Dodaj do ulubionych

PIERDOLĘ TAKI KRAJ...

IP: 209.114.223.* 21.12.01, 19:09
Pierdolę taki kraj, gdzie z rozbrajającą szczerością prawnik pewnej stacji
telewizyjnej mówi, że będzie kodował MŚ, a informacje w prasie o konieczności
pokazywania meczów POLSKIEJ REPREZENTACJI NARODOWEJ w niekodowanej telewizji
wynikają z błędnej interpretacji terminów prawniczych. Wg. niego jedyną
prawidłową interpretacją jest to, że bezpłatny oznacza: "za 600 zł". I wiecie
co? Ten skurwysyn ma rację wg. prawa obowiązującego w naszym kraju.
Obserwuj wątek
    • max_bialystock a eurosport?:) 21.12.01, 19:14
      Gość portalu: kibic napisał(a):

> Pierdolę taki kraj, gdzie z rozbrajającą szczerością prawnik pewnej stacji
      > telewizyjnej mówi, że będzie kodował MŚ, a informacje w prasie o konieczności
      > pokazywania meczów POLSKIEJ REPREZENTACJI NARODOWEJ w niekodowanej telewizji
      > wynikają z błędnej interpretacji terminów prawniczych. Wg. niego jedyną
      > prawidłową interpretacją jest to, że bezpłatny oznacza: "za 600 zł". I wiecie
      > co? Ten skurwysyn ma rację wg. prawa obowiązującego w naszym kraju.

tam nic nie jest kodowane smile ... narazie
    • Gość: Piotrek Re: PIERDOLĘ TAKI KRAJ... IP: 207.30.78.* 21.12.01, 21:47
      Gdybyś mógł brać kasę za transmisję do własnej kieszeni też byś tak zrobił. Na
      100%. Żeby było jasne nie jestem kibicem i dla mnie transmisje meczów są tak
      interesujące jak transmisje z sejmu.

Pozdrawiam, nie bluźnij - idą Święta
      Piotrek
    • Gość: vivi Ludzie !!!!!!!!!!!!! IP: *.biaman.pl 21.12.01, 22:15
      Czy wam na głowki coś pospadało? Piszecie o MŚ jak o..... a nowłaśnie już
      niewiele tego zostało - o dobrze narodowym, dziedzictwie itp. A TO JEST KASA,
      KASA, KASA za kasę w naszej drużynie zagra murzynek, za kasę zawodnicy grają ,
      za kasę zawodnika można kupić jak kawałek schabu, za kasę możecie sobie
      pooglądać .... i o co WAM chodzi o chleb i igrzyska ..... za kase Panowie za
      kase....
    • Gość: Balzer Racja ! To jest skandal ! IP: 213.76.59.* 21.12.01, 22:30
      Ja temu bydlakowi Solorzowi nic nie zapłace.
      Dwa mecze grupowe z udziałem Polakow transmitowac bedzie niemiecka ARD -
      bezpłatnie !
      • bykk Re: do Balzera 21.12.01, 23:25
        Nie,moim zdaniem, to nie racja!
        Balzer.przecież Polsat wyłożył za prawa transmisji 20 mln dolców!
        Dzisiaj Solorz mówi,że proponował "publicznej",aby ta "dołożyła się" do tego
        interesu,ale oni nie byli zainteresowani!!!
        Cieliszak z "publicznej" pieprzył,że żadnej propozycji SENSOWNEJ od Polsatu
        nie otrzymali! Zwróć uwagę na słowo "SENSOWNEJ".
        Myślę,że propozycja była,ale TVP chciała może za friko?
        Cała wina po mojemu,spada za to na TVP!
        TVP jako "publiczna" na ,którą płacimy w Polsce wszyscy(no może prawie)
        powinna zadbać,aby takie imprezy jak olimpiada zimowa,letnia,mistrzostwa
        świata,Europy,Polski itp. transmitować! A co oni robią?
        Jakieś pierdoły typu "Gala piosenki biesiadnej", "Wielka Orkiestra",
        "Bezludna Wyspa" itp.!Dlaczego nie kupili oni praw do transmisji np. do spóły
        z Solorzem? Takie rządy w TVP,to mam jedno wielkie G...O
        pozdrawiam gdyby coś,to Świątecznie
        • Gość: Balzer Re: do Bykka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 00:49
          Fakt TVP zawaliła i to nie pierwszy juz raz. Jest na tyle bogata ze poprostu
          powinna
          wygrac przetarg i miec wyłacznosc. Solorz moze sobie mowic ze cos proponował,
          w rzeczywistosci kazda stacja chce miec wyłacznosc na swoj zakup i dzielic sie
          nie chce.
          Jest ogolna zasada ze mecze Polakow powinny byc niekodowane (jest nawet taki
          przepis) i kazdy Polak powinien miec prawo do obejrzenia spotkan reprezentacji
          narodowej.
          To ze ktos usiłuje za to wyciagac kase to jest skandal, to ze TVP dała sie
          ubiec telewizji komercyjnej to jeszcze wiekszy skandal.
          Pozdrawiam i spokojnych swiat Bozego Narodzenia.
          • Gość: snajper Re: do Bykka IP: *.acn.waw.pl 23.12.01, 13:04
            Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Fakt TVP zawaliła i to nie pierwszy juz raz. Jest na tyle bogata ze poprostu
            > powinna
            > wygrac przetarg i miec wyłacznosc. Solorz moze sobie mowic ze cos proponował,
            > w rzeczywistosci kazda stacja chce miec wyłacznosc na swoj zakup i dzielic sie
            > nie chce.
            > Jest ogolna zasada ze mecze Polakow powinny byc niekodowane (jest nawet taki
            > przepis) i kazdy Polak powinien miec prawo do obejrzenia spotkan reprezentacji
            > narodowej.

Każdy Polak powinien tez miec prawo do mieszkania, pracy, platnego urlopu,
            emerytury, wczasow pracowniczych i cebuli na zime. Ludzie !!!! To nie
            socjalizm !!!! Solorz zaplacil za prawo transmisji i teraz co ? Ma dac to w
            prezencie ? To on prowadzi dzialalnosc charytatywna czy biznes ?

> To ze ktos usiłuje za to wyciagac kase to jest skandal,

Jaki skandal ? Jak ty zbudujesz mieszkania, to je rozdasz darmo ? Bo ludzie maja
            prawo do mieszkan ? Czy bedziesz je sprzedawac ?

> to ze TVP dała sie
            > ubiec telewizji komercyjnej to jeszcze wiekszy skandal.
            > Pozdrawiam i spokojnych swiat Bozego Narodzenia.

Pozdrawiam i wzajemnie zycze.
        • Gość: karol3 Re: do Balzera IP: 212.160.238.* 22.12.01, 09:26
          bykk napisał(a):

> Cała wina po mojemu,spada za to na TVP!
          > TVP jako "publiczna" na ,którą płacimy w Polsce wszyscy(no może prawie)
          > powinna zadbać,aby takie imprezy jak olimpiada zimowa,letnia,mistrzostwa
          > świata,Europy,Polski itp. transmitować! A co oni robią?
          > Jakieś pierdoły typu "Gala piosenki biesiadnej", "Wielka Orkiestra",
          > "Bezludna Wyspa" itp.!Dlaczego nie kupili oni praw do transmisji np. do spóły
          > z Solorzem? Takie rządy w TVP,to mam jedno wielkie G...O
          > pozdrawiam gdyby coś,to Świątecznie
          ================================================
          Masz racje Bykk nie w 100 ale w 1000 % !
          Bandycko-złodziejska TVP umie jedynie zdzierać abonament, oferując nam zwykła
          chałę albo programy sportowe typu "nicea" (z poślizgiem z taśmy)
          Potem czepia się Solorza. A może ten dureń od 7-miu boleści niejaki Kwiatkowski
          poobcina swoje i kompli ZAROBKI a w skali roku będzie to ogromna kwota.
          Pamiętajcie Rodacy ! Solorz zakupił prawa transmisji. Publiczna TVP - NIE i rżną
          głupa (z Kwiatkowskim na czele) czepiając się Solorza. Czysty bandytyzm ! ! !

• Gość: XXL Re: PIERDOLĘ TAKI KRAJ... IP: *.echostar.pl 21.12.01, 23:37
      Ja pierdolę to przedszkole,
      Ja pierdolę wszystkich w szkole,
      Tylko jeża nie pierdolę,
      bo jeż kole......
      • bykk Re: do Balzera 22.12.01, 00:55
        Jak widzę też spać nie możesz.
        W tym temacie jesteśmy zgodni.
        Dzięki za życzenia.
        Dla Ciebie również dobrych Świąt
    • Gość: aaaaaaaa Re:To jest chamski kapitalizm który polaków ma ... IP: *.toya.net.pl 22.12.01, 07:16
      W dupie.
      • Gość: Marian Re:To jest chamski kapitalizm który polaków ma ... IP: *.proxy.aol.com 23.12.01, 04:26
        Kochani rodacy nie narzekajcie na kapitalizm.Sami tego chcieliscie i sami o ten
        kapitalizm walczyliscie.Radze zobaczyc w slowniku co oznacza slowo "kapitalizm".
        W komunizmie bylo zle, teraz w kapitalizmie tez zle.Pamietajcie,ze w
        kapitalizmie nic nie ma za darmo a jesli mowi sie,ze cos jest za darmo to
        wiadomo,ze nie ma to zadnej wartosci a jest jedynie przyneta,zeby pozniej
        zrobic interes.
        • Gość: mietek Re:To jest chamski kapitalizm który polaków ma ... IP: 10.0.210.* 23.12.01, 13:41
          Nic nie rozumiem.Na telewizję publiczną płacimy obowiazkowy haracz i ta nie ma
          pieniędzy na podstawowe usługi.No to na co ida te pieniądze?Juz wiem : na
          administrację,na pensje,nagrody,samochody,wyjazd,seketarki,doradców.A obywatel
          niech sam kombinuje,jak obejrzeć mecze.A kierowanie podejrzeń na kapitalizm,to
          już kompletne nieporozumienie.Uczcie się ludzie,uczcie,a nie będą was robić w
          konia.
        • Gość: omir Re:To jest chamski kapitalizm który polaków ma ... IP: *.tpnet.pl 23.12.01, 13:52
          Pytanie raczej brzmi "do czego prawa mozna kupić". (Z góry uprzedzam że nie
          jestem kibicem piłi nożnej i w razie dużych utrudnień zrezygnuję z oglądania
          choć przyznam że miło oglądać polską reprezentację gdy dobrze gra i wygrywa).
          Nie jest to jednak jakaś prywatna dryżyna lecz REPREZENTACJA POLSKI. Jeśli ona
          ma prawo używać tego dumnego miana to polscy kibice mają również prawa do jej
          oglądania i na pewno nie zechcieliby ich sprzedać p. Solorzowi ani nikt nie ma
          prawa tego robić w ich imieniu. Dostęp do oglądanie wszystkich meczów
          REPREZENTACJI na żywo jest niezbywalnym prawem POLAKÓW. P. Solorz może sobie
          zarabiać na reklamach przed, po meczu i w przerwie a nie zmuszać ludzi do
          kupowania jakiegoś dekodera. Jeśli zakupił "prawa" do transmisji to wziął na
          siebie obowiązek jak zapewnić prawo do oglądania bez stwarzania utrudnień.
          Równie dobrze można by kupić "prawa" do hymnu narodowego i pobierać tantiemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka