Dodaj do ulubionych

Maryla Rodowicz odjechala calkiem!

21.12.02, 02:33
Wlasnie ogladam w TV4 video clip. Maryla przebrana za Marusie z "czterech
pancernych i psa" spiewa "Marusia Marusia maja, ja lublu, lublu tiebia". Leca
obrazki z filmu. Czolg Rudy, czolgista Janek oraz czekistka Marusia. No i
pies Szarik, obowiazkowo.

O RANY.
Obserwuj wątek
    • Gość: kanuk Re: Maryla Rodowicz odjechala calkiem! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.02, 04:25
      przeciez ta sympatia do braci ze wschodu bedzie narastac z uplywem czasu, az
      zejda pryszcze z ludzkich mozgownic a Wroclaw sie wyrozni i swiecic bedzie
      promiennie, nie?
    • Gość: Snam Re: Maryla Rodowicz odjechala calkiem! IP: proxy / 217.66.200.* 21.12.02, 07:08
      HELGA ..mi sie spodobala,
      zabawie sie z Helga,
      Helga cala taka mala
      lecz d... ma wielka
    • monopol To się mieści w obowiązującym kanonie:) 21.12.02, 10:55
      _helga napisała:

> Wlasnie ogladam w TV4 video clip. Maryla przebrana za Marusie z "czterech
      > pancernych i psa" spiewa "Marusia Marusia maja, ja lublu, lublu tiebia". Leca
      > obrazki z filmu. Czolg Rudy, czolgista Janek oraz czekistka Marusia. No i
      > pies Szarik, obowiazkowo.

Maryla w końcu, było nie było gwiazda PRLu, poczuła sprzyjający klimat tęsknoty
      za Gierkiem, społecznej rehabiltacji Jaruzelskiego, powrotu dawnej tradycji.
      Skoro w telewizji pokazują przywódców obejmujących się 'w stylu niedźwiadka',
      jak to drzewiej bywało ( konfiguracja jednakowoż nieco inna - Miller+Michnik,
      miśki zwyczajowo pochodzące z innych światów ), to i czas na powrót piosenki
      żołnierskiej. Pora przywrócić festiwale w Kołobrzegu.
      smile
      • pl.adex Re: To się mieści w obowiązującym kanonie:) 21.12.02, 12:21
        Maryla zawsze byla fajna a trzeba przyznac ze i Marusia tez zle nie
        wygladala.Ostatecznie to rozrywka a nie polityka a poza tym sporo ludzi lubi
        filmy z tamtych czasow a ja chociaz nigdy za PRL nie przepadalem to tez czasami
        zanuce Augustowskie Noce,Spal zolte kalendarze czy Malgoske,to bylo i tego nie
        da sie wymazac a poza tym kolejek sie nie pamieta ale taki kamien zielony czy
        dzisiaj,jutro zawsze bede kochac Cie w glowie siedzi.
    • pauline_kaczanow Dziwie sie ze dopiero teraz odjechala ja 21.12.02, 12:23
      symptomy zauwazylam wczesniejsmile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka