Dodaj do ulubionych

i diablu swieczke, i Bogu ogarek

10.07.06, 04:57
"Nieszczesne ochędóstwo, żalosne ubiory..." - tak wlasnie w praktyce wyglada
deal z moczarowcami, Gazeto Wyborcza. Ten komentarz Bosackiego napisany chyba
w wyniku galopujacej sklerozy. "A jednak to źle, gdy dyplomaci izraelscy w
Jerozolimie i Warszawie publicznie ogłaszają faktyczny bojkot szefa MEN.
Wygląda to wysoce niestosownie - jak uzurpowanie sobie prawa do wyboru,
których ministrów rządu polskiego uznawać, a których nie. Tak traktuje się
dyktatury, a nie demokratyczne państwo, którym jest Polska."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3473477.html
Obserwuj wątek
    • hasz0 Re: i diablu swieczke, i Bogu ogarek 10.07.06, 07:30
      www.historia.terramail.pl/prasa/polityka_-_zyd.pdf
      • patience Zadam ci pytanie Hasz. 10.07.06, 07:44
        Programy wymiany mlodziezy sa robione z bardzo wieloma panstwami. No to
        odpowiedz mi na pytanie, co bys mowil, gdyby Niemcy na kierownika programu
        wymiany mlodziezy polskiej i niemieckiej wystawili goscia, ktory mowi o Polakach
        per "polskie swinie" albo tez twierdzi, ze nazista nie jest, ale opinia o
        Polakach ze to podludzie, ma wiele racji. Co bys mowil, gdyby polski rzad na
        taki afront nie reagowal.
        • hasz0 Re: Zadam ci pytanie Hasz. 10.07.06, 07:57
          Zaraz zaraz, czyżbyś sugerowała, iż Giertych wysyłał kierownika wycieczki,
          który powiedział o Żydach per "żydowskie swinie" albo tez twierdził, ze nazista
          nie jest, ale opinia o Zydach ze to podludzie, ma wiele racji i dlatego
          izraelski rzad na taki afront zareagowal poprzez swą ambasadę?

Podałem Ci link, który ujawnia rażacą niesymetrię w "pojednaniu"
          i kształtowaniu wzajemnego szacunku w obu narodach.
          Masz jakiś komentarz?

• pozarski Re: Zadam ci pytanie Hasz. 10.07.06, 08:20
            Mam komentarz. Co to znaczy pojednanie polsko-zydowskie?
            • hasz0 ____________Od dawna od 1989 już wiemy o co chodzi 10.07.06, 08:42
              Taka reakcja na bojkot pokazuje, że zdaniem części polityków ambasada Izraela
              jako placówka dyplomatyczna "ma prawo" ingerować w wewnętrzne sprawy kraju, w
              którym się znajduje jakby była u siebie!
              Do tego już doszło!
              Nie mieliśmy do tej pory polskich rządów - gdzie w jakim kraju jakikolwiek
              ambasador nie byłby uznany jako "persona non grata"?

„Pojednanie” w rozumieniu nowomowy polityków dbających bardziej o cudze niż o
              polskie interesy to tylko formalne przeprosiny państwowe jako wstęp do i
              podstawa do roszczeń finansowych wobec Polski, nie mających wcale na celu
              jakiegoś pojednania emocjonalnego pomiędzy obywatelami – bo przecież jako nie
              znający się osobiście ani się nie pokłócili ani nie pobili ani nie okradli.

Dlaczego przepraszane kraje nigdy nie przepraszają
              za krzywdy wyrządzone Polsce i Polakom?

A wręcz przeciwnie jakokolwiek nawet próba policzenia strat i zbrodni wojennych
              czy powojennych jest wściekle i niewybrednie atakowana! To naprawdę dziwna
              i niezrozumiała historia!
          • patience O jakim ty pojednaniu nadajesz? 10.07.06, 08:20
            Pojednywac to sie moga a nawet powinni polscy Zydzi z polskimi Polakami. Izrael
            to panstwo. Stosunki miedzy Polska a Izraelem sa calkowicie normalne i zadnego
            pojednywania sie nie wymagaja. Najzupelniej wystarczy na biezaco zachowywac sie
            nawzajem poprawnie. Ten komentarz Wyborczej pod adresem Izraela ze powinien
            polozyc po sobie uszy jest idiotyczny. Wymiana jest prowadzona przez MEN i to o
            Giertycha chodzi. Nie udawaj glupiego. Jak Polacy chca zeby ich dzieci byly
            edukowane przez kogos takiego, to prosze bardzo. Ale Izrael wcale nie musi miec
            wymiany mlodziezy z Polska. Proste jak drut.
            • hasz0 _______________________________Cz y to upał? 10.07.06, 08:57
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44961704&a=44964556
              #:
              Zakałapućkałaś się niemożebnie!

>Pojednywac to sie moga a nawet powinni polscy Zydzi z polskimi Polakami.

#:
              To dlaczego nie chciałaś się pojednać ze mną choc tyle razy Ci proponowałem?

> Izrael to panstwo. Stosunki miedzy Polska a Izraelem sa calkowicie normalne i
              zadnego >pojednywania sie nie wymagaja. Najzupelniej wystarczy na biezaco
              zachowywac sie > nawzajem poprawnie.
              #:
              Czy jest nie tylko nie poprawną ale i niedopuszczalną ingerencja ambasady
              w reorganizację rzadu? Polska to nie państwo?

> Ten komentarz Wyborczej pod adresem Izraela ze powinien
              > polozyc po sobie uszy jest idiotyczny. Wymiana jest prowadzona przez MEN i to
              o > Giertycha chodzi. Nie udawaj glupiego. Jak Polacy chca zeby ich dzieci byly
              > edukowane przez kogos takiego, to prosze bardzo. Ale Izrael wcale nie musi
              miec > wymiany mlodziezy z Polska. Proste jak drut.

#: jak drut kolczasty chciałaś napisać?

Izrael ma nie tylko ma połozyć uszy swej ambasady ale i schować jeje język
              - inaczej przekracza protokół dyplomatyczny i staje się "personą non grata"
              w niepodległym i niezawisłym państwie.

Izrael musi miec ten program bo prowadzi wojnę i potrzebuje
              programu motywacji do niej w rocznikach przedpoborowych.
              W przeciwnym przypadku wycieczki zwiedzałyby nasze
              kosciły i plaże z niemieckimi turystami. Obracasz kota ogonem!
              • hasz0 Zaniemówiłaś? 10.07.06, 09:29
                • jaceq Re: Zaniemówiłaś? 10.07.06, 10:01
                  A Ty, Haszu, brak odpowiedzi między 8:57 a 9:29 uważasz za objaw zaniemówienia?
                  Dziwne.
                  • rycho7 to "normalne" u Hasza 10.07.06, 10:07
                    jaceq napisał:

> A Ty, Haszu, brak odpowiedzi między 8:57 a 9:29 uważasz za objaw
                    zaniemówienia?

Hasz ma prog ustawiony na 5 sekund. Jak ktos mu nie odpowiada to juz sie
                    wscieka i pokazuje wyzszosc swej "kultury".

Progi w stosunku do siebie Hasz ma dwa. Jeden 3 dniowy gdy wyjezdza na dacze w
                    okolice Zgorzelca lezec krzyzem przed swietym obrazem. Drugi nieskonczony gdy
                    ma klopot z odpowiedzia.

> Dziwne.

Widac, ze Haszenka nie znasz. To jest "najkulturalniejsze" zero na forum.
                    • szach0 Takie "normalne" u Hasza jak argumenty Rycha7 10.07.06, 10:29
                      W stylu:
                      R7:
                      "To jest "najkulturalniejsze" zero na forum."

• rycho7 Re: Takie "normalne" u Hasza jak argumenty Rycha7 10.07.06, 11:02
                        szach0 napisał:

> W stylu:
                        > R7:
                        > "To jest "najkulturalniejsze" zero na forum."

Cos masz do powiedzenia? Mozesz powiedziec. Nie kryj sie za podwojna garda.
              • patience Re: _______________________________Cz y to upał? 10.07.06, 23:36
                hasz0 napisał:
                > To dlaczego nie chciałaś się pojednać ze mną choc tyle razy Ci proponowałem?
                Moze dlatego ze pojednywanie sie nie jest obowiazkowe?

> #:
                > Czy jest nie tylko nie poprawną ale i niedopuszczalną ingerencja ambasady
                > w reorganizację rzadu? Polska to nie państwo?

Oczywiscie, zgadzam sie z toba calkowicie. Tylko o jakiej ingerencji mowisz w
                reorganizacje naszego rzadu!!? O ile mi wiadomo, ambasador Izraela oswiadczyl
                cos dokladnie przeciwnego, ze ma zamiar unikac pana ministra i z nim nie
                wspolpracowac, ajak sie z kims nie spotyka i nie wspolpracuje, to i ingerowac
                sie nie da....wink)

> #: jak drut kolczasty chciałaś napisać?

Nie chcialam. Ale widze, ze ty chcialeswink

> Izrael ma nie tylko ma połozyć uszy swej ambasady ale i schować jeje język
                > - inaczej przekracza protokół dyplomatyczny i staje się "personą non grata"
                > w niepodległym i niezawisłym państwie.

No wlasnie to ambasador zapowiedzial. W ogole nie bedzie uzywal jezyka wobec
                Giertycha, bo go na oczy nie zobaczy. Powinienes byc zadowolonywink

> Izrael musi miec ten program bo prowadzi wojnę i potrzebuje
                > programu motywacji do niej w rocznikach przedpoborowych.
                > W przeciwnym przypadku wycieczki zwiedzałyby nasze
                > kosciły i plaże z niemieckimi turystami. Obracasz kota ogonem!

Szczegolnie koscioly, zakrystie, czarne kiecki i spowiedzi. Masz racje Haszu,
                gdyby nie te wstretne politruki rzadowe z Izraela, to mlodziez izraelska by od
                razu po przyjezdzie poleciala sie ochrzcic. O niczym innym nie marza...big_grinbig_grinbig_grin
            • rycho7 i o to chodzi 10.07.06, 10:00
              patience napisała:

> Ale Izrael wcale nie musi miec
              > wymiany mlodziezy z Polska. Proste jak drut.

Moja Ty Helgus zlotomozga, faszysci zwycieza gdy Izrael nie bedzie przysylal
              pryszczatych wypierdkow. Po dotkniecu Midasa nie zostalo Ci w glowce ani jednej
              szarej komorki.

Dyplomacja polega na osiaganiu wzajemnie akceptowalnych celow przy pomocy
              najnizszych kosztow. Obecne podrygi sprezynkowatych zadna dyplomacja nie sa.
              Czekamy az Izrael wstrzyma obrzygiwanie Polaczkolandii przez nieletnich
              przyszlych mordercow z poboru. Ja bardzo sie wstydze, ze w interesie tego
              szemranego geszeftu polscy wojacy morduja Irakijczykow.

> Najzupelniej wystarczy na biezaco zachowywac sie
              > nawzajem poprawnie.

W odroznieniu od kretynow, dyplomaci zaproponowaliby utworzenie fundacji
              zarzadzajacej CALKOWICIE niezaleznej od Ministerstwa Oswiaty. O ile to w ogole
              jest mozliwe na gruncie polskiego prawa. Bo programem "wymiany" zarzadza juz
              fundacja. A fundacje takie nadzoruje wlasnie to ministerstwo, bo jakie mialoby
              nadzorowac. Sejm ma tanczyc pod izraelska muzyczke? Ma zmienic prawo ku uciesze
              mordercow z Gazy?

Przy takich okazjach wychodzi z Ciebie Halgus cale Twoje ja. Wkrecasz sie w
              calkowicie watpliwe numery Twoich najukochnszych. Milosc jest slepa. Ty ku
              calej Twojej smiesznosci tego nie widzisz.

Ja Giertycha nie lubie. Niestety stopien przygotowania merytorycznego
              interwencji strony izraelskiej pokazuje, ze jest to najzwyklejsza hucpa.
              • pozarski Re: i o to chodzi 10.07.06, 10:09
                Nie rozumiem, po co te nerwy i wplatywanie aktualnych ocen moralnych konfliktu
                na Bliskim Wschodzie do wycieczek mlodych izraelczykow. Osobiscie, z zupelnie
                innych przyczyn, jestem w ogole przeciwny takim wycieczkom, niezaleznie od tego
                kto je organizuje.
                • rycho7 okradaja mnie 10.07.06, 11:00
                  pozarski napisał:

> Nie rozumiem, po co te nerwy

Nie lubie byc okradany. Takze poprzez fiskusa. Marnowanie pieniedzy na
                  cwiczenie wojska w pacyfikacji ludnosci cywilnej szczegolnie mi przeszkadza. W
                  koncu takie rzeczy sie cwiczy na obczyznie po to aby zastosowac je we wlasnym
                  kraju.

Polskie wojsko cwiczy pacyfikacje polskiego narodu. Moze Ciebie to nie obchodzi
                  bo bedziesz odpowiednio daleko od terenu pacyfikacji.

> wplatywanie aktualnych ocen moralnych konfliktu
                  > na Bliskim Wschodzie do wycieczek mlodych izraelczykow.

Mydlisz oczy. Te wycieczki sa wlasnie wplatywaniem mlodych Izraelczykow.

> jestem w ogole przeciwny takim wycieczkom, niezaleznie od tego
                  > kto je organizuje.

Ja jestem za. Kasa wplywa do Polski.
                  • pozarski Re: okradaja mnie 10.07.06, 12:23
                    Warto dla takich malych pieniedzy d...dawac?
                    • rycho7 odpowiedzial geszefciarz z Antwerpii 10.07.06, 13:20
                      pozarski napisał:

> Warto dla takich malych pieniedzy d...dawac?

Liczy sie kazdy gulden. Nie wiesz o tym? Ja wiem, ze Ty wiesz, ze ja wiem, ze
                      Ty udajesz.
                      • pozarski Re: odpowiedzial geszefciarz z Antwerpii 10.07.06, 13:34
                        Ty mi pasujesz do tego powiedzonka (jednego z wielu) Goebbelsa: Kiedy slysze
                        slowo kultura, odbezpieczam pistolet.
                        • rycho7 powiedzonka Goebbelsa 10.07.06, 13:44
                          pozarski napisał:

> Ty mi pasujesz do tego powiedzonka (jednego z wielu) Goebbelsa: Kiedy slysze
                          > slowo kultura, odbezpieczam pistolet.

Widze, ze wyczules moj wysoki stopien w armii izraelskiej.
            • pozarski Re: O jakim ty pojednaniu nadajesz? 28.07.06, 17:58
              heheh
    • abprall Re: i romanowi po ryju , i Bogu świeczkę... 10.07.06, 10:14
      web.israelinsider.com/Articles/Briefs/8835.htm
      • pozarski Re: i romanowi po ryju , i Bogu świeczkę... 10.07.06, 11:00
        Dziekuje za linka.Bardzo rozsadna korespondencja.
        • hasz0 Jak teraz wygląda niemiecki minister edukacji? 10.07.06, 13:24
          wiadomosci.onet.pl/1353529,11,item.html
          • hasz0 Gdy sondaże LPR urosną to też będzie antysemityzm? 10.07.06, 13:26
          • pozarski Re: Jak teraz wygląda niemiecki minister edukacji 10.07.06, 13:28
            Czy wyglad o czyms swiadczy?
          • jaceq Re: Jak teraz wygląda niemiecki minister edukacji 10.07.06, 13:40
            "Dziś mija 65. rocznica pogromu Żydów w Jedwabnem. 10 lipca 1941 roku prawie
            40-osobowa grupa mieszkańców Jedwabnego zabiła od 300 do 400 osób pochodzenia
            żydowskiego. Żydowskich mieszkańców Jedwabnego spędzono na rynek, po czym
            zamknięto w stodole i żywcem spalono. Zgodnie z ustaleniami Instytutu Pamięci
            Narodowej, który w 2003 roku umorzył śledztwo w sprawie Jedwabnego, Polacy
            odegrali decydującą rolę w zbrodni, choć jej inspiratorami byli Niemcy."
            • rycho7 sila woli 10.07.06, 13:48
              > 40-osobowa grupa mieszkańców Jedwabnego zabiła od 300 do 400 osób pochodzenia
              > żydowskiego.

Ciekawe skad sie wziela az taka przewaga psychologiczna (1:10)? Niech zgadne, w
              domach Polakow na zalozono instalacji gazowej i musieli miec siekiery do
              rabania drewna.
              • hasz0 _________________zbyt grubymi nicmi szyto 10.07.06, 14:51
                podobnie kilkutysięczne siły milicji i wojska w Kielcach
                nie zapobiegły pogromowi w... UWAGA - Wojewódzkim budynku UB, w którym
                przebywały ofiary!
                Żadna z szeregu przebywających w czasie pogromu w Kielcach osobistości nie
                została pociągnięta do odpowiedzialności za zaniedbanie obowiązku zapewnieniu
                bezpieczeństwa w Wojewódzkiej UB!
                W stosunkowo małej (góra 50 000 mieszkańców) miejscowośći, pojawił się i
                przebywał jakiś czas oficer sowieckiego wywiadu, specjalista od spraw
                żydowskich.
                Podejrzenie o chęć Stalina odwrócenia uwagi światowej opinii publicznej od
                faktu sfałszowania wyników referendum i procesu w sprawie Katynia w Norymberdze
                tegoż dnia 10.VII. 1946 to tak jakby oskarżyć Schappera a nie przesłuchać go w
                roli świadka!
                wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=49882
                • szach0 skąd się biorą antykaczyści? 10.07.06, 15:03
                  nigdy nie prowadzone śledztwo w sprawie postępowania osób, które prawdę o
                  Katyniu usiłowały przez pięćdziesiąt lat stłumić, zakłamać – z urzędowego
                  nadania. To przecież poplecznictwo zbrodni głównej. Publikowano fałszywe
                  ksiązki i artykuły, zmuszano świadków do fałszywych zeznań i osadzano ich w
                  więzieniu lub zmuszano do ucieczki na emigrację. Skazywano także ludzi na
                  więzienie za zwykłe ujawnianie przekonania o rosyjskim sprawstwie tej zbrodni.
                  Były przestępcze zarządzenia władz centralnych i czynników propagandy, a organy
                  ścigania i ciała sądowe ferowały haniebne wyroki. Żyją jeszcze ludzie, których
                  wtrącono do więzienia za prawdę o Katyniu.

Czyż IPN nie istnieje po to, aby prowadzić śledztwo w sprawie takich
                  przestępstw i zbrodni przeciw narodowi polskiemu?
                  • jaceq Re: skąd się biorą antykaczyści? 10.07.06, 15:09
                    Zdaje się, że Gosiewski już był Ci wytłomaczył, po co istnieje IPN.
                    • pozarski Re: skąd się biorą antykaczyści? 10.07.06, 16:13
                      Tez po twoim poscie ukazuje sie reklama googla:Kiedy panowaly dinozaury? No
                      wlasnie.
                      • jaceq Re: skąd się biorą antykaczyści? 10.07.06, 16:16
                        Nie, ja mam przeważnie dziś Kraków i jakieś wrony przelatujące za oknem hotelu.
                  • rycho7 sam prowadze to sledztwo za kazdym razem 10.07.06, 15:20
                    szach0 napisał:

> nigdy nie prowadzone śledztwo w sprawie

Haszu zapewniam Cie, ze za kazdym razem gdy na spacerze na swiezym powietrzu
                    sie odlewam to prowadze to sledztwo za Soso. Struzka sledze krople padajace
                    obok.

> Czyż IPN nie istnieje po to, aby prowadzić śledztwo w sprawie takich
                    > przestępstw i zbrodni przeciw narodowi polskiemu?

Haszu, IPN istnieje wlasnie po to. Kto ma zbrodnicze watliwpsci?
                    • hasz0 cieniu jakże dziś jestes mi potrzebny!/n 10.07.06, 16:23
                      • rycho7 Re: cieniu jakże dziś jestes mi potrzebny!/n 11.07.06, 09:17
                        Ty Haszu stale demonstrujesz swoj niedomiar wiedzy. Zly nie daje cienia. To
                        jedna z idiosynkrazji Twego ideolo. Jak piszesz do mnie to powiniennes sie
                        bardziej kontrolowac na zgodnosc z dogmatami Twego kosciolka.

Powtorze aby Ci sie utrwalilo, Rych7 to Zly, Zly nie daje cienia, Rych7 nie
                        daje cienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka