Dodaj do ulubionych

Stop koszernej moralności!

IP: *.emirates.net.ae 03.03.03, 11:42
Lobby żydowskie kształtujące opinię publiczną, samo prosi się o często
bezpardonową reakcję na swe działania. Sam staram się wyrażać wyważone opinie
i nieulegać emocjom, ale irytujące jest nad wyraz jeśli na próbę zwrócenia
uwagi adwersarzom, bezkrytycznie popierających "ortodoksyjno-koszerną"
wykładnię pewnych faktów, jaskrawie kłócących się ze zdrowym rozsądkiem,
poczuciem miary i sprawiedliwości, zacietrzewiają się w przekonaniu o
historycznej racji do bycia jedynymi ofiarami i jedynymi depozytariuszami
prawdy.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ogorek Re: Stop koszernej moralności! IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 11:52
      Gość portalu: gary napisał(a):

> Lobby żydowskie kształtujące opinię publiczną, samo prosi się o często
      > bezpardonową reakcję na swe działania. Sam staram się wyrażać wyważone opinie
      > i nieulegać emocjom, ale irytujące jest nad wyraz jeśli na próbę zwrócenia
      > uwagi adwersarzom, bezkrytycznie popierających "ortodoksyjno-koszerną"
      > wykładnię pewnych faktów, jaskrawie kłócących się ze zdrowym rozsądkiem,
      > poczuciem miary i sprawiedliwości, zacietrzewiają się w przekonaniu o
      > historycznej racji do bycia jedynymi ofiarami i jedynymi depozytariuszami
      > prawdy.
      >

Musisz byc troche bardziej konkretny.
      Bez konkretnych przykladow jestes Antysemita, ale tylko nieorganiczny.
      To tak jak stwierdzenie "wszyscy Polacy to pijacy i swinie".

Ogorek Zawodowy Antysemita z Bakami Krola Salomona Pawla VI

• Gość: snajper Stop amatorszczyźnie. IP: stin:* / 172.20.40.* 03.03.03, 12:35
        Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> Gość portalu: gary napisał(a):
        >
        > > Lobby żydowskie kształtujące opinię publiczną, samo prosi się o często
        > > bezpardonową reakcję na swe działania. Sam staram się wyrażać wyważone opi
        > nie
        > > i nieulegać emocjom, ale irytujące jest nad wyraz jeśli na próbę zwrócenia
        >
        > > uwagi adwersarzom, bezkrytycznie popierających "ortodoksyjno-koszerną"
        > > wykładnię pewnych faktów, jaskrawie kłócących się ze zdrowym rozsądkiem,
        > > poczuciem miary i sprawiedliwości, zacietrzewiają się w przekonaniu o
        > > historycznej racji do bycia jedynymi ofiarami i jedynymi depozytariuszami
        > > prawdy.
        > >
        >
        > Musisz byc troche bardziej konkretny.
        > Bez konkretnych przykladow jestes Antysemita, ale tylko nieorganiczny.
        > To tak jak stwierdzenie "wszyscy Polacy to pijacy i swinie".
        >
        > Ogorek Zawodowy Antysemita z Bakami Krola Salomona Pawla VI

Nie ma to jak zawodowiec. smile) Gary do garów, amatorze.

Pozdrawiam.
      • Gość: gary Re: Stop koszernej moralności! IP: *.emirates.net.ae 03.03.03, 21:14
        Gość portalu: Ogorek napisał(a):

> Musisz byc troche bardziej konkretny.
        > Bez konkretnych przykladow jestes Antysemita, ale tylko nieorganiczny.
        > To tak jak stwierdzenie "wszyscy Polacy to pijacy i swinie".
        >
        > Ogorek Zawodowy Antysemita z Bakami Krola Salomona Pawla VI

W opinii szczególnie niepochlebnej ale niestety będącej najgłosniej
        prezentowaną wobec nas w mediach(celuje w tym diaspora z USA), mnie jako Polaka
        organicznie wiąże się z antysemityzmem, więc podawanie jakichkolwiek argumentów
        nie ma sensu. Bezstronny obserwator zorientowany w temacie sam wie jak sprawy
        się mają. Post napisałem pod wpływem impulsu, wkurwiony ledwie skrywanym ale
        wyraźnie wyczuwalnym resentymentem przedstawicieli rodu Dawida z których
        opiniami zapoznawałem się przez kilka dni na różnych forach. Wiem że poznane
        opinie nie wyczerpują wszystkich możliwych perspektyw, ale niestety ludzie tacy
        jak Mosze obecny tu na forum w małym stopniu kształtują nasz wzajemny o sobie
        obraz.
        • Gość: Filip Nie pij tyle, chlopcze ! IP: 130.94.106.* 04.03.03, 01:11
        • Gość: Ogorek Re: Stop koszernej moralności! IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 16:32
          Gosc portalu: gary napisal(a):

> W opinii szczególnie niepochlebnej ale niestety bedacej najglosniej
          > prezentowana wobec nas w mediach(celuje w tym diaspora z USA), mnie jako
          > Polaka organicznie wiaze sie z antysemityzmem, wiec podawanie jakichkolwiek
          > argumentów nie ma sensu. Bezstronny obserwator zorientowany w temacie sam wie
          > jak sprawy sie maja. Post napisalem pod wplywem impulsu, wkurwiony ledwie
          > skrywanym ale wyraznie wyczuwalnym resentymentem przedstawicieli rodu Dawida
          > z których opiniami zapoznawalem sie przez kilka dni na róznych forach. Wiem
          > ze poznane opinie nie wyczerpuja wszystkich mozliwych perspektyw, ale
          > niestety ludzie tacy jak Mosze obecny tu na forum w malym stopniu ksztaltuja
          > nasz wzajemny o sobie obraz.

Gary,

przypominasz mi moja sytuacje sprzed okolo 2 lat.
          Wowczas kupilem komputer i zaczalem brac udzial w dyskusjach forumowych.
          Moja reakcja bylo troche mocniejsza niz Twoja.
          Jeden z moj postow - nie pamietam dokladnie, ale chyba nazywal sie "Czy jestem
          antysemita?" byl zdaje sie wowczas nie tylko dla mnie bulwersujacy. Zydzi
          wowoczas potwierdzili w wielu postach moja przynaleznosc do antysemitow.
          Od tego czasu konsekwentnie trzymam sie tej pozycji.

Polscy Zydzi w USA naturalnie poglebiaja wlasna i innych nienawisc do Polski
          prawie, ze kazdym sformulowaniem. Naturalnie, ze kiedy sie nienawisc sieje, to
          trzeba kiedy zebrac plony. Sami Zydzi niekiedy sa zaskoczeni, skad u nich tyle
          nienawisci. Niektorzy probuja sie nawet temu przeciwstawic.

Temat jest dosc rozlegly, ale punkt, ktory nie sa goje w stanie zrozumiec
          jest "swiadomosc" Zyda. To tak jakbys rosline pnaca sie po drzewie namawial,
          zeby zaczela zyc o wlasnych silach (tzn. bez tego drzewa). Naturalnie pomowi
          cie wowczas o chec mordowania itp. I przypuszczalnie bedzie miala racje. Moje
          porownanie dotyczy tutaj nawet calego panstwa Izrael - wyobraz sobie gdyby USA
          przestalo pelnic role drzewa.

Ale, na tym swiecie, kazdy ma jakas role, Zydzi tez. Pytanie jest, czy ten
          punkt widzenia jestes w stanie zaakceptowac. Zydzi ci w tym nie pomoga,
          poniewaz w ich "swiadomosci" mechanizmy obronne dotycza tylko pojec "oni"
          i "my" a nie "wszyscy". Wierze, ze oni naprawde mysla, ze caly swiat zamierza
          ich zniszczyc. Cala ich agresja jest jakby "obrona" przed "agresywnymi gojami".

Nalepsze jest, ze nazywaja to zdolnoscia przetrwania.

A ja caly czas szukam pozytywnych przykladow Zydow kochajacych Polske.
          I co jakis czas znajduje.

Ogorek Pnacy Sie Zawodowy Antysemita Dobroczynca Wszystkich Roslinnych Zydow
          Imperator Wiecznego Miasta
    • Gość: abc 10 Przykazan Kazio z Jedwabnego Wymyslil? IP: *.rdu.bellsouth.net 03.03.03, 22:28
      Moze Kowalski napisal przykazania na butelce po wodce? Kto cie , debilu
      nauczyl moralnosci, jak nie Zydzi? Bylbys nadal w swiecie Swiatowida. Ale
      teraz masz koszerna moralosc przez Mojesza ci darowana.

> bezpardonową reakcję na swe działania. Sam staram się wyrażać wyważone
      opinie
      > prawdy.
      >
      >
    • Gość: wikul Re: Stop koszernej moralności! IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 01:06

> prawdy.

Próbujesz swój antysemityzm zracjonalizować tak jakbyś miał wyrzuty sumienia .
      Co to za "adwersarze bezkrytycznie popierający ortodoksyjno-koszerną wykładnie
      pewnych faktów"(ufff ! co za bełkot) . Mógłbys to przetłumaczyć na j.polski ?
      • Gość: +++IGNORANT Był taki jeden, co Stachniuk sie nazywał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.03, 02:10
        Sława!

I nawet próbowałem czytać jego "Dzieje bez dziejów"

Straszna cegła...

Wywodził w niej iż... KOściół Katolicki zażydza Polskę...

Zaś pierwszym żydowskim spiskim antypolskim była... chrystianizacja!

Fajne, co?

Stefan kardynał Wyszyński głównym zażydzaczem XXw!

Ale swoją drogą starych prawdziwych Bogów żal...

Pozdrawiam!

Ignorant
        +++
        • Gość: Koszerny Re: Był taki jeden, co Stachniuk sie nazywał... IP: *.am.poznan.pl 04.03.03, 17:03
          +++ Ignorancie !
          Post jest o koszernej prawdzie, przekazywanej do wiadomości jako dogmat !
          Najlepszy przykład, to wypowiedź w publicznej dyskusji( telewizja plus) na
          temat Jedwabnego Krajewskiego( szefa stowarzyszeń w Polsce) ; " Polacy za
          pozwoleniem Niemców wymordowali Żydów w Jedwabnem " !!!!
          a teraz do rzeczy, uczony w mowie Krajewski chyba poda Polakom z imienia i
          nazwiska tych, którzy w czasie wojny zwrocili się na piśmie do niemieckiego
          dowództwa o pozwolenie na zamordowanie Żydów z Jedwabnego !!!!!!!!!!
          Dziwne, że skrupulatny IPN jeszcze tego właściciela takich dowodów nie
          przesłuchał.
          Może ten Krajewski uczony w mowie poda na co też pisemnie( ustnie) pozwoliło
          niemieckie dowodztwo( z imienia i nazwiska dającego pozwolenie) , no bo jeżeli
          pozwoliło to co pozwoliło ! i przedstawi na to niepodważalne dowody !!!
          Tak to nam przedstawia się koszerną prawdę !Dziw bierze, że nikt z dyskutantów
          nie zechciał tej koszernej prawdy zweryfikować u samego Krajewskiego.
          Czy Krajewskiemu , który tak odwraca kota ogonem, przyzwoity człowiek może
          podać rękę ???
          Oczywiście, że nie !
          • Gość: +++IGNORANT Re: Był taki jeden, co Stachniuk sie nazywał... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.03, 18:45
            Gość portalu: Koszerny napisał(a):

> +++ Ignorancie !
            > Post jest o koszernej prawdzie, przekazywanej do wiadomości jako dogmat !
            > Najlepszy przykład, to wypowiedź w publicznej dyskusji( telewizja plus) na
            > temat Jedwabnego Krajewskiego( szefa stowarzyszeń w Polsce) ; " Polacy za
            > pozwoleniem Niemców wymordowali Żydów w Jedwabnem " !!!!
            > a teraz do rzeczy, uczony w mowie Krajewski chyba poda Polakom z imienia i
            > nazwiska tych, którzy w czasie wojny zwrocili się na piśmie do niemieckiego
            > dowództwa o pozwolenie na zamordowanie Żydów z Jedwabnego !!!!!!!!!!
            > Dziwne, że skrupulatny IPN jeszcze tego właściciela takich dowodów nie
            > przesłuchał.
            > Może ten Krajewski uczony w mowie poda na co też pisemnie( ustnie) pozwoliło
            > niemieckie dowodztwo( z imienia i nazwiska dającego pozwolenie) , no bo
            jeżeli
            > pozwoliło to co pozwoliło ! i przedstawi na to niepodważalne dowody !!!
            > Tak to nam przedstawia się koszerną prawdę !Dziw bierze, że nikt z
            dyskutantów
            > nie zechciał tej koszernej prawdy zweryfikować u samego Krajewskiego.
            > Czy Krajewskiemu , który tak odwraca kota ogonem, przyzwoity człowiek może
            > podać rękę ???
            > Oczywiście, że nie !

Sława!

Ja czytałem ten niesławny raport IPN i sporo pisałem o niechlujstwie i paru
            badzo ciekawych faktach jak np te łuski z karabinu wprowadzonego do służby w
            rok po całym zajściu

barku i niekompeltnej i niekompetentnej exhumacji..
            i wielu niewyjąsnionych aspektach i faktach zastapionych zwykłą konfabulacją..

Pisalem, że wcale bym się nie zdziwił gdyby były tam zwłoki nie tylko żydów-
            ofiar ale i ofiar żydów...

Ale myślę,że w przeciwieństwie do żydów należy sparwę spokojnie i rzetelnie
            wyjasnić...

Sprawa ostatnio przycichła i chyba nie należy szukac nowej zwady z żydami?

Pozdrawiam!

Ignorant
            +++

PS Bo teraz Niemcy są ważniejsze od Żydostwa..
            • Gość: gary kilka uwag IP: *.xtec.es 04.03.03, 20:34
              Jedyne co może budzić zastrzeżenia to owa koszerna moralność nie ujęta w
              cudzysłów. Jeśli z kontekstu nie wynika to dość jasno i wyraźnie, to podkreślę,
              że nie zostało to sformułowanie użyte jako próba deprecjacji moralności
              żydowskiej jako takiej. Neleży je potaktować jako licentia poetica na
              okreslenie postawy tych Żydów, którzy wobec przeszłości i bliźnich stosują
              głeboko niesprawiedliwe oceny, zasłaniając się swoim tragicznym dziedzictwem.

Odczytywanie tych dwóch moich postów jako rzekomą próbę racjonalizacji
              antysemityzmu jest zupełnie nieuprawnione tak jak nadużyciem jest utożsamianie
              z antysemitami i “żydożercami” tych którzy zanim rzucą się na kolana próbują
              wyjasnić powody dla których mieliby to zrobić, zwłaszcza, ze istnieją
              przekonujące poszlaki wskazuje na to, że druga strona chętnie widziałaby ich w
              takiej pozycji z powodów zupełnie odmiennych od deklarowanych.*

@@@

Ogórku, patrząc na ludzi w pierwszym, rzędzie szukam w nich konkretnego
              człowieka. Nie darzę jednak sympatią tych którzy pomimo deklaracji, że chca
              mnie poznać, niemal cała energię trawią na znalezienie tylko tych gorszych
              stron mojej osobowości. Mam świadomość, ze wsród Żydów jest wielu, wspaniałych
              ludzi będących surowymi krytykami historii sle sprawiedliwymi wobec narodów
              ją tworzących.

@@@

Odnośnie Jedwabnego
              Historia mordu widziana jest na świecie w sposób jaki przedstawił ją Gross.
              Jego tezy są równie klarowne jak te przybite onegdaj na drzwiach kościoła w
              Wittenberdze przez Lutra. Jedyna różnica leży w intencjach. Autor nie dosyć,
              ze przemilczał albo niemal zupełnie zbagatelizował te sprawy na które wskazuje
              uwagę T. Strzembosz,*
              to w dodatku ocenę wydarzenia w Jedwabnem ekstrapoluje na całość stosunków
              polsko – żydowskich co jest zwyczajnie wrednym posunięciem.
              Ci którzy próbują się przeciwstawić jednostronnej ocenie Grossa i wyciąganiu
              zbyt daleko posuniętych wniosków, oskarżani są o próby wybielenia polskich
              bandytów, brak odwagi do zweryfikowania narodowej mitologi w obawie utraty
              dobrego samopoczucia, no i oczywiście o antysemityzm.

* www.rp.pl/gazeta/wydanie_010620/publicystyka/publicystyka_a_1.html
              **www.rp.pl/gazeta/wydanie_010331/publicystyka/publicystyka_a_2.html
              arch.rp.pl/a/rz/2001/01/20010127/200101270098.html
              • Gość: Ogorek Re: kilka uwag IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:09
                > Odczytywanie tych dwóch moich postów jako rzekomą próbę racjonalizacji
                > antysemityzmu jest zupełnie nieuprawnione tak jak nadużyciem jest
                > utożsamianie z antysemitami i “żydożercami” tych którzy zanim rzucą się na
                > kolan a próbują wyjasnić powody dla których mieliby to zrobić, zwłaszcza, ze
                > istnieją przekonujące poszlaki wskazuje na to, że druga strona chętnie
                > widziałaby ich w takiej pozycji z powodów zupełnie odmiennych od
                > deklarowanych.*

Nie chcialbym Cie specjalnie zmartwic, ale odznaczenie "Antysemita" otrzymuje
                sie za JAKIEKOLWIEK zaslugi krytykanckie dotyczace jednego lub wielu
                reprezentantow Narodu Wybranego. Niewiele w tym moze zmienic 1015 definicja
                kolejnej przez Zydow zdominowanej gazety.

W Niemczech Zydzi najpierw (nad)uzywaja tego epitetu w stosunku do Niemcow,
                ktorzy sie nawet przez pomylke odwrocili geograficznym tylem do Izraela. Potem
                oczywiscie jest dyskusja, co wolno wzgledem Zydow a co nie, po czym nastepuje
                podanie definicji przez syjonistow ze Zwiazku Zydow (co do ktorej nie
                protestuje zaden Zyd).

Jak sie kiedys wyrazilem w jakims poscie - Zydzie (szara masa) niezle jest
                rabana przez swoich Führerow. Sa oszukiwani, wyzyskiwani, spaczani w
                imie "Zydowskosci" i terroryzowanie historia krzywd Zydow.

Ekstremalnym punktem jest temat komercjalizacji Holocaustu.

> Ogórku, patrząc na ludzi w pierwszym, rzędzie szukam w nich konkretnego
                > człowieka. Nie darzę jednak sympatią tych którzy pomimo deklaracji, że chca
                > mnie poznać, niemal cała energię trawią na znalezienie tylko tych gorszych
                > stron mojej osobowości. Mam świadomość, ze wsród Żydów jest wielu,
                > wspaniałych ludzi będących surowymi krytykami historii sle sprawiedliwymi
                > wobec narodów ją tworzących.

Alez naturalnie. Co naturalnie nie usprawiedliwia faktu, ze Szaron morderca
                jest czolowym przestawicielem zydowskosci. Tak jak narod Goethe´go, opuscil sie
                kiedys na dzielnego Austriaka. Z takim samym entuzjazmem i przekonaniem, ze
                Führer to wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Naturalnie originalny Führer
                byl daleko lepszym organizatorem - ale kto wie co jeszcze Palestynczykow czeka.

> Odnośnie Jedwabnego
                > Historia mordu widziana jest na świecie w sposób jaki przedstawił ją Gross.
                > Jego tezy są równie klarowne jak te przybite onegdaj na drzwiach kościoła w
                > Wittenberdze przez Lutra. Jedyna różnica leży w intencjach. Autor nie dosyć,
                > ze przemilczał albo niemal zupełnie zbagatelizował te sprawy na które
                > wskazuje uwagę T. Strzembosz,*
                > to w dodatku ocenę wydarzenia w Jedwabnem ekstrapoluje na całość stosunków
                > polsko – żydowskich co jest zwyczajnie wrednym posunięciem.
                > Ci którzy próbują się przeciwstawić jednostronnej ocenie Grossa i wyciąganiu
                > zbyt daleko posuniętych wniosków, oskarżani są o próby wybielenia polskich
                > bandytów, brak odwagi do zweryfikowania narodowej mitologi w obawie utraty
                > dobrego samopoczucia, no i oczywiście o antysemityzm.

Jedwabne to jedna z typowych prowokacji zydowskich o fachowej nazwie hucpa.
                Czesc akcji finansowej "Holocaust".
                Takich przykladow jest wiele.

Ale tak naprawde niebezpieczne jest co innego.
                Ze smutkiem musze zauwazyc, ze brak (samo?)kontroli nad przedstawicielami
                Zydow, ale takze poziom ich generalnej swiadomosci (kontrolowanej przez
                przedstwicieli) wzgledem Polski, prowadza nieuchronnie coraz mocniej do
                antagonizmu pomiedzy Polakami Nie-Zydami i Polakami Zydami.
                W ciagu 2 lat - widze jak nastawienie Polakow Nie-Zydow do Polakow Zydow ma
                wyrazna tendencje negatywna.

Nie da sie ukryc, kazdy Polak Nie-Zyd, po zderzeniu sie z mysleniem Zydow
                (szezegolnie Zydow Polskich w USA) staje sie intelektualnym Antysemita. Od tego
                nie ma odwrotu. Mozna potem naturalnie opowiadac, jak sie ceni Einsteina i
                innych wybitne jednostki swiata Zydow, ale wirus zaczyna dzialac, czlowiek
                jest6 juz zainfekowany. Nie jest bowiem nikomu (na calym swiecie) latwo przejsc
                obok zniewag dotyczacych wlasnego kraju - Polacy Zydzi (dla sprawiedliwosci
                powiedzmy, ze nie wszyscy) nie znaja tych uczuc. Dla mnie tez to bylo duze
                zaskoczenie.

Taki czlowiek nie pojdzie na barykady, ale rzuci 1 lub 2 zdania tu i tam, poda
                pare przyklady wypowiedzi Zydow o Polsce w towarzystwie, wskaze na politykow o
                pochodzeniu zydowskim w rzadzie polskim i zacznie kojarzyc.
                Zydzi w swojej masie nie rozumieja efektow tego procesu - ich funkcjonariusze
                rozumia go lepiej niz my. Ten proces nazywa sie "przetrwaniem" - w
                przeciwienstwie juz by sie dawno zasymilowali. Kto z tego korzysta?

Juz nie nadazam z wydawaniem legitymacji.

Ogorek Socjolog Antysemita Spoleczny
                Morze Martwe, Plaza Kibbutz 2a
                Izrael

P.S. Pozytywnych cech Zydow nie mozemy zatem szukac na naszej plaszczyznie
                emocjonalnej i kulturowej. Rzuc okiem socjologa analisty na poszczegolne odezwy
                naszych Starszych Braci (takze Polakow) na tym forum.
                • rycho7 Koszerna moralnosc koncernow medialnych 05.03.03, 10:15
                  Poniewaz moi przedmowcy prawie wyczerpali temat wiec tylko przylacze sie do ich
                  opinii. Dazenie koncernu Agora do monopolizacji polskiego rynku medialnego zle
                  wrozy Polakom i stosunkom polsko-zydowskim. Oczywiscie zaraz podniesie sie
                  jazgot, ze Agora kieruja takze Polacy. Totez oswiadczam, ze to prawda, na
                  kierowniczym stanowisku jest tam Polak palacz kotlowy decydujacy samodzielnie
                  ile dorzucic wegla. Totez teza o kierownictwie jedynie przez Zydow jest
                  nieprawdziwa.
    • bimi Względność wolności 05.03.03, 10:42

> prawdy.

Dlaczego jest tak jak piszesz?

1. Bo na świecie są wolne media. Czyli każdy może sobie je kupić. A jak już
      kupisz odpowiednio dużo tych mediów, to masz praktycznie monopol. Więc
      pozostałą część możesz wykosić przy pomocy praw wolnego rynku...

2. Bo w USA jest wolność - demokracja. Czyli każdy może sobie kupić kampanię
      wyborcza i dorwac się do władzy. Szczególnie jak już ma wszystkie wolne media...
      Co ciekawe nie musi być wcale Amerykaninem - bo po co? Wystarczy, że poszuka
      barana, który zgodzi się być jego marionetkowym prezydentam. Im głupszego
      znajdzie, tym łatwien będzie mu nim sterować.

Resztę załatwia instynktowna wiara ludzi w to, że to, co im się, na każdym
      kroku, powtarza nie może być nieprawdą. A że media są wolne, ludzie są wolni i
      każdemu wolno głosować na kogo się chce, to większość głosuje na tego, kogo
      proponują im najbardziej lubiani prezenterzy telewizyjni. Bo na kogo innego?
      Przecież oni wszyscy sa tacy ładni i tak ładnie mówią...

Demokracja potrafi stać się niezłym bagnem. Paradokslanie, przy pomocy wolnych
      mediów... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka