Dodaj do ulubionych

W pol jestem Zydem

IP: *.ipt.aol.com 22.12.02, 13:00
W pół jest Żydem

W pół jest Żydem, w pół Polakiem,
W pół jakubinem, w pół żakiem,
W pół cywilnym, w pół żołdakiem,
Lecz za to całym łajdakiem.

Adam Mickiewicz
[1833]

Obserwuj wątek
    • pauline_kaczanow Re: W pol jestem Zydem 22.12.02, 13:28
      no i slusznie i naukowo
      • Gość: Porządek Re: W pol jestem Zydem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 16:50
        Niejaki M. Pol, podpisał jako minister Protokoł uzgodnień ze stroną rosyjską na
        odbiór takich ilości gazu, że Polska nie ma sposobu by go zużyć, ale nie może
        go odprzedać !. Nie było by w tym nic dziwnego , poza faktem ,iż w czasie
        podpisywania tegoż Protokołu w sejmie był złozony dokument podpisany przez
        naukowców i fachowców, którzy podważali tak wielkie ilości zużycia gazu przez
        Polskę w tak krótkim czasie ! Nic to, Pol miał ten dokument w głebokim
        poważaniu!
        A teraz w dalszym ciągu, znowu jako minister, negocjuje ze stroną rosyjską
        zmnniejszenie dostaw gazu ustalonych w podpisanym przecież przez nie kogo
        innego jak przez niego Protokole!!!! "Publiczne media" nazywają te negocjacje
        Pola z Rosjanami tzw. porzadkowaniem spraw gazowych !! Fajnie, ten co spieprzył
        porządkuje , a ja myślałem ,ze ten co ma w głebokim poważaniu dokumenty
        fachowców zostanie rozliczony a naprawiać bedzie fachowiec. Jednak w Polsce
        obowiązuje zasada , co agent wpływu spieprzył to agent wpływu naprawia !!
        Skutek tej naprawy dla wszystkich Polaków jest jasny , trzeba bedzie dopłacać
        towarzyszom !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka