Dodaj do ulubionych

**_ Lepiej Zmien Towarzystwo Jurku O _ **

IP: *.proxy.aol.com 06.02.03, 18:52
Poczatkowo zaintrygowala mnie ta napasc na Miriam, za donos. Bo skoro jej
realne zycie zostalo zagrozone, to uznalem, ze musiala bronic sie realnie.
Mowie oczywiscie na bazie informacji dostepnej wczoraj. Gdy tylko odezwalem
sie - napotkalem mur milczenia. Gdy ktos robi (powazny) blad i zostaje mu to
wytkniete to zazwyczaj ma taki ktos problemy. A juz zwlaszcza w grupie
adresatow latwiej jest o jedna osoba ktora tym sie zainteresuje i wplynie na
otrzezwienie innych. Z uczciwymi ludzmi nietrudno jest wyjasnic
niepoerozumienie. Po murze druzyny Hiacka poznalem, ze mam do czynienia ze
zmowa.
..
Niespecjalnie interesowaly mnie wczesniejsze wojny F., oraz ich powody. Mam
swoje sprawy a oni moga sie lac ile wlezie. Hiacek byl wiec dla mnie
nieszkodliwym dziwakiem ktoremu myli sie real z wirtualem. Zaden problem.
Teraz widze, ze jest to osobnik zdolny popelnic kazda podlosc. Tuz za nim
drepce (jeszcze) groteskowa figurka Nurnia - z wielkimi ambicjami. Rozwoj
mendy w tym czlowieczku obserwuje od samego poczatku jego tu pobytu. Zawsze
wiedzial komu i w jaki sposob przymilic sie, wslizgnac w odbyt - pozyskac
sympatie. Teraz konkuruje z Hiackiem do pozycji wodza.
..
Jurku, ci ludzie gotowi sa popelnic kazda podlosc, manipulacje, prowokacje i
co tylko chcesz. Nie staraj sie doszukac prawdy jesli to nie jest ich prawda.
Staniesz sie wtedy wrogiemi - beda Cie niszczyc. Na wszelkie dostepne
sposoby. Czy zwrociles uwage na to jak pielegnowali klamstwo - by roslo.
Innym gatunkiem sa tchorze. Ci wola przyczaic sie. Udawac nieobecnych a
uwaznie sledzic co sie dzieje. No i wychylic sie w odpowiednim momencie. To
ze przyjaciel jest akurat wgniatany w glebe, przez zgraje, nie ma wiekszego
znaczenia. Zgraja jest niebezpieczna. Mozna oberwac.
..
Zazwyczaj nie wchodze na te ich watki personalne, bo tam jest brud,
hipokryzja - etyczny syf. Czesc z nich nienawidzi mnie do tego na gruncie
moralnym wyobraz sobie - napadam na religie, itp. Tak uwazaja - ze maja
moralne prawo. Ta ich etyczna nedza eksponowana tu kazdego dnia nie liczy sie
oczywiscie.
..
W te awanture wszedlem gdyz sprowokowal mnie Perla. On bardzo chcial bym w
nia wszedl. Konsekwencji oczywiscie pod uwage nie wzial, bo wtedy nie bylby
Perla. No wiec zrobilem mu taki mlyn jakiego jeszcze nie widzial a bylem
gotow zrobic wiekszy. Poszlo na bardzo ostro. Takze w formie ordynarnych
(przyznaje) atakow na Miriam - w celu zmuszenia Perly do zastopowania. Ale
gdzie tam Perle w glowie bylo dobre samopoczucie przyjaciolki. Do tego
musialby nie byc Perla. Dopiero przedwczoraj wzial na wyciszenie sie. Wtedy
bylo juz za pozno.
..
Mnie te ich afery niewiele obchodza. Gotow nawet bylem rozwazac i taka
mozliwosc, ze Miriam ukartowala to wszystko z Tyu. Nie czulbm sie zaskoczony
w kazdym badz razie. Zwrocilem jedynie uwage na narastanie klamstwa i ped
karlow do tzw POZYCJI. Wtedy zainteresowale sie niescislosciami. W sytuacji
ktora wydala mi sie bardziej realna, niz wczesniej.
Jurku, jest tu AndrzejG, jest Gandalph, Lisek, Felicja...to sa ludzie
uczciwi. Dyskusje prowadz z nimi oraz takimi jak oni. Wylacznie, pRzy czym
podobnie z utrzymywaniem tzw. "stosunkow". Na innych mozna wylaczni pluc. Z
awantury wyskocz, bo przeciez szanujesz sam siebie.
Pozdrawiam
K.P.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jureek Re: Była kiedyś taka piosenka... IP: 212.20.131.* 06.02.03, 19:24
      "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów też wybiorę sobie sam". Cytuję z pamięci, więc może być niedokładnie.
      Dziękuję, Krzysztofie za dobre rady i zapoznanie mnie z "who is who" na Aktualnościach. Podczytuję sobie znowu (po długiej przerwie) to forum i wiem mniej więcej z kim warto wdawać się w dyskusje, a z kim nie warto. Odzywam się raczej mało, bo jeśli już zabiorę głos, to czuję się zobowiązany do odpowiedzi tym, którzy mi odpowiedzieli, a nie zawsze mam na to czas. Czasami jednak nie wytrzymam i coś napiszę. Tak było i z tą ostatnią wojenką.
      Pamiętasz Arnolda B. występującego na forum WP jako Dari? Pisanie Hiacynta bardzo przypomina mi pisanie Arnolda. Ta sama pewność siebie, to samo unikanie niewygodnych pytań, ta sama hiperaktywność forumowa. Różnica jest taka, że na WP dari był sam (no czasami wspierał go Buldożer), a tu za Hiacyntem stoi cała drużyna. Jak wiesz, nie lubię grać drużynowo, dlatego możesz być spokojny - nie dam się wciągnąć w żadne rozgrywki między zwalczającymi się tutaj koalicjami.
      Pozdrawiam
      Jurek

P.S. I jeszcze coś bardzo osobistego (mam w dupie, czy wykorzystają to moi wrogowie, czy nie). Ostatni nasz kontakt (przed ponad rokiem) na Aktualnościach był niezbyt dla mnie przyjemny. Miałeś mi za złe, że rozśmieszył mnie czyjś dowcip na Twój temat. Nie zamierzam się z tego tłumaczyć, chcę tylko żebyś wiedział, że ciążyło mi to. Kiedyś na początku Aktualności próbowałem podejmować z Tobą polemikę merytoryczną. Później stwierdziłem jednak, że nie warto, sam zresztą przyznałeś, że Twoim celem jest misja, a nie dyskusje czy polemiki. Myślę, że raczej to się nie zmieni i nie będę wchodził z Tobą w merytoryczne dyskusje.

• Gość: Krzys52 Re: Była kiedyś taka piosenka... IP: *.proxy.aol.com 06.02.03, 20:14
        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów też wybiorę sobie sam".
        Cytuję z pamięci, więc może być niedokładnie.
        Dziękuję, Krzysztofie za dobre rady i zapoznanie mnie z "who is who" na Aktualn
        ościach. Podczytuję sobie znowu (po długiej przerwie) to forum i wiem mniej wię
        cej z kim warto wdawać się w dyskusje, a z kim nie warto. Odzywam się raczej ma
        ło, bo jeśli już zabiorę głos, to czuję się zobowiązany do odpowiedzi tym, któr
        zy mi odpowiedzieli, a nie zawsze mam na to czas. Czasami jednak nie wytrzymam
        i coś napiszę. Tak było i z tą ostatnią wojenką.
        > Pamiętasz Arnolda B. występującego na forum WP jako Dari? Pisanie Hiacynta
        bardzo przypomina mi pisanie Arnolda. Ta sama pewność siebie, to samo unikanie
        niewygodnych pytań, ta sama hiperaktywność forumowa. Różnica jest taka, że na
        WP dari był sam (no czasami wspierał go Buldożer), a tu za Hiacyntem stoi cała
        drużyna. Jak wiesz, nie lubię grać drużynowo, dlatego możesz być spokojny - nie
        dam się wciągnąć w żadne rozgrywki między zwalczającymi się tutaj koalicjami.
        > Pozdrawiam
        > Jurek
        ..
        ::::
        No i wlasnie o to chodzi: bys nie dal sie wciagnac w ichnie rozgrywki. Oni
        potrafia wymusic na czlowieku przeobrazanie sie w taka sama swinie jak oni.
        Nawet nie wiesz kiedy i juz nie mowisz lecz pokwikujesz sobie - jak Hiacek czy
        Nuren.
        Zauwazyle, ze i Tobie dziwiono sie z powodu ujawnienia nazwiska. To drazni. Jak
        kazda innosc, zazwyczaj. Maja Ci za zle, ze pewnie chcesz byc lepszy. W takim
        razie zrobiles to z czystej glupoty.
        Nie sa w stanie zrozumiec, ze uczciwy czlowiek moze miec do ukrycia jedynie
        wlasna uczciwosc. Tylko w jakim celu. Zwlaszcza, ze - w przeciwienstwie do
        mnie - nie lejesz ich po tych tepych lbach, oraz "nie obrazasz ich uczuc
        religijnych". Czyli tym bardziej bezpieczny jestes.
        >
        > P.S. I jeszcze coś bardzo osobistego (mam w dupie, czy wykorzystają to moi
        wrogowie, czy nie). Ostatni nasz kontakt (przed ponad rokiem) na Aktualnościach
        był niezbyt dla mnie przyjemny. Miałeś mi za złe, że rozśmieszył mnie czyjś
        dowcip na Twój temat. Nie zamierzam się z tego tłumaczyć, chcę tylko żebyś
        wiedział, że ciążyło mi to. Kiedyś na początku Aktualności próbowałem
        podejmować z Tobą polemikę merytoryczną. Później stwierdziłem jednak, że nie
        warto, sam zresztą przyznałeś, że Twoim celem jest misja, a nie dyskusje czy
        polemiki. Myślę, że raczej to się nie zmieni i nie będę wchodził z Tobą w
        merytoryczne dyskusje.
        ..
        Jurku, mnie takze jest przykro gdy musze przylozyc takim gosciom jak Ty. A
        oprzylozenie nie jest w cale trudno w warunkach osaczenia. O powody mniejsza
        ale w osaczeniu bywa sie tez bardziej wrazliwym czy wybuchowym.
        Sa tematy drazliwe, jak kk-panstwo oraz kk, kler, religia, aborcja itp. na
        ktore lepiej nie zaczynac ze mna. Dla mnie kulturalne dyskusje na tych
        obszarach dawno juz sie skonczyly. Pozostala "misja". To dlatego mam kilka
        ulubionych watkow ktore podbijam bez wdawania sie w jakies spory. Chyba, ze
        akurat uznam, ze mozna komus przylozyc - skarcic kogos.
        Sa jednakze tematy neutralne, na ktore mozna calkiem spokojnie rozmawiac -
        jesli tylko potrafi sie opanowac zadze wtykania szpilek w czyjas dupe. Jesli
        dla dobra merytorycznej dyskusji potrafi zapomniec o niemilych zaszlosciach ze
        mna, na tematy drazliwe. Bo to wiesz - od szpilki do szpilki...
        ..
        Pozdrawiam
        Krzysztof
        ..
        PS....W watku "Tyu 3" u samej gory znalazlem Twoj post o WP. Odpowiedzialem.
        >
        >
        >
        • sabine Re: Była kiedyś taka piosenka... 06.02.03, 21:16
          Gość portalu: Jureek napisał:
          > "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów też wybiorę sobie sam".
          > Cytuję z pamięci, więc może być niedokładnie.

"Przyjaciół nikt nie będzi mi wybierał, wrogow poszukam sobie sam'... tak to
          leci w tej piosence. Pozdrawiam Panów.
          • Gość: Krzys52 Re: Była kiedyś taka piosenka... IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 06:39
            sabine napisała:

> Gość portalu: Jureek napisał:
            > > "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów też wybiorę sobie sam".
            > > Cytuję z pamięci, więc może być niedokładnie.
            >
            > "Przyjaciół nikt nie będzi mi wybierał, wrogow poszukam sobie sam'... tak to
            > leci w tej piosence. Pozdrawiam Panów.
            ..
            :::::
            Dziekuje. Takze za Jurka. Zawsze to lepiej znac poprawna wersje.
            ..
            Pozdrawiam Sabine surprised)
            K.P.
    • _helga Zobacz Krzysiu jaki donos napisal Nurni do adminow 07.02.03, 16:48
      To jest donos na Perle. Ze jest szantazysta uporczywym i dlugotrwalym,
      stosujacym "uporczywe pogrozki, ktore przybieraja realny wymiar". Czyli ze
      perla jest takim zawodnikiem, co zbiera na forumowiczow informacje z realu, bo
      jak inaczej moglby szantazowac. Nurni domaga sie zrobienia porzadku z Perla,
      jak rozumiem, chodzi mu o zabanowanie Perly. A swoj upojny donos konczy
      szantazem wobec samej Agory SA, ze jak nie zrobia tego, co on postuluje, to:

"zastrzegam sobie prawo poczynienia dalszych krokow
      wraz z poinformowaniem o zaistnialej na portalu GW sytacji
      wszystkich dostepnych mi srodkow masowego przekazu"

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=4544197

A wiesz dlaczego Hiacynt tak z perla walczy? Wydaje mi sie, ze to przez watek o
      polskiej prawicy. Jakis czas temu Hiacynt napisal watek, w ktorym stwierdzal
      m.in. ze polska prawica powinna zachowac "proporcjonalnosc etniczna", i cos tam
      o "przyznawaniu sie" do etnicznego pochodzenia, a Perla to wysmial. Napisal cos
      w rodzaju, ze jesli z etnicznej proporcjonalnosci wyjdzie, ze na danym terenie
      0,1 ludnosci pochodzenia zydowskiego, to jak spowodowac zeby we wladzach partii
      bylo 0,1 Zyda. Niedokladnie powtarzam, bo w archiwach nie bede grzebac, co
      sobie na wszelki wypadek zastrzegam. I moim zdaniem cala ta awantura tak
      naprawde ma na celu glowe Perly, czyli wyrzucenie go z portalu za to, ze
      naruszyl ambicje Hiacynta. Co i widac po donosie nurniego do adminow. Czyli
      chyba rzeczywiscie podpuscili swego przyjaciela Tyu i teraz jego kosztem inne
      porachunki zalatwiaja.
      • Gość: Ania Re: Helga manipulator niedoskonaly IP: *.upc.chello.be 07.02.03, 17:19
        _helga napisała:

> To jest donos na Perle. Ze jest szantazysta uporczywym i dlugotrwalym,
        > stosujacym "uporczywe pogrozki, ktore przybieraja realny wymiar". Czyli ze
        > perla jest takim zawodnikiem, co zbiera na forumowiczow informacje z realu,
        bo
        > jak inaczej moglby szantazowac. Nurni domaga sie zrobienia porzadku z Perla,
        > jak rozumiem, chodzi mu o zabanowanie Perly. A swoj upojny donos konczy
        > szantazem wobec samej Agory SA, ze jak nie zrobia tego, co on postuluje, to:
        >

Po raz kolejny wykazuje ci,ze manipulujesz slowami nurniego.Nigdzie nie
        wymienil nicka Perly.Nigdzie tez nie wystepuje o zabanowanie kogokolwiek.

> "zastrzegam sobie prawo poczynienia dalszych krokow
        > wraz z poinformowaniem o zaistnialej na portalu GW sytacji
        > wszystkich dostepnych mi srodkow masowego przekazu"
        >

Szantaz to jest mniej wiecej cos takiego jezeli nie zrobicie tego co ja chce to
        ja poinformuje o tym dostepne mi srodki masowego przekazu.Szantazysta czegos
        zada .Nurni zastrzega sobie tylko prawo do poinformowania dostepnych mu srodkow
        masowego przekazu.
        Admini przyjeli do wiadomosci,a Michnik sie cieszy bo bedzie mial darmowa
        reklame.

> <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
        f=299&w=4544197"t
        > arget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
        f=299&w=4544197</a
        > >
        >
        >
        > A wiesz dlaczego Hiacynt tak z perla walczy?

A to Hiacynt walczy z Perla czy odwrotnie?Czy to aby nie Perla wycinal
        kwietnych?

Wydaje mi sie, ze to przez watek o
        >
        > polskiej prawicy. Jakis czas temu Hiacynt napisal watek, w ktorym stwierdzal
        > m.in. ze polska prawica powinna zachowac "proporcjonalnosc etniczna", i cos
        tam
        >
        > o "przyznawaniu sie" do etnicznego pochodzenia, a Perla to wysmial. Napisal
        cos
        >
        > w rodzaju, ze jesli z etnicznej proporcjonalnosci wyjdzie, ze na danym
        terenie
        > 0,1 ludnosci pochodzenia zydowskiego, to jak spowodowac zeby we wladzach
        partii
        >
        > bylo 0,1 Zyda. Niedokladnie powtarzam, bo w archiwach nie bede grzebac, co
        > sobie na wszelki wypadek zastrzegam. I moim zdaniem cala ta awantura tak
        > naprawde ma na celu glowe Perly, czyli wyrzucenie go z portalu za to, ze
        > naruszyl ambicje Hiacynta. Co i widac po donosie nurniego do adminow. Czyli
        > chyba rzeczywiscie podpuscili swego przyjaciela Tyu i teraz jego kosztem inne
        > porachunki zalatwiaja.
        >
        > Glupia jestes strasznie.Juz ci pisalam ,ze banowanie nic nie daje.Kazdy wie
        jak poslugiwac sie proxy.Kagan byl z miesiac zabanowany i pisal.Nie pisz wiec
        bzdur bo osmieszasz sie jak zwykle.Z tym,ze chodzi ci o jedno jak zwykle o
        oczernienie Hiacynta.
        I nie manipuluj kazdy wie o co chodzi tylko nie ty,udajesz czy rzeczywiscie
        jest taka glupia?
        • andrzejg Aniu.Ja nie wiem 07.02.03, 17:36
          Gość portalu: Ania napisał(a):

>Kazdy wie jak poslugiwac sie proxy.
          • Gość: Ania Re: Aniu.Ja nie wiem IP: *.upc.chello.be 07.02.03, 17:38
            andrzejg napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
            >
            > >Kazdy wie jak poslugiwac sie proxy.

Proste klikasz w googla i szukasz proxy.Musze poszukac ,Kagan po zabanowaniu
            podawal na kraju kilka instrukcji.Jak znajde to podrzuce, ale pozniej.
            • Gość: AndrzejG Nie musisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.03, 17:55

>
              >
              > Proste klikasz w googla i szukasz proxy.Musze poszukac ,Kagan po zabanowaniu
              > podawal na kraju kilka instrukcji.Jak znajde to podrzuce, ale pozniej.

Nie musisz.Nie jest mi to potrzebne.

A.
              • Gość: Blong czasami jest to przydatne IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:13
                ale nie na forum, jak przy korzystaniu z netu i slabszym polaczeniu z jakimis
                stronami poza polska, dobre szybkie proxy moze zwiekszyc komfort przegladania
          • Gość: Blong andrzej IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:12
            tools.rosinstrument.com/proxy/
            link last 100 recently checked proxies
            wybierasz proxy z listy kilkudziesieciu co ci wywali - najlepiej te z gory bo
            sa najszybsze, klikasz na narzedzie w ie opcjeinternetowe/polaczenia/wybierasz
            aktualne/ ustawienia zaznaczasz uzyj servera proxy i tam wklejasz cyferki przed
            dwukropkiem i te po dwukropku wklejasz do port
            i gotowe surfujjesz z wykorzystaniem proxy
            chakier musi poszukac podrecznika a to zwykla opcja ktora zna kazdy co choc
            troche sie zna na komputerach smile))
            • _helga Chakier podreczniki pisze a nie czyta, Blongu:) 08.02.03, 01:42
              nawet takie jak "hacking for dummiessmile Choc niektorzy dummies sa az takimi
              dummies, ze co im tam jakies podreczniki, oni z nawiedzenia przez samego Pana
              Boga lepiej wiedza niz te podreczniki pisza coz to takiego floodowaniesmile))

Ci chakierzy to tacy idioci, Blongu, ze nic innego nie robia, jak w kolko pisza
              i czytaja. Tylko tu jeden znawca swiatowy czytac nie musisz.

A jak pouczasz innych, proroku, to nie zapomnij mu powiedziec, ze nie kazde
              proxy przyspiesza. Jak sciagniesz sobie liste to wcale nie znaczy ze "gotowe"
              choc ci sie to tak wydaje. Te "z gory" listy wcale nie sa najszybsze. To zalezy
              przez kogo i dla kogo ta lista ulozona, stokrotko niewinnasmile

Niemniej pochwalam ambicje. Postanowiles zostac wielkim wodzem od floodowania,
              to nim badz. Tylko najpierw moze cos przeczytaj, zanim zaczniesz sie dzielic
              swa wiedzasmile
              • Gość: Blong az bedziesz mial rzeczywista wiedze IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:26
                to sie odzywaj
                programisci sa idiotami kiedy do kazdego bardziej zaawansowanego message boardu
                daja antyflood funkcje, wyobraz sobie ze jedno slowo moze miec kilka znaczen -
                ot naprzyklad kolo, masz kolo poselskie, kolo od samochodu itd. czy chcesz
                twierdzic ze to jedno i to samo kolo ?
                a co do proxy to widac ze tez sie nie znasz albo nie zrozumiales co tam
                pisalem - czyli ze w niektorych wypadkach u stron zagranicznych moze pomoc,
                zreszta nawet taki chakierek jak ty przynajmniej powinien znac polskie w3cache
                ktore na zachod dla modemowcow jest idealnym rozwiazaniem
                i na koniec jesli myslisz ze prawdziwi hackerzy - nie chakierzy jak ty - sie
                zajmuja pisaniem podrecznikow dla lam i newbies to jestes w baaaaaardzo duzym
                bledzie /ale rozumiem ze w twoim mozdzku masz wizje hackerow z gazet i
                tygodnikow dla kobiet, wtedy to wszystko jasne/
                • Gość: Lisek Helga, Blong! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 02:37
                  • _helga Re: Lisku rudzielcu! 08.02.03, 02:43
                    Mmmm Lisku, nie trzep kita! To ta stokrotka sie do mnie przyczypila na fof i
                    cos o floodowaniu namajaczyla za pomoca strumienia swiadomosci. Na dokladke
                    niegrzecznie. A teraz taki wzburzony bo mu lekture podalam, ale do glowy mi nie
                    przyszlo ze on po angielsku nie umie. No i stokrotek teraz mysli ze zlosliwie
                    to zrobilam. A mi PRZYSIEGAM nie przyszlo do glowy! Z zyczliwosci mu te lektury
                    podalam. Kazdemu podaje jak tylko chce czytac!
                    • Gość: Lisek Re: Lisku rudzielcu! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 02:47

O rany kota, Helga, mnie naprawde w tym przypadku malo obchodzi, kto z Was kogo
                      zaczepil i kto sie lepiej zna (czujesz takie sytuacje na forum?). Grunt, ze ja
                      sie nie znam, i grzecznie prosze, zeby mnie ktos oswiecil, skoro jest okazja.

Serdecznosci,
                      Lisek
                • Gość: Lisek Helga, Blong! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 02:39
                  Dajcie sobie spokoj z tym, czyje na wierzchu i wytlumaczcie po ludzku, co to
                  jest proxy, do czego sluzy i jak z tego korzystac. Bo ja tez nie wiem, a
                  chcialbym wiedziec.

Pozdrawiam Oboje,
                  Lisek
                  • Gość: Blong Re: Helga, Blong! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:46
                    jak z tego korzystac podalem w poscie o nazwie andrzej metoda step by
                    step /oooh baby smile/
                    jesli surfujesz tylko po polskich stronach to ci sie raczej nie przyda /jesli
                    nie masz bardzo wolnego polaczenia/ jesli na zachod to czasami moze sie
                    przydac - jesli ci jakies stronki strasznie kiepsko chodza
                    a w uproszczeniu to po prostu nie sciaga dane z servera wlasciciela strony ale
                    juz ja ma wczytana u siebie wiec ja ciagniesz z proxy /dlatego wazna jest
                    szybkosc takiegoz, bo wolne proxy jest do niczego/
                    oczywiscie mozliwosci wykorzystania sa i inne smile, ale te raczej normalnym
                    zjadaczom chleba nie sa potrzebne /relatywnie anonimowe lamanie hasel itd./
                  • _helga Re: Helga, Blong! 08.02.03, 02:47
                    Gość portalu: Lisek napisał(a):

> Dajcie sobie spokoj z tym, czyje na wierzchu i wytlumaczcie po ludzku, co to
                    > jest proxy, do czego sluzy i jak z tego korzystac. Bo ja tez nie wiem, a
                    > chcialbym wiedziec.
                    >
                    > Pozdrawiam Oboje,
                    > Lisek

To zalezy czego sie chcesz sie dowiedziec. Az sie boje jakies lektury podawac,
                    bo Blong znowu pomysli ze to zlosliwie. Nawiasem mowiac, proxies rzeczywiscie
                    moga sprawic, ze w niektorych przypadkach strony beda ci sie szybciej ladowaly
                    na komputer, ale rownie dobrze moga spowolnic. Zalezy do czego uzywasz i gdzie
                    jestes zlokalizowany. Naprawde chcesz sie dowiedziec?
                    • Gość: Lisek Re: Helga, Blong! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 02:51
                      No to ja chyba spasuje. Troche to na moj liskowy lepek za skomplikowane -
                      zreszta nie wiem, czy mi sie przeda. Ale dizekuje Wam Obojgu za szybkie i
                      rzeczowe odpowiedzi. A teraz dajcie sobie buzi na dobranoc, albo chociaz lapki
                      uscisnijcie i sie nie droczcie wiecej. I tak Was lubie.
                      Pozdrowienia,
                      Lisek
                      • Gość: Blong Re: Helga, Blong! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:58
                        sproboj metoda prob i bledow -> jak ustawic w przegladarce proxy opisalem i
                        wtedy zobaczysz czy przydatne czy nie smile

niestety co do zyczenia z helgmutem, to nie moge go spelnic, bo ten chakier z
                        zydowskiej szlachty smile mnie po prostu bawi /choc czasami jego ignorancja jest
                        meczoca, zreszta ja o sobie nigdzie nie twierdze zem chakier a tylko ze znam
                        sie na komputerach i necie - trudno sie nie znac jak sie tym zywie smile))/

pozdrawiam i uwazaj na futro
                      • _helga Lisek - nieskomplikowane, mam slicznego linka 08.02.03, 03:28
                        Pierwszy link prowadzi do wlasciwej strony w dluzszym artkule, ktory "na
                        obrazkach" tlumaczy dlaczego z uzyciem proxy serwera niektore strony moga ci
                        sie ladowac szybciej, czyli bardzo ladnie tlumaczy co to jest "proxy caching".
                        Z tego bez trudu zlapiesz, dlaczego wazna jest lokalizacja twoja oraz co
                        ogladasz. A liste free proxies to juz rzeczywiscie mozna bardzo latwo znalezc,
                        jak by byly problemy, to podam jakis ciekawszy web site.

compnetworking.about.com/library/weekly/aa061000b.htm

Drugi link prowadzi do malutkiego przewodnika na temat anonimowosci w sieci i
                        zawiera linki oraz oceny tego co mozna znalezc. No i do czego sie przydaje. Tez
                        dla poczatkujacych. Przepraszam ze pare minut potrwalo, ale chcialam znalezc
                        cos przyjemnego i nietrudnego.

www.theregister.co.uk/content/6/22831.html
                • Gość: Blong az bedziesz mial rzeczywista wiedze II. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 03:04
                  tu cos z admina skryptu message boardu
                  "You may prevent your users from flooding your board with posts by activating
                  this feature."
                  "Set the amount of time in seconds used by flood check to prevent post
                  flooding."

lojejku helgmut znowu wyszedl na idiote smile
      • Gość: Krzys52 **_Nuren i Hiacek to Smierdzacy Klamcy i Szuje _** IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 21:25
        I glupcy w dodatku. Dlaczego? Ano, bo madry czlowiek nigdy nie bedzie klamca i
        szuja, jak tych dwoch debili sad(
        ..
        Helgo,
        prawde mowiac to gdyby nie ten kretyn Perla to mialbym swiety spokoj, o ichnich
        wojnach nic nie wiedzial, a przy okazji nie zdzielilbym po lbie kilku ludzi
        oraz kobiet. W zwiazku z powyzszym najbardziej wsciekly jestem na Perle
        oczywiscie, i oby nie mial on przyjaciol. Wdepnalem przez niego w takie gowno,
        ze jeszcze dlugo bede otrzasal sie z najwyzszym obrzydem. A do tego niewiele
        brakowalo bym dal sie wmanipulowac w oszczercza afere - bym w jej kreowaniu tez
        mial swoj tworczy udzial. Zatem wojna trwa.
        Czytalem to klamliwe doniesienie Nurnia, w ktorym znow nasmarowane jest o
        poparciu gminy, a przeciez Tyu w zadnym ze swoich listow o poparciu gminy nie
        wspomina. Juz przedwczoraj wykazalem, ze wymyslila ten list tytulowa dwojka
        klamczuchow, oszczercow, szalbierzy oraz intrygantow.
        Nie zrozum mnie Helgo zle. Otoz ja olewam te cala afere razem z dobrem jej
        uczestnikow. Wszystkich. Dla mnie jednakze wystarczajacym powodem do proby
        potepienia Miriam mogl byc post "Tyu 3". Gdybym juz zdecydowal sie oceniac i
        osadzac, bez wysluchania zdania Miriam.
        Oczywiscie w tym punkcie takze wypowiedzialem sie w duchu zrozumienia dla
        Miriam ale uznaje, ze to moze byc przedmiotem kontrowersji. Ty gnojom jednakze
        bylo tego za malo i musieli wymyslec klamstwo z "trzecim listem" w ktorym w
        afere wplatana zostala Gmina Zydowska - co mialo na celu podbechtanie
        antyzydowskich sentymentow i pozyskanie nowych zwolennikow (patrz Blong i
        Siedem). Jak mozna byc takim oslizglym skurwysynem? Po odpowiedz zwroc sie,
        Helgo, do rodzicow tych dwoch gagatkow z tytulu.
        W doniesieniu Nurnia nie ma slowa o Perle czy Miriam ale i tak wiadomo o kogo
        mu chodzilo, a Admin, gdyby tylko chcial to zawsze moze sprawdzic. Problem w
        tym, ze nie jakiekolwiek dzialanie Admina bylo celem Nurnia, lecz proba
        uwiarygodnienia wlasnego klamstwa o tej Gminie Zydowskiej. To tu lezy Nuren
        pogrzebany.
        Przy okazji zajrzalem do watka o "Klatce Ezry". No coz, Miriam z Perla sa tam
        starannie sekowani i jakby ktos chcial sie doszukiwac przyczyn nagonki na te
        pare, to i tam znajdzie. Hiacek otoz buduje sobie armie oraz pomnik, a ci robia
        mu kolo epoletow. surprised)
        ..
        Pzdr.
        K.P.
        • Gość: Hiacynt ________ZAREZERWOWANE K52_________________________ IP: 195.205.252.* 07.02.03, 21:33
          Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> Hiacek otoz buduje sobie armie oraz pomnik, a ci robia mu kolo epoletow. surprised)
          > ..
          > Pzdr.
          > K.P.

smile)))

K52

przegapiłeś mój list, więc wklejam ponownie.

==========================================================================

> oraz zarekawki?
          > brzydze sie toba, Hiacek, spierdalaj.
          >
          > i....obys nie mial przyjaciol. I przyjaciolek.

pamietasz jak ci udowodnilem datami, że pierwszy ciebie nazwałem gnidą?

pamietasz jak pierwszy ciebie nazwałem, starym, ładnym słowem - wszarz?

ubola też dawno dla ciebie zarezerwowałem funkcjonariuszu IV departamentu
          z rakowieckiej

musisz wymyśleć coś innego

Hiacynt

ps. K52, podobno mnie nienawidzisz, ale to objaw zdrowy, dla ciebie
          jak i dla mnie smile)

ps. brzydkich słów nie używam, ale spierdalaj też jest zarezerwoane
          wyłącznie dla ciebie. Ty to masz pecha K52.

• Gość: Ania Re: **_Nuren i Hiacek to Smierdzacy Klamcy i Szuj IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 00:30

> I glupcy w dodatku. Dlaczego? Ano, bo madry czlowiek nigdy nie bedzie klamca
          i
          > szuja, jak tych dwoch debili sad(
          > ..
          > Helgo,
          > prawde mowiac to gdyby nie ten kretyn Perla to mialbym swiety spokoj, o
          ichnich
          >
          > wojnach nic nie wiedzial, a przy okazji nie zdzielilbym po lbie kilku ludzi
          > oraz kobiet. W zwiazku z powyzszym najbardziej wsciekly jestem na Perle
          > oczywiscie, i oby nie mial on przyjaciol. Wdepnalem przez niego w takie
          gowno,
          > ze jeszcze dlugo bede otrzasal sie z najwyzszym obrzydem. A do tego niewiele
          > brakowalo bym dal sie wmanipulowac w oszczercza afere - bym w jej kreowaniu
          tez
          >
          > mial swoj tworczy udzial.

Krzysu ja juz tak delikatie do Ciebie pisze.Widzisz Ty ten konflikt rozgrywasz
          po swojemu.Miriam- Zydowka ,zwiazana z katolikiem,ktory w koncu broni
          katolicyzmu.
          Uwazasz,ze jestes strasznie "mundry" wiec co ty robisz krzysiaczku?Walisz w
          katolicka perle z tym ,ze walisz w jego zydowska kobiete.
          Z tm,ze nie wpadlo ci do glowy,ze to moze zajsc dalej.A zaszlo.Wiec co ty
          eobisz ?Ty zmieniasz wolte bo to jest prioruteyntrzeba bronic swojego,wiec
          piszesz zalosne posty do jurka.

Zatem wojna trwa.
          >
          Juz niedlugo.

Czytalem to klamliwe doniesienie Nurnia, w ktorym znow nasmarowane jest o
          > poparciu gminy, a przeciez Tyu w zadnym ze swoich listow o poparciu gminy nie
          > wspomina.

Wspominaja inni.Krzysiaczku nic tak nie brudzi jak atrament.To jest napismane .
          Tyu moze sonie nie wspominac ale Miriam wie ile fax-ow wysylala i skad.Daj se
          spokoj.

Juz przedwczoraj wykazalem, ze wymyslila ten list tytulowa dwojka
          > klamczuchow, oszczercow, szalbierzy oraz intrygantow.
          > Nie zrozum mnie Helgo zle. Otoz ja olewam te cala afere razem z dobrem jej
          > uczestnikow. Wszystkich. Dla mnie jednakze wystarczajacym powodem do proby
          > potepienia Miriam mogl byc post "Tyu 3". Gdybym juz zdecydowal sie oceniac i
          > osadzac, bez wysluchania zdania Miriam.
          > Oczywiscie w tym punkcie takze wypowiedzialem sie w duchu zrozumienia dla
          > Miriam ale uznaje, ze to moze byc przedmiotem kontrowersji. Ty gnojom
          jednakze
          > bylo tego za malo i musieli wymyslec klamstwo z "trzecim listem" w ktorym w
          > afere wplatana zostala Gmina Zydowska - co mialo na celu podbechtanie
          > antyzydowskich sentymentow i pozyskanie nowych zwolennikow (patrz Blong i
          > Siedem). Jak mozna byc takim oslizglym skurwysynem? Po odpowiedz zwroc sie,
          > Helgo, do rodzicow tych dwoch gagatkow z tytulu.
          > W doniesieniu Nurnia nie ma slowa o Perle czy Miriam ale i tak wiadomo o kogo
          > mu chodzilo, a Admin, gdyby tylko chcial to zawsze moze sprawdzic. Problem w
          > tym, ze nie jakiekolwiek dzialanie Admina bylo celem Nurnia, lecz proba
          > uwiarygodnienia wlasnego klamstwa o tej Gminie Zydowskiej. To tu lezy Nuren
          > pogrzebany.
          > Przy okazji zajrzalem do watka o "Klatce Ezry". No coz, Miriam z Perla sa tam
          > starannie sekowani i jakby ktos chcial sie doszukiwac przyczyn nagonki na te
          > pare, to i tam znajdzie. Hiacek otoz buduje sobie armie oraz pomnik, a ci
          robia
          >
          > mu kolo epoletow. surprised)
          > ..
          > Pzdr.
          > K.P.
          >

Teraz to ja juz wiem,dlaczego katolicyzm nigdy nie upadnie.
          Skoro ma takich adwersarzy?No to ja dziekuje.
          hahhahaahahahahahahahahahahhaahhaha
          • Gość: Scan Re: **_Nuren i Hiacek to Smierdzacy Klamcy i Szuj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 00:38
            Có� w tym jest - do stosowania:

Głupiec nie panuje nad sobš. Biblia mówi: �Głupi ujawnia
            całš swojš porywczo�ć, lecz mšdry w końcu jš u�mierza.�
            PRZYP. 29,11 (BW)

Głupcy mówiš za dużo. Biblia mówi: �Człowiek mšdrego
            serca przyjmuje przykazania, lecz gadatliwy głupiec
            upadnie.� PRZYP. 10,8 (BW).

�Nawet głupiec, gdy milczy, uchodzi za mšdrego, za
            roztropnego, gdy zamyka usta.� PRZYP. 17,28 (BW)

• Gość: Ania Re: **_Nuren i Hiacek to Smierdzacy Klamcy i Szuj IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 01:02
              Gość portalu: Scan napisał(a):

> Có� w tym jest - do stosowania:
              >
              > Głupiec nie panuje nad sobš. Biblia mówi: �Głupi ujawnia
              > całš swojš porywczo�ć, lecz mšdry w końcu jš u�mierza.�
              > PRZYP. 29,11 (BW)
              >
              > Głupcy mówiš za dużo. Biblia mówi: �Człowiek mšdrego
              > serca przyjmuje przykazania, lecz gadatliwy głupiec
              > upadnie.� PRZYP. 10,8 (BW).
              >
              >
              > �Nawet głupiec, gdy milczy, uchodzi za mšdrego, za
              > roztropnego, gdy zamyka usta.� PRZYP. 17,28 (BW)
              >
              Znaczy sie ,zenie jestem glupia bo panuje nad soba.
              • _helga Re: **_Nuren i Hiacek to Smierdzacy Klamcy i Szuj 08.02.03, 01:05

> Gość portalu: Scan napisał(a):
                >
                > > Có� w tym jest - do stosowania:
                > >
                > > Głupiec nie panuje nad sobš. Biblia mówi: �Głupi ujawnia
                > > całš swojš porywczo�ć, lecz mšdry w końcu jš u�mierza.�
                > > PRZYP. 29,11 (BW)
                > >
                > > Głupcy mówiš za dużo. Biblia mówi: �Człowiek mšdrego
                > > serca przyjmuje przykazania, lecz gadatliwy głupiec
                > > upadnie.� PRZYP. 10,8 (BW).
                > >
                > >
                > > �Nawet głupiec, gdy milczy, uchodzi za mšdrego, za
                > > roztropnego, gdy zamyka usta.� PRZYP. 17,28 (BW)
                > >
                > Znaczy sie ,zenie jestem glupia bo panuje nad soba.

Hihiii dowcip suleciasmile))
          • _helga Aniu, moze mi wytlumaczysz 08.02.03, 00:46
            co to jest za nik panna.zuzanna, ktora pierniczy cos niejasno o tych co daza do
            rzadu swiatowego i Polakow do tego nie potrzebuja, tylko ziemi, a takze o
            wyniszczaniu polskiej wsi przez UE, a wszystko w jeszcze bardziej mglistym
            kontekscie lodzkiej gminy zydowskiej?
            • Gość: JimBim Helg (a), moze mi wytlumaczysz IP: *.ccbjhb.co.za 08.02.03, 01:00
              Co robisz panie docencie na uniwerku we wrocku na bioologii?

Namiary mam potwierdzone.
              Odpowiesz?????????
              • _helga Re: Helg (a), moze mi wytlumaczysz 08.02.03, 01:03
                Gość portalu: JimBim napisał(a):

> Co robisz panie docencie na uniwerku we wrocku na bioologii?
                >
                >
                > Namiary mam potwierdzone.
                > Odpowiesz?????????

Hihiii???? To namierzaj i potwierdzaj dalejsmile))))))
                PUDLO!
                Tropiciel z acana jak z koziej dupy traba. To z kolei ja mam potwierdzonesmile)))
            • Gość: Ania Re: Aniu, moze mi wytlumaczysz IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 01:10
              _helga napisała:

> co to jest za nik panna.zuzanna, ktora pierniczy cos niejasno o tych co daza
              do
              >
              > rzadu swiatowego i Polakow do tego nie potrzebuja, tylko ziemi, a takze o
              > wyniszczaniu polskiej wsi przez UE, a wszystko w jeszcze bardziej mglistym
              > kontekscie lodzkiej gminy zydowskiej?

Musisz sobie spytac panne zuzanne.Ja to jestem zuza pacynka nie duza.
              Akurat sobie jadlam kolacyjke z mezem,pilam sobie dobrego drinka ,a ty mnie
              pytasz co to za nick panna zuzanna
              Hela ja ci przyznam szczerze ,ja mam to w dupie co pisza
              zuzanny,mistery;neutralne nicki,kocham hiacynta ,rozowy ,fioletowy,bertoldi i
              boaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nie mam dzis czasu na prostowanie twoich idiotyzmow.
              • _helga Re: Aniu, moze mi wytlumaczysz 08.02.03, 01:15

> _helga napisała:
                >
                > > co to jest za nik panna.zuzanna, ktora pierniczy cos niejasno o tych co da
                > za
                > do
                > >
                > > rzadu swiatowego i Polakow do tego nie potrzebuja, tylko ziemi, a takze o
                > > wyniszczaniu polskiej wsi przez UE, a wszystko w jeszcze bardziej mglistym
                >
                > > kontekscie lodzkiej gminy zydowskiej?
                >
                >
                > Musisz sobie spytac panne zuzanne.Ja to jestem zuza pacynka nie duza.
                > Akurat sobie jadlam kolacyjke z mezem,pilam sobie dobrego drinka ,a ty mnie
                > pytasz co to za nick panna zuzanna
                > Hela ja ci przyznam szczerze ,ja mam to w dupie co pisza
                > zuzanny,mistery;neutralne nicki,kocham hiacynta ,rozowy ,fioletowy,bertoldi i
                >
                boaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                > a
                >
                > Nie mam dzis czasu na prostowanie twoich idiotyzmow.

Co sie dziwisz Aniu. Ludzie maja prawo sie pogubic w twoich nikach. Tyle ich
                juz bylo. A wypowiedz panny.zuzanny jest wypisz wymaluj jak te bzdury ktore i
                tobie sie przytrafia. Ktoz inny by mogl napisac te posty o wladzy nad swiatem
                oraz wyniszczaniu Polski i Polakow jak nie ty? Przeciez nuren podkulil ogon pod
                siebie i sie pozegnal na dluzej.
                • Gość: Ania Re: Do helgusi. IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 01:20
                  Helgo ty masz racje a ja mam spokoj
                  • _helga Re: Do helgusi. 08.02.03, 01:28

> Helgo ty masz racje a ja mam spokoj

Racje to mam, owszem, ale jaki ty tam masz spokoj, jak cie dreczy ta wladza nad
                    swiatem, ktora knuje zdobyc gmina lodzka zydowska, co?

Ten post nie mogl byc autorstwa Danutki, bo ona pisze odezwy drukowanymi
                    literami. Ona napisala, owszem, ale odezwe do forumowych antysemitow. Ze Miriam
                    z gminy lodzkiej "wyniszczyla" Polaka czyli Tyu, i co ci antysemici na to. No
                    to pospolite ruszenie postanowilo wziac odwet. Co i widac po donosie nurnia na
                    fof w ktorym chodzi mu o glowe Perly oraz 'ujawnienie' ze tu wlasciwie chodzi o
                    gmine zydowska w Lodzi. Dzisiaj ten watek o gminie jest wlasciwie bardziej
                    ozywiony niz watek faxowo milosny, nuren znika na dluzej, czyli zostajesz ty. Z
                    pomyslem, ze trzeba wytoczyc w imie Narodu wojne gminie lodzkiej, bo inaczej po
                    wladze nad swiatem siegnie, a ta polska wies to juz calkiem sie wyniszczy.
                    Jesli nie ty to napisalas, to znajdz inna osobe na forum, ktora w ten sposob
                    mysli. Masz jakies kandydatury?
                    • Gość: Scan Re: Do helgusi. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:39
                      Czyli Nasi Kochani Ulubieni w Narodzie?
                      Zakładając Nurnia jako czytacza gorliwego ND to możliwe.
                      A ówże jako Jąder Zdrowy i Głos Opoki?
                      K(nurna) - szarada!
                      • _helga Re: Do helgusi. 08.02.03, 01:48

> Czyli Nasi Kochani Ulubieni w Narodzie?
                        > Zakładając Nurnia jako czytacza gorliwego ND to możliwe.
                        > A ówże jako Jąder Zdrowy i Głos Opoki?
                        > K(nurna) - szarada!

Nuren chyba sie naprawde wystraszyl, bo nawet jego koledzy nie lubia tego
                        rodzaju literatury jaka popelnil i grozily mu kopy. Co jak co, ale ci koledzy
                        nie zapomna, ze jak sie banowanie zacznie, to latwo sobie mozna odpowiedziec na
                        pytanie, kto bylby pierwszy w kolejce do banowania. Totez nuren dzisiaj
                        ochlonal i sie grzecznie pozegnal, co prawda zapowiadajac tajemniczo jakies
                        akcje odwetowe w realu. Ale tego to nie jestem pewna bo nuren tak pisze, ze
                        ciezko go zrozumiec. Czyli zostaje nasza Ukochana Ania, Obronczyni Narodu
                        Polskiego a Szczegolnie Wsi Polskiej, we Wlasnej Osobie.
                        • Gość: Scan Re: Do helgusi. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:09
                          Wiesz, Helgo - Mam w dupie głęboko tych Obrońców Narodu.
                          Tak z wirtualu jak i z realu. Kiedy moi przodkowie
                          potykali się z pohańcem - ci nawet świadomości nie
                          mieli. Czy wogóle byli? Na okopach Św. Trójcy wówczas?
                          Każdy musi mieć swoje miejsce w ordynku.
                          Na ścianie mam portret mojego Dziada Emeryka z dywizji
                          litewsko-białoruskiej. Spod Radzymina. I chrzanię te
                          dywagacje - bo to na krwi moich przodków wykuwała się ta
                          Rzplita. Tak pierwsza, jak Druga i Trzecia.
                          Z naszą rodzinną Madonną Wschodu ( bom Litwin) w
                          zawołaniu.

Pan Scan

_helga napisała:

>
                          > > Czyli Nasi Kochani Ulubieni w Narodzie?
                          > > Zakładając Nurnia jako czytacza gorliwego ND to
                          możliwe.
                          > > A ówże jako Jąder Zdrowy i Głos Opoki?
                          > > K(nurna) - szarada!
                          >
                          > Nuren chyba sie naprawde wystraszyl, bo nawet jego
                          koledzy nie lubia tego
                          > rodzaju literatury jaka popelnil i grozily mu kopy. Co
                          jak co, ale ci koledzy
                          > nie zapomna, ze jak sie banowanie zacznie, to latwo
                          sobie mozna odpowiedziec na
                          >
                          > pytanie, kto bylby pierwszy w kolejce do banowania.
                          Totez nuren dzisiaj
                          > ochlonal i sie grzecznie pozegnal, co prawda
                          zapowiadajac tajemniczo jakies
                          > akcje odwetowe w realu. Ale tego to nie jestem pewna
                          bo nuren tak pisze, ze
                          > ciezko go zrozumiec. Czyli zostaje nasza Ukochana
                          Ania, Obronczyni Narodu
                          > Polskiego a Szczegolnie Wsi Polskiej, we Wlasnej
                          Osobie.
                          • Gość: Lisek Re: Do helgusi. (raczej do Scana) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 02:19
                            smile)

Portret widzialem - potwierdzam.

Scanie, przeczytaj maila.

L.
                            • Gość: Scan Re: Do Liska - wyłacznie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:25
                              Veni.Vidi. Vici.
                              Prywatna wódka, Lisku kiciasty.
                              W zacnym gronie.
                              Bardzo Cię cenię. Mało takich jak Ty - z naszych Okopów.
                              Scan
              • Gość: Scan Re: Aniu, moze mi wytlumaczysz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:15
                Baba pijana - dupa sprzedana.
                • Gość: Ania Re:Masz racje Scan IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 01:22

> Baba pijana - dupa sprzedana.

Hela stanowczo dzis przedawkowala z Ignorkiem.A mowilam jak pijesz to nie pisz.
                  • Gość: Scan Re:Masz racje Aneczko - belgijeczko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:28
                    Bo zaglądanie komuś w majty ( i w czaszę) - to grzech
                    porubstwa.
                    Jakkolwiek ruja usprawiedliwa powyższe.
                    Czuj ciało!

>
                    > > Baba pijana - dupa sprzedana.
                    >
                    >
                    > Hela stanowczo dzis przedawkowala z Ignorkiem.A
                    mowilam jak pijesz to nie pisz.
                    • Gość: Ania ReDo szczanika IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 01:37
                      Casse toi espece de porc immonde.
                      Chcesz wojny ?No to bedziesz mial wojne
                      • Gość: Scan Re: ReDo szczanika IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:44
                        Miła moja Belgijeczko. Trywialnaś - fakt. Kładę to na
                        karb braku szaletów w Twym kraju. Kobiety - nawet
                        upadłej, różą smagać nie będę, jakkolwiek masz ją zawsze
                        u mnie dla Ciebie.
                        Twój Don Kichot.
                        • Gość: Ania Re: ReDo szczanika jeszcze jedno IP: *.upc.chello.be 08.02.03, 02:36
                          Dziekuje serdecznie Abe,pewnie bym sie dala oszukac tak jak ona.Myslisz ,ze nie
                          zrzzydnuje z pisania na forum?Oczywiscie,ze zrezygnujeiZrezygnowalm z pisania
                          na kraju zrezygnuje i na akrualnosciavh.
                          Trzeba bylo od razu powiedziec o co chodzi.MY CHCEMY MIEC NA TYM FORUM NASZE
                          GETTO ,no to sobie miejcie razem z wasza klezmerska muzyka.
                          Powiedz raz a dobitnie .Chcemy miec forum Zydow polskich na aktualnosciach,w
                          czym problem?Kto was wyrzuca?To wy wyrzucacie ludzi pod p^retekstem,ze za duzo
                          kopiuja,ze pisza kwietnie,itd...

.
                          • Gość: Scan Re: ReDo szczanika jeszcze jedno IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 02:49
                            Czy wiesz miła Aniu do czego Szopen komponował swe
                            Mazurki i Polonezy. Do Naszego Mazowsza, do wierzb
                            pochyłych,.. W łacinie one (te wierzby) tłumaczą sie
                            na "curva celina". Dobranoc.
                          • Gość: Krzys52 Mylisz sie Aniu. Nikt Cie nie wygania. IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 02:55

> Dziekuje serdecznie Abe,pewnie bym sie dala oszukac tak jak ona.Myslisz ,ze
                            nie
                            >
                            > zrzzydnuje z pisania na forum?Oczywiscie,ze zrezygnujeiZrezygnowalm z pisania
                            > na kraju zrezygnuje i na akrualnosciavh.
                            > Trzeba bylo od razu powiedziec o co chodzi.MY CHCEMY MIEC NA TYM FORUM NASZE
                            > GETTO ,no to sobie miejcie razem z wasza klezmerska muzyka.
                            > Powiedz raz a dobitnie .Chcemy miec forum Zydow polskich na aktualnosciach,w
                            > czym problem?Kto was wyrzuca?To wy wyrzucacie ludzi pod p^retekstem,ze za
                            duzo
                            > kopiuja,ze pisza kwietnie,itd...
                            >
                            > .
                            ..
                            Tu jest miejsce dla wszystkich choc bywalo, ze chwilowa przewaga cieszyli
                            sie "kwietni" - tak sie sklada, ze ludzie uwazajacy sie za prawicowcow lub/i
                            konserwatystow, a przy tym zwalczajacych przeciwnikow pewnych zachowan kk -
                            ktorych partyzanci napadali na niepoprawnych politycznie nowych uczestnikow i
                            na ogol zniechecali ich do dluzszego pobytu na F.A. Podobnie z pozornie luznymi
                            prawicowymi uczestnikami, ktorzy byli tu w zdecydowanej wiekszosci. Kogo nie
                            zalatwili "kwietni" ten wpadal pod zelowke dobranej reszty. Obawiam sie ze
                            bardziej konserwatywne nie bylo nawet F. Ciemnogrodu. Hiacek wymarzyl sobie
                            kontynuowanie tamtego stanu rzeczy. Tylko Perla z Miriam psuli mu szyki. Stad
                            te niecheci.
                            Popatrz na to F. teraz. Masz tu cala game roznych pogladow. Masz klerykalow i
                            antyklerykalow, socjalistow i liberalow, chetnych do podyskutowania o
                            literaturze czy tez polityce...I wlasnie o to chodzi.
                            Nie sadzisz?
                            ..
                            K.P.
        • Gość: Blong prrrr IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 01:00

> w ktorym w
          > afere wplatana zostala Gmina Zydowska - co mialo na celu podbechtanie
          > antyzydowskich sentymentow i pozyskanie nowych zwolennikow (patrz Blong i
          > Siedem).

ja nie mam zadnych antyzydowskich sentymentow, co wiecej, prawdziwych
          antysemitow /z pewnoscia ku zmartwieniu siodemki jego do nich nie zaliczam -
          ale tu nalezy spora grupa chicago idiots/ jesli mam ochote to "gnebie". Zreszta
          swoj staz forumowy rozpoczalem wlasnie od szturmu na jakiegos antysemickiego
          kretyna czym bylem przez niego pasowany na "dyzurnego zyda". smile)) Tym
          zabawniejsze to jest. bo ostatnio sie pare razy stalem arabusem. smile))
          Jesli jest faktem gmina - zauwaz ze kochanek ubeczki temu nie zaprzecza czyli
          nie mam powodu temu nie wierzyc - to moim zdaniem jest to jeszcze wieksze
          skurwysynstwo poza donoszeniem liczyc na autorytet "przesladowania mniejszosci".
          • Gość: Krzys52 Re: prrrr IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 02:41
            Gość portalu: Blong napisał(a):

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
            >
            > > w ktorym w
            > > afere wplatana zostala Gmina Zydowska - co mialo na celu podbechtanie
            > > antyzydowskich sentymentow i pozyskanie nowych zwolennikow (patrz Blong i
            > > Siedem).
            >
            > ja nie mam zadnych antyzydowskich sentymentow, co wiecej, prawdziwych
            > antysemitow /z pewnoscia ku zmartwieniu siodemki jego do nich nie zaliczam -
            > ale tu nalezy spora grupa chicago idiots/ jesli mam ochote to "gnebie".
            Zreszta swoj staz forumowy rozpoczalem wlasnie od szturmu na jakiegos
            antysemickiego kretyna czym bylem przez niego pasowany na "dyzurnego
            zyda". smile)) Tym zabawniejsze to jest. bo ostatnio sie pare razy stalem
            arabusem. smile))
            Jesli jest faktem gmina - zauwaz ze kochanek ubeczki temu nie zaprzecza czyli
            nie mam powodu temu nie wierzyc - to moim zdaniem jest to jeszcze wieksze
            skurwysynstwo poza donoszeniem liczyc na autorytet "przesladowania mniejszosci".
            ..
            Blong,
            takie wrazenie odnioslem przy jakiejs okazji, niemniej jesli pomylilem sie to
            przepraszam.
            Ten pokretny post Nurnia byl jednakze obliczony na owo podbechtanie
            antysemickich sentymentow. No i to ich zgubilo: zbyt duze apetyty. A tu nie
            wolno zbyt duzo na raz, bo udlawic sie mozna.
            Ponadto moje stanowisko w sprawie juz znasz, wiec nie bede sie powtarzal.
            Pozdrawiam
            K.P.
            • Gość: Blong Re: prrrr IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 03:02

> Blong,
              > takie wrazenie odnioslem przy jakiejs okazji, niemniej jesli pomylilem sie to
              > przepraszam.

moze to z tego powodu, ze broniac zydow nie czuje rownoczesnie obowiazku bronic
              izraela, ale to dla mnie dwie rozne sprawy i niezwiazane z tematem smile. Pewne
              jest jedno, antysemickich zapedow nie mam zadnych /trudno by lewicowiec,
              zwlaszcza liberalny lewicowiec byl antysemita smile/.

• _helga Re: prrrr 08.02.03, 03:34

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
                >
                > > Blong,
                > > takie wrazenie odnioslem przy jakiejs okazji, niemniej jesli pomylilem sie
                > to
                > > przepraszam.
                >
                > moze to z tego powodu, ze broniac zydow nie czuje rownoczesnie obowiazku
                bronic
                >
                > izraela, ale to dla mnie dwie rozne sprawy i niezwiazane z tematem smile. Pewne
                > jest jedno, antysemickich zapedow nie mam zadnych /trudno by lewicowiec,
                > zwlaszcza liberalny lewicowiec byl antysemita smile/.
                >

Ovczywiscie pod warunkiem ze jest liberalnym lewicowcemsmile
                • Gość: Blong Re: prrrr IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 03:37
                  z pewnoscia nie jestem liberalnym lewicowcem pochodzacym z zydowskiej
                  szlachty smile))
                  • _helga Re: prrrr 08.02.03, 03:38

> z pewnoscia nie jestem liberalnym lewicowcem pochodzacym z zydowskiej
                    > szlachty smile))

To dlaczego takie dziwne posty piszesz?
                    • Gość: Blong Re: prrrr IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 03:41
                      bo nie jestem chakierskim prawnikiem
                    • _helga No co, zapowietrzyles sie? 08.02.03, 03:43
                      _helga napisała:

> Gość portalu: Blong napisał(a):
                      >
                      > > z pewnoscia nie jestem liberalnym lewicowcem pochodzacym z zydowskiej
                      > > szlachty smile))
                      >
                      > To dlaczego takie dziwne posty piszesz?

Moze mi wytlumaczysz, jakim cudem liberalnemu lewicowcowi, za jakiego sie
                      przedstawiasz, moze odpowiadac na przyklad towarzystwo nurnia?
                      • Gość: Blong na tym polega wolnosc IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 03:49
                        przyjaciol nikt nie bedzie mi wybieral, wrogow poszukam sobie sam, dlaczego
                        kurwa mac bez przerwy poucza ktos w co wierzyc mam.
                        mowi ci to cos ?
                        • _helga Re: na tym polega wolnosc 08.02.03, 04:20

> przyjaciol nikt nie bedzie mi wybieral, wrogow poszukam sobie sam, dlaczego
                          > kurwa mac bez przerwy poucza ktos w co wierzyc mam.
                          > mowi ci to cos ?

mowi. Liberalnej lewicy w twoim wydaniu najblizej jest do nurnia. Ok. Przyjelam
                          do wiadomosci.
                          • Gość: Blong Re: na tym polega wolnosc IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 04:23
                            czyli jak juz jest tradycja na tym forum, znow nic nie zrozumiales
                            • _helga Re: na tym polega wolnosc 08.02.03, 05:36

> czyli jak juz jest tradycja na tym forum, znow nic nie zrozumiales

Tradycje forum to moze omowimy innym razem, wrazliwa stokrotko. Moze mi po
                              prostu odpowiedz na pytanie z wezszego zakresu: jak to mozliwe, zeby lewicowy
                              liberal zaprzyjaznial sie z nurniem. Na wszelki wypadek,gdybys nie pojal sam z
                              siebie, nie obrazam nurnia. Po prostu tak juz jest, ze ludzie, jesli w ogole
                              maja jakies poglady, i jesli je powaznie traktuja, to na pewne wypowiedzi musza
                              reagowac negatywnie, na inne pozytywnie. Popatrz na forum pod tym katem: tak
                              wlasnie ukladaja sie forumowe sympatie i antypatie. Nie wedlug absolutnej
                              jednolitosci pogladow, ale musza byc jakies niesprzeczne fragmenty tych
                              swiatopogladow, zeby sie ludzie zaczeli kumplowac.

Dlatego po prostu uwazam ze bujasz. Toz nuren to odwrotosc lewicowego liberala,
                              postac o tyle skrajnych wypowiedziach, ze trudno przypuscic, zeby jakikolwiek
                              lewicowy liberal je akceptowal. Zbieznego pola nie ma. Chyba, ze sugerujesz, ze
                              nuren to kryptokomuch i tylko tak udaje? Czyli przyjaciol ci nie wybieram,
                              tylko po przyjaciolach sadze, ze nie jestes zadnym lewicowym liberalem i
                              wciskasz kit na temat wlasnych pogladow.

Teraz pojales to pytanie, mam nadzieje? To powtorze jeszcze raz.
                              Jakim cudem zakumplowales sie z nurniem, skoro jestes (jak powiadasz) lewicowym
                              liberalem? Albo moze sprobuj jakos inaczej zdefiniowac wlasne poglady, zeby tej
                              sprzecznosci nie bylo?
                              • Gość: Blong Re: na tym polega wolnosc IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 05:45
                                ty sie przyjaznisz tylko i wylacznie z ludzmi o takich samych pogladach, hmm a
                                o czym rozmawiacie? O przodkach z zydowskiej szlachty czy o chakierach ?
                                biedny helgmut, juz rozumiem czemu widzisz swiat tak jednostronnie /dofarbowany
                                fantazja/.
                                i tak na marginesie zgoda w niektorych sprawach /jak naprzyklad skurwysynstwo
                                ubeckich gnid/ nie oznacza automatycznie przyjazni, z wyjatkiem watkow
                                obyczajowych /czy w sprawach dotyczacych powiedzmy etyki/ prawie nigdy sie z
                                nurnim nie zgadzalem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka