w życie i - co gorsza - ma do tego środki.
          Dlatego uważam go za szkodliwego maniaka. Nie dlatego, że te trochę korupcji
          więcej w jakiś znaczący sposób zaszkodzi Polsce, lecz dlatego, że opóźnia w ten
          sposób chwilę, kiedy z korupcja zacznie sie walczyć tam gdzie ona powstaje: w
          systemie.

> WQ szczegolnosci jestesmy dziczni ca wyklad o cechasch osobniczych, bo bysmy
          > nigdy nie wpadli ze tworzony wlasnie urzad antykorupcyjny jest instytucja
          > osobnicza a nie systemowa, i ze sie bedzie zajmowal analizami cech osobniczych
          > a nie korupcja.

Za wcześnie jeszcze na podziękowania. smile)
          Ale jak zozumiesz, że urząd oparty na ludziach nawet najuczciwszych (cecha
          osobnicza) nie może działać w systemie, który sprzyja korupcji, będziesz mi
          jeszcze bardziej wdzięczna.
    • jaceq Re: Kaczynski ma racje 18.02.06, 15:25

Nie jest to do końca prawdą. Kaczyński ma nie jedną rację, ale dwie i miota się
      pomiędzy nimi.
      ____
    • palnick Re: Kaczynski ma racje 18.02.06, 15:34
      tiny.pl/mwz9
      Jakoś jednak tę korupcję mierzą. Jesteśmy na kompromitującej pozycji w tej
      dziedzinie na świecie.

Popieram Kaczyńskiego w tej sprawie.
    • karlin Hmmm 18.02.06, 17:08
      Wiesz Helga, to że się z Tobą coraz częściej zgadzam, może być niebezpieczne.

Ciekawe tylko dla kogo?

smile
    • palnick Re: Kaczynski ma racje 18.02.06, 20:25
      patience napisała:

> Kaczynski ma racje. Piec miliardow dolarow
      > rocznie to nie byle co. Uklad broni swoich dochodow. Przy okazji jak to jest z
      > tymi tak zwanymi liberalami? Mowia ze sa za obnizaniem podatkow, a przeciez te
      > 5 miliardow to jest nic innego jak podatek korupcyjny, wyciagany z kieszeni
      > podatnika - konsumenta. Z tej prostej przyczyny, ze biznes lapowki placi, a
      > potem odbija sobnie na cenach swoich produktow.
      ---------
      Patience zgadzam się z Twoja opinią. Wydaje mi się jednak, że państwo i Polska
      tracą więcej. Sama afera paliwowa to 10 mld. złotych.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020725/publicystyka/publicystyka_a_1.html
    • wikul Kaczynski ma racje.Marcinkiewicz może coraz mniej 18.02.06, 21:18
      Jarosław Kaczyński bierze się za rząd Kazimierza Marcinkiewicza. Minister
      rolnictwa Krzysztof Jurgiel nie odejdzie na razie z gabinetu Marcinkiewicza.
      Dlaczego? Bo swoje wpływy zwiększa w rządzie lider PiS. Na linii premier –
      bracia Kaczyńscy iskrzy.

Rząd ma trwać przez najbliższy rok. Czy dłużej, będzie to zależało od braci
      Kaczyńskich. Kto w tym czasie faktycznie będzie sprawował władzę, można
      wywnioskować z piątkowego przemówienia prezesa PiS w Sejmie.

– Jarosław Kaczyński zapowiedział polityczną ofensywę. Oznacza to, że będzie
      bardziej aktywny medialnie i w parlamencie. To on podejmie strategiczne decyzje
      w rządzie – mówi dr Robert Alberski, politolog.

Kaczyński ustawi rząd

Politycy PiS w kuluarowych rozmowach mówią wprost: – Premier ma dbać przede
      wszystkim o medialny wizerunek i dobre notowania swojego gabinetu. O tym, które
      projekty ustaw są priorytetowe i powinny trafić do Sejmu, będzie decydował kto
      inny – jego partyjny przełożony Jarosław Kaczyński. – Pakt stabilizacyjny
      celowo został tak skonstruowany, by prezes PiS miał duży wpływ na rząd i jego
      program – ujawnia jeden z posłów PiS.

Potwierdza to Ryszard Czarnecki, eurodeputowany Samoobrony, która jest jednym z
      sygnatariuszy umowy.

– Premier miał wolną rękę, kiedy prezes PiS szukał zaplecza parlamentarnego dla
      rządu. Teraz się to zmieniło – uważa polityk Samoobrony.

Pod ochroną prezesa

Ostatnie tygodnie pokazały, jak duże są różnice zdań między Jarosławem
      Kaczyńskim a Kazimierzem Marcinkiewiczem. Nieoficjalnie wiadomo, że premier był
      przeciwny paktowi stabilizacyjnemu z Samoobroną i LPR, który forsował prezes
      PiS. Zgrzyty widać także wyraźnie w przypadku obsady ministerialnych posad.
      Premier chętnie pozbyłby się szefa resortu rolnictwa Krzysztofa Jurgiela.
      Minister ma ostatnio złą passę – frontalny atak na sytuację w jego resorcie
      przypuściła nie tylko opozycja, ale nawet jedna z najbliższych
      współpracowniczek Stanisława Okularczyk.

Do roszad w resorcie jednak nie dojdzie, bo Krzysztof Jurgiel to zaufany
      Jarosława Kaczyńskiego – współpracowali blisko już w Porozumieniu Centrum.
      Posłowie PiS przyznają, że premier Marcinkiewicz nie miał nic do powiedzenia w
      sprawie obsady stanowiska szefa resortu skarbu. Ministerstwem kieruje od środy
      Wojciech Jasiński, z którym Kaczyńscy znają się jeszcze z czasów studiów na UW.

Prezes PiS uznał, że premier prowadził w Ministerstwie Skarbu niejasną
      politykę, dlatego przeforsował zaufanego człowieka. Marcinkiewicz, zwlekając z
      dymisją poprzedniego szefa resortu Andrzeja Mikosza, naraził się braciom
      Kaczyńskim. Między prezesem PiS a premierem zaiskrzyło też przy okazji obsady
      stanowisk w spółkach Skarbu Państwa. Irytację braci Kaczyńskich wywołało
      nominowanie do rady nadzorczej Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa
      Wojciecha Arkuszewskiego, który w atmosferze konfliktu odchodził z
      warszawskiego Ratusza.

– Kazimierz Marcinkiewicz nie uzgodnił też z prezesem PiS obsady stanowisk
      m.in. w spółce Lotos, KGHM i Orlen – ujawnia Ryszard Czarnecki. – Ponieważ
      personalia w spółkach Skarbu Państwa są powodem zgrzytów między braćmi
      Kaczyńskimi a premierem, nie domagamy się tam na razie żadnych stanowisk –
      dodaje Czarnecki. Jarosław Kaczyński niewątpliwie chce rozdawać karty.
      Przygotował sobie nawet listę „kompetentnych osób”, które pokierują
      poszczególnymi spółkami. Marcinkiewicz o jej istnieniu dowiedział się z mediów.

Antypatie ministrów

Politycy PiS przyznają, że zgrzyty na linii premier – bracia Kaczyńscy
      przekładają się też na nie najlepsze relacje między samymi ministrami. – Tak
      jest choćby w przypadku Zbigniewa Wassermanna, człowieka Kaczyńskich, i Radka
      Sikorskiego, którego chciał mieć w rządzie premier – mówi jeden z posłów PiS.

MAŁGORZATA CZYCZŁO

www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=4847&sekcja=przeglad_prasy&polecil=newsletter
      • gienia.gienia Re: Kaczynski ma racje.Marcinkiewicz może coraz m 19.02.06, 12:47
        Jest związek między urodą a przestępczością!
        Nastolatki fizycznie nieatrakcyjne częściej wyrastają na przestępców - orzekło
        na podstawie własnych badań dwoje naukowców amerykańskich z prowincjonalnych
        uniwersytetów.
        Naci Mocan z Uniwersytetu Kolorado i Erdal Tekin ze stanowego Uniwersytetu
        Georgia stwierdzili także, że istnieje zależność:

- im bardziej atrakcyjni są młodzi ludzie, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że
        wejdą na drogę przestępstwa.
        No to teraz rozmiemy skąd się wzięły te ....syny.
        • jaceq Re: Kaczynski ma racje.Marcinkiewicz może coraz m 19.02.06, 13:07

> Jest związek między urodą a przestępczością!

www.outlawwomen.com/PearlHart.htm

____
          • wikul Kaczynski ma racje że postawił na Leppera 20.02.06, 22:09
            Byli działacze Samoobrony oskarżają Leppera
            (20-02-2006)

Czy król żelatyny finansował Andrzeja Leppera? Tak twierdzą byli towarzysze
            szefa Samoobrony. Sprawę bada warszawska prokuratura.

Działacze Związku Zawodowego Rolników Ojczyzna twierdzą, że Kazimierz Grabek,
            zwany królem żelatyny, miał zapłacić za pobyty Andrzeja Leppera w USA. Kilka
            tygodni temu rolnicy związkowcy wysłali do ministra sprawiedliwości
            zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Leppera.

Z zawiadomienia wynika, że na początku stycznia na posiedzeniu zarządu związku
            jego działacze przypomnieli sobie o powiązaniach Leppera i Władysława Serafina
            (szefa Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych) z królem
            żelatyny. "Prawdopodobnie Grabek przekazywał działaczom wówczas rolniczych
            związków znaczne sumy pieniędzy" - napisali do prokuratury. Dalej w
            zawiadomieniu czytamy, że to Grabek miał zapłacić za pobyt Andrzeja Leppera w
            USA pod koniec lat 90. Dlaczego miałby opłacać szefa Samoobrony? Związkowcy
            odpowiadają: "Pieniądze raczej nie były przekazywane bezinteresownie, gdyż, jak
            wieść niesie, panowie ci [Lepper i Serafin - red.] mieli wymusić na ministrze
            rolnictwa wprowadzenie zakazu importu żelatyny do Polski". Według zawiadomienia
            suma, jaką mieli dostać Lepper i Serafin, sięgała "setek tysięcy dolarów". Pod
            zawiadomieniem podpisał się Leszek Zwierz, szef ZZR Ojczyzna.

Więcej w dzisiejszym wydaniu "Rzeczpospolitej".
    • wikul Re: Kaczynski ma racje 22.02.06, 21:33
      a.muglets.com/2YDI
      • blanka_lock Re:Coby nas kacza grypa nie złapała.... 22.02.06, 21:46
        media.putfile.com/vodka41
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka