indris 22.03.03, 16:41 Duńskie ministerstwo obrony (chyba, cytuję z pamięci) ogłosiło,że Dania jest W STANIE WOJNY z Irakiem. Duńczycy są przynajmniej uczciwi. Jak teraz będą się wyłgiwać Miller i Kwaśniewski ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www.poprostu.pl MSWiA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 18:22 800 250 250 - to infolinia MSWiA do zgłaszania informacji o zagrożeniach terroryzmem oraz informowania społeczeństwa jak powinno się zachowywać. Poniżej zapis odbytej rozmowy: - Dzień Dobry. Chciałem się dowiedzieć czy Polska jest w stanie wojny z Irakiem? - Dzień dobry. Według prawa europejskiego tak, praktycznie - nie. - Jak to? teoretycznie tak, praktycznie nie? Czy polscy żołnierze wjadą na terytorium Iraku - Nie mogę udzielić takiej informacji. - Czy polskie wojsko ma zgodę władz Iraku na wejście na terytorium tego państwa? - Nie mogę powiedzieć, może mają? - Jeśli obce wojska wjeżdżają na terytorium innego kraju, bez zgody jego władz, to jak pan nazwie taką sytuację? To ważne. Nie wiem, czy pan czytał konstytucje? Wojnę może wypowiedzieć tylko Sejm. - Nie jestem upoważniony do takich dyskusji. Nie do tego służy ta infolinia. - Jak to? To jest telefon informacyjny polskiego rządu, a ja nie mogę się dowiedzieć, czy mój kraj jest w stanie wojny z innym krajem? - No, na pewno nie ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: MSWiA IP: *.chello.pl 23.03.03, 03:33 Gość portalu: www.poprostu.pl napisał(a): > 800 250 250 - to infolinia MSWiA do zgłaszania informacji o zagrożeniach > terroryzmem oraz informowania społeczeństwa jak powinno się zachowywać. Poniżej > > zapis odbytej rozmowy: > - Dzień Dobry. Chciałem się dowiedzieć czy Polska jest w stanie wojny z > Irakiem? > > - Dzień dobry. Według prawa europejskiego tak, praktycznie - nie. > > - Jak to? teoretycznie tak, praktycznie nie? Czy polscy żołnierze wjadą na > terytorium Iraku > > - Nie mogę udzielić takiej informacji. > > - Czy polskie wojsko ma zgodę władz Iraku na wejście na terytorium tego > państwa? > > - Nie mogę powiedzieć, może mają? > > - Jeśli obce wojska wjeżdżają na terytorium innego kraju, bez zgody jego władz, > > to jak pan nazwie taką sytuację? To ważne. Nie wiem, czy pan czytał > konstytucje? Wojnę może wypowiedzieć tylko Sejm. > > - Nie jestem upoważniony do takich dyskusji. Nie do tego służy ta infolinia. > > - Jak to? To jest telefon informacyjny polskiego rządu, a ja nie mogę się > dowiedzieć, czy mój kraj jest w stanie wojny z innym krajem? > > - No, na pewno nie ode mnie. Sam napisales do udzielania jakich informacji jest ten telefo to co sie dziwisz ze ni odpowiedzieli ci na zupelnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wag Re: Rządowi RP trudniej będzie łgać IP: *.pool.mediaWays.net 22.03.03, 20:48 Argumentacja rzadu ,Kwasniewskiego jest adekwatna do swiadomosci spoleczenstwa polskiego. Naszemu spoleczenstwu mozna wcisnac wszystko. " Wypelniamy zobowiazania sojusznicze" - Kwasniewski ,i co i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rządowi RP trudniej będzie łgać IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 00:28 Litości!!! Ludzie honoru nie biją (maltretują) leżącego, tym bardziej, iż o rząd chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Najpierw trzeba się coś douczyć, zanim zacznie 23.03.03, 03:44 pisaś się glupoty. Często dochodzi do starć pomiędzy siłami zbrojnymi róznych krajów mimo braku stanu wojny. Były walki radziecko -chińskie, chinsko-wietnamskie, libijsko-amerykańskie, marokańsko-hiszpańskie i w żadnym z tych przypadków nie było stanu wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Najpierw trzeba się coś douczyć, zanim zaczni IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 06:35 Istota rzeczy w tym, iż bez ustalenia daty konfliktu i obowiązującego w tym okresie stanu prawnego, nie da się rozsądnie sprawy roztrzygnąć. Zatem wniosek o douczanie, jak najbardziej właściwy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Rządowi RP trudniej będzie łgać IP: *.acn.pl 23.03.03, 09:28 oglądając wczoraj w telewizji polskiej konferencję z udziałem generała amerykańskiego dowodzącego siłami koalicji zauwazyłam ,że general wymieniając państwa Koalicji wymienił cztery państwa: Amerka, Anglia, Australia i Dania . Polska nie była wymieniona. Odpowiedz Link Zgłoś