taras10 30.03.07, 12:31 Nikt nie wie o donosicielu Macieju, czy nikt wiedziec nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 20:52 taras10 napisał: > Nikt nie wie o donosicielu Macieju, czy nikt wiedziec nie chce? Chyba nikt nie chciał tego wiedzieć ... a tłumaczenie ich, to jak klepanie zdrowasiek, wszyscy jednakowo ... voila.pl/jox25/index.php?get=1&f=1 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:00 taras10 napisał: > Nikt nie wie o donosicielu Macieju, czy nikt wiedziec nie chce? Donosił także Holoubek (zresztą ubek), Olbrychski, Zapasiewicz, Pszoniak (za koniak), Andrzejewski, Bardini, Englert i wielu, wielu innych. No więc czym się podniecać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:14 snajper55 napisał: > taras10 napisał: > > > Nikt nie wie o donosicielu Macieju, czy nikt wiedziec nie chce? > > Donosił także Holoubek (zresztą ubek), Olbrychski, Zapasiewicz, Pszoniak (za > koniak), Andrzejewski, Bardini, Englert i wielu, wielu innych. No więc czym się > podniecać ? > > S. No tak , dla kariery ... no to na cholerę te teczki, wywalić je ... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:24 lady.papeteria napisała: > No tak, dla kariery ... no to na cholerę te teczki, wywalić je ... Ale Kaczyści mają taką radochę z tego ujawniania grzeszków innych... Dzięki temu czują się tacy lepsi... Trzeba by być bez serca... S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:29 snajper55 napisał: > Ale Kaczyści mają taką radochę z tego ujawniania grzeszków innych... Dzięki > temu czują się tacy lepsi... Trzeba by być bez serca... Teoria może i zgrabna, ale nie opisuje rzeczywistości tylko antykacze fobie jej twórców i propagatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:34 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > Ale Kaczyści mają taką radochę z tego ujawniania grzeszków innych... Dzię > ki > > temu czują się tacy lepsi... Trzeba by być bez serca... > > Teoria może i zgrabna, ale nie opisuje rzeczywistości tylko antykacze fobie je > j > twórców i propagatorów. > Antykacze fobie?Uwazasz,ze jak kto antykaczka,to z psychika u niego cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:39 pozarski napisał: > Antykacze fobie?Uwazasz,ze jak kto antykaczka,to z psychika u niego cos nie tak > ? Napisałem jasno co uważam. Interpretacja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:44 oleg3 napisał: > pozarski napisał: > > > Antykacze fobie?Uwazasz,ze jak kto antykaczka,to z psychika u niego cos n > ie tak > > ? > Napisałem jasno co uważam. Interpretacja należy do Ciebie. A nie uważasz, że to otwieranie teczek na tyle spowszechnieje, że na nikim już nie zrobi wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:51 lady.papeteria napisała: > A nie uważasz, że to otwieranie teczek na tyle spowszechnieje, że na nikim już > nie zrobi wrażenia? Na niektórych robi. Ale nawet gdyby na nikim nie robiło wrażenia to co z tego? Spalić akta IPN? Proces ujawniania tych akt jest nie do powstrzymania i nie wynika - jak chce Snajper i jemu podobni - z polityki PIS tylko z procesów społecznych, bardzo różnorakich, w tym choćby z walki pokoleń (starzy tracą na lustracji) czy dążenia młodych do poznania prawdy, a starych do sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 21:55 oleg3 napisał: > lady.papeteria napisała: > > A nie uważasz, że to otwieranie teczek na tyle spowszechnieje, że na niki > m już > > nie zrobi wrażenia? > > Na niektórych robi. Ale nawet gdyby na nikim nie robiło wrażenia to co z tego? > Spalić akta IPN? > > Proces ujawniania tych akt jest nie do powstrzymania i nie wynika - jak chce > Snajper i jemu podobni - z polityki PIS tylko z procesów społecznych, bardzo > różnorakich, w tym choćby z walki pokoleń (starzy tracą na lustracji) czy > dążenia młodych do poznania prawdy, a starych do sprawiedliwości. > Akurat tu sie z Toba zgadzam.Co mnie troche irytuje to fakt,ze o teczkach sie czesto dowiadujemy wybiorczo z mediow zblizonych do waadzy,a dotyczacych ludzi,ktorzy sa od tej waadzy daleko.Stad moje watpliwosci do okreslenia przeciwnikow Kaczek jako ludzi z fobiami. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:02 pozarski napisał: > Stad moje watpliwosci do okreslenia > przeciwnikow Kaczek jako ludzi z fobiami. A gdzie ja coś takiego napisałem? Napisałem tylko, że wyjaśnianie rzeczywistości jako spisku PISu jest antykaczą fobią. Przecież - jeżeli już zostajemy przy teczkach - PIS blokuje jak może powszechny dostęp do teczek i lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:04 oleg3 napisał: > pozarski napisał: > > > > Stad moje watpliwosci do okreslenia > > przeciwnikow Kaczek jako ludzi z fobiami. > > A gdzie ja coś takiego napisałem? Napisałem tylko, że wyjaśnianie rzeczywistośc > i > jako spisku PISu jest antykaczą fobią. Przecież - jeżeli już zostajemy przy > teczkach - PIS blokuje jak może powszechny dostęp do teczek i lustrację. > W takim razie zle zrozumialem.Tez mysle,ze PiSiacy chca otworzyc teczki,ale nie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:57 oleg3 napisał: > lady.papeteria napisała: > > A nie uważasz, że to otwieranie teczek na tyle spowszechnieje, że na niki > m już > > nie zrobi wrażenia? > > Na niektórych robi. Ale nawet gdyby na nikim nie robiło wrażenia to co z tego? > Spalić akta IPN? > > Proces ujawniania tych akt jest nie do powstrzymania i nie wynika - jak chce > Snajper i jemu podobni - z polityki PIS tylko z procesów społecznych, bardzo > różnorakich, w tym choćby z walki pokoleń (starzy tracą na lustracji) czy > dążenia młodych do poznania prawdy, a starych do sprawiedliwości. Jak to pięknie zabrzmiało sprawiedliwość. Żeby była sprawiedliwość, to po winie musi być kara. I co z tego, że powiedzą, że ten czy ten donosił. Ja też byłam za otwieraniem teczek, ale teraz widzę, że nic innego sie nie robi tylko walczy teczkami, bo sie okazuję, że wszyscy na wszystkich donosili. Damięcki donosił na Olbrychskiego i Kondrata. Na Damięckiego Iksiński, a na iksińskiego Irena Dziedzic i kółko sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
taras10 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:48 lady.papeteria napisała: >ale teraz widzę, że nic innego sie nie robi tylko walczy > teczkami, bo sie okazuję, że wszyscy na wszystkich donosili. Damięcki donosił na > Olbrychskiego i Kondrata. Na Damięckiego Iksiński, a na iksińskiego Irena > Dziedzic i kółko sie zamyka. Wszystko sie zgadza, poza tym, iz jedyne co wiesz, to o donosicielu Damieckim. To drugie zgadujesz, a to nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 17:41 taras10 napisał: > lady.papeteria napisała: > > >ale teraz widzę, że nic innego sie nie robi tylko walczy > > teczkami, bo sie okazuję, że wszyscy na wszystkich donosili. Damięcki don > osił > na > > Olbrychskiego i Kondrata. Na Damięckiego Iksiński, a na iksińskiego Irena > > Dziedzic i kółko sie zamyka. > > Wszystko sie zgadza, poza tym, iz jedyne co wiesz, to o donosicielu Damieckim. > To drugie zgadujesz, a to nie fair. O tym, że donosił na Olbrychskiego i Konrada, podali w TV. Nie wyssałam sobie tego z palca. Czyli fair napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:24 oleg3 napisał: > Na niektórych robi. Na takim Macierewiczu na pewno. On na sam widok teczki... > Ale nawet gdyby na nikim nie robiło wrażenia to co z tego? Spalić akta IPN? Ależ skądże znowu. Należy IPN wzbogacać. Nagraniami Gudzowatego. Listami uczennic w ciąży. Przydadzą się gdy kiedyś trzeba będzie składać oświadczenia, czy do ślubu było się dziewicą. > Proces ujawniania tych akt jest nie do powstrzymania i nie wynika - jak chce > Snajper i jemu podobni - z polityki PIS tylko z procesów społecznych, bardzo > różnorakich, w tym choćby z walki pokoleń (starzy tracą na lustracji) czy > dążenia młodych do poznania prawdy, a starych do sprawiedliwości. A mnie jest mało tej prawdy. Ja chcę wiedzieć, czy Damięcki zdradzał żonę, czy bił dzieci, czy miał kontakty homoseksualne, czy okradał sąsiadów, czy brał/dawał łapówki. Niech złoży odpowiednie oświadczenia a IPN niech je sprawdzi. Prawda nas wyzwoli, ale tylko pełna prawda, a nie jakieś jej ochłapy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:09 Bardzo lubiłem donosiciela Macieja, tak jako aktora, jak i człowieka i zwykłego oliwę. I nic się u mnie w tym zakresie nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:26 jaceq napisał: > Bardzo lubiłem donosiciela Macieja, tak jako aktora, jak i człowieka i zwykłego > oliwę. I nic się u mnie w tym zakresie nie zmieniło. > Ale gdybys sie dowiedzial,ze donosil na Ciebie i dlatego dostales szlaban na wyjazdy,ze Twoja zona stracila prace,a dzieci nie moga studiowac architektury (wszystko hipotetyczne,rzecz jasna;nie wiem na czym polegalo donosicielstwo tego aktora)tez bys go lubil jako czlowieka?Rzecz oczywista nie mialoby to wplywu na ocene jego aktorstwa,ani picia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:36 pozarski napisał: > > Ale gdybys sie dowiedzial,ze donosil na Ciebie Oczywiście, najprawdopodobniej masz rację. Nie gloryfikuję tu przecież donosicielstwa, tylko wylewam gorzkie żale, że nikt nie chciał na mnie donosić, zupełnie jak na Kaczora, a i paszport w czasach studenckich bez większych bóli kilka razy dostałem, na kupione u konia i wpłacone do Pekao $130. ) Gdybym. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:41 jaceq napisał: > Oczywiście, najprawdopodobniej masz rację. Nie gloryfikuję tu przecież > donosicielstwa, tylko wylewam gorzkie żale, że nikt nie chciał na mnie donosić, > zupełnie jak na Kaczora, a i paszport w czasach studenckich bez większych bóli > kilka razy dostałem, na kupione u konia i wpłacone do Pekao $130. ) > Gdybym. > Po prostu nie miales szczescia.Ale pewnie w milosci masz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 22:45 Nie o to chodzi, jak się zapewne domyślasz. Po prostu czasem mnie to śmieszy, a czasem znowu się zastanawiam, czy aby niektóre z tych ofiar tych donosicieli nie były aby warte, by na nie donosić. Albo czy nie zależy im (tym niby ofiarom) na wywołaniu takiego właśnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:03 pozarski napisał: > jaceq napisał: > > > Oczywiście, najprawdopodobniej masz rację. Nie gloryfikuję tu przecież > > donosicielstwa, tylko wylewam gorzkie żale, że nikt nie chciał na mnie > donosić, > > zupełnie jak na Kaczora, a i paszport w czasach studenckich bez większych > bóli > > kilka razy dostałem, na kupione u konia i wpłacone do Pekao $130. ) > > Gdybym. > > > Po prostu nie miales szczescia.Ale pewnie w milosci masz. > Panie Pożarski, chyba z kartami Pan pomylił te miłość Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:29 lady.papeteria napisała: > pozarski napisał: > > > jaceq napisał: > > > > > Oczywiście, najprawdopodobniej masz rację. Nie gloryfikuję tu przec > ież > > > donosicielstwa, tylko wylewam gorzkie żale, że nikt nie chciał na m > nie > > donosić, > > > zupełnie jak na Kaczora, a i paszport w czasach studenckich bez wię > kszych > > bóli > > > kilka razy dostałem, na kupione u konia i wpłacone do Pekao $130. ; > )) > > > Gdybym. > > > > > Po prostu nie miales szczescia.Ale pewnie w milosci masz. > > > > Panie Pożarski, chyba z kartami Pan pomylił te miłość > A teczki to co?Zupelnie jak poker. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:27 pozarski napisał: > Ale gdybys sie dowiedzial,ze donosil na Ciebie Podobnie, gdyby się dowiedział, że Damięcki z jego żoną... Dlaczego tego nie objąć lustracją ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:31 snajper55 napisał: > pozarski napisał: > > > Ale gdybys sie dowiedzial,ze donosil na Ciebie > > Podobnie, gdyby się dowiedział, że Damięcki z jego żoną... Dlaczego tego nie > objąć lustracją ? > > S. Po prostu takie sa reguly gry.Jak Kaczki wprowadza nowe,gdzie stosunki pozamalzenskie beda wpisane w ustawe o zbrodniach przeciwko narodowi polskiemu, wtedy sie dowiemy z kim sypial i Maciej Damiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 01.04.07, 00:24 pozarski napisał: > Po prostu takie sa reguly gry.Jak Kaczki wprowadza nowe,gdzie stosunki > pozamalzenskie beda wpisane w ustawe o zbrodniach przeciwko narodowi polskie > mu, wtedy sie dowiemy z kim sypial i Maciej Damiecki. O ile wiem, to to co zarzucają Damięckiemu też nie jest zbrodnią przeciwko komukolwiek, a już szczególnie przeciwko narodowi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 01.04.07, 01:28 snajper55 napisał: > > O ile wiem, to to co zarzucają Damięckiemu też nie jest zbrodnią przeciwko > komukolwiek, a już szczególnie przeciwko narodowi. > > S. Na pewno wiesz wiecej ode mnie.Donosicielstwo w czasach prl jest uwazane za zbrodnie przeciwko narodowi,w przeciwienstwie do sluzby w owczesnych oficjalnych strukturach np sadownictwa.Takie jest zycie,panie Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 16:52 pozarski napisał: > Na pewno wiesz wiecej ode mnie.Donosicielstwo w czasach prl jest uwazane za > zbrodnie przeciwko narodowi,w przeciwienstwie do sluzby w owczesnych > oficjalnych strukturach np sadownictwa.Takie jest zycie,panie Snajper. > Nie sądzisz ,że najpierw powinno się ustanowiś PRL okresem zbrodniczym, a dopiero później donosicieli z tamtego czasu okreslac zbrodniarzami? Czy dzisiejsze słuzby nie korzystaja z donosicieli?Tak pozostawione bez jasnego okreslenia zbrodniczosci systemu PRl wszystko jest postawione na głowie.Funkcjonariusze PRL działali zgodnie z prawem , a donosiciele werbowani przez owych za pomocą różnych szantazów (często dobrowolnie,ale tacy tez sie zdarzają) są zbrodniarzami przeciwko narodowi polskiemu.... spokojnie.Co najwyżej moga być szkodnikami wobec drugich osób, czy też organizacji przeciw którym donosili. A Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 17:03 andrzejg napisał: > pozarski napisał: > > > Na pewno wiesz wiecej ode mnie.Donosicielstwo w czasach prl jest uwazane > za > > zbrodnie przeciwko narodowi,w przeciwienstwie do sluzby w owczesnych > > oficjalnych strukturach np sadownictwa.Takie jest zycie,panie Snajper. > > > > Nie sądzisz ,że najpierw powinno się ustanowiś PRL okresem zbrodniczym, > a dopiero później donosicieli z tamtego czasu okreslac zbrodniarzami? > Czy dzisiejsze słuzby nie korzystaja z donosicieli?Tak pozostawione > bez jasnego okreslenia zbrodniczosci systemu PRl wszystko jest postawione > na głowie.Funkcjonariusze PRL działali zgodnie z prawem , a donosiciele > werbowani przez owych za pomocą różnych szantazów (często dobrowolnie,ale > tacy tez sie zdarzają) są zbrodniarzami przeciwko narodowi polskiemu.... > spokojnie.Co najwyżej moga być szkodnikami wobec drugich osób, czy też > organizacji przeciw którym donosili. > > A Zgadzam sie,naturalnie.Pisalem ironicznie,choc faktycznie widze roznice miedzy donosicielem,ktory chce wyjezdzac zagranice(i faktycznie nikomu nie zagraza),a tym,ktory to robi dla pieniedzy albo zeby kogos umoczyc.Okres stalinowski nalezy uznac za zbrodniczy system,ale co zrobic z reszta?Dzisiejsza mlodziez w mediach faktycznie nic nie wie o prl-u i dlatego tak latwo im przychodzi oskarzac innych o zbrodnie,ktore dzis sami czynia wielu ludziom,choc sobie z tego nie zdaja sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 17:24 pozarski napisał: > Okres stalinowski nalezy uznac za zbrodniczy system,ale co zrobic z reszta? W PRL (po 1956) zamordowano (SB, milicja, ZOMO, "nieznani sprawcy") co najmniej kilkaset osób. Kilka tysięcy było przesladowanych (m.in. Adam Michnik, Jacek Kuroń, itd.) A państwo totalitarne wspierali właśnie ci, którzy donosili na ludzi ze swojego otoczenia - kto powiedział coś nieprawomyślnego, kto z kim śpi, kto miał bibułę, itd. Tak dla uspokojenia dyskusji - po 1989 r nigdy nie było pomysłu karania za współpracę ze służbami PRL. Ewentualnej karze (np. zakaz pełnienia określonych funkcji) miały podlegać osoby, które SKŁAMAŁY w oświadczeniu lustracyjnym (lub go nie złozyły). Ci, którzy wspólpracowali i po prostu się do tego przyznali dalej sobie, bez żadnych "zakłóceń", działali. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 17:46 Tak,tak,ale - nie umiejszajac wagi ofiar po 56,to jednak jest roznica miedzy okresem przed i po.Czy Polska byla panstwem totalitarnym miedzy 56 i 89? Osobiscie watpie.Trudno ja porownywac z Chinami,ZSSR czy nawet post 1968 Czechoslowacja.Co w dzisiejszych czasach napawa mnie zdumieniem,to raczej to,ze goni sie za donosicielami,ale owczesne sluzby zostawia sie w spokoju.Co najwyzej jakims paru plotkom nie umozliwiono dalszej sluzby w organach,dajac im wolna reke w prowadzeniu interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no właśnie, a Kryże działa 02.04.07, 17:59 Co > najwyzej jakims paru plotkom nie umozliwiono dalszej sluzby w organach,dajac im wolna reke w prowadzeniu interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 00:53 wasze_blagorodie napisał: > Ci, którzy wspólpracowali i po prostu się do tego przyznali dalej sobie, bez > żadnych "zakłóceń", działali. Chyba żartujesz. Wystarczy samo podejrzenie o współpracę, aby stracić pracę. Nie mówiąc już o przyznaniu sie w oświadczeniu lustracyjnym. Co było z Gilowską czy Wielgusem ? Co się stało z Madejem (szef łódzkiej TVP) ? Z Krawczykiem (doradcą Kaczyńskiego) ? Itp, itd... S. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 10:50 wasze_blagorodie napisał: "Ci, którzy wspólpracowali i po prostu się do tego przyznali dalej sobie, bez żadnych "zakłóceń", działali." snajper55 napisał: "Chyba żartujesz. Wystarczy samo podejrzenie o współpracę, aby stracić pracę. Nie mówiąc już o przyznaniu sie w oświadczeniu lustracyjnym. Co było z Gilowską czy Wielgusem ? Co się stało z Madejem (szef łódzkiej TVP) ? Z Krawczykiem (doradcą Kaczyńskiego) ? Itp, itd..." Gilowska - dymisja z powodu zarzutu kłamstawa lustracyjnego. Wielgus - "do końca" zaprzeczał swojej współpracy z SB. Tak przy okazji - pamiętaj, że Kościół rządzi się własnymi prawami w obszarze swojej autonomiczności. Madej - www.pis.org.pl/article.php?id=1736 "W 1996 roku trzy związki zawodowe działające w ośrodku (Syndykat Dziennikarzy Polskich, Związek Zawodowy Dziennikarzy Radia i Telewizji oraz Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) zwracały się do zarządu TVP o jego odwołanie. Związkowcy zarzucali Madejowi m.in. „brak jakiejkolwiek koncepcji programowej, brak kolaudacji programu przy jednoczesnych próbach wprowadzenia wewnętrznej cenzury, skłócanie redakcji, nadużywanie funkcji dyrektora do osiągania korzyści materialnych, prowadzenie polityki nepotyzmu”. W 1998 zarząd odwołał Madeja (nadal pracował jednak w ośrodku). Na stanowisko wicedyrektora wrócił w 2000 roku. Przeciw nominacji Madeja zaprotestowało wówczas koło redakcyjne Syndykatu Dziennikarzy Polskich, działające przy łódzkiej telewizji. Związkowców dziwił fakt, że red. Madej, „były oficer MO”, został ponownie powołany w dwa lata po odwołaniu go ze stanowiska wicedyrektora." Krawczyk - doradca Kaczyńskiego - z tego typu stanowiska można wylecieć np. za podejrzenie kontaktów z mafią, za podejrzenie kontaktów o charakterze korupcyjnym ze środowiskiem biznesowym - i jest to coś oczywistego. Tak przy okazji - pamiętasz sytuację, gdy przyznanie się do światopoglądu chrześcijańskiego spowodowało, że ktoś (nie pamietam nazwiska) nie został przewodniczącym jednego z organów UE? www.pis.org.pl/article.php?id=1736 "Osoba uznana za „kłamcę lustracyjnego” przez 10 lat nie może pełnić niektórych funkcji publicznych - ale tylko tych, do których pełnienia są ustawowo wymagane wysokie kwalifikacje moralne (np. sędzia, prokurator)." Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 15:39 wasze_blagorodie napisał: > Gilowska - dymisja z powodu zarzutu kłamstawa lustracyjnego. W jakich przepisach ZARZUT kłamstwa lustracyjnego jest powodem utraty pracy ? To jest właśnie przykład tego, że przepisy sobie, a życie w kaczej RP - sobie. > Wielgus - "do końca" zaprzeczał swojej współpracy z SB. Tak przy okazji - > pamiętaj, że Kościół rządzi się własnymi prawami w obszarze swojej > autonomiczności. Do jakiego końca ??? Jakie ma znaczenie, czy się przyznał. Oskarżenie o współpracę było przyczyną utraty stanowiska. > Madej - "W 1996 roku trzy związki zawodowe działające w ośrodku (Syndykat > Dziennikarzy Polskich, Związek Zawodowy Dziennikarzy Radia i Telewizji oraz > Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) zwracały się do zarządu TVP o jego odwo > łanie. Związkowcy zarzucali Madejowi m.in. „brak jakiejkolwiek koncepcji prog > ramowej, brak kolaudacji programu przy jednoczesnych próbach wprowadzenia wew > nętrznej cenzury, skłócanie redakcji, nadużywanie funkcji dyrektora do osiąga > nia korzyści materialnych, prowadzenie polityki nepotyzmu”. Madej: "W sierpniu tego roku, zaledwie po dwóch miesiącach, pracę stracił Marek Madej, dyrektor ośrodka TVP w Łodzi. W oświadczeniu lustracyjnym przyznał, że pracował w kontrwywiadzie. Przewodniczący KRRiTV Juliusz Braun natychmiast napisał list do prezesa TVP. - Według mnie praca w SB nie jest właściwą rekomendacją do kierowania mediami publicznymi - uważa Braun." www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_021014/kraj/kraj_a_3.html > Krawczyk - doradca Kaczyńskiego - z tego typu stanowiska można wylecieć np. za > podejrzenie kontaktów z mafią, za podejrzenie kontaktów o charakterze > korupcyjnym ze środowiskiem biznesowym - i jest to coś oczywistego. Ale wyleciał dlatego, że podpisał zobowiązanie do współpracy, której zresztą nie podjął. > Tak przy okazji - pamiętasz sytuację, gdy przyznanie się do światopoglądu > chrześcijańskiego spowodowało, że ktoś (nie pamietam nazwiska) nie został > przewodniczącym jednego z organów UE? Nie. Nie znam takiego przypadku. Tak więc widzisz, że współpraca ze służbami, lub nawet samo oskarżenie o taką współpracę, może być powodem utraty pracy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 16:08 w_b napisal > > Tak przy okazji - pamiętasz sytuację, gdy przyznanie się do światopoglądu > > > chrześcijańskiego spowodowało, że ktoś (nie pamietam nazwiska) nie został > > > przewodniczącym jednego z organów UE? > To nie bylo zupelnie tak.Tamten Wloch(ktorego nazwiska sobie za Boga nie moge przypomniec)wypowiedzial sie negatywnie o gejach,podkreslajac,ze jest katolikiem.Skandal polegal na tym,ze choc on twierdzil,ze jego wiara nie bedzie mu przeszkadzala w wykonywaniu obowiazkow,wysoka komisja zadecydowala o usunieciu kandydatury. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 17:09 pozarski napisał: > To nie bylo zupelnie tak.Tamten Wloch(ktorego nazwiska sobie za Boga nie moge > przypomniec)wypowiedzial sie negatywnie o gejach,podkreslajac,ze jest > katolikiem.Skandal polegal na tym,ze choc on twierdzil,ze jego wiara nie be > dzie mu przeszkadzala w wykonywaniu obowiazkow,wysoka komisja zadecydowala o > usunieciu kandydatury. To był Rocco Buttiglione. Komitet negatywnie wypowiedział się o jego kandydaturze, a Buttiglione sam wycofał oficjalnie swoją kandydaturę. Ja się negatywnej opinii nie dziwię. Bo czyż człowiek mówiący, iż "rodzina istnieje, aby kobieta mogła rodzić dzieci i miała ochronę ze strony mężczyzny" czy "W Europie panuje terror politycznej poprawności i karykatura tolerancji, która ma wymusić całkowitą akceptację działań i zachowań, których tradycyjna moralność nie uznaje." jest najlepszym kandydatem na członka komisji, która ma walczyć m.in. z dyskryminacją ? Także dyskryminacją, której powodem jest płeć czy orientacja seksualna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 17:48 Wlasnie ten.Twierdzil,ze jego katolicka opinia o rodzinie i kobiecie/mezczyznie nie bedzie przeszkoda w sprawowaniu funkcji i prawde powiedziawszy nie wiem, jak by mogla.Nie bylby zapewne jedynym katolikiem w komisji,ale byl jedynym,ktory na glos sie w tych sprawach wypowiedzial.Gdyby trzymal morde na klodke,bylby dzisiaj komisarzem.Mnie sie ta heca bardzo nie podobala. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 04.04.07, 00:43 pozarski napisał: > Wlasnie ten.Twierdzil,ze jego katolicka opinia o rodzinie i kobiecie/mezczyz > nie nie bedzie przeszkoda w sprawowaniu funkcji i prawde powiedziawszy nie > wiem, jak by mogla. Nie rozumiem. Jak według Ciebie człowiek, głoszący publicznie, iż przez homoseksualistów upadło Cesarstwo Rzymskie miałby walczyć z dyskryminacją homoseksualistów ? Jak człowiek głoszący publicznie, że kobieta jest od rodzenia dzieci miałby walczyć o równouprawnienie kobiet ? To jest niemożliwe. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 04.04.07, 00:54 Po prostu homoseksualisci jako przyczyna upadku Cesarstwa mi unikli.Czytalem tylko o tym,ze on homeseksualizm uwaza za grzech.O kobietach majacych sluzyc jedynie prokreacji w ogole nie slyszalem.Jesli to prawda,to rzecz jasna trudno by mu bylo byc komisarzem.Tym nie mniej,gdyby trzymal morde na klodke,jak wiekszosc politykow,wtedy dzis bylby komisarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 16:21 Napisałem wczesniej: "Wielgus - "do końca" zaprzeczał swojej współpracy z SB. Tak przy okazji - pamiętaj, że Kościół rządzi się własnymi prawami w obszarze swojej autonomiczności." Na to Snajper55 napisał: "Do jakiego końca ??? Jakie ma znaczenie, czy się przyznał. Oskarżenie o współpracę było przyczyną utraty stanowiska." Przypomnę co napisałem wcześniej, a z czym się wcześniej Snajper nie zgodził: "Ewentualnej karze (np. zakaz pełnienia określonych funkcji) miały podlegać osoby, które SKŁAMAŁY w oświadczeniu lustracyjnym (lub go nie złozyły)." Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 16:44 wasze_blagorodie napisał: > Napisałem wczesniej: > "Wielgus - "do końca" zaprzeczał swojej współpracy z SB. Tak przy okazji - > pamiętaj, że Kościół rządzi się własnymi prawami w obszarze swojej > autonomiczności." > > Na to Snajper55 napisał: > "Do jakiego końca ??? Jakie ma znaczenie, czy się przyznał. Oskarżenie o > współpracę było przyczyną utraty stanowiska." > > Przypomnę co napisałem wcześniej, a z czym się wcześniej Snajper nie zgodził: > "Ewentualnej karze (np. zakaz pełnienia określonych > funkcji) miały podlegać osoby, które SKŁAMAŁY w oświadczeniu lustracyjnym (lub > go nie złozyły)." No i podałem Ci szereg przykładów, w których pracę straciły osoby, które współpracowały lub zostały jedynie oskarżone o współpracę a w swoim oświadczeniu nie skłamały lub nie musiały go składać. Takich osób było dużo, dużo więcej. Ja wymieniłem tylko kilka z nich. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 17:31 www.pis.org.pl/article.php?id=1736 "Osoba uznana za „kłamcę lustracyjnego” przez 10 lat nie może pełnić niektórych funkcji publicznych - ale tylko tych, do których pełnienia są ustawowo wymagane wysokie kwalifikacje moralne (np. sędzia, prokurator)." Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 04.04.07, 00:44 wasze_blagorodie napisał: > "Osoba uznana za „kłamcę lustracyjnego” przez 10 lat nie może pełnić niektó > rych funkcji publicznych - ale tylko tych, do których pełnienia są ustawowo > wymagane wysokie kwalifikacje moralne (np. sędzia, prokurator)." No i co z tego ? Żadna z podanych przeze mnie osób nie była kłamcą lustracyjnym. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 04.04.07, 00:51 wasze_blagorodie napisał: > wysokie kwalifikacje moralne (np. sędzia, prokurator)." Jak tam z księdzem? (o biskupa aż boję się zapytać). Czy 10 lat dla księdza też? Czy ksiądz jest zawodem "wysokich kwalifikacji moralnych", skoro np. katecheta już ewidentnie - nie? Odpowiedz Link Zgłoś
taras10 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:45 pozarski napisał: > jaceq napisał: > > > Bardzo lubiłem donosiciela Macieja, tak jako aktora, jak i człowieka i > zwykłego > > oliwę. I nic się u mnie w tym zakresie nie zmieniło. > > > Ale gdybys sie dowiedzial,ze donosil na Ciebie i dlatego dostales szlaban na > wyjazdy,ze Twoja zona stracila prace,a dzieci nie moga studiowac architektury > (wszystko hipotetyczne,rzecz jasna;nie wiem na czym polegalo donosicielstwo > tego aktora)tez bys go lubil jako czlowieka?Rzecz oczywista nie mialoby to > wplywu na ocene jego aktorstwa,ani picia. Pieknie, pozarski. Widze, ze dojrzewasz do oceny donosicieli. A tak powaznie: dobrze ujales problematyke donosiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:51 taras10 napisał: > > Pieknie, pozarski. Widze, ze dojrzewasz do oceny donosicieli. > A tak powaznie: dobrze ujales problematyke donosiciela. Widze,ze znow przemawiasz z balkonu.Te wizyty u brata ci najwyrazniej nie sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
taras10 Re: Maciej Damiecki 01.04.07, 23:54 pozarski napisał: > taras10 napisał: > > Pieknie, pozarski. Widze, ze dojrzewasz do oceny donosicieli. > > A tak powaznie: dobrze ujales problematyke donosiciela. Widze,ze znow przemawiasz z balkonu. Te wizyty u brata ci najwyrazniej nie sluza. Zostaw pozarski mojego brata w spokoju. Po co ci on potrzebny? Stwierdzam po prostu, ze czasami piszesz rozsadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 00:14 taras10 napisał: > > Zostaw pozarski mojego brata w spokoju. Po co ci on potrzebny? Stwierdzam po > prostu, ze czasami piszesz rozsadnie... > Mnie osobiscie na twojej opinii w ogole nie zalezy;nie podoba mi sie styl(z pietra,czyli z tarasu lub balkonu),ktorym to czynisz,wiec brat-ksiadz pewnie ma z tym cos wspolnego.A moze to u was rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:00 jaceq napisał: > Bardzo lubiłem donosiciela Macieja, tak jako aktora, jak i człowieka i zwykłego > oliwę. I nic się u mnie w tym zakresie nie zmieniło. Bo to jest właśnie to, jeśli się człowieka lubi to razem z jego grzechami Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Chodziło mi o pice a nie donoszenie :D:D 31.03.07, 23:04 lady.papeteria napisała: > jaceq napisał: > > > Bardzo lubiłem donosiciela Macieja, tak jako aktora, jak i człowieka i zw > ykłego > > oliwę. I nic się u mnie w tym zakresie nie zmieniło. > > Bo to jest właśnie to, jeśli się człowieka lubi to razem z jego grzechami > Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:13 Chyba o to chodzi, Lady P. Gdyby Maciej D. był przeżarty przyzwoitością do szpiku kości, to powinien powiedzieć sbekowi "wie pan, uważam że zrobiłem źle jeżdżąc po pijaku i powinienem ponieść tego konsekwencje, dlatego odrzucam pańską ofertę i dobrowolnie poddaję się represjom, jakie tam pańska firma dla mnie ma". Ale nie był i chyba m.in. i za to go lubię. Ba, nawet jestem skłonny wybaczyć mu początkowe kręcenie, gdy derdziennikarze zaskoczyli go dowodami jego kolaboracji. Trzeba przyznać, że to kręcenie było o wiele krótsze i sympatyczniejsze (mniej niesympatyczne) od kręcenia takiego Wielgusa. No i w sprawie o kilka rzędów wielkoci bardziej duperelnej, niż kręcenie takiego Paetza. No i jest kwestia, skąd derdziennikarze i gazetopolacy miewają tego typu kwity. Mnie to wygląda na coś równie obślizgłego jak sama kolaboracja. Że ktoś gdzieś tam sobie wybiera: "ten - tak, tego - zostawmy". Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:28 jaceq napisał: > Chyba o to chodzi, Lady P. Gdyby Maciej D. był przeżarty przyzwoitością do > szpiku kości, Dużo takich znasz ? ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:32 snajper55 napisał: > Dużo takich znasz ? ) Na całe szczęście - nie. Może nawet żadnego. Znowu jeden potencjalny ubył: www.sport.pl/pilka/1,65050,4028579.html Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 31.03.07, 23:34 snajper55 napisał: > jaceq napisał: > > > Chyba o to chodzi, Lady P. Gdyby Maciej D. był przeżarty przyzwoitością d > o > > szpiku kości, > > Dużo takich znasz ? ) > > S. co mógł czuć taki młody człowiek, gdy zjawiało sie u niego SB z propozycją współpracy. Kurcze, może początkowo czuł sie jakoś wyróżniony, a dopiero potem szedł po rozum do głowy , ale było za późno aby sie wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 31.03.07, 23:53 lady.papeteria napisała: > co mógł czuć taki młody człowiek, gdy zjawiało sie u niego SB z propozycją > współpracy. Ciężko wyczuć. Jeśli to był ktoś niepałowany, nietorturowany (a w gazetach wtedy nie pisali o sprawach takich, przez jakie ma obecnie kłopoty kumendant Kurnatowski), to miał zapewne mizerne pojęcie, czym jest w istocie SB. Ogłoszeń w prasie ta firma nie dawała ani sprawozdań z działalności. Ja np. esbeka widziałem na oczy składając wniosek o paszport, odbierając go (a raz - odmowę: "pan za często jeździ") i oddając go (z 20$ wsuniętymi między kartki - tak mi raz poradził czekający w kolejce na Kruczej "powracający z USA"). I żaden z nich nie zionął ogniem (co najwyżej gorzałą), nie miał spiczastych uszu ani mu ogon spod marynarki nie wystawał. Tymczasem dzisiaj przyjmuje się, że wówczas każdy powinien mieć wiedzę taką, jakby całe życie żywił się kurzem w Ipeenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 01:31 jaceq napisał: > lady.papeteria napisała: > > co mógł czuć taki młody człowiek, gdy zjawiało sie u niego SB z propozycj > ą > > współpracy. > > Ciężko wyczuć. Jeśli to był ktoś niepałowany, nietorturowany (a w gazetach wted > y > nie pisali o sprawach takich, przez jakie ma obecnie kłopoty kumendant > Kurnatowski), to miał zapewne mizerne pojęcie, czym jest w istocie SB. Ogłoszeń > w prasie ta firma nie dawała ani sprawozdań z działalności. Ja np. esbeka > widziałem na oczy składając wniosek o paszport, odbierając go (a raz - odmowę: > "pan za często jeździ") i oddając go (z 20$ wsuniętymi między kartki - tak mi > raz poradził czekający w kolejce na Kruczej "powracający z USA"). I żaden z nic > h > nie zionął ogniem (co najwyżej gorzałą), nie miał spiczastych uszu ani mu ogon > spod marynarki nie wystawał. > Tymczasem dzisiaj przyjmuje się, że wówczas każdy powinien mieć wiedzę taką, > jakby całe życie żywił się kurzem w Ipeenie. No i na dodatek te szatańskie ubeki szkolone były, żeby sprawiać pozory miłych. Nie słyszałam, a podawali w jakich latach M.D. donosił? A co na to brat bliźniak? Nie wierzę, że nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 01:33 lady.papeteria napisała: > > No i na dodatek te szatańskie ubeki szkolone były, żeby sprawiać pozory miłych. > Nie słyszałam, a podawali w jakich latach M.D. donosił? A co na to brat > bliźniak? Nie wierzę, że nie wiedział. > > On ma brata blizniaka?To na pewno jest na to jakis paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 13:54 lady.papeteria napisała: > A co na to brat bliźniak? Brat, ale nie bliźniak. Damian jest chyba kilka lat starszy. Pamiętam za to, że grali obaj bliźniaków w czymś, ale nie pamiętam już w czym. Szukałem w filmografii onetowej, ale - trzeba przyznać - jest ona cienka jak zad węża. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 16:27 jaceq napisał: > Pamiętam za to, że grali obaj bliźniaków w czymś, ale nie pamiętam już w czym. W "Stawce większej niż życie". Odcinek "Genialny plan pułkownika Krafta". Wcielił się wtedy w rolę dwóch bliźniaków Wacka i Eryka Słowikowskich. Wacek to dobry Polak i patriota. Za to Eryk - który posługuje się nazwiskiem Getting - został wychowany w Niemczech i jest nazistowskim janczarem. Szef niemieckiego centrum dywersyjnego pułkownik Kraft wpada na szatański pomysł. Trzeba podmienić bliźniaków. Wtedy szpieg Eryk będzie mógł wkręcić się w środowisko polskiego ruchu oporu. Wszystko by się udało, gdyby nie Hans Kloss. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=37857 S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 18:01 Niee, Snajper, to nie była "Stawka". W "Stawce" to była podwójna rola jednego aktora, a tamto, to było ich dwóch: Damian i Maciej, w dwóch rolach dwóch bliźniaków, zupełnie jak "dwóch tamtych, co ukradli księżyc". Psiakość, skleroza wywiaa mi z głowy tytuł. Młodzi byli, film był czarno biały. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 21:48 jaceq napisał: > Niee, Snajper, to nie była "Stawka". W "Stawce" to była podwójna rola jednego > aktora, a tamto, to było ich dwóch: Damian i Maciej, w dwóch rolach dwóch > bliźniaków, zupełnie jak "dwóch tamtych, co ukradli księżyc". Psiakość, sklero > za wywiaa mi z głowy tytuł. Młodzi byli, film był czarno biały. Razem występowali tylko w trzech filmach. Najstarszy to Tajemnica dzikiego szybu z 1956. Ale tam nie byli braćmi. Grali kolegów. Damian - Karlika Rudnioka, a Maciej - Franka Miksę. Następny to Rzeczpospolita babska z 1969 roku. Damian to Bolko, a Maciej - Marko. Ale nie pamiętam, czy byli braćmi. Ostatni to Tajemnica Enigmy z 1979 roku, gdzie grali braci, pracowników zespołu kryptologów. Damian grał rolę Stanisława Danilewicza, a Maciej jego brata - Ludomira Danilewicza. Na podstawie: www.filmweb.pl/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 02.04.07, 20:07 Po głębokim namyśle i konsultacjachstawiam, że była to jednak Rzeczpospolita (nie Czwarta tylko Babska). ) Odpowiedz Link Zgłoś
taras10 Re: Chłopaki zastanawia mnie jedno ... 01.04.07, 23:51 lady.papeteria napisała: >No i na dodatek te szatańskie ubeki szkolone były, żeby sprawiać pozory miłych. > Nie słyszałam, a podawali w jakich latach M.D. donosił? A co na to brat > bliźniak? Nie wierzę, że nie wiedział. Damian - brat blizniak jest starszy o trzy lata. Nie musial wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:34 jaceq napisał: > > No i jest kwestia, skąd derdziennikarze i gazetopolacy miewają tego typu kwity. > Mnie to wygląda na coś równie obślizgłego jak sama kolaboracja. Że ktoś gdzieś > tam sobie wybiera: "ten - tak, tego - zostawmy". > > > Wlasnie to mnie wqrwia najbardziej.I jeszcze stroja sie w piorka sprawiedliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.papeteria Re: Maciej Damiecki 31.03.07, 23:37 pozarski napisał: > jaceq napisał: > > > > > No i jest kwestia, skąd derdziennikarze i gazetopolacy miewają tego typu > kwity. > > Mnie to wygląda na coś równie obślizgłego jak sama kolaboracja. Że ktoś g > dzieś > > tam sobie wybiera: "ten - tak, tego - zostawmy". > > > > > > > Wlasnie to mnie wqrwia najbardziej.I jeszcze stroja sie w piorka sprawiedliwych > . > Urban powiedziałby, że wiewiórki mu doniosły Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 01.04.07, 00:27 lady.papeteria napisała: > Urban powiedziałby, że wiewiórki mu doniosły W archiwach nie ma wiewiórek. Prędzej już jakieś szczury teczkowe. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Maciej Damiecki 01.04.07, 00:48 snajper55 napisał: > W archiwach nie ma wiewiórek. Prędzej już jakieś szczury teczkowe. Albo - jak to był ujął poseł Jacek Kur(...)ski - "dobrze poinformowane źródła na Wybrzeżu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Strasznie się tym chłopcy grzejecie 02.04.07, 15:48 (i dziewczynki też). A w TVP to już straszną zagwozdkę mają. Ma grać w "Rancho", czy nie? Moim zdaniem powinien. Ponieważ jako sklepikarz nie ma obowiązku się lustrować (podobnie jak aktorzy), to Pietrek powinien przypadkowo trafić na jego akta w IPN, i rozpuścić na ławeczce i niech sie z tego przynajmniej przez jeden odcinek tłumaczy. Na pewno będzie w tej roli przekonywający, a i młodzieży budujący przykład da. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Strasznie się tym chłopcy grzejecie 02.04.07, 20:00 dachs napisał: > Moim zdaniem powinien. > Na pewno będzie w tej roli przekonywający Uważam, że to znakomity pomysl. Tylko patrzeć, jak tematyka IPNowska powinna zagościć i w tzw. operach mydlanych. A naturszczyk to jednak naturszczyk. Skąd ich brać, jak ich ostracyzm wykosi? No i ciekaw byłbym, czego to o służbach spec. dowiedział się, ofiarnie dając się zwerbować Pierwszy Sensat Trzeciej Rzeczpospolitej Wołoszański. Niestety, chyba się nie dowiem, bo zgnoili człowieka a nawet jego bloga zgnoili. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 02.04.07, 16:42 snajper55 napisał: > Ale Kaczyści mają taką radochę z tego ujawniania grzeszków innych... Dzięki tem > u > czują się tacy lepsi... Trzeba by być bez serca... > > S. Tak, ciekawe, czy również o ujawnianiu "grzeszków" tych TW, którzy w 1968 (i trochę wcześniej) donosili bezpiece na Polaków pochodzenia żydowskiego, masz podobne zdanie? A pamiętaj, że przyczynili się oni do zaszczucia wielu tysięcy wspaniałych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 00:33 wasze_blagorodie napisał: > Tak, ciekawe, czy również o ujawnianiu "grzeszków" tych TW, którzy w 1968 (i > trochę wcześniej) donosili bezpiece na Polaków pochodzenia żydowskiego, masz > podobne zdanie? Jakie zdanie ? Jakieś zdanie o TW wyraziłem ??? Pisałem o tych, którzy lustracji używają jako wielofunkcyjnego, wilece użytecznego narzędzia. Sami TW nie mają wszak z tym nic wspólnego. Mogłoby ich nawet nie być. > A pamiętaj, że przyczynili się oni do zaszczucia wielu tysięcy wspaniałych > ludzi. Akurat w 68 donosiciele nie byli zbyt użyteczni. Podobnie jak dziś. Analogii jest zresztą więcej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 10:31 snajper55 napisał: "Ale Kaczyści mają taką radochę z tego ujawniania grzeszków innych... Dzięki temu czują się tacy lepsi... Trzeba by być bez serca..." wasze_blagorodie napisał: "Tak, ciekawe, czy również o ujawnianiu "grzeszków" tych TW, którzy w 1968 (i trochę wcześniej) donosili bezpiece na Polaków pochodzenia żydowskiego, masz podobne zdanie?" Na co Snajper55, ni z gruszki, ni z pietruszki (jak zwykle zresztą ), napisał: "Jakie zdanie ? Jakieś zdanie o TW wyraziłem ???" Naucz się, Snajper, czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 15:41 wasze_blagorodie napisał: > Naucz się, Snajper, czytać ze zrozumieniem. No więc mi napisz, co ja o tych grzeszkach TW napisałem. Bo ja uważam, że nic. No i to NIC zacytowałeś. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Maciej Damiecki 03.04.07, 16:15 snajper55 napisał: > wasze_blagorodie napisał: > > > Naucz się, Snajper, czytać ze zrozumieniem. > > No więc mi napisz, co ja o tych grzeszkach TW napisałem. Bo ja uważam, że nic. > No i to NIC zacytowałeś. > > S. Skoro nie jesteś w stanie zrozumiec prostego tekstu - to twój problem. Najwyżej inni, czytający te posty, beda mieli trochę zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Maciej Damiecki 04.04.07, 00:45 wasze_blagorodie napisał: > Skoro nie jesteś w stanie zrozumiec prostego tekstu - to twój problem. Wodzę, że Ty masz większe problemy, bo nawet zacytować nie potrafisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś