lady_hawk 28.04.03, 09:01 A ja slyszalam, ze pan K. dostal od ojca R. dotacje na stworzenie bazy teatralnej dla nowej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
davout_ PANI HAU SZCZEKA 28.04.03, 09:53 lady_hawk napisała: > A ja slyszalam, ze pan K. dostal od ojca R. dotacje na > stworzenie bazy teatralnej dla nowej telewizji. Aktorzy tego teatru są pracownikami . Jak im się dyrektor nie podoba to niech się zwolnią i idą gdzie indziej . Odpowiedz Link Zgłoś
indris To nie jest prywatny folwark 28.04.03, 10:39 Teatr Nowy w Łodzi nie jest prywatnym folwarkiem. A Prezydent Kropiwnicki nie jest jego właścicielem ale zarządcą, który powinien dbać o dobro instytucji. Wywołując konflikt z aktorami ewidentnie szkodzi tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re:do Lady! 28.04.03, 11:20 Witaj. lady, a ja słyszałem, że w "Nowym" było kolportowane takie pisemko "dziennik łódzki" , chyba cerwone, ale mogę się mylić! Wiesz cosik na ten temat? Pono nawet całe paczki były tam? Czy ten "dziennik" to może gazetka Kropiwnickiego, hę? pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re:do Lady! 28.04.03, 14:55 bykkpl napisał: > Witaj. > lady, a ja słyszałem, że w "Nowym" było kolportowane takie pisemko > "dziennik łódzki" , chyba cerwone, ale mogę się mylić! > Wiesz cosik na ten temat? > Pono nawet całe paczki były tam? > Czy ten "dziennik" to może gazetka Kropiwnickiego, hę? > pozdrawiam > hej! O tym nic nie wiem. Uslyszalam te wiadomosc w charakterze ilustracji, przy okazji prezentowania mechanizmow korupcji i lapowkarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: To nie jest prywatny folwark 28.04.03, 13:27 indris napisał: > Teatr Nowy w Łodzi nie jest prywatnym folwarkiem. A Prezydent Kropiwnicki nie > jest jego właścicielem ale zarządcą, który powinien dbać o dobro instytucji. > Dlatego jako zarządca ma prawo mianować dyrektora . Prawa tego komedianci nie posiadają . Jak im się nowy dyrektor nie podoba to niech roboty szukają gdzie indziej . Odpowiedz Link Zgłoś
indris Korzystanie z praw 28.04.03, 13:59 Ze swoich uprawnień można korzystac w sposób sensowny lub nie. Kaligula miał prawo mianować senatorów i zamianował kiedyś konia. Buzek miał prawo mianowania prezesa ZUS i mianował Alota, co było podobne. Takie zjawiska nazywało się za komuny arogancją władzy. A w III RP - TKM. To ostatnie stosuje się zresztą znakomicie do nowego dyrektora Michaluka, który jest byłym wiceprezydentem Łodzi, akurat bez dobrej fuchy, a z teatrami nic dotychczas wspólnego nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: Korzystanie z praw 28.04.03, 14:52 indris napisał: > Ze swoich uprawnień można korzystac w sposób sensowny lub nie. Kaligula miał > prawo mianować senatorów i zamianował kiedyś konia. Buzek miał prawo mianowania > > prezesa ZUS i mianował Alota, co było podobne. Takie zjawiska nazywało się za > komuny arogancją władzy. A w III RP - TKM. To ostatnie stosuje się zresztą > znakomicie do nowego dyrektora Michaluka, który jest byłym wiceprezydentem > Łodzi, akurat bez dobrej fuchy, a z teatrami nic dotychczas wspólnego nie miał. Podobnie rzecz sie ma z Krolikiewiczem, ktory nie ma zadnego doswiadczenia w swiecie teatralnym, natomiast w telewizji - owszem. Czyli pozorny absurd nabiera ksztaltow. Teatr Lodzki jest jedna z niewielu jednostek w dobrej kondycji artystycznej. Zniszczono Dramatyczny, teraz eksperymentujemy na spusciznie po Dejmku? Ja naprawde nie jestem wrogiem katolickich przedsiewziec. Ale mielismy juz demokracje, kulture socjalistyczna. Kultura powinna miec ksztalt uniwersalny i jesli ta plotka o telewizji Trwam jest prawdziwa, twierdze, ze to zwykly skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: TEATR MARYJA W LODZI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 11:30 Jeśli to prawda to jest to wspaniała wiadomość ..katolicy powinni też mieć swój teatr...to będzie pierwszy teatr w Polsce wolny od lewckiego nihilizmu. Naprawdę wspanaiła byłaby to inicjatywa..a poza tym wreszczie ktoś odważył sięna dekominizację polskiej kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: TEATR MARYJA W LODZI? 29.04.03, 21:40 lady hawk co zlego w tym ze rydzyk daje kase na przedsiewzieca teatralne ??? znaczy aktorzy beda miec robote i pensje - co nie ??? z tego co wiem kondycja finansowa polskich teatrow jest kiepsciutka - wiec kazde pieniadze sie przydadza Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: TEATR MARYJA W LODZI? 29.04.03, 21:51 ethanol napisał: > lady hawk > co zlego w tym ze rydzyk daje kase na przedsiewzieca > teatralne ??? > znaczy aktorzy beda miec robote i pensje - co nie ??? > z tego co wiem kondycja finansowa polskich teatrow > jest kiepsciutka - wiec kazde pieniadze sie przydadza Problem w tym, ze plotka glosi, ze to nie aktorzy, tylko wystawiajacy nowego dyrektora te kase dostal. Mozna to sobie nawet wyobrazic, jakies dwie, czy trzy babcie z wysluzonymi reklamowkami w swiete Mikolaje zrucily paczuszki dwudziestek na biurko. Dlaczego nie zaadoptuja sobie trupy teatralnej, ktora rzeczywiscie wymaga wsparcia i pomocy? Czy naprawde polska kultura na tym zyska? Ja bardzo watpie, niestety. Nie wierze, ze teatr rydzykowy moze byc na wysokim poziomie. vide - Zydowski Szurmieja. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanol Re: TEATR MARYJA W LODZI? 29.04.03, 22:01 ja bym tam wszystkie teatry sprywatyzowal i schlus wiele jest prywatnych teatrow, ktore sobie niezle radza vide - porywacze cial, towarzystwo wierszalin Odpowiedz Link Zgłoś
cheech Re: TEATR MARYJA W LODZI? 30.04.03, 02:27 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > wreszczie ktoś odważył się na dekominizację polskiej kultury... Znaczy jak? Kominy będą rozbierać w teatrach? Toć w zimie wszystkich artystów zapiździ na śmierć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: TEATR MARYJA W LODZI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 08:24 cheech napisał: > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > wreszczie ktoś odważył się na dekominizację polskiej kultury... > > Znaczy jak? Kominy będą rozbierać w teatrach? > Toć w zimie wszystkich artystów zapiździ na śmierć!!! - Reżimowych artystów trzeba pogonić..jak sa tacy dobrzy znajdą pracę w innych teatrach..prezydent miasta miał prawo mianować nowego dyrektora..jak aktorom sie on nie podoba mogą odejśc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Teatr w Lodzi nie ma "RYJA" tyko buzie IP: 216.95.178.* 29.04.03, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: TEATR MARYJA W LODZI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 14:49 Alleluja i do przodu panie prezydencie Kropiwnicki Odpowiedz Link Zgłoś