Dodaj do ulubionych

Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która...

06.06.03, 11:04
wczoraj zadawała w debacie w TV1 pytanie o to jak przedstawia się szczegółowa
procedura występowania z UE motywowanej po PO PROSTU polskim interesem
narodowym a w jej postawie widać było dumę narodową wystraszyła wszystkich
zwolenników LIKWIDACJI polskiego państwa !!!!!!!!!

jeżeli nasza młodzież jest taka to jeszcze POLSKA NIE ZGINĘŁA

M.Środa zupełnie zaskoczona pytając o to co to jest ,,polski interes
narodowy" udawała chyba jeszcze głupszą niż jest naprawdę

Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.ibch.poznan.pl 06.06.03, 11:47
      Pani Profesor rzeczywiscie sie troche wystraszyla tym pytaniem o interes narodowy.
      Tak sie sklada, ze intreres narodowy w srodowisku bliskim p. Srodzie kojarzy sie z
      interesem etnicznym, czy nawet rasowym podczas gdy "polskosć" opiera sie na języku,
      a nie na kształcie nosa czy czaszki. Pod wzgledem "rasowym" jestesmy "mieszańcami".
      • etos.solidarnosci Dziewczyna z MW miała qrwiki w oczach ! 06.06.03, 12:09
        Tak twiedzi Oszołom z RM, który brał udział w orgii po programie.
      • Gość: snajper Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 12:11
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Pani Profesor rzeczywiscie sie troche wystraszyla tym pytaniem o interes narod
        > owy. Tak sie sklada, ze intreres narodowy w srodowisku bliskim p. Srodzie koja
        > rzy sie z interesem etnicznym, czy nawet rasowym podczas gdy "polskosć" opiera
        > sie na języku, a nie na kształcie nosa czy czaszki. Pod wzgledem "rasowym" jes
        > tesmy "mieszańcami".

Pamiętaj o pewnych wyjątkach. Na przykłąd Młódź Wszechpolska i Ludzie
        Pozbawieni Rozumu to Aryjczycy czystej krwi. Co prawda drzew genealogicznych
        nie sprawdzali, ale o czystości rasowej świadczą ich poglądy.

Pozdrawiam smile)

Snajper.
        • Gość: Seneka Drogi chłopcze, najpierw pomyśl potem pisz IP: 62.233.165.* 06.06.03, 12:29
          • Gość: Oszołom z RM. Re: Drogi chłopcze, najpierw pomyśl potem pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 12:56
            Co z tego jak miała kurwiki w oczach, skoro to istota nieczysta - kobieta.
    • janusz2_ Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. 06.06.03, 13:00
      dyszel2 napisał:

>>
      > M.Środa zupełnie zaskoczona pytając o to co to jest ,,polski interes
      > narodowy" udawała chyba jeszcze głupszą niż jest naprawdę

Ale np. Leszek Miller wie co to jest "polski interes narodowy":

Wystąpienie Prezesa Rady Ministrów Leszka Millera

Fot. Krzysztof Miller / AG

ZOBACZ TAKŻE

• Koniec koalicji SLD-PSL (01-03-03, 16:49)
      • SLD szuka większości (02-03-03, 19:05)
      • Kalinowski: Miller zrobił błąd (04-03-03, 23:00)

Tekst za kancelarią premiera, www.kprm.gov.pl/ 01-03-2003, ostatnia
      aktualizacja 02-03-2003 16:15

"Minione 16 miesięcy mojego rządu były okresem dobrze wykorzystanym. Z woli
      wyborców, kierując się polskim interesem narodowym i państwowym, zażegnaliśmy
      groźbę załamania finansów publicznych, przygotowaliśmy i uchwaliliśmy budżet
      stabilizacji i rozwoju."

• Gość: snajper Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 13:03
        janusz2_ napisał:

> Ale np. Leszek Miller wie co to jest "polski interes narodowy":
        >
        > Wystąpienie Prezesa Rady Ministrów Leszka Millera
        >
        > • Koniec koalicji SLD-PSL (01-03-03, 16:49)
        > • SLD szuka większości (02-03-03, 19:05)
        > • Kalinowski: Miller zrobił błąd (04-03-03, 23:00)
        >
        > Tekst za kancelarią premiera, <a.gov.pl/</a> 01-03-2003,
        >
        > "Minione 16 miesięcy mojego rządu były okresem dobrze wykorzystanym. Z woli
        > wyborców, kierując się polskim interesem narodowym i państwowym, zażegnaliśmy
        > groźbę załamania finansów publicznych, przygotowaliśmy i uchwaliliśmy budżet
        > stabilizacji i rozwoju."

Czy polski interes narodowy i polski interes państwowy to są dwa różne
        interesy ?
        • niezlomny.prawicowiec Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. 06.06.03, 13:09
          Ohyda ! Kobieta ?!!!
          Nie ma jak owłosiony tors Posła Wrzodaka lub przecudnej urody łydki Posła
          Łyżwińskiego !!!
        • janusz2_ Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. 06.06.03, 14:21
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> janusz2_ napisał:
          >
          > > Ale np. Leszek Miller wie co to jest "polski interes narodowy":
          > >
          > > Wystąpienie Prezesa Rady Ministrów Leszka Millera
          > >
          > >
          > > "Minione 16 miesięcy mojego rządu były okresem dobrze wykorzystanym. Z wol
          > i
          > > wyborców, kierując się polskim interesem narodowym i państwowym, zażegnali
          > śmy
          > > groźbę załamania finansów publicznych, przygotowaliśmy i uchwaliliśmy budż
          > et
          > > stabilizacji i rozwoju."
          >
          > Czy polski interes narodowy i polski interes państwowy to są dwa różne
          > interesy ?

Zdaje się, że w przeciwieństwie do mnie Ty głosowałeś na SLD smile))
          Zapytaj więc Wodza wybranej przez Ciebie partii, co miał na myśli
          mówiąc "kierując się polskim interesem narodowym i państwowym".

Pozdrawiam
    • mirabell Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. 06.06.03, 14:12
      Ta dziewczyna byla wyjatkowo napastliwa i wrecz niegrzeczna. A pani Sroda
      slusznie zapytala sie jak ona rozumie interes narodowy Polski. I wcale nie bylo
      to glupie pytanie, bo dla mnie na przyklad interesem narodowym Polski jest
      wstapienie do UE, a dla tej dziewczyny Z MW chyba nie. Tak wiec interes
      narodowy mozna roznie rozumiec.
      • Gość: snajper Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 14:14
        mirabell napisała:

> Ta dziewczyna byla wyjatkowo napastliwa i wrecz niegrzeczna. A pani Sroda
        > slusznie zapytala sie jak ona rozumie interes narodowy Polski. I wcale nie by
        > lo to glupie pytanie, bo dla mnie na przyklad interesem narodowym Polski jest
        > wstapienie do UE, a dla tej dziewczyny Z MW chyba nie. Tak wiec interes
        > narodowy mozna roznie rozumiec.

Można go też wogóle nie rozumieć. wink)
      • Gość: Alex Środa zastosowała prosty chwyt erystyczny, IP: 195.94.196.* 06.06.03, 14:16
        i to ona się skompromitowała, a nie taka np. Chojarska
        • Gość: Oszołom z RM. Re: Środa zastosowała prosty chwyt erystyczny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 14:22
          To był chwyt za moje jajka. Ja ktoś wyłączył światło.
          Ale piersi miała śliczne. Prawie takie jak Ojciec Dyrektor.
        • mirabell Hojarska i Wrzodak 06.06.03, 14:25
          Pani Hojarska moze byc dla mnie autorytetem w temacie dojenia krow lub
          rozrzucania obornika, a nie wstepowania do UE. Jak bym nawet byla
          niezdecydowana jak glosowac, to po ogladnieciu tego programu, gdzie
          eurosceptycy byli reprezentowani przez tak wybitne osobistosci jak Hojarska i
          Wrzodak, na pewno nie mialabym zadnych watpliwosci.
          • Gość: Oszołom z RM. Re: Hojarska i Wrzodak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 14:29
            mirabell napisała:

> Pani Hojarska moze byc dla mnie autorytetem w temacie dojenia krow lub
            > rozrzucania obornika, a nie wstepowania do UE. Jak bym nawet byla
            > niezdecydowana jak glosowac, to po ogladnieciu tego programu, gdzie
            > eurosceptycy byli reprezentowani przez tak wybitne osobistosci jak Hojarska
            i
            > Wrzodak, na pewno nie mialabym zadnych watpliwosci.
            Głupia jesteś jak but !!!
            • dyszel2 Zygmunt Wrzodak i TAJWAN !!!!!! 06.06.03, 14:39
              Zygmunt Wrzodak podając przykład Tajwanu jako wzór dla Polski ma RACJĘ !

1) SZYBKI WZROST 6-7 % W CIĄGU 30 LAT ŚREDNIO

2) JEST TAM NARODOWA WŁASNOŚĆ SEKTORA BANKOWEGO

3) AGRESYWNA POLITYKA PROEKSPORTOWA

4) BANK CENTARLNY BYŁ UCZESTNIKIEM POLITYKI PROEKSPORTOWEJ
            • Gość: abc Bandytow z LPR do wiezienia! IP: *.rdu.bellsouth.net 06.06.03, 16:27
              Za promowanie nienawisci do USA i antysemityzm.
              Gość portalu: Oszołom z RM. napisał(a):

> mirabell napisała:
              >
              > > Pani Hojarska moze byc dla mnie autorytetem w temacie dojenia krow lub
              > > rozrzucania obornika, a nie wstepowania do UE. Jak bym nawet byla
              > > niezdecydowana jak glosowac, to po ogladnieciu tego programu, gdzie
              > > eurosceptycy byli reprezentowani przez tak wybitne osobistosci jak Hojarsk
              > a
              > i
              > > Wrzodak, na pewno nie mialabym zadnych watpliwosci.
              > Głupia jesteś jak but !!!
          • Gość: snajper Re: Hojarska i Wrzodak IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 14:33
            mirabell napisała:

> Pani Hojarska moze byc dla mnie autorytetem w temacie dojenia krow lub
            > rozrzucania obornika, a nie wstepowania do UE. Jak bym nawet byla
            > niezdecydowana jak glosowac, to po ogladnieciu tego programu, gdzie
            > eurosceptycy byli reprezentowani przez tak wybitne osobistosci jak Hojarska i
            > Wrzodak, na pewno nie mialabym zadnych watpliwosci.

A swoją drogą trudno się dziwić, że takie indywidua jak Hojarska, Wrzodak czy
            Janowski do UE nie chcą. Wszak w normalnych warunkach nikt do nich podobny nie
            ma szans na mandat posła czy senatora. A UE daje nam szanse na bardziej
            normalne państwo. Dla typków w rodzaju Wrzodaka oznacza to koniec kariery
            polityka.

Pozdrawiam

Snajper.
            • Gość: Oszołom z RM. Re: Hojarska i Wrzodak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 14:42
              Gość portalu: snajper napisał(a):

> mirabell napisała:
              >
              > > Pani Hojarska moze byc dla mnie autorytetem w temacie dojenia krow lub
              > > rozrzucania obornika, a nie wstepowania do UE. Jak bym nawet byla
              > > niezdecydowana jak glosowac, to po ogladnieciu tego programu, gdzie
              > > eurosceptycy byli reprezentowani przez tak wybitne osobistosci jak Hojarsk
              > a i
              > > Wrzodak, na pewno nie mialabym zadnych watpliwosci.
              >
              > A swoją drogą trudno się dziwić, że takie indywidua jak Hojarska, Wrzodak
              czy
              > Janowski do UE nie chcą. Wszak w normalnych warunkach nikt do nich podobny
              nie
              > ma szans na mandat posła czy senatora. A UE daje nam szanse na bardziej
              > normalne państwo. Dla typków w rodzaju Wrzodaka oznacza to koniec kariery
              > polityka.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > Snajper.
              No to żeś sobie narobił. Wzywam policję !!!
              • bykk Re: Hojarska i Wrzodak 06.06.03, 14:55
                Snajper, wzorem z PRL-u Kwiatek dobrał "odpowiednio" na ostatnią rundę
                ludzi z prawej strony ekranu. Jak zobaczyłem skład, też mnie krew zalała!
                Niestety jeszcze nie ma tak jak powino być, on zaprasza, a nie inni
                wystawiaja swoich przedstawicieli. Sparzył się jedynie na Modzelewskim, hehehe!
                Dlaczego bał się Pęka, Grabowskiego i cepa Leppera?(tak chcieli ci z prawej)
                Poza tym środek tygodnia pani dr. dała właśnie plamę, ona jako "mundra"
                powinna wytłumaczyć młodej osobie co z tym "interesem"smile!
                Najpierw się szkolone "damy" wkurzyły na Modzelewskiego, nie miały
                kontrargumentów, a potem się tylko darły jak baby na Kleparzu!
                pozdrawiam
                hej!
                • Gość: snajper Re: Hojarska i Wrzodak IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 15:18
                  bykk napisał:

> Snajper, wzorem z PRL-u Kwiatek dobrał "odpowiednio" na ostatnią rundę
                  > ludzi z prawej strony ekranu. Jak zobaczyłem skład, też mnie krew zalała!
                  > Niestety jeszcze nie ma tak jak powino być, on zaprasza, a nie inni
                  > wystawiaja swoich przedstawicieli. Sparzył się jedynie na Modzelewskim,
                  hehehe!
                  > Dlaczego bał się Pęka, Grabowskiego i cepa Leppera?(tak chcieli ci z prawej)
                  > Poza tym środek tygodnia pani dr. dała właśnie plamę, ona jako "mundra"
                  > powinna wytłumaczyć młodej osobie co z tym "interesem"smile!
                  > Najpierw się szkolone "damy" wkurzyły na Modzelewskiego, nie miały
                  > kontrargumentów, a potem się tylko darły jak baby na Kleparzu!
                  > pozdrawiam
                  > hej!

Standardem jest, że w programach, w któych występują przedstawiciele partii,
                  czy innych organizacji (tygodnik oplityczny 1 i inne tego typu programy), to
                  partie i organizacje decydują, kto je będzie rteprezentował.

Snajper.
          • Gość: Alex Nie idzie o autorytety IP: 195.94.196.* 06.06.03, 14:34
            (możesz sobie "autorytatować" Rywina z Michnikiem) ale o argumenty tych, którzy
            ne wejściu do UE stracą, a właśnie ci są zachęcani głupawą propagandą o
            możliwości wyjazdu na studia do W. Brytanii lub Francji. Może najpierw należy
            umożliwić ich dzieciom ukończenie szkoły średniej.
            • mirabell Re: Nie idzie o autorytety 06.06.03, 15:00
              Gość portalu: Alex napisał(a):

> (możesz sobie "autorytatować" Rywina z Michnikiem) ale o argumenty tych,
              którzy
              >
              > ne wejściu do UE stracą, a właśnie ci są zachęcani głupawą propagandą o
              > możliwości wyjazdu na studia do W. Brytanii lub Francji. Może najpierw należy
              > umożliwić ich dzieciom ukończenie szkoły średniej.

Dlaczego mi imputujesz, ze dla mnie autorytetami sa Rywin i Michnik???

A co do wyjazdow na studia polskich studentow, to nie wydaje Ci sie, ze jak
              powiemy Unii "nie", to Unia bedzie wolala zapraszac do siebie studentow z Czech
              albo Litwy? Wczoraj w debacie tv przeciwnicy integracji stwierdzali, ze i
              dzisiaj mozna jezdzic na stypendia zagraniczne i nie potrzeba do tego akcesji.
              Wiem, ze mozna jezdzic, bo sama na takim stypendium bylam. Ale kto powiedzial,
              ze sie to nie zmieni na gorsze i bedziemy miec o wiele mniej szans? Kto
              zagwarantuje status quo?
              • bykk Re: Nie idzie o autorytety- do Mirabelki 06.06.03, 15:11
                Mirabelka, za kumuny też jeździli na różniste stypendia, tylko, że takie szanse
                mieli kapusie(wiesz chyba o co chodzi?), czyli różnej maści smyki z ZMS, SZSM,
                ZSyP, ZMW itp.! Teraz wystarczy mieć kapuchę(wiesz o co?), wiedzę i jedziesz.
                Żadnej jujni nie trzeba. Wiadom, że to, głupota jak ktoś mówi o zniknięciu
                Polski, ale...(wiesz o co chodzi?)!
                hej!
                • Gość: snajper Re: Nie idzie o autorytety- do Mirabelki IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 15:21
                  bykk napisał:

> Mirabelka, za kumuny też jeździli na różniste stypendia, tylko, że takie
                  szanse
                  > mieli kapusie(wiesz chyba o co chodzi?), czyli różnej maści smyki z ZMS, SZSM,
                  > ZSyP, ZMW itp.! Teraz wystarczy mieć kapuchę(wiesz o co?), wiedzę i jedziesz.
                  > Żadnej jujni nie trzeba.

Nieprawda. Po wstąpieniu do UE nasi kandydaci będą mieć takie same prawa, jak
                  studenci tubylcy. Łącznie z prawem do stypendium czy innych grantów. Teraz są
                  pełnopłatnymi gośćmi, z bardzo okrojonymi prawami.

> Wiadom, że to, głupota jak ktoś mówi o zniknięciu
                  > Polski, ale...(wiesz o co chodzi?)!
                  > hej!

Snajper.
                • mirabell do Byczka 06.06.03, 15:28
                  bykk napisał:

szanse
                  > mieli kapusie(wiesz chyba o co chodzi?), czyli różnej maści smyki z ZMS, SZSM,
                  > Żadnej jujni nie trzeba. Wiadom, że to, głupota jak ktoś mówi o zniknięciu
                  > hej!

Byczek, wiem jak bylo za komunizmu. ja bylam na stypendium po 90 roku, wiec
                  mnie to akurat nie dotyczy. Jak ma sie pieniadze i jest sie zdolnym , to lepiej
                  jechac do Stanow, bo tam poziom nauki jest wyzszy niz w Europie. Chodzi o
                  stypendia dla niezamoznych studentow! A stypendia musi ktos finansowac, albo
                  wspolfinansowac. I wlasnie to jest dla nas korzystne. Natomiast jak sie
                  wypniemy na Unie, to nie wiadomo jak bedzie z tymi stypendiami.
                  • Gość: snajper Re: do Byczka IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 15:34
                    mirabell napisała:

> Byczek, wiem jak bylo za komunizmu. ja bylam na stypendium po 90 roku, wiec
                    > mnie to akurat nie dotyczy. Jak ma sie pieniadze i jest sie zdolnym, to lepiej
                    > jechac do Stanow, bo tam poziom nauki jest wyzszy niz w Europie. Chodzi o
                    > stypendia dla niezamoznych studentow! A stypendia musi ktos finansowac, albo
                    > wspolfinansowac. I wlasnie to jest dla nas korzystne. Natomiast jak sie
                    > wypniemy na Unie, to nie wiadomo jak bedzie z tymi stypendiami.

Jak to - nie wiadomo ? Wiadomo. Ne będzie żadnych stypendiów. No bo i dlaczego
                    miały by być ? Nie chcemy być razem z nimi w UE, a oni nam stypendia będą
                    fundować ? Toż to z ich podatków idzie.

Snajper.
                    • bykk Re: do Mirabelki i Snajpera 06.06.03, 16:21
                      Mirabelka, jasne, że nie wiadomo jak będzie, ale w dwie strony.
                      Do tej pory jeżdżą naukowcy(cosik wiem na temat) na stypendia, studenci, po
                      prostu jak ktoś jest dobry, to ich ściągają, szkolą, podpisują umowy, muszą
                      potem popracować wg. umowy i tyle. Zdolności, talent i forsa w tej materii
                      się liczą. Nikt głąbowi nie zaproponuje stypendium! Nikt głąba nie zatrudni
                      np. w szpitalu czy na uczelni!
                      Snajper, niestety co do programu Kwiatka nie masz racji, to jego program
                      on się może nie zgodzić i nic mu nie zrobisz! Inaczej jest natomiast
                      w programie np. Forum, tu zasady są inne, tu jest tak jak piszesz.
                      Pamiętaj nie głosuj ptaszkiem, hehehe! Podupcyło od rańca wszystkich dzisiaj z
                      tym "ptaszkiem", wręcz sraczki dostali, najpierw sami "mundrale" zawalili,
                      a teraz się obudzili z ręką w nocniku.
                      hej!
                      • Gość: snajper Re: do Mirabelki i Snajpera IP: *.malkom.pl / 172.20.40.* 06.06.03, 16:24
                        bykk napisał:

> Mirabelka, jasne, że nie wiadomo jak będzie, ale w dwie strony.
                        > Do tej pory jeżdżą naukowcy(cosik wiem na temat) na stypendia, studenci, po
                        > prostu jak ktoś jest dobry, to ich ściągają, szkolą, podpisują umowy, muszą
                        > potem popracować wg. umowy i tyle. Zdolności, talent i forsa w tej materii
                        > się liczą. Nikt głąbowi nie zaproponuje stypendium! Nikt głąba nie zatrudni
                        > np. w szpitalu czy na uczelni!
                        > Snajper, niestety co do programu Kwiatka nie masz racji, to jego program
                        > on się może nie zgodzić i nic mu nie zrobisz! Inaczej jest natomiast
                        > w programie np. Forum, tu zasady są inne, tu jest tak jak piszesz.
                        > Pamiętaj nie głosuj ptaszkiem, hehehe! Podupcyło od rańca wszystkich dzisiaj
                        > z tym "ptaszkiem", wręcz sraczki dostali, najpierw sami "mundrale" zawalili,
                        > a teraz się obudzili z ręką w nocniku.

Obudzili się z ptaszkiem w ręku ? wink))))

> hej!

Pozdrawiam

Snajper.
                • Gość: wikul Re: Nie idzie o autorytety- do Mirabelki IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 20:35
                  bykk napisał:

szanse
                  > mieli kapusie(wiesz chyba o co chodzi?), czyli różnej maści smyki z ZMS,
                  SZSM,
                  > Żadnej jujni nie trzeba. Wiadom, że to, głupota jak ktoś mówi o zniknięciu
                  > hej!

Cześć !
                  Mylisz się przyjacielu . Możliwości studiowania dla młodzieży po wstapieniu do
                  Unii będą niewspółmierne do obecnych . Wiem coś na ten temat bo mój syn kończy
                  obecnie studia w Niemczech i przymierza sie do doktoratu . Obecnie (oprócz
                  wyjazdów limitowanych) kandydat na studenta musi spełnić warunki których w
                  Unii nie bedą musieli spełnić . Musi mieć tzw.sponsora i opłacone b.kosztowne
                  ubezpieczenie . Osobna sprawą jest utrzymanie i zakwaterowanie . Jeżeli
                  sponsor jest tylko na papierze student musi sam zarobić na studia lub starać
                  sie o stypendium . Do legalnej pracy i do stypendium pierwszeństwo mają
                  studenci z Unii . Jeżeli studentowi spoza Unii uda sie załatwić pracę to musi
                  sie liczyć z limitem zatrudnienia .
                  Studenci spoza Unii radza sobie w różny sposób . Fikcyjne sponsorowanie ,
                  turystyczne ubezpieczenie i praca na czarno to sposoby w chwili obecnej na
                  studiowanie za granicą . Członkowstwo w Unii to wielka szanse dla młodzieży
                  w studiowaniu i ewentualnej pracy (dyplomy ważne w całej Unii) .
              • Gość: Alex Re: Nie idzie o autorytety IP: 195.94.196.* 06.06.03, 15:12
                Imputuję Rywina i Michnika bo nikt nigdy nie twierdził, że Hojarska czy Wrzodak
                jest dla kogokolwiek autorytetem. Samo pojęcie jest bardziej ideologiczne niż
                normatywne.
                Żeby wyjechać na stypendium trzeba studiować, a przykładowo: liczba Polaków
                mieszkająca na wsi zmalała z 40 do 30%, a liczba studentów pochodzących ze wsi
                z kilkunastu do kilku procent.
                I teraz czas demagogii minął, ci ludzie będą głosowali na Leppera i Wrzodaka,
                skądinąd jest to racjonalny wybór, bo niby na kogo mieliby głosować?
    • Gość: mahoney Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.man.polbox.pl 06.06.03, 14:57
      dyszel , co ty piepszysz , jak czytam takie wypowiedzi
      to sie zastanawiam czy wam sceptykom rzeczywiscie zalezy na
      merytorycznosci dyskusji
      czy tylko na straszeniu
      Polska przestanie istniec
      co ty gadasz
      dlaczego mialaby przestac istniec
      dziewoja z tego dziwnego MW byla zalosna i mialem wrazenie ze zaraz sie
      rozplacze , nie potrafila sprecyzowac swojego pytania
      bo to jest wazne jak rozumiemy interes panstwowy ,
      jezeli bardzo ogolnie , jak ta dziewoja chciala zeby byl rozumiany
      to da to prawo zeby kazdy oszolom mowil ze musimy wyjsc gdy tylko cos mu sie
      nie spodoba w kraju i gdy powie ze panstwo polskie jest zagrozone bo tak mu sie
      wydaje ,
      poza tym jak patzre ze po stronie sceptykow siedza takie gwiazdy
      jak hojarska ktora miala sprawe w sadzie , i chyba zostala skazana
      podobnie jak jeszcze dwie osoby z jej rodziny
      jeszcze poza tym powiedz mi
      jezeli samoobrona i lpr nie chca do unii
      to dlaczego jezdza tam na zebrania parlamentu ,
      czyzby zaczelo im brdziej zalezec na stolkach
      niz na bzdurach ktore wsadzaja do glow swoich zwolennikow
      • Gość: Gigi Re: Dziewczyna z Młodzieży Wszechpolskiej, która. IP: *.chello.pl 06.06.03, 19:40
        Gość portalu: mahoney napisał(a):

> dyszel , co ty piepszysz , jak czytam takie wypowiedzi
        > to sie zastanawiam czy wam sceptykom rzeczywiscie zalezy na
        > merytorycznosci dyskusji
        > czy tylko na straszeniu
        > Polska przestanie istniec
        > co ty gadasz
        > dlaczego mialaby przestac istniec
        > dziewoja z tego dziwnego MW byla zalosna i mialem wrazenie ze zaraz sie
        > rozplacze , nie potrafila sprecyzowac swojego pytania
        > bo to jest wazne jak rozumiemy interes panstwowy ,
        > jezeli bardzo ogolnie , jak ta dziewoja chciala zeby byl rozumiany
        > to da to prawo zeby kazdy oszolom mowil ze musimy wyjsc gdy tylko cos mu sie
        > nie spodoba w kraju i gdy powie ze panstwo polskie jest zagrozone bo tak mu
        sie
        >
        > wydaje ,
        > poza tym jak patzre ze po stronie sceptykow siedza takie gwiazdy
        > jak hojarska ktora miala sprawe w sadzie , i chyba zostala skazana
        > podobnie jak jeszcze dwie osoby z jej rodziny
        > jeszcze poza tym powiedz mi
        > jezeli samoobrona i lpr nie chca do unii
        > to dlaczego jezdza tam na zebrania parlamentu ,
        > czyzby zaczelo im brdziej zalezec na stolkach
        > niz na bzdurach ktore wsadzaja do glow swoich zwolennikow
        Grun że cipe miała wyrychtowanom !!!