andrzejg 24.10.07, 07:33 któy poskarżył się na polskie władze na naruszenie zasady domniemania niewinności (po słynnym oskarżeniu Ziobru) i żąda odszkodowania w wysokosci 100 000 euro.Jak wygra, a ma wielkie szanse to dostanie w łapę od rządu. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 a Hasz nadal nie rozumie zasad prawa 24.10.07, 07:43 andrzejg napisał: > dostanie w łapę od rządu. Moze dostac jedynie od podatnikow. Rzad niczego nie wytwarza. Jedynie gazy cieplarniane od pierdzenia w stolki. Ale za emisje tez placi podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: No i Ziorbro załatwił 'łapówke' dla doktora 24.10.07, 08:05 Mam nadzieje, ze wiekszosc tych pieniedzy pojdzie z podatku Hasza. ) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: No i Ziorbro załatwił 'łapówke' dla doktora 24.10.07, 08:23 Tak, to duży powód do radości. Dzieki temu wróci, leciutko zaledwie spacyfikowana, korupcja do szpitali. Ordynatorzy- właściciele swoich oddziałów- odetchną z ulgą- znowu można brać- Strasburg pozwala! Ciekawe czy bedzie Wam wesoło jak polecicie z kopertą do jakiegos konowała, żeby zajął się Waszymi rodzicami lub dziećmi... Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: No i Ziorbro załatwił 'łapówke' dla doktora 24.10.07, 08:27 cyberyusz napisał: > Tak, to duży powód do radości. Dzieki temu wróci, leciutko zaledwie > spacyfikowana, korupcja do szpitali. Ordynatorzy- właściciele swoich > oddziałów- odetchną z ulgą- znowu można brać- Strasburg pozwala! > Ciekawe czy bedzie Wam wesoło jak polecicie z kopertą do jakiegos > konowała, żeby zajął się Waszymi rodzicami lub dziećmi... ================ Za Gomułki, kelnerzy mieli najniższe w Polsce płace. Dlaczego? - bo i tak dorobią. Nie ma tu analogii do wynagrodzeń lekarzy? J. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dochody sa ponoc jednakowe 24.10.07, 08:45 januszcz napisał: > Nie ma tu analogii do wynagrodzeń lekarzy? Mojego lekarza Polaka w Niemczech koledzy namawiali do powrotu do Polski. Suma dochodow jest podobno jednakowa. Jednak on woli legalnie. Ma urwanie glowy z "kontrulami" z kas chorych. Jednak 2-3 dniowy pobyt w Polsce stawia go do pionu. Haszysci nigdy tego nie pojma. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie ma nic za darmo 24.10.07, 08:40 cyberyusz napisał: > Ciekawe czy bedzie Wam wesoło jak polecicie z kopertą do jakiegos > konowała, żeby zajął się Waszymi rodzicami lub dziećmi... Ja nie mam watpliwosci, ze uslugi medyczne kosztuja. Rezerwuje sobie na ten cel pieniadze na koncie bankowym i w ubezpieczeniach. Jak Rzeczypospolita nie potrafi tych pieniedzy skanalizowac legalnie to nie obchodzi mnie ani zdanie dewiantow z "ludu" ani psychoza funkcjonariuszy represjonujacych obywateli. Za moje zdrowie zaplace temu kto wezmie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: nie ma nic za darmo 24.10.07, 08:51 Słowo "kosztują" jest tutaj jak najbardziej na miejscu, a jeszcze lepsze byłoby samo "koszt". Otóż jak lekarze a zwłaszcza panowie ordynatorzy wyposażą swoje oddziały za swoje pieniądze, ponosząc wszystkie koszty wyposażenia to niech dyktują ceny swoich usług. Na dzisiaj to my jako społeczeństwo fundujemy im warsztat pracy ( bez niego ich wiedza niejednokronie nie pozwolłaby na postawienie nawet diagnozy o leczeniu nie mówiąc ) i mamy zatem prawo do usług na warunkach, nazwijmy to, preferencyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: nie ma nic za darmo 24.10.07, 09:32 cyberyusz napisał: > dzisiaj to my jako społeczeństwo fundujemy im warsztat pracy ( bez > niego ich wiedza niejednokronie nie pozwolłaby na postawienie nawet > diagnozy o leczeniu nie mówiąc ) i mamy zatem prawo do usług na > warunkach, nazwijmy to, preferencyjnych. NFZ nie moze wyznaczyc producentom urzedowego poziomu cen przykladowo tomografow. Po prostu nie doszloby do zakupu. Natomiast NFZ szantazuje cenami uslug medycznych. Lekarze nie dostaja naleznych im plac. Ja panstwu nie daje na brakujaca place lekarza wiec mam prawo sam ja uzupelnic. I niech CBA sie ode mnie odstosunkuje. Ja place nalezne za usluge, jak krawcowej. Ty mozesz uzyskac usluge na poziomie Twoich oplat. Tomografie zrob se sam na tomografie Twej priwislianskiej pomylki panstwowosci. Sa kraje, ktore potrafia to ucywilizowac. Wystarczy sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: nie ma nic za darmo 24.10.07, 10:00 Nie rozumiem o co się rzucasz. Ja nie mam nic przeciwko wysokim zarobkom lekarzy- więcej, uwazam, że im sie należą bo praca do łatwych nie należy, ale... otóż przywołana przez Ciebie krawcowa ma swój własny warsztat pracy w który zainwestowała i utrzymywanie którego to jej ryzyko. Dostaje pieniądze rynkowe ale ponosi wszystkie koszta. Pan doktor dostaje warsztat od państwa, pensje od państwa i nie ponosi żadnego ryzyka gospodarczego. Czasem w ramach zemsty na pracodawcy ( czyli państwie ) odmawia leczenia pacjentów, którzy karnie wszak płaca składki. Dlaczego? Uważasz, że to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 winie posrednika - panstwo 24.10.07, 10:10 cyberyusz napisał: > Uważasz, że to jest ok? Uwazam, ze nie jest w porzadku. Politycy boja sie urealnienia skladek zdrowotnych. Cala sluzba zdrowia jest nieoplacona. Panstwo utrwala gre pozorow. Bank zapewne nie mialby oporow aby udzielic kredytu doktorowi G. na klinike uczciwie oplacana za uslugi. Totez nie daje sie nabierac na "warsztat pracy". Trudno sprywatyzowac oszustwo placenia za uslugi medyczne. Jak lekarze wyjada do Irlandii to trzeba bedzie zaczac dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: winie posrednika - panstwo 24.10.07, 10:22 Całkowicie się zgadzam. Trzeba to zrobić i wtedy żadać pieniedzy. Ale żadąnie pieniędzy wczesniej jest nieuczciwe. Ja płace tyle ile ode mnie wymagają. I chce dostac tyle ile mam za te pieniądze obiecane. Nic mnie obchodzą relacje pomiędzy lekarzami a państwem- brutalnie mówiąc. Jak płace za ogrzewanie do spółdzielni to mnie nic nie obchodzi, ze spółdzielnia nie płaci do MPC-u. Ja swój obowiązek spełniłem i mam miec ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ___oddać reformę kolegom i koleżankom Sawickiej 24.10.07, 10:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=70965620&a=70988026 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ale ja nie o tym 24.10.07, 10:46 cyberyusz napisał: > Tak, to duży powód do radości. Dzieki temu wróci, leciutko > zaledwie spacyfikowana, korupcja do szpitali. ja o nieodpowiedzialnym uzywaniu słowa przez Ziobrę i to dla celów czysto propagandowych jego partii, a nie skuteczności działania wymiaru sprawiedliwości. Palną oskarżenie bez podstaw i prawdopodobnie bedziemy musieli zapłacić. Doktor G. nie wystepuje z roszczeniami o odszkodowanie za stawianie mu zarzutów korupcji , tylko morderstwa. Dobrze zauważył omar_1, że nalezałoby Ziobrę po prostu zaskarzyc o zwrot przegranego odszkodowania. A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ______morderstwo - nie równa się pozbawienie życia 24.10.07, 11:03 np. w przypadku błędu lekarskiego, wypadku samochodowego, braku BHP w piekarni, hucie, bielańskiej strefie azjatyckiej itd. Prokuratura stawiając zarzut na podstawie zeznań świadków byłaby ubezwłasnowolniona. Społeczeństwo pozbawione informacji o polityce ministerstwa sprawiedliwości z wystąpień samego ministra byłoby manipulowane jak to pokazują fakty medialne w służbie aferałów i łapówkarzy. Kiedyś w Szwecji ucinano rekę. I nie kradną do dziś. PO Waszej akcji Obrony łapówkarzy i przestepców po teh stronie Bałtyku - tacy obejmą rządy! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______morderstwo - nie równa się pozbawienie 24.10.07, 11:16 szach0 napisał: > > Kiedyś w Szwecji ucinano rekę. > I nie kradną do dziś. PO Waszej akcji Obrony łapówkarzy > i przestepców po teh stronie Bałtyku - tacy obejmą rządy! > tiaaa bolszewia ci pasiła , no nie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______morderstwo - nie równa się pozbawienie 24.10.07, 11:22 a poza tym piszesz jakbyś nie rozumiał całego kontekstu sprawy CBA wpada , skuwa podejrzanego, pokazuja to w TV, a minister ogłasza publicznie, że ten pan juz niegdy nie pozbawi zycia....tak się zachowuje wymiar sprawiedliwości w przypadku błedu lekarza powodujacego zejscie pacjenta? Nie przesadzaj chłopie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: ______morderstwo - nie równa się pozbawienie 24.10.07, 11:34 AG: tiaaa bolszewia ci pasiła , no nie? nie przesadzaj chłopie! #: Piszesz do siebie! Dokładnie do siebie. W bolszewii korupcja w MSW było bezkarna! W III RP też... chyba, ze miał płacić łapówkę Głowny Ideoolog obrony umowy o nietykalności. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ______Michalkiewicz pisze o winie CBA tak 24.10.07, 11:37 rozmów tych widać, jak pani Beata się rozmarzała; snując wizje, jak to „we trójkę stanowimy prawa”, a wiadomo, ze kto pierwszy będzie miał informacje, ten będzie miał największe możliwości, w związku z czym przy prywatyzacji szpitali będzie można kręcić nadzwyczajne „lody”. Bo pani Beata rozmarzała się właśnie na tle prywatyzacji szpitali, co przewidywał stosowny ustęp w tak zwanym „programie” Platformy Obywatelskiej. Po publikacji rozmów została oczywiście natychmiast wyrzucona z PO za zdradę partyjnych tajemnic, ale oczywiście pod całkiem innym pretekstem. Wystąpiła w Sejmie rozbeczana, prosząc szefa CBA Mariusza Kamińskiego, żeby jej „nie linczował”, ale daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia! Takiej okazji nikt by nie porzucił, więc rada nierada Platforma przystąpiła do kontrataku. Pani Julia Pitera po trzech, czy może nawet czterech latach przypomniała sobie, jak to Jarosław Kaczyński ją „szantażował” obietnicą zaniechania postępowania sądowego w sprawie mieszkania, jeśli tylko będzie głosowała za absolutorium dla brata, obecnie prezydenta, a wtedy – też prezydenta, tylko że Warszawy. Wprawdzie pani Pitera jest znana ze swej nieposzlakowanej uczciwości, jednak okoliczność, że o tym szantażu przypomniała sobie dopiero teraz, znacznie obniżyła zainteresowanie publiczności tą sprawą, wobec czego Donald Tusk, a za nim agitatorzy poprzebierani za dziennikarzy, podnieśli lament, że PiS „złamał zasady”. Chodziło zapewne o jedną zasadę zaklepaną przy okrągłym stole, że „my nie ruszamy waszych, a wy nie ruszacie naszych”. Wobec takiego naruszenia podstawowych reguł demokracji poruszone zostały nie tylko Moce ziemskie, ale także niebieskie, a nawet – piekielne. Pojawiły się oskarżenia CBA o „przestępstwo”. Donald Tusk spotkał się z JEm. Stanisławem kardynałem Dziwiszem, którego przeprosił za brutalną kampanię, zaś głos zabrały różne ssaki kopalne; "profesor" Władysław Bartoszewski, Tadeusz Mazowiecki, a nawet oczywiście w charakterze Mocy Piekielnej – Lech Wałęsa, odgrażając się, że „udowodni wszystkie winy” – oczywiście znienawidzonym Kaczyńskim. Toteż i pan Andrzej Lepper, cokolwiek już zapomniany, nagle otrzymał „z Izraela” materiały obciążające Kaczyńskich, ale jakby w odpowiedzi na te pogróżki, pojawiły się informacje, jakoby PO umówiło się ze związkowcami z KGHM o poparcie za pieniądze, oczywiście płatne z dołu („Gdy tylko w Polsce obejmę władzę...”. Widać, że walka między Towarzystwem Przyjaźni Polsko–Niemieckiej, a Towarzystwem Przyjaźni Polsko–Izraelskiej, jakie rywalizują w tych wyborach, zaostrza się na koniec, niczym walka klasowa w miarę postępów socjalizmu. Jest w tym pewna logika, bo te hałaśliwe przekomarzania niewątpliwie pozwalają ukryć najważniejszą informację, jaką w ostatnich dniach przekazała pani Anna Fotyga, obsadzona w roli ministra spraw zagranicznych, że Polska „jest gotowa” do podpisania Traktatu Reformującego Unię Europejską. No a skoro już jesteśmy „gotowi”, to chyba jesteśmy też i ugotowani. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _____kręcenie lodów "lody przełamane" 24.10.07, 11:40 Dlaczegoś wydało się jej, ze najlepiej usłuży krajowi zasiadając w radzie nadzorczej jakiejś spółki Skarbu Państwa. Jeszcze bowiem za koszmarnych rządów SLD–PSL w latach 90–tych uchwalona została ustawa o komercjalizacji przedsiębiorstw państwowych „w celu innym niż prywatyzacja”. „Zachodzilim w um z Podgornym Kolą” cóż to może być za cel „inny niż prywatyzacja”, ale pani Beata szybko spenetrowała prawdę. Rzecz w tym, ze przedsiębiorstwa skomercjalizowane w ten sposób mają swoje zarządy i rady nadzorcze, w których mogą, a właściwie nawet muszą zasiadać osoby cieszące się zaufaniem właściciela, czyli Skarbu Państwa, personifikowanego przez każdorazowy rząd. Za to zasiadanie pobierają wynagrodzenie, z czym trudno się spierać po pierwsze dlatego, że nawet Pismo Święte powiada, iż „nie zawiążesz gęby wołowi młócącemu”, a po drugie – że w cóż inwestować pieniądze w tych zepsutych i skorumpowanych czasach, jak nie w zaufanie i lojalność? Toteż zapisawszy się na kurs członków rad nadzorczych również pani Beata wiele sobie obiecywała po zwiększonych możliwościach służenia krajowi, bo wiadomo, ze ludzie służący krajowi rosną wraz z krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______________Wiesz w jakim gronie się znalazłeś? 24.10.07, 11:43 podpluwając w moim kierunku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=70952084 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg tak w zasadzie to chyba wole towarzystwo recydywy 24.10.07, 11:54 od Twojego zadowolonyś tadziu? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg rusz głową chłopie 24.10.07, 11:51 szach0 napisał: > AG: > tiaaa bolszewia ci pasiła , no nie? nie przesadzaj chłopie! > > #: > Piszesz do siebie! Dokładnie do siebie. > W bolszewii korupcja w MSW było bezkarna! > W III RP też... chyba, ze miał płacić łapówkę Głowny Ideoolog > obrony umowy o nietykalności. > > > i czytaj ze zrozumieniem Nie pisze o korupcji dktorka, tylko o głupocie Ziobry, o którym mozna powiedzieć z duzym prawdopodobieństwem ,że pomawiał, i z tego tytułu doktór weźmie odszkodowanie.Dlaczego ja mam dopłacać do głupoty i bolszewizmu Ziobry? Niech płaci sam...i Ty z nim A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 policzyc ci ile jesteś mi winien za twoje poglądy? 24.10.07, 12:44 pieszczoszku? Naprawdę chcesz? Przelicz sobie na zł treść wszystkich opisywanych przeze mnie afer UW KL-D i PO. Nie te przewidywane przez obrońców oskarzonych, którzy przejeli władzę na fali pomówień, populizmu, podprogowych manipulacji, kibolowego szkalowania inwektywami w wykonaniu "autorytetów" przekraczajacych wszelkie cywilizowane tabu brakiem kultury, deprawując młodych nie tylko kłamstwem ale i chamstwem podniesionym do wyżyn kanonów politycznych - i nagłośnione przez wiele tygodni i miesiecy. Efekt tu -> i w twoich postach! www.alert24.pl/alert24/1,84880,4605967.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: policzyc ci ile jesteś mi winien za twoje pog 24.10.07, 12:56 hasz0 napisał: > Efekt tu -> i w twoich postach! > www.alert24.pl/alert24/1,84880,4605967.html buhahaha 75:10 dla PO masz rację kochaniutki, wq..wienie społeczeństwa jest efektem rządów kaczej bolszewii a jak ci jestem cos winien , to do Strasburga, jak doktór A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg tak jak pieniactwem było masowe pójście do urn 24.10.07, 13:00 i biedny Kurski sie popłakał - młodziez posżła do urn , wykształciuch poszły do urn....i przegralismy. Trzeba było nie prowadzic pieniackiej polityki, a mielibyście zwycięstwo w kieszeni A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________a niech rozkwita CBA podległa SEjmowi 24.10.07, 13:15 w którym ciągle ta sama ferajna nauczyła się jak omijać ustawami intencje wyborców malutkim "i" albo skierowaniem do TK. JUz widzę jak sejm będzie bronił śledzących i podsłuchujących ich agentów CBA. Jak będzie zgłaszał każą korupcyjną propozycję prokuraturze. Jak będzie w interesie wyborców dbał o przejrzystość ustaw, procedur, upraszczał przepisy, obniżał podatki, nakładał odpowiedzialność za błędy na siebie i aparat administracyjny, czyścił sądy z układów, potaniał państwo, likwidował przywileje, koncesje itp. Pierwsze zaPOwiedzi Tuska już są: JK: CBA może działać dobrze we ścisłej współpracy z prokuratorem generalnym. Musi to być instytucja, która chce walczyć z korupcją i jest to walka całego rządu - podkreślił premier. Jego zdaniem, jeśli CBA będzie w jakikolwiek sposób "ruszone", to "ten stan" będzie trwał dalej. - Donald Tusk zdaje sobie z tego sprawę - dodał Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ____________a niech rozkwita CBA podległa SEj 24.10.07, 13:30 moim zdaniem Jarek robi juz ze strachu w portki, bo czegóz moze obawiac sie uczciwy człowiek ? Audytu? Kontroli prawidłowości działania? Toz kazdy podmiot w polsce podlega takiej kontroli. Jarek chciałby miec swoja prywatną policję, aby rozwalać poówieniami i fabrykowanymi akcjami co tylko sie da? Poczekajmy na wyjasnienie afer okołolepperowych i w sprawie śmierci Blidy, jak i naswietlenie sposobów działania w przypadku Sawickiej. Jak wszystko bedzie w porządku, to jeszcze na tym zyskają. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 trojpodzial wladzy 24.10.07, 19:30 hasz0 napisał: > JUz widzę jak sejm będzie bronił śledzących i podsłuchujących ich > agentów CBA. Jak będzie zgłaszał każą korupcyjną propozycję > prokuraturze. > > Jak będzie w interesie wyborców dbał o przejrzystość ustaw, procedur Juz to pisalem w tym watku ale powtorze. Ty Haszu kompletnie nie pojmujesz zasad prawa w krajach cywilizowanych, z pominieciem Watykanu. Nadzor CBA nad sejmem to pomysl sprzed czasow Cromwella. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Przewidywane a nie wysądzone - tego nie rozumiesz? 24.10.07, 12:56 nawet? Mamy do czynienia z frontem obrony przestępców, ogromną kompromitacją opozycji. Usiłuje się w Polsce stworzyć pewną sytuację, że ludzie z pewnej grupy uprzywilejowanej w III RP po prostu nie podlegają prawu. Masz tu pomponik i PO-baw się w PO-lemiczki lewiczki pomponik.pl/news/wkurzylismy-wisniewskiego/komentarze,967169,,,3, Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg masz rację 24.10.07, 12:58 hasz0 napisał: > nawet? > > Mamy do czynienia z frontem obrony przestępców, własnie ich bronisz domniemanych przestępców ci panowie juz nigdy nikogo nie oszukają Odpowiedz Link Zgłoś
omar_1 Mozna pozwać wtedy ziobrę o zwrot kasy. 24.10.07, 10:36 Wogóle to trzeba by może policzyć koszty wszystkich nieudanych prowokacji pod sztandarem pisu a zwłaszcza ziobry i może postawic im wtedy zarzuty o narażenie skarbu państwa na straty---a jest co im odbierać)) Przeciez sam ziobro twierdził że przestępcom powinno odbierac sie majątki )))) Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____MSWiA szpitalem wzorcowym obrony korupcji? 24.10.07, 10:56 Wybrać premiera licealistów i skończyć z upiorną, groteskową, karykaturą państwa przynoszącą nieustanny wstyd za granicą - jak można krzywdzić Leppera, Kaczmarka, Sawicką, Dzikowskiego albo ordynatora leczącego ministrów, premierów, posłów? Jak Ziobro mógł dostać tyle głosów w mieście wielokulturowym, inteligencji i tolerancji pomimo reklamowania takiego spotu? www.youtube.com/watch?v=IurtF2aRedI Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: No i Ziorbro załatwił 'łapówke' dla doktora 24.10.07, 21:32 Ja myślę, że w ramach rekompensaty wystarczy jak dostanie stanowisko ordynatora w dowolnie wybranym przez siebie szpitalu. Gwarantuję, że odstapi od jakichkolwiek odszkodowań... a jeszcze jak personlem będa fajne, młode pielęgniareczki... to hoho. No i jeszcze lodóweczka na trunki... obcinaczka do cygar...biureczko z pojemna szufladą... Brawo chłopaki- tak trzymac, kadry bedziecie mieli wierne... Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Korupcję mozna zwalczyć amputując dłonie wszy- 24.10.07, 21:35 stkim lekarzom. Wtedy żaden doktór nie mógłby niczego brac do łapy. Postepowanie Ziobry w sprawie dr Garlickiego było trochę wedle tej zasady. Tego rodzaju walka niewiele da, bo skorumpowani osobnicy wynajdą zaraz taki sposób przyjmowania korzyści materialnych, ze dla CBA pozostana czysci jak łza. Podziemie aborcyjen w Polsce ponoć funkcjonuje znakomicie, na tej zasadzie, ze załatwia się wszystko przez posredników. Zasadfy dobrej konspiracji sa narodowi znane. Ponoć Gestapo uważało, ze Polacy ze wszystkich okupowanych narodów mieli najlepsze, najtrudniejsze do rozgryzienia przez nich metody konspirowania. Korupcje się zwalcza, robiąc system "przejrzystym" i to jest jedyna skuteczna droga. Inne kraje jakos potrafiły. Slyszeliście o tym, zeby w jakimś kraju na zachód od Łaby trzeba było dawac lekarzowi w łabę... znaczy, tego, w łapę? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Une tego nie pojma 24.10.07, 23:18 cs137 napisał: > Korupcje się zwalcza, robiąc system "przejrzystym" Telegraf tez trzebaby rozliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: Korupcję mozna zwalczyć amputując dłonie wszy 25.10.07, 18:28 Dobra idea z tym przejrzystym systemem- najbardziej przejrzystym sa ciągłe transmisje on-line z każdego lekarskiego gabinetu. Taki naprawdę wielki brat! Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: CBA juz posłuchała Twojej rady 25.10.07, 18:47 cyberyusz napisał: > Dobra idea z tym przejrzystym systemem- najbardziej przejrzystym sa > ciągłe transmisje on-line z każdego lekarskiego gabinetu. Taki > naprawdę wielki brat! W przypadku Garlickiego już to zrobili, przecie pokazywali urywki z tych transmisji w TV. Więc Ameryki nie odkryłeś, drogi Panie Kolego. Już inni wpadli na ten pomysł przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 gabinety ginekologow bez lekarzy 25.10.07, 20:42 cyberyusz napisał: > ciągłe transmisje on-line z każdego lekarskiego gabinetu. Sa juz w internecie takie transmisje. Poniewaz nie organizuje tego PiS wiec chca zmonopolizowac za pomoca ustawy zwalczajacej "pornografie". Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 une nie wiedzą i nie rozumieją 25.10.07, 21:00 przeciętnie w 70% placówek funkcjonują kolejki oczekujących. Jeśli chodzi o oczekiwanie na zabiegi, na koronarografię czeka się najdłużej - 15 tygodni, na wykonanie pomostów aortalno-wieńcowych prawie 12 tygodni, wszczepienie zastawki 10 tygodni. Moim zdaniem, bardzo niepokojący jest fakt, że na zwykłą poradę ambulatoryjną czeka się 6 tygodni. -- Prof. Andrzej Bochenek, kierownik I Katedry i Kliniki Kardiochirurgii, Wydz. Lekarski w Katowicach Zastanawiam się, dlaczego zostałem zaproszony: czy dlatego, że mam największy problem z kolejką, czy dlatego, że istnieje największa dysproporcja w dziale usług kardiologicznych pomiędzy potrzebami a podażą tych usług. Myślę, że problemy z usługami kardiologicznymi rozwiązano tylko w Stanach Zjednoczonych, gdzie dokonano całkowitego urynkowienia. Na całym świecie, niestety, istnieje ten problem i w różnych krajach różnie sobie z tym radzą. Wprawdzie mój przedmówca opowiadał tak wspaniale o Anglii, ale ja pracowałem dwa lata w Anglii i takiego bałaganu jak w tam, to nigdzie nie widziałem. Nie jest tak różowo, jak pokazują to administratorzy i urzędnicy. W Wielkiej Brytanii uruchomiono specjalne, dodatkowe środki – mówimy znowu o pieniądzach – po to, aby zmniejszyć kolejki. W końcu skierowano do Polski, w tym także do mojego szpitala, pacjentów, którzy uważali, że mają prawo do operacji w przeciągu 6 miesięcy. Podawanie okresu, w jakim chorzy powinni być zoperowani też jest niebezpieczne. Z problemem kolejki borykamy się, odkąd zaczęła zachodzić duża dysproporcja pomiędzy ilością środków przeznaczonych na diagnostykę i środków przeznaczonych na terapię. W pewnym momencie w Polsce nastąpił niezwykły rozwój kardiologii i diagnostyki inwazyjnej, co uzmysłowiło pacjentom, że są chorzy. W związku z tym, że postawiono diagnozę, pacjenci zaczęli szukać usługi kardiologicznej lub kardiochirurgicznej w formie kardiologii inwazyjnej i napotkali na barierę niemożności wykonania tej usługi, co spowodowało tworzenie się kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Pan Longinus Podbipięta mi się przypomina 25.10.07, 21:43 zawsze, kiedy czytam Twoje posty, Haszu. Kiedy powiedział Rzędzianowi: "Ty nam o Bohunie mów, serdeńko, a nie o gruszkach". Masz Haszu, fenomenalny dar odchodzenia od tematu. My tu o korupcji, a Ty zbaczasz na gruszki. I tak zawsze robisz, odkąd Cie znam. Mistrzynia w przeskakiwaniu z tematu na temat była kiedys tutaj Nieodża... oj, przepraszam, nie nieodzałowanej, tylko Tak! Odżałowanej! Odżałowanej oczywiście niewątpliwie Pamięci Gini, ale Ty ja prześcignales o wiele długosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberyusz Re: gabinety ginekologow bez lekarzy 25.10.07, 22:12 Myślisz? Faktycznie czasem takie wieści z nocnych dyżurów dochodzą... Odpowiedz Link Zgłoś