agnus1983 07.05.06, 01:55 <cytat> Marsz na sejm! We wtorek 9 maja 2006 o godz. 12.00 studencki marsz antyrządowy. Zbiórka godz. 12.00 przed bramą Uniwersytetu Warszawskiego! Protest studentów wobec wyboru Romana Giertycha na ministra edukacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patience Apel do Giertycha o rezygnacje - podpisz ! 07.05.06, 05:28 W dniu 6 maja rozpoczynamy zbieranie podpisów pod Apelem do Romana Giertycha aby złożył rezygnację z funkcji Ministra Edukacji. Apel wraz z podpisami zostanie przekazany Romanowi Giertychowi oraz zainteresowanym instytucjom, organizacjom i mediom. Z góry dziękujemy organizacjom oraz osobom indywidualnym za poparcie oraz za rozpropagowanie apelu. Szanowny Panie, Składamy szczere gratulacje z okazji objęcia przez Pana stanowiska wicepremiera i życzymy wielu sukcesów w czekających Pana zadaniach. Powodowani troską o dobre imię Polski, prosimy jednak, by zrezygnował Pan z pełnienia funkcji Ministra Edukacji. Nie nam oceniać, na ile poglądy Pańskie oraz Pańskiego ugrupowania czerpią z tradycji skrajnej prawicy, a na ile wywodzą się z ideologii Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego generała Jaruzelskiego. Niestety, nie mamy wątpliwości, że ogromna liczba artykułów prasowych, publikacji radiowych i telewizyjnych, a także własnych Pańskich wypowiedzi oraz wystąpień działaczy Młodzieży Wszechpolskiej, wyrobiły Panu bardzo niedobrą opinię zarówno w Polsce, jak i poza granicami kraju. Z Ministrem Edukacji o takiej reputacji nie da się współpracować w zakresie edukacji obywatelskiej, nawet jak najszerzej rozumianej. Jest Pan młodym człowiekiem, dla którego wszystko jest jeszcze możliwe, a na niektóre pozycje społeczne za wcześnie. Na pewno zdaje sobie Pan sprawę, że Minister Edukacji, z którym są gotowi współpracować głównie skinhedzi polscy i europejscy, to katastrofa dla prestiżu Polski, upadek prestiżu Ministerstwa Edukacji wewnątrz kraju, a także czarne dni dla wychowania obywatelskiego i patriotycznego w polskich szkołach. Deklarował Pan wielokrotnie własny patriotyzm. Apelujemy do Pana, aby postąpił zgodnie z tym pięknym uczuciem i z własnej inicjatywy zrezygnował z pełnienia funkcji Ministra Edukacji. Tresc apelu: 68.org.pl/pmwiki.php/Opinie/ApelDoGiertycha Tu mozesz skladac podpisy: 68.org.pl/forum/read.php?5,86 Rozpowszechnic tez by sie zdalo... Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A jauważam że Giertych powinien być ministrem 07.05.06, 08:25 edukacji. Nic bradziej nie ośmieszy tego rządu (no, może tylko minister kibol) ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/500/0/dziennik/1146863897602.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 08.05.06, 01:04 A te śmieszne ministerstwa. > ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej Właściwy człowiek na właściwym miejscu, bo co to kjurwa wogóle jest Ministerstwo Gospodarki Morskiej? Mam w dupie czy Ministrem Edukacji jest Roman Giertych, Tomasz Lis, czy Mikołaj Kopernik i śmieszą mnie te podniecone głosy ("marsz na sejm"...), które boją się Romcia, czy tam pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie narodowej (a kto kurna nie kibicuje?) a nie widzą przede wszystkim bezsensowności istnienia tych ministerstw... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 21:16 sz0k napisał: > A te śmieszne ministerstwa. Masz rację i nie ma o czym pisać. Ministerstwo Wędkarstwa to chyba wyraźnie powstało pod kuzynów i sąsiadów Nowych Koalicjantów. Można by tak dłużej: po kiego nam minister spraw wewnętrznych, skoro jest komendant główny policji? Albo tzw. Szef URM; kto zbija bąki; on czy premier? A w planach jest jeszcze Ministerstwo Prawdy (Orwell się kłania) i Ministerstwo Korupcji. Widocznie Twoja (i moja) koncepcja "taniego państwa" różni się zasadniczo od koncepcji Dwóch Braci. To chyba są dwie skrajnie przeciwne rzeczy. > pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie narodowej. Z obrazka zamieszczonego w springerowskiej bulwarówce patrzy na nas nie kibic ale kibol. Wsiadłbyś z takim do jednego przedziału? Że kibol, upewnia mnie jego bezczelna wypowiedź w tv. Właśnie; szczeniacka to dobre słowo. ____ Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 23:21 > Widocznie Twoj > a > (i moja) koncepcja "taniego państwa" różni się zasadniczo od koncepcji Dwóch > Braci. To chyba są dwie skrajnie przeciwne rzeczy. Kaczory to niestety skrajni etatyści są. Najbardziej rozpierdzielił mnie pomysł jakiegoś Ministerstwa czy tam innej instytuacji do walki z korupcją... Toż kiurwa maksymalnie rozbudowany aparat biurokratyczny to właśnie sama istota korupcjogenności... > Z obrazka zamieszczonego w springerowskiej bulwarówce patrzy na nas nie kibic > ale kibol. Wsiadłbyś z takim do jednego przedziału? Że kibol, upewnia mnie jego > bezczelna wypowiedź w tv. Właśnie; szczeniacka to dobre słowo. Zresztą mea culpa, to nie żadna "drużyna narodowa" tylko zwykły kibol Widzewa Łódź... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 21:36 sz0k napisał: > A te śmieszne ministerstwa. > > > ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej > > Właściwy człowiek na właściwym miejscu, bo co to kjurwa wogóle jest > Ministerstwo Gospodarki Morskiej? > Mam w dupie czy Ministrem Edukacji jest Roman Giertych, Tomasz Lis, czy Mikołaj > > Kopernik i śmieszą mnie te podniecone głosy ("marsz na sejm"...), które boją > się Romcia, czy tam pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie > narodowej (a kto kurna nie kibicuje?) a nie widzą przede wszystkim > bezsensowności istnienia tych ministerstw... Zgadzam się z toba w tym wypadku. Mnie nawet irytuje napuszczanie licealistów na demonstrowanie. Będą mieli czas na demonstracje w dorosłym życiu. A może niektórym marzą się wydarzenia w stylu francuskim z demolowaniem mienia i paleniem samochodów. Jak się czyta aurory to tak sie wydaje. Szkoda ze nie wyprowadzą przedszkolaków na demonstracje. Cudowne rozmnożenie ministerstw jest rzeczywiście najgłupsze z tego wszystkiego. Łatwo tworzyć nowe, likwidować znacznie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k A tak konkretnie 08.05.06, 01:28 > Marsz na sejm! We wtorek 9 maja 2006 o godz. 12.00 studencki marsz > antyrządowy. Zbiórka godz. 12.00 przed bramą Uniwersytetu Warszawskiego! Co wy tam na Uniwerku to nie studiujecie, o 12 nie ma zajęć? > Protest studentów wobec wyboru Romana Giertycha na ministra edukacji Odpowiedz Link Zgłoś