Dodaj do ulubionych

Jedwabne a cenzura w Onecie...

IP: 192.168.15.2, 157.25.138.* 29.03.01, 13:23
Ze zdziwieniem zauważam, że sprawa Jedwabnego w Onecie jest specyficznie
cenzurowana. Publikowane są 2 typy komentarzy - wyraznie antysemickie i
piętnujące polski antysemityzm. Pomijane sa wątki wynikające z publikacji
prof. Finkelsteina to znaczy dot. robienia biznesu z holokaustu.Czyżby chodziło
wykazanie że Polacy to zapiekli antysemici aby tworzyć lobbing na rzecz
odzyskania przez nowojorskie organizacje majątków w Polsce ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: 192.168.15.2, 157.25.138.134, 157.25.192.* 29.03.01, 14:45
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Ze zdziwieniem zauważam, że sprawa Jedwabnego w Onecie jest specyficznie
      > cenzurowana. Publikowane są 2 typy komentarzy - wyraznie antysemickie i
      > piętnujące polski antysemityzm. Pomijane sa wątki wynikające z publikacji
      > prof. Finkelsteina to znaczy dot. robienia biznesu z holokaustu.Czyżby chodziło
      >
      > wykazanie że Polacy to zapiekli antysemici aby tworzyć lobbing na rzecz
      > odzyskania przez nowojorskie organizacje majątków w Polsce ?

Zauważyłem to również przy innych okazjach

• Gość: Kral ResPublica czy ResCensurata IP: *.powered-by.skynet.be 29.03.01, 15:10
        Tez sie spotkalem z cenzura w Onete, a dokladniej w ResPublice. Nie przyjmuja
        tekstow krytycznych pod adresem redakcji (ale bez wulgaryzmow, obrazania itp.)
        ani pod adresem Millera. Kto za tym stoi?
      • Gość: l.h. Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 23:50
        o tu tez nie ma cenzury brawo myślałem ze tylko na forum wprost myliłem sie
    • Gość: gomez Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.solutions.net.pl 29.03.01, 18:05
      onet cenzuruje komentarze dlatego nie warto tam pisac.cenzura dotyczy roznych
      spraw i nie zalezy od tresci wypowiedzi .widocznie podobaja sie im stare dobre
      czasy.
      • Gość: helena Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.bc.hsia.telus.net 29.03.01, 23:09
        zgadzam sie napisalam kilkanascie listow i zadny sie nie ukazal. Nie byly
        wcale obrazliwe normalne spostrzezenia osoby przebywajacej za granica.
        Mysle , ze jest prowadzona przez zydow i wychwytuja wypowiedzi aby wydac
        nowa ksiazke o Polak a-semita. A ja myslalam, ze w Polsce sie zmienilo?
    • Gość: ciekawy Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: 195.15.57.* 29.03.01, 23:08
      A moze znacie pare nazwisk? No np. kto jest szefem tego biznesu, kto wchodzi w
      sklad jakiejs tam rady, kto jest odpowiedzialny za portal itp. Warto by je
      upublicznic.
      • Gość: helena Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.bc.hsia.telus.net 29.03.01, 23:10
        moze to bedziemy robic na zachodzie
    • Gość: Bn Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 02:48
      Podpisuje sie pod opiniami Piotra, Jacka, Heleny,... Cenzura w Onecie ma
      pokazac wszystkim, jak glupi sa Polacy. Tez napisalem tam pare spokojnych,
      nienapastliwych tekstów. (M.in. o tym, jak rózni sie artykul Michnika o
      Jedwabnem wydrukowany w Polsce, od wersji zamieszczonej w New York Timesie).
      Oczywiscie, nic sie w Onecie nie ukazalo! Mysle ze jedynym sposobem na Onet (a
      takze inne portale cenzurujace wypowiedzi) jest ich calkowity bojkot. Gdy
      spadnie im liczba odwiedzin (a za nia - dochody z reklam), moze zmienia swoje
      podejscie. Swoja droga, tez jestem bardzo ciekaw, kim sa wlasciciele Onetu.
      Przypuszczam ze poznanie ich, wyjasniloby pewne rzeczy.
    • Gość: Berg Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.proxy.aol.com 30.03.01, 05:00
      Onet jest niewatpliwie stronniczy. Wydaje mi sie ze tym co sa za kulisami tego
      portalu niewatpliwie chodzi o ukazanie konfrontacji na tle narodowosciowym.
      Pokazuja Polakow w zlym swietle , moze drukowanie tylko skrajnych opinii sluzy
      do osmieszenia naszego narodu, podobnie robi Wprost i GW. Nie dziwi was jak
      szybko Jedwabne zeszlo z tych mediow jako nr 1 news? Po otatnich rewelacjach
      oczywiscie....
      • Gość: janosik Re: cenzura w Onecie... IP: *.chello.at 30.03.01, 09:50
        nawet zdanie z slowem " burdel" skasowali.na dwa
        poslane zdania to 50%
    • Gość: Kral ResCensurata c.d. IP: 62.4.160.* 30.03.01, 15:09
      Dziekuje za powyzsze sygnaly, bo do tej pory myslalem, ze tylko na mnie sie
      uwzieli. Warto mowic o takich przypadkach. No i dowiedziec sie kto za tym stoi,
      do kogo Onet nalezy. Kral
      • Gość: helena Reksiazka na zamowienie dla sztucznych numerkow IP: *.bc.hsia.telus.net 30.03.01, 18:22
        A ja myslalam , ze w Polsce jest wolnosc slowa . A moze w cenzurze jest
        emeryt od komunistycznej cenzury? napisalam list,ze nalezy wspolczoc tym
        co zgineli w lipcu 41 i tym przed lipcem .przepraszanie nic nie pomoze. List
        sie nie ukazal. Celem onetu jest jakis plan ,ktory moze posluzyc do dalsze
        dokumentacji zydowskiej o a-semityzmie polskim. a potrzebne to jest dla
        numerkow$$ . Co je bedzie dzialo po wydaniu ksiazkina zamowienie ? Mysle
        jak by Gross napisal ksiazke zycie seksualne mialo by lepsze wziecie wsrod
        amerykanow.
    • Gość: pat Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.bc.hsia.telus.net 30.03.01, 19:31
      czy duzo sie pisze w polskich gazetcho Jedwabnym?
    • Gość: l.h. Re: Jedwabne a cenzura w Onecie... IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 23:47
      przykre ale niestety prawdziwe mnie nie wpuszczaja juz od tygodnia nie pomaga
      zmiana nicka wyczuwaja bezbłednie wszystko co piszę na temat jedwabnego.nie
      ujrzało swiatła dziennego jedyne miejsce gdzie nie ma cenzury to dyskusja na
      forum wprost tam to co napiszesz ukazuje sie natychmiast.a niektórzy dyskutanci
      jnaprawde piszą ostro.zapraszam warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka