Gość: Mosze IP: SMS* / *.red.bezeqint.net 11.12.02, 10:10 gamla.org.il/english/feature/lynch2a.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauline_kaczanow Re: Cry the beloved country... 11.12.02, 10:17 Wiatj Moshe juz wyslalam znajomym.... Dostales Dos Jidisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Cry the beloved country... IP: SMS* / *.red.bezeqint.net 11.12.02, 10:25 pozytywne...tks... }{ Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Re: Cry the beloved country... 11.12.02, 10:30 w przyszlym miesiacu tez ci przysle bedzie o dzieciach - bombach. Ze to sprzeczne z zasadami Koranu, bo najstarszych synow nawet jesli maja tylko 5 lat z bomba sie nie wysyla. Z reszta nikogo obladowanego semtexem !!! Dowalilam Arafatowi razem z UNICEFEM i Amnesty International! Poczytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Mosze, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.12.02, 10:53 źle robisz puszczając taki wątek. Wiesz dobrze co to znaczy nienawiśc wobec zdrajców. To jest na całym świecie. A ja wczoraj widzialem jak złośliwie Izrael zdecydował o wyburzeniu zbiorników na wodę, z ktorych korystali Palestynczycy z okolic Hebronu. Chyba nie muszę ci mowić dlaczego to zrobiono i co czeka tych ludzi (BBC World - Earth Report; wczoraj g. 17.30) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Mosze, IP: SMS* / *.red.bezeqint.net 11.12.02, 17:49 Gość portalu: AdamM napisał(a): > źle robisz puszczając taki wątek. Wiesz dobrze co to znaczy nienawiśc wobec > zdrajców. To jest na całym świecie. A ja wczoraj widzialem jak złośliwie Izrael > > zdecydował o wyburzeniu zbiorników na wodę, z ktorych korystali Palestynczycy z > > okolic Hebronu. Chyba nie muszę ci mowić dlaczego to zrobiono i co czeka tych > ludzi (BBC World - Earth Report; wczoraj g. 17.30) > > A. Ja nic nie mowie o zdrajcow... Ja tylko pokazuje ze Ci co tak robia nie maja wcale honoru dla czlowieka, nawet z zwlokami... Ci co nie maja honor z umarlym nie maja honor z zywym! Jak zrobili lincz w RamAllah to oderwali glowe jednego Izraelskiego zolnierza zawiazali do samochodu i jechali przez ulice....i tlum klaskal i tanczyl... taki to narod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Mosze, IP: *.ces.clemson.edu 11.12.02, 18:17 Gość portalu: Mosze napisał(a): > Gość portalu: AdamM napisał(a): > > > źle robisz puszczając taki wątek. Wiesz dobrze co to znaczy nienawiśc wobe > c > > zdrajców. To jest na całym świecie. A ja wczoraj widzialem jak złośliwie > Izrael > > > > zdecydował o wyburzeniu zbiorników na wodę, z ktorych korystali Palestyncz > ycy > z > > > > okolic Hebronu. Chyba nie muszę ci mowić dlaczego to zrobiono i co czeka t > ych > > ludzi (BBC World - Earth Report; wczoraj g. 17.30) > > > > A. > > Ja nic nie mowie o zdrajcow... > Ja tylko pokazuje ze Ci co tak robia nie maja wcale honoru dla czlowieka, nawet > z zwlokami... > Ci co nie maja honor z umarlym nie maja honor z zywym! > Jak zrobili lincz w RamAllah to oderwali glowe jednego tylko jednego ? szkoda ! >Izraelskiego zolnierza > zawiazali do samochodu i jechali przez ulice....i tlum klaskal i tanczyl... > taki to narod! No cóż dla okupantów nie ma litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Okupant... IP: SMS* / *.red.bezeqint.net 11.12.02, 22:40 Gość portalu: Prezes napisał(a): > > > > Ja nic nie mowie o zdrajcow... > > Ja tylko pokazuje ze Ci co tak robia nie maja wcale > honoru dla czlowieka, nawet > > z zwlokami... > > Ci co nie maja honor z umarlym nie maja honor z zywym! > > Jak zrobili lincz w RamAllah to oderwali glowe jednego > > tylko jednego ? szkoda ! > > >Izraelskiego zolnierza > > zawiazali do samochodu i jechali przez ulice....i tlum > klaskal i tanczyl... > > taki to narod! > > No cóż dla okupantów nie ma litości. Raz to Syjonista, raz to Okupant, raz to Zyd... Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz_dyzurny Saying goodbye... 11.12.02, 18:46 www.geocities.com/israeli_eyes/goodbye1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita Re: Saying goodbye... IP: *.chello.pl 11.12.02, 22:56 I cały ten dramat, dlatego, że nie można oddac pary kilometrów kwadratowych kamieni i piachu Palestyńczykom... Nienawiść rodzi nienawiść i zawsze działa to w dwie strony, nigdy jednostronnie. Tym, którym zależy na pokoju w tym regionie i zakończeniu tej tragedii nie powinni rozpropagowywać tych zdjęć, bo podsycają nienawiść. I dotyczy to w takim samym stopniu Izraelczyków jaki i Palestyńczyków. A te zdjęcia, to prywatny dramat tych ludzi, na którym wszyscy chcą zbić swój kapitał polityczny. To jest dopiero niemoralne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze To nie jest to...! IP: SMS* / *.red.bezeqint.net 12.12.02, 06:57 Gość portalu: banita napisał(a): > I cały ten dramat, dlatego, że nie można oddac pary kilometrów kwadratowych > kamieni i piachu Palestyńczykom... Nienawiść rodzi nienawiść i zawsze działa to > > w dwie strony, nigdy jednostronnie. Tym, którym zależy na pokoju w tym regionie > > i zakończeniu tej tragedii nie powinni rozpropagowywać tych zdjęć, bo podsycają > > nienawiść. I dotyczy to w takim samym stopniu Izraelczyków jaki i > Palestyńczyków. A te zdjęcia, to prywatny dramat tych ludzi, na którym wszyscy > chcą zbić swój kapitał polityczny. To jest dopiero niemoralne !!!! Tu nie chodzi o kilka km. Tutaj chodzi o mentalnosc. Czy w Europie tez mozna bylo widziec takie obrazy? Ile milionow ludzi zginelo wciagu 1000 w Europie teraz panuje pokoj miedzy wrogami. Metalnosc muzulmanska nie mowi nic o POKOJU tylko mordowac: Bali, WTC, Filipiny...oni chca tylko Islam na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
werw Oczywiście ze nie 12.12.02, 08:42 Ale jeśli ktoś szuka najprostszych rozwiązań (vide Banita) to taki jest efekt. Drogi Banito: okupacja jest wynikiem wojny jaką w 67 rozpoczęło arabstwo chcąc zepchnąć Żydów do morza. Wojne przegrali, w efekcie Izrael zajął te ziemie. Dlaczego nie można jej oddać tak po prostu (w największynm skrócie): 1. próbowano to zrobić oddając te ziemie pod kontrolę arabów. Efekt: raj dla terrorystów i zdjęcia jakie możesz obejrzeć powyżej. 2. oddać można je wtedy kiedy intencja drugiej strony będzie pokój, nie wojna. Na razie nie tylko czyny ale nawet i słowa z ich strony ociekają krwią. Oni oficjalnie dążą do zniszczenia Izraela (do niedawna mafia arafata miała to w swoim statucie, pozostałe org. terrorystyczne wcale się z tym nie kryją). Dlaczego Izrael ma im w tym pomagać? Arafat i jego żona (że tylko o nich wspomnę) po angielsku mówią o rozejmie, po arabsku nawołują do terroru. Poradź, proszę Izraelczykom co zrobić? 3. Izrael wycofał z Synaju ponad 100.000 osadników kiedy pojawiła sie szansa na (kruchy) pokój z Egiptem. To nie osadnicy są problemem i nie o nich tu chodzi i nie o ziemię. To jest konflikt plemienno-religijny, gdzie po jednej stronie masz współczesne państwo zachodnie, po drugiej ciemne i sfanatyzowane masy wierzące w 72 dziewice i wieczną ucztę w zamian za zabijanie niewiernych, które w dodatku dostają za to pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita Re: Oczywiście ze nie IP: proxy / *.chello.pl 12.12.02, 16:06 A kto mieszkał na tych ziemiach i jakie państwo na tych ziemiach istniało przed 1945 rokiem ? Odpowiedz sobie na to pytanie, bo to chyba tutaj ty szukasz najprostrzych odpowiedzi. Nie mówie, że państwo Izrael ma przestać istnieć, nie mówie, że Palestyna nie ma prawa istnieć. Chodzi o zrozumienie sytuacji i tych ludzi, a nie o to czyje interesy bronić. Osobiście powiem Ci szczerze, że konflikt ten obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Jest daleko, osobiście nie dotyczy ani mnie, ani mojej rodziny, ani moich przyjaciół, ani mojego kraju, ba ! Nawet nie dotyczy mojego kontynentu. Skoro jednak wywołuje on tyle emocji ( bo to są emocje, a nie analiza) to rówież mam prawo się na ten temat wypowiedzieć. Jako ktoś kto patrzy na to z boku. Z regóły takie oceny są najbardziej obiektywne. Może się myle, ale z drugiej strony jak na tym forum ma powstać obiektywna opinia skoro wszystkie komentarze są jednostronne i w barwach czarno-białych. Tymczasem to co dzieje się na tym forum to proces kapturowy, bez prawa głosu oskarżonego i bez potrzeby udowadniania jego winy. Dziwicie się, że niektórzy z przekory, czy zniesmaczenia ujmują się za islamską stroną tego konfliktu. To taki sam idiotyzm jak jednostronne oskarżenia i czarno-białe fakty zwolenników Izraela. A jaki jest efekt. Jedni z drugimi na prostej psychologicznej zasadzie podziału my-oni zaczynają się nawzajem nienawidziec. W ten lokalny konflikt wciągnięci są postronni ludzie, którzy o tym niewiele wiedzą. Jednym i drugim zaczyna brakować argumentów, więc zaczynają obrzucać się gównem. Nienawiść rodzi nienawiść. Tak właśnie w skali mikro wygląda ten konflikt. Pomijam fakt, że część osób uczestniczących w tej dyskusji to cynicy, którzy mają znakomitą zabawę z podpuszczania i podjudzania emocjonalnego tłumu. Jeżeli wy się do tej grupy zaliczacie to wogóle nie ma o czym mówić, jeżeli jednak nie to przemyślćie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensei Re: Oczywiście ze nie IP: *.mofnet.gov.pl 13.12.02, 09:47 "...z przekory ujmują się za terrorystami islamskimi". Ciekawe, bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
izraelczyk1 Czy "Lud Izraela" to Zydzi czy Arabowie? 13.12.02, 09:50 Gość portalu: banita napisał(a): > A kto mieszkał na tych ziemiach i jakie państwo na tych ziemiach istniało przed > > 1945 rokiem ? Na tych ziemiach - Judei, Samarii i Galilei - od wiekow mieszkali Zydzi, LUD IZRAELA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopiero po inwazji islamskiej wlezli tu Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita Re: To nie jest to...! IP: proxy / *.chello.pl 12.12.02, 15:49 Mentalność mentalnością, a nienawiść nienawiścią. Im większa nienwiść tym mniejsze hamulce. Jaką mentalność miał cywilizowany naród Niemiecki w trakicie II WŚ ? Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Widze Moshe 12.12.02, 10:52 ze tak jak ja walczysz na forum.... Sciski P. Odpowiedz Link Zgłoś