Dodaj do ulubionych

Komunikacja !

18.03.07, 23:38
Na dzisiejszej konwencji, PiS profesjonalnie pokazało ludziom jak zmienia
Polskę. Zrobiło to niesłychanie przekonująco, w formie fachowego przebojowego
show, o którym wodzireje z PO mogą tylko pomarzyć. Wystąpienia były krótkie i
treściwe. Wszystko w dobrym tempie, bez przynudzania.
Żadna partia rządząca nie komunikowała się dotąd w taki sposób z obywatelami.
Niektóre nie robiły tego wcale.
Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: Komunikacja ! 18.03.07, 23:50
      palnick napisał:

> Żadna partia rządząca nie komunikowała się dotąd w taki sposób z obywatelami.

Widziałam wprawdzie tylko migawkę, ale jestem przekonana, że juz jakaś partia
      rządząca komunikowała się w ten sposób - było to dość dawno, jakieś dwadzieścia
      lat temu.
      • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 09:41
        ewa8a napisała:

> palnick napisał:
        >
        > > Żadna partia rządząca nie komunikowała się dotąd w taki sposób z obywatel
        > ami.
        ----
        > Widziałam wprawdzie tylko migawkę, ale jestem przekonana, że juz jakaś partia
        > rządząca komunikowała się w ten sposób - było to dość dawno, jakieś
        dwadzieścia lat temu.
        >
        ----
        Ewa, jesteś nie do pobicia smile Wprawdzie nie widziałaś ale wiesz smile
        • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 10:21
          Widziałam i słyszałam dostatecznie duzo, by się wzruszyć i wyrobić sobie jakiś
          pogląd. Oglądałam wiadomości, przeczytałam relacje z plenum, obejrzałam fotki,
          wysłuchałam kilkakrotnie pełnego uniesienia głosu Wodza ( tego Mózgowca od
          Lisa)

bi.gazeta.pl/im/5/3995/m3995335.mp3

Jedyne czego mi brak, to widoku krasawic w łowickich strojach – czuję lekki
          niedosyt, którego nie zdołał wypełnić nawet podrygujący w rybaczkach Rosiewicz.
          • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 10:41
            ewa8a napisała:

> Widziałam i słyszałam dostatecznie duzo, by się wzruszyć i wyrobić sobie
            jakiś pogląd. Oglądałam wiadomości, przeczytałam relacje z plenum, obejrzałam
            fotki, wysłuchałam kilkakrotnie pełnego uniesienia głosu Wodza ( tego Mózgowca
            od Lisa)
            >
            ------
            "Widziałam i słyszałam dostatecznie dużo, żeby się wzruszyć i wyrobić sobie
            jakiś pogląd" smile

Żenada. Wiesz to co pismaki i telewizory chcieli ci powiedzieć. Nie masz
            pojęcia o całości, nie jesteś w stanie być w tej sytuacji obiektywna. Magiel smile
            Pooglądaj sobie skróty na Tusk24 a przeniesiesz się całkowicie w świat iluzji.
            • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 11:16
              Jeżeli pisząc ,,całość’’ masz na myśli przebieg wczorajszego spektaklu to
              rzeczywiście po obejrzeniu całości byłabym zapewne jeszcze bardziej wzruszona i
              rozbawiona. Wierzę Ci, że ominęła mnie wyjątkowa gratka.
              • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 13:42
                ewa8a napisała:

Wierzę Ci,[...]
                >
                -------
                Całe szczęście smile
    • jaceq Re: Komunikacja ! 18.03.07, 23:53
      > PiS profesjonalnie pokazało ludziom

Mnie to przypominało późnego Gomułkę i średniego Łukaszenkę. Słowa, propaganda,
      zero treści. I wyreżyserowana klaka.

Nieprawda. Była już taka: PZPR.
      • orwella Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:01
        PZPR to byla partia nudziarzy i ciemniakow (jesli chodzi o wladze). PiS poPiSal
        sie dzis profesjonalizmem medialnym. Najprzystojniejszy byl Ziobro. podobalo mi
        sie jak zapowiedzial, ze wezmie sie teraz za gigaprzestepcow gospodarczych.
        • jaceq Tylko blondyństwo, 19.03.07, 00:14
          czy wyreżyserowana klaka?
          • palnick Re: Tylko blondyństwo, 19.03.07, 09:42
            Jacka niezmienne jest smile
        • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:19
          orwella napisała:

> PiS poPiSal
          sie dzis profesjonalizmem medialnym.

O tak ! Nawet mnie ogarnęło mnie wzruszenie.

bi.gazeta.pl/im/4/3995/z3995584X.jpg
          • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:27
            Nawet dzieci były ! Szkoda, że mniejszych nie było pod ręką.

bi.gazeta.pl/im/0/3995/z3995670X.jpg
            • orwella Cus tylko Zyta obrazona na Dorna? 19.03.07, 00:40

• palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 09:48
              ewa8a napisała:

> Nawet dzieci były ! Szkoda, że mniejszych nie było pod ręką.
              >
              -----
              Jeszcze trochę z zdjęć + bezstronne omówienie w Tusk24 i będziesz wiedziała
              wszystko smile
            • jaceq Re: Komunikacja ! 19.03.07, 21:04
              ewa8a napisała:

> bi.gazeta.pl/im/0/3995/z3995670X.jpg

Palnick, widzisz na zdjęciu himmlerowskie oblicze Piłeczki, nad Dornem? Jak
              sądzisz, po co on tam jest? Aby oklaskiwać Panią Kluzik-Rostkowską?
          • orwella Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:38
            Chlebek byl ladnie upieczony i z gracja podany, przyznasz Ewo. Ciekawam jednak,
            kto rezyserowal ten zgrabny spektakl.
            • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:43
              Myślę, że Bohdan Poręba do spółki z Ryszardem Filipskim.
              • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 09:51
                ewa8a napisała:

> Myślę, że Bohdan Poręba do spółki z Ryszardem Filipskim.
                >
                >
                ------
                Rozczarowałaś mnie! To nie Joseph Goebbels? smile)))
          • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 09:44
            ewa8a napisała:

> orwella napisała:
            >
            > > PiS poPiSal sie dzis profesjonalizmem medialnym.
            >
            > O tak ! Nawet mnie ogarnęło mnie wzruszenie.
            >
            -------
            Naprawdę? Coś nadmiernie emocjonalna jesteś. Przecież nie widziałaś smile
            >
            >
            >
      • wikul Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 19.03.07, 01:36
        Skrzyżowanie plenum KC z dożynkami. Chleb na powitanie, łowickie pasiaki,
        góralskie stroje i małe dzieci na kolanach. Plon niesiemy plon w gospodarza
        dom. "Słuszną linię ma nasza partia" powiedział Kamiński. A Dorn dołożył -
        "Kto nie przeciw nam ten z nami...". Coś pięknego, starsi aktywisci mieli
        łzy w oczach. Nic dziwnego że niektórzy forumowicze też się rozczulili.
        www.gomulka.terramail.pl/stanpartii.htm
        Żałosna próba zademonstrowana jedności sypiącej sie partii, szukajacej od nowa
        gasnącego poparcia.
        • palnick Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 19.03.07, 09:56
          wikul napisał:

> "Słuszną linię ma nasza partia" powiedział Kamiński.
          ------
          Aleś ty tępy smile)) Wiesz z jakiego filmu to cytat? Poczucie humoru - zero.
          -----
          A Dorn dołożył - "Kto nie przeciw nam ten z nami...".
          -----
          A co? Nie prawda? smile
          ----

> Żałosna próba zademonstrowana jedności sypiącej sie partii, szukajacej od
          nowa gasnącego poparcia.

-----
          Żałosny to ty jesteś Wikul. Sypie się PO - cokolwiek byś nie próbował tu
          sugerować. Fakty, to jest rzeczywistość a twoje bełkoty bawią nieodmiennie.
          • wikul Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 19.03.07, 20:45
            schamiały palnick napaskudził:

> Żałosny to ty jesteś Wikul. Sypie się PO - cokolwiek byś nie próbował tu
            > sugerować. Fakty, to jest rzeczywistość a twoje bełkoty bawią nieodmiennie.

Znów odstawiłeś leki ? Spróbuj tego :
            Neurol itp. /Alprazolam / anxiolyticum N05BA
            Wskazania: Krótkotrwałe (do 4 tyg.) leczenie umiarkowanych lub ciężkich stanów
            lękowych. Zaburzenie lękowe uogólnione. Lęk napadowy z agorafobią lub bez niej.
            Zespoły lękowo-depresyjne.
            Albo tego :
            Wskazania: Krótkotrwałe (do 4 tyg.) leczenie stanów lękowych. Wspomagające
            leczenie niepokoju w przebiegu zaburzeń depresyjnych. Leczenie objawów
            alkoholowego zespołu abstynencyjnego.

Napisz jak nie pomogły.
            • palnick Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 20.03.07, 07:35
              Wikul, tobie jak każdemu prostemu do bólu indywinuum, pomoże na głowę lewatywa
              z mydlin.
              • wikul Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 20.03.07, 14:20
                palnick napisał:

> Wikul,tobie jak każdemu prostemu do bólu indywinuum, pomoże na głowę lewatywa
                > z mydlin.

Te mydliny które stosujesz do włażenia w dupę Kaczorom zaszkodziły ci na umysł.
                Nie przesadzaj z ich stosowaniem. Zwałaszcza nie polecaj innym.
        • jaceq Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 19.03.07, 21:06
          wikul napisał:

> Skrzyżowanie plenum KC z dożynkami. Chleb na powitanie, łowickie pasiaki,
          > góralskie stroje i małe dzieci na kolanach. Plon niesiemy plon w gospodarza
          > dom. "Słuszną linię ma nasza partia" powiedział Kamiński. A Dorn dołożył -
          > "Kto nie przeciw nam ten z nami...". Coś pięknego, starsi aktywisci mieli
          > łzy w oczach. Nic dziwnego że niektórzy forumowicze też się rozczulili.
          > www.gomulka.terramail.pl/stanpartii.htm
          > Żałosna próba zademonstrowana jedności sypiącej sie partii, szukajacej od nowa
          > gasnącego poparcia.

Dokładnie. Nawet te pzprowskie "dokąd zmierzamy" było.

Mnie tylko gierkowskiego "pomożecie??" tam zabrakło. I byłby komplet.
          • wikul Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 19.03.07, 21:15
            jaceq napisał:

> wikul napisał:
            >
            > > Skrzyżowanie plenum KC z dożynkami. Chleb na powitanie, łowickie pasiaki,
            > > góralskie stroje i małe dzieci na kolanach. Plon niesiemy plon w gospodar
            > > za dom. "Słuszną linię ma nasza partia" powiedział Kamiński. A Dorn dołożył
            > > "Kto nie przeciw nam ten z nami...". Coś pięknego, starsi aktywisci mieli
            > > łzy w oczach. Nic dziwnego że niektórzy forumowicze też się rozczulili.
            > > www.gomulka.terramail.pl/stanpartii.htm
            > > Żałosna próba zademonstrowana jedności sypiącej sie partii, szukajacej od
            > > nowa gasnącego poparcia.
            >
            > Dokładnie. Nawet te pzprowskie "dokąd zmierzamy" było.
            >
            > Mnie tylko gierkowskiego "pomożecie??" tam zabrakło. I byłby komplet.

Bardzo ta ocena zabolała palnicka. Ale nic na to nie poradzę, widocznie była
            trafna.
            • palnick Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 20.03.07, 07:37
              wikul napisał:

> Bardzo ta ocena zabolała palnicka. Ale nic na to nie poradzę, widocznie była
              > trafna.

---

Kłamiesz Wikul. Rozśmieszyła mnie twoja głupota. Jak zawsze.
              • wikul Re: Żałosna próba zademonstrowana jedności ... 20.03.07, 14:23
                palnick napisał:

> Kłamiesz Wikul. Rozśmieszyła mnie twoja głupota. Jak zawsze.

Jak chcesz się pośmiać z prawdziwej głupoty, zajrzyj do archiwum, do swoich
                dawniejszych postów i porównaj je z ostatnimi. Nie ma nic smieszniejszego.
                No, może poza twoja ostatnią kaczofilską wazeliną.
    • orwella Medialnie dobre to bylo, oby okazalo sie prawda 18.03.07, 23:56
      i bylo skuteczne w realizacji marszu do polskiej nirwany. Chmury nad Polska
      nadal jednak ciezkie jak olow.wink
      • palnick Re: Medialnie dobre to bylo, oby okazalo sie praw 19.03.07, 09:57
        orwella napisała:

> i bylo skuteczne w realizacji marszu do polskiej nirwany. Chmury nad Polska
        > nadal jednak ciezkie jak olow.wink

------
        Emily, to pierwszy rząd od dziesięcioleci, który dba o interes Polski. Będzie
        dobrze. Wikule szczekają, karawana idzie do celu smile
        • orwella Re: Medialnie dobre to bylo, oby okazalo sie praw 19.03.07, 10:07
          Chce wierzyc, Palnicku, bo nie widze na razie rozsadnej alternatywy do PiS. A
          dozynki na przednowku wcale mi nie przeszkadzaja. W koncu to staroPolska
          tradycja. Ze Wikuly zycza Polsce jak najgorzej, to wiemy nie od dzis.smile
        • ewa8a Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 11:09
          palnick napisał:
          > Emily, to pierwszy rząd od dziesięcioleci, który dba o interes Polski. Będzie
          > dobrze. Wikule szczekają, karawana idzie do celu smile

Rząd owszem dba o interesy, tyle, że swoje.
          Żeby zaspokoić wszystkich potrzebujących zwiększono liczbę wiceministrów,
          sekretarzy i podsekretarzy, uprzednio wzrosła liczba ministerstw. Stworzono
          stanowisko zupełnie kuriozalne – wicepremiera bez teki.

Koszty reprezentacyjne kaczego rządu wzrosły do niebotycznych rozmiarów - w
          ciągu 8 miesięcy ubiegłego roku wyniosły 4 miliony, z czego sam wicepremier
          Lepper wydał na kwiaty, ciasteczka dla pań i upominki 114 tys.zł !

Partia, nosząca w nazwie słowo ,,prawo’’ składała korupcyjne propozycje,
          wyrażając chęć wykupu weksli za publiczne pieniądze i rozdawnictwa stanowisk
          państwowych, nazywane później ,,semantycznym nadużyciem’’.

Wzrosła liczba urzędników w kancelarii prezydenta, wydaje się miliony na remont
          świeżo wyremontowanego pałacu prezydenckiego, z pieniędzy emerytów buduje się
          sarkofagi.

Samolot prezydencki kuruje na trasie Warszawa-Gdańsk przeciętnie 7 razy w
          miesiącu, bardzo też lubią sobie polatać urzędnicy resortu zdrowia – wydają na
          przeloty rocznie 1 mln zł, by pogawędzić ze swoimi europejskim kolegami.

A Wy gołąbeczki spijajcie sobie dalej z dziobków i głoście dobrą nowinę. Jeśli
          sądzicie, że ktoś się do na ten lep złapać, to jesteście wyjątkowo naiwni.
          • palnick Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 13:43
            Wikul szczeka głupiej.
            • ewa8a Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 15:01
              Skoro głupiej tzn, że ja także głupio. Co głupiego było w moim poscie ?
          • wikul Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 20:39
            Teraz idziemy w druga stroną, stwierdził Jarosław Wielki. Ciekawe w którą szli
            do tej pory ?
          • orwella Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 20:54
            Fakt, ze do kazdej wladzy mozna miec o cos pretensje. Obecna tez ma swoje
            problemy, ale poniewaz podjela sie heroicznej roli zwalczania mafii i
            politycznej przestepczosci w Polsce, ma ona wiecej wrogow niz wszystkie
            poprzednie, ktore te przestepczosc hodowaly i wpomagaly. Wydaje sie jednak, ze
            w ocenie rzadu najwazniejsze sa sprawy pryncypialne, a nie dorobiazgi. Jesli
            PiS uda sie zwlaczyc mafiokracje, to po wsze czasy pozostanie w historii PL
            jako partia odnowiecieli. Powinni sie jednak pozbyc Orzechowskiego, bo nie
            mozna tolerowac w rzadzie faceyta, ktory godzi w nauczycieli.
            • wikul Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 19.03.07, 21:12
              orwella napisała:

> Fakt, ze do kazdej wladzy mozna miec o cos pretensje. Obecna tez ma swoje
              > problemy, ale poniewaz podjela sie heroicznej roli zwalczania mafii i
              > politycznej przestepczosci w Polsce, ma ona wiecej wrogow niz wszystkie
              > poprzednie,ktore te przestepczosc hodowaly i wpomagaly. Wydaje sie jednak, ze
              > w ocenie rzadu najwazniejsze sa sprawy pryncypialne, a nie dorobiazgi. Jesli
              > PiS uda sie zwlaczyc mafiokracje, to po wsze czasy pozostanie w historii PL
              > jako partia odnowiecieli. Powinni sie jednak pozbyc Orzechowskiego, bo nie
              > mozna tolerowac w rzadzie faceyta, ktory godzi w nauczycieli.

Masz porąbane w tej łepetynie. Akurat jest odwrotnie. Wszyscy rozsądni ludzie
              są za ta władzą (jak i za każdą inną) w zakresie walki z przestępczością.
              Zastrzeżenia są innej natury, wymieniane wielokrotnie (powyżej przez Ewę),
              ale to do ciebie nie dociera. Jesteś kompletnie impregnowana na ta wiedzę.
              • palnick Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 20.03.07, 07:41
                wikul napisał:

> Masz porąbane w tej łepetynie. Akurat jest odwrotnie. Wszyscy rozsądni ludzie
                > są za ta władzą (jak i za każdą inną) w zakresie walki z przestępczością.
                > Zastrzeżenia są innej natury, wymieniane wielokrotnie (powyżej przez Ewę),
                > ale to do ciebie nie dociera. Jesteś kompletnie impregnowana na ta wiedzę.

--------
                To pierwszy rząd od dziesięcioleci, który dba o interes Polski. Będzie dobrze.
                Wikule szczekają, karawana idzie do celu smile
                • dachs Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 20.03.07, 08:08
                  palnick napisał:

> To pierwszy rząd od dziesięcioleci, który dba o interes Polski.

Masz rację Palnicku, dba.
                  Jak taki facio co "jest w posiadaniu wiedzy", że trzeba oleju do silnika dolać.
                  I nalewa - oleju rzepakowego.
                  smile
                • wikul Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 20.03.07, 14:27
                  palnick napisał:

> To pierwszy rząd od dziesięcioleci,który dba o interes Polski. Będzie dobrze.
                  > Wikule szczekają, karawana idzie do celu ...

...a wódz mowi, mówi, mówi...
                  www.youtube.com/watch?v=MdujNlDRNiU
                  • ewa8a Re: Poszcekam sobie razem z Wikulem 20.03.07, 18:26
                    Dobre. Ponoć dawno nikt tak nie inspirował twórców różnej maści jak Kaczory
                    (nasze bliźniaczki).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44871388&a=44872974
            • ewa8a Re: Poszczekam sobie razem z Wikulem 20.03.07, 11:13
              Auroro, czy jesteś w stanie przymknąć oko na wszystko, czego dopuszczą się te
              kurduple, bo one obiecały, że zwalczą przestępczość ?

> Wydaje sie jednak, ze w ocenie rzadu najwazniejsze sa sprawy pryncypialne, a
              nie dorobiazgi

Szastanie publicznymi pieniędzmi to dla ciebie drobiazgi ?
              • orwella Do Ewy: 20.03.07, 22:13
                Nie Ewo. Nie wszystko co i jak robi ta wladza mi sie podoba, ale nie widze na
                razie lepszej alternatywy do PiS. Wolalabym, zeby zaistnieli w PL jacys
                wspaniali, uczciwi, szlachetni, madrzy, dobrzy, patriotyczni i odwazni
                politycy, ktorzy stworzyliby idealny rzad. Ale takich nie widze, wiec akceptuje
                rzad i partie najlepsze IMO na dzis, choc dalekie od idealu. To jest moja
                opinia na dzis, ktora moze sie zmienic w zaleznosci od dalszych poczynan tego
                rzadu. Ze Kaczynscy sa przewrazliwieni na punkcie bezpieczenstw, wcale sie nie
                dziwie, bo mafie przeciez na nich czyhaja. Jestem za krytyka wydawania
                publicznej kasy na cisteczka i itp. Kazdy polityk powinien sam sobie kupowac
                ciastka.
    • dachs Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:28
      a o czym mówili?
      • keyser_sose Jak to... 19.03.07, 00:30
        nie wiesz?

Polska bedzie rosła w siłę, a ludziom się będzie żyło dostatniej.

Szczególnie jak się gigaprzestępców wyłapie.
        • europitek Re: Jak to... 19.03.07, 00:45
          keyser_sose napisał:
          > Szczególnie jak się gigaprzestępców wyłapie.

Też nie oglądałem. A jeśli o to chodzi, to mieli chyba rację, bo gigaprzestępcy raczej innym dobrobytu nie przydają.smile (No może poza aparatem ścigania i zaprzyjaźnionymi politykami).
          • keyser_sose Wszystko pieknie, ale... 19.03.07, 00:50
            1. Czy aby nasz minister sprawiedliwości nie ostrzega właśnie gigaprzestepców?
            Jak teraz który gig ucieknie to zawleczemy pana ministra przed sąd a potem
            powiesimy za poślednie ziobro...

2. A co niby szkodziło łapać ich dotej pory? PO?!
            • palnick Re: Wszystko pieknie, ale... 19.03.07, 10:01
              keyser_sose napisał:

> 2. A co niby szkodziło łapać ich dotej pory? PO?!

----
              Najpierw prokuratura musi przeprowadzić swoje czynności. Słyszałeś coś o tym?
              • europitek Re: Wszystko pieknie, ale... 19.03.07, 17:46
                Takie ostrzeżenia, jak Ziobry, są dla gigaprzestępców bez znaczenia - żaden z nich nie zwinie z takiego powodu swojego kramu i pojedzie "kręcić lody" w innym kraju. Sprawa jest dość prosta gigaprzestępstwa najlepiej wychodzą tylko w środowisku, które się zna na wylot i rozumie mechanizmy jego działania. Poza tym ci najwięksi zawsze mają "przychylnych" i dlatego do ostatniej chwili liczą na bezkarność. Bez tych pomagierów nigdy nie zostaliby gigaprzestępcami, co najwyżej mogliby obrobić parę kantorów.
                A co do przeszkód w ich łapaniu, to bywały różne, co pokazują "dawne" afery i aferki, w które zamieszane były różne organizacje (poprzez aktywny udział swoich działaczy różnych szczebli - "przychylnych"). PiS, jak na razie, wygląda na bardzo słabo "ustawiony", więc nic dziwnego, że takie podejście jest dla niego dobre - niewiele straci sam, a osłabia przeciwników.
              • jaceq Re: Wszystko pieknie, ale... 19.03.07, 21:08
                palnick napisał:
                > Najpierw prokuratura musi przeprowadzić swoje czynności.

Przeprowadzi te czynności w czasie najbliższej konferencji prasowej.
              • keyser_sose No to do rzeczy 19.03.07, 23:32
                1. Podaj propozycję co to znaczy gigaprzestępstwo. (Jak dla mnie 1Giga=1 000 000
                000. może być w złotówkach

2. Podaj termin w jakim uważasz, że prokuratura powinna się uporać ze złapaniem
                jakiegiś Gigsa. (zaczęliśmy pod koniec 2005 roku, nie?)

3. Jak już się okaże, że z łapania Gigsów wyszło wielkie G... wrócimy sobie do
                tego wpisu i pośmiejemy sie razem.
                • orwella giga znaczy wielki, 20.03.07, 01:37
                  Gigaprzestepca to taki, ktorych dokonal wielkiego przestepstwa, a czesciej
                  wielu wielkich przestepostw. Czyli sa to wszyscy oligarchowie, ktorzy stali sie
                  nimi z dnia na dzien kradnac majatek Polakow. Oni nadal pozostaja poza
                  zasiegiem prawa. Jesli Kaczynscy ich wylapia i odpowiednio ukarza, to uznam ich
                  za guiga politykow. Bez tego Polska zawsze bedzie tylko gigamafiokracjasmile
                  Carpe diem.
                  • keyser_sose Ja zrozumiałem.... 20.03.07, 14:16
                    Tylko proszę autora wątku, żeby zechciał skonkretyzować: kiedy tych (conajmniej
                    dwóch) gigaprzestepców zobaczymy za kratkami. I zaproponowałem kryterium
                    gigaprzestepstwa: 1G PLN

Na razie PISowanie trwa od końca 2005 i żadnych Gigsów nie ma. Może byłby choć
                    Stokłosa, ale spryciaż w długą dał.
                    • orwella Re: Ja zrozumiałem.... 20.03.07, 19:14
                      Ja tez chce ich widziec za kratami na dozywociu, ale poniewaz oni nakradli na
                      gigaskale (powiedzmy miliony), to maja gigaochrone, wiec Kaczynscy maja
                      gigaproblem, zeby ich zapudlowac. Wazna jest jednak solidarnosc spoleczna i
                      domaganie sie sciagania ich po calym swiecie, gdziekolwiek sie udadza. Tych
                      zlodziei widac jak na dloni, sa nimi wszyscy polscy miliarderzy, bowiem zaden z
                      nich nie zrobil wielkiego wynalazku i nie dorobil sie wlasna uczciwa praca. ich
                      majatek pochodzi wylacznie z kradziezy.
                      • keyser_sose Pan minister... 20.03.07, 19:47
                        ... Ziobro sam zadeklarował łapanie tych Gigsów. A PISowszczycy sie tym
                        zachwycają (deklaracją się zachwycają - nie łapaniem).

Ale ja mam taki obyczaj nieprzyjemny, że jak ktoś mi coś obiecuje to zaraz
                        konkretu chcę: kiedy? Ile? Co?

Coćby po to, żeby potem wiedzieć czy mnie w trąbę zrobiono czy nie.

Ponieważ żaden PISowszczyk nie podał żadnych konkretów (kiedy mianowicie
                        obietnicę uzna za spełnioną), to rozumiem, że ich cieszy sama obietnica.

Mnie nie.

Ja obietnic PISu mam dość.

Od roku 90 do ostatnich wyborów wierzyłem w wystarczało mi ich słowo (choćby:
                        służby, służby, wszędzie służby, wielki spisek strasznych służb.). Teraz
                        interesują mnie wyłącznie weryfikowalne konkrety. Np 3mln mieszkań. Zmniejszenie
                        obciążeń podatkowych. Łapanie Gigsów.
                        • orwella Re: Pan minister... 20.03.07, 20:15
                          mnie tez interesuja podobne konkrety. Kaczynscy chyba widza, ze jesli ich nie
                          dostarcza, to cierpliwosc spoleczenstwa sie skonczy i oni pojda na zielona
                          trawke podobnie jak wszystlkie poprzednie rzady, ktore tworzyly i gruntowaly
                          mafijny system w PL. Czy uda im sie wywiazac z obietnic, to sie okaze. na razie
                          daje im szanse. Przynajmniej obecny rzad wydaje sie uczciwy, bo dotad nikt na
                          nich haka nie znalazl, choc probowano. Nieuczciwi z tego rzadu zostali
                          wyrzuceni.
                          ---
                          Carpe diem.
                        • palnick Re: Pan minister... 20.03.07, 20:36
                          keyser_sose napisał:

> Ale ja mam taki obyczaj nieprzyjemny, że jak ktoś mi coś obiecuje to zaraz
                          > konkretu chcę: kiedy? Ile? Co?
                          >
                          > Coćby po to, żeby potem wiedzieć czy mnie w trąbę zrobiono czy nie.

-----------

Zacznij stosować tę zasadę wobec swoich idoli w czarnych sukienkach smile))))
                          • keyser_sose Off topic 20.03.07, 20:39
                            Stosuję.
                            • palnick Re: Off topic 20.03.07, 20:47
                              keyser_sose napisał:

> Stosuję.
                              >
                              ------
                              Kłamiesz, bo oni tylko obiecują i każą sobie płacić z góry za iluzje. Musisz im
                              wierzyć, nie jesteś w stanie niczego zweryfikować smile
                              • keyser_sose Re: Off topic 20.03.07, 21:45
                                palnick napisał:

> Kłamiesz,

Zaraz kłamiesz. "Mijasz się z prawdą", "piszesz nieprawdę"... ale zaraz
                                "kłamiesz" To takie nieestetyczne.

>bo oni tylko obiecują i każą sobie płacić z góry za iluzje.

1. Moje doświadczenie nie jest iluzją. Jest właśnie tym - doświadczeniem. Za to
                                doświadczenie nie wypłaciłbym sie do końca życia - więc te parę złotych które im
                                oddaję to żaden problem.

2. Ale sprawę postawili jasno: "z obietnic rozliczamy się po śmierci." Można to
                                przyjąć jak ja, albo odrzucić jak Ty.

Tej samej uczciwości domagam się od Kaczorów.

"Gigaprzesteopcy będą złapani". Świetnie. Jakiś termin? Jakieś liczby? Nic?
                                Dziekuję postoję.

A tak przy okazji

Ty wierzysz Kaczorom ja wierzę Kościołowi i Biblii. Naprawdę uważasz że z nas
                                dwóch to ja jestem ten... no wiesz... smile

-------------------------

A teraz znikam z forum. do jutra.

KS
      • ewa8a Re: Komunikacja ! 19.03.07, 00:35
        O jakimś oczyszczeniu, odpieraniu przez partię nieustannych ataków, dumie z
        minister Fotygi i mieszkaniach (na kredyt).

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3995129.html
        • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 10:03
          ewa8a napisała:

> O jakimś oczyszczeniu, odpieraniu przez partię nieustannych ataków, dumie z
          > minister Fotygi i mieszkaniach (na kredyt).
          >
          -------
          Ciepło, ciepło... Co tam jeszcze wyczytałaś w obiektywnej gazecie? Zgadzam się
          tylko z tym, że mieszkania (na kredyt) to skandal międzynarodowy - dlatego
          wspomniano o Fotydze smile
          >
          • dachs Re: Komunikacja ! 19.03.07, 18:12
            palnick napisał:

> Zgadzam się
            > tylko z tym, że mieszkania (na kredyt) to skandal międzynarodowy - dlatego
            > wspomniano o Fotydze smile

A Fotyga na kredyt to nie skandal?
            • palnick Re: Komunikacja ! 19.03.07, 19:27
              Prawie każdy kredyt to skandal.
    • gruby Zwłaszcza wystąpienie I Sekretarza KC PiS 19.03.07, 21:17
      > (...)
      > Wystąpienia były krótkie i treściwe.

Zwłaszcza to tow. "Wiesława"
      - ops, przepraszam, nie "Wiesława tylko" "Hołoty-Putinka" wink))
      • wikul Re: Zwłaszcza wystąpienie I Sekretarza KC PiS 19.03.07, 21:41
        gruby napisał:

> > (...)
        > > Wystąpienia były krótkie i treściwe.
        >
        > Zwłaszcza to tow. "Wiesława"
        > - ops, przepraszam, nie "Wiesława tylko" "Hołoty-Putinka" wink))

A tu hymn ku czci ww.:

patryk.wrzuta.pl/audio/5i16m3WUdq/
    • wikul Komunikacja Jarosława Wielkiego ! 19.03.07, 22:07
      www.tvn24.pl/-1,1499293,,,1,wiadomosc.html
    • palnick Komunikat. Dlaczego PiS? 20.03.07, 08:13
      Jeszcze kilkanaście miesięcy temu... Gdyby ktos mi powiedział, że będę głosował
      na Lecha Kaczyńskiego i wspierał rząd Jarosława, uznałbym go za niespełna
      rozumu.
      Ja, ateista i rydzykofob, miłosnik wolności obywatelskich i antyklerykał smile?
      Duzo o tym myslałem. Dlaczego dokonałem takich wyborów?
      Wydaje mi się, że bliskie są mi opcje w których człowiek i jego szeroko
      rozumiana godność jest jedynym powodem wszelkich zabiegów gospodarczych i
      społecznych.

Uważam, że osią sporu od czasu ostatnich wyborów jest rola i zadania państwa
      w życiu obywateli.
      W Polsce egzemplifikacją "dylematu" czy państwo służyć ma obywatelom, czy
      biznesowi jest spór pomiedzy PiS a PO.
      W wielkim uproszczeniu PO uważa, że zadaniem państwa jest wspieranie firm
      poprzez umozliwianie im coraz większych zysków, bez specjalnej dbałosci o
      zasilanie przez nie budżetu. W rezultacie firmy bogacą się jeszcze bardziej,
      nie tworzą nowych miejsc pracy a kusy budżet powoduje, ze państwo tnie
      wydatki na edukację, słuzbę zdrowia, infrastrukturę, pomoc społeczną.....Na
      wszystkie istotne potrzeby społeczne. Tym samym państwo unika wykonywania
      swoich podstawowych obowiązków stawiając pod znakiem zapytania sens
      utrzymywania swojej kosztownej struktury.
      PiS natomiast uważa, że należy tworzyć sprzyjające warunki dla rozwoju kraju
      ale z rezultatów wzrostu MUSZĄ korzystać WSZYSCY obywatele. Państwo według
      ich wizji ma obowiązek wykonywać zadania dla których jego agendy zostały
      powołane do zycia. Nie ma to nic wspólnego z bezmyslnym trwonieniem dorobku
      narodu. Wręcz przeciwnie, to obywatele maja być beneficjentami wzrostu
      gospodarczego. Rolą państwa jest zadbanie aby wypracowany dochód narodowy był
      dzielony sprawiedliwie a jest to niezwykle istotny element zapobiegania
      groźnemu rozwarstwianiu się poziomu zycia Polaków oraz narastającemu buntowi
      lub rezygnacji milionów "wykluczonych" przez niewidzialna rękę rynku.

Zadania jakie stawia przed sobą Kaczyński i jego rząd wymagają i wymagać bedą
      tytanicznego wysiłku, żelaznej konsekwencji i wielkiej uczciwości. Zadanie to
      bedzie tym trudniejsze, że niechęć mediów i beneficjentów dotychcasowego
      bałaganu do tego rodzaju programu jest aż nazbyt widoczna i wszechobecna.

Życzę więc jak najlepiej premierowi i jego rządowi. Polska wymaga
      uporządkowania, właściwie w każdej dziedzinie. To warunek istnienia silnego
      ale i przyjaznego obywatelom państwa. To również fundament pomyslnego rozwoju
      naszej gospodarki i budowy rzeczywistego znaczenia Polski na arenie
      międzynarodowej (w tej dziedzinie Kaczyńscy przywrócili Polsce znaczenie jako
      partnera w miejsce dotychczasowego poniżającego serwilizmu za paciorki).
      Niech im w tym pomaga nawet ten ich bóg a na pewno każdy Polak.
      • dachs Ależ Palnicku, nie musisz się tłumaczyć 20.03.07, 09:09
        To co tu w skrócie opisałeś, jest istotnie ideologią, wyznawaną przez
        Kaczyńskich i wszystkich innych socjalistów na świecie.
        Nie dziwi więc nikogo, że Kaczyńskich popierasz. I popieraj sobie dalej.
        Ty, Hasz, i cała reszta forumowej lewicy.
        smile
        • palnick Nie tłumaczę się :-) 20.03.07, 10:04
          dachs napisał:

> To co tu w skrócie opisałeś, jest istotnie ideologią, wyznawaną przez
          > Kaczyńskich i wszystkich innych socjalistów na świecie.
          > Nie dziwi więc nikogo, że Kaczyńskich popierasz. I popieraj sobie dalej.
          > Ty, Hasz, i cała reszta forumowej lewicy.
          > smile

-----

Jeżeli sprawiedliwość i uczciwość oraz szacunek dla człowieka jest wyłącznie
          związany ze światopoglądem lewicowym - to jestem lewicowcem.
          • dachs Z tego to juz się jednak wytłumacz 20.03.07, 10:28
            palnick napisał:

> Jeżeli sprawiedliwość i uczciwość oraz szacunek dla człowieka

Gdzie to znajdujesz u Kaczyńskich?
            • hasz0 Są powody do krytyki - Zyta, Religa, Sikorski 20.03.07, 10:57
              Te "papierki lakmusowe" nasączone PO
              - uprzytamniają nam
              co by się działo gdyby powstał PO-PiS

Nie wspominając już o sprzymieńcach z SLD czy spuźciznę byłych szefow
              poprzedniczki PO -> UW

Mazowiecki - to przez niego ludzie PiS zmagają się od 17 lat ze
              spuścizną "grubej kreski"!

Gieremek - to przez niego bierutowcy i stalinowcy brylowali w ambasadach i min
              spr zagranicznych do wczoraj!

Balcerowicz - to przez jego sabotaż nadzoru bankowego
              zdradzieckie odsunięcie MINISTRA POLSKIEGO SKARBU na korzyść Eureko - tej
              mrówki nie z branzy ubezpieczeniowej, która pożarła ubezpieczeniowego słonia
              pozwoli bruks wyłgać od rządu PiS aż 10 mld - z naszych oszczędności z ZUS-u.

To Sikorski naraził naszych żołnierzy komornickim transporterem
              a Polaków na nienawiść i terroryzm za uruchomienie tarczą nowego
              światowego wyścigu zbrojeń.

Papierek lakmusowy pokazuje kwasniewskie zagrożenia dla Polski.
              • dachs Są powody do krytyki, ale na szczęście 20.03.07, 11:11
                mamy Leppera, Giertycha i Ojca Inwestora, który dopilnują, aby
                antysocjalistyczna myśl gospodarcza, nie zagnieździła się na stałe w
                patriotycznych głowach benficjantów zasiłków.
                • hasz0 Re: Są powody do krytyki, ale na szczęście 20.03.07, 11:25

> mamy Leppera, Giertycha i Ojca Inwestora, który dopilnują, aby
                  > antysocjalistyczna myśl gospodarcza, nie zagnieździła się na stałe w
                  > patriotycznych głowach benficjantów zasiłków.

Gdzie Ty widzisz centralne zarządzanie, państwowe firmy w systemie
                  zarządzania nakazowo-rodzielczego?

Może jest jedna partia w RP zapisana w Konstytucji jako przewodnia ?

Gdzie cenzura? Czyzby nie było prywatnych sklepów?

Uprawiasz bolszewicko-goebelsowską propagandę
                  w najgorszym stylu!
                  Wstyd mi za Ciebie.
                  • hasz0 w UE nie ma zasiłków?/n 20.03.07, 11:28
                    • hasz0 Znowu Polska ratuje Wasze emerytury, rozwój, 20.03.07, 11:33
                      demografię,
                      wykształceni polscy lekarze za nasze polskie pieniądze
                      ratują Wasze zdrowie,
                      piękne, troskliwe, młode, współczujące pielęgniarki
                      podcierają Wam d'upy
                      itp

a Wy kupujecie te ...zeitungi i śmiejecie się prostacko z... kartofli.
                      Historia się powtarza na waszych oczach a wy jak orkiestra na Titanicu.
                      • wikul Jak drwić z emerytów i rencistów PiS pokazał... 20.03.07, 18:10
                        ...niedawno przy okazji pozbawienia ich rewaloryzacji.
                        • palnick Jak bredzić bez sensu Wikul pokazuje co dnia n/t 20.03.07, 18:34

• wikul Re: Jak bredzić bez sensu Wikul pokazuje co dnia 20.03.07, 20:49
                            Porażajacy argument. Znów masz zaparcie ? Może to ci pomoże.
                            www.i-apteka.pl/go/_info/?id=1259
              • wikul Re: Są powody do krytyki - Zyta, Religa, Sikorski 20.03.07, 18:05
                hasz0 napisał:

> Mazowiecki - to przez niego ludzie PiS zmagają się od 17 lat ze
                > spuścizną "grubej kreski"!

Ludzie PiS-u bohatersko zmagaja sie z problemami które sami stwarzają a ze
                spuścizną to chyba ty się zmagasz ale z własną. Czyzby polucje nocne ?
          • orwella Re: Nie tłumaczę się :-) 20.03.07, 19:00
            palnick napisał:

> Jeżeli sprawiedliwość i uczciwość oraz szacunek dla człowieka jest wyłącznie
            > związany ze światopoglądem lewicowym - to jestem lewicowcem.

Oczywiscie , ze sa to cechy wylacznie lewicy, ale tylko tej prawdziwej. Dawna
            PZPR i wiekszosc ludzi z SLD nie maja nic wspolnego z lewica. To bezideowi
            cyniczni karierowicze i oportunisci - zawsze blisko zlobu i wladzy niezaleznie
            od systemu politycznego i gospodarczego. Nie bez powodu wiekszosc dzisiejszych
            mafio-kapitalistow w PL ma rodowod ubecki lub w czerwonej burzuazji. Jak zawsze
            zdarzaja sie wyjatki od tej reguly.
    • rycho7 postawa antyobywatelska 20.03.07, 19:57
      palnick napisał:

Nie sluchalem tych bzdur. Czy podlegam sadowi 24-godzinnemu? Powinnista sie
      rozprawic nieuchronnie z cala niesluszna frekwencja.
      • palnick Re: postawa przedszkolaka 20.03.07, 20:45
        rycho7 napisał:

> palnick napisał:
        >
        > > Żadna partia rządząca nie komunikowała się dotąd w taki sposób z obywatel
        > ami.
        >
        > Nie sluchalem tych bzdur. Czy podlegam sadowi 24-godzinnemu? Powinnista sie
        > rozprawic nieuchronnie z cala niesluszna frekwencja.

-----
        Skąd wiesz czego nie słuchałeś ? smile
        Uważasz sądy 24-godzinne za zły pomysł? Szybkie sądy gospodarcze też?
      • gruby A ja słuchałem i czułem sie młodszy o... 20.03.07, 21:49
        jakieś 40 lat wink))

Brakowało mi tylko skandowania: JAROSŁAW, JAROSŁAW!!! wink))
    • ewa8a Palnicku, do boju ! 20.03.07, 21:07

Naruszają dobre imię Mózgowca i jego rodziny !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59389854
      • palnick Re: Palnicku, do boju ! 20.03.07, 21:38
        Plują pod wiatr wink
        • hasz0 _________Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek wtedy? 20.03.07, 22:17
          Na stronie 57 Lech Kaczyński ujawnia, że w 1965 r. ich ojciec wyjeżdża
          służbowo do Libii. Każdy, kto zna realia PRL, wie, jak atrakcyjne finansowo
          były takie wyjazdy i jak często trzeba było je okupić współpracą ze służbami.

#:
          wyjechał jako specjalista do robory czy kadrowy ubek?

(..)Siostra dziadka Kaczyńskich miała w czasach stalinowskich 50-hektarowe
          gospodarstwo rolne, pomimo akcji rozkułaczania. Ale dziewczyna z żydowskiej
          rodziny, którą przechowywali, po wojnie związała się z NKWD-zistą, no i
          podobno ten układ z NKWD pozwolił rodzinie Kaczyńskich zachować majątek.

#: rozkułaczanie bierutowskie dotyczyło kułaków powyżej 50 ha.

W dziesiątej klasie liceum Jarosław omal nie został na drugi rok. Rodzice
          odwołali się do kuratora, znanego komunisty Jerzego Kuberskiego. (..)Dzięki
          znajomościom i protekcjom bracia Kaczyńscy dostawali pracę, nawet kiedy
          działali jako opozycja przeciwko państwu ludowemu. Mogli przedłużać pisanie
          swych doktoratów, choć ludziom spoza układów towarzyskich mówiono
          wtedy „dziękujemy”.
          #:
          żyliśmy pośród ubeków i komunistów jako kadrowców,
          kuratotorów, sędziów - czy to Kaczyński wg Ciebie Ewuś był tym kuratorem?

Represje PRL-owskiej władzy polegały na oddelegowaniu
          Jarosława do białostockiej filii Uniwersytetu Warszawskiego. Prestiżowo była
          to porażka, ale miał mniej obowiązków i mógł godzić pracę na uniwersytecie z
          działalnością opozycyjną.(..)Co roku bracia wyjeżdżali na dwumiesięczne
          wakacje. Dostawali paszporty na wyjazd do Odessy, ówcześnie w ZSRR.

#: nawet nie do Jugosławii? jeśli rozumiesz róznicę...

Najbliższa rodzina wyjeżdżała do rodziny w Anglii. Też nie miała
          paszportowych kłopotów.

#: oni czy jednak rodzina? Gdybym napisał o Borowskim, bracie Stefanie,
          ojcu Hubner byłaby bliższa czy dalsza?

Może jednak na kogoś donieśli, a może skryce pobili albo chociaż zamordowali?
          • hasz0 ________Siostra dziadka Kaczyńskich jednak była 20.03.07, 22:19
            winna...
            no nie mogę!
          • ewa8a Re: _________Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek w 20.03.07, 22:25
            Nie jestem autorką artykułu, ani nawet nie zabrałam głosu w tej dyskusji
            (możesz to zrobić sam), zasygnalizowałam jedynie niebezpieczeństwo. Nie czuję
            się zatem zobligowana do odpowiedzi na te pytania. A już w szczególności na
            pytanie, dotyczące mojego wieku.
          • wikul Re: Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek w 20.03.07, 23:02
            hasz0 napisał:

> Na stronie 57 Lech Kaczyński ujawnia...

Wszystkie te fakty gdyby dotyczyły twoich przeciwników politycznych wałkował
            byś tysiąckrotnie nie zostawiając na nich suchej nitki, gdy dotyczy to Kaczorów
            bagatelizujesz i trywializujesz. Żałosny jesteś w tej swojej ślepej miłości do
            niektórych polityków, kiepskich polityków.
            • palnick Re: Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek w 21.03.07, 00:52
              Wikul,żałosny jesteś w tej swojej ślepej miłości do niektórych polityków,
              kiepskich polityków.
              • wikul Te papuga ! 21.03.07, 01:02
                palnick napisał:

> Wikul,żałosny jesteś w tej swojej ślepej miłości do niektórych polityków,
                > kiepskich polityków.

Masz swego ulubieńca :
                c.wrzuta.pl/wi5656/ed92fedd000c02ec45ff4e4b/sukces?type=i&key=mqjZZBibPR&ft=f
                • palnick Z miastaście a dupaście :-) 21.03.07, 01:18
                  Pocałujta w dupę wójta.
          • jaceq Re: _________Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek w 24.03.07, 00:50
            hasz0 napisał:

> Na stronie 57 Lech Kaczyński ujawnia, że w 1965 r. ich ojciec wyjeżdża
            > służbowo do Libii. Każdy, kto zna realia PRL, wie, jak atrakcyjne finansowo
            > były takie wyjazdy i jak często trzeba było je okupić współpracą ze służbami.
            >
            > #:
            > wyjechał jako specjalista do robory czy kadrowy ubek?

Wygląda, że jako specjalista od kadrowej ubeckiej "robory".
          • jaceq Re: _________Ewciu! Ileż żeś Ty miałaś wiosenek w 24.03.07, 00:52
            hasz0 napisał:
            > (..)Siostra dziadka Kaczyńskich miała w czasach stalinowskich 50-hektarowe
            > gospodarstwo rolne

> #: rozkułaczanie bierutowskie dotyczyło kułaków powyżej 50 ha.

Siostra dziadka Kaczyńskich miała 51.76 ha.
    • palnick Komunikacja Oleksego z Guzowatym a PO-SLD. 23.03.07, 17:01
      Józek nachlapał jak przepełniony nocnik. POSLaDkowi koalicjanci w potrzasku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka