jelonki Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 12:13 Ciekawe jakie będzie uzasadnienie tej decyzji. Nie powiem żebym się z tego powodu zmartwił. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 13:43 jelonki napisał: > Ciekawe jakie będzie uzasadnienie tej decyzji. Nie powiem żebym się z tego > powodu zmartwił. Samochod sie ucieszy !!! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: ZAWETOWAŁ !!! IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 13:48 Prezes Najjaśniejszej znów zbiera punkty. I bardzo dobrze. W tym burdelu jakaś ostoja normalności być musi. Nie mam nic przeciwko bio-komponentom (obejrzyjcie sobie rysunek Raczkowskiego w ostatniej "Polityce"), ale chcę mieć wybór na stacji benzynowej (a byłoby "rzepakowej". Pozdrowienia dla farmerów! Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 13:54 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > Prezes Najjaśniejszej znów zbiera punkty. I bardzo dobrze. W tym burdelu jakaś > ostoja normalności być musi. Nie mam nic przeciwko bio-komponentom (obejrzyjcie > > sobie rysunek Raczkowskiego w ostatniej "Polityce"), ale chcę mieć wybór na > stacji benzynowej (a byłoby "rzepakowej". Pozdrowienia dla farmerów! Też nie mam nic przeciw bio-komponentom, ale do kurwicy doprowadził mnie sposób i arogancja z jaką wprowadzono tą ustawę, i to że nie ma, tak jak w Europie (UE) okresu dostosowawczego. Tam jest to rozłożone na lata co daje możliwość koncernom samochodowym dostosowania układów napędzających do tego typu paliw (podobnie jest w USA). I to jest normalne postępowanię cywilizowanego państwa. I tym różni się nasz bantustan od państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: ZAWETOWAŁ !!! IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 13:57 Całkowicie się zgadzam! Oto, do czego doprowadza koalicja z "Pawlaczkami". (Na szczęścia Prezes czuwa). Nieustające pozdrowienia dla farmerów. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 14:00 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > Całkowicie się zgadzam! Oto, do czego doprowadza koalicja z "Pawlaczkami". > (Na szczęścia Prezes czuwa). Nieustające pozdrowienia dla farmerów. Również pozdrawiam... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Kolejne glosy w referendum IP: *.coe.int 17.01.03, 12:23 od wdziecznych chlopow "tak dla Unii Europejskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Kolejne glosy w referendum 17.01.03, 13:41 Gość portalu: q napisał(a): > od wdziecznych chlopow "tak dla Unii Europejskiej" Wejscie do Unii i tak wymuszalo by zmiane. Kazde paliwo spelniajace normy unijne (a taka spelnia rowniez paliwe bez bio-dodatkow)musi byc dopuszczone do rynku. Ustawa wiec funkcjonowala by niezbyt dlugo. Wg wielu prawnikow (w tym rowniez Zolla ) naruszala konstytucje. Lepiej teraz przygotowac nowa ustawe dobrze, niz produkowac kolejnego bubla, w czym ten rzad i ta koalicja sie ostatnio specjalizuja. Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: Kolejne glosy w referendum 17.01.03, 17:42 eliot napisał: > Ustawa wiec funkcjonowala by niezbyt dlugo. Wg wielu prawnikow (w tym rowniez > Zolla ) naruszala konstytucje. Moglbys podac jakies linki do tych opinii? pzdr h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 12:29 I bardzo dobrze!!!! Rysiek Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re:przejdzie pozniej 17.01.03, 13:56 I kto inny skorzysta wiecej. Dla czas innym kolesiom ktorzy przespali sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re:przejdzie pozniej 17.01.03, 13:58 alfalfa napisał: > I kto inny skorzysta wiecej. Dla czas innym kolesiom ktorzy przespali sprawe. Później nie będzie tak łatwo, bo będzie można (już w Unii) sprzedawać KAŻDE paliwo zgodne z unijną normą, a więc i BEZ bio-komponentów... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: 3-6 miesięcy max. 17.01.03, 21:21 i jest ustawa. Może dwa dystrybutory? Może kto inny dostanie koncesje? Ustawa będzie i to przed zbiorami (a nawet zasiewem, chociaż na tym się nie znam) rzepaku - 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.man.polbox.pl 17.01.03, 14:15 I dobrze zrobił! To i poprzednie posunięcia prezydenta świadczą o jego zdrowym rozsądku, a parlament okazał się być bandą kupczącą dobrem narodu w imię własnych, brudnych interesów. To że A.Kwaśniewski nie moze być wybrany po raz trzeci na prezydenta, co miałby w kieszeni, pozwala mu na nieliczenie się z politykami i kierowanie się dobrem Polski. Czy nie warto by (w konstytucji) przedłużyć kadencji prezydenta i dopuścić tylko jednorazowe jej sprawowanie. Taki prezydent nie byłby zalezny od poszczególnych polityków i miałby szanse rządzić, a rząd z parlamentem rozgonić i do Berezy! Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 14:29 Gość portalu: Piort napisał(a): > I dobrze zrobił! To i poprzednie posunięcia prezydenta świadczą o jego zdrowym > rozsądku, a parlament okazał się być bandą kupczącą dobrem narodu w imię > własnych, brudnych interesów. To że A.Kwaśniewski nie moze być wybrany po raz > trzeci na prezydenta, co miałby w kieszeni, pozwala mu na nieliczenie się z > politykami i kierowanie się dobrem Polski. Czy nie warto by (w konstytucji) > przedłużyć kadencji prezydenta i dopuścić tylko jednorazowe jej sprawowanie. > Taki prezydent nie byłby zalezny od poszczególnych polityków i miałby szanse > rządzić, a rząd z parlamentem rozgonić i do Berezy! Pomysł dobry, lecz nierealny. By przeszedł musi wyrazić na niego zgodę (większością konstytucyjną) hołota z Wiejskiej. A to ostatnia rzecz jaką by zrobili. Oni już nerwowo przbierają nóżkami... Z ostatnim Twoim zdanie w zasadzie się zgadzam, wszelako Bereza leży dziś bodaj w Białorusi, wiec trzeba dojść do porozumienia z Łukaszenką, co może być pewnym kłopotem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 14:32 Wątek o bio-komponentach trochę zboczył w kierunku komplementowania Prezesa Najjaśniejszej. Ale nie zgadzam się na zmiany w Konstytucji. Dwie kadencje wystarczą. Teraz jest Prezes, ale nie daj Boże jakiegoś oszołoma na tym stanowisku (Zresztą już był jeden taki...) I co wtedy? Zresztą Prezesowi należy się już coś mniej odpowiedzialnego. Może NATO? Może ONZ? Tam mechanizmy działają same, a urzędnicy są kompetentni (może z ONZ trochę przesadziłem)i nie trzeba być wiecznie czujnym, żeby czegoś nie spieprzono. Nieustające pozdrowienia dla farmerow! Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 14:45 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > Wątek o bio-komponentach trochę zboczył w kierunku komplementowania Prezesa > Najjaśniejszej. Ale nie zgadzam się na zmiany w Konstytucji. Dwie kadencje > wystarczą. Teraz jest Prezes, ale nie daj Boże jakiegoś oszołoma na tym > stanowisku (Zresztą już był jeden taki...) I co wtedy? Zresztą Prezesowi należy > > się już coś mniej odpowiedzialnego. Może NATO? Może ONZ? Tam mechanizmy > działają same, a urzędnicy są kompetentni (może z ONZ trochę przesadziłem)i nie > > trzeba być wiecznie czujnym, żeby czegoś nie spieprzono. > Nieustające pozdrowienia dla farmerow! Kierowco! Zasadniczo masz racje. Weźmy takiego np Lecha "Spieprzaj Dziadu" Kaczyńskiego. Niech narodowi odbije i wybierze toto na prezydenta, jak się teego później pozbyć? Podać w buraczkach ??? Ale ludek nasz przyzwyczaił sie do Prezesa, można rzec pokochał... i teraz patrzy co w zamian i zgroza go bierze... stąd te tęsknoty-ciągoty za Kwachem. Ten zaś wedle panującego na tym Forum poglądu chwilowo będzie zajęty bawieniem potomka! Na emeryturze jak znalazł!!! ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: ZAWETOWAŁ !!! IP: *.pultusk.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 15:34 Zasadniczo nie mam nic przeciwko "bara-bara" z panienkami, zwłaszcza atrakcyjnymi. Ale to mi wygląda na pikantną plotkę. Jeśli ma zostać na kolejną kadencję (po zmianie Konstytucji), to powinien w Namiestnikowskim wybudować Gabinet Owalny i zacząć palić cygara. Jeśli to prawda, to szkoda Pierwszej Damy, bo też ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: ZAWETOWAŁ !!! 17.01.03, 15:45 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > Zasadniczo nie mam nic przeciwko "bara-bara" z panienkami, zwłaszcza > atrakcyjnymi. Ale to mi wygląda na pikantną plotkę. Jeśli ma zostać na kolejną > kadencję (po zmianie Konstytucji), to powinien w Namiestnikowskim wybudować > Gabinet Owalny i zacząć palić cygara. Jeśli to prawda, to szkoda Pierwszej > Damy, bo też ją lubię. Oczywiście moje uwagi miały charakter żartobliwy. Nie sądzę by było w tym słowo prawdy. Raczej chęć wygłupu, w czym zresztą, ze wstydem przyznaję, miałem swój udział. Ale tak na wszelki wypadek to rzeczywiście Gabinet Owalny by się przydał i pudełko cygar w prezencie od Clintona... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.man.polbox.pl 17.01.03, 14:45 Nie zrozumiałeś! Chodzi o jednokadencyjność, tak aby wybrany prezydent nie mógł starać się o ponowny wybór, za to powinien rządzić dłużej 8 -10 lat. Co do Berezy, to jestem gotów płacić z własnej kieszeni składkę za wynajęcie jej od Łukaszenki i chętnie bym rozładował w niej swoje saystyczne skłonności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: 213.76.149.* 17.01.03, 14:46 No i co z tego - sejmowe bydło utrąci to weto jedną ręką. Cóż to jest 3/5 głosów, skoro cały parlament popierał tę idiotyczną ustawę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 21:42 no idobrze ze zawetowal pan prezydent bo na stacji powinny byc dwa dystrybutory a wogggole to te barrrany w sejmie zPSL maja swoje bbrowary i chca zeby bylo takie paaliwo zeby sie jeszcze dorobic bo im malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 21:59 oby nie przeszla bo w tej sprawie zbyt wlasny interes majja posly szczegolnie te farbowane lisy prezesa kalinowskkiego a sitwa milleranic jest to obce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Bond I z czego sie burki cieszycie? IP: *.108.252.64.snet.net 17.01.03, 22:32 Ze wiecej smrodu benzynowego,smogu i innych osiagniec cywilizacyjnych bedzie na waszych ulicach i w powietrzu ktorym oddychacie? Waszym zgruchotanym maluchom i tak to nie pomoze a rak was wczesniej dopadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Re: ZAWETOWAŁ !!! ntx IP: *.jelonki.home / 192.168.0.* 19.01.03, 12:32 Zwolennikom paliwa z roślin muszę uprzytomnić że to paliwo, którego teraz używamy, też pochodzi z roślin, tyle że sprzed milionów lat. W Brazyli, która dostaje więcej energii słonecznej na hektar niż Polska, póbowano napędzać alkoholem maszyny do uprawy i przetwarzania trzciny cukrowej, z której ten alkohol otrzymywano. Skończyło się wielką klapą, trzeba było dokupywać paliwo mineralne. Ciekawe ile ton ropy trzeba zużyć aby otrzymać tonę paliwa z rzepaku czy zboża? Jeżeli bilans jest dodatni, to rolnicy mogli by sami produkować paliwa dla siebie i mieli by w nosie Kołodkę z akcyzami, podatkami i.t.d. Jakoś czuję, że tu chodzi o wciśnięcie na siłę droższego paliwa, bo propozycja wolnego wyboru rodzaju paliwa przez konsumentów nie spotyka się z entuzjazmem rolniczego lobby. Ale jeżeli paliwo z dodatkami będzie tańsze niż zwykłe, to wtedy napewno znajdzie zbyt i chwała rolnikom! Odpowiedz Link Zgłoś