Dodaj do ulubionych

Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ...

IP: *.chello.pl 21.05.03, 22:10
... demoralizujący wpływ na dzieci?

Czy zauważyliście co się wyprawia? Całe rodziny szykują się do rywalizacji.
Które dziecko dostanie droższy prezent, to będzie szanowane przez dzieci z
sąsiedztwa. Dzieci uczone są gardzić tymi, którzy nie ubiorą się z
przepychem, a kto nie dostanie żadnego drogiego prezentu, ten jest najgorszym
śmieciem.

Imprezy i przyjęcia z tej okazji zamieniają się w istne orgie pijaństwa i
obżarstwa. Ludzie biorą kredyty w bankach, aby udowodnić sąsiadom, że są od
nich lepsi. Wystrojone, umalowane i ufryzowane dzieci uczą się, że dla
Kościoła najważniejsze cnoty to pazerność, zawiść, pycha i pogarda dla
biednych. Nagle nabiera sensu cały ten debilny materiał uczony na lekcjach
religii – to czysta hipokryzja dla biednych frajerów, aby służyli wiernie
kapłanom, którzy mogą dzięki nim pławić się w luksusie i rozpuście.

Całe zło Kościoła uderza z całą swą perfidną mocą właśnie w tym kluczowym
okresie poprzedzającym dojrzewanie, aby stłumić w zarodku możliwość rozwoju
mądrości i dobroci. Niewinna dusza dziecka zostaje nagle zgwałcona przez
skondensowane zło. Czy dziecko może się obronić przed tym niszczącym wpływem?

Jeżeli czytasz to, kochanie Ty moje; jeśli masz 8 lat i zło wokół Ciebie się
zagęszcza, to wiedz, że możesz uratować swą przyszłą mądrość, dobroć i
szlachetność. Jest prosty i bezpieczny sposób, aby całą ta religijna banda,
które chce Cię udupić, nie zorientowała się, że rozwijasz się dalej, mimo
skalania I Komunią. Jest sposób obrony przed tym zeszmaceniem, jakiemu
ulegnie większość dzieci. Oto ten sposób, kochanie Ty moje.

Kiedy dostaniesz już prezenty, powinieneś dowiedzieć się, ile one kosztowały.
Potem podziel je na dwa zbiory (skoro czytujesz Internet, to pewnie
pamiętasz, co to zbiór): w jednym niech będą te prezenty tanie, które nie
wywołują zawiści wśród Twoich koleżanek i kolegów, a w drugim zbiorze
zgromadź prezenty drogie. Powiedz sobie tak, że ci, co dali Ci te prezenty
chcą zepsuć Twoją duszę i zahamować Cię w rozwoju, abyś został złym i chciwym
głupkiem. Tych ludzi powinieneś ukarać w taki sposób, że zniszczysz przy
najbliższej okazji te zabawki. Jeśli boisz się tych ludzi, to niszcz drogie
prezenty tak, aby wyglądało to na przypadek, albo tak wykombinuj, abyś mógł
powiedzieć, że ktoś Ci je ukradł, pewnie dlatego, że były drogie, piękne i
skusiły złodzieja. Niech to całe zdemoralizowane chamstwo myśli, że Ci szkoda
tego komputera, tej kamery czy roweru, a Ty wiedz swoje, że już teraz jesteś
lepszy od niektórych dorosłych, którzy się wściekają i dobrze im tak.
Szanować i żałować zniszczonych rzeczy jeszcze się nauczysz – zrobiłeś dobry
krok w tym kierunku, bo niszcząc z premedytacja taki prezent czujesz i
rozumiesz wyraźnie, że jednak szkoda niszczyć rzeczy wartościowe. Masz więc
podwójną korzyść. Uchroniłeś się przed skażeniem złem i nauczyłeś się
szanować rzeczy.

Nie niszcz tych tanich prezentów z pierwszego zbioru, niech ci, co Ci je
dali, czują, że jesteś im wdzięczny. Kochaj ich i pozwól się kochać, bo
miłość ludzi dobrych to skarb najcenniejszy, kochanie Ty moje.
Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Re: Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 23:34
      Gość portalu: doku napisał(a):

> ... demoralizujący wpływ na dzieci?
      >
      > Czy zauważyliście co się wyprawia? Całe rodziny szykują się do rywalizacji.
      > Które dziecko dostanie droższy prezent, to będzie szanowane przez dzieci z
      > sąsiedztwa. Dzieci uczone są gardzić tymi, którzy nie ubiorą się z
      > przepychem, a kto nie dostanie żadnego drogiego prezentu, ten jest
      najgorszym
      > śmieciem.
      >
      > Imprezy i przyjęcia z tej okazji zamieniają się w istne orgie pijaństwa i
      > obżarstwa. Ludzie biorą kredyty w bankach, aby udowodnić sąsiadom, że są od
      > nich lepsi. Wystrojone, umalowane i ufryzowane dzieci uczą się, że dla
      > Kościoła najważniejsze cnoty to pazerność, zawiść, pycha i pogarda dla
      > biednych. Nagle nabiera sensu cały ten debilny materiał uczony na lekcjach
      > religii – to czysta hipokryzja dla biednych frajerów, aby służyli wiernie
      >
      > kapłanom, którzy mogą dzięki nim pławić się w luksusie i rozpuście.
      >
      > Całe zło Kościoła uderza z całą swą perfidną mocą właśnie w tym kluczowym
      > okresie poprzedzającym dojrzewanie, aby stłumić w zarodku możliwość rozwoju
      > mądrości i dobroci. Niewinna dusza dziecka zostaje nagle zgwałcona przez
      > skondensowane zło. Czy dziecko może się obronić przed tym niszczącym wpływem?
      >
      > Jeżeli czytasz to, kochanie Ty moje; jeśli masz 8 lat i zło wokół Ciebie się
      > zagęszcza, to wiedz, że możesz uratować swą przyszłą mądrość, dobroć i
      > szlachetność. Jest prosty i bezpieczny sposób, aby całą ta religijna banda,
      > które chce Cię udupić, nie zorientowała się, że rozwijasz się dalej, mimo
      > skalania I Komunią. Jest sposób obrony przed tym zeszmaceniem, jakiemu
      > ulegnie większość dzieci. Oto ten sposób, kochanie Ty moje.
      >
      > Kiedy dostaniesz już prezenty, powinieneś dowiedzieć się, ile one
      kosztowały.
      > Potem podziel je na dwa zbiory (skoro czytujesz Internet, to pewnie
      > pamiętasz, co to zbiór): w jednym niech będą te prezenty tanie, które nie
      > wywołują zawiści wśród Twoich koleżanek i kolegów, a w drugim zbiorze
      > zgromadź prezenty drogie. Powiedz sobie tak, że ci, co dali Ci te prezenty
      > chcą zepsuć Twoją duszę i zahamować Cię w rozwoju, abyś został złym i
      chciwym
      > głupkiem. Tych ludzi powinieneś ukarać w taki sposób, że zniszczysz przy
      > najbliższej okazji te zabawki. Jeśli boisz się tych ludzi, to niszcz drogie
      > prezenty tak, aby wyglądało to na przypadek, albo tak wykombinuj, abyś mógł
      > powiedzieć, że ktoś Ci je ukradł, pewnie dlatego, że były drogie, piękne i
      > skusiły złodzieja. Niech to całe zdemoralizowane chamstwo myśli, że Ci
      szkoda
      > tego komputera, tej kamery czy roweru, a Ty wiedz swoje, że już teraz jesteś
      > lepszy od niektórych dorosłych, którzy się wściekają i dobrze im tak.
      > Szanować i żałować zniszczonych rzeczy jeszcze się nauczysz – zrobiłeś do
      > bry
      > krok w tym kierunku, bo niszcząc z premedytacja taki prezent czujesz i
      > rozumiesz wyraźnie, że jednak szkoda niszczyć rzeczy wartościowe. Masz więc
      > podwójną korzyść. Uchroniłeś się przed skażeniem złem i nauczyłeś się
      > szanować rzeczy.
      >
      > Nie niszcz tych tanich prezentów z pierwszego zbioru, niech ci, co Ci je
      > dali, czują, że jesteś im wdzięczny. Kochaj ich i pozwól się kochać, bo
      > miłość ludzi dobrych to skarb najcenniejszy, kochanie Ty moje.

Jakże to wszystko przypomina american way of life ...
      • miss_mag Re: Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ... 22.05.03, 00:35
        Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Jakże to wszystko przypomina american way of life ...
        Grubo sie mylisz V.C. Usiadz i posluchaj, to Ci opowiem (wlasnie teraz sa
        pierwsze komunie w USA). Mieszkalam w wielu miejscach w USA i jest to
        pierwsze, w ktorym dzieci, a wlasciwie dziewczynki mialy specjalne stroje,
        tylko dlatego, ze mieszka tu sporo Latinos. W innych miejscach dzieci maja po
        prostu odswietne stroje: lepsza sukienka czy porzadne spodnie i koszula i to
        wszystko. W ostatnia sobote (a nie niedziele) byla komunia w naszym kosciele
        i dziewczynki mialy jasne sukienki, czesc z nich krotkie, a chlopcy ciemne
        spodnie i jasne koszule. Jeden chlopak mial ciemny garnitur. Pytalam sie
        innych rodzicow o zwyczajowe prezenty i sa to przewaznie Biblie, modlitewniki
        lub zlote krzyzki. Zadnej orgii prezentoe jak w Polsce. Jest to bardzo
        rodzinna uroczystosc: rodzice, dziadkowie, z rzadka chrzestni. Za przyjecie
        robi obiad w restauracji, ew. tort w domu. W dniu, kiedy moje dzieci szly,
        prawie cala ich druzyna pilki noznej przystepowala do komunii. Trzy godziny
        pozniej wszyscy byli na boisku grajac ostatni mecz sezonu. Zadnych prezentow
        dla ksiezy, zrzutek na kosciol (przepraszam, po 3 dolary od dziecka na
        kwiaty). Bardziej juz nie mogles sie pomylic. Czasem pomysl, zanim napiszesz
        cos (bardzo) glupiego.
        • rycho7 jaki wplyw na to maja ewangielicy? 22.05.03, 09:09
          miss_mag napisała:

> Bardziej juz nie mogles sie pomylic. Czasem pomysl, zanim napiszesz
          > cos (bardzo) glupiego.

Szkoda, ze nie napisalas jaki wplyw na ta skromnosc maja ewangielicy.
          Rodzinnosc i skromnosc to dla nich typowe.
        • Gość: piessek Re: Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ... IP: *.mtnet.com.pl 22.05.03, 20:16
          Ja ostatnio byłem na bierzmowaniu na Florydzie i tak to wygładało jak jest wyżej opisane. Jedyna różnica, to to, że wszystkie dzieci miały jednakow takie jakby togi, a później fajny obiad w restauracji, parę zdjęc i po uroczystościach. Bardzo wzniosłe i miłe, a jaki arcysympatyczny jest arcybiskup Miami...
        • Gość: V.C. do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 21:18
          Nie chodziło mi konkretnie o zwyczaje związane z pierwszą komunią , ale o
          ogólnie styl zycia i zachowania ludzi .

Doku napisał :

>Czy zauważyliście co się wyprawia? Całe rodziny szykują się do rywalizacji.
          Które dziecko dostanie droższy prezent, to będzie szanowane przez dzieci z
          sąsiedztwa. Dzieci uczone są gardzić tymi, którzy nie ubiorą się z
          przepychem, a kto nie dostanie żadnego drogiego prezentu, ten jest najgorszym
          śmieciem.

>Imprezy i przyjęcia zamieniają się w istne orgie pijaństwa i
          obżarstwa. Ludzie biorą kredyty w bankach, aby udowodnić sąsiadom, że są od
          nich lepsi. Wystrojone, umalowane i ufryzowane dzieci ...

Rywalizacja , drogie przezenty , przepych , przyjęcia , kredyty w bankach itd.
          itp. to jest właśnie nastwiony na konsumpcję , amerykański styl zycia ,
          którego nie akceptuję . It's all .
          • miss_mag Re: do miss_mag 23.05.03, 00:48

> Nie chodziło mi konkretnie o zwyczaje związane z pierwszą komunią , ale o
            > ogólnie styl zycia i zachowania ludzi .

> Rywalizacja , drogie przezenty , przepych , przyjęcia , kredyty w bankach
            itd.
            > itp. to jest właśnie nastwiony na konsumpcję , amerykański styl zycia ,
            > którego nie akceptuję . It's all .

Viciu, mylisz tyle pojec, ze az rece opadaja. "Rywalizacja , drogie
            przezenty , przepych , przyjęcia , kredyty w bankach itd. itp. to jest właśnie
            nastwiony na konsumpcję" - takie rzeczy zdazaja sie w kazdym spoleczenswie,
            nawet amerykanskim smile Widziales kiedys kobiete z Arabii Saudyjskiej na
            zakupach? Twoje przymiotniki wysiadaja. To nie jest tylko amerykanski styl
            zycia, ale styl zycia kazdego czlowieka, ktory ma wiecej niz od pierwszego do
            pierwszego. Ale cos mi sie wydaje, ze Ty tego ludziom zazdroscisz i chetnie
            bys ich tego pozbawil. Doku napisal o przesadzie przy obchodzeniu pierwszej
            komunii w Polsce, Ty walnales kula w plot i dalej walisz, choc plot Panu Bogu
            ducha winien.
            P.S. Acha, dla podkreslenia swojej wypowiedzi (statement) mowi sie "that's
            all", a nie "it's all".
            P.S.S. Kredytu w banku uzywam na codzien, nawet jesli kupuje paczke chipsow i
            butelke Coca-Coli. W ten sposob zamiast gotowki, ktora mozna zgubic, nosze
            przy sobie maly, plastikowy prostokat, dla zgnilej, amerykanskiej wygody
            oczywiscie.
          • miss_mag Re: do miss_mag 23.05.03, 00:48

> Nie chodziło mi konkretnie o zwyczaje związane z pierwszą komunią , ale o
            > ogólnie styl zycia i zachowania ludzi .

> Rywalizacja , drogie przezenty , przepych , przyjęcia , kredyty w bankach
            itd.
            > itp. to jest właśnie nastwiony na konsumpcję , amerykański styl zycia ,
            > którego nie akceptuję . It's all .

Viciu, mylisz tyle pojec, ze az rece opadaja. "Rywalizacja , drogie
            przezenty , przepych , przyjęcia , kredyty w bankach itd. itp. to jest właśnie
            nastwiony na konsumpcję" - takie rzeczy zdazaja sie w kazdym spoleczenswie,
            nawet amerykanskim smile Widziales kiedys kobiete z Arabii Saudyjskiej na
            zakupach? Twoje przymiotniki wysiadaja. To nie jest tylko amerykanski styl
            zycia, ale styl zycia kazdego czlowieka, ktory ma wiecej niz od pierwszego do
            pierwszego. Ale cos mi sie wydaje, ze Ty tego ludziom zazdroscisz i chetnie
            bys ich tego pozbawil. Doku napisal o przesadzie przy obchodzeniu pierwszej
            komunii w Polsce, Ty walnales kula w plot i dalej walisz, choc plot Panu Bogu
            ducha winien.
            P.S. Acha, dla podkreslenia swojej wypowiedzi (statement) mowi sie "that's
            all", a nie "it's all".
            P.S.S. Kredytu w banku uzywam na codzien, nawet jesli kupuje paczke chipsow i
            butelke Coca-Coli. W ten sposob zamiast gotowki, ktora mozna zgubic, nosze
            przy sobie maly, plastikowy prostokat, dla zgnilej, amerykanskiej wygody
            oczywiscie.
            • miss_mag Sorry za podwojny post, mysz mi zwariowala :) /nt 23.05.03, 00:50
            • Gość: Andrzej K. Do miss_mag IP: *.enterpol.pl 23.05.03, 10:43
              > Kredytu w banku uzywam na codzien, nawet jesli kupuje paczke chipsow i
              > butelke Coca-Coli. W ten sposob zamiast gotowki, ktora mozna zgubic, nosze
              > przy sobie maly, plastikowy prostokat, dla zgnilej, amerykanskiej wygody

A tego nie mozna zgubić, w skórę jest wszyte? To nie lepiej zgubić pare
              przysłowiowych groszy niż taką wizytówke własną i instytucji finansowej? Po
              butelkę wolałbym zawsze z gotówką (poki tego nie zabronią).
              • miss_mag Re: Do Andrzeja K. 23.05.03, 17:24
                Gość portalu: Andrzej K. napisał(a):

> A tego nie mozna zgubić, w skórę jest wszyte? To nie lepiej zgubić pare
                > przysłowiowych groszy niż taką wizytówke własną i instytucji finansowej? Po
                > butelkę wolałbym zawsze z gotówką (poki tego nie zabronią).
                Jak zgubie, to dzwonie do instytucji finansowej i w ciagu kilku minut plastik
                jest uniewazniony, a w ciagu nastepnego tygodnia dostaje nastepna karte. A
                butelke mozna kupic, jak sie chce smile
    • Gość: Darwin socjalistyczna 'rywalizacja' IP: *.biaman.pl 22.05.03, 00:12

>
      > Czy zauważyliście co się wyprawia? Całe rodziny szykują się do rywalizacji.

czyli bez rywalizacji dzieci nie są zdemoralizowane?
    • nurni Re: Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ... 22.05.03, 00:14

nawet jak na prowoczkowo-dewiacyjna nature swojej tworczosci
      to przeginasz teraz pale

tutejszego kretyna nie przebijesz o czym juz ci pisalem
      to moze podlub sobie w nosie
      albo w innych naturalnych otwaorach ciala

wyjatkowo parszywie trafiles tym postem
      szkoda slow
      • Gość: Sławek Re: Dlaczego Pierwsza Komunia Święta ma taki ... IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 22.05.03, 10:29
        Dostajesz wypieków jak typowy klecha.
        Pokaż mi w którym dokładnie miejscu ten post jest parszywy.
        Tak właśnie wyglądała moja (i wszystkich moich znajomych) komunia i nie
        udawaj,ze jest to dla ciebie jakaś nowość.Z uwagi na wyżej przytoczone fakty
        moje dziecko komunie zobaczy najwyżej na video (z lat młodości swoich
        rodziców.)

pozdr> wyjatkowo parszywie trafiles tym postem
        > szkoda slow
        • nurni wspolczuje i to bardzo 22.05.03, 10:46
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Tak właśnie wyglądała moja (i wszystkich moich znajomych) komunia i nie
          > udawaj,ze jest to dla ciebie jakaś nowość.

bardzo wspolczuje to smutne

nurni

ps

oczywiscie wspolczuje Twemu dziecku
          a nie organizatorom /czyli chyba i Tobie/
      • Gość: doku Trafiłem parszywie wiarę katolicką, przyznaję IP: *.chello.pl 24.05.03, 23:30
        To jest moim clem, pokazywać zło, jakie niesie ze sobą wszelka wiara religijna
    • Gość: Perła Pierwsza Komunia Św. w parafii mojej IP: *.zin.lublin.pl 22.05.03, 19:43
      Dzieci były przygotowywane przez zakonnicę, która włożyła tytaniczną pracę w
      to. Przez cały rok dzieci spotykały się dwa razy w tygodniu. Dodatkowo również
      podczas nabożeństw, np. Różańca Fatimskiego. Siostra kładła szczególny nacisk
      na duchowe przygotowanie dzieci, jak również na sposób zachowania się w
      określonych sytuacjach w Kościele. Wypracowywała u dzieci szacunek do
      Sakramentów, Kapłanów, rodziców. Z wielką antencją obserwowałem pracę Siostry.
      I wszystko udało się znakomicie. Dla dzieci to wielkie przeżycie było. I bardzo
      potrzebne właśnie.
      A co do kosztów. Wszystkie dzieci miały takie same stroje. Wyprawka w przypadku
      dziewczynki to zaledwie około 400 zł było. A prezenty praktyczne były. Po raz
      pierwszy dzieci mogły poczuć się "doroślej". Już nie dostawały lalek ale rowery
      (zdrowie!), encyklopedie (wiedza!), książki (dusza!), radiomagnetofony
      (praktyka!), itp. Dla dziecka wszystkie prezenty radością były, bo dziecko
      powinno radość mieć. I nie ma żadnego wartościowania prezentów. Pamiętam jak
      następnego dnia przed kościołem dzieci wymieniały między sobą informację o
      prezentach. I taki jeden chłopiec, oprócz różnych prezentów jakie otrzymał
      wymienił czekoladę właśnie.
      Moje doświadczenie diametralnie inne jest, od tego co zawarte w tekście wątku
      jest.

Perła
      • felicia Re: Pierwsza Komunia Św. w parafii mojej 22.05.03, 19:58
        Wszystko zależy od rodziców. A że wielu z nich urządza Targowisko Próżności?
        Wielu, ale nie wszyscy. Obserwowałam wiele Uroczystości tego rodzaju w mojej
        rodzinie. I są to Uroczystości, dla dzieci ważne i dla ich rodziców. Gdy
        dziecko otrzymuje od Dziadków książeczkę do nabożeństwa, którą Oni dostali od
        swoich przodków, to chyba piękny prezent?... Strój też nie musi być
        przebraniem, ale ubraniem.
        Perło, 400 zł to b. dużo dla niektórych. Czy ktoś im pomaga?
        • Gość: Perła Re: Pierwsza Komunia Św. w parafii mojej IP: *.zin.lublin.pl 22.05.03, 22:54
          felicia napisała:

> Perło, 400 zł to b. dużo dla niektórych. Czy ktoś im pomaga?

ale to wydatek jednorazowy w całym życiu dziecka jest. Nie wiem czy ktoś pomaga
          ubogim ale wiem, iż każde dziecko do Komunii przystępuje. Czyli ktoś pomaga
          jednak.

Perła
      • Gość: doku Nawet zakonnice bywają dobre IP: *.chello.pl 22.05.03, 20:31
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> Dzieci były przygotowywane przez zakonnicę

Większość ludzi jest dobra i ma dobre doświadczenia, szczególnie w takim
        pięknym kraju jak Polska

> Moje doświadczenie diametralnie inne jest, od tego co zawarte w tekście

Mimo religii od tysiecy lat ludzie z pokolenia na pokolenie stają się lepsi i
        coraz słabiej są wierzący. A i same religie coraz mniej zła z sobą niosą. Coraz
        więcej ludzi może więc pisać to co Ty z czystym sumieniem Może kiedyś kapłani i
        fanatycy także uwierzą w to, co obłudnie i bez zrozumienia głoszą.
    • Gość: Palnick Perfidia i sprawność KK - podstawy. IP: *.stenaline.com 23.05.03, 01:46
      doku. Czy ty kisz,czy o drogę pytasz?
      KK w swoim geniuszu skupia się na trzech sprawach:
      1. chrzest nieświadomych niemowląt przez spętanych obyczajowo dorosłych.
      2. pranie mózgu dzieci od 5 lat tak aby uzyskać spętanych obyczajowo dorosłych.
      3. wywieranie presji na przygotowanych wg. pkt.1 i 2 dorosłych aby chrzcili
      niemowlęta.
      Ten prosty, genialny system działa od wieków okraszony strachmi,ogniem
      piekielnym itp. Pozwala to w niezakłócony sposób okradać otumanionych ludzi.
      Pierwsza zaś komunia to etap pkt.2. Taka ona święta jak cały ten kościelny,
      genialnie prosty, biznes.
      • Gość: doku Wcześniej tylko są ogłupiane IP: *.chello.pl 24.05.03, 14:38
        Gość portalu: Palnick napisał(a):

> pranie mózgu dzieci od 5 lat

to taki naturalny etap, w szkole i w domu też piorą mózgi, także ateiści

> Pierwsza zaś komunia to etap

to nie etap, ale pierwszy raz dzieci są zmuszone do bezpośredniego udziału w
        celebrowaniu prawdziwego zła. Pierwszy raz dostają do zjedzenia trzęp ciała
        człowieka złożonego Bogu w krwawej ofierze. Pierwszy raz uczestniczą w orgii
        kultu Mamony i pogardy dla biednych.

Pierwsza Kumunia Święta to rytuał inicjacji, podczas którego dzieci wstępują do
        mrocznego imperium religijnego zła.
    • Gość: Ojciec z Zagania Pierwszy stosunek seksualny IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 05:10
      Moja corka poszla do przygotowania na przyjecie pierwszej komunii i ksiedzu sie
      pomylilo i zamiast hostii wkladac do ust to najpierw wlozyl czlonka do pochwy a
      potem do ust i corka nawet byla zadowolona,chociaz troche krwawila z pochwy ale
      przynajmniej ma katolickie wychowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka