Dodaj do ulubionych

Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno

15.12.06, 14:02
Kilka dni temu gensek Tusk złożył PiS-owi propozycję poparcia budżetu w
zamian za usunięcie koalicjantów i wybory wiosną.

Czytaj - korzystając na aferze rozporkowej proponował Jarosławi
kapitulację, rząd mniejszościowy i zdanie się na paranoidalne bryknięcia PO.
Jeżeli Tusk złożył tę propozycję z myślą o jej przyjęciu przez PiS, to jest
idiotą.

W każdym razie wówczas budżet był godny poparcia i dobry dla Polski smile

A dziś:

mp, PAP2006-12-15, ostatnia aktualizacja 2006-12-15 13:11

Platforma Obywatelska nie poprze projektu budżetu, który będzie głosowany w
Sejmie dzisiaj popołudniu. - Złożyliśmy ponad 130 poprawek do projektu
budżetowego. [...] Wczoraj posłowie koalicji odrzucili wszystkie nasze
poprawki - powiedział poseł Zbigniew Chlebowski na konferencji prasowej PO.

A dziś budżet wymaga 130 poprawek i jest szkodliwy dla "milionów" Polaków smile

Oni są jednak Permanentnie Ocipiali i uważają wyborców za debili.
Czy to nie jest przypadkiem twardy dowód na posługiwanie się "korupcją
polityczną" przez tę partię?
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 14:41
      Jak zwykle nie sluchałeś uważnie. Tusk wyraźnie powiedział; " z poprawkami,
      które mogą być do zakceptowania przez PO".
      Już wtedy uważałem to za błąd, gdyż ja - po treningu na forach - wiem, że
      kwachowe i kaczorowe lewactwo słyszy i tak tylko to, co sobie przedtem wmówiło.
      A Tusk ciągle o tym zapomina i mówi jak do dorosłych, inteligentnych ludzi.
      • palnick Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 14:48
        Platforma dziś rano zaproponowała Prawu i Sprawiedliwości wsparcie. Poprze
        budżet państwa na przyszły rok w zamian za wybory na wiosnę i wyrzucenie z
        koalicji - jak mówi szef Platformy - "gości od swastyki i weterynarzy
        podających środki na poronienie". Tak - bez ogródek - określa polityków LPR i
        Samoobrony. Oprócz tego PO razem z PiS miałyby zmienić konstytucję tak, by
        osoby skazane nie mogły dostać się do Sejmu.

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=24370
        Widzę, że też jesteś Permanentnie Ocipiały. Forumowe tuskowe folksdeutschowstwo
        ma dziury w mózgu.
        • andrzejg Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 14:50
          palnick napisał:

> Platforma dziś rano zaproponowała Prawu i Sprawiedliwości wsparcie. Poprze
          > budżet państwa na przyszły rok w zamian za wybory na wiosnę i wyrzucenie z
          > koalicji - jak mówi szef Platformy - "gości od swastyki i weterynarzy
          > podających środki na poronienie". Tak - bez ogródek - określa polityków LPR i
          > Samoobrony. Oprócz tego PO razem z PiS miałyby zmienić konstytucję tak, by
          > osoby skazane nie mogły dostać się do Sejmu.
          >
          > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=24370
          > Widzę, że też jesteś Permanentnie Ocipiały. Forumowe tuskowe folksdeutschowstwo
          >
          > ma dziury w mózgu.

Czy to są słowa Tuska ,czy ralacja dziennikarza?
          Słowa Tuska chyba zaznaczono cudzysłowami.

A.
          • ada08 Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 14:58
            dlaczego Tusk nie przyszedł na posiedzenie Sejmu, gdy głosowano poprawkę
            umożliwiającą wojewodom blokowanie decyzji samorządu? Gdy poprawka przeszła
            (jednym głosem) PO głośno mówiła o zamachu na demokrację. Dlaczego Tusk nie
            przyszedł, by głosować przeciw tej poprawce (a był wtedy na terenie Sejmu!)?
            Intryguje mnie jego zachowanie w tej sprawie.
            a.
            • andrzejg Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 15:02
              Nie mam pojęcia dlaczego nie przyszedł
              Jednak cięzko tu dopatrzyć sie jakiegoś spisku,czy celowego działania
              bo wtedy Tusk musiałby wiedzieć kto będzie głosował za , a kto przeciw w PiSie
              a tam nie było jednomyslnosci.Małoprawdopodobny scenariusz.

Może molestował kogos w hotelu sejmowym?Takie to teraz modne

A.
              • palnick Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 15:09
                andrzejg napisał:

> Może molestował kogos w hotelu sejmowym?Takie to teraz modne
                >
                ----------
                Tusk jest w takich sprawach nie do pozwania smile
              • ada08 Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 15:11
                andrzejg napisał:

> Jednak cięzko tu dopatrzyć sie jakiegoś spisku,czy celowego działania
                > bo wtedy Tusk musiałby wiedzieć kto będzie głosował za , a kto przeciw w PiSie
                > a tam nie było jednomyslnosci.

Toteż ja nie dopatruję się spisku smile tylko ciekawa jestem. Tusk - powiedział -
                Zdrojewski - "pracował od rana na terenie Sejmu", i nawet na chwilę nie mógł
                się oderwać? W końcu ta poprawka to nie jest jakaś błahostka. Rokita był na
                urlopie, chociaz posłom urlop się nie nalezy, a sam Zdrojewski w tym czasie
                składał wieniec pod Grobem Nieznanego Żołnierza w towarzystwie przewodniczącego
                parlamentu ukraińskiego. Inni, nieobecni posłowie PO, brali akurat udział w
                porannych programach radiowych i telewizyjnych. A po głosowaniu PO ogłosiła, że
                uchwalenie poprawki to zamach na samorządność. Dziwne. Przeciez tak łatwo było
                zapobiec temu zamachowi, czyż nie?.
                a.
                • palnick Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 15:35
                  ada08 napisała:

> andrzejg napisał:
                  >
                  > > Jednak cięzko tu dopatrzyć sie jakiegoś spisku,czy celowego działania
                  > > bo wtedy Tusk musiałby wiedzieć kto będzie głosował za , a kto przeciw w
                  > PiSie a tam nie było jednomyslnosci.
                  >
                  > Toteż ja nie dopatruję się spisku smile tylko ciekawa jestem. Tusk -
                  powiedział - Zdrojewski - "pracował od rana na terenie Sejmu", i nawet na
                  chwilę nie mógł się oderwać? W końcu ta poprawka to nie jest jakaś błahostka.
                  Rokita był na urlopie, chociaz posłom urlop się nie nalezy, a sam Zdrojewski w
                  tym czasie składał wieniec pod Grobem Nieznanego Żołnierza w towarzystwie
                  przewodniczącego parlamentu ukraińskiego. Inni, nieobecni posłowie PO, brali
                  akurat udział w porannych programach radiowych i telewizyjnych. A po głosowaniu
                  PO ogłosiła, że uchwalenie poprawki to zamach na samorządność. Dziwne. Przeciez
                  tak łatwo było zapobiec temu zamachowi, czyż nie?.
                  > a.
                  -------
                  Jak widzisz jedyne co PO robi z radością to szczekanie. Z odpowiedzialnością za
                  sprawowany mandat i słowa jest już znacznie gorzej.
                  • ada08 Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 16:12
                    palnick napisał:

> Jak widzisz jedyne co PO robi z radością to szczekanie. Z odpowiedzialnością
                    za
                    >
                    > sprawowany mandat i słowa jest już znacznie gorzej.
                    >

Dla mnie Palniku, ta sprawa jest o tyle ważna, że po raz któryś wywołuje w
                    mojej głowie pytanie: - Co robi opozycja?!

Bo ja mam czasem takie wrażenie, że opozycja nie robi nic poza uprawianiem
                    demagogicznej gadaniny i przykład z tą poprawką potwierdza, niestety, to
                    wrażenie. Tak się akurat czepiłam tej poprawki, bo sądzę, że kto taką poprawkę
                    uchwala, ten samorząd uwala. A rolą opozycji w tej sprawie było sprzeciwić się,
                    zarządzić dyscyplinę klubową i uwalić poprawkę. Dlaczego więc opozycja tego nie
                    zrobiła?
                    a.

• dachs Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 17:20
                      ada08 napisała:

> Bo ja mam czasem takie wrażenie, że opozycja nie robi nic poza uprawianiem
                      > demagogicznej gadaniny

Niestety nie moge Ci tu zaprzeczyc. Ja tez jestem bardzo niezadowolony ze stylu,
                      w jakim PO odnosi sie do pracy koalicji. Przy tej ilosci bledow, jakie PiS
                      popelnia, nietrudno by bylo do tej pory zapewnic sobie duzo wieksze poparcie w
                      spoleczenstwie.

> Tak się akurat czepiłam tej poprawki, bo sądzę, że kto taką poprawkę
                      > uchwala, ten samorząd uwala. A rolą opozycji w tej sprawie było sprzeciwić
                      > się, zarządzić dyscyplinę klubową i uwalić poprawkę. Dlaczego więc opozycja
                      > tego nie zrobiła?

Pojecia nie mam. Moze akurat w tym terminie miano omawiac cos innego i poslowie
                      PO po prostu zajmowali sie czym innym. Moze tez nie liczyli sie (wbrew
                      doswiadczeniu) z tym, ze nawet czlonek PiS moze zaproponowac cos rownie
                      idiotycznego.
                      Poprawki zdaje sie mozna zglosic po prostu z sali i przeglosowac natychmiast.
                    • palnick Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 17:23
                      ada08 napisała:

> Dla mnie Palniku, ta sprawa jest o tyle ważna, że po raz któryś wywołuje w
                      > mojej głowie pytanie: - Co robi opozycja?!
                      >
                      > Bo ja mam czasem takie wrażenie, że opozycja nie robi nic poza uprawianiem
                      > demagogicznej gadaniny i przykład z tą poprawką potwierdza, niestety, to
                      > wrażenie. Tak się akurat czepiłam tej poprawki, bo sądzę, że kto taką
                      poprawkę uchwala, ten samorząd uwala. A rolą opozycji w tej sprawie było
                      sprzeciwić się, zarządzić dyscyplinę klubową i uwalić poprawkę. Dlaczego więc
                      opozycja tego nie zrobiła?
                      > a.
                      ---------
                      Dlatego, że PO nie rozumie co powinna robić opozycja. Sądzą, że wystarczy
                      kłapać paszczęką idiotyzmy. W sprawie poprawki PO nie zrobiła nic, bo nie
                      potrafi się zorganizować i nie jest to tak naprawdę dla niej ważne jak
                      deklaruje.
                • andrzejg Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 16:08
                  Teraz możemy sie spierać - kto jest bardziej winny, czy kierowca,
                  który wsiadł do samochodu w stanie nietrzeźwym,czy jego 'przyjacie',
                  który tak łatwo mógł temu zapobiec.

Otóż Ado.
                  Ta bzdura ustawodawcza jest bramką samobójczą i 'przyjacielowi' rzeczywiście
                  mogło niezależaeć na powstrzymaniu pijaka przed prowadzeniem samochodu.A niech
                  sie wywali na zakręcie i bedzie z nim spokój...

To veto w rękach wojewodów będzie działało przeciw samorządności ( i tu PO
                  ma racje ogłaszając tezę o zamachu) , ale bardziej przeciw wojewodom, aktualnie
                  PiSowskim.Widac ,że J.Kaczyński jest najrozsądniejszy w tej całej bandzie
                  darmozjadów
                  bo przewidujac skutki vet zabronił ich stosowania.A skutki beda polityczne
                  i społeczne.Polityczne dla rządzącej partii, bo w przypadku postawionego veta
                  prasa zajmie sie odpowiednim nagłośnieniem problemu.Tak oto dobrzy samorządowcy
                  chcieli wprowadzić wspaniałe rozwiazanie, a ten paskudny wojewoda z własnego
                  widzimisię postawił veto.Komu spadnie ? PiSowi.Społeczne zas dlatego,że
                  samorządy dostały wspaniałą broń do ręki.Będa wymyslać cuda i bzdury nie licząc
                  się z realiami, bo
                  -przecież wojewoda ma veto i mógł zablokować (odpowiedzialność lezy gdzie
                  indziej)
                  -maja prostą metodę wymuszania vet, a dalej wnioski jak wyżej za pomocą prasy

Będzie jeszcze większy rozgardiasz

A PO?
                  Może patrzą w przyszłośc, bo najwazniejsze to uwalic PiS, a potem prawo będzie
                  się znów naprawiać.Czyz nie?

A.
                  • ada08 Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 16:19
                    andrzejg napisał:

> Teraz możemy sie spierać - kto jest bardziej winny, czy kierowca,
                    > który wsiadł do samochodu w stanie nietrzeźwym,czy jego 'przyjacie',
                    > który tak łatwo mógł temu zapobiec.

Eee ... Daj spokój, Andrzeju, takim metaforom smile
                    Tym bardziej, że cały Twój - poniższy - wywód źle świadczy o PO.
                    Żadna troska o państwo z niego nie wyziera tylko partyjniactwo. A przecież
                    partyjniactwo to cecha PiS, a nie PO, czyż nie? smile
                    a.

>
                    > To veto w rękach wojewodów będzie działało przeciw samorządności ( i tu PO
                    > ma racje ogłaszając tezę o zamachu)
                    > ale bardziej przeciw wojewodom, aktualnie
                    > PiSowskim.Widac ,że J.Kaczyński jest najrozsądniejszy w tej całej bandzie
                    > darmozjadów
                    > bo przewidujac skutki vet zabronił ich stosowania.A skutki beda polityczne
                    > i społeczne.Polityczne dla rządzącej partii, bo w przypadku postawionego veta
                    > prasa zajmie sie odpowiednim nagłośnieniem problemu.Tak oto dobrzy
                    samorządowcy
                    > chcieli wprowadzić wspaniałe rozwiazanie, a ten paskudny wojewoda z własnego
                    > widzimisię postawił veto.Komu spadnie ? PiSowi.Społeczne zas dlatego,że
                    > samorządy dostały wspaniałą broń do ręki.Będa wymyslać cuda i bzdury nie
                    licząc
                    > się z realiami, bo
                    > -przecież wojewoda ma veto i mógł zablokować (odpowiedzialność lezy gdzie
                    > indziej)
                    > -maja prostą metodę wymuszania vet, a dalej wnioski jak wyżej za pomocą prasy
                    >
                    > Będzie jeszcze większy rozgardiasz
                    >
                    > A PO?
                    > Może patrzą w przyszłośc, bo najwazniejsze to uwalic PiS, a potem prawo będzie
                    > się znów naprawiać.Czyz nie?
                    >

• andrzejg Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 17:32
                      ada08 napisała:

>
                      >
                      > Eee ... Daj spokój, Andrzeju, takim metaforom smile
                      > Tym bardziej, że cały Twój - poniższy - wywód źle świadczy o PO.
                      > Żadna troska o państwo z niego nie wyziera tylko partyjniactwo. A przecież
                      > partyjniactwo to cecha PiS, a nie PO, czyż nie? smile
                      > a.

Tylko starałem się wejść w tą spiskową atmosferę myślenia.
                      Nie zapobiegli , a przeciez mogli...no to podpiełem pod to odpowiednie
                      zachowanie.

Tak prawdę mówiąc sądzę ,że po prostu nie spodziewali się ,że ta ustawa
                      przejdzie.Sądzili ,że w PiSie są inteligentni ludzie potrafiący przewidzieć
                      skutki własnych kroków.Prawda okazała się inna.

Gdyby chcieli przepchnąc tę ustawę, to nie ryzykowaliby 1-głosową przewagę.

A.
                      • andrzejg P.S. 15.12.06, 17:33
                        andrzejg napisał:

>
                        > Gdyby chcieli przepchnąc tę ustawę, to nie ryzykowaliby 1-głosową przewagę.
                        >
                        >
                        > A.

Gdyby chcieli przepchnąć ustawę udając ,że są przeciw .

A.
                • jaceq Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 20:23
                  ada08 napisała:

> Tusk - powiedział - Zdrojewski - "pracował od rana na terenie Sejmu", i nawet na
                  > chwilę nie mógł się oderwać?

A to tak łatwo zejść z drabiny, jak się ma młotek w ręku i kieszenie pełne gwoździ?

> A po głosowaniu PO ogłosiła, że
                  > uchwalenie poprawki to zamach na samorządność.

Trzeba przyznać, że "Jurgieltnicy" (od nazwiska inicjatora ustawy-zamachu)
                  wyjątkowo wrednie dobrali termin głosowania, na czas największej zajętości "w
                  pracach na terenie Sejmu" jedynych, którzy mogliby zamachowi zapobiec.
                  • jaceq Jeszcze trochę 15.12.06, 20:41
                    i będzie sobie Tusk mógł wpisać w si-wi w rubrykę "zawód wykonywany":

O P O Z Y C J O N I S T A.
            • wikul Re: Andrzeju, a czy wiesz może 15.12.06, 23:35
              ada08 napisała:

> dlaczego Tusk nie przyszedł na posiedzenie Sejmu, gdy głosowano poprawkę
              > umożliwiającą wojewodom blokowanie decyzji samorządu? Gdy poprawka przeszła
              > (jednym głosem) PO głośno mówiła o zamachu na demokrację. Dlaczego Tusk nie
              > przyszedł, by głosować przeciw tej poprawce (a był wtedy na terenie Sejmu!)?
              > Intryguje mnie jego zachowanie w tej sprawie.
              > a.

Nie wiem czemu nie przyszedł ale bardzo sie mitygował i przepraszał w "Kropce
              nad i"
              • palnick Re: Andrzeju, a czy wiesz może 16.12.06, 01:49
                wikul napisał:

> Nie wiem czemu nie przyszedł ale bardzo sie mitygował i przepraszał w "Kropce
                > nad i"

---------
                On też nie wie dlaczego nie przyszedł. Nie tego jednego nie wie ta pierdoła.
          • palnick Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 15:00
            andrzejg napisał:

> Czy to są słowa Tuska ,czy ralacja dziennikarza?
            > Słowa Tuska chyba zaznaczono cudzysłowami.
            -------
            Słowa tuska są w cudzysłowiu, bo dziennikarz brzydził się ich podać inaczej.
            Budżet miał być poparty bez zastrzeżeń. A to co mówi Tusk jest gó.. warte:

"Premier ma nowe informacje o seksaferze, które uniemożliwiają dalszą pracę
            rządu" - ujawnił wczoraj dziennikowi.pl szef Platformy Obywatelskiej Donald
            Tusk.

smile
            • andrzejg Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 15:06
              Moze i sie brzydził, ale w cudzysłów bierze sie dosłowny cytat.
              Reszta to wolne tłumaczenie dziennikarza.

Słyszałem wypowiedzi polityków PO i prawdę mówiąc nie bardzo rozumiałem
              w co grają.Wiadomym było ,że PiS od koryta tak łatwo nie da sie odgonic

A.
              • palnick Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 15:08
                andrzejg napisał:

> Słyszałem wypowiedzi polityków PO i prawdę mówiąc nie bardzo rozumiałem
                > w co grają.

------
                Nie Ty jeden smile Zgłaszający propozycję również smile
      • wikul Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 20:48
        dachs napisał:

> Jak zwykle nie sluchałeś uważnie. Tusk wyraźnie powiedział; " z poprawkami,
        > które mogą być do zakceptowania przez PO".
        > Już wtedy uważałem to za błąd, gdyż ja - po treningu na forach - wiem, że
        > kwachowe i kaczorowe lewactwo słyszy i tak tylko to,co sobie przedtem wmówiło.
        > A Tusk ciągle o tym zapomina i mówi jak do dorosłych, inteligentnych ludzi.

Słuchał, słuchał i wie co powiedział. Niestety, to pilny uczeń Kur..skiego.
        To widać, słychać i czuć.
        • palnick Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 15.12.06, 22:17
          wikul napisał:

> Słuchał, słuchał i wie co powiedział. Niestety, to pilny uczeń Kur..skiego.
          > To widać, słychać i czuć.
          -----
          Wikul. Ty chłopie czucia i rozumu za grosz nie posiadasz smile
    • rydzyk_smigly Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 15.12.06, 22:24
      oczy macie zasnute czerwonym bielmem a uszy zaimpregnowane woskowiną
      nienawiści.

Zestawcie sobie te dwa cytaty i wyciągnijcie wniosek na najbliższym zebraniu
      waszej Oddziałowej Organizacji Partyjnej Pisu :

Tusk:
      "Aby ten rząd mniejszościowy mógł sprawować funkcję, PO nie odrzuca możliwości
      przyjęcia budżetu"

Dorn:
      "W moim przekonaniu istnieje potrzeba rozmowy na temat tych elementów pakietu
      PO, o których mówiłem". (..) Prawo i Sprawiedliwość (PiS) odrzuciło propozycję
      Platformy Obywatelskiej (PO), która zaproponowała wcześniejsze wybory w zamian
      za poparcie budżetu. Jednocześnie liderzy PiS-u podkreślili, że chcą rozmawiać
      z PO na temat innych propozycji, głównie w sprawie poparcia ustawy budżetowej.
      • palnick Biedaku :( 15.12.06, 22:36
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=54004482&a=54007665
        • rydzyk_smigly Propagandzisto sierpa i młota 15.12.06, 22:53
          "Aby ten rząd mniejszościowy mógł sprawować funkcję, PO nie odrzuca możliwości
          przyjęcia budżetu" - powiedział Tusk.
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3780247.html
          "W moim przekonaniu istnieje potrzeba rozmowy na temat tych elementów pakietu
          PO, o których mówiłem. Nie istnieje możliwość zmiany stanowiska wobec
          przedterminowych wyborów" - powiedział Dorn.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3781072.html
          Towarzyszu Palnik, zwołajcie operatywkę z towarzyszką Orwelą w celu uzgodnienia
          stanowiska dla przedstawienia jednolitej linii Partii.
          • palnick Ty rydzyk jesteś śmigły jak z koziej dupy trąba 16.12.06, 01:51
            Dalej niczego nie widzisz? Permanentne Ocipienie tobą trzęsie?
      • orwella Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 15.12.06, 23:16
        czyz zadanie wczesniejszych wyborow nie jest zamachem na demokracje? jest.
        wybory odbywajaja sie w okreslonych terminach i nikt nie ma prawa
        terroryzowac spoleczenstwa antydemokratycznymi zadaniami wczesniejszych
        wyborow. Spoleczenstwo sie wypowiedzialo i odrzucilo PO. zajmijcie sie lepiej
        POwcy swymi partyjnymi kryminalistami, bo image macie fatalny znacznie gorszy
        niz SO.
        • rydzyk_smigly Szanowna towarzyszko Orwieło Ławrientijewna! 15.12.06, 23:29
          Żadanie i działanie na rzecz wcześniejszych wyborów jest świętym przywilejem
          opozycji,działającej w ramach demokratycznych struktur państwa, czego jako
          obywatelka państwa Prawdziwej Szczęśliwości mas pracujących miast i wsi nie
          macie prawa wiedzieć, tak jak nie wie o tym do tej pory wasz ideologiczny
          kamrat, tow. Andriej Lepperowiczenko.

Da zdrawstwujet Sowietskij Sojuz wmiestie z tawariszcziem Czawiezom!
          ura, ura, ura!
          • orwella Re: Szanowna towarzyszko Orwieło Ławrientijewna! 15.12.06, 23:37
            Da zdrawstwujet Hero Chavez! Ura, ura ura. Cieszy mnie niepomiernie, ze
            towarzysz rydzyk_smigly przeszedl na nasza strone. Tak trzymac towarzyszu
            rydzu, poki w occie ktos was nie zamarynuje, moze zrobi to maryna lub
            mandaryna. marny wasz los tak czy siak.smile
            • palnick Emily 16.12.06, 01:52
              Ten facet jest niespełna smile
              • orwella Re: Emily 16.12.06, 10:31
                Witaj Palnicku,
                Mnie sie widzi, ze on moze byc przymusowo celibatowy (czy to z powodow
                naturalnych czy prawnych), bo jemu wszystko sie kajarzy.... Np. napisal gdzies
                na FK, ze moje wypowiedzi o globalnym ociepleniu czy tez polityczne sa
                naladowane erotyka. Zeby dopatrywac sie podtekstow erotycznych w moich
                wywazonych pogladowo, intelektualnie i emocjonalmie wypowiedziach wymaga
                specjalnej ekwilibrystyki imaginacyjnej, ktora moze tez miec cos wspolnego z
                obecna wykreowana w mediach afera rozporkowa. rydzyk smigly moze byc kims
                zwiazanym z autorstwem tej afery. Tak czy siak, Twoja diagnoza wydaje mi sie
                trafna. Moze on spadl z trapezusmile)
                • ewa8a Re: Emily 16.12.06, 15:39
                  orwella, aurora.una, merrigold, antithesis, gurru, indiannka, kobieta.ksiadz,
                  hypatia33, ja.wars, a123m, itd itd ..... napisała:

> Zeby dopatrywac sie podtekstow erotycznych w moich
                  wywazonych pogladowo, intelektualnie i emocjonalmie wypowiedziach wymaga
                  specjalnej ekwilibrystyki imaginacyjnej,

Rzeczywiście Aurorko, nigdy nie byłaś posądzana na tym forum o jakieś
                  powiązania z erotyką. Wprost przeciwnie, gdy wspomniano o forumowych
                  dziewicach byłaś jedyną podejrzaną. Sadzę, że gdyby Rydzyk znał całą setkę
                  twoich nicków i przeczytał choć kilka malutkich próbek, mógłby się dopatrzyć
                  zupełnie innych podtekstów niż erotyczne. Zdanie które zacytowałam kwalifikuje
                  się oczywiście do forumowych perełek, ale nie chce, by wątek był w całości
                  tobie poświęcony.
                  Zresztą miewasz nieporównanie bardziej komiczne teksty.
                  • orwella Re: Emily 16.12.06, 17:30
                    smile)
                    Alez tak Ewo, jestem dziewica konskrowana, konsystorska oraz doznalam
                    niepokalanego poczecia. Drugi taki przyoadek w historii ludzkosci - no moze
                    bylo kilka, wszak kilka bogin greckich tez tego doznalo. Zazdroscisz mi,
                    przyznaj sie. Ja natomist zupelnie nie zadroszcze ci twego esbeckiego
                    pochodzenia i esbeckiej natury, ktora kaze ci szpiegowac, weszyc, szczuc i
                    wylazi z ciebie wszystkimi porami twego ciala. Consuetudo altera natura -
                    mowili madrzy Rzymianie.
                    Raz esbek, zawsze esbek.
                    Mnie zupelnie nie obchozi jakich ty i wszyscy inni uzywaja nickow, to ich
                    sprawa.
                    zycze milego wieczoru, pelnego podniecajacych szpiegowskich emocji.smile
                    • ewa8a Re: Emily 16.12.06, 17:48
                      Aurorko, naprawdę nie trzeba być esbekiem, by cię namierzyć. Rzuca się w oczy
                      twoja inność. Zadawałm ci kilkakrotnie pytanie – po co ci taka cała masa
                      nicków ? Czy wstydzisz się swoich pogladów i dlatego chcesz je rozłożyć na
                      kilkadziesiąt osób ? Jesli chodzi o dziewictwo – padały tu opinie, że jesteś
                      bardzo młoda, sądząc po twoim podejściu do świata i jedyne czego ci
                      zazdroszczę, to tego, że tez chciałbym być nastolatką.
                • rydzyk_smigly Uważajemaja tawariszcz Awrora Piotrogradskaja 16.12.06, 17:16
                  spieszę was poinformować, że nie miałem okazji zamienić z wami ani jednej
                  rewolucyjnej myśli, albowiem myśl o kontakcie z późną wnuczką Trockiego napawa
                  mnie taką samą odrazą jak i jakakolwiek polemika z waszym parteigenosse,
                  towarzyszem Palnikiem.
                  Zauważyłem jeno przypadkowo na tym forum wasz rewolucyjny tekst " Zaprzeczyc
                  sie nie sa, ze III RP jest esbecko-faszystowska mafiokracja, a wojna
                  wypowiedziana Kaczynskim przez esbeko-mafie jest atakiem na rodzaca sie
                  demokracje. Palnick i Hash swietnie symbolicznie ujeli sedno sprawy. Polska
                  przetrwa mafiokracje, tak przetrwala zabory i wojny" oraz w odpowiedzi
                  ideologiczno-partyjne stęknięcie towarzysza Palnika "Emily, Twoja opinia jak
                  balsam na sterane serce moje tez" co tak dogłębnie poruszyło mój humor, że
                  postanowiłem prześledzić posty waszej dwuosobowej komórki partyjnej.
                  No i wyszło na to, że tow. Palnik to zwykły cham, ubliżający forumowiczom,
                  podsyłający niewybredne linki kiedy mu argumentów nie staje, a wy, towarzyszko
                  Orwieło Ławrientijewna jesteście jak zasłużona towarzyszka byle jakiego bojca z
                  Wielikoj Oktiabrskoj Socjalisticzieskoj Riewolucji.
                  Stąd i nie dziwią, droga towarzyszko, wasze erotyczno-seksualne projekcje.

Da zdrawstwujet tawariszcz Fideł Kastro!
        • dachs Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 16.12.06, 17:00
          orwella napisała:

> czyz zadanie wczesniejszych wyborow nie jest zamachem na demokracje?

Nie Orwello, tylko w systemach opisanych przez Twojego wielkiego poprzednika,
          wcześniejsze wybory nie są możliwe.
          Ale to jest przecież Twój i Palnicka ulubiony system, wiec rozumiem irytację.
          • orwella Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 16.12.06, 17:39
            Domaganie sie wczesniejszych wyborow jest podwazaniem demokracji przez gartke
            warcholow (przykro mi ale tak to widze). Narod sie wypowiedzial i wybral PIS.
            demokracja wymaga poszanowania tego wyboru, nawet jesli on ci sie nie podoba.
            Masz prawo wypowiedziec sie w nastepnych wyborach w swoim czasie i przekonac
            wyborcow, ze inna partia lest lepsza od PIS. Dla mnie PO jest uosobieniem
            korupcji, podobnie jak SLD. Ja sie nie identyfikuje z zadna polska partia,
            tylko PIS z obecnych znaczacych partii uwazam za najmniej szkodliwa dla Polski.
            Nigdy nie bylam w zadneju partii i chyba nie wstapie, bo cenie sobie wolnosc
            myslenia i wyborow.
            • dachs Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 16.12.06, 19:45
              orwella napisała:

> Domaganie sie wczesniejszych wyborow jest podwazaniem demokracji przez gartke
              > warcholow (przykro mi ale tak to widze).

Dobrze, że Ci chociaż przykro. To pozwala pozytywnie rokowac na przyszłość.
              Dowiedz się na początek, to nazywanie opozycji warchołami jest podważaniem
              demokracji. Starsi pamiętaja jeszcze "bandy warchołów" i "rozwydrzonych
              wyrostków" na ulicach Polskch miast w roku 1980.
              Ty i Palnick jesteście reliktem czasów, które nigdy nie miały wrócić.
              Walczyły o o to ćwierć wieku m.in. także "warchoły" - bracia Kaczyńscy. Szkoda,
              że zapomnieli o tym natychmiast, gdy tylko poczuli odrobinę władzy.
              Naprawdę, wielka szkoda.
              • orwella Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 16.12.06, 20:05
                to Ty masz problem z orientacja polityczna i zapominasz, ze Kaczynscy zostali
                WYBRANI w demokratycznych wyborach, a PO zostala odrzucona przez wiekszosc.
                Demokracja wymaga, ze mniejszosc uszanuje wybor wiekszosci. Przyjdzie czas na
                wybory, kiedy minie kadencja tego rzadu, wtedy sie wypowiesz. Twoje analogie do
                czasow PRL sa calkowicie chybione, bo PZPR nikt nie wybieral. To byly inne
                czasy. W kazdym panstwie prawa warcholy, ktore probuja obalic prawowity rzad
                nazywane sa warcholami i sa karane. I powinny. Popatrz na Wenezule, tam
                Indianie wygrali z korporacjonistami w uczciwych wyborach. Ucz sie demokracji
                od nich, bo widac nie masz pojecia czym ona jest.
            • wikul Re: Wy Palnik, jako pisiorowy komunista 16.12.06, 20:04
              orwella napisała:

> Domaganie sie wczesniejszych wyborow jest podwazaniem demokracji przez gartke
              > warcholow (przykro mi ale tak to widze). Narod sie wypowiedzial i wybral PIS.
              > demokracja wymaga poszanowania tego wyboru, nawet jesli on ci sie nie podoba.
              > Masz prawo wypowiedziec sie w nastepnych wyborach w swoim czasie i przekonac
              > wyborcow, ze inna partia lest lepsza od PIS. Dla mnie PO jest uosobieniem
              > korupcji, podobnie jak SLD. Ja sie nie identyfikuje z zadna polska partia,
              > tylko PIS z obecnych znaczacych partii uwazam za najmniej szkodliwa dl Polski.
              > Nigdy nie bylam w zadneju partii i chyba nie wstapie, bo cenie sobie wolnosc
              > myslenia i wyborow.

Nie pleć, "córo" rewolucji. Wyboru juz dokonałaś a rezultaty twojego
              wolnego "myślenia" widać na forum GW, na każdym kroku.
              Przy okazji przypomnij sobie kto kogo nazywał warchołami i szantażował
              wcześniejszymi wyborami. Wtedy ci to nie przeszkadzało.
              P.S. To nie naród wybrał PiS, to pewna (niewielka zresztą, kilkunasto
              procentowa) część wyborców głosowała na PiS. Przy pomocy przekupstwa
              politycznego i szantażu zapewniła sobie wiekszość, by po radziecku,"raz
              zdobytej władzy nie oddać"
    • dachs W tym świetle można zrozumieć oburzenie Palnicka 16.12.06, 01:11
      finanse.wp.pl/kat,58434,wid,8644774,wiadomosc.html?ticaid=12dda
      Prawdopodobnie Palnick to jeden z tych pierdzistołków, którzy za pieniądze
      podatników, surfują miedzy 8 a 16 w internecie na biurowym komputerze, w
      przerwach między dłubaniem w nosie.
      • palnick Dachs - znów kulą w płot :-) 16.12.06, 01:53
        Jestem znaczącym pracodawcą smile
        • dachs Znaczący pracodawca? 16.12.06, 14:45
          palnick napisał:

> Jestem znaczącym pracodawcą smile

Niech zgadnę.
          znaczący pracodawca, lewak, wróg wykształciuchów, nie zależy mu na obniżeniu
          kosztów pracy, słabo orientuje sie w polityce, cel życiowy: zatopić platformę.

Pasuje mi do tego sadownik z pod Torunia - dostawca jabłek (nie czosnku) na stół
          Ojca Inwestora - zatrudniający, zamiast polskich robotników rolnych, niewolników
          koreańskich.
          • ada08 Re: Znaczący pracodawca? 16.12.06, 15:24
            dachs napisał:

> wróg wykształciuchów

A kto to jest wykształciuch? Czy to jakiś wykształceniec?
            Proszę Cię o wyjaśnienie, Borsuku.
            a.

• dachs Re: Znaczący pracodawca? 16.12.06, 19:52
              Tak dokładnie, to wie to tylko v-premier Dorn. Myślę, że chciał w ten sosób
              obraźliwie określić ludzi, którzy nie tylko myślą samodzielnie, ale dysponują
              jeszcze do tego odpowiednia aparature pojęciową i w związku z tym nie poddają
              się tak łatwo indoktrynacji.
              Ale liczę na to że entuzjasta pana Dorna i okolic - Palnick - wyjaśni Co to lepiej.
          • palnick Re: Znaczący pracodawca? 16.12.06, 16:06
            dachs napisał:

> palnick napisał:
            >
            > > Jestem znaczącym pracodawcą smile
            >
            > Niech zgadnę.
            > znaczący pracodawca, lewak, wróg wykształciuchów, nie zależy mu na obniżeniu
            > kosztów pracy, słabo orientuje sie w polityce, cel życiowy: zatopić platformę.
            >
            > Pasuje mi do tego sadownik z pod Torunia - dostawca jabłek (nie czosnku) na
            stół Ojca Inwestora - zatrudniający, zamiast polskich robotników rolnych,
            niewolników koreańskich.
            >
            ---------
            Jak każda i ta Twoja spekulacja jest o dupę otłuc smile
            • dachs Nie przejmuj sie Palniczku, 16.12.06, 16:57
              ja nie spekuluję, ani nie zgaduję.
              Żebyś Ty miał pojęcie jak mnie mało obchodzi kim Ty jesteś, to by Ci było przykro.
              Krzysia nie ma, to sie po prostu nudzę.

A czy jesteś znaczącym pracodawcą, czy znaczącym profesorem, czy znaczącym
              kombatantem, czy nawet znaczącym mutantem, interesujesz mnie tylko sporadycznie,
              a i to tylko wtedy, kiedy przypadkiem uda Ci sie ująć gonitwę myśli w jakieś od
              biedy zrozumiałe zdanie.
              • palnick Re: Nie przejmuj sie dachsie 16.12.06, 19:05
                dachs napisał:

> [...] interesujesz mnie tylko sporadycznie,
                --------
                Ty mnie wcale.
                -------
                > a i to tylko wtedy, kiedy przypadkiem uda Ci sie ująć gonitwę myśli w jakieś
                od biedy zrozumiałe zdanie.
                >
                -----
                Taki sukces jest ciągle przed tobą.
                • dachs Ubogie to duchem 16.12.06, 20:13
                  Widzę, że jeszcze nie wyrosłeś nad rozmowy na poziomie "głupi - sam głupi".
                  smile)
                  Wymyśl kiedyś coś orginalnego.
                  • palnick Re: Ubogie to duchem 17.12.06, 20:19
                    dachs napisał:

> Widzę, że jeszcze nie wyrosłeś nad rozmowy na poziomie "głupi - sam głupi".
                    > smile)
                    > Wymyśl kiedyś coś orginalnego.
                    >
                    ---------
                    Nie chce mi się.
                    • rydzyk_smigly Re: Ubogie to duchem 17.12.06, 20:41
                      Widać ci się chce, to twoja produkcja komunistyczny chamie, w odpowiedzi do
                      kolegi
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53941134&a=53949104
                      • palnick Re: Ubogie to duchem 17.12.06, 20:59
                        co wylewa się gnojowicą ze śmigłego pyska.
                        • jaceq Re: Ubogie to duchem 17.12.06, 23:06
                          palnick napisał:

> co wylewa się gnojowicą ze śmigłego pyska.

Widzę, palnicku, że pod moją nieobecność ukrzyżowali Cię na drzwiach wychodka.
                          Człowiek nawet na 5 minut się nie może oddalić...
                          • palnick Re: Ubogie to duchem 17.12.06, 23:58
                            jaceq napisał:

> palnick napisał:
                            >
                            > > co wylewa się gnojowicą ze śmigłego pyska.
                            >
                            > Widzę, palnicku, że pod moją nieobecność ukrzyżowali Cię na drzwiach wychodka.
                            > Człowiek nawet na 5 minut się nie może oddalić...
                            >
                            ------
                            Próbowali. Dobrze, że jesteś smile
                            • jaceq Re: Ubogie to duchem 18.12.06, 00:24
                              Jestem i będę. Non omnis moriar. Nie tym razem.
                              • palnick Re: Ubogie to duchem 18.12.06, 00:28
                                jaceq napisał:

> Jestem i będę. Non omnis moriar. Nie tym razem.
                                >
                                --------
                                smile
    • keyser_sose Słuchaj no Palnick... 16.12.06, 11:37
      ktoś kto wspiera ku..ki u władzy chyba powinien rozumieć, co to jest mniejsze zło?

Zły budżet 2007 wart jest poparcia jeśli zapobiegnie się złemu budżetowi w 2007,
      2008 i 2009.

Jasne?
      • palnick Re: Słuchaj no sosie... 16.12.06, 16:11
        keyser_sose napisał:

> ktoś kto wspiera ku..ki u władzy chyba powinien rozumieć, co to jest mniejsze
        zło?
        -----
        Tak się składa, że mniejsze zło ma właśnie miejsce w koalicji.
        ---
        >
        > Zły budżet 2007 wart jest poparcia jeśli zapobiegnie się złemu budżetowi w
        2007, 2008 i 2009.
        >
        ---------
        Pośrednio zatem przyznajesz, że PO jest przeżarta partyjniactwem i parciem do
        władzy poprzez odwrócenie demokratycznego werdyktu wyborczego. Do tego celu
        uzywa Jaruckiej, Krawczyk, Beger i budżetu. Im więcej zamieszania w Polsce, tym
        lepiej dla Platformy?
        Może by tak spróbowali porwać elektorat własną wizją Polski? Wiem, że nie mają
        potencjału intelektualnego ale powinni choć spróbować smile
        • keyser_sose Oj Palnick, Palnick 17.12.06, 04:56
          > Pośrednio zatem przyznajesz, że PO jest przeżarta partyjniactwem i parciem do
          władzy(...)

Jak chcesz to Ci to przyznam bezpośrednio? Tak właśnie uważam od bardzo dawna.

Tyle, że ten akurat przypadek wcale tego nie dowodzi.

Twoja krytyka tego posuunięcia jest niesprawiedliwa i złośliwa. Tusk uważa, że
          jeśli się uda ograniczyć szkody spowodowane złym budżetem do jednego roku
          zamiast czterech to jest to korzyść. Trzeba bardzo dużo złej woli, żeby tego nie
          zrozumieć.

Reszta Twojego posta nie na temat. Rozmawiamy o tym, czy propozycja poparcia
          budżetu w zamian za wywalenie ku..ków z koalicji oznacza, że PO przyznaje, że
          ten budżet jest dobry.

Czepiasz się PO bez sensu. Czepiaj się z sensem - a jest za co.
    • abprall Re: Dla PO ten sam budżet może być Ok lub dno 17.12.06, 05:01
      I hate all polish qrwa-partie...bądż wolnym orłem...
      wyjdż na pokład, i weż whiskiego ....qrwa jak kołysze...a ona tam ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka