Dodaj do ulubionych

a ja się boję wojny

IP: *.ruczaj.pl 21.01.03, 00:05
czy będzie, czy nas dotknie? A jak Saddam połaczy siły z Koreą, lub z innymi
krajami arabskimi? Po co nam było NATO i zjednoczenie z Ameryką? Ja nie chcę
tej wojny i sie boję...
A może przesadzam? Może się rozejdzie po kościach?
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrq Martusiu mała,... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.01.03, 01:45
      ... niestety czasami wojny są mniejszym złem. Jeżeli pewnych rzeczy się nie
      załatwia zawczasu, jest potem jeszcze gorzej.

Przypomnę ci, że Hitlerowi przez klika lat Europa ustępowała i dorobiła się
      wojny kosztującej życie i cierpienie miliony ludzi. Tymczasem po pierwszych
      naruszeniach przez Rzeszę traktatu rozbrojeniowego Piłsudski (gdzieś to
      czytałem) proponował Francji prewencyjne uderzenie na Niemcy. Tę dyplomację
      przerwałą jego śmierć w 1935 r. Gdyby postawił na swoim...

Jeżeli taki ktoś jak saddam albo kim zabierają się do produkcji broni masowego
      rażenia, to nie są żarty. Odpalenie bomby biologicznej np. w Nowym Jorku może
      mieć nieprzewidywalne skutki wykraczające poza granice Stanów. Ofiary - nawet
      niezamierzone - mogą być na całym świecie, a wręcz może dojść do
      wszechświatowej pandemii. Wyobrażasz sobie czarną ospę w Krakowie, Ostrowcu
      albo małym Lubniu? A zarazki mogą przyjśc z Nowego Jorku z listem od rodziny.

pozdrawiam
      nie bój się
      • Gość: XXL Piotrze q bój się Boga !! IP: *.echostar.pl 21.01.03, 02:56
        Gość portalu: piotrq napisał(a):

> ... niestety czasami wojny są mniejszym złem.

Niestety są złem większym, ba nawet największym na świecie.

> Przypomnę ci, że Hitlerowi przez klika lat Europa ustępowała i dorobiła się
        > wojny kosztującej życie i cierpienie miliony ludzi.

I proszę nie porównywać G.W Busha do H..... chociaż tyle jest podobieństw
        i metody propagandy, postępowania podobne.
        A i korytarz to nie ropa.

A bać się trzeba, bo bezsensownie rozpętana wojna może się rozlać na całym
        świecie.
        I jeszcze pytanie :
        - w jakim kraju jest najwięcej broni jądrowej, chemicznej i biologicznej ???
        Dla ułatwienia podam, że na pewno nie w Iraku.
        • Gość: piotrq szczerze mówiąc uważam, że wojna... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.01.03, 10:49
          ...jest strasznie w pytę!!!
      • Gość: kanuk Re: Martusiu mała,... IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.03, 02:57
        no to szybko piotrqu-ku , rozbrajaj israel: ten zagraza calemu swiatu swa
        agresja i nawet europie grozi szantaz nuklearny. male dzieci uczysz lamania
        prawa miedzynarodowego, wstyd.
        • countdrakula Re: Martusiu mała,... 21.01.03, 03:09
          Gość portalu: kanuk napisał(a):

> no to szybko piotrqu-ku , rozbrajaj israel: ten zagraza calemu swiatu swa
          > agresja i nawet europie grozi szantaz nuklearny. male dzieci uczysz lamania
          > prawa miedzynarodowego, wstyd.

O kurwa- obudzili sie AntyZydo-Polonusi. No tak bo to juz ta pora gdzie na
          forum wlaczaja sie przeskakujace plyty.
          • sanatorium_psychiatryczne Swiat jest Ciezko Chory... Martusiu mała,... 21.01.03, 03:15
            Swiat jest Ciezko Chory Na Pranoje
            • Gość: piotrq sanatorium! poprawka! świat jest ciężko chory... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.01.03, 10:56
              ... na pranoję, fakt.
              A dokładnie na popapranoję.

pozdrowienia z ucieczki w poszukiwaniu małej Martusi. Lubię małe Martusie jeść.
        • Gość: piotrq narpierw niech się uczą łamania... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.01.03, 10:51
          ... na międzynarodowym, a potem może do czegoś więcej w życiu dojdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka