Dodaj do ulubionych

Przychodzi Lew do Adama

30.12.02, 08:59
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_021230/publicystyka/publicystyka_a_10.html

MACIEJ RYBIŃSKI

Różne były reakcje na rewelacje "Gazety Wyborczej" w sprawie sposobów
ustalania treści nowej ustawy o mediach. Od wzburzenia przez zdziwienie po
bagatelizację. Poczułem się odsunięty, a nawet odtrącony. Po prostu z
marginesu. Wyrzutek społeczny. I w takiej roli ustawiła mnie moja własna
firma. Jak moja gazeta, "Rzeczpospolita", może odgrywać jakąkolwiek rolę
polityczną, jak może ujawniać albo choćby ukrywać nieprawidłowości, skoro jej
kierownictwo nie uczestniczy w głównym i rozstrzygającym nurcie życia kraju?
Przecież mój naczelny redaktor Maciej Łukasiewicz nie tylko nie całował się
nigdy z żadnej okazji z żadnym premierem, nie tylko nie jest na ty ani z
Millerem, ani z Rywinem, ani z Jaruzelskim, ale nawet nie ma w gabinecie
ukrytego magnetofonu, i gdyby ktoś jednak do niego przyszedł na poufną
rozmowę, to nie mógłby jej nagrać. A nie ma magnetofonu i nie nagrywa, bo
żyjąc w izolacji od zwyczajów elity, nawet nie wie, że trzeba nagrywać, w
pierwszym rzędzie przyjaciół i kolegów.

Albo weźmy prezesa spółki wydającej "Rzeczpospolitą" Grzegorza Gaudena.
Przecież on z kręgów władzy najbliższe kontakty ma z prokuratorami dzielnicy
Ochota i to wyłącznie w czasie przesłuchania, kiedy to oni nagrywają każde
słowo na magnetofon. Żadnych miśków politycznych, żadnych bruderszaftów z
władzą i pieniądzem. I czy do firmy, do gazety, którą kierują jednostki tak
aspołeczne, przyjdzie ktoś i zaproponuje, żeby dać, wziąć, sprzedać, kupić? A
po co?

Sfrustrowałem się tak, bo przecież cała afera, ujawniona przez "GW", ma
charakter towarzyski. Do Adama przyszedł Lew i się ucałowali. Potem Adam
nagrał Lwa na taśmę i poszedł z tym do Leszka. Ucałowali się. Leszek
posłuchał, co na taśmie Adama mówi Lew i stwierdził, że Lew zwariował i nie
będą się więcej całować. W całej sprawie uczestniczyli jeszcze: Wanda,
Piotrek, Robert i Włodek, którzy - niewykluczone - też się ucałowali.

A my, w "Rzeczpospolitej", jesteśmy poza towarzystwem. Niektórzy z nas wierzą
nawet, że demokracja przedstawicielska, w jakiej żyjemy, to trochę co innego
niż załatwianie spraw państwowych między Leszkiem, Adamem, Lwem i Robertem.
Jeśli jest w tej aferze coś rzeczywiście przygnębiającego, to fakt, że
wszystkie osoby tego dziwnego dramatu są ze sobą po imieniu. Łatwiej chyba
byłoby znieść świadomość, że w III Rzeczypospolitej można kupić ustawę za
pieniądze, można by nawet czerpać pewną satysfakcję z tego, że jest
stosunkowo tanio, może nawet taniej niż w Ameryce Południowej albo w Afryce.
Ale wiedza o tym, że elitę, klasę polityczną, przedstawicielstwo narodu czy
jak kto woli społeczeństwa, stanowią nie posłowie i senatorowie, ale faceci,
którzy się nagrywają i całują, jest ponura. -

Obserwuj wątek
    • Gość: Arbiter Re: Przychodzi Lew do Adama IP: *.am.poznan.pl 30.12.02, 09:10
      A co na to wszystko prokurator ??
      TEN INTERES JEST KOSZERNY !
    • Gość: siedem o co naprawdę IP: 213.216.66.* 30.12.02, 09:11
      te Żydy się poŻarły?

5040
      ps
      tego nie wie nikt

• _sorciere Re: o co naprawdę 30.12.02, 09:16
        A ja mam pytanie do autora watku.Co Ty myslisz o tej sprawie?
        • oleg3 Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! 30.12.02, 09:40
          Napisałem już na ten temat kilka postów.

Michnik obraża czytelników GW
          Autor: oleg3@NOSPAM.gazeta.pl
          Data: 27-12-2002 15:11

--------------------------------------------------------------------------------
          puszczając dydaktyczne bajeczki. A ile kosztowało zwolnienie z podatku akcji
          Agory SA?-----------------------------------------------------------------------
          ---------
          www.rp.pl/teksty/wydanie_010203/ekonomia_a_1-1.F.gif
          www.rp.pl/gazeta/wydanie_010203/ekonomia/ekonomia_a_1.html

Problem nie dotyczy milionów podatników (choć oczywiście dotyczy ich jak
          najbardziej!!!) tylko sytuacji, w której uprzywilejowana politycznie grupa
          włascicieli koncernu medialnego otrzymuje prezent podatkowy od parlamentu.
          Nie da się udowodnic, że była to zmowa, ale stwierdzenie, że napawa to
          obrzydzeniem nie wymaga dowodu. To fakt.

W obecnej wersji kapitalizmu (?) partyjnego AGORA SA jest wielkim graczem na
          rynku medialnym i politycznym. Ale zachowała dziewictwo i wrażliwość moralną.
          Tylko kto w to wierzy?

Teraz mogę dodać, że żydowskie pochodzenie Lwa i Adama nie ma nic do rzeczy.

• Gość: siedem Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! IP: 213.216.66.* 30.12.02, 09:46
            oleg3 napisał:

> Teraz mogę dodać, że żydowskie pochodzenie Lwa i Adama nie ma nic do rzeczy.

tej kwestii raczej nie da sie dowiesc i nie trzeba nawet bo to znaczenia nie
            ma. ile bylo tego zwolnienia z podatku? lepper mowil cos o 2 dużych bańkach.
            czemu A. Myslnik tak łasi sie do L. Myllera? jak podzieli się lewica? bo
            wyglada na to że Lesiu M. znajdzie sie w tej lepszej lewicy [koszernej] z tow.
            Kwaśniakiem i ojcem redaktorem Myślnikiem,.

5040
          • _sorciere Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! 30.12.02, 09:50
            oleg3 napisał:

> Napisałem już na ten temat kilka postów.
            >
            >
            > Michnik obraża czytelników GW
            > Autor: oleg3@NOSPAM.gazeta.pl
            > Data: 27-12-2002 15:11
            >
            > ------------------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > puszczając dydaktyczne bajeczki. A ile kosztowało zwolnienie z podatku akcji
            > Agory SA?---------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > ---------
            > www.rp.pl/teksty/wydanie_010203/ekonomia_a_1-1.F.gif
            > www.rp.pl/gazeta/wydanie_010203/ekonomia/ekonomia_a_1.html
            >
            >
            > Problem nie dotyczy milionów podatników (choć oczywiście dotyczy ich jak
            > najbardziej!!!) tylko sytuacji, w której uprzywilejowana politycznie grupa
            > włascicieli koncernu medialnego otrzymuje prezent podatkowy od parlamentu.
            > Nie da się udowodnic, że była to zmowa, ale stwierdzenie, że napawa to
            > obrzydzeniem nie wymaga dowodu. To fakt.
            >
            > W obecnej wersji kapitalizmu (?) partyjnego AGORA SA jest wielkim graczem na
            > rynku medialnym i politycznym. Ale zachowała dziewictwo i wrażliwość moralną.
            > Tylko kto w to wierzy?
            >

Ja napewno nie ale sa tacy co w to wierza.
            >

Teraz mogę dodać, że żydowskie pochodzenie Lwa i Adama nie ma nic do rzeczy.
            >
            > Nie ma ale sie usmialam jak czytalam zapis z rozmowy i Lew uzyl
            slowka "koszerny"
            >
            >
            > Dzis podobno pan Borowski poinformuje o decyzji w sprawie nowelizacji tej
            ustawy.
            Mysle,ze bedzie korzystna dla "niezaleznych mediow" czyli dla "Agory"
            • _sorciere Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! 30.12.02, 09:51
              Tylko za co co oni kupia ten Polsat jak mieli problem z kupnem magnetofonu?
              • Gość: siedem Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! IP: 213.216.66.* 30.12.02, 09:58
                _sorciere napisała:

> Tylko za co co oni kupia ten Polsat jak mieli problem z kupnem magnetofonu?

własnie takie detale wsypują krętaczy skończonych. manipulatorzy z GW dorzucili
                ta historyjke z dyktafonem by ubarwić i nadać rumieńców realności całej
                sprawie. nie tylko ten magnetofon zresztą.

5040
                • _sorciere Re: o co naprawdę chodzi - o pieniądze !!! 30.12.02, 10:00
                  Gość portalu: siedem napisał(a):

> _sorciere napisała:
                  >
                  > > Tylko za co co oni kupia ten Polsat jak mieli problem z kupnem magnetofonu
                  > ?
                  >
                  > własnie takie detale wsypują krętaczy skończonych. manipulatorzy z GW
                  dorzucili
                  >
                  > ta historyjke z dyktafonem by ubarwić i nadać rumieńców realności całej
                  > sprawie. nie tylko ten magnetofon zresztą.
                  >
                  > 5040

Siodemko ja sie tak usmialam jak czytalam ten artykul,ze mialam lzy w oczach.

• Gość: siedem a ja sie nie usmialem IP: 213.216.66.* 30.12.02, 10:06
                    a wzruszylem. to bylo takie infantylne, słodkie ze mi sie zal zrobilo tych
                    łachudrów z GW. czuja sie juz tak pewni siebie, ze nawet solidnej intrygi im
                    sie nie chce sklecic.

5040
                    • bykk Re: a ja sie nie usmialem 30.12.02, 10:13
                      Witam!
                      Aniu,tu się nie ma z czego śmiać!
                      Premier rządu i rządząca partia jest wymieniana w kontekście łapówy,
                      a Miller mówi,że to Klewki?
                      Więc co,jak czerwońce,to niemożliwe,ale jak zatrzymywali tego prezesa
                      na ulicy,to złodziej?
                      Ciekawe,ciekawe.
                      Oczywiście,że Rybiński zawsze pisze ironicznie i można się pośmiać,ale
                      na ten temat akurat we "wproście" też we wrześniu było ironicznie i co
                      się okazało?
                      pozdrawiam
                      hej!
                      • _sorciere Re: Bykku 30.12.02, 10:19
                        bykk napisał:

> Witam!
                        > Aniu,tu się nie ma z czego śmiać!
                        > Premier rządu i rządząca partia jest wymieniana w kontekście łapówy,
                        > a Miller mówi,że to Klewki?
                        > Więc co,jak czerwońce,to niemożliwe,ale jak zatrzymywali tego prezesa
                        > na ulicy,to złodziej?
                        > Ciekawe,ciekawe.
                        > Oczywiście,że Rybiński zawsze pisze ironicznie i można się pośmiać,ale
                        > na ten temat akurat we "wproście" też we wrześniu było ironicznie i co
                        > się okazało?
                        > pozdrawiam
                        > hej!

Pisalam o tym w kilku watkach.Nie usmialam sie z artykulu Rybinskiego,ale z
                        artykulu Smolenskiego.To jest strasznie naciagniete az do przesady.
                        Jak nie czytales to Ci dam link,juz sam wstep jest idiotyczny.
                        • bykk Re: do Ani b. 30.12.02, 10:39
                          Aniu,nie wiem co jest naciągane,co nie.
                          Czytałem wszystko na ten temat. Czy to śmieszne?
                          Tak,śmieszne jest dla mnie,że Miller porównuje to do Klewek w publicznym radiu.
                          Śmieszne jest dla mnie,jak Oleksy mówił w "zetce",że Lew nie jest z kręgów SLD!
                          Śmieszne jest dla mnie jak ktoś mówi,że Lew sam,ot tak sobie poszedł do
                          Michnika i gadał na temat 17,7 mln dolców haraczu! Człowiek o takich
                          koneksjach,człowiek,który z premierem,prezydentem i z politykami jest na ty?
                          To można porównać do pieprzenia o Klewkach przez Leppera?
                          Czy zaprzeczył Miller,że był z Lwem na rybach?(może nie czytałem,bo dwa dni
                          mnie nie było,mogłem przeoczyć?)
                          Dlaczego teraz to ujawniono? Dlaczego Michnik w świetle kamer się całował z
                          Millerem?
                          Smieszne to wszystko,fakt,ale to śmiech szczery,to śmiech ironii!
                          hej!
                          • _sorciere Re: do Ani b. 30.12.02, 10:42
                            bykk napisał:

> Aniu,nie wiem co jest naciągane,co nie.
                            > Czytałem wszystko na ten temat. Czy to śmieszne?
                            > Tak,śmieszne jest dla mnie,że Miller porównuje to do Klewek w publicznym
                            radiu.
                            > Śmieszne jest dla mnie,jak Oleksy mówił w "zetce",że Lew nie jest z kręgów
                            SLD!
                            > Śmieszne jest dla mnie jak ktoś mówi,że Lew sam,ot tak sobie poszedł do
                            > Michnika i gadał na temat 17,7 mln dolców haraczu! Człowiek o takich
                            > koneksjach,człowiek,który z premierem,prezydentem i z politykami jest na ty?
                            > To można porównać do pieprzenia o Klewkach przez Leppera?
                            > Czy zaprzeczył Miller,że był z Lwem na rybach?(może nie czytałem,bo dwa dni
                            > mnie nie było,mogłem przeoczyć?)
                            > Dlaczego teraz to ujawniono? Dlaczego Michnik w świetle kamer się całował z
                            > Millerem?
                            > Smieszne to wszystko,fakt,ale to śmiech szczery,to śmiech ironii!
                            > hej!

Nie slucham polskiego radia a szkoda...

Patrz i po tych pocalunkach ten artykul,w ktorym Adas twierdzi,ze Lesio jest
                            cacy...
                            • Gość: siedem Re: do Ani b. IP: 213.216.66.* 30.12.02, 10:47
                              _sorciere napisała:

> Patrz i po tych pocalunkach ten artykul,w ktorym Adas twierdzi,ze Lesio jest
                              > cacy...

cacy i w dodatku A.M. namaścił i pasował Lesia na Autorytet Kryształowo Czysty
                              Moralnie, Latarnie Prawdy i Sprawiedliwości. Ciekawe co Plastus obiecał
                              Mychnickowi za to włazidupstwo? I dlaczego poswiecili w synagodze Lwa?

5040
                              • _sorciere Re: do Ani b. 30.12.02, 10:50

> _sorciere napisała:
                                >
                                > > Patrz i po tych pocalunkach ten artykul,w ktorym Adas twierdzi,ze Lesio je
                                > st
                                > > cacy...
                                >
                                > cacy i w dodatku A.M. namaścił i pasował Lesia na Autorytet Kryształowo
                                Czysty
                                > Moralnie, Latarnie Prawdy i Sprawiedliwości. Ciekawe co Plastus obiecał
                                > Mychnickowi za to włazidupstwo? I dlaczego poswiecili w synagodze Lwa?
                                >
                                > 5040

UWAGA bo strzelamtongue_outolsat???
                    • _sorciere Re: a ja sie nie usmialem 30.12.02, 10:14

> a wzruszylem. to bylo takie infantylne, słodkie ze mi sie zal zrobilo tych
                      > łachudrów z GW. czuja sie juz tak pewni siebie, ze nawet solidnej intrygi im
                      > sie nie chce sklecic.
                      >
                      > 5040

Wiesz ktos napisal cos w tym stylu,"ze maly skandal wywoluje sie po to by
                      przykryc wiekszy"

Moze to o to chodzi?Moze chodzi o odwrocenie uwagi od czegos znacznie gorszego?
    • Gość: doku Co to za bełkot?! nyt IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.12.02, 10:56
      • _sorciere Re:Dokus napisz cos wiecej!!!!!!!N/t 30.12.02, 11:01
        • Gość: doku Nie jestem psychoanalitykiem, ale skoro prosisz... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.12.02, 11:10
          ... Podejrzewam, że autor dostał jakieś marne prezenty pod choinkę i ze smutku
          się przeżarł podczas Świąt. Teraz z zawiści, że znów GW wytropiła aferę, że
          redaktorzy GW są sławniejsi, że GW jest większa i lepsza, że to nie oni (z
          Rzepy) są na topie ... ale jakie to żenujące! Czy w Rzepie pracują tylko
          niedorośli chłopcy?
          • oleg3 Błyskoltliwa diagnoza 30.12.02, 11:20
            Błyskotliwa diagnoza, zwłaszcza teza o zawiści, że znów GW wytropiła aferę.

Gość portalu: doku napisał(a):

> ... Podejrzewam, że autor dostał jakieś marne prezenty pod choinkę i ze
            smutku
            > się przeżarł podczas Świąt. Teraz z zawiści, że znów GW wytropiła aferę, że
            > redaktorzy GW są sławniejsi, że GW jest większa i lepsza, że to nie oni (z
            > Rzepy) są na topie ... ale jakie to żenujące! Czy w Rzepie pracują tylko
            > niedorośli chłopcy?
          • _sorciere Re:Dokus na Ciebie zawsze moge liczyc!!! 30.12.02, 13:25

> ... Podejrzewam, że autor dostał jakieś marne prezenty pod choinkę i ze
            smutku
            > się przeżarł podczas Świąt. Teraz z zawiści, że znów GW wytropiła aferę, że
            > redaktorzy GW są sławniejsi, że GW jest większa i lepsza, że to nie oni (z
            > Rzepy) są na topie ... ale jakie to żenujące! Czy w Rzepie pracują tylko
            > niedorośli chłopcy?

Jak tylko mam zly humor Ty od razu to zmieniasz,usmialam sie strasznie,a
            dobrze,ze bylo juz po kawce to i sie nie zalalam
            D_anutka mi przy kawce wyjawila,ze marzy jej sie co by Adas ucalowal jej ust
            korale,to mi sie kawka zawrocila
            A tu usmialam sie serdecznie w starym roku jeszcze
      • Gość: siedem zawsze w okolicach IP: 213.216.66.* 30.12.02, 11:04
        11 dokuś urywa się z choinki i albo odświeza powietrze sprayem "antysemitol"
        albo bierze kułaków na wykład o kibucach w Israelu.

5040
        • niezlomny.prawicowiec Re: zawsze w okolicach 30.12.02, 11:05

> 11 dokuś urywa się z choinki i albo odświeza powietrze sprayem "antysemitol"
          > albo bierze kułaków na wykład o kibucach w Israelu.
          >
          > 5040
          NSZZ "Solidarność" podkreśla, że jej postulaty mają na celu obronę miejsc
          pracy, ponieważ deklarowane przez rząd środki na przewozy kolejowe oznaczają
          ich zdaniem likwidację kolejnych linii i zmniejszanie liczby pociągów, co może
          spowodować utratę pracy przez mniej więcej 1.700.000 tys. kolejarzy.
        • bykk Re:do Siódemki 30.12.02, 11:08
          Witaj Siódemka.
          Nie wiesz jak jest? Dla pijanego,rozmowa trzeźwych,to bełkot,nie?
          pozdrawiam
          hej!
          • Gość: siedem Re:do Siódemki IP: 213.216.66.* 30.12.02, 11:10
            pewnie! smile))

interesuje mnie co zacz ten niezłomny prawicowiec. czy to jakiś nowy jebus czy
            stary prowokator. czy ma swojego stałego nika pod ktorym kutasa mozna zbesztac
            cz tylko wpada podymic...? pytania sie mnoza
            5040
    • bykk Re: Przychodzi Lew do Adama 30.12.02, 11:28
      Doku,jesteś świetny,po prostu super gościu.
      Nie ma to jak dobry humor,hahahahaha!
      hej!
      • Gość: siedem "wytropili" :))) /nt IP: 213.216.66.* 30.12.02, 11:38
        5040
        • Gość: n0str0m0 od... sie od doku, on jest moj! IP: 218.24.132.* 30.12.02, 13:19
          dowod na to mam na tasmie
          plus oczywiscie w stereo i kolorze
          jak doku skryty za kotara
          pomagal dzielnie swojemu idolowi

(ciezkie sapanie w tle to wlasnie on)

z sercem przepojonum miloscia do ubogich duchem

nostromo
          • _sorciere Re: od... sie od doku, on jest moj! 30.12.02, 13:27
            Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> dowod na to mam na tasmie
            > plus oczywiscie w stereo i kolorze
            > jak doku skryty za kotara
            > pomagal dzielnie swojemu idolowi
            >
            > (ciezkie sapanie w tle to wlasnie on)
            >
            > z sercem przepojonum miloscia do ubogich duchem
            >
            > nostromo

Ja sie nie zgadzam!!!Ja mam biografie!!!Mnie to brzydzi ale napisze te
            brzegowke a pozniej notatke dla Adasia
            • _sorciere A w ogole od dzisiaj 30.12.02, 13:28
              Jestem Wanda co nie chciala Lwa
              • Gość: doku A w ogole to powiedzcie mi, kto to jest ten Lew... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.12.02, 14:08
                ... bo jak pewnie sami rozumiecie nie mogę nikogo spytać, bo jakby ktoś ze
                znajomych wszedł na to forum, to mógłby mnie skojarzyć. Niestety poza ogólną
                informacją, że GW ujawniła kolejną aferę korupcyjną w rządzie, to nie znam
                tematu.
                • oleg3 Re: A w ogole to powiedzcie mi, kto to jest ten L 30.12.02, 14:16
                  www1.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,1237212.html

> ... bo jak pewnie sami rozumiecie nie mogę nikogo spytać, bo jakby ktoś ze
                  > znajomych wszedł na to forum, to mógłby mnie skojarzyć. Niestety poza ogólną
                  > informacją, że GW ujawniła kolejną aferę korupcyjną w rządzie, to nie znam
                  > tematu.
                  • Gość: doku Dziękuję. Widzę, że to nic poważnego - temat nie.. IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.12.02, 15:17
                    ... warty gadania
                    • _sorciere Re: Dziękuję. Widzę, że to nic poważnego - temat 30.12.02, 15:18

Dokusiu zawiodles mnie straqszliwie

chlip,chlip,chlip,Czy nawet na iebie nie moge juz liczyc?
                      • Gość: doku Rzepa uratowała temat, gdyby nie jej kompromitacja IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.12.02, 15:29
                        _sorciere napisała:

> chlip,chlip,chlip,Czy nawet na iebie nie moge juz liczyc?

To byłaby czysta nuda z tym całym Lwem, a swoją drogą, jak taki dupek zrobił w
                        ogóle jakąś karierę?
                        • _sorciere Re: Rzepa uratowała temat, gdyby nie jej kompromi 30.12.02, 15:38

> _sorciere napisała:
                          >
                          > > chlip,chlip,chlip,Czy nawet na iebie nie moge juz liczyc?
                          >
                          > To byłaby czysta nuda z tym całym Lwem, a swoją drogą, jak taki dupek zrobił
                          w
                          >
                          > ogóle jakąś karierę?

Doku co sie stalo z Toba?To jest bardzo antysemickie to co napisales,on ma
                          zaslugi on cos tam robil kolo listy Schidlera i kolo "Pianisty" ,to jest kolega
                          Spiberga i Polanskiego,jak mozesz?
                          Ja protestuje i odcinam sie od Twojej wypowiedzi,znow mnie zawiodles
                • _sorciere Re: A w ogole to powiedzcie mi, kto to jest ten L 30.12.02, 14:23

> ... bo jak pewnie sami rozumiecie nie mogę nikogo spytać, bo jakby ktoś ze
                  > znajomych wszedł na to forum, to mógłby mnie skojarzyć. Niestety poza ogólną
                  > informacją, że GW ujawniła kolejną aferę korupcyjną w rządzie, to nie znam
                  > tematu.

Doku cale szczescie,ze autor Ci podciagnal watek!!
                  Ty rzucasz oskarzenia bezpodstawne na rzad ,ktorym kieruje Leszek Miller a pan
                  Adam wyraznie napisal,ze Lesio jest koszerny ,o pardon czysty
                  Teraz musisz sie przestawic i pisac peany dla Lesia no bo wiesz po tych
                  caluskach i po tym co napisal pan Smolenski,ze Lesio z rybami nie ma nic
                  wspolnegoo to wychodzi na to,ze nasz Rzad jest czysty jak lza i to jest
                  wreszcie ten dobry rzad RZAD

podpisano:
                  Wanda co nie chciala Lwa
                  • _sorciere ReDokusiu 30.12.02, 15:08

Ja wszystko rozumiem ,rozumiem,ze autor pisal pol roku ten wspanialy artykul
                    ale mam nadzieje,ze Tobie nie zajmie az tyle czytanie
                    Ja czekam na Twoj i tylko Twoj komentarz,a chccialabym go przeczytac jeszcze w
                    tym roku
    • andrzejg od tej strony nie spojrzałem 30.12.02, 15:15
      a powinienem , bo sam jestem z dala od ochów/achów towarzyskich.

A.
      • _sorciere Re: od tej strony nie spojrzałem 30.12.02, 15:17
        andrzejg napisał:

> a powinienem , bo sam jestem z dala od ochów/achów towarzyskich.
        >
        > A.

No to ja Ci powiem och i ach i dzieki,ze jestes Andrzeju
    • Gość: lew... Re: Przychodzi Lew do Adama IP: *.acn.waw.pl 30.12.02, 15:45
      Biedny PAN Maciek nigdy nie mial passa na VIPoskie imprezy ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka