Dodaj do ulubionych

marsz na sejm

07.05.06, 01:55
<cytat>

Marsz na sejm! We wtorek 9 maja 2006 o godz. 12.00 studencki marsz
antyrządowy. Zbiórka godz. 12.00 przed bramą Uniwersytetu Warszawskiego!
Protest studentów wobec wyboru Romana Giertycha na ministra edukacji
Obserwuj wątek
    • patience Apel do Giertycha o rezygnacje - podpisz ! 07.05.06, 05:28
      W dniu 6 maja rozpoczynamy zbieranie podpisów pod Apelem do Romana Giertycha aby
      złożył rezygnację z funkcji Ministra Edukacji. Apel wraz z podpisami zostanie
      przekazany Romanowi Giertychowi oraz zainteresowanym instytucjom, organizacjom i
      mediom. Z góry dziękujemy organizacjom oraz osobom indywidualnym za poparcie
      oraz za rozpropagowanie apelu.

Szanowny Panie,

Składamy szczere gratulacje z okazji objęcia przez Pana stanowiska wicepremiera
      i życzymy wielu sukcesów w czekających Pana zadaniach. Powodowani troską o dobre
      imię Polski, prosimy jednak, by zrezygnował Pan z pełnienia funkcji Ministra
      Edukacji. Nie nam oceniać, na ile poglądy Pańskie oraz Pańskiego ugrupowania
      czerpią z tradycji skrajnej prawicy, a na ile wywodzą się z ideologii Wojskowej
      Rady Ocalenia Narodowego generała Jaruzelskiego. Niestety, nie mamy wątpliwości,
      że ogromna liczba artykułów prasowych, publikacji radiowych i telewizyjnych, a
      także własnych Pańskich wypowiedzi oraz wystąpień działaczy Młodzieży
      Wszechpolskiej, wyrobiły Panu bardzo niedobrą opinię zarówno w Polsce, jak i
      poza granicami kraju. Z Ministrem Edukacji o takiej reputacji nie da się
      współpracować w zakresie edukacji obywatelskiej, nawet jak najszerzej rozumianej.

Jest Pan młodym człowiekiem, dla którego wszystko jest jeszcze możliwe, a na
      niektóre pozycje społeczne za wcześnie. Na pewno zdaje sobie Pan sprawę, że
      Minister Edukacji, z którym są gotowi współpracować głównie skinhedzi polscy i
      europejscy, to katastrofa dla prestiżu Polski, upadek prestiżu Ministerstwa
      Edukacji wewnątrz kraju, a także czarne dni dla wychowania obywatelskiego i
      patriotycznego w polskich szkołach.

Deklarował Pan wielokrotnie własny patriotyzm. Apelujemy do Pana, aby postąpił
      zgodnie z tym pięknym uczuciem i z własnej inicjatywy zrezygnował z pełnienia
      funkcji Ministra Edukacji.

Tresc apelu:
      68.org.pl/pmwiki.php/Opinie/ApelDoGiertycha

Tu mozesz skladac podpisy:

68.org.pl/forum/read.php?5,86

Rozpowszechnic tez by sie zdalo...smile
      • abstrakt2003 A jauważam że Giertych powinien być ministrem 07.05.06, 08:25
        edukacji. Nic bradziej nie ośmieszy tego rządu (no, może tylko minister kibol)
        ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej
        grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/500/0/dziennik/1146863897602.jpg
        • jaceq No ładny, kurna _/nt 08.05.06, 00:06

____
        • sz0k Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 08.05.06, 01:04
          A te śmieszne ministerstwa.

> ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej

Właściwy człowiek na właściwym miejscu, bo co to kjurwa wogóle jest
          Ministerstwo Gospodarki Morskiej?
          Mam w dupie czy Ministrem Edukacji jest Roman Giertych, Tomasz Lis, czy Mikołaj
          Kopernik i śmieszą mnie te podniecone głosy ("marsz na sejm"...), które boją
          się Romcia, czy tam pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie
          narodowej (a kto kurna nie kibicuje?) a nie widzą przede wszystkim
          bezsensowności istnienia tych ministerstw...
          • jaceq Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 21:16

sz0k napisał:
            > A te śmieszne ministerstwa.

Masz rację i nie ma o czym pisać. Ministerstwo Wędkarstwa to chyba wyraźnie
            powstało pod kuzynów i sąsiadów Nowych Koalicjantów. Można by tak dłużej: po
            kiego nam minister spraw wewnętrznych, skoro jest komendant główny policji? Albo
            tzw. Szef URM; kto zbija bąki; on czy premier? A w planach jest jeszcze
            Ministerstwo Prawdy (Orwell się kłania) i Ministerstwo Korupcji. Widocznie Twoja
            (i moja) koncepcja "taniego państwa" różni się zasadniczo od koncepcji Dwóch
            Braci. To chyba są dwie skrajnie przeciwne rzeczy.

> pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie narodowej.

Z obrazka zamieszczonego w springerowskiej bulwarówce patrzy na nas nie kibic
            ale kibol. Wsiadłbyś z takim do jednego przedziału? Że kibol, upewnia mnie jego
            bezczelna wypowiedź w tv. Właśnie; szczeniacka to dobre słowo.

____
            • sz0k Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 23:21
              > Widocznie Twoj
              > a
              > (i moja) koncepcja "taniego państwa" różni się zasadniczo od koncepcji Dwóch
              > Braci. To chyba są dwie skrajnie przeciwne rzeczy.

Kaczory to niestety skrajni etatyści są. Najbardziej rozpierdzielił mnie pomysł
              jakiegoś Ministerstwa czy tam innej instytuacji do walki z korupcją... Toż
              kiurwa maksymalnie rozbudowany aparat biurokratyczny to właśnie sama istota
              korupcjogenności...

> Z obrazka zamieszczonego w springerowskiej bulwarówce patrzy na nas nie kibic
              > ale kibol. Wsiadłbyś z takim do jednego przedziału? Że kibol, upewnia mnie
              jego
              > bezczelna wypowiedź w tv. Właśnie; szczeniacka to dobre słowo.

Zresztą mea culpa, to nie żadna "drużyna narodowa" tylko zwykły kibol Widzewa
              Łódź...
          • wikul Re: Istotą rzeczy nie są ci śmieszni ministrowie 09.05.06, 21:36
            sz0k napisał:

> A te śmieszne ministerstwa.
            >
            > > ten po prawej to obrcny minister gospodarki morskiej
            >
            > Właściwy człowiek na właściwym miejscu, bo co to kjurwa wogóle jest
            > Ministerstwo Gospodarki Morskiej?
            > Mam w dupie czy Ministrem Edukacji jest Roman Giertych, Tomasz Lis, czy
            Mikołaj
            >
            > Kopernik i śmieszą mnie te podniecone głosy ("marsz na sejm"...), które boją
            > się Romcia, czy tam pokazują jakiegoś szczeniaka jak kibicuje drużynie
            > narodowej (a kto kurna nie kibicuje?) a nie widzą przede wszystkim
            > bezsensowności istnienia tych ministerstw...

Zgadzam się z toba w tym wypadku. Mnie nawet irytuje napuszczanie licealistów
            na demonstrowanie. Będą mieli czas na demonstracje w dorosłym życiu. A może
            niektórym marzą się wydarzenia w stylu francuskim z demolowaniem mienia i
            paleniem samochodów. Jak się czyta aurory to tak sie wydaje. Szkoda ze nie
            wyprowadzą przedszkolaków na demonstracje.
            Cudowne rozmnożenie ministerstw jest rzeczywiście najgłupsze z tego wszystkiego.
            Łatwo tworzyć nowe, likwidować znacznie trudniej.
    • sz0k A tak konkretnie 08.05.06, 01:28
      > Marsz na sejm! We wtorek 9 maja 2006 o godz. 12.00 studencki marsz
      > antyrządowy. Zbiórka godz. 12.00 przed bramą Uniwersytetu Warszawskiego!

Co wy tam na Uniwerku to nie studiujecie, o 12 nie ma zajęć? smile

> Protest studentów wobec wyboru Romana Giertycha na ministra edukacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka