Dodaj do ulubionych

Bardzo egzotyczne...

20.06.06, 12:01
" Farfał - 28 lat, prawnik, pochodzi z Głogowa. Ma zaufanie Romana Giertycha:
w wyborach startował z numerem 1 z koszalińskiej listy LPR (bez powodzenia).
Miesiąc temu z rekomendacji Ligi wszedł do władz TVP. Podlega mu Biuro Audytu
i Kontroli Wewnętrznej oraz Ośrodek Dokumentacji i Zbiorów Programowych.

W życiorysie na stronie internetowej TVP Farfał przedstawia się jako autor
"publikacji na łamach prasy narodowo-katolickiej". Nie wspomina, że w latach
1995-96 tworzył rasistowskie pismo. Zaglądamy więc do archiwalnych egzemplarzy
"Frontu".

Numer 3 z 1995 roku. Okładka - łysy osiłek z mieczem w ręku idzie po trupach i
kałużach krwi. Depcze flagi Izraela i UE, pacyfę (symbol pokoju). Na stronie 3
rysunek skinheada z ręką w geście "heil Hitler".

Strona 9, tekst "Prawdziwe Oblicze Żyda": "Surowe represje w stosunku do Żydów
są rzeczą konieczną, jeśli naród chce samodzielnie i zdrowo się rozwijać. Pora
(...) pozbyć się całkowicie żydostwa, które musi być wypędzone z całej Europy.
Nie wolno nam powiedzieć: Ten porządny Żyd, a tamten nikomu nie zaszkodzi. Bez
litości i fałszywego sentymentu. Polacy zaś przekupieni mamoną żydowską,
sprzedający Żydom, zasługują nie tylko na naszą pogardę, ale i dotkliwą karę.
(...) Nasza święta rzecz, Żydzi z Polski precz!".

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3428042.html
Obserwuj wątek
    • danutki Re: Bardzo egzotyczne...jak dla kogo 20.06.06, 12:06
      patience napisała:

> Strona 9, tekst "Prawdziwe Oblicze Żyda": "Surowe represje w stosunku do Żydów
      > są rzeczą konieczną, jeśli naród chce samodzielnie i zdrowo się rozwijać. Pora
      > (...) pozbyć się całkowicie żydostwa, które musi być wypędzone z całej Europy.
      > Nie wolno nam powiedzieć: Ten porządny Żyd, a tamten nikomu nie zaszkodzi. Bez
      > litości i fałszywego sentymentu. Polacy zaś przekupieni mamoną żydowską,
      > sprzedający Żydom, zasługują nie tylko na naszą pogardę, ale i dotkliwą karę.
      > (...) Nasza święta rzecz, Żydzi z Polski precz!".
      >
      > <a href="serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3428042.html"
    • andrzejg Widstein (Żyd) przełknął to gładko?/nt 20.06.06, 12:06

• haszszachmat Re: Widstein co nieco wie o przekretach przemian 20.06.06, 12:12
        • haszszachmat Szpilcman+ Krzaklewski+...no policzcie prawda czy 20.06.06, 12:15
          fałsz?

Młody był i nie policzył Polaków pożytecznych idiotów...
          Teraz wydorośłał i może poznał porządnych Zydów jak np. Wildstein
          i wielu innych!
      • danutki Re: Widstein (Żyd) przełknął to gładko? 20.06.06, 12:13
        powinien sprawęe postawić jasno
        albo on albo ten nazi-fazi
        • andrzejg Re: Widstein (Żyd) przełknął to gładko? 20.06.06, 12:15
          na kobitkę z Samoobrony reagował ostro, a tu cicho sza
          no, ciekawe

A.

danutki napisała:

> powinien sprawęe postawić jasno
          > albo on albo ten nazi-fazi
        • haszszachmat Komuchy były sto razy gorsze bo i za młodu i na st 20.06.06, 12:16
          are lata goryfikowały ten gorszy rodzaj totalitaryzmu!
          • haszszachmat Jesli zrobił pogrom to marsz do prokuratora! 20.06.06, 12:17
            • haszszachmat Jesli nie to gdzie praktyka tolerancji i praw czło 20.06.06, 12:18
              • haszszachmat Albo prawda z antysemityzmem i ma zostać 20.06.06, 12:21
                piszcie protest do Parlamentu Europejskiego!
                ALBO ALBO do jasnej cholery!
            • patience Wystraczy ze szerzyl nienawisc rasowa 20.06.06, 12:28
              W Polsce nazizm jest zakazany. Gdybys Haszu tego nie wiedzial, to przez II wojne
              swiatowa. Niestety, skoro podana data jest z 1995, to jest przedawnienie. Bardzo
              szkoda, ze ich w 95 nikt nie raczyl scigac z urzedu, choc powinien.

PS. Popieram europoslow ktorzy podpisali sie pod negatywna ocena Polski.
              Niestety, europoslowie PIS nie maja racji. Wydalo im sie szokujace, ze Polska
              znalazla sie na tej samej liscie co Francja czy Hiszpania, gdzie doszlo do
              mordow na tle rasowym. Ale czym innynm sa napady w panstwach z demokratycznym
              rzadem, a czym innym (duzo grozniejszym) oddawanie najwyzszych stanowisk w
              panstwie tego rodzaju osobom. Ktos napisal ze to test dla Wildsteina. Nie
              zgadzam sie. To test dla calego PiS.
              • haszszachmat Ty szerzysz nienawisc rasowa do Polaków w Europie! 20.06.06, 12:31
                • patience Kompromitujesz sie hasz/nt 20.06.06, 13:17

• hasz0 Re: Kompromitujesz sie Patience! Bo Cię nie stać 20.06.06, 13:27
                    na rzeczowe argumenty tylko sięgasz po izmy!
                    • patience Doprawdy? 20.06.06, 13:56
                      hasz0 napisał:

> na rzeczowe argumenty tylko sięgasz po izmy!

To odpowiedz rzeczowo na temat zasygnalizowany wczesniej tu:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43886058&a=43887924

oraz rownie rzeczowo odpowiedz na pytanie, dlaczego uwazasz ze niechec do
                      nazizmu jest antypolska, wyrazanie owej niecheci polske kompromituje, a
                      obdarowywanie najwyzszymi stanowiskami w panstwie lysoli z bejsbolami nie
                      kompromituje. A skoro juz mowisz o walce z bezrobociem no to jak masz zamiar
                      zwalczac bezrobocie razem z tym naziolem? Kupisz sobie bejsbola i bedziesz
                      napadal ludzi po ciemku? A moze... budujac autostrady, jak Hitler? A moze obozy
                      koncentracyjne? Do qrwy nedzy nie kompromituj siesad(
                      • hasz0 _________________________________ ____Re: Doprawdy? 20.06.06, 14:24
                        Ty się nie kompromituj!

Ten przykład z autostradami i z bejsbolem w moim reku wyrażnie wskazuje, że
                        tracisz kontakt z rzeczywistościa i dzisiejszymi problemami, jakie trapią
                        przeciętnego Polaka w wieku 62 lat.

Nawet przywołując marzec w 68 wywołasz tylko blade ślady wpomnień z przeszłości,
                        choć zywią się tym do dziś dinozaury polityczne, pogodzone przy Okrągłym Stole
                        kosztem Polaków, którym całkiem o co innego chodziło niż Ty doczytałaś w
                        uniwersyteckiej czytelni i podzieliłaś się na Forum chooć tego nie pamiętasz!

Autostrady hitlerowskie, po których jeszcze jeździsz, pomimo 17 lat staconych
                        i wydanych milionow dla kolejnych prezesów przekrętasów,
                        kojarza Ci się z polskimi obozami koncentracyjnymi i aktami napaści na rabinów
                        po ciemku przez polskich antykomunistów, zwanych teraz nazistami a nie z udanym
                        skokiem postkomunistów na państwo polskie?

Popierasz Geringer która za forsę z przyjemnością napluje na Polskę?
                        sama tak zrobisz sugerując, ze Hasz zbuduje Tobie polski obóz koncentracyjny
                        walcząc z bezrobociem?

Uratowałaś kiedyś kogokolwiek? czy tylko bierzesz kasę
                        za oczernianie Polaków? Poświęciłaś kiedykolwiek cokolwiek
                        w obronie Polaków oalbo Zydów?
                        czy tylko podpuszczona przez GW będziesz pluć domagać się kary bez sądu
                        i bez dowodów? Obrażac nawet mnie?
                        Była konferencja prasowa - mogłas iśc i napluć na WszyPolaka
                        tak nazywasz przecież bez dowodów młodego polityka moze patriotę
                        - ja go nie znam nie bronię ale i nie oskarżam jak Ty bez dowodu.
                        Oskarżając mnie jakims idiotycznym mega absurdalnym gotowcem na użytek
                        zagranicy, wprasowanym w Twój mozg
                        ukazałaś kompletne oderwanie od realnych polskich spraw
                        i sztuczne zycie wydumanymi problemami w antypolskiej redakcji
        • patience Re: Widstein (Żyd) przełknął to gładko? 20.06.06, 12:20
          danutki napisała:

> powinien sprawęe postawić jasno
          > albo on albo ten nazi-fazi

owszem.
          A poza tym mam swego rodzaju satysfakcje, choc lepirj byloby jej nie miec, i nie
          miec takiej egzotyki na stanowisku wiceprezesa publicznej TV. Dawno temu nie
          tylko rozpoczelam temat wszypolakow na forum, ale tez osobiscie wymyslilam ten
          termin. Obecnie powszechnie stosowany. Ale jak zaczelam o nich pisac, to mnie
          spotkala wrzawa powszechnego potepienia. Ze sie zajmuje takim marginesem, i ze
          uzywam terminu weszpolacy. Nawet skargi na mnie zaniesli na forum o moderacji.
          No i prosze bardzo. Giertych edukuje mlodziez, a mlodzian z bejsbolem -
          doroslych, na wysoko platnym stanowisku.
          • haszszachmat No to jak piszesz protest czy tolerujesz antysemit 20.06.06, 12:22
            • haszszachmat Albo albo! Zdecyduj się! 20.06.06, 12:23
              • haszszachmat Czy jakPinior i Geringer zapieniądze pluć będziesz 20.06.06, 12:25
                • haszszachmat zamiast dbać o miejsca pracy w Polsce? 20.06.06, 12:26
                  • haszszachmat a nie o miejsca plucia na Polskę za moje podatki d 20.06.06, 12:27
                    o jasnej cholery!
                    • haszszachmat Był tu już Lisek i paru innych co nazywali mnie kł 20.06.06, 12:29
                      amcą gdy pisałem prawdę!
                      Dziś się nie pokażą!
                      Kuleszę i Kieresa chwalił sqrczybyk!
                • patience Ty plujesz i to plugawo bardzo 20.06.06, 12:31
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43886058&a=43887924

Kim ty w ogole jestes, Haszu? Polakiem? A czy w ogole wiesz ile ludzi nie
                  przezylo rzadow Hitlera? Jak mozesz bronic nazisty....sad((
                  • haszszachmat Ja jestem tu opluwany ciagle a nie pluję! 20.06.06, 12:33
                    Pokaż mi gdzie bronisz Polski i Polaków
                    bo ja Zydów broniłem nie raz i nie dwa!
                    Hamuj z oskarżeniem.
                    • haszszachmat Idzie Ci o szmal a nie o antysemityzm! 20.06.06, 12:35
                      • haszszachmat Popierasz europosłów! Paradne! 20.06.06, 12:36
                        • haszszachmat Czytałaś prowokację w Fakcie i popierasz Geringer? 20.06.06, 12:37
                          • patience Nie czytalam. 20.06.06, 13:15
                            Za to czytalam tekst rezolucji, ktorej ty najwyrazniej nie czytales. Fragmenty
                            dotyczace Polski sa precyzyjne a nie ogolnikowe. Wymieniaja LPR a nie "pluja na
                            Polske" jak raczyles sugerowac. Polska nie jest tozsama z nazizmem i ogolonymi
                            na lyso mlodzianami z bejsbolem w garsci.
                            • hasz0 Czytałem kilka zdań w TV i wystarczy! 20.06.06, 13:26
                              LPR i RM wskazany jako samo zło
                              - nie buduje na razie przemianami gett
                              nędzy i bezrobocia z głodującymi dziećmi i wszelkimi patologiami.

Nie popiera komunistycznych związków nauczycieli dotacjami z budzetu
                              by propagowały tolerancje do wszelkich zboczeń i narkomanii.

Widziałaś wczoraj program "Warto rozmawiać"

Otwórz oczy na prawdziwe a nie prowokowane
                              medialnie fakty!

Leki Cie interesują?

Wiesz ile forsy idzie za granicę dla cwanych Polek rodzących tam dzieci
                              na wyjeździe?
                              Wiesz, ze apteki udostepniają frmom farmaceuttycznym spisy lekarzy
                              pisżacych recepty z ich lekami?

Wiesz kto uczy nasze dzieci? same Lewusy!
                              Tym się byc może zajmie LPR a nie PO ani PiS i SO!
                              Graj uczciwie w polityce a nie pomawianiem na zagranicznych Forach!

• haszszachmat A czy w ogole wiesz ile ludzi nie przezyło 20.06.06, 12:40
                    rządów Hitlera? Kim ty w ogole jestes, Haszu? Polakiem?
                    #:
                    Nie jestem Niemcem który uratował kilku braci mego ojca
                    z Auschwitz.
                    Za co bolszewicy pozbawili mnie pracy!

• haszszachmat Może masz dla mnie pracę? Tylko nie za plucie na 20.06.06, 12:42
                      Polskę!
                      • haszszachmat Bo tych "miejsc pracy" jest duzooooooooo 20.06.06, 12:42
                        • haszszachmat Masz na leki? Na szpitale? Czy będziesz pisać 20.06.06, 12:48
                          za forsę by w końcu pozbawić Polskę wszelkich funduszy
                          na wyjscie z gnoju - pieknoduszko!
                          By starzy zdychali a młodzi uciekali!
                          A obcy pluli za Twoim przyzwoleniem i poparciem!

• haszszachmat Slepi! Prawdziwych problemów nie widzicie dopóki W 20.06.06, 12:49
                            as nie dotyczą!
                            • evalena Re: Slepi! Prawdziwych problemów nie widzicie dop 20.06.06, 13:25
                              "Po jednej stronie stana nie tylko zwolennicy ancien regime'u, ale ci wszyscy,
                              ktorzy przez kult dla konajacej metafizyki i utrwalenie przekonania o jej
                              wartosci przyczyniaja sie do umocnienia niewolnictwa duchowego.
                              Do tej samej rodziny zapisani musza byc wrogowie doswiadczenia, ktorzy, wedlug
                              slow Lwa Szestowa (wy, dzieci roznych marcow, czerwcow i sierpniow, zapewne o
                              nim nie slyszeliscie), podobni do dzikich kacykow ucztujacych pod zaslona z
                              purpury, w purpurze wielkich powiedzen ukrywaja swa niemoc wobec faktow." To
                              tyle.
                              • hasz0 Demokracja i wybory nie moze być zniekształcana 20.06.06, 13:32
                                marszami równości
                                a prawo oskarżaniem medialnym.
                                • hasz0 Wyborcy i orzeczenia sądów muszą być nadrzędne. 20.06.06, 13:34
                                  • piq w tym sądu najwyższego i trybunalu konstytucyjnego 20.06.06, 17:05
                                    Na które zdążyłeś już naplwać zgodnie ze zdaniem twojego Wszechwiedzącego Guru
                                    Pierzynowego Działacza Opozycji Antyqmunistycznej i Pożeracza Budyniu Matki
                                    Wszystkich Prawdziwych Polaków, gnoJarosława, Słońce Mazowieckich Równin i
                                    Geniusza Lasku Kabackiego. Pomyślałeś teraz czy wtedy? Bo dwa razy na pewno nie.
                                    • hasz0 Chciałbym abyś się opamietał i podał link bo 20.06.06, 17:57
                                      jesli tak uprzejmie piszesz to pewnie dlatego, ze nie jestes pewny do konca
                                      racji Trybunału.

Czybym tez plwał, złorzeczył i obrażał czy tylko
                                      pokazałem że Safjan nie był obiektywny broniąc korporacyjnego interesu
                                      prawniczego?

Wielu ma wątpliwości! Ale nie Ty! Zgadnij dlaczego?

Nie jestes prawdziwym Polakiem? A jakim?
                                      Kukiełką Polaka z tektury czy gałaganków?

• hasz0 Wg Ciebie jestem 30 latkiem gierkowskim? 20.06.06, 17:58
                                      • piq haszeniek wystękał do mnie m.in. taki text: 20.06.06, 22:14
                                        > Nie jestes prawdziwym Polakiem? A jakim?
                                        > Kukiełką Polaka z tektury czy gałaganków?

Nie, szanowny towarzyszu narkomie. Jestem z pewnością lepszym Polakiem niż wy.
                                        Bo znacznie mądrzejszym. Umiem na dodatek doskonale strzelać, grać w gry
                                        zespołowe, oraz znam się lepiej od was na wszystkim. I nie przeginajcie więcej,
                                        bo nastąpi spektaqlarny koniec paktu o nieagresji. Właściwie to już
                                        przegięliście wystarczająco, towarzyszu gierkolubco, i wqrvviliście mnie swoimi
                                        głupawymi odzywkami, ale wam tym razem jeszcze odpuszczę.

A co do meritum: nie twierdzę, że Safian miał rację, uważam, że korporacje w
                                        zawodach zaufania publicznego należy ukrócić. Natomiast, szanowny towarzyszu
                                        narkomie, napisałem w swoim poście swoje zdanie na temat waszej metody
                                        argumentacyjnej: potraficie mieć dwa przeciwne zdania na ten sam temat -
                                        dowodzicie tego, towarzyszu, raz odsądzając od czci i wiary ostateczną instancję
                                        sądową w Polsce, tylko dlatego, że powtarzacie bezmyślnie dyrdymały waszego
                                        maleńkiego podpierzynowego bohatera zasłużonego w zwalczaniu budyniu mamusi, a
                                        dzisiaj powołujecie się na sądy jako na ostateczną i wiarygodną instancję.
                                        Trochę u was, towarzyszu narkomie, z metodologią argumentacyjną cieniutko - jak
                                        i u waszego krętaczego ugrupowanka z gnoJarkiem na miedzianym czele.
                                        • ada08 Re: haszeniek wystękał do mnie m.in. taki text: 21.06.06, 08:32
                                          Uważam, piqu, że to co piszesz o gnojarku jest bardzo niesprawiedliwe.
                                          Żuczek gnojarek jest ładnym żuczkiem i cierpliwie toczy przed sobą swój
                                          bobek, to jest właściwie nie swój, tylko cudzy, ale jednak toczy pożytecznie.
                                          Umiałbyś tak?! Nie?! No widzisz! A wywyższasz się!
                                          a.

• hasz0 "haszeniek wystękał" - ale rację przyznałeś!Dzięki 21.06.06, 09:49
                                            uniżone...
                                            Jesteś mądrzejszy, młodszy, bogatszy i kulturalniejszy!
                                            Ale nie zazdroszczę.
          • wolomin_w_nocy Re: Widstein (Żyd) przełknął to gładko? 20.06.06, 19:14
            > owszem.
            > A poza tym mam swego rodzaju satysfakcje, choc lepirj byloby jej nie miec, i
            ni
            > e
            > miec takiej egzotyki na stanowisku wiceprezesa publicznej TV. Dawno temu nie
            > tylko rozpoczelam temat wszypolakow na forum, ale tez osobiscie wymyslilam ten
            > termin. Obecnie powszechnie stosowany. Ale jak zaczelam o nich pisac, to mnie
            > spotkala wrzawa powszechnego potepienia. Ze sie zajmuje takim marginesem, i ze
            > uzywam terminu weszpolacy. Nawet skargi na mnie zaniesli na forum o moderacji.
            > No i prosze bardzo. Giertych edukuje mlodziez, a mlodzian z bejsbolem -
            > doroslych, na wysoko platnym stanowisku.

Say big hello to smaller brother.
            To genialny strateg.
          • evalena Re: Widstein (Żyd) przełknął to gładko? 21.06.06, 17:02
            Mam maly problem z pojeciem "wszypolacy". Chodzi o to, ze przypomina to
            okreslenie nadawane Zydom przez nazistow. Tam tez byly wszy, ktore w glowach
            aryjskich propagandystow kojarzyly sie z szerzeniem smiertelnych chorob. Zydzi
            byli dla nich taka choroba. Ty oczywiscie nie jestes nazi, a nawet wrecz
            przeciwnie!, ale poslugujac sie elementami nazistowskiej propagandy, latwo
            mozesz wpasc w dolek, ktory kopiesz innym.
    • hymen Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 13:50
      wiadomosci.onet.pl/1342518,11,1,0,120,686,item.html
      17 letni wydawca gazety wink) He, he, uczniowie to mają dopiero pomysły na pisma.
      GW chyba przesadziła.

Pozdr
      • patience Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 14:00
        Nie przesadzila. Znam to. Kosztowalo 2 zlote. Prowadzili rowniez sklepiki z
        akcesoriami, glownie buty - glany, swastyki, ubranka. Produkowali i sprzedawali
        CDROMs z nazistowskimi kapelami. Rodzimymi oraz tymi zakazanymi w Niemczech.
        • hymen Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 14:04
          patience napisała:

> Nie przesadzila. Znam to. Kosztowalo 2 zlote. Prowadzili rowniez sklepiki z
          > akcesoriami, glownie buty - glany, swastyki, ubranka. Produkowali i
          sprzedawali
          > CDROMs z nazistowskimi kapelami. Rodzimymi oraz tymi zakazanymi w Niemczech.

Farfał to wydawał czy cos w tym napisał?
          • patience Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 14:05
            Pisal tez.
            • hymen Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 14:15
              patience napisała:

> Pisal tez.

Znaczy się łożył pieniądze na wydawnictwo, kolportaż, decydował o kształcie
              piśmidła, stworzył sobie credo na dorosłe życie?
              • patience Re: Bardzo egzotyczne... 20.06.06, 15:42
                A skad ja mam wiedziec jakie on ma credo zyciowe. Nie o tym mowa. Jak rowniez
                nie mowa o odpowiedzialnosci karnej. Mowa o tym, ze tego rodzaju osoba zarabia
                grube pieniadze jako wiceprezes telewizji publicznej i jak to sie ma do opinii o
                Polsce. Na przyklad do (mowiac eufemistycznie) zdziwienia, ze to Polakom pasuje...
                • hymen Re: Bardzo egzotyczne... 21.06.06, 09:29
                  patience napisała:

> A skad ja mam wiedziec jakie on ma credo zyciowe. Nie o tym mowa. Jak rowniez
                  > nie mowa o odpowiedzialnosci karnej. Mowa o tym, ze tego rodzaju osoba zarabia
                  > grube pieniadze jako wiceprezes telewizji publicznej i jak to sie ma do
                  opinii
                  > o
                  > Polsce. Na przyklad do (mowiac eufemistycznie) zdziwienia, ze to Polakom
                  pasuje
                  > ...

Jednak jak najbardziej o tym jest mowa. Przyjmując, że mamy do czynienia z
                  osobą publiczną dokonujemy pewnych ocen i na ich podstawie wyrokujemy, może
                  pełnić funkcję publiczną lub nie. Przy czym nieco z boku zostaje sfera naszych
                  politycznych wyborów. Kto nie głosował na PiS, nie będzie ani popierał ani
                  zachwycał się kandydatami na stanowiska z ramienia tej partii. W tym kontekście
                  Farfał mi wisi. Mogą go politycznie rozstrzelać. Jednak, gdy podstawą ocen
                  pozytywnych lub jak w tym przypadku negatywnych, jest jakieś zdarzenie z
                  historii pewnej III klasy licealnej z przeszłości, to mam wątpliwości. W ten
                  sposób można zakazać działalności publicznej każdemu, kto np działał w SZSP i
                  coś tam napisał w gazetkach tej organizacji.
                  • hasz0 I o to idzie! O symetrię ocen. A nie Farfała!/n 21.06.06, 09:52
                  • patience Re: Bardzo egzotyczne... 21.06.06, 12:59
                    > Jednak jak najbardziej o tym jest mowa. Przyjmując, że mamy do czynienia z
                    > osobą publiczną dokonujemy pewnych ocen i na ich podstawie wyrokujemy, może
                    > pełnić funkcję publiczną lub nie.

No tak. Masz dokladnie ta sama taktyke co Michnik. Jak ktos chce otwierania
                    archiwow, to "wyrokuje', ma noz w zebach, jest motlochem nietolerancyjnym na
                    "bledy mlodosci' etc. POwiem na to tak.

Prezes publicznej TV jest jeden. Reszty Polakow - znalazloby troche milionow. Wg
                    tego co twierdzisz, wszyscy sa po wyroku, bo nie sa prezesem tv. I to wyroku
                    wielokrotnym, bo nie sa rowniez... i tu wyminic liste stanowisk, ktorych nie
                    zajmuja.

Twierdzisz ze jestes liberalem. W porzadku. A czy wiesz, ze podstawa liberalizmu
                    jest konkurencja, w ktorej wygrywa najlepszy? Czy mozesz odpowiedziec w czym
                    jest najlepszy ten Fąfocel? I czy bylbys w stanie uwzglednic, ze ow
                    'nieszkodliwy' epoizod, jak to nazywasz, w nazistowskiej gazetce propagujacej
                    bezposrednia przemoc fizyczna za pomoca bejsbola, to JEDYNE doswiadczenie
                    massmedialne tego osobnika. I dlaczego dales WYROK na cala reszte Polakow, ze sa
                    od tego naziola gorsi. Jakie krryteria toba kieruja. a zreszta, nie chce mi sie.
                    Na razie.
                    • hymen Re: Bardzo egzotyczne... 21.06.06, 13:10
                      patience napisała:

> > Jednak jak najbardziej o tym jest mowa. Przyjmując, że mamy do czynienia
                      > z
                      > > osobą publiczną dokonujemy pewnych ocen i na ich podstawie wyrokujemy, mo
                      > że
                      > > pełnić funkcję publiczną lub nie.
                      >
                      > No tak. Masz dokladnie ta sama taktyke co Michnik. Jak ktos chce otwierania
                      > archiwow, to "wyrokuje', ma noz w zebach, jest motlochem nietolerancyjnym na
                      > "bledy mlodosci' etc. POwiem na to tak.

Co innego podać info o ..., co innego żądać głowy.

>
                      > Prezes publicznej TV jest jeden. Reszty Polakow - znalazloby troche milionow.
                      W
                      > g
                      > tego co twierdzisz, wszyscy sa po wyroku, bo nie sa prezesem tv. I to wyroku
                      > wielokrotnym, bo nie sa rowniez... i tu wyminic liste stanowisk, ktorych nie
                      > zajmuja.

Nie bardzo rozumiem. Nie dokonałem żadnej oceny reszty Polaków. Jeśli chodzi o
                      listę stanowisk, nie ma to znaczenia, gdyż jest to jedynie pewien przykład.

>
                      > Twierdzisz ze jestes liberalem. W porzadku. A czy wiesz, ze podstawa
                      liberalizm
                      > u
                      > jest konkurencja, w ktorej wygrywa najlepszy? Czy mozesz odpowiedziec w czym
                      > jest najlepszy ten Fąfocel? I czy bylbys w stanie uwzglednic, ze ow
                      > 'nieszkodliwy' epoizod, jak to nazywasz, w nazistowskiej gazetce propagujacej
                      > bezposrednia przemoc fizyczna za pomoca bejsbola, to JEDYNE doswiadczenie
                      > massmedialne tego osobnika. I dlaczego dales WYROK na cala reszte Polakow, ze
                      s
                      > a
                      > od tego naziola gorsi. Jakie krryteria toba kieruja. a zreszta, nie chce mi
                      sie
                      > .
                      > Na razie.

To nadużycie, nic takiego nie napisałem ani nie zasugerowałem. Nie było mowy o
                      tym, czy istnieje lepszy kandydat, czy ja mam jakiegoś innego kandydata, tylko
                      o tym, czy szkolna przeszłość dyskwalifikuje kandydata.

Na razie. I tak wiem, że Ci przejdzie wink
        • patience Re: Bardzo egzotyczne... PS 20.06.06, 14:05
          patience napisała:

> Nie przesadzila. Znam to. Kosztowalo 2 zlote. Prowadzili rowniez sklepiki z
          > akcesoriami, glownie buty - glany, swastyki, ubranka. Produkowali i sprzedawali
          > CDROMs z nazistowskimi kapelami. Rodzimymi oraz tymi zakazanymi w Niemczech.

A elektorat kupujacy te i tym podobne gazetki spelnil postulat Hasza walki z
          bezrobociem. Po jednym ze swoich "obozow szkoleniowych" spalili zywcem bezdomnego.
          • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 20.06.06, 14:13
            patience napisała:

> patience napisała:
            >
            > > Nie przesadzila. Znam to. Kosztowalo 2 zlote. Prowadzili rowniez sklepiki
            > z
            > > akcesoriami, glownie buty - glany, swastyki, ubranka. Produkowali i sprze
            > dawali
            > > CDROMs z nazistowskimi kapelami. Rodzimymi oraz tymi zakazanymi w Niemcze
            > ch.
            >
            >
            > A elektorat kupujacy te i tym podobne gazetki spelnil postulat Hasza walki z
            > bezrobociem. Po jednym ze swoich "obozow szkoleniowych" spalili zywcem
            bezdomne
            > go.

A elektorat kupujący liberalne gazetki wybudował i zorganizował wystawę w hali
            katowickiej, której ruiny zasypały żywcem wiele ludzi. Po cienkiej linii
            poruszasz się z tymi oskarżeniami. Szkolne czasy mogą przynieść jeszcze wiele
            zaskakujących informacji.
            • hasz0 Zajmij się lepeij Piniorem i Geringer oraz tymi 20.06.06, 14:36
              komuchami i liberałami którzy mi blokowali bezprawnie budowę oraz
              narazili na duże starty!
              Zajmij się tymi którzy nie wybudowali do dzis dróg obwodnic
              i pozyskali tylko 12% z funduszy unujnych!

107 mln z 800 mln jakie mogli wykorzystać!

Przez urzędniczą indolencję, pazerność i butę
              przetrzymywali miesiącami wnioski w szufladach!
              Tym się zajmij redaktorko!

Pracujesz za moja forsę! Ta gazeta której wierzysz
              była zawłaszczona narodowi! Przez przekrętasów!
              Ci którzy wywalczyli ją dla wolnych wyborów sa opluwani!
              Plujesz na Polaka i to jest twoja praca!
              Korzystasz z owoców mojej pracy! Moich starań.
              Nie Ty mi wayalczyłas demokrację. Wolnośc ale ja Tobie!
              Zrozumiano? I z szacunkem! Za Hitlera i Stalina to ja zyłem złotko a nie Ty.
              I ja cierpiałem za Ciebie a nie Ty za mnie!
              Nic Ci nie jestem winien oszczerczyni za pieniądze!
              Ale Ty mi zbyt wiele bys mi próbowała tu pluć!
              • hasz0 Napluj na komuszków i nepotów którzy zebrali owoce 20.06.06, 14:42
                mojej pracy!
                Sami nie potafili tego zrobić
                co ja ale nie mieli najmniejszych skrupułow,
                nie mieli szacunku ani wdzięczności tak samo jak Ty!
                Szydzą i drwią jak durnie nie znając nawet polskich przysłow!
                Się więc nie kompromituj do konca!
                • hasz0 Zapytaj pana prezydenta jak musiał przyznać Haszow 20.06.06, 14:47
                  i po godzinie iż ma głupich i leniwych praciwników
                  w Urzedzie!

A w pierwszej minucie mnie wyprosił!
                  I to był dla niego początek końca...

• hasz0 Zapytaj pana Kieresa itd. 20.06.06, 14:48
                    • hymen Hasz! Mimo wszystko nie rozumiem dlaczego? 20.06.06, 15:07
                      Dlaczego Patience ma nie zajmować się Farfałem???????????
                      • hasz0 Hasz! Ma się zajmować! Ma się zajmować Kaczyńskim 20.06.06, 15:22
                        Giertychem, Wierzejskim, Schetyną i Tuskiem

ale niech polityka rozlicza bez denerwowania mnie starego
                        jakimiś obraxliwymi epitetami "wszami polakami"!

Rzekomymi nazistami i faszystami.
                        To są słowa zarezerwowane dla faszystów i nazistów!
                        A nie dla młodzieży polskiej!
                        Brakuje jej słow to niech się zapyta pana Hasza
                        jak i co nazwać właściwie i czym Polsce grozi uzywanie
                        takich wielkich słow zarzutów rezerwowanych dla ludobójców!
                        Kim w takim razie będzie Hitler dla uczniów
                        jesli patience nazwie Hasza hitlerowcem
                        a R7 Goebelsikiem?

Kim będzie Stalin? Kim nazista?
                        czy dla Ciebie nazista to dzieciak z wyciągnieta ręką w durnym gescie
                        lub rysujacy gwiazdę na murze?

A kim będzie banderwoiec?

Widziałeś to co pokolenie troszkę starsze jak moje, albo moich
                        czy Twoich rodziców dzieci z rozstrzaskanymi o mur głowkami
                        dzieci nasadzane na płot pupkami przez ukrainców
                        piły uzyte do ludzi?

jak można nazywać polemikę polityczną słowami zarezerwowanymi
                        dla takich niewyobrażalnych megazbrodni?
                        Rooooooooooozuuuuumiesz Ty mienia?

• hasz0 Niech pluje niech rozlicza ale polskie słowa niech 20.06.06, 15:26
                          uszanuje!

Ile ja mam watków o słowach zakładać?

Ile o przyzwoitym zachowaniu wobec przeciwnika.
                          Ile o szacunku jaki mi się z racji chocby wieku nalezy jak psu kość!
                          • hasz0 wywalczyłem szacunek w 1980 i 1989 a Patience hańb 20.06.06, 15:40
                            ę w 2006
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43789050&a=43817174
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43817612&a=43875062
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43817612&a=43877752
                          • patience Re: Niech pluje niech rozlicza ale polskie słowa 20.06.06, 15:58
                            hasz0 napisał:
                            > Niech pluje niech rozlicza ale polskie słowa
                            > uszanuje!
                            >
                            > Ile ja mam watków o słowach zakładać?
                            >
                            > Ile o przyzwoitym zachowaniu wobec przeciwnika.
                            > Ile o szacunku jaki mi się z racji chocby wieku nalezy jak psu kość!

Slowa polskie czy polskojezyczne, Hasz? Czy slowa polskie obejmuja nazizm?
                            sad(
                          • piq na forum nie ma wieku, jest tylko nik, haszeńku/nt 20.06.06, 17:07
                            • hasz0 I dlatego zgadłeś że mam 30? Urodzony za Gierka? 20.06.06, 17:40
                              • wolomin_w_nocy Panie Starszy, 20.06.06, 19:30
                                sie tak Pan nie goraczkuje. Spokojnie.
                                Sza, Haszu, sza!
              • patience Za duzo wykrzyknikow, Hasz. 20.06.06, 15:44
                Nie wiem czy zyles za Hitlera czy nie. Aktualnie bronisz nazistow. Kropka.
                • hasz0 Za dużo nazizmu za forsę a za mało patriotyzmu 20.06.06, 17:41
                • hasz0 Re: Za duzo wykrzyknikow, Hasz. 21.06.06, 07:45
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=43883598&a=43933078
            • patience Re: Bardzo egzotyczne... PS 20.06.06, 15:49
              hymen napisał:
              > A elektorat kupujący liberalne gazetki wybudował i zorganizował wystawę w hali
              > katowickiej, której ruiny zasypały żywcem wiele ludzi. Po cienkiej linii
              > poruszasz się z tymi oskarżeniami. Szkolne czasy mogą przynieść jeszcze wiele
              > zaskakujących informacji.

A w Afryce Murzynow bija. I co chciales przez to powiedziec? Ze skoro sie
              zawalila hala targowa to stawiasz na nazi, zeby zrobili porzadek?

Co do oskarzen, to ni ja stawiam, tylko prokurator. Mordercy tego bezdomnego
              zostali zlapani postawieni przed sadem. Zgadnij, po ile mieli lat.
              • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 20.06.06, 19:17
                patience napisała:

> hymen napisał:
                > > A elektorat kupujący liberalne gazetki wybudował i zorganizował wystawę w
                > hali
                > > katowickiej, której ruiny zasypały żywcem wiele ludzi. Po cienkiej linii
                > > poruszasz się z tymi oskarżeniami. Szkolne czasy mogą przynieść jeszcze w
                > iele
                > > zaskakujących informacji.
                >
                > A w Afryce Murzynow bija. I co chciales przez to powiedziec? Ze skoro sie
                > zawalila hala targowa to stawiasz na nazi, zeby zrobili porzadek?

wink Interpretujesz tak jak Ci wygodnie. Chciałem powiedzieć, że są przyczyny i
                skutki. Nie dostrzegasz analogii???? Nie wierzę wink

>
                > Co do oskarzen, to ni ja stawiam, tylko prokurator. Mordercy tego bezdomnego
                > zostali zlapani postawieni przed sadem. Zgadnij, po ile mieli lat.

Jakie zarzuty stawie prokurator LPRowcowi? Współudział, uczestnictwo w
                faszystwskiej organizacji, praktyki nazistowskie?!?! Jak na razie Ty i GW
                oskarżacie facia za uczniowskie wybryki. Jeśli F. kogoś pobił, znieważył czy
                coś podobnego i będzie z tego wyrok, to już inna sprawa.
                Pozdr
                • patience Re: Bardzo egzotyczne... PS 20.06.06, 19:54
                  hymen napisał:
                  > wink Interpretujesz tak jak Ci wygodnie. Chciałem powiedzieć, że są przyczyny i
                  > skutki. Nie dostrzegasz analogii???? Nie wierzę wink

Lepiej uwierz. Zadnej analogii nie bede laskawa dostrzec poki mi nie udowodnisz,
                  ze gazetki liberalne propaguja paly do bejsbola jako metode do wbijania
                  liberalizmu do glow osob liberalizmowi niechetnych.

> > Co do oskarzen, to ni ja stawiam, tylko prokurator. Mordercy tego
                  > > bezdomnego zostali zlapani postawieni przed sadem. Zgadnij, po ile
                  > > mieli lat.
                  >
                  > Jakie zarzuty stawie prokurator LPRowcowi? Współudział, uczestnictwo w
                  > faszystwskiej organizacji, praktyki nazistowskie?!?!

Zdaje sie ze wiesz wiecej niz ja. Caly LPR bral udzial w tym mordzie? To sie
                  zglos do prokuratury, niech przestepcow zlapia.

> Jak na razie Ty i GW
                  > oskarżacie facia za uczniowskie wybryki.

Doprawdy? Nie wiem jak GW, ale ja o nic nie oskarzam. Zadaje tylko pytanie czy
                  tego rodzaju osoba nadaje sie na stanowisko wiceprezesa publicznej TV. Jak
                  rozumiem, Twoim zdaniem sie nadaje? Bys na niego glosowal, ze wzgledu na
                  znakomite kwalifikacje massmedialne, jakie nabyl przy produkcji agitek Bialej Sily?

Jeśli F. kogoś pobił, znieważył czy
                  > coś podobnego i będzie z tego wyrok, to już inna sprawa.

Zgadza sie. Jesli kogos pobije i bedzie wyrok, to juz inna sprawa. Na pewno inna
                  niz omawiany tu etat wiceprezesa TV. Powiedzialabym, bez specjalnego zwiazku.
                  • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 09:41
                    patience napisała:

> hymen napisał:
                    > > wink Interpretujesz tak jak Ci wygodnie. Chciałem powiedzieć, że są przyczy
                    > ny i
                    > > skutki. Nie dostrzegasz analogii???? Nie wierzę wink
                    >
                    > Lepiej uwierz. Zadnej analogii nie bede laskawa dostrzec poki mi nie
                    udowodnisz
                    > ,
                    > ze gazetki liberalne propaguja paly do bejsbola jako metode do wbijania
                    > liberalizmu do glow osob liberalizmowi niechetnych.

Nie ma potrzeby. Gazetki pseudo (zaznaczenie konieczne) liberalne propagowały
                    tezy o wolności gospodarczej rozumianej jako wszystko wolne, co nie jest
                    niezgodne z prawem a prawo ma luki, które należy wykorzystywać. To w
                    przełożeniu na bardziej przystępny język oznaczało coś w rodzaju bejsbola w
                    białych rękawiczkach. Farfał, być może sku..el, nie ma owej bejsbolowej
                    mentalności udowodnionej. Wszystko przed Tobą i GW.

>
                    > > > Co do oskarzen, to ni ja stawiam, tylko prokurator. Mordercy tego
                    > > > bezdomnego zostali zlapani postawieni przed sadem. Zgadnij, po ile
                    > > > mieli lat.
                    > >
                    > > Jakie zarzuty stawie prokurator LPRowcowi? Współudział, uczestnictwo w
                    > > faszystwskiej organizacji, praktyki nazistowskie?!?!
                    >
                    > Zdaje sie ze wiesz wiecej niz ja. Caly LPR bral udzial w tym mordzie? To sie
                    > zglos do prokuratury, niech przestepcow zlapia.
                    >
                    > > Jak na razie Ty i GW
                    > > oskarżacie facia za uczniowskie wybryki.
                    >
                    > Doprawdy? Nie wiem jak GW, ale ja o nic nie oskarzam. Zadaje tylko pytanie czy
                    > tego rodzaju osoba nadaje sie na stanowisko wiceprezesa publicznej TV. Jak
                    > rozumiem, Twoim zdaniem sie nadaje? Bys na niego glosowal, ze wzgledu na
                    > znakomite kwalifikacje massmedialne, jakie nabyl przy produkcji agitek Bialej
                    S
                    > ily?

W innym miejscu pisałem o tym. On mi wisi, ten Farfał. A pytania z gatunku, jak
                    osoba będąca ministrantem, wagarująca w szkole, działająca w młodzieżowych
                    agitkach SZMP itp, pisząca w narodowych pisemkach ucziowskich itd może zająć
                    stanowisko? Może, dopóki nie zezwoli np na publikację rasistowskich treści w TV
                    publicznej.

• patience Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 12:50
                      > W innym miejscu pisałem o tym. On mi wisi, ten Farfał. A pytania z gatunku,
                      > jak
                      > osoba będąca ministrantem, wagarująca w szkole, działająca w młodzieżowych
                      > agitkach SZMP itp, pisząca w narodowych pisemkach ucziowskich itd może zająć
                      > stanowisko? Może, dopóki nie zezwoli np na publikację rasistowskich treści w
                      > TV publicznej.

I od razu zrozumialam jak to jest, ze Hitler doszedl do wladzy. Tez mogl, no
                      nie? Jego poglady byle warte tyle samo co poglady liberala, no nie? I tak samo
                      jak liberal sie nadawal do zajmowania stanowisk wszelkiego rodzaju.... A ci co
                      zle mowili o Hitlerze, to "wyroki dawali". Moje gratulacje i dziekuje za lekcje.

PS. Wiceprezes nie musi niczego szerzyc. Wystarczy, ze za swej wiceprezes da
                      swoim kolegom z podworka zyskowne zlecenia na programy tv. Telewizja to zlota
                      zyla, a polityke sie robi za pieniadze. Wystarczy tez ze bedzie ich zapraszal do
                      studia jako nowe Autorytety od Spraw Waznych. Eee odechcialo mi sie rozmawiac.
                      Znow to samo. Jak zacelam pisac o wszypolakach, ze niebezpieczni, to altorytety
                      od Wolnosci Slowa i Rownosci Pogladow zaatakowaly ze szukam na sile w jakims
                      marginesie spolecznym i szkaluje dobre Imie Polski i Polakow. No i mamy, gosci z
                      bejsbolami. Bardzo dziekuje za pouczenia tylko moze zapytam na jakiej podstawie
                      twierdzisz ze ow czlowiek poglady zmienil. Aczkolwiek wolnosc do uzywania
                      bejsola w cywilizywanym swiecie nie wchodzi w zakres wolnosci slowa. Mam dosyc.
                      ide sobie.
                      • danutki Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:00
                        patience napisała:

> Bardzo dziekuje za pouczenia tylko moze zapytam na jakiej podstawie
                        > twierdzisz ze ow czlowiek poglady zmienil. Aczkolwiek wolnosc do uzywania
                        > bejsola w cywilizywanym swiecie nie wchodzi w zakres wolnosci slowa. Mam
                        dosyc.
                        > ide sobie.
                        >

ale tu wrocisz Pati?
                        bo kto jak nie Ty będzie pilnował, gdzie kończy się wolność słowa a zaczyna
                        dzialać bejzbol-słowny też
                        • patience Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:16
                          > ale tu wrocisz Pati?
                          > bo kto jak nie Ty będzie pilnował, gdzie kończy się wolność słowa a zaczyna
                          > dzialać bejzbol-słowny też

Swiat jest popaprany. Wszypolacy wcale by nie musieli byc w parlamencie, ale sa
                          pod parasolem. Jak ktos o nich zle pisze, to jest atakowany ze 'wyroki szerzy'.
                          Mam dosyc. Narod polski zasluzyl, zeby bejsbolisci ich patriotycznie
                          wyedukowali. Nic im nie przeszkadza. Ani jak sie ich sfilmuje jak hajluja, ani
                          lista pobic na stronach antyfaszystowskich, ani szerzone tresci, ani obietnice
                          powieszenia "takich jak Nieznalska" skladane publicznie, ani nawet obrazki
                          Bialej Sily z Bejsbolem. Daleko posunieta tolerancja na nazim i nagradzanie go
                          najwyzszymi stolkami w panstwie oraz bardzo wysokimi pensjami. Z ktorych to
                          pensji odloza sobie kase na rekrutacje nastepnych bejsbolistow, ktorzy tez beda
                          nagrodzeni. "Biala Sila" mnie nie denerwuje. W kazdym spoleczenstwie jest taki
                          margiones. Ale poziom przyzwolenia i akceptacji jest taki, ze do tej uchwaly
                          parlamentu europejskiego osobiscie bym dodala jeszcze pare 'cieplych slow'.
                          Dyskusja jest bezcelowa.
                      • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:18
                        patience napisała:

> > W innym miejscu pisałem o tym. On mi wisi, ten Farfał. A pytania z gatunk
                        > u,
                        > > jak
                        > > osoba będąca ministrantem, wagarująca w szkole, działająca w młodzieżowyc
                        > h
                        > > agitkach SZMP itp, pisząca w narodowych pisemkach ucziowskich itd może za
                        > jąć
                        > > stanowisko? Może, dopóki nie zezwoli np na publikację rasistowskich treśc
                        > i w
                        > > TV publicznej.
                        >
                        > I od razu zrozumialam jak to jest, ze Hitler doszedl do wladzy. Tez mogl, no
                        > nie? Jego poglady byle warte tyle samo co poglady liberala, no nie? I tak samo
                        > jak liberal sie nadawal do zajmowania stanowisk wszelkiego rodzaju.... A ci co
                        > zle mowili o Hitlerze, to "wyroki dawali". Moje gratulacje i dziekuje za
                        lekcje
                        > .

Wydałaś wyrok. Farfocel będzie Hitlerkiem. I tego się trzymasz. Ci co źle
                        mówili o Hitlerze wydali wyrok, znaczy się trafnie ocenili sytuacje. Nie jest
                        to jednak żaden dowód na to, że i tym razem ocena o narodzeniu się nowego
                        Hitlera jest trafna.

> PS. Wiceprezes nie musi niczego szerzyc. Wystarczy, ze za swej wiceprezes da
                        > swoim kolegom z podworka zyskowne zlecenia na programy tv.

To to samo.

Telewizja to zlota
                        > zyla, a polityke sie robi za pieniadze. Wystarczy tez ze bedzie ich zapraszal
                        d
                        > o
                        > studia jako nowe Autorytety od Spraw Waznych. Eee odechcialo mi sie rozmawiac.
                        > Znow to samo. Jak zacelam pisac o wszypolakach, ze niebezpieczni, to
                        altorytety
                        > od Wolnosci Slowa i Rownosci Pogladow zaatakowaly ze szukam na sile w jakims
                        > marginesie spolecznym i szkaluje dobre Imie Polski i Polakow. No i mamy,
                        gosci
                        > z
                        > bejsbolami. Bardzo dziekuje za pouczenia tylko moze zapytam na jakiej
                        podstawie
                        > twierdzisz ze ow czlowiek poglady zmienil. Aczkolwiek wolnosc do uzywania
                        > bejsola w cywilizywanym swiecie nie wchodzi w zakres wolnosci slowa. Mam
                        dosyc.
                        > ide sobie.

A w ogóle, to jakie on ma te poglądy? LPRowskie? Narodowo-socjalistyczne? Ma w
                        łapach ten bejzbol czy go nie ma? Jak na razie oddał się do dyspozycji.
                        • danutki Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:25
                          hymen napisał:

> A w ogóle, to jakie on ma te poglądy? LPRowskie? Narodowo-socjalistyczne? Ma
                          w
                          > łapach ten bejzbol czy go nie ma? Jak na razie oddał się do dyspozycji.

a jego fachowość i doświadcze zawodowe?
                          • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:37
                            danutki napisała:

> hymen napisał:
                            >
                            > > A w ogóle, to jakie on ma te poglądy? LPRowskie? Narodowo-socjalistyczne?
                            > Ma
                            > w
                            > > łapach ten bejzbol czy go nie ma? Jak na razie oddał się do dyspozycji.
                            >
                            > a jego fachowość i doświadcze zawodowe?

Jeszcze raz, nie o tym tu mowa. Kanwą jest artykuł GW, w którym przywołano
                            zdarzenia z dzieciństwa F.
                            • danutki Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 13:52
                              hymen napisał:

>
                              > Jeszcze raz, nie o tym tu mowa. Kanwą jest artykuł GW, w którym przywołano
                              > zdarzenia z dzieciństwa F.

17 lat to już nie dzieciństwo....chyba, że ten antysemityzm to już z mlekiem
                              matki....
                              • hymen Re: Bardzo egzotyczne... PS 21.06.06, 14:30
                                danutki napisała:

> hymen napisał:
                                >
                                > >
                                > > Jeszcze raz, nie o tym tu mowa. Kanwą jest artykuł GW, w którym przywołan
                                > o
                                > > zdarzenia z dzieciństwa F.
                                >
                                > 17 lat to już nie dzieciństwo....chyba, że ten antysemityzm to już z mlekiem
                                > matki....

Eee, dorosłość to też nie jest. I nie antysemityzm a zamiłowanie do bejsbola z
                                tym mlekiem sie teraz wysysa.
    • luxer A wszystkiemu winny ... Pomnik. 20.06.06, 18:07
      patience napisała:

> " Farfał - 28 lat, prawnik, pochodzi z Głogowa. Ma zaufanie Romana Giertycha:
      > w wyborach startował z numerem 1 z koszalińskiej listy LPR (bez powodzenia).
      > Miesiąc temu z rekomendacji Ligi wszedł do władz TVP. Podlega mu Biuro Audytu
      > i Kontroli Wewnętrznej oraz Ośrodek Dokumentacji i Zbiorów Programowych.
      >
      > W życiorysie na stronie internetowej TVP Farfał przedstawia się jako autor
      > "publikacji na łamach prasy narodowo-katolickiej". Nie wspomina, że w latach
      > 1995-96 tworzył rasistowskie pismo. Zaglądamy więc do archiwalnych egzemplarzy
      > "Frontu".
      >
      > Numer 3 z 1995 roku. Okładka - łysy osiłek z mieczem w ręku idzie po trupach i
      > kałużach krwi. Depcze flagi Izraela i UE, pacyfę (symbol pokoju). Na stronie 3
      > rysunek skinheada z ręką w geście "heil Hitler".
      >
      > Strona 9, tekst "Prawdziwe Oblicze Żyda": "Surowe represje w stosunku do Żydów
      > są rzeczą konieczną, jeśli naród chce samodzielnie i zdrowo się rozwijać. Pora
      > (...) pozbyć się całkowicie żydostwa, które musi być wypędzone z całej Europy.
      > Nie wolno nam powiedzieć: Ten porządny Żyd, a tamten nikomu nie zaszkodzi. Bez
      > litości i fałszywego sentymentu. Polacy zaś przekupieni mamoną żydowską,
      > sprzedający Żydom, zasługują nie tylko na naszą pogardę, ale i dotkliwą karę.
      > (...) Nasza święta rzecz, Żydzi z Polski precz!".
      >
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3428042.html

Coś Wam powiem..

W Głogowie, mniej więcej na przełomie lat 1994/95 bardzo dużo mówiło się o
      rodzącym w mieście antysemityzmie. Dziś nietrudno domyśleć się dlaczego. W roku
      1993 na placu byłej synagogi, odsłonięto Pomnik Żydow Głogowskich. Pomnik ten,
      niejdnokrotnie był obiektem zainteresowania "wandali". Był on non stop
      niszczony, malowany farbą, ozdabiany swastykami. Akcje antysemitów były tak
      zorganizowane, że nikt nigdy, nikogo nie złapał. A szkoda!

"Wychodzimy z fosy schodkami prowadzącymi w górę na ulicę Rzeźniczą. Między nią
      Pomnik Żydów Głogowskich a ul. H. Kołłątaja znajduje się plac z pawilonami i
      ławami handlowymi. Przy ul. Kołłątaja za Ośrodkiem Zdrowia stoi Pomnik Żydów
      Głogowskich (21), odsłonięty 9.listopada.1993r.
      Od średniowiecza istniała w Głogowie gmina żydowska. już w 1299r.
      książę głogowski Henryk III wystawił tutejszym żydom list protekcyjny
      zawierający ich prawa i obowiązki. Z czasem gmina żydowska w Głogowie stała się
      jedną z największych na Śląsku. Przyczynił się do tego m.in. edykt cesarza
      Rudolfa II z 1582r. nakazujący wygnanie wszystkich żydów ze śląska, jedynym
      wyjątkiem był Głogów i miasteczko Biała na Górnym Śląsku.
      W starych księgach żydowskich Głogów był nazywany miejscem uczonych i
      mędrców. Od średniowiecza wznoszone były tutaj bożnice żydowskie. Wyglądu tych
      najstarszych nie znamy. W 1892r. zbudowano przy dzisiejszej ul. H. Kołłątaja
      piękną synagogę. W 1938r. została zniszczona i rozebrana przez nazistów. Na jej
      fundamentach wzniesiono Pomnik Żydów Głogowskich."

osobliwosci.eduseek.interklasa.pl/~lukasj/jpg/pomnik_zydowski.jpg

Globtroterka Luxer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka