gini 28.03.03, 18:16 www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1396576.html Jakie sa w ogole koszta i kto je ponosi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 18:18 Krasnoludki!Oni wiedzą gdzie jest komnata bursztynowa!Pod zastaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba my mamy takie stowarzyszenie, a ono się nazywa IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 18:20 PODATNICY Hłe... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ładne sformułowanie 28.03.03, 18:28 "Wszyscy żołnierze, którzy lecą do Iraku, musieli wyrazić na to zgodę. Przedstawiciele wojska pytani przez PAP przyznali, że nie było takich przypadków, aby ktoś odmówił wyjazdu" Przypomina się stary dowcip: "Pan to musi bardzo kochać swoją żonę ? Oj muszę, muszę..." Dodam jeszcze, że obecnie trwa okres zmniejszania stanu liczebnego polskiej armii (czyli zwalnianie) a bezrobocie dochodzi do 19%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Ładne sformułowanie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 18:33 Naiwniaku!Bezrobocie licząne wg rzeczywistych liczb a nie tych co sa zarejestrowani w Urzedach pracy dochodzi do 48 procent! Taki to sukces komuchów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Ładne sformułowanie IP: *.krakow.pl 28.03.03, 19:01 Gość portalu: f napisał(a): > Naiwniaku!Bezrobocie licząne wg rzeczywistych liczb a nie tych co sa > zarejestrowani w Urzedach pracy dochodzi do 48 procent! > Taki to sukces komuchów! jak dotąd nie lubimy się na forum, ale z tym się zgadzam - zwlaszcza na wschodzie Polski istnieją całe połacie kraju, gdzie fizycznie nie ma żadnej pracy. Mam rodzinę pod Rzeszowem i Przemyślem. Kiedy się ich odwiedza, nikt nie pyta, czy dobrze zarabiasz. Pytają tylko, jaka praca, po czym z uznaniem kiwają głowami: "dobra, państwowa, stała i wszystkie składki masz." To nie jest bieda, to jest nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Ładne sformułowanie IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 19:08 Rozumiesz tło Jedwabnego?To własnie jest to!Przychodzi rusek -ruguje Polaków z pracy.i ustawia ci naprzeciw okna pomnik Stalina!Mało kabluje do Nkwd i całe rodziny znikają! A potem jest okazja zemscić się za mord twojej rodziny -w tym 2 letniej córeczki!Co byś zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba "f"ijoł, zacznij pić coś innego IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 19:21 bo czytać hadko skool ******************************************** Gość portalu: f napisał(a): > Rozumiesz tło Jedwabnego?To własnie jest to!Przychodzi rusek -ruguje > Polaków z pracy.i ustawia ci naprzeciw okna pomnik Stalina!Mało kabluje do Nkwd > > i całe rodziny znikają! > A potem jest okazja zemscić się za mord twojej rodziny -w tym 2 letniej > córeczki!Co byś zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: 'f'ijoł, zacznij pić coś innego IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 21:28 Gość portalu: babariba napisał(a): > bo czytać hadko > skool > ******************************************** > Gość portalu: f napisał(a): > > > Rozumiesz tło Jedwabnego?To własnie jest to!Przychodzi rusek -ruguje > > Polaków z pracy.i ustawia ci naprzeciw okna pomnik Stalina!Mało kabluje do > Nkwd > > > > i całe rodziny znikają! > > A potem jest okazja zemscić się za mord twojej rodziny -w tym 2 letniej > > córeczki!Co byś zrobił? Niech nic już nie pije , wystarczy . I tak pie.doli jak potłuczony . Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 18:35 Koszty są pewnie ośmiocyfrowe (about). Zapłaciliśmy oboje Bardziej wkurzająca może być za to odpowiedź na pytanie kto na tym zarobi. Tzn. np. szwagier którego ministra jest prezesem firmy, która załapie sie na rzucony w podziekowaniu przez wyzwolicieli iraku kontrakt na odbudowe czegoś-tam. itd... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 18:38 Szwagier czyli Siwiec? Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 18:40 No, na przykład Powinni gdzieś opublikować drzewa genealogiczne ich wszystkich, wraz z posadami. Mielibyśmy wszystko jak na dłoni. Bo dokładnie to sie nie orientuję, krzyżują sie spryciarze jak króliki... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 18:41 sothis666 napisał: > Koszty są pewnie ośmiocyfrowe (about). > Zapłaciliśmy oboje > Bardziej wkurzająca może być za to odpowiedź na pytanie kto na tym zarobi. Tzn. > > np. szwagier którego ministra jest prezesem firmy, która załapie sie na rzucony > > w podziekowaniu przez wyzwolicieli iraku kontrakt na odbudowe czegoś-tam. itd.. > . > pozdrowionka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=5103845 Obawiam sie, ze za kontrakt szwagra tez bedziemy musieli zaplaci, bo potrzebny jest wklad finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 18:47 polski demokratycznie wybrany rzad Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 18:54 Gość portalu: czapski napisał(a): > polski demokratycznie wybrany rzad Ze swoich wlasnych pieniedzy rzad placi?Czy z pieniedzy podatnikow? Ponoc mamy dziure budzetowa na nic w tym kraju nie starcza, a na wojne starcza? I jeszcze jedno panie czapski.Rzad nie jest wybierany demokratycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 19:13 No jak to, Aniu? To przecież demokratyczny rząd, który zgłasza sie do najbardziej demokratycznej z wojen w obronie demokracji! I demokratycznie za to zapłacimy. W nowym PIT-37 bedzie rubryczka "wojny sprawiedliwe o wolność i demokrację" - wpisz 4% kwoty z pozycji 67. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 20:56 rzad jest wybierany demokratycznie moja droga. demokracja posrednia tez jest demokracja. podstawowym celem kazdego polskiego rzadu jest dbanie o zachowanie bezpieczenstwa kraju. nasi rzadzacy uznali ze najlepszym sposobem na jej zagwarantowanie jest bliski sojusz z USA i podejmowanie dzialan ktore sie z tym wiążą. i tyle. wydaje sie pieniadze w Polsce duzo wieksze na duzo mniej istotne kwestie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Czapski, doucz sie troche... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 21:07 Gość portalu: czapski napisał(a): > rzad jest wybierany demokratycznie moja droga. demokracja posrednia tez jest > demokracja. podstawowym celem kazdego polskiego rzadu jest dbanie o zachowanie > bezpieczenstwa kraju. nasi rzadzacy uznali ze najlepszym sposobem na jej > zagwarantowanie jest bliski sojusz z USA i podejmowanie dzialan ktore sie z tym > > wiążą. i tyle. wydaje sie pieniadze w Polsce duzo wieksze na duzo mniej istotne > > kwestie Jak mozesz gadac takie bzdury? Ten skorumpowany do cna i bezradny rzad szuka dla siebie spadochronu (czytaj posadek w Unii lub USA). Akurat dobrze sie orientuje w sprawach finansow kraju wiec wiem, ze sojusz z USA guzik nam daje - poza nadziejami oczywiscie. Najwiekszymi inwestorami w Polsce sa Francja i Niemcy, do Unii idzie 70% naszego exportu, wiec nie gadaj glupot jesli sie na tym nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski a ty naucz sie czytac IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 21:10 ja nie mowilem o zwiazkach ekonomicznych, ale o "bezpieczenstwie" matolku. szkoda mi dalej pisac bo masz problemy z rozumieniem dluzszych tekstow pisanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toulouse~Lautrec To Ty musisz sie douczyć IP: *.idea.pl 28.03.03, 21:39 Odnosnie watków ekonomicznych ( co do kwestii bezpieczeństa pełna zgoda co napisał czapski - a Giedroić w tym wypadku tez by go poparł, w kazdym bądz razie Kiesiel na pewno ) to zauwaz ,ze zarówno Niemcy jak i Francja wiecej skorzystały i skorzystaja na fakcie otwarcia naszego rynku dla produktów z ich krajów ( nota bene dzieki nadwyzce importu z Polska , Niemcy zawdzieczaja dodatni ( nieco powyzj 0,5 punktu ) PKB. A Francuzi poza Telekomunikacje w jakie branze inwestują ? Ano w takie gdzie wystepuje szybki zwrot stopy zysku a zatem sieci marketów i hipmarketów - gdyby było inaczej i gdyby ten eksport do UE był na przyzwoitym poziomie to czy w kraju rosłoby cały czas bezrobocie ?? Rząd jest faktycznie w aktualnej postaci niereformowalny , na szczęście to nie ja głosowałem na ludzi z aktualnej koalicji, ale gdyby był rząd prawicowy to w aspekcie konfliktu irackiego decyzja o wyborze koalicjanta byłby taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 21:31 gini napisała: > Gość portalu: czapski napisał(a): > > > polski demokratycznie wybrany rzad > > > Ze swoich wlasnych pieniedzy rzad placi?Czy z pieniedzy podatnikow? Ponoc mamy > dziure budzetowa na nic w tym kraju nie starcza, a na wojne starcza? > I jeszcze jedno panie czapski.Rzad nie jest wybierany demokratycznie. Kto ma dziurę budżetową , ja nie , ty masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 18:57 Gość portalu: czapski napisał(a): > polski demokratycznie wybrany rzad Ten rzad nie ma własnych pieniedzy, wiec nie może płacic za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 20:58 kwestia nazewnictwa. a wiec placa polscy obywatele, ktrozy podjeli decyzje aby obrac sobie taki a nie inny parlament, ktory wybral taki a nie inny rzad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba ten cóść nie dostał mojej zgody na wydawanie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 19:27 moich pieniędzy na jakieś wojenkowe awantury. ******************************************** Gość portalu: czapski napisał(a): > polski demokratycznie wybrany rzad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: ten cóść nie dostał mojej zgody na wydawanie IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 28.03.03, 20:59 nie slyszalem o rzadzie ktory pytalby sie bezposrednio kazdego obywatela przed podjeciem kazdego wydatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba zgoda, ale tu nie chodzi tylko IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 21:23 o proste pytanie mnie - babariby - o zgodę na wydawanie moich pieniędzy. Chodzi o to, że jest to MÓJ, bo demokratycznie wybrany rząd. Nie jest tu nawet ważne, czy na polityczne zaplecze tego rządu ja osobiście głosowałem. Jest to MÓJ rząd i tyle. I jeżeli MÓJ rząd nie liczy się z MOIMI opiniami, a przy okazji z opiniami kilkudziesięciu procent społeczeństwa, to musi się liczyć z tym jak ja się zachowam przy okazji następnych wyborów. ********************************************* Gość portalu: czapski napisał(a): > nie slyszalem o rzadzie ktory pytalby sie bezposrednio kazdego obywatela przed > podjeciem kazdego wydatku Odpowiedz Link Zgłoś
malinax Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 19:03 ja place, pani placi, pan placi czyli spoleczenstwo? tak, spoleczenstwo. Pewne cytaty nigdy sie nie zestarzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 19:22 Na pewno nie płaci Ania.be Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? 28.03.03, 21:04 oleg3 napisał: > Na pewno nie płaci Ania.be A skad wiesz gdzie ja place podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? - Nie IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 21:37 ...nie twoja sprawa . gini napisała: > <a href="http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1396576.html"target="_blank">www1.g > azeta.pl/kraj/1,34308,1396576.html</a> > Jakie sa w ogole koszta i kto je ponosi? A co cię to obchodzi ? Płacisz za to ? Równie dobrze możesz się pytać kto płaci za pałace Saddama Husajna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Czy ja sie moge dowiedziec kto za to placi? - IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 21:52 Gość portalu: wikul napisał(a): > ...nie twoja sprawa . > gini napisała: (...) ********************************************* mię obchodzi, babariba Odpowiedz Link Zgłoś