Dodaj do ulubionych

przyjdź do kościoła

IP: *.iba.waw.pl 14.03.01, 14:13
przyjdź do kościoła,
opowiedz o problemach,
ksiądz cię oleje,
nie da ci chleba,
nie da ci nawet pierdolonej szklanki wody,
to samo jest kurwa u świadków jehowy...
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzyn Re: przyjdź do kościoła IP: 172.30.31.69, 195.117.127.* 20.03.01, 07:33
      zgadzam sie z Toba , jest dokladnie tak jak o tym napisales jest nawet jeszcze
      gorzej-wiem cos o tym.To straszne ze tak sie dzieje, to straszne ze do tego
      dopuscilismy.
      • Gość: aa Re: przyjdź do kościoła IP: *.daewoo.lublin.pl 20.03.01, 14:59
        Brak JAKIEJKOLWIEK płaszczyzny by z Wami dyskutować.
        Dlatego nie będę tracić swego czasu /i nerwów/ dla
        Was. Może jednak przyjdziecie jeszcze kiedyś do
        Kościoła.
        • Gość: Budda Re: przyjdź do kościoła IP: *.unl.edu 20.03.01, 15:17
          aa .... tu cie mam ! Nie ma plaszczyzny do dyskutowania ? Jest i to wielka.
          Ci, z ktorymi nie chcesz dyskutowac, maja swoje racje, i to ty w swoim
          dogmatyzmie nie widzisz innych i ich problemow. Czy tak twoj ukochany Chrystus
          postepowal ? Ty idziesz w jego slady czy slady kogos zupelnie innego.
          Przemysl to. Z drugiej strony jest juz najwyzszy czas zastanowic sie nad rola
          kosciola chrzescijanskiego w Polsce. Bilans !!! Tysiacletni. Bez lania wody,
          gdybania, tylko fakty. Czy jest to cos co my Polacy naprawde potrzebujemy ?
          Czy jest szansa zdjecia tych kleszczy ? W moim odczuciu, sprawa duchowosci w
          Polsce jest na poziomie bliskim zeru. Kosciol katolicki tak sie ma do nauk
          Jezusa jak sowietyzm do nauk Marksa.
          Pozdrowienia, Budda.
          • Gość: Oscypek Re. Do Buddy. IP: *.pool.mediaWays.net 20.03.01, 22:39
            Buddo.
            Wypowiedziales sie bardzo mgliscie i niejasno.Po kolei.
            Jakie racje i problemy maja poprzedni dyskutanci?Jakie problemy ma dyskutant
            Srakson?Nie mam pojecia. Moze Ty wiesz.
            Rola kosciola chrzescijanskiego,wlasciwie katolickiego, w Polsce, w naszej
            tysiacletniej historii wyglada pozytywnie.Wystarczy spojrzec na "osiagniecia"
            prawoslawnego sasiada na wschodzie z jego sowieckim marksizmem i "osiagniecia"
            zachodniego sasiada z bezbozna ideologia nazistowska.Wniosek:
            Trzymajmy sie dalej naszej wiary katolickiej ktora sie wielokrotnie pozytywnie
            sprawdzila.Jezeli uwolnimy Polske z katolickich kleszczy,jak Ty to
            nazywasz,jakie inne kleszcze na zamiane masz jako cos lepszego?
            • Gość: zbyszko oscypek bezwzględny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 23:23
              Zarzucasz niejasność, a sam bełkoczesz jak potłuczony.
              Po pierwsze co to znaczy "pozytywnie"? To chyba jest
              względne, czy katolicyzm przysporzył państwu więcej
              korzyści czy szkód, proponuję poznać "tysiącletnią
              historię" zanim zaczniesz o niej opowiadać.

Zaś co się tyczy nazizmu to zawsze był ściśle związany
              właśnie z katolicyzmem -na pewno nie słyszałeś o
              falangistach, nie wiesz także czym zasłużył się
              Watykanowi Mussolini oraz o tym ,że to właśnie państwo
              kościelne po wojnie wspomagało zbrodniarzy
              hitlerowskich, i dzieki tej wielu dożyło w spokoju
              swoich dni (zresztą częśc z nich nadal szczęśliwie sobie
              pieli przydomowe ogródki) -Nie wnikam w szczegóły,
              wymieniam tylko najjaskrawsze fakty, być może ostre
              barwy ukłują twój przymglony wzrok.

Natomiast o co ci chodzi z prawosławiem i "sowieckim
              marksizmem", przyznaję nie rozumiem, czy może chodzi o
              to , iż "naiwna" i zacofana(w stosunku do słusznej-
              katolickiej) prawosławna wiara naszych braci ze wschodu
              doprowadziła do powstania państwa radzieckiego?? i co
              rozumiesz przez "osiągnięcia"?

I jak ty możesz insynuować komuś, że wyraża sie nie
              jasno?
              Spojrzyj w lusterko, może zobaczysz duuuuużą belkę!

Gość portalu: Oscypek napisał(a):
              > Rola kosciola chrzescijanskiego,wlasciwie
              katolickiego, w Polsce, w naszej
              > tysiacletniej historii wyglada pozytywnie.Wystarczy
              spojrzec na "osiagniecia"
              > prawoslawnego sasiada na wschodzie z jego sowieckim
              marksizmem i "osiagniecia"
              > zachodniego sasiada z bezbozna ideologia nazistowska.

• Gość: Sławek Re: oscypek bezwzględny IP: *.artcom.pl 21.03.01, 20:11
                Gość portalu: zbyszko napisał(a):
                Masz całkowtą rację,zwłaszcza w odniesieniu do:czrni a nazizm.
                pozdro
                > Zarzucasz niejasność, a sam bełkoczesz jak potłuczony.
                > Po pierwsze co to znaczy "pozytywnie"? To chyba jest
                > względne, czy katolicyzm przysporzył państwu więcej
                > korzyści czy szkód, proponuję poznać "tysiącletnią
                > historię" zanim zaczniesz o niej opowiadać.
                >
                > Zaś co się tyczy nazizmu to zawsze był ściśle związany
                > właśnie z katolicyzmem -na pewno nie słyszałeś o
                > falangistach, nie wiesz także czym zasłużył się
                > Watykanowi Mussolini oraz o tym ,że to właśnie państwo
                > kościelne po wojnie wspomagało zbrodniarzy
                > hitlerowskich, i dzieki tej wielu dożyło w spokoju
                > swoich dni (zresztą częśc z nich nadal szczęśliwie sobie
                > pieli przydomowe ogródki) -Nie wnikam w szczegóły,
                > wymieniam tylko najjaskrawsze fakty, być może ostre
                > barwy ukłują twój przymglony wzrok.
                >
                > Natomiast o co ci chodzi z prawosławiem i "sowieckim
                > marksizmem", przyznaję nie rozumiem, czy może chodzi o
                > to , iż "naiwna" i zacofana(w stosunku do słusznej-
                > katolickiej) prawosławna wiara naszych braci ze wschodu
                > doprowadziła do powstania państwa radzieckiego?? i co
                > rozumiesz przez "osiągnięcia"?
                >
                > I jak ty możesz insynuować komuś, że wyraża sie nie
                > jasno?
                > Spojrzyj w lusterko, może zobaczysz duuuuużą belkę!
                >
                >
                >
                >
                > Gość portalu: Oscypek napisał(a):
                > > Rola kosciola chrzescijanskiego,wlasciwie
                > katolickiego, w Polsce, w naszej
                > > tysiacletniej historii wyglada pozytywnie.Wystarczy
                > spojrzec na "osiagniecia"
                > > prawoslawnego sasiada na wschodzie z jego sowieckim
                > marksizmem i "osiagniecia"
                > > zachodniego sasiada z bezbozna ideologia nazistowska.
                >

• Gość: Budda Do Oscypka IP: *.unl.edu 20.03.01, 23:32
              Widzisz Oscypku, cala sztuka polega na tym by uznac prawa do mowienia dla
              kazdego i przyjac, ze jesli mowi cos, to znaczy ze ma swoje racje. Twoja opinia
              o czyichs racjach nie moze zdyskwalifikowac czyjegos prawa do wyrazania ich.
              W konsekwencji, jako dyskutant powinienes sie ustosunkowac do do wypowiedzi
              innych.
              Sprawe kosciola rozumiesz tak "jak bozia przykazala" i zapewniam Cie, ze nie
              masz swoich oryginalnych mysli na ten temat. Juz chocby to ze Chrystus chodzil
              tylko w sandalach i nie mial gdzie glowy na noc przylozyc, a wielmozowie
              jezdza mercedesami i jedza za nasze pieniadze.
              Po zdjeciu kleszczy katolickich, wcale nie spieszylbym sie z zalozeniem
              nastepnych. My tego nie potrzebujemy. Zyjemy w tak glebokiej iluzji, ze nawet
              nie jestesmy w stanie wyobrazic sobie zycia bez tych kajdanow.
              Ale to tak tylko jako zalacznik.
              Pozdrowienia Oscypku. A sasiedzi ? No coz, kazdy narod sie rozlicza kazdej
              minuty, z tego w jakie pryncypia inwestuje.
              • Gość: Tomasz Re: Do Oscypka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 08:44
                Gość portalu: Budda napisał(a):

> Widzisz Oscypku, cala sztuka polega na tym by uznac prawa do mowienia dla
                > kazdego i przyjac, ze jesli mowi cos, to znaczy ze ma swoje racje. Twoja opinia
                >
                Jeśli uznajesz prawo Oscypka, to Go nie uświadamiaj, bo wtedy sam przeczysz temu
                co mówisz.

> o czyichs racjach nie moze zdyskwalifikowac czyjegos prawa do wyrazania ich.
                > W konsekwencji, jako dyskutant powinienes sie ustosunkowac do do wypowiedzi
                > innych.
                > Sprawe kosciola rozumiesz tak "jak bozia przykazala" i zapewniam Cie, ze nie
                > masz swoich oryginalnych mysli na ten temat.
                Bo tu nie chodzi o orginalność. Tą spotkasz np. na wystawie malarstwa
                impresjonistów.
                Juz chocby to ze Chrystus chodzil
                > tylko w sandalach i nie mial gdzie glowy na noc przylozyc, a wielmozowie
                > jezdza mercedesami i jedza za nasze pieniadze.
                To co proponujesz ? Czy jak będziesz miał mercedesa to zmienisz spojrzenie na
                świat ? Chrystus jest moim duchowym mistrzem , ja jego mało pojętnym uczniem.
                Jeśli oni mają mercedesy to podziel się z nimi tym co masz.

> Po zdjeciu kleszczy katolickich, wcale nie spieszylbym sie z zalozeniem
                > nastepnych. My tego nie potrzebujemy. Zyjemy w tak glebokiej iluzji, ze nawet
                > nie jestesmy w stanie wyobrazic sobie zycia bez tych kajdanow.
                Kajdany o których mówisz to chyba wartości, które wyznajemy. Czy można żyć bez
                wartości?

> Ale to tak tylko jako zalacznik.
                > Pozdrowienia Oscypku. A sasiedzi ? No coz, kazdy narod sie rozlicza kazdej
                > minuty, z tego w jakie pryncypia inwestuje.

Pozdrawiam w duchu wartości , które wyznaję.

• Gość: Al Re: Do Tomasza IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 21.03.01, 08:56
                  Kajdany to nie wartości, które wyznajemy. Te ma każdy nawet jeśli nie jest
                  członkiem żadnego kościoła. Kler - to są te kajdany w które próbowano zakuć
                  wszystkich a przynajmniej w stosunku do większej części społeczeństwa
                  znakomicie się to udało. Postawiłbym mawet tezę, że Polak potrafi dobrze
                  działać tylko w kajdanach na nogach i zwykle czuje się źle mając nieograniczony
                  niczym wybór. Jezeli uwolni się z jednych kajdanów (komunizm) szybko rozgląda
                  się za następnymi i zwylke znajduje ponieważ na horyzoncie sa zwykle ci którzy
                  czerpią z tej niewoli umysłów korzyści (kler).
                  • Gość: Tomasz Re: ++++++++++++Do ALA ++++++++++++++++++++++ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 10:03
                    Szukam tych kajdanów, rozglądam się, analizuję... I za chińskiego boga nie mogę
                    ich zauważyć. Jak chcę iść do Kościoła to idę. Jak nie chcę to nie idę. Jak
                    chcę ukraść to kradnę a jak nie chcę to nie. Jak chcę zdradzić żonę to zdradzam
                    a jak nie to nie. Gdzie te kajdany ? Kler ? Jak mają pieniądze niech kupują co
                    chcą jak inni. Co mi do tego. Jak mam to się dzielę -jak chcę- z innymi. Zanm
                    dobrych i niedobrych - jak wśród ludzi. Szukam tych dobrych!

Na pewno z życiu szukam wartości a nie przeciwników, którym chcę dołożyć. Owe
                    wartości nie pozwalają mi czynić tego w/w. Nie kler. Nauka przekazywana przez
                    Kościół, która jest nauką mego Mistrza. A ja tylko Jego niezbyt zdolnym
                    uczniem.

Pozdrawiam.
                    • Gość: Al Re: ooooooooo Do Tomasza oooooo IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 21.03.01, 10:15
                      Ależ oczywiście, mozesz robić co ci się żywnie spodoba, jak nasz ochotę to iść
                      lub nie iść do kościoła, zdradzić żonę, kraść itp.itd ale i tak w końcu trafisz
                      jako "niezbyt zdolny uczeń swego mistrza" przed pośredników do tegoż mistrza i
                      będziesz sie musiał wyspowiadać z uczynków lub ich zaniechania albo jeszcze z
                      czegoś innego (zakładam że należysz do KK) i tu cię kler ma ptaszku......
                      • Gość: TOMASZ Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Do ALEGO !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.136.87.77, 195.136.250.* 21.03.01, 15:37
                        Gość portalu: Al napisał(a):

> Ależ oczywiście, mozesz robić co ci się żywnie spodoba, jak nasz ochotę to iść
                        > lub nie iść do kościoła, zdradzić żonę, kraść itp.itd ale i tak w końcu trafisz
                        >
                        > jako "niezbyt zdolny uczeń swego mistrza" przed pośredników do tegoż mistrza i
                        > będziesz sie musiał wyspowiadać z uczynków lub ich zaniechania albo jeszcze z
                        > czegoś innego (zakładam że należysz do KK) i tu cię kler ma ptaszku......

No dobra AL! Wyspowiadam się i co dalej ? Spowiedź jest aktem dobrowolnym.Jeżeli
                        już się ktoś na nią zdecyduje to albo służy mu to do oczyszczeniu sumienia albo
                        do jego uspokojeniu albo ... do niczego. Spowiedź jest dla mnie, nie dla kleru.

Pozdrawiam.

P.S. Nie chodzę do spowiedzi - jak widzisz dokonuję wyboru. Kiedy chodziłem,to
                        też z wyboru a nie przymusu. Do księdza - genialnego faceta -, z którym mogłem
                        szczerze pogadać o swoich ciemnych stronach i ... problemach. Zawsze coś pomógł,
                        powiedział mądrego, doradził... Jak dobry psycholog - za darmo!
                        • Gość: Al Re: !!!!!!!!!!!!!!Do Tomasza !!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 22.03.01, 07:49
                          Rzeczywiście spowiedź jest aktem dobrowolnym i twoim wyborem, o to chodzi . I
                          to szanuję. Nalezy ci pozazdrościć, że kiedyś spotkałeś na swojej drodze
                          takiego księdza. Nie jestem jednak przekonany, czy ludzie wiedząc o
                          postępowaniu części księży nie maja niepewności co do "skuteczności"
                          oczyszczenia z grzechów. Pozdrawiam.
            • Gość: aa Re: Re. Do Buddy. IP: *.daewoo.lublin.pl 21.03.01, 10:42
              Popieram całym sercem!
          • Gość: aa Re: przyjdź do kościoła IP: *.daewoo.lublin.pl 21.03.01, 10:40
            Nie namawiaj mnie do dyskutowania na temat roli Kościoła Katolickiego w Polsce
            z kimś, kto w tej dyskusji używa niewybrednych epitetów. Kościół tworzymy my,
            grzeszni /niestety/ ludzie. Polsce potrzeba nowej ewangelizacji, bo
            rzeczywiście z duchowością nas, Polaków nie jest dobrze.
          • Gość: Sadyba Re: przyjdź do kościoła (Budda) IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 22.03.01, 03:28
            Przykro mi ale w Polsce nie bylo i nie ma kosciola chrzescijanskiego,Jest
            jedynie instytucjonalna jednostka zwana Kosciolem Katolickim,nie majaca nic
            albo prawie nic wspolnego z naukami Chrystusa.(..bo nie sa poznawalni po
            owocach jego ==parafraza).Ale przylaczam sie do twojego apelu o potrzebie
            rzeczowej dyskusji bo temat wprawdze ocean ale niezwykle wazny.
        • Gość: Sławek Re: przyjdź do kościoła IP: *.artcom.pl 21.03.01, 20:08
          Gość portalu: aa napisał(a):
          Dziekuje,już raz byłem!Więcej nie mam zamiaru!!!> Brak JAKIEJKOLWIEK płaszczyzny
          by z Wami dyskutować.
          > Dlatego nie będę tracić swego czasu /i nerwów/ dla
          > Was. Może jednak przyjdziecie jeszcze kiedyś do
          > Kościoła.

• fibin Re: przyjdź do kościoła 20.03.01, 19:11
      Idź do Adwentystów Dnia Siódmego. Oni Cię nie odtrącą. Pzdrsmile
      • Gość: kazik Re: przyjdz´ do kos´cio?a IP: *.acn.waw.pl 20.03.01, 19:18
        ...a co maja robic pingwiny w afryce?
        • fibin Re: przyjdz´ do kos´cio?a 20.03.01, 19:26
          Niech zdejmą smokingi, bo pewnie im za ciepło! Pzdrsmile
        • Gość: zbyszko Re: pingwiny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 19:45
          niech wypoczywają w pokoju. amen. (wakacje to wakacje)
    • Gość: Tomasz Re: przyjdź do kościoła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.01, 20:43
      Gość portalu: srakson napisał(a):

> przyjdź do kościoła,
      > opowiedz o problemach,

Nie przychodzisz dla księdza do Kościoła. Przychodzisz dla Boga, dla samego
      siebie...

> ksiądz cię oleje,

Jeden Ksiądz Cię oleje , inny nie. Jakie to ma znaczenie. Idź do takiego , który
      Cię nie oleje. Może jednak już nie potrafisz odnaleźć Boga i dlatego chcesz swoją
      frustrację zwalić na to co jeszcze w ludziach i w społeczeństwie dobre ?
      > nie da ci chleba,
      > nie da ci nawet pierdolonej szklanki wody,
      Dostaniesz chleba. Zależy jakiego potrzebujesz. W mojej parafii przez Kościół
      wspieranych jest materialnie kilkadziesiąt rodzin. Parafia dopłaca do obiadów dla
      dzieci w 3 szkołach podstawowych.
      Jeśli chodzi o "pokaram duchowy" tam również go znajdziesz. Musisz tylko
      spojrzeć "w głąb samego siebie". Nie gap się jakim samochodem jeździ ksiądz.
      Samochodów u nas w Polsce 10 mln prawie każdy jakimś jeździ. Kościół jest
      miejscem refleksji, skupienia, rachunku sumienia. Tam nie chodzi o "dawanie"
      czegoś do żarcia.
      > to samo jest kurwa u świadków jehowy...

Nie wiem czego tak naprawdę szukasz? Utrzymania, wsparcia, litości ...? Dopóki
      ludzie cenią jeszcze jakieś wartości człowiecze, to masz szansę spotkać Kogoś
      kto Ci pomoże. Niezależnie od tego jaką wiarę wyznaje, albo nie wyznaje...

Szukaj prawdy a nie dupereli...
    • Gość: srakson Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: *.iba.waw.pl 21.03.01, 08:07

> przyjdź do kościoła,
      > opowiedz o problemach,
      > ksiądz cię oleje,
      > nie da ci chleba,

Jedni i drudzy chodzą po chatach,
      ciągle pierdolą, że będzie koniec świata,
      łażą po świecie jak jebani lunatycy,
      takich najlepiej napierdalać w piwnicy...

oto cytat z "piosenki" zespołu Nagły Atak Spawacza
    • Gość: srakson Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: 212.244.204.* 21.03.01, 08:08

> przyjdź do kościoła,
      > opowiedz o problemach,
      > ksiądz cię oleje,
      > nie da ci chleba,

Jedni i drudzy chodzą po chatach,
      ciągle pierdolą, że będzie koniec świata,
      łażą po świecie jak jebani lunatycy,
      takich najlepiej napierdalać w piwnicy...

oto cytat z "piosenki" zespołu Nagły Atak Spawacza
      • Gość: Tomasz Re: Piosenka ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 08:28

> Gość portalu: srakson napisał(a):
        >
        > > przyjdź do kościoła,
        > > opowiedz o problemach,
        > > ksiądz cię oleje,
        > > nie da ci chleba,
        > > nie da ci nawet pierdolonej szklanki wody,
        > > to samo jest kurwa u świadków jehowy...
        >
        > Jedni i drudzy chodzą po chatach,
        > ciągle pierdolą, że będzie koniec świata,
        > łażą po świecie jak jebani lunatycy,
        > takich najlepiej napierdalać w piwnicy...
        >
        > oto cytat z "piosenki" zespołu Nagły Atak Spawacza

Szkoda czasu na takie cytaty. To głupie i bez wartości.
      • Gość: Aga Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: *.centertel.pl 21.03.01, 08:29
        Tak sobie czytam te Wasze listy i komentarze. Zgadzam się z Wami po części,
        księża w dzisiejszym świecie niewiele mają wspólnego z nauką Chrystusa i Jego
        miłosierdziem. Sami się wożą brykami i nie stronią od dziwek itd. No ale
        spójrzcie na dzisiejszy świat. Przecież cała ludzkość pędzi tylko w jednym
        kierunku: w kierunku pieniędzy. Materializm ogarnął wszystkich ludzi bo taka
        jest niestety przykra prawda, bez kasy nie ma życia, nie ma jedzenia, nie ma
        się w co ubrać a i często nie ma gdzie mieszkać. Każdy z nas musi codziennie
        robić różne rzeczy , niekoniecznie ciekawe, tylko po to żeby zdobyć środki do
        zycia. Ale teraz powiem Wam coś co sama niedawno zrozumiałam: TO WSZYSTKO CO
        DZIEJE SIĘ TU, NA ZIEMI, W NASZYM ZIEMSKIM ŻYCIU TO TYLKO POCZĄTEK, POTEM
        ZACZNIE SIĘ COŚ ZUPEŁNIE INNEGO, INNE ŻYCIE, TAM JUŻ BĘDZIE ŁATWIEJ. DLATEGO
        ŻYJCIE TAK JAKBYŚCIE MIELI JUTRO UMRZEĆ, BĄDŻCIE DLA SIEBIE DOBRZY, CZYŃCIE
        DOBRE RZECZY I NIE WYRZĄDZAJCIE NIKOMU KRZYWDY. WTEDY ZOSTANIECIE NAGRODZENI.

trzymajcie sie
        • Gość: Al Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 21.03.01, 08:37
          Aga napisała:

TO WSZYSTKO CO
          DZIEJE SIĘ TU, NA ZIEMI, W NASZYM ZIEMSKIM ŻYCIU TO TYLKO POCZĄTEK, POTEM
          ZACZNIE SIĘ COŚ ZUPEŁNIE INNEGO, INNE ŻYCIE, TAM JUŻ BĘDZIE ŁATWIEJ. DLATEGO
          ŻYJCIE TAK JAKBYŚCIE MIELI JUTRO UMRZEĆ, BĄDŻCIE DLA SIEBIE DOBRZY, CZYŃCIE
          DOBRE RZECZY I NIE WYRZĄDZAJCIE NIKOMU KRZYWDY. WTEDY ZOSTANIECIE NAGRODZENI.

Nie mów Polakom aby żyli tak jakby jutro był koniec bo conajmniej 3/4 poleci
          się zabawić i kto wtedy będzie dyskutował. A te życzenia zaadresuj do kleru bo
          oni sa specjalistami od czynienia dobra.....sobie nawzajem.
        • Gość: Tomasz Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 08:46
          Ago!
          • Gość: Al Re: przyjdź do kościoła cz.2 IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 21.03.01, 09:12
            Dla ciebie Tomaszku napiosałem coś wyżej
      • fibin Re: przyjdź do kościoła cz.2 21.03.01, 20:58
        Nie jestem pewien, czy kogoś na Forum interesują cytaty z piosenek zespołu
        Brudna Deska Klozetowa (czy jakoś tak), choć trochę zamieszania narobiłeś, ale
        wszyscy chyba myśleli, że to Twoje przemyślenia! A oni niech śpiewają w piwnicy
        (byle nie pod Baranami, ale tam i tak by ich nikt nie wpuścił, nie mówiąc o
        słuchaniu!)Pzdrsmile
    • Gość: Symeon Re: przyjdź do kościoła IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 21:26
      Ty kolego nie potrzebujesz szklanki wody ani kromki chleba - ja ciebie
      codziennie spotykam w drodze do pracy jak zbierasz na działkę. Ale to ci nie
      pomoże - tylko Chrystus może ci pomóc. Ten sam, którego twoi koledzy zajebali w
      piwnicy.I nie ma to nic wspólnego z klerem, odpustami, przenajświętszą panienką
      i całą resztą śmiecia.
      "Szukajcie, a znajdziecie"
      Ale trzeba szukać, a nie słuchać durnych piosenek.
      • Gość: Tomasz Re: przyjdź do kościoła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 21:30
        Dziękuję!
        • Gość: mariusz Re: przyjdź do kościoła IP: *.nas1.san-francisco1.ca.us.da.qwest.net 22.03.01, 01:00
          Bylo wszystko ladnie , pieknie az tu nagle dwoch osilkow budowlanych
          postanowilo sobie ulzyc bluzgajac. Jeden to byl taki madry...(z Warsiawy) ze i
          cytowac potrafil..... .,a i muzyki slucha..... .
          Nie chcesz isc do kosciola nie idz... , masz inne zdanie podziel sie z nami ,
          zrob to jednak w sposob ktory jest godny i kulturalny , tak by mozna to bylo
          przeczytac... . Nie dyskfalifik. sie w oczach innych poprzez uzywanie
          "laciny".pozdrawiam m.......sz
      • Gość: srakson Re: przyjdź do kościoła IP: *.iba.waw.pl 22.03.01, 09:24
        na działę to zbierał chrystus, bo jak inaczej mógł chodzić po wodzie?
        milky way'a wtedy nie było fanatyku
        • Gość: Tomasz Re: przyjdź do kościoła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.01, 17:03
          A tak naprawdę to co chciałeś powiedzieć ?
          • Gość: srakson Re: przyjdź do kościoła IP: 212.244.204.* 23.03.01, 10:51
            sorry stary chodzi o symeona
            • Gość: Symeon Do Sraksona IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 20:29
              Za komplement dziękuję. Niestety, nie mogę ci się
              odwzajemnić, bo wydajesz mi się raczej barankiem
              zagubionym we mgle. Ale może jest dla ciebie
              nadzieja...
              A Ten, którego imienia wezwałeś, zmartwychwstał. I
              prędzej niż myślisz staniesz przed Nim na sądzie.
              Pozdrawiam
              • Gość: srakson Re: Do Sraksona IP: *.iba.waw.pl 26.03.01, 11:26
                Gość portalu: Symeon napisał(a):

> Za komplement dziękuję. Niestety, nie mogę ci się
                > odwzajemnić, bo wydajesz mi się raczej barankiem
                > zagubionym we mgle. Ale może jest dla ciebie
                > nadzieja...
                > A Ten, którego imienia wezwałeś, zmartwychwstał. I
                > prędzej niż myślisz staniesz przed Nim na sądzie.

jedyną który będzie mnie sądzić jestem ja sam.
                natomiast ty zachowujesz się jak ministrant podruchiwany przez księdza proboszcza
                > Pozdrawiam

• Gość: Symeon Re: Do Sraksona IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 23:01

> jedyną który będzie mnie sądzić jestem ja sam.

Powtarzaj to sobie częściej, a nauczysz się lewitować. Wtedy może powrócimy do
                  rozmowy. Na razie jestem nieco zmęczony twoim głuptactwem.
                  • Gość: srakson Re: Do Sraksona IP: *.iba.waw.pl 27.03.01, 10:52
                    Gość portalu: Symeon napisał(a):

> Gość portalu: srakson napisał(a):
                    >
                    > > jedyną który będzie mnie sądzić jestem ja sam.
                    >
                    > Powtarzaj to sobie częściej, a nauczysz się lewitować. Wtedy może powrócimy do
                    > rozmowy. Na razie jestem nieco zmęczony twoim głuptactwem.

myślę ,że zrelaksuje cię jak zrobisz laskę wikaremu.

z prędzej ja nauczę się lewitować (przy odpowiedniej sile woli to nie jest
                    trudne),
                    niż ten do którego tak wzdychasz cię osądzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka