Gość: Ania Re: dziękuję wszystkim IP: 213.46.162.* 14.02.03, 18:53 andrzejg napisał: > i żegnam > > Andrzej. O co chodzi?Moge spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: dziękuję wszystkim IP: *.shalom.gov.il 14.02.03, 20:05 Gość portalu: Ania napisał(a): > O co chodzi?Moge spytac? Może boi się aby go nie zlustrowano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: o to chodzi? IP: *.ima.pl 14.02.03, 19:00 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4635409&a=4635887 Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Andrzeju__ i ja dziękuję 14.02.03, 19:59 Andrzeju Było mi bardzo miło ciebie poznać. Chyba jako jedyny reprezentowałeś tu na forum klasę polskich przedsiębiorców i to takich, którzy umieją sobie uczciwie poradzić w naszym skorumpowanym systemie. Wyróżniłeś się jako przedstawiciel polskich przedsiębiorców czymś dla mnie WYJĄTKOWYM. Tym mianowicie, że NIE ograniczyłeś swoich zainteresowań życiowych tylko do powiększania zawartości swojego i rodzinnego portfela. Interesowałeś się WSZYSTKIM co składa się na dobre i godne życie i takim cię zapamiętam. Życzyłabym sobie, by mój syn trafił na takiego pracodawcę. A jednak żal. Żal, że odchodzisz, że i ty masz już dość tego forum. Pozostaje mi mieć nadzieję, że podjąłeś decyzję o odejściu z własnej i nieprzymuszonej woli, a nie na skutek gróźb i donosów jak inni. Tobie nikt tu chyba nie ma podstaw niczego zarzucić. Ja na pewno nie. Chyba nie byłam dla ciebie zbyt uciążliwą dyskutantką. Więcej cię czytałam niż rozmawiałam z tobą. I jeszcze coś nie bezpośrednio w temacie, ale co przetaczało się jawnie i mniej jawnie na forum czyli polski antysemityzm. Wspominam o tym, bo Ania ustawiła mnie w jednym szeregu z lady_hawk. Jest to dla mnie ustawienie krzywdzące. Jak spotykam nowego człowieka, to nie zaczynam "badać" jego antysemityzmu. Chcę tego nowego człowieka poznać przede wszystkim jako CZŁOWIEKA. O tym jakie mam korzenie "wychodzi" w rozmowie na ogół przypadkiem tylko i TYLKO z powodów, żeby też ten człowiek mnie poznał. Gdybym była cyganką lub murzynką też by przecież na mnie patrzył i od tej strony. To proste i skomplikowane jednocześnie. Dla zwyczajnego CZŁOWIEKA raczej proste. I mam nadzieję, że dla ciebie fakt o moich korzeniach jest tylko pewnym faktem o mnie i niczym więcej. Życzę szczęścia w życiu zawodowym, rodzinnym i przyjacielskim. Pozdrawiam d_nutka do spotkania w lepszym świecie i )) na tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Andrzeju__ i ja dziękuję IP: *.shalom.gov.il 14.02.03, 20:07 d_nutka napisała: [...] > do spotkania w lepszym świecie > i )) na tym Sądzę że trzeba kogoś na tym forum pociągnąć do odpowiedzialności i wyciągnąć trzy tysiące postów aby mu udowodnić tę winę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:D-anutko IP: 213.46.162.* 14.02.03, 20:13 Pisalam o kompleksach na tle antysemityzmu i o reakcjach.Jezeli Ci sprawilo to przykrosc to bardzo przepraszam.Nawet przez mysl mi nie przeszlo stawiac Cie w jednym szeregu z Lady.Nie gniewaj sie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:do Jondrusia:) 14.02.03, 20:19 Jondruś, wiem, że masz co innego do roboty, ale jak się obrobisz to wpadniesz? Może przestraszyłeś się tylko duchów), bo tu ostatnio w nocy straszy, same duchy! Jak kur zapieje, to wracaj i nie opowiadj! pozdrawiam serdecznie hej! Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.w KULT... 14.02.03, 20:24 Analiza rabiniczna by rabbi.w tekst do analizy: ------------------------------------------------- *.shalom.gov.il ------------------------------------------------- słowo:"gov" <-------. "Każdy kto ma choćby my�l konieczno�ci [istnienia] "Państwa", jest to równe z bałwochwalstwem" Rabbi Joel Teitelbaum www.netureikarta.org/Purim%202002.htm płoń płoń na histori zakręcie - tu sie przewalajš socjalistyczne rzšdze... Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: o rabbi 14.02.03, 20:37 Gość portalu: pollak napisał(a): > hevenu shalom alehem Bluznierco, nie bluznij. Rabbi ci mowi ze obrazasz uczucia religijne. To sie zaloguj na przyklad jako mosad. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Donoszenie wam w krew weszlo:( 14.02.03, 20:25 Donoszenie wam tak w krew weszlo, ze nie potraficie sie powstrzymac od donosow nawet w watku goscia, ktory sie z forum zegna, dlatego ze ma tego typu "wojenek" dosyc. Danutko, to do ciebie pije. To juz zaczyna wygladac albo na zaawansowana mitomanie, albo na nalogowe klamanie. Ostatnia burze to ty wywolalas. Odezwa "do forumowych antysemitow" wzywajaca ich do czynu. Skutecznie zreszta, sodzac po nurniu. Lady H. tego rodzaju odezw nie pisze. Nie dosc ze donosisz, to jeszcze klamiesz ludziom prosto w oczy. Opamietaj sie, kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Salcie,Kretyn Miriam to sa donosiciele IP: 213.46.162.* 14.02.03, 20:29 _. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni dziękuję Danutko za list.... 14.02.03, 20:46 pewno kiedys odpowiem wazny list Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Andrzej, odpocznij sobie i wracaj. 14.02.03, 20:36 Ostatnio bardzo przyjemnie czytalo mi sie twoje posty. Ludzkie szalenstwo jest chwilowe i szybko sie o nim zapomina, a to co zostaje w pamieci, to przemyslana argumentacja i przemyslana prezentacja wlasnych opinii. Wbrew temu co widac na forum, ja z ostatniego miesiaca nie zapamietam zadnych pyskowek, tylko na przyklad wszczeta przez ciebie dyskusje na temat dyktatura vs. demokracja. A manipulacja? Ktos naduzyl twego zaufania? Zdarza sie. Takie jest zycie. Liczy sie to, co ty sam zrobiles i napisales. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze jeszcze cos twego autorstwa poczytam, a mze sie nawet bede miala okazje o cos poklocic? ) PS. Zebrales u mnie wiele plusow za elegancka forme pozegnania. Zywie nadzieje ze to tylko pozegnanie przed urlopem, a nie na stale. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Kto po nas Andrzeju? 14.02.03, 21:19 Czy będzie tu jeszcze na forum jakiś komitet pożegnalny gdy ja się oficjalnie pożegnam z forum? Jeden już raz był .Kto ma ochotę może sobie przypomnieć w wątku "Epitafium dla d_nutki". Miałam jednak też komitet powitalny Vist, nurni. Tyu, Carmina, tete, Tumisia, Abe, Limak....nawet 7-ka , Galba i Bykk w swoim specyficznym stylu. Ich już nie ma wiec co ja tu jeszcze robię? Czekam powitać innych? Następnych naiwniaków? Następnych marzycieli o lepszym wspanialszym świecie? Może się doczekam. Pozdrawiam 'nienarodzonych' jeszcze forumowiczów. Ciekawam tego nowego forumowego pokolenia. d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Nutki 14.02.03, 21:28 Nutka, co Ty? Znowu mnie zaliczasz źle? Jak to nie ma? Przecie stukam, jestem! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: dziękuję Tobie 14.02.03, 21:29 Ale nie żegnam, raczej "do widzenia" (mam nadzieję). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 dziekuje andrzeju IP: 202.108.191.* 16.02.03, 04:55 choc przyznaje ze "wziales mnie z zaskoczenia" pozdrawiam serdecznie liczac cicho na ciag dalszy nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Nostro 16.02.03, 05:20 Nostro, nie bądź delikatny! Jondruś już tutaj jest z nami dość długo, więc daj mu wyraźnie do zrozumienia, że "robi" nie tak jak trza! Można się obruszać, można się nie zgadzać, ale czasem trzeba po prostu być!!! Z kim mam się spierać np. o junię? Nie znam powodów "żegnania" się Jondrusia z F., ale myślę, iż tego nie przemyślał, myślę, że jak wypocznie, to wróci. pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 bykk'u, nie delikatnosc, to dyskusji ciag dalszy.. IP: 202.108.191.* 16.02.03, 05:27 rozmawialem ostatnio z andrzejem o dyktaturach argumentem przeciwko takowym byloby mieszanie sie moje do jego prywatnych decyzji a osobiste przekonanie ze po pozegnaniach nastepuja powroty zostawiam wszem i wobec na otarcie lez nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:do Nostro! 16.02.03, 05:51 Nostro, wcale nie chodzi o mieszanie się do czyichś decyzji! Wiadom. jak zechce tak postąpi, jego sprawa. Można jednak tak bezstronnego Forumowicza jakim zawsze był "andzrzejG" a ja zwąc go Jondrusiem, przyzwać go do pisania na naszym F.! To bez sensu, że uciekają ludzie, którzy nigdy nie byli "zamieszani" we wojenki forumowe! Z kim będę się kłócił o UE? Wiemy przecie, że Jondruś jest poważny, nie jakiś sikut od cytowania, wiem, że jest za UE, ale on przedstawia swoje racje, mi osobiście nie przekonuje, ale to jego prawo, ja jestem przeciw!!! Nie rozumiem całkowicie decyzji AndrzejaG!? Nie wiem o co chodzi? pozdrawiam Cię M. hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Oczom nie wierzę IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 12:30 Byłem kilka dni poza domem wiec rzuciłem sie do komputera jak dziki. Przeglądam sobie co nowego i...widzę, że Andrzej mi dziekuje. Chciałem już napisać, że nie ma za co i...z pewnym opóźnieniem dotarło do mnie sedno sprawy. Przejrzałem pocztę i różne strony regionalne. Herbst jest powodem do dumy lecz nie jest powodem do dawania nogi z F. Herbst - to po niemiecku jesień. Coż moze mieć jesień wspólnego z tym co czynisz u progu wiosny? Pozdrawiam jak zwykle janusz Odpowiedz Link Zgłoś