Dodaj do ulubionych

Eurowizja i SMS'y

IP: *.tpnet.pl / *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 10:42
Mam nadzieje, ze ktos sie zajmie wyjasnieniem sytuacji, jaka zaistniala
podczas glosowania, w ktorej nie mozna bylo wyslac sms a tym samym oddac
glosu na ulubionego wykonawce. Podejrzewam, ze eliminacje ogladalo kilka
milionow Polakow a tutaj podaja, ze na na pierwsze miejsce oddano ponad 12
tysiecy glosow - tylko 12 tysiecy! Gdzie reszta tych, ktorzy nie mogli wyslac
swojego glosu? Zawiodla technika? Moze jakis szwindel? W tej sytuacji wyniki
nie sa chyba obiektywne.
Czy jakis dziennikarz moze te sprawe poruszyc na lamach Gazety Wyborczej w
imieniu nas czytelnikow?
Obserwuj wątek
    • Gość: Guardian girl Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.acn.waw.pl 26.01.03, 11:09
      Problem byl taki, ze plus odebral ode mnie sms- a i od mojej mamy tez, zdja
      pieniadze z konta, a telewizja dostala mojego o 22, a mojej mamy
      23...hmmmciekawe, wcale mnie to nie bawi...
      • Gość: doobop Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.tpnet.pl / *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 11:13
        Moze zwroca pieniadze w zwiazku z tym? Juz to widze...
        • Gość: leputa SMSy i naiwniactwo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 11:46
          Gość portalu: doobop napisał(a):
          > Moze zwroca pieniadze w zwiazku z tym? Juz to widze...

Nie dosc, ze zdzieraja z Was pieniadze (choc to oni powinni Wam
          doplacac za Wasz udzial w marketingu), to jeszcze jestescie
          kosmicznie naiwni i nic z tego nie czaicie.

Te SMSy za Wasze pieniadze sa dla takich wlasnie jak Wy.

Nalezy sie tylko z tego cieszyc. Zapracowaliscie sobie na
          to , aby sie z Was wysmiewac. Nic nie kapujecie.

A ci, ktorzy zalozyli spoleczke do kasowania tej forsy,
          w ciagu parunastu minut zarobili iles tam set tysiecy PLN
          na czysto nie ruszajac nawet palcem po klawiaturze.

Czy teraz dotarlo ?
          Wytlumaczyc jeszcze cos ?

• Gość: doobop Re: SMSy i naiwniactwo IP: *.tpnet.pl / *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 12:16
            leputa - nie bylo innej mozliwosci glosowania
        • Gość: Aga Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.03, 12:31
          A kto niby na tym zarobil? Wyslalam razem 20 nieudanych wiadomosci i skoro za
          nie nie zaplace, bo konto mam wciaz takie same, to niby kto zdarl ze mnie i
          jakie pieniadze? Jestem za Ich Troje, choc nie moglam na nich zaglosowac i
          pomimo, iz ciesze sie z ich zwyciestwa, bo wygraja Eurowizje, to jednak uwazam,
          ze sprawa smsow powinna byc wyjasniona, a glosowanie powtorzone.
      • Gość: Aga Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.03, 12:37
        Dlaczego ludzie nie potrafia zajarzyc, ze potwierdzenie nie musi przyjsc od
        razu? Tobie i Twej mamie udalo sie zaglosowac i Wasze glosy zostaly policzone.
        A to, ze potwierdzenie przyszlo pozniej, to o absolutnie nie swiadczy, ze Wasz
        glos dotarl za pozno. Ale niektorzy ludzie maja mniejszy rozumek niz Puchatek.
        Zycze wiekszego rozumu... Ja pytam o co innego. Dlaczego tylko 12000 ludzi w
        ogole moglo glosowac? Co z pozostalymi glosami?
    • Gość: herrdocent Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.amonnet.waw.pl / 10.0.0.* 26.01.03, 12:41
      w glosowaniu sztos jak sto sk..... niedalo wyslac sie zms-a smile wygralo ich3 bo
      pewnie musialo wiadome jest ze promuje ich tvp 1. poraz kolejny zrobiono z
      ludzi debilow
    • Gość: Aga Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.03, 12:44
      Przyszlo w ogole 12000 glosow. To jest skandal. Ja chcialam zaglosowac na Ich
      Troje i tego nie kryje, ale 20 razy probowalam i nic. Fajnie, ze wygrali, ale
      dlaczego TV nie podala szczegolowych wynikow? Dlaczego tylu ludzi nie moglo
      zaglosowac? Powinno to zostac wyjasnione, a glosowanie powtorzone. Chce, ze by
      Ich Troje pojechalo na Eurowizje, ale niech najpierw uczciwie zwycieza!
      • piotr33k2 Re: Eurowizja i SMS'y 26.01.03, 13:07
        wygrana ich troje to kompromitacja dobrego gustu i żenada artystyczna, o
        szwindlu z głosowaniem nie wspomnę bo wszyscy wkoło mówią jak było ,mnie i
        moich znajomych też to spotkało .
        • losiu4 Re: Eurowizja i SMS'y 27.01.03, 07:16
          piotr33k2 napisał:

> wygrana ich troje to kompromitacja dobrego gustu i żenada artystyczna, o
          > szwindlu z głosowaniem nie wspomnę bo wszyscy wkoło mówią jak było ,mnie i
          > moich znajomych też to spotkało .

Nie ma co sie przjmowac, bo od lat chodzi tylko o to by wybrac takich wykonawcow, ktorzy nie wygraja konkursu by
          nie musiec go organizowac w Polsce wink)
      • Gość: leputa Re: Eurowizja i SMS'y IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 15:38
        Rachunek dostaniesz na pewno.
        Za swoja glupote trzeba zaplacic.
        Tak to jest wlasnie pomyslane.
        Robia na tym szmal.
        Nie badz naiwny, czlowieku !

• gandalph Re: Eurowizja i SMS'y 26.01.03, 15:46
      Gość portalu: doobop napisał(a):

> Mam nadzieje, ze ktos sie zajmie wyjasnieniem sytuacji, jaka zaistniala
      > podczas glosowania, w ktorej nie mozna bylo wyslac sms a tym samym oddac
      > glosu na ulubionego wykonawce. Podejrzewam, ze eliminacje ogladalo kilka
      > milionow Polakow a tutaj podaja, ze na na pierwsze miejsce oddano ponad 12
      > tysiecy glosow - tylko 12 tysiecy! Gdzie reszta tych, ktorzy nie mogli wyslac
      > swojego glosu? Zawiodla technika? Moze jakis szwindel? W tej sytuacji wyniki
      > nie sa chyba obiektywne.
      > Czy jakis dziennikarz moze te sprawe poruszyc na lamach Gazety Wyborczej w
      > imieniu nas czytelnikow?
      Przecież wiadomo, że to był szwindel; sam próbowałem 6 lub 7 razy wysłać SMSa,
      za każdym razem efekt był ten sam: "Proszę spróbować później".
      Albo technika zawiodła (nie pierwszy raz zresztą), albo z góry wszystko było
      ukartowane. Co prawda wygrał zespół, na który akurat zamierzałem głosować, ale
      to nie zmienia faktu, że sprawa na kilometr pachnie lipą.
      Ale przypominam sobie program sprzed paru lat na kontrowersyjny temat
      konkordatu czy czegoś podobnego, w którym widzowie mieli głosować telefonicznie
      na TAK lub NIE. Z numerem, na który trzeba było głosować na NIE, w ogóle nie
      można było się połączyć, z numerem na TAK - owszem! A więc manipulacja!
      • Gość: mundek Re: Eurowizja i SMS'y IP: 217.97.140.* 27.01.03, 10:41
        a ja pamietam konkurs Fryderykow czy czegos tam na otwarcie TV Puls - ku mojemu
        zdiwieni wygrala wszystko co mogla Arka noego (grupa wrzeszczacych cos tam
        dzieciakow + nawrocony cpun( a tak go lubilem za muzyke)) czy to nie dziwne
        przeciez tam nie ma zadnej wartosci artystycznej juz lepsze jest ich3 tongue_out
        Nie pierwszy nie ostatni szwindel chodzi tylko o kase a wy ludzie dajecie
        wrabiac w glosowania i esesmesy i audiotele bo myslicie ze cos da to ze im
        pieniazki dacie, byle tak dalej a bedziemy na prezydenta glosowali SMSamismile
        Zycze powodzenia w kolejnych glosowaniach
        • gandalph Re: Eurowizja i SMS'y 27.01.03, 11:08
          Gość portalu: mundek napisał(a):

> a ja pamietam konkurs Fryderykow czy czegos tam na otwarcie TV Puls - ku
          mojemu
          >
          > zdiwieni wygrala wszystko co mogla Arka noego (grupa wrzeszczacych cos tam
          > dzieciakow + nawrocony cpun( a tak go lubilem za muzyke)) czy to nie dziwne
          > przeciez tam nie ma zadnej wartosci artystycznej juz lepsze jest ich3 tongue_out
          > Nie pierwszy nie ostatni szwindel chodzi tylko o kase a wy ludzie dajecie
          > wrabiac w glosowania i esesmesy i audiotele bo myslicie ze cos da to ze im
          > pieniazki dacie, byle tak dalej a bedziemy na prezydenta glosowali SMSamismile
          > Zycze powodzenia w kolejnych glosowaniach
          No, ja przynajmniej, już na pewno nie będę brać udziału w żadnym taki
          głosowaniu!
    • Gość: kiki Re: Eurowizja i SMS'y IP: webcacheH* / *.paddle-wrasse.dialup.pol.co.uk 27.01.03, 05:47
      jedna wielka sciema !!!!!!!!!!! napisz cos o tym "Gazeto"
      • Gość: mundek Re: Eurowizja i SMS'y IP: 217.97.140.* 27.01.03, 10:43
        nikt o tym nie napisze bo nie ma dowodow
    • Gość: Makaron TVP 1 bedzie wyjasniac dzis co sie stalo... IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.03, 17:37
      ... a dokladnie o 18:40 na TVP1 bedzie 'wersja' TVP.

Wiadac sami zakumali... ze cos nie zaiskrzylo jak sie nalezy w czasie
      glosowania SMS-ami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka