Dodaj do ulubionych

We Wrocławiu rządzą posierpniowcy

12.11.06, 23:01
PO,PiS z KWRD(Komitet Wyborczy Rafała Dutkiewicza->czyzby zalązek nowej partii?)
z Dutkiewiczem na czele.

Haszu!LPR i SLD przegrały z kretesem.
Nie byłes na wyborach?
Obserwuj wątek
    • v.ci Re: We Wrocławiu rządzą posierpniowcy 12.11.06, 23:14
      Ale patrząc na poparcie dla Dutkiewicza (ok. 90 %) nieodparcie nasuwa się
      skojarzenie z Kim Ir Senem ...
      • andrzejg albo z Białorusią..jednak 12.11.06, 23:19
        v.ci napisał:

> Ale patrząc na poparcie dla Dutkiewicza (ok. 90 %) nieodparcie nasuwa się
        > skojarzenie z Kim Ir Senem ...

to były wolne wybory
        Jackiewicz nie musiał się wycofywac
        Dobrosz bardziej starać....

smile

a tak w ogóle to wina pewnego przełomu
        Ja jestem jescze z poklenia karmionego wizja ucieczki z ...Breslau
        na wschód

Moje dzieci są już Wrocławianami,tworzy się wrocławska społeczniośc
        brakuje nam jedynie naszego 'Lakonika',czy naszej 'Jasnej Góry'

ale będzie

a Dutkiewicz rzeczywiście się sprawdził.Oby tak dalej
        Oby nie sfiksował
      • wikul Re: We Wrocławiu rządzą posierpniowcy 13.11.06, 00:22
        v.ci napisał:

> Ale patrząc na poparcie dla Dutkiewicza (ok. 90 %) nieodparcie nasuwa się
        > skojarzenie z Kim Ir Senem ...

Chyba tylko tobie. Dokładnie 89 %.
        • v.ci 84,5 % - Białoruś to faktycznie lepsze porównanie 15.11.06, 15:10
          Gdyby to kandydat lewicy dostał 84,5 % Ty sam (i wielu innych) zapewne
          dołączyłbyś do grona porównujących go do Kim Ir Sena.

Tymczasem to moja skromna osoba od kilku lat kojarzy Wam się nieustanie z KRLD.

Przytocze parę pytań dotyczących Dutkiewicza :

Czy to przypadek, że skarbnik Wrocławia jest chrzestnym syna prezydenta, a
          prezydent był świadkiem na ślubie skarbnika? Czy to przypadek, że gmina Wrocław
          dofinansowuje działalność muzyczną przyjaciela prezydenta? Dlaczego miasto
          ukrywało przed rodzicami wrocławskich uczniów informacje o groźbie, którą do
          policji wysłała nieznana osoba? Dlaczego wrocławianie nie zostali poinformowani
          o liście, w którym anonim grozi podłożeniem ładunku wybuchowego w jednej ze
          szkół?

Za kadencji Dutkiewicza bezrobocie we Wrocku rzeczywiście znacznie spadło, ale
          ile z tych podobno 40 tys. miejsc pracy (oprócz Wrozametu) powstało
          rzeczywiście na terenie miasta? Przecież oaza zagranicznych inwestycji - gmina
          Kąty Wrocławskie nie podlega władzy prezydenta Wrocławia.

Wrocławski Rynek wygląda nieźle, ale czy całe miasto mu dorownuje? Czy np.
          osławiony "Trójkąt Bermudzki" przypadkiem dalej nie popada w ruinę?

Jak to jest, że w jednym z najbogatszych miast IV RP nadal jeżdzą te same stare
          tramwaje co za czasów moich studiów w 1991 r. ? Nawet ich nie przemalowano !
          • v.ci Re: 84,5 % - Białoruś to faktycznie lepsze porówn 15.11.06, 16:55
            Czy w ściągnięciu inwestorów pod Wrocław nie ma też zasługi ministrów oraz
            innych lokalnych samorządowców ?

To nie Dutkiewicz założył i inwestował w Uniwersytet, AE, Politechnikę
            Wrocławską i.in. uczelnie - kuźnie kadr zatrudnianych przez inwetorów.

Już za nim został prezydentem w samym Wrocławiu mieszkało 640 tys. ludzi, co
            stanowi duży rynek zbytu i spory rezerwuar siły roboczej.

Inny atut Wrocławia - świetne położenie - blisko granic Niemiec, Czech i
            Austrii, to też żadna zasługa Dutkiewicza.

I wreszcie to nie on wybudował autostradę przez Dolny Śląsk.
          • wikul Re: 84,5 % - Białoruś to faktycznie lepsze porówn 16.11.06, 21:59
            Co ma piernik do wiatraka. "Twoja skromna osoba" kojarzy sie z KRLD z innych
            powodów niż frekwencja i wyniki wyborów samorządowych w RP. A gdyby jakiś
            kandydat lewicy dostał np. 84,5 % to swiadczyłoby jedynie o lewicofenii na jaką
            zapadłaby określona procentowo liczba wyborców.
            Domyslam sie jednak ze tobie chodzi raczej o podejrzanie wysoki wskaźnik
            poparcia społecznego jaki otrzymał kandydat. Taki wskaźnik na Bialorusi
            rzeczywiscie móglby wzbudzić podejrzenia. Ważne nie kto głosuje lecz kto
            liczy głosy, mawiał podobno Stalin. Otóż różnica w wyborach między krajami
            demokratycznymi a totalitarnymi polega m.in. na możliwosci sprawdzania w
            komisji wyborczej prawidłowości procedur i liczenia głosów oraz na udziale
            w takiej komisji przedstawicieli wszystkich partii. Z zażenowaniem więc
            piszę te słowa bo wydaje mi sie że są to sprawy banalnie oczywiste.
            Nie od razu Wrocław zbudowano. Zamiast powtarzać plotki zapoznaj sie poważniej
            z planowanymi i realizowanymi inwestycjami wrocławskimi.
            www.wroclaw.pl/m3543/p6412.aspx
            www.wroclaw.pl/m3543/
            www.wctt.pl/projects.php?view=30
            www.wroclaw.dmkproject.net/inwestycje/index.php/ListaBiezacychInwestycji
            P.S.Zarzut do tramwajów chybiony, przynajmniej częściowo. W ostatnich latach
            poddano generalnym remontom znaczna częśc tramwajów. Tramwaje to nie autobusy,
            żywotność tramwajów to często kilkadziesiat lat a nie kilka jak autobusów,
            rozejrzyj sie po swiecie.
            W najblizszym czasie bedę we Wrocławiu to sprawdzę twoje plotki.
    • pan.scan Pan marszałek woj. dolnośląskiego - 15.11.06, 16:28
      Prawy i Sprawiedliwy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=52215174&v=2&s=0
      • patience Wroclaw jest dosyc wyjatkowy w skali Polski 15.11.06, 19:02
        Od 89 roku rzadzi miastem elita posierpniowa. Do tego rzadzi dobrze, czego
        wyrazem sa wyniki wyborcze. Miasto mialo sporego farta ze swoimi prezydentami, z
        elita miejska rowniez. Ma horyzont, jest kreatywna, zdecydowanie nie
        zasciankowa. Mozna powiedziec, utalentowani samorzadowcy, mimo ze czasem naleza
        do roznych partii, to jednak rzeczywiscie wszyscy silnie zorientowani na rozwoj
        lokalny i regionalny, traktuja to powaznie, jako priorytet. Znalazles scan jakis
        post krytyczny w ramach akcji wyborczej na temat marszalka, ale to nie ma
        znaczenia. Elita miejska jest tak dobra, ze np. osoba Dutkiewicza doprowadzila
        do podzialu w obrebie lewicy. Borowiki sie pozarly z SLD bo postanowily poprzec
        najlepszego ich zdaniem samorzadowca w miescie, Dutkiewicza. Napiecia PO-PiS na
        poziomie lokalnym tez wlasciwie nie istnieja. To jest bardzo dobra elita lokalna
        i kazdemu miastu takiej zycze, obojetnie z jakiej partii.
        • pan.scan Re: Wroclaw jest dosyc wyjatkowy w skali Polski 15.11.06, 19:16
          Mimo tej laurki, której nie kwestionuję, przyznasz, że Pan Marszałek nadużył
          urzędu do promowania swej osoby? Jak to się teraz nazywa - "odnowa moralna"?
          • patience Re: Wroclaw jest dosyc wyjatkowy w skali Polski 15.11.06, 19:29
            Jesli uzyl urzedu do promowania wlasnej osoby to ci przyznam racje, ze naduzyl.
            Ale sadze ze i bez uzywania by zostal marszalkiem. To jest naprawde dobra ekipa
            samorzadowa, nie ma znaczenia z ktorej partii. Jak sie pojawiaja jakies
            konflikty na linii PO-PiS to raczej z zewnatrz, kreowane przez salon
            krakowsko-warszawski. Mowie ci, ze nawet Borowiki popieraja Dutkiewicza. A poza
            tym jakies wylapywanie bledow w czasie kampanii wyborczej to normalne, bo to
            zywa ekipa, jest w niej prawdziwa konkurencja i zawsze chodzi o to kogo z
            jakiego ugrupowania bedzie wiecej. Ale to jest pozytywne, dzieki temu maja taka
            jakosc. Jak rzadko kiedy pochwalam elity polityczne, to w przypadku wladz
            lokalnych i regionalnych Wroclawia zdecydowanie popieram. Ale chyba to jest
            jedyne takie miasto w Polsce.

• andrzejg Re: Wroclaw jest dosyc wyjatkowy w skali Polski 15.11.06, 19:29
            niedługo poooleeeci
            • hasz0 ________________może tak obejrzeć orła od rewersu? 15.11.06, 23:54

Po Zdrojewskim we Wrocławiu prezydent Dutkiewicz zapewnił sobie poparcie PO i
              PiS-u i Samoobrony.
              Zanosiło się na 99 % więc zakresliłem kadydata LPR, Dobrosza znajęcego
              najlepiej z wszystkich wrocławskie problemy w tym sprawy roszczeń niemieckich.
              On wie, ze miasto to nie sam rynek!
              Samorząd we Wrocłąwiu nie musi się specjalnie starać - sami Niemcy dbają o
              resteraucję cennych zabytków, Unia o kolejne drogi mosty i plac Grunwaldzki
              jeśli nawet się coś przegapi to jakoś tam będzie
              brak pomysłu na celowy rozwój infrastruktury miasta z zachowaniem
              rozmachu ale i przestrzeni zgodnie z tradycją miasta akademickiego i osrodka
              utrwalonej wyrafinowanej kultury na wysokim poziomie
              tego wizerunku łaczącego klimaty wielokulturowości a nie drapaczy chmur i banków
              w centrach!

Marnuje się na nie przestrzeń, zasłania fantastyczną niepowtarzalną
              architekturę zieleni, brak pomysłu na poprawę komunikacji miejskiej
              Miasto skazane tak naprawdę na sukces z racji położenia i bliskości 5
              a nawet 8-9 stolic popada w coraz to większą stagnację.
              Sprawę ratuje sołtys Kobierzyc!
              Dutkiewicz może korzystając z jego aktywności spokojnie brylować w mediach,
              planować wielkie przedsięwzięcia i być dumnym z Wrocławia na billboardach, mimo
              że pozwala na np. totalną degrengoladę komunikacji miejskiej (paskudnie
              drogiej, stanowczo za rzadko jeżdżącej, wolnej i wiecznie się spóźniającej)
              albo na zakorkowanie miasta przez źle zaplanowane i koordynowane remonty dróg.
              Brud, zrujnowane schody, często toalety na półpiętrze. To dla wielu wrocławian
              codzienność. Na remonty do tej pory nie było pieniędzy. Co gorsza przez
              ostatnie cztery lata urzędnicy próbowali przekazać zarządzanie nimi w prywatne
              ręce i totalnie się skompromitowali. Dziś kamienicami znów bezpośrednio
              zarządza gmina. Gdyby podobne rzeczy miały miejsce np. w Warszawie, gdyby w
              Warszawie komunikacja działała tak, jak we Wrocławiu, mieszkańcy wywieźliby
              komisarza Marcinkiewicza na taczkach nie czekając na wybory. Wrocławianom takie
              drobiazgi nie przeszkadzają, wszak to tylko przejściowe trudności w mieście
              Dynamicznego Rozwoju – o skali tego dynamizmu niech świadczy brak sensownej
              pracy co zmusza młodych i wykształconych do ucieczki z Wrocławia do innych
              miast Polski.
              Oraz na Zachód. A Dutkiewicz jak tak jak poprzednik Zdrojewski zmarnował
              wczesniej parę milionów na zaległe odsetki, kary i niepłącone podatki
              wyrzuca wbłoto miliony na kampanię reklamową w Londynie
              - "WRACAJCIE do W-wia!"

Gdy studenci i pracownicy nie mogą znaleźć ani potwornie drożejących mieszkań
              ani stancji....
              Ale i tak Dutkiewicz jest najlepszy i nie ma wyboru - brak poważnej debaty na
              poziomie samorządu wybiera się ich dlatego, bo są znani i dlatego, że nie mają
              tak naprawdę poważnej opozycji z poważnymi pomysłami dla swoich miast.
              Zdrojewski wypłynął na powodzi pokazując się w TV
              gdy tymczasem Hasz słał pomoc z Lublina dla powodzian Wrocławian
              pół wagonu butli, kuchenek, koców, ponton, telewizor itd itp
              nie żadnych tam starych ubrań wszystko nieużywane...
              PÓŁ WAGONU Z 25 lat sentymentu do mojego miasta.....

Po przyjeździe wybudowałem DWIE ULICE glanc nowe
              a jak sami widzicie we Wrocławiu tak jak i w Polsce
              kazdy dobry uczynek musi być przykładnie ukarany

czytałem to u Piłsudskiego z 1905 roku poznałem sam w 1998
              a teraz widziałem na pomniku Dmowskiego w stołecznej TVP...
              ehhh....

• hasz0 A więc (na poczatku)__________proszę mi nie urągać 15.11.06, 23:58
                ani nie dziękować!
                Wrocławianie!
                • andrzejg pół butelki 16.11.06, 08:37
                  niech będzie mleka
                  Ty o takiej butelce mówisz,że jest w połowie pusta
                  Totalny brak optymizmu,destrukcja....takich ludzi się nie wybiera do władz
                  co zostało uwidocznione w ostatnich wyborach.LPR z Dobroszem na czele popłyneli
                  choc te ok. 7 % głosów na Dobrosza zadziwia
                  • hasz0 __________pół ja widzę PóŁ nie pustej i nie pełnej 16.11.06, 09:05
                    > Totalny brak optymizmu,destrukcja....takich ludzi się nie wybiera do władz
                    > co zostało uwidocznione w ostatnich wyborach.LPR z Dobroszem na czele
                    popłyneli > choc te ok. 7 % głosów na Dobrosza zadziwia

#: co zadziwa?
                    Jakiś konkret?

Dojeżdżasz do Galerii Dominikańskiej?
                    Nie? może tylko w innych godzinach?
                    Podoba Ci się autostrada od Wrocławia?
                    Pobocza? srodkowy pas? pas awaryjny? pralka?
                    jakośc betonu B20 w cenie B50? Jechałeś może taką od Katowic?

Dokad dojedziesz mostem Milenijnym?

łączy te wyremntowane i poszerzone odcinki?

A te z kolei ułątwiają jazdę i rożładowują korki?
                    Ma to jakiś sens TAKIE planowanie?

Te nowe się zdążą znisczyć! I Kołomyja od nowa!

Komu służy ta nowa linia tramwajowa od pl. Kromera?
                    Dlaczego nie wykorzystuje się mostów kolejowych
                    do udrożnienia miasta np. szynobusami? Za to zlikwidowano
                    Dw. Świebodzki w pobliżu Rynku. Itd itp.

Nie piszę Ci już o mieszkaniach.

ja widzę to co widzę CAŁOŚĆ a nie albo jedno pół labo drugie
                    jak mi to sugerowałeś
                    Ty krytykuj Tuska a ja Kaczora!
                    Nie!
                    Ja widzę, ze dla Dutkiewicza nie ma alternatywy bo wszyscy sa nim zachwyceni!
                    Ja widzę co robi! To co robi to konieczność bo są zapóźnienia!
                    Ma psuć? burzyć mosty? i tak są pozamykane remontami właśnie te które
                    łaczą arterie....wyremontownych dróg.

• hasz0 Aha! __________Prosiłem Cię nie uragaj 16.11.06, 09:06
                      nawet butelkami?
                      • hasz0 Napisz ++++sy i ----sy_______widzisz je? 16.11.06, 09:11
                        • andrzejg Re: Napisz ++++sy i ----sy_______widzisz je? 16.11.06, 11:06
                          ++++
                          ogromne inwestycje
                          w końcu ruszyły remonty dróg i do tego sa robione gruntownie
                          środowisko wrocławskie zaczyna sie utożsamiac z Wrocławiem
                          (do tej pory pokolenia stasze były jakby na walizkach)

-----
                          uciązliwości komunikacyjne związane z remontami
                          ale....

BĘDZIE LEPIEJ

(wydrukuj i powieś nad łozkiem, czytaj codziennie rano trzy razy)
                          Polepszy sie humorsmile
                    • andrzejg Re: __________pół ja widzę PóŁ nie pustej i nie p 16.11.06, 11:03
                      hasz0 napisał:

> > Totalny brak optymizmu,destrukcja....takich ludzi się nie wybiera do wład
                      > z
                      > > co zostało uwidocznione w ostatnich wyborach.LPR z Dobroszem na czele
                      > popłyneli > choc te ok. 7 % głosów na Dobrosza zadziwia
                      >
                      > #: co zadziwa?
                      > Jakiś konkret?

Zadziwia dość wysoki wynik wyborczy w porównaniu z wynikiem LPR

>
                      > Dojeżdżasz do Galerii Dominikańskiej?
                      > Nie? może tylko w innych godzinach?

Dojeżdżam w takich godzinach, abym nie musiał stac w korkach
                      Jestes zmuszony dojeżdżać w szczycie?

> Podoba Ci się autostrada od Wrocławia?
                      > Pobocza? srodkowy pas? pas awaryjny? pralka?
                      > jakośc betonu B20 w cenie B50? Jechałeś może taką od Katowic?

jechełem, całkiem dobrze mi sie jechało.Może masz za delikatny samochód?
                      To tez wina Dutkiewicza?

>
                      > Dokad dojedziesz mostem Milenijnym?

Beda budować obwodnicę.Będzie lepiej.

>
                      > łączy te wyremntowane i poszerzone odcinki?
                      >
                      > A te z kolei ułątwiają jazdę i rożładowują korki?
                      > Ma to jakiś sens TAKIE planowanie?
                      >
                      > Te nowe się zdążą znisczyć! I Kołomyja od nowa!

Będzie lepiej

>
                      > Komu służy ta nowa linia tramwajowa od pl. Kromera?
                      > Dlaczego nie wykorzystuje się mostów kolejowych
                      > do udrożnienia miasta np. szynobusami? Za to zlikwidowano
                      > Dw. Świebodzki w pobliżu Rynku. Itd itp.

Będzie lepiej
                      Ponoc ma być szybki tramwaj na Kiełcżów

>
                      > Nie piszę Ci już o mieszkaniach.
                      >
                      > ja widzę to co widzę CAŁOŚĆ a nie albo jedno pół labo drugie
                      > jak mi to sugerowałeś
                      > Ty krytykuj Tuska a ja Kaczora!
                      > Nie!
                      > Ja widzę, ze dla Dutkiewicza nie ma alternatywy bo wszyscy sa nim zachwyceni!
                      > Ja widzę co robi! To co robi to konieczność bo są zapóźnienia!
                      > Ma psuć? burzyć mosty? i tak są pozamykane remontami właśnie te które
                      > łaczą arterie....wyremontownych dróg.
                      >

Jest dobrym menedżerem i robi swoje.Przez te cztery lata zrobił duzo
                      Inwestycji mamy we Wrocławiu tyle,że praktycznie bezrobocie znika.
                      Ba!,Zaczyna brakowac ludzi do pracy.Widziałes te ogłoszenia na witrynach
                      'dam pracę'.Nie?
                      >
                      >
                      >

a jeśli chodzi o autostradową obwodnice Wrocławia, to wszyscy czekaja na podpis
                      pisowskiego wojewody.Zdąży do grudnia?Jak nie zdązy, to na pewno będzie to
                      wina PO i Dutkiewicza.

Rozluxnij się.Wiecej optymizmu
                      Zycie jest piekne
                      • hasz0 ja chcę jeszcze lepiej niż "będzie lepiej" czyli 16.11.06, 11:11
                        żeby było dobrze na tyle, na ile mogło juz być!

AG:
                        jeśli chodzi o autostradową obwodnice Wrocławia, to wszyscy czekaja na podpis
                        > > pisowskiego wojewody.Zdąży do grudnia?Jak nie zdązy, to na pewno będzie to
                        > wina PO i Dutkiewicza.

Przetargi zakończone?

Jesli tak czy nie jest to zasługa PiS-owskich poprawek do
                        przetargów?
                        • hasz0 ja chcę jeszcze lepiej a jesli będzie gorzej to 16.11.06, 11:14
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52126196&a=52133902
                        • andrzejg Re: ja chcę jeszcze lepiej niż "będzie lepiej" cz 16.11.06, 11:27
                          hasz0 napisał:

> Przetargi zakończone?
                          >
                          > Jesli tak czy nie jest to zasługa PiS-owskich poprawek do
                          > przetargów?

Podobno wszystko jest gotowe - kasa z budżetu,z unii,ziemia wykupiona
                          Niewątpliwie pisowskie poprawki pomogły.

Tylko ten podpis wojedwody.Ten podpis jest obwarowany róznymi konsultacjami,
                          tak więc może sie zdazyc, ze nie zdąży.Wtedy d... blada i będzie na PiS
    • jenisiej Wrocław to zaścianek, patrząc nieco szerzej 16.11.06, 00:44
      Tłuczecie się o ten swój śmietnik, ale brak Wam szerszej wizji. W moim xięstwie
      Wasz wysłannik dał dupy, a Gorzów Wielkopolski ma stale szansę na uczynienie
      Warszawy swym lennem.
      • szach0 Re: Wrocław to zaścianek, patrząc nieco szerzej 16.11.06, 08:17
        ja się nie tłukę mój miły Jeniseju
        specjalnie wszedłem po raz pierwszy w życiu na wrocławski watek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=41965707&v=2&s=1
        żeby zrozumieć o co mnie posądzasz...

...ale ja nie patrzę na Wrocław - ani jako Zabużanin,
        widzący w swoim mieście mityczne miasto "nima jak we Lwowi"
        ani jako rodowity "Dolnoślązak"
        bo to tylko i aż miasto mojej młodości ale nie dorosłego życia
        i to przyjeżdżając po latach sentyment nie przysłania mi wad Wrocławia,
        wynikających właśnie ze stępionego obiektywnego krytycyzmu.

I żaden odmalowany rynek ze szkaradną fontanną i odnowionym ratuszem
        nie jest w stanie mi przysłonić realiów.
        To co jest dziś to jedynie podgonienie zapóźnień - dzieki...
        klęsce powodzi!

A karygodnym i nieusprawiedliwionym, największym i niedopuszczalnym
        zaniedbaniem jest makabryczna sytuacja komunikacyjna spowodowana
        własnie tym lwowskim, lekkomyslnym i beztroskim sobkostwie, szarogęsieniu się
        na zapyziałych ogródkach działkowych, lwowsko-profesorskim zacietrzewieniu
        Wielkiej Wyspy, pieniactwo co horrendalnie opóźniło prawne przejęcie terenów
        pod obie obwodnice i nowe mosty!

Urzędnicy z kolei sprzedają każdy centymetr pozbawiając Wenecji Północy
        jej niepowtarzalnego charakteru.

Wyrzuca się na bzdury jakieś fontanny albo tenory czy fuszerki jak np. A4
        kupę forsy z budzetu, z Unii i z Warszawy

Zmarnowana szansa na fajne miasto na które czekałem 25 lat!

A spróbuj cos powiedzieć... z najlepszą intencją...ech

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=41965707&v=2&s=1
        • pozarski Re: Wrocław to zaścianek, patrząc nieco szerzej 16.11.06, 10:20
          Haszu,Wenecja polnocy to Sztokholm.Dla Wroclawia musisz wymyslec cos innego,bo
          sie obraze.

___
          a teraz tylko gwalcic koty Kaczynskiego...
          autor-drf
          • hasz0 Re: Wrocław to zaścianek, patrząc nieco szerzej 16.11.06, 10:50
            Adam Mickiewicz, polski poeta, publicysta i działacz polityczny:

To również Petersburg. Niech bedzie Wenecja Wszechklechistanu.

Adam MickiewiczO carze i Petersburgu:
            „Przypomniał Paryż - wnet paryskie place
            Kazał budować. Widział Amsterdamy -
            Wnet wodę wpuścił i porobił tamy.
            Słyszał, że w Rzymie są wielkie pałace -
            Pałace stają. Wenecka stolica”

• pozarski Re: Wrocław to zaścianek, patrząc nieco szerzej 16.11.06, 11:14
              Ok.Wycofuje grozbe,bo to jednak wieszcz.

___
              autor-drf
            • hasz0 _______________Wrocław zasługuje na lepszy klimat 16.11.06, 12:30
              zdrowszy tzn. ostrzejszy i mniej mglisty...

na więcej mostów, więcej widoków, także tych na przyszłość

Więcej tramwajów nawet wodnych

mniej słów na wiatr i mniej pantomimy politycznej w TV4

więcej gładkich ulic a mniej gładkich słów...

Mniej zalewania, mniej pogrywania w rynku,
              więcej gejzerów pomysłów mniej wodotrysków
              na pokaz z rynkowymi fontannami złudzeń etecetera

• andrzejg Re: _______________Wrocław zasługuje na lepszy kl 16.11.06, 13:00
                hasz0 napisał:

> zdrowszy tzn. ostrzejszy i mniej mglisty...
                >
                > na więcej mostów, więcej widoków, także tych na przyszłość
                >
                > Więcej tramwajów nawet wodnych
                >
                > mniej słów na wiatr i mniej pantomimy politycznej w TV4
                >
                > więcej gładkich ulic a mniej gładkich słów...
                >
                > Mniej zalewania, mniej pogrywania w rynku,
                > więcej gejzerów pomysłów mniej wodotrysków
                > na pokaz z rynkowymi fontannami złudzeń etecetera
                >

Dlaczego nie startowałeś do samorządów?
                Mógłbyś to wszystko zrealizować.Pomysły masz.
                Teraz tylko checi do działania.

Oddałbym na Ciebie głos.
                • hasz0 Nie ryzykuj! Nakazałbym zdrowe odżywianie bo 16.11.06, 13:11
                  nie będzie miał juz kto leczyć
                  a nie wiem czy wiesz o najwazniejszym warunku zdrowia

...jesteś tym co jesz!

Potem geny, srodowisko, antygeny itd
                  • andrzejg Re: Nie ryzykuj! Nakazałbym zdrowe odżywianie bo 16.11.06, 13:41
                    hasz0 napisał:

> nie będzie miał juz kto leczyć
                    > a nie wiem czy wiesz o najwazniejszym warunku zdrowia
                    >
                    > ...jesteś tym co jesz!
                    >
                    > Potem geny, srodowisko, antygeny itd

Spokojnie możesz jeść to co zrobię
                    Zgagą Ci się nie cofnie
      • zupagrzybowa Wrocław to Najciekawsze miasto w Europie... 16.11.06, 13:35
        wink))

www.krasnale.pl/
        • hasz0 Wrocławski krasnal do niesłownej sierotki 16.11.06, 13:57
          Miałem nadzieję, że mi zyścić miano,

Tak jako było z chucią obiecano;

Ale co komu rzecze białagłowa,

Pisz jej na wietrze i na wodzie słowa.

• pozarski Re: Sprawdź czy nie masz otyłości typu śmiertelne 16.11.06, 13:19
      Niestety Haszu,samo zycie jest typu smiertelnego.

___
      autor-drf
      • hasz0 roznoszone drogą płciową 16.11.06, 13:30
        czytałem o jakichś niesmiertelnych robalach
        - się nie starzeją!
        • hasz0 jest nadzieja 16.11.06, 13:45
          archiwum.wiz.pl/1999/99044100.asp
          • drf hatikva? 16.11.06, 22:06
            yes
            wink
            • abprall Re: hatikva? 16.11.06, 22:10
              be careful , nie porządaj imienia mojego nadaremno ..
              • patience Re: Ne0hieroglify 16.11.06, 22:17
                Sloneczko wygladajace zza chmurki:
                ~@

smile
                • hasz0 melodia hymnu do odsłuchania 17.11.06, 07:35
                  www.izrael.badacz.org/izrael/symbole.html
    • andrzejg D...blada Haszu 19.11.06, 22:44
      wyglada na to,ze wojewoda z Twojej opcji nie zdążdy z podpisem
      AOW znów sie odwlecze.Będzie szum, bo wojewoda , jak to pisior,
      juz zwaka na innych, a to jego ewidentna wina.
      • hasz0 Re: D...blada Haszu 21.11.06, 08:44

________A niech to szlak... poprowadzi!
        Znowu PiS-iory winne?

Ta B20 zamiast B50, pralka z betonu "polepszajaca" hamowanie
        kół obracajacych się wiekszą część czasu pracy ABS-ów w powietrzu
        bez siły tarcia co powoduje wyłączenie hamulców z powodu
        nieistniejącego "poślizgu",
        ...
        śmierci fundowanej już dwa lata temu 31 -latkowi przez Jelfę
        co skłoniło Wojtka do wystawienia mi Blankietu obrońcy
        "PiS-iarskich morderców"

a może i nawet co byłoby duzo, duzo gorsze antysemitów?

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_061121/druga_strona_a_2.html
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_061121/pierwsza_strona_a_5.html

• andrzejg Re: D...blada Haszu 21.11.06, 11:12
          hasz0 napisał:

>
          > ________A niech to szlak... poprowadzi!
          > Znowu PiS-iory winne?

Diabli wiedzą kto.
          Poczekajmy, moze jednak mu sie uda.
          • hasz0 Re: D...blada Haszu 21.11.06, 11:53
            To będzie wtedy czysty przypadek jak z gospodarką
            czy jednak zasługa PiS-u?
            • andrzejg Re: D...blada Haszu 21.11.06, 12:18
              hasz0 napisał:

> To będzie wtedy czysty przypadek jak z gospodarką
              > czy jednak zasługa PiS-u?

Jak podpisze?
              To jego psi obowiązek pchac sprawy Wrocławia do przodu
              Widze ,że jeden podpis ma decydować o zasługach.
              O nie.
              Ta sprawe pcha wielu ludzi.

A gospodarka???
              No cóż - mogło byc lepiej smile
              • hasz0 Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:48
                OTWARTY Okrągła rocznica wprowadzenia tzw. „Planu Balcerowicza” posłużyła
                redaktorom Gazety Wyborczej i gazeta.pl za pretekst do podsumowania okresu
                przemian ustrojowych w Polsce. Niestety, artykuły Danuty Zagrodzkiej, Wojciecha
                Szackiego, Konrada Niklewicza i Patrycji Maciejewicz oraz Witolda Gadomskiego
                dotyczące tej problematyki nie spełniają elementarnych warunków rzeczowej
                dziennikarskiej analizy.
                Stopień nierzetelności oraz rażące błędy sugerują manipulację, przywodząc na
                myśl fałszerstwa, jakich dopuszczały się media w okresie PRL, które redaktorzy
                GW przecież krytykują.
                Powstaje zatem poważna wątpliwość odnośnie intencji autorów. My, niżej
                podpisani, stanowczo protestujemy przeciwko podobnym praktykom! Zdając sobie
                sprawę z prawa do publicznego wyrażania własnych opinii i poglądów, pragniemy
                przypomnieć, iż niedopuszczalne jest opieranie analiz na fałszywych danych oraz
                włączanie do nich nieprawdziwych faktów, czy podsuwanie fałszywych wniosków
                celem wprowadzenia odbiorców w błąd. Działanie jakiego dopuścili się w/w
                redaktorzy stanowitakże jawne pogwałcenie zapisów „Karty etyki mediów”, która
                zobowiązuje ich do obiektywnego, rzetelnego, możliwie wielostronnego omawiania
                i analizowania faktów orazprocesów społecznych. Przyzwoitego dziennikarza
                obowiązuje także skrupulatna ocena źródeł i sprawdzanie prawdziwości dostępnych
                informacji. Redaktorzy Gazety Wyborczej nie spełnili żadnego z tych
                podstawowych wymogów, zaś ich własne quasi-statystyczne opracowania
                przedstawili opinii publicznej jako rzetelną analizę porównawczą, co budzi
                nasze tym większe oburzenie.

Jako dowód przytoczonych nadużyć do listu załączamy analizę rzeczową. za łą
                cznik nr 1 – li st a pod p i s ów za łą cznik nr 2 – ana l iza rzeczowa
                • hasz0 Re: Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:49
                  nr.freshsite.pl/list_otwarty.pdf
                  • hasz0 Re: Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:51
                    myslozbrodnia.blogspot.com/2006/08/krgosup-leszka-balcerowicza.html
                    • hasz0 Re: Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:51
                      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=184
                    • hasz0 Re: Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:53
                      archiwum.naszdziennik.int.pl/index.php?type=topic&forum=31&id=442
                    • hasz0 Re: Ze mogło byc lepiej to ja już piszę od 16 lat 21.11.06, 15:56
                      www.wprost.pl/ar/?O=94795
                    • hasz0 Tu spróbuj sam wyłapać słabość obrony Balcerowicza 21.11.06, 16:04
                      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,72239,3666525.html
                      • hasz0 Orientujesz się już, ze znalazłeś się w grupie 21.11.06, 16:32
                        ironistów wpadających we włąsne dołki
                        razem z Panem Skanem?
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52597118&a=52598519
                        AG:
                        Haszu!LPR i SLD przegrały z kretesem.
                        Nie byłes na wyborach?
                        • hasz0 Zajmij się tymczasem na chwilkę swoją PO 21.11.06, 16:45
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=52593090&v=2&s=0
                          • andrzejg ależ spokojnie Haszu 21.11.06, 16:50
                            1.Nie moje PO
                            2.No właśnie.Od 16 lat trąbisz,że mogło byc lepiej
                            I co?
                            Teraz przestałes trąbić , bo u władzy są Twoi
                            A ja właśnie pokazałem Ci, że piłeczka jest teraz u pisiorków
                            Co platfusy,czy inna swołocz, zepsuły to już se ne vrati
                            Piłeczka jest u tych co mieli naprawiac, co to mieli inaczej
                            I co?
                            Ano to samo, czyli d.. blada

Dlaczego nie psioczysz?
                            Teraz to i Unia jest milsza i bliższa sercu , bo Kaczorek nad wszystkim czuwa
                            • hasz0 Re: ależ spokojnie Haszu 22.11.06, 08:16
                              zacznę psioczyć w tym samym momencie
                              gdy cokolwiek pochwalicie.

Po cóż mam dublować podwójne:

nie tylko przerysowane ale i wyszydzone?
                              - NOBLESSE OBLIGE!
                              Z szaconkiem...
                              • hasz0 ________Popatrz jak tu naprawdę usprawiedliwia się 22.11.06, 08:24
                                ANTYPOLSKIE NIEPRAWOŚCI hołubione od czasów Bismarcka
                                i nikogo z tychporuszonych kakaczyzmem-despotyzmem
                                taka nie z tego wieku zaborcza, niehumanitarna, niecywilizowana barbarzyńska
                                mocarstwowo-dyktatorsko-rasistowska-nietolerancyjno
                                .....dyskryminacja faszystowsko-nazistowska - Uber Alles nie poruszyła

---------------------->>>>

A propo lisich metod czy to prawda
                                hasz0 21.11.06, 11:52 + odpowiedz

że w Niemczech obowiązuje zakaz rozmów po polsku
                                ojca z własnym synem w czasie wyznaczonych przez sąd
                                odwiedzin, czego pilnuje obowiązkowo obecny przy takich spotkaniach kurator?

Nie chce mi się w to wierzyć. Jest to możliwe? Chyba to jakaś plotka!

• Re: A propo lisich metod czy to prawda
                                dachs 21.11.06, 12:01 + odpowiedz

tak, jacys idioci istotnie wydali taki przepis, ale juz sie go nie sotsuje, a w
                                najblizszej przyszlosci ma byc formalnie uchylony.
                                Co to ma wspolnego z Lisem? Jezeli juz to raczej z Gottesmanem. smile
                                • dachs Re: ________Popatrz jak tu naprawdę usprawiedliwi 22.11.06, 08:35
                                  hasz0 napisał:

> ANTYPOLSKIE NIEPRAWOŚCI hołubione od czasów Bismarcka
                                  > i nikogo z tychporuszonych kakaczyzmem-despotyzmem
                                  > taka nie z tego wieku zaborcza, niehumanitarna, niecywilizowana barbarzyńska
                                  > mocarstwowo-dyktatorsko-rasistowska-nietolerancyjno
                                  > .....dyskryminacja faszystowsko-nazistowska - Uber Alles nie poruszyła

Owszem, poruszyla. Ale juz dawno, bo chyba jestes jedynym, ktory sie dopiero
                                  teraz o tym dowiedzial.
                                  Nie mam pojecia dlaczego akurat Ciebie tak to porusza.
                                  • andrzejg Re: ________Popatrz jak tu naprawdę usprawiedliwi 22.11.06, 08:47
                                    Czytałem kiedyś o tym i raczej chodziło o rodzica, nie tylko ojca
                                    Faktem jest,że przeważnie matki wygrywaja prawo do opieki nad dzieckiem,
                                    ale jakos nie chce mi sie wierzyć, aby to prawo dotyczyło tylko ojca.

Czy chodziło o wizyty z obecnoscią kuratora, czy ogólnie o wszystkie wizyty?
                                    To prawo dotyczyło tylko rozmów po polsku, czy ogarniało równiez inne nacje?
                                    • dachs Re: ________Popatrz jak tu naprawdę usprawiedliwi 22.11.06, 09:15
                                      Masz racje, chodzi o rodzica, a dotyczy wszystkich nacji. I to nie jest zadne
                                      prawo bismarckowskie, tylko wymyslone przez jakich skretynialych
                                      socjalistycznych pedagodow, rzekomo dla dobra dziecka, zeby wzrastalo w jedej
                                      kulturze i nie bylo szarpane pomiedzy roznymi.
                                      Czysty idiotyzm, bo rzeczywiscie mozliwosc kontroli istnieje tylko wtedy, gdy
                                      spotkania musza sie odbywac w obecnosci kuratora, a wiec przypadek bardzo rzadki.
                                      Pozatem nie ma w Niemczech zakazu uzywania jezykow obcych. smile)
                                      • dachs Andrzeju 22.11.06, 10:17
                                        Poszperalem jeszcze troche po internecie w tej sprawie, zeby podbudowac to co
                                        napisalem, ale nie udalo mi sie znalezc zadnej podstawy prawnej. Wyglada na to,
                                        ze sam uleglem ogolnej histerii na ten temat i poddalem sie zbiorowej sugestii,
                                        iz takie prawo istnieje. sad
                                        Wprowadzilem Cie w blad, uogolniajac pojedyncza decyzje sadu do obowiazujacego
                                        prawa. Nie ma przepisu, nakazujacego wydawanie takich wyrokow.

Jedyne co sie zgadza to to, ze opisywane wypadki (a najbardziej opisywany jest
                                        jeden, polskiego ojca z hamburga) sa motywowane dobrem dziecka (ulatwieniem mu
                                        pelenj asymilacji w kraju w ktorym zyje) i sa wynikiem nadgorliwosci i glupoty
                                        pojedynczych sedziow i urzednikow.

Ale w dalszym ciagu dziwie sie, ze Hasz sie na to oburza.
                                        • andrzejg Re: Andrzeju 22.11.06, 10:35
                                          w zasadzie to nie ma co sie dziwić
                                          Drzewią w nas tak wielkie uprzedzenia wobec Niemców...
                                          nawet Rosiewicz w swojej piosence śpiewał :

"Niemki czyste, oczywiste, dobre są na żonę,
                                          Miałbyś zawsze wysprzątane mieszkanie z balkonem,
                                          Lecz jak czułbyś się w tym domu czystym, oczywistym,
                                          Gdyby w kuchni ktoś przy dziecku mówił po niemiecku???"

Niemcy powinni sie na niego obrazić
                                          smile
                                          Róznica jest taka,że oni prawnie, a my w piosence
                                          powód do oburzenia jest, przynajmniej co wrazliwszych
                                          • dachs Re: Andrzeju 22.11.06, 10:47
                                            andrzejg napisał:

> w zasadzie to nie ma co sie dziwić

Czy to dotyczy Hasza?

> Róznica jest taka,że oni prawnie, a my w piosence
                                            > powód do oburzenia jest, przynajmniej co wrazliwszych

Sedzia to jeszcze nie prawo, to zawsze tylko pojedynczy wyrok.
                                            Tak jak pojedynczy dziennikarz, to nie cala prasa.
                                      • pozarski Re: ________Popatrz jak tu naprawdę usprawiedliwi 22.11.06, 10:55
                                        dachs napisał:

> Masz racje, chodzi o rodzica, a dotyczy wszystkich nacji. I to nie jest zadne
                                        > prawo bismarckowskie, tylko wymyslone przez jakich skretynialych
                                        > socjalistycznych pedagodow, rzekomo dla dobra dziecka, zeby wzrastalo w jedej
                                        > kulturze i nie bylo szarpane pomiedzy roznymi.
                                        > Czysty idiotyzm, bo rzeczywiscie mozliwosc kontroli istnieje tylko wtedy, gdy
                                        > spotkania musza sie odbywac w obecnosci kuratora, a wiec przypadek bardzo
                                        rzadk
                                        > i.
                                        > Pozatem nie ma w Niemczech zakazu uzywania jezykow obcych. smile)
                                        Prawdopodobnie w ogole nie chodzi o Polakow,a kogos zupelnie innego.Jest ich
                                        miliony i bronia religii pokoju.(Tamten Polak po prostu wpadl do tamtej
                                        szuflady)Nic wiecej nie powiem.
                                        • andrzejg mylisz się 22.11.06, 11:16
                                          pozarski napisał:

> > Pozatem nie ma w Niemczech zakazu uzywania jezykow obcych. smile)
                                          > Prawdopodobnie w ogole nie chodzi o Polakow,a kogos zupelnie innego.Jest ich
                                          > miliony i bronia religii pokoju.(Tamten Polak po prostu wpadl do tamtej
                                          > szuflady)Nic wiecej nie powiem.

www.michael-hickman.org/general_docs/case_collect/case_docs/miroslav.html
                                          Borsuk miał racje
                                          • pozarski Re: mylisz się 22.11.06, 15:23
                                            Obaj macie racje,a ja sie mylilem.Wstrzasajaca historia.Serce sie kraje.Bardzo
                                            przypomina podobne historie ze Szwecji(sam znam Polaka,ktory mial niemal
                                            identyczne problemy i nawet smierc jego ex zony Szwedki nic nie zmienilo w jego
                                            sytuacji).Jakies niezrozumiale szalenstwo.
                              • andrzejg ostatnio J.Kaczyński budzi moje zaufanie 22.11.06, 08:43
                                hasz0 napisał:

> zacznę psioczyć w tym samym momencie
                                > gdy cokolwiek pochwalicie.

Huknął na Ruskich i jest szansa,że wygra

A.
                                • szach0 To kto tu szowinista, ksenofob i ciemnogrodzianin? 22.11.06, 11:59
                                  problem niemieckich sądów to problem sędziów i organizacji młodzieżowych. - W
                                  sprawie wyroków naszych sądów rodzinnych dotyczących mieszanych małżeństw
                                  interweniowali już u Schroedera prezydenci Clinton i Chirac

...większość sędziów w Niemczech, psychologów i urzędników ds. młodzieży uważa,
                                  że dziecku może być dobrze jedynie z matką Niemką, bo ojciec jest potrzebny
                                  tylko po to, by płacić
                                  ##########################################################################
                                  Jesteśmy w przededniu wstąpienia do Unii, taki artykuł mógłby zaszkodzić
                                  stosunkom Polski i Niemiec - ucina dyskusję Ewa Goczek.
                                  ###########################################################################

Otto Jachimowicz, wicekonsul Rzeczypospolitej Polskiej w Kolonii: - Kraszewski
                                  interweniował u mnie wielokrotnie, a na jego sprawie połamało sobie zęby
                                  czterech adwokatów.

#############################################################################
                                  To jest dla niego prawdziwa tragedia. Szanowany lekarz, który - mimo
                                  nieprzyjęcia obywatelstwa niemieckiego - osiągnął wysoką pozycję zawodową, a ma
                                  takie problemy. Jestem jego sprawą naprawdę poruszony, ale nic nie mogę zrobić -
                                  opowiada z przejęciem. - Większość podobnych dramatów rozgrywa się na
                                  odwrotnej płaszczyĽnie - to matki z Polski, które wychodzą za mąż za Niemców,
                                  mają problemy z uzyskaniem władzy rodzicielskiej nad swoimi dziećmi.

___Jest ona w takich przypadkach przyznawana najczęściej niemieckim
                                  ojcom._________

Patrząc na niemieckie orzecznictwo sądów rodzinnych preferujących matki, to
                                  paradoks.
                                  • szach0 Kpili quanauci z polskiejkrytyki Putina/Schroedera 22.11.06, 12:01
                                    • andrzejg czekam 22.11.06, 12:05
                                      a ponadto - wykazałbys odrobine szacunku dyskutantom
                                      Doprawdy.Już mi sie nie chce domyslac komu odpisujesz
                                      Nie chce mi sie sprawdzać kogo cytujesz.
                                      • szach0 na co czekasz? Mało mi dokuczyłeś bez rewanżu? 22.11.06, 13:00
                                        opisuję tylko to dobro, którego samemu doświadczyłem.

Jesli Ty tego nie zauważyłeś wokół siebie
                                        to przynajmniej nie kpij! Z PO czy bez najwazniejsze
                                        w polskiej polityce by polski polityk nie wstydził się
                                        politykować majac na względzie opinie Polaków a nie oceny autorytetów
                                        wychwalanych za granicą.
                                        • andrzejg czekam na wywiązanie się z danego słowa 22.11.06, 13:05

• andrzejg Czy Twoje słowo jest cos warte? 22.11.06, 13:12
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=52053292&a=52635678
                                            napisałes wyraźnie , to co napisałes
                                            Jesteś na forum, bo miałes kilka wpisów
                                            i jakos nie widze realizacji danego słowa
                                            'w tej samej chwili'

no i co?

'lprowska moralność'?
                                  • dachs Re: To kto tu szowinista, ksenofob i ciemnogrodzi 22.11.06, 13:08
                                    Czy moge odpowiedziec jednym slowem?
                                    • dachs Poniewaz milczaco przyzwalasz, to odpowiem 22.11.06, 14:32
                                      Ty.

A teraz mozesz sie spytac dlaczego. smile)
                                      • szach0 Jestem nawet ciemnowsianinem/n 22.11.06, 21:24
                                        • dachs A nie jestes ciekaw dlaczego ? :) n/t 22.11.06, 21:26

• hasz0 A nie jestes ciekaw dlaczego? :) Jesli napiszę nie 22.11.06, 21:40
                                            to skłamię bo ciekaw jestem ciekawych rzeczy
                                            • pozarski Re: A nie jestes ciekaw dlaczego? :) Jesli napisz 24.11.06, 17:21
                                              hasz0 napisał:

> to skłamię bo ciekaw jestem ciekawych rzeczy
                                              Jak jestes ciekaw ciekawych rzeczy,to masz tu cos ciekawego o Wroclawiu.

www.haaretz.com/hasen/spages/792130.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka