Dodaj do ulubionych

Nowy kk Ziobro

03.10.06, 11:32
Protestuje za to prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej: - Powiem
brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili swojego mienia, zabijając
biednych!

Tragedia!!!!Gdzie prafa luckie? Zaloze sie, ze to bedzie pierwszy (po dlugiej
przerwie) watek blogu dolores.
Obserwuj wątek
    • palnick Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 12:21
      pozarski napisał:

> Protestuje za to prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej: - Powiem
      > brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili swojego mienia, zabijając
      > biednych!
      >
      > Tragedia!!!!Gdzie prafa luckie? Zaloze sie, ze to bedzie pierwszy (po dlugiej
      > przerwie) watek blogu dolores.
      -------

Czy kol. Hołda przytoczył jakieś badania, przykłady na poparcie swojej tezy?
      Jeżeli nie, jest zwykłym idiotą. (Również nie podaję wyników badań na wsparcie
      mojej oceny - mi też wolno).
    • palnick Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 14:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49691418
      Hołda smile)
    • jaceq Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 18:20
      > Protestuje za to prof. Zbigniew Hołda z Fundacji Helsińskiej: - Powiem
      > brutalnie: te przepisy zachęcają, by bogaci bronili swojego mienia, zabijając
      > biednych!

Ja powiem jeszcze brutalniej: te przepisy zachęcają też biednych, by bronili
      swego mienia zabijając bogatych! Tak! Czyli wszyscy są zachęceni. I bardzo
      dobrze! W ten sposób zabijani będą nie biedni, nie bogaci, tylko po prostu
      złodzieje, przez co będzie ich mniej.

Sędzia Podgórski, wiceprezes SR Warszawa Mokotów tę zmianę przyjmuje z uznaniem.
      Prof Hołda, ex-karnista Komisji Kodyfikacyjnej, obecnie na jurgielcie Fundacji
      Helsińskiej chwali za to możliwość orzekania kar poniżej jednego miesiąca. Za to
      ja nie spieszę się z chwaleniem, bo mogę pójść do pierdla np. za palenie
      papierosów w pubie, kiedy już lobby kardiologów przeforsuje swoje faszystowskie
      zakazy.

Ogólnie tendencje projektu nowego kodeksu widzę pozytywnie; wysokość niektórych
      kar, sposób traktowania recydywy i wysokość grzywien wyglądały na to, że ktoś
      chce sobie wyjątkowo podle zakpić z ofiar przestępstw.

Pozostając w temacie, nie mniej ciekawe od opinii prof. Hołdy (nie ma chyba
      takiej sprawy, o której by się ten facet nie wypowiedział) są opinie rozmaitych
      jaczejek korporacji prawniczych na temat projektu zabrania im uprawnień
      dyscyplinarnych wobec swoich członków (wyobraźmy sobie sąd dyscyplinarny Cosa
      Nostry sądzący jakiegoś mafioza za niepłacenie państwu podatków). Tu akurat szum
      był jak najbardziej do przewidzenia, tym razem jednak jaczejki wezwały
      internacjonalistyczną bratnią pomoc swoich zagranicznych kolegów po fachu (?),
      co dowodzi słuszności prastarego porzekadła, że ... ... łba nie urwie:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,69906,3659051.html
      • pozarski Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 18:27
        jaceq napisał:
        >
        > Ja powiem jeszcze brutalniej: te przepisy zachęcają też biednych, by bronili
        > swego mienia zabijając bogatych! Tak! Czyli wszyscy są zachęceni. I bardzo
        > dobrze! W ten sposób zabijani będą nie biedni, nie bogaci, tylko po prostu
        > złodzieje, przez co będzie ich mniej.

Dokladnie tak.
        • jaceq Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 19:01
          dodałbym jeszcze, że chyba nie jest to projekt Ziobry, tylko
          prawników-kodyfikatorów z ministerstwa (prof. Siemaszko???) Firmowanie przez
          Ziobrę niegłupiego (wreszcie!) projektu więcej mu przyniesie szkody, niż
          pożytku. Ziobro najlepiej by zrobił (jeśli oczywiście chce takich zmian) gdyby
          siedział cicho i ani mru-mru o projekcie.
          • pozarski Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 19:08
            jaceq napisał:

> dodałbym jeszcze, że chyba nie jest to projekt Ziobry, tylko
            > prawników-kodyfikatorów z ministerstwa (prof. Siemaszko???) Firmowanie przez
            > Ziobrę niegłupiego (wreszcie!) projektu więcej mu przyniesie szkody, niż
            > pożytku. Ziobro najlepiej by zrobił (jeśli oczywiście chce takich zmian) gdyby
            > siedział cicho i ani mru-mru o projekcie.
            >
            Dobrze wiedziac, bo myslalem, ze to dobry pomysl ministra.
            • jaceq Re: Nowy kk Ziobro 03.10.06, 19:16
              Pomysł może nawet i ministra (jemu akurat zdarza się wiele dobrych pomysłów, co
              przyznają nawet antyPiSowcy, tylko ta uległość wobec Przewodniej (i) Siły, to
              służalstwo wobec Republiki Kolesiów:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65649,3658980.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka