aaki 29.02.08, 18:27 rzeczywistośc była dostatecznie dramatyczna po co ją jeszcze okraszać bajkami? www.rp.pl/artykul/100081.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Ba, ale miast zydowka okazala sie katoliczka... 29.02.08, 18:30 ...ta defonseca Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Ba, ale miast zydowka okazala sie katoliczka. 29.02.08, 18:41 z artykułu wynika że jest chyba(?) belgijką o wyznaniu nic nie wspominają. pragniesz skojarzyć jej fantasmagorie z katolicyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie pragne, tylko korzystam z tego co PF.. 29.02.08, 18:43 ..napisal na FS na podstawie francuskiego artykulu. Katoliczka po prostu, co zrobic?) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Nie pragne, tylko korzystam z tego co PF.. 29.02.08, 18:53 omawiamy polski artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 18:57 ..a nie artykul. Powolywanie sie na zrodla piszace o jej wyznaniu "nie dozwolieno cienzuroju"? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 19:11 ale przeciez ostatecznie ja sie tez powołuję. nie ja cenzuruje aquanet.to raczej aquanet cenzuruje mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 19:28 o jezuuuuuuuuuu..... marudzinski....... you made my szabes.... ))) fajnie to wyglada u nich, nie? jak bajka to napewno zydowka, co to chce zarobic na holocaust industry... a jak sie potem okazuje, ze to jednak katoliczka.... to wtedy: ona jest belgijka (bo co? belgijki wszystkie zydowki? nie ma tam katoliczek?), mowimy o artykule, piekne zakonczenie: aquanet mnie cenzuruje... nu, padlam ze smiechu, marudzinski..... cudenko te dyskusyjki z nimi, nie? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 a wogole, marudzinski.... 29.02.08, 19:30 to ty lepiej uwazaj i nie podkladaj sie akiemu..... jeszcze ci podesle jakies zdjecie jakiegos zwierzatka... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Juz mi zasylal zdjecie... 29.02.08, 19:32 ...na ktorym zdaje sie, ze on sam trzymal walenia za penisa. Tacy oni sa Okraglaczkowie Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 19:36 belgijka czyli narodowości walońskiej lub flamandzkiej. walonowie i flamandowie to nie zydzi. a teraz wypad na erec. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A co tak ludzi wyganiasz marny manipulancie.. 29.02.08, 19:41 ...chcialo sie tu pomanipulowac przy pomocy wytrychu p/n "Holocaust Industry"? Defonseca, Belgijka i katoliczka, pierwszorzedna klamczucha aaki napisała: > belgijka czyli narodowości walońskiej lub flamandzkiej. > walonowie i flamandowie to nie zydzi. > a teraz wypad na erec. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co tak ludzi wyganiasz marny manipulancie.. 29.02.08, 19:48 chciala tez zarobic..... tyle ze nie na holocaust industry.... tylko na takich akowcach... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 19:50 Na cole i pop corn jest w trakcie uskladywania! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 19:53 kurrrrrrrka.... to on sie tak wykosztowal? z wlasnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 20:02 no nie tak dawno bronilas tej bajeczki ze to moze byc prawda hahaha a ja powątpiewałem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 20:17 wlasnie, aki, wlasnie..... napisalam ze to MOZE byc prawda, moze tez nie byc, ale takie przypadki byly.... moze to nie napewno... ty farsztejst roznice? ty powatpiewales? nie pamietam czegos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 20:22 nie pamiętasz? niestety miazdżyca zaczyna sie praktycznie po 20-tce Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 20:42 nawet dlugo szukac nie bylo trzeba, bo peef ten watek wyniosl na pierwsza strone, aki boy.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=74945377 tam nie ma ani jednego twojego wpisu, nie mowiac juz o jakims twoim "powatpiewaniu"..... klamstwo ma krotki nogi, aki boy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 21:01 podobne wątki były na kilku forach. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 21:31 napewno byly..... tylko ze ty o tym watku pisales, bo cytowales mnie, nie aki boy.... a teraz to bedziesz krecil ile sie da, ale nic nie wykrecisz, aki boy..... albo daj link do innego watka.. to ci uwierze, aki boy.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 21:39 funiu-przecież ja ani zamierzam,ani muszę ci się z czegokolwiek tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Akus juz sobie na bilet do kina odlozyl:)) 29.02.08, 22:14 oczywiscie, ze nie zamierzasz..... ale ja zamierzalam udowodnic twoje klamstwo, ze powatpiewales, i udowodnilam. to wszystko. teraz moge isc do kuchni bardzo zadowolona, aki boy... a ty podskakuj dalej... )) Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick A co tak ludzi wyganiasz marny manipulancie.. 29.02.08, 19:58 Oszczędź Waść Akusia bezdomną sierotę povickulcową,miejsca owa sierota szuka a szukając usiłuje faq zdominować. "Giermek sługą jest jeno i na nic nie zdadzą się jego wszeteczne próby zdominowania pana jego" - Sir Lancelot marouder.eu Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu W porzadku, jak sobie zyczysz... 29.02.08, 20:08 ..w koncu zal mi troche malodusznego akusia Odpowiedz Link Zgłoś
spitme Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 19:45 Ciucius , kiedy ciebie ruszy sumienie i wyprostujesz "tour de camps" swojej mamy ??? ,... =================================================================== o jezuuuuuuuuuu..... marudzinski....... you made my szabes.... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Splitek, ty miales opisywac zemsty i kaznie.. 29.02.08, 19:49 ..urzadzane w realu Okraglakowcom przez ich adwersarzy! Do roboty leniu patentowany! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 19:51 o co cie chodzi, rozlupanczyk? cusik nie lubisz, jak ciebie nie zydzi nabiajaja w butelke? nagle sie okazuje, ze i wsrod gojow sa oszusci, co? nie akurat zydki opanowaly ten proceder... )) no i stara metoda, rozlupanczyk: atak jest najlepsza obrona, nie? ty sie do obozow mojej matki nie doczepiaj, bo wiesz.... jeszcze sie mozesz letko zdziwic... a z tego zdziwienia to juz nikak sie wykrecic nie bedziesz mogl... wczoraj wlasnie dostalam z archiwum wiedenskiego dokument.... dokladna liste transportowa do oswiecimia z nazwiskiem mojej mamy... ty sie ciuciek zatrzymaj tutaj, bo wiesz, ze holocaust to u mnie ma specjalne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 22:38 dana33 napisała: > wczoraj wlasnie dostalam z archiwum wiedenskiego dokument.... > dokladna liste transportowa do oswiecimia z nazwiskiem mojej mamy... po co ci ten dokument? Tylko prawdę napisz... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 23:30 a po co ci to wiedziec, perla? tylko prawde napisz... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 23:40 dana33 napisała: > a po co ci to wiedziec, perla? w Polsce nie odpowiada sie pytaniem na pytanie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 23:41 nu, w israelu nie odpowiada sie na takie chucpowate pytania. szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: A ja myslalem, ze przypadek Defonseca'i.. 29.02.08, 23:45 po co ci te dokumenty? Odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
perla czemu uciekłaś Dana? 29.02.08, 23:57 w co Cię dotknąłem? W serce czy kieszeń? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:06 ariadna-enta napisała: > perła daj już spokój. Ale czemu mam dac spokój? Skoro napisala o tym dokumencie to zainteresowalo mnie to. W serce czy kieszeń - pytanie proste jest. Ale zauważ, w moich postach nie doszukasz sie dotkniecia w serce Dany wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:09 ma Ci go tu przekopiować? trochę szacunku dla jej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:16 ariadna-enta napisała: > ma Ci go tu przekopiować? > trochę szacunku dla jej matki. A gdzież się doszukałaś braku szacunku do Mamy Dany? W ogóle o niej nie wspomniałem. Zapytałem tylko po co Danie ten dokument listy przewozowej. Być może uraziłem Dane tym, że dolar i euro coraz podlej wedle złotówki stoją. Mniej świnek za to w Polsce kupić można. Cóż, "wszystko na sprzedaż" przecież jest. Reżyseria Andrzej Wajda właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:22 perła przeginasz może to dla Dany ważny dokument i chce go mieć dla siebie.Zejdż już z tego tematu. wszystko na kasę przeliczasz nawet cudze nieszczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:25 ariadna-enta napisała: > wszystko na kasę przeliczasz nawet cudze nieszczęście? to nie ja przeliczam. Nie znam aktualnego kursu nieszczęścia właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:38 to mnie oślepiło chyba bo widzę,że ty przeliczasz i jeszcze na dodatek jestem ciemna bo nie wiem co ma Kloss do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:41 ariadna-enta napisała: > bo nie wiem co ma Kloss do tego. to taka parafraza z jednego z odcinków jest. Czytaj - a jednak obydwoje myślimy o tym samym właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:49 to super,że wiesz o czym ja myślę a nie zgadłeś bo o śledziach w śmietanie co Dana zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:01 ariadna-enta napisała: > to super,że wiesz o czym ja myślę > a nie zgadłeś > bo o śledziach w śmietanie co Dana zrobiła. to czemu coś o biznesie a nie o śledziach pisałaś właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ty kretynerio, nawet jakby ci twoj.. 01.03.08, 00:09 ...katolicki swiety powiedzial, ze postepujesz podle to dalej bys brnal...tak juz masz, ze sam sie wykladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Slepemu? O kolorach?? 01.03.08, 00:24 perla napisał: > na czym ta podłość polega niby? > Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: możesz mi marudny napisać na czym 01.03.08, 00:25 to może inaczeja jak nie rozumiesz wyobraż sobie,że taki dokument dotyczy twojej matki lub ojca a ktoś ci napisze,że mało świnek za to kupisz i że biznes to biznes. nie widzisz ,ze to nieładne? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: możesz mi marudny napisać na czym 01.03.08, 00:29 ariadna-enta napisała: > wyobraż sobie,że taki dokument dotyczy twojej matki lub ojca ja o tym na forum nie piszę, o dokumentach dot. moich bliskich, szczególnie co by cierpienie wpleść jako forumowy argument. > a ktoś ci napisze,że mało świnek za to kupisz i że biznes to biznes. A widzisz Ariadnno, obydwoje myślimy o Klossie jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:46 ty perla naprawde masz chore ego.... ty mnie nie mozesz dotknac, bos mi obojetny zupelnie. ani nie w serce ani nie w kieszen, serdenko... i nigdzie nie ucieklam, to nie moj styl.... konczylam sledziki w smietanie robic wlasnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:53 widac perlo, ze nikt z twojej rodziny nie zginal w tej wojnie. i nie ma znaczenia, dlaczego chcialam ten dokument, ktory mi sie trafil zreszta dosc przypadkowo. ty po prostu facio nie jestes w stanie zrozumiec, ze nie ma tu zadnego przeliczenia, bo zycie czlowieka nie ma ceny. ile by niemcy nie placili zydom odszkodowan, nigdy, nigdy nie beda w stanie zaplacic im za ich rodziny i stracone zycie. ale ty, facio, jestes zerem moralnym, to wiem juz nie o dzisiaj. ty przeliczasz wszystko wlasnie.... dla ciebie pieniadz sie liczy wlasnie. szczegolnie ten pieniadz, jaki dostaje zyd jakis, wlasnie. idz i popij sobie, to bedzie lepsze dla fora tego wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:00 dana33 napisała: > ty po prostu facio nie jestes w stanie zrozumiec, ze nie ma tu > zadnego przeliczenia, bo zycie czlowieka nie ma ceny. ile by niemcy > nie placili zydom odszkodowan, nigdy, nigdy nie beda w stanie > zaplacic im za ich rodziny i stracone zycie. a gdzie ja tu o odszkodowaniach jakiś pisałem??? To ty zaczęłaś teraz pisać o odszkodowaniach. Czyżbym trafił niechcący? Mówisz więc, że Niemcy nigdy nie wypłacą się bo nie ma cany za cierpienie? Dziwne więc mi to jest, że jednak bierzecie forsę tą, szczególnie w kontekście patosu jaki w twoim poście jest. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 00:54 dana33 napisała: > ty perla naprawde masz chore ego.... ty mnie nie mozesz dotknac, bos > mi obojetny zupelnie. ani nie w serce ani nie w kieszen, serdenko... no i super. Interwencja marudnego jak zwykle wybiegnięciem przed szereg była. > i nigdzie nie ucieklam, to nie moj styl.... konczylam sledziki w > smietanie robic wlasnie.... a obiecywałaś, ze w ten szabes koszerna bedziesz, a ty pracujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:02 znowu klamiesz.... napisalam, ze jedzenie bedzie koszerne. juz zdazyles wypic? ja ci cos powiem perla.... ja wiem co ty soba przedstawiasz. ale tu i tam czulam do ciebie sympatie. dzisiaj sie ona skonczyla, tym twoim przeliczaniem tego dokumentu. jestes dran. zwykly, pospolity, ordynarny dran. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:13 dana33 napisała: > znowu klamiesz.... napisalam, ze jedzenie bedzie koszerne. > juz zdazyles wypic? tanie zagrywka forumowa. Z braku argumantu, adwersarza pijakiem robi się. > ale tu > i tam czulam do ciebie sympatie. dzisiaj sie ona skonczyla, tym > twoim przeliczaniem tego dokumentu. jestes dran. zwykly, pospolity, > ordynarny dran. coś ci sie pomieszało. Juz dawno pisałaś tak o mnie. Że drań, itp. Ale o co ci chodzi? Czemu w kontekście dokumantu sama o odszkodowaniach napisałaś? Przecież kwestię dokumentu poruszyłaś jako argument forumowy. To kiedy prawde piszesz? Jak go używasz jako argumantu o cierpieniu czy jako o odszkodowaniu? Widzisz Dana, draństwo to z ciebie wyszło, jak zaczęłaś handlować dokumentem tym na forum. Czułem, że coś nie tak jest i dlatego wydobyłem z ciebie prawdę faktyczną, co draństwem nazywasz. Ok, pieniądze to nic złego jest. Ale bez zbędnej ideologii właśnie. smacznego śledzia Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:24 znow klamiesz, perlo.... moje zdanie o tym dokumencie nie mialo nic wspolnego z jakimkolwiek przeliczaniem... twoj najlepszy przyjaciel, z tego samego sortu co i ty, rozlupaniec, wasza metoda probowac jak sie da zdyskredytowac mnie, rzucil ladnie zdanko "Ciucius , kiedy ciebie ruszy sumienie i wyprostujesz "tour de camps" swojej mamy ??? ,... " w odpowiedzi na to jego pytanie dalam mu wlasnie odpowiedz, gdzie miedzy innymi byla informacja o tym dokumencie. to wszystko. ani niczym nie handlowalam, ani nie pisalam o odszkodowaniach. ty, wlasnie ty, rzuciles ladnie to twoje "po co ci te dokumenty?" ty myslisz, ze ja nie zrozumialam, dlaczego sie wlasnie tak zapytales? i zaraz potem "czemu uciekłaś Dana? Odpowiedz w co Cię dotknąłem? W serce czy kieszeń?" przeliczac jak widzisz, zaczales ty. a pijaka to ja z ciebie robic nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:31 dana33 napisała: > znow klamiesz, perlo.... moje zdanie o tym dokumencie nie mialo nic > wspolnego z jakimkolwiek przeliczaniem... > twoj najlepszy przyjaciel, z tego samego sortu co i ty, rozlupaniec, > wasza metoda probowac jak sie da zdyskredytowac mnie, rzucil ladnie > zdanko "Ciucius , kiedy ciebie ruszy sumienie i wyprostujesz "tour > de camps" swojej mamy ??? ,... " > w odpowiedzi na to jego pytanie dalam mu wlasnie odpowiedz, gdzie > miedzy innymi byla informacja o tym dokumencie. to wszystko. ani > niczym nie handlowalam, ani nie pisalam o odszkodowaniach. ty, > wlasnie ty, rzuciles ladnie to twoje "po co ci te dokumenty?" > ty myslisz, ze ja nie zrozumialam, dlaczego sie wlasnie tak > zapytales? skoro tak, to trzeba było wtedy tak napisać. Teraz to już za późno na tłumaczenia jest. > a pijaka to ja z ciebie robic nie musze. chyba jednak musisz skoro robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:42 nigdy nie jest za pozno pokazac twoje manipulacyjki i klamstwa perlo. nie, nie musze bo jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 01:48 dana33 napisała: > nigdy nie jest za pozno pokazac twoje manipulacyjki i klamstwa perlo. > nie, nie musze bo jestes. musisz, musisz, co ci innego pozostało? Stara ubecka metoda. Jak już nie ma argumentu, to pijaka z kogoś robi się. A popatrz, jeszcze wczoraj pisałaś, że mnie nie znasz )) Dzisiaj ci się odmieniło? W wątku tym, wykazałem całą twoją obłudę związaną z tematem tym. I tyle. I to temat tylko na ten wątek jest. Jeżeli zaś, użyłem jakiegoś mocniejszego słowa, czego nie zauważam ale kryteria u ludzi różne są, to wybacz mi słowo to. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czemu uciekłaś Dana? 01.03.08, 11:41 najlepiej perlo to poklepywac sie z zadowoleniem po wlasnych pleckach i myslec, rowniez z zadowoleniem, ze mi cos "pokazales". jedyne, co pokazales, to wlasny parszywy charakterek, ktory w kazdym slowie zyda widzi pieniadz. pewnie ci brakuje, ze tak ciagle o tych pieniadzach piszesz. ale nicha, perlo, mozna zyc skromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ty mnie tymi Niemcami zaintrygowałaś 01.03.08, 12:24 że niby nigdy się nie wypłacą. Dojna krowa już na zawsze ma być? I kto tu o pieniądzach pisze, hę? rok 2108. Do sądu niemieckiego wpływa pozew od Żyda jakiegoś. "Żądam wypłacenia mi 50 tys. euro za zmarnowane życie przez Niemców. Mój prapradziadek więźniem Auszwic był. Jego traumatyczne przeżycia obozowe spowodowały, że nie mógł właściwie wychować mojego pradziadka, który bił prababcię. Dziadek wychowany w klimacie awantur dokonywanych przez pradziadka, został alkoholikiem. Ojciec mój, nie mogąc znieść alkoholika, uciekł z domu i spotkał moją przyszłą mamę. Ale jak się dowiedział, że mama w ciąży ze mną jest, to uciekł ponownie. Ojca nigdy nie widziałem (podobno odsiaduje dożywocie) i jestem sierotą, co zważywszy na przebieg wypadków winą Niemców jest, bo prapradziadka w obozie zamknęli. Dlatego też żądam natychmiastowej wypłaty w/w sumy (mam terminowe długi karciane)." to to tak z tym na zawsze niewypłaceniem się ma być właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
borzobohata A to jakies katolickie stygmaty ma? 29.02.08, 23:10 Doksztalc sie troszeczke: www.lesoir.be/culture/cinema/misha-defonseca-plaide-sa-2008-02-28-580715.shtml « Qui peut affirmer qu’elle n’est pas juive ? » « Compte tenu de l’ensemble de ces éléments, il ne peut être admis que Madame DEFONSECA soit stigmatisée aujourd’hui pour une fausse appartenance à la communauté juive. **Dès lors qu’elle-même est incapable d’identifier quelles sont ses origines exactes**, il y a lieu de relever que l’authenticité de son sentiment d’appartenance est tel qu’elle l’a constamment assumé, et ce tout au long de sa vie. « Elle a d’ailleurs fait sa bat mitzvah le 30 juin 1989 et fréquente assidûment depuis de très nombreuses années une synagogue. Qui, dans ce contexte, a le droit d’affirmer qu’elle ne serait pas juive ? Quelle personne disposerait de l’autorité permettant de remettre en cause l’identité intime de chacun ? Odpowiedz Link Zgłoś
apsztyfuckant [...] 29.02.08, 19:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: "tańcząca z wilkami "to jednak bajka 29.02.08, 21:29 trochę się wtrącę ... W swoim oświadczeniu powiedziała , ze w rzeczywistości nazywa się Monique De Wael. Jej rodzice faktycznie byli aresztowani przez gestapo. Ale nie byli Żydami ,byli w belgijskim ruchu oporu. Ona wtedy czteroletnia została przyjęta przez krewnych . Jak powiedziała belgijskiemu "Le Soir" , ani nie była żydówką ani nie była dzieckiem w poszukiwaniu deportowanych przez gestapo jej rodziców , idąc pieszo z Belgii do Polski. W książce twierdziła , że podczas wędrówki natknęła się na watahę wilków , które ją chroniły i tak mówiąc "zaadoptowały". „Czułam się inaczej . Od tego czasu czułam się jako żydówka i później sama doszłam ze sobą w czyste , bo wspólnota żydowska mnie zaakceptowała.” – powiedziała . Jako odsunięte dziecko , życzyła sobie żyć z dala od ludzi. „Dlatego oczarowana byłam wilkami (… i wszystko , jedno z drugim mi się mieszało. Są momenty w których ciężko mi przychodzi odróżnić co się faktycznie działo i co się teraz w moim wewnętrznym uniwersum zdarzyło” wyjaśniła Defonseca swoja sfałszowaną biografię. Historią w jej książce jest ”nie te rzeczywiste realia , ale to była moja realność , moja metoda przeżycia.” sfilmowane jej życie kręcone w Francji , Belgii i Niemczech leci aktualnie w kinach belgijskich. Odpowiedz Link Zgłoś
perla takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 21:55 Martin Grey vel Grajewski na przykład. Nawet sfilmowano jego wspomnienia pt "Wszystkim których kochałem". A co on nie przeżył! I warszawskie getto, i szmalcowników, potem Treblinkę w której pracował przy wyciąganiu trupów z komór. Uciekł chowając się w toalecie. Ścigany przez polskich chłopów wrócił do getta samodzielnie wprost na powstanie, gdzie własnoręcznie ukatrupił kilku Niemców. Po upadku powstania partyzantem był. A po wojnie uciekł do Ameryki gdzie dorobił się i ostatecznie osiadł na południu Francji. Nieprawdopodobny życiorys. Ale pewne wątpliwości pojawiły się. Np. Grey opisywał, że w Treblince pracowały polskie koparki, podawał model. Okazało się, że produkcja tych koparek rozpoczęła się dopiero po wojnie. I zaczęto szukać. Jedyne co znaleziono z jego wojennych czasów, to zdjecie Martina Greya w mundurze NKWD. A po wojnie wyrok sądu USA skazującego go za przekręty celne. Nie ma żadnych dowodów, że walczył w gettcie, że w ogóle tam był, że uciekł z Treblinki. Jedyną jego ustaloną ucieczką, była ucieczka z płonącego domu we Francji, w której zostawił na pastwę płomieni żonę i czworo dzieci właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:11 żyjąca w stanach zjednoczonych Misha Defonseca, belgijska autorka bestsellera "Survivre avec les Loups" („przeżyć wśród wilków” przyznała przez swojego adwokata , że jej historia jest wymyślona… Nie rozumiem asocjacji z casus Grey/Grajewskim ?! … Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:15 czego nie rozumiesz niby? Kolejny wymyślony życiorys jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:21 ja nie rozumiem "niby" , tylko faktycznie ... niejeden polski prominent , szczegolnie polityk ma wymyslony życiorys .. n.p. gada , że po kominach latał ...drugi , że skakał przez werft- płot , jeszcze inny ,że drukował na xero solid-bulwarówkę etc.,etc... fabuł-kniżka choć wymyślona, jest cool ... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:26 stormy_weather napisał: > fabuł-kniżka choć wymyślona, jest cool ... ok, szkoda tylko, że to "cool" połączone z pluciem na Polaków jest. Ale to dobrze, że coraz cześciej okazuje się, iż ta heroiczna ucieczka przed wściekłymi chłopami polskimi to tylko wytwór literackiej wizji jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:45 kto by tam pluł na polaków ..wystarczy , że się sami opluwają... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 22:51 stormy_weather napisał: > kto by tam pluł na polaków ..wystarczy , że się sami opluwają... wyjrzałem za okno i deszcz nie pada... Rozróżniasz ślinę aryjską od innej? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.mabuse.jr Re: takich życiorysów to więcej jest 29.02.08, 23:08 Za mało śliny jest niedobre dla ust i zębów – możesz dostać lekką próchnicę… To , że usta produkują za mało śliny , może się zdarzyć jeżeli bierzesz lekarstwa. Idź do lekarza , jeżeli masz uczucie , że twoje usta są za suche … Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: "tańcząca z wilkami "to jednak bajka 29.02.08, 22:21 Cwana bestia, wiedziala ze na holocaust industry forse moze niezla zarobic. Gdyby napisala, ze jest biedna sierota belgijska, katoliczka, luteranka czy tez protestantka to pies z kulawa noga historia ta bezsensowna nie zainteresowalby sie. Misha Defonseca siedzi sobie teraz w USA z 22.5 milionami dolarow w kieszeni i smieje sie z glupoty ludzkiej i holocaust industry, ktory osmieszyla i na ktorym niezle zarobila Boston - Sullivan & Worcester LLP announced today that Holocaust survivor Misha Defonseca has been awarded a total of $22.5 million in damages, plus more than $487,000 in attorneys' fees, stemming from her suit against Mt. Ivy Press, the publisher of her book, "Misha: A Memoir of the Holocaust Years." The decision was handed down by Massachusetts Superior Court Judge Elizabeth Fahey, who found that Mt. Ivy and its principal, Jane Daniel, willfully and knowingly engaged in unfair and deceptive acts and practices in their dealings with Defonseca. prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=84430 Odpowiedz Link Zgłoś
aaki pewnie popyt na jej "bajkę" się zwiekszy" 29.02.08, 22:29 z powodu tej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
perla trzeba w końcu sobie prawdę powiedzieć 29.02.08, 22:34 lwia część Żydów została przez Niemców nadana do nieba, bez znaczków, ale doszli. Zdecydowana mniejszość przeżyła i ich jedynym wspomnieniem z tamtych czasów, pospolity widok z polskiej szafy jest. Dlatego też, te wszystkie holokastowe "biografie" powinny w bibliotekach do działu "fantazja" przesunięte być właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: trzeba w końcu sobie prawdę powiedzieć 29.02.08, 22:49 absrahując od tej historii z wilkami czemu do cholery szukacie znowu pretekstu,żeby dowalić ofiarom holokaustu? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Ariadna jest 29.02.08, 22:52 ariadna-enta napisała: > absrahując od tej historii z wilkami > czemu do cholery szukacie znowu pretekstu,żeby dowalić > ofiarom holokaustu? > gdzie tu widzisz owe "dowalanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ariadna jest 29.02.08, 22:56 dziwne,że akurat Ty zadajesz to pytanie bo ty mnie swoimi postami skłoniłeś do napisania tego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Ariadna jest 29.02.08, 22:58 ariadna-enta napisała: > dziwne,że akurat Ty zadajesz to pytanie > bo ty mnie swoimi postami skłoniłeś do napisania tego postu. no, ale czy to moja wina jest, że oni koloryzyją we wspomieniach tych? Prawda szara była. Ale kto kupi szarość właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ariadna jest 29.02.08, 23:11 a gdyby nawet trochę to co? oświeć mnie perła Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nie pytaj Ariadna 29.02.08, 22:57 one misję mają do spełnienia... Bendera i Nowaka na sztandarach sobie wyhaftowali. Semper fidelis po ichniemu to jest. ariadna-enta > Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Nie pytaj Ariadna 29.02.08, 23:02 off_nick napisała: > Bendera a to co za jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wasz Senator Perla, chluba katolickiego uniwersytu 29.02.08, 23:04 ) W zeszlej kadencji skarzyl pokojowke, ze mu trucizna zalala lozko w hotelu sejmowym Prywatnie kolega Kobylanskiego i podch.ujaszczy Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
perla to o tego przechrztę Bendera chodziło? 29.02.08, 23:12 a Dana twierdzi, że Żyd choćby 100 razy przechrzcił się to i tak Żydem zostanie. Według definicji danowej tej, Bender nadal Żydem jest, mimo, że w kościele kamieniem jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Rycho Bender Zydem, nie katolakiem? 29.02.08, 23:15 Powiem wiecej, Rycho nie jest aby glownym Polokatolakiem radyjnym i Kobylanskim??!! Odpowiedz Link Zgłoś
perla oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:18 wystarczy zapytać jakiegoś Żyda polskiego, oni wiedzą kto Żydem w Polsce jest Lub dość spojrzeć na Bendera jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:19 i dlatego tak jedzie na Zydów dla niepoznaki i jest bardziej katolicki od papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Jak sie ktorys Perle nie spodoba, to go Perla.. 29.02.08, 23:22 ...scyzorykiem chrzci) Prawda, ze Okraglakowie sa fajni? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Jak sie ktorys Perle nie spodoba, to go Perla 29.02.08, 23:31 z tym, że ja znam Bendera, i wiem to co większość wie i czego on nie ukrywa. Akurat dla niego nie pochodzenie a dzusza liczy się. Czym zaprzecza teorii danowej. Popatrz, wszyscy krzyczą, że bp. Jacek Kuroń Żydem był. Ja miałem zaszczyt być u Kuronia w jego mieszkaniu i długo rozmawiać z nim. Ponieważ akcesoriów żydowskich u niego full było to i zapytałem o żydostwo to. A on, że to bzdura, z polskiej rodziny jest. A Kuroń to taki gość był, że jak by był, to by powiedział to. Widzisz jak akcesoria mylą czasami? Myslisz, że jak Bender coś tam na Żydów nadawał to sam na pewno Żydem nie jest? Nic bardziej mylnego. Ale, ale, słyszę znów płacz Twój. Antysemita Żydem jest. to chyba dla ciebie za dużo jak na jeden wieczór jest. )) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Jak sie ktorys Perle nie spodoba, to go Perla 29.02.08, 23:36 Kuroń miał te akcesoria tak dla niepoznaki jak ten Zyd co kupował największy krzyż w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Jak sie ktorys Perle nie spodoba, to go Perla 29.02.08, 23:39 ariadna-enta napisała: > Kuroń miał te akcesoria tak dla niepoznaki nie, to prezenty od przyjacół były. Żydówką to jego pierwsza żona była, Gaja, miłość i sens życia jego. Z tym, że to towarzystwo programowo ateistyczne było. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:23 ariadna-enta napisała: > i dlatego tak jedzie na Zydów Ariadnno, musisz wiedzieć, że najwięksi antysemici z żydostwa rekrutują się. > dla niepoznaki i jest bardziej katolicki od papieża. a pamiętasz taki film Woody Allena jak Żyd katolikiem postanowił zostać? Poszedł do sklepu i kupił mały krzyż, średni krzyż, duży krzyż i największy jaki w sklepie był właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:27 no tak Zydzi to najwięksi antysemici to wszystko tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:33 ariadna-enta napisała: > no tak Zydzi to najwięksi antysemici nie Ariadna, to tak brzmi - najwięksi antysemici wśród Żydów trafiają się. Ariadnno, wzbudziłaś mój szacunek, czemu więc robisz manipulacje drobne takie, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: oczywiście, że pochodzenie żydowskie ma 29.02.08, 23:38 miałam dobrych nauczycieli od manipulacyjek.)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: to o tego przechrztę Bendera chodziło? 29.02.08, 23:37 nie perliczko wg definicji danowej, tylko wg halacha.... chyba wiesz co to jest, nie? wiec wg prawa zydowskiego zydem jest ten, ktorego matka jest zydowka, nawet jak sie przechrzci 100 razy. widzisz zlotko, ja bylam chrzczona i mimo to pozostalam, wg tego wlasnie prawa, zydowka. ponial facio? git.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: to o tego przechrztę Bendera chodziło? 29.02.08, 23:37 aaaa, perlisty..... nie zapomnij w nastepnych twoich postach nazywac mnie przechrzta i neofitka... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
perla kłamiesz 29.02.08, 23:43 pisałaś to w kontekście dzuszy a nie halachy. Nie ufasz Obamie, bo kiedyś muzułmaninem był. I chocby sto razy zmienił poglądy to i tak islam kieruje nim. tak pisałaś. Nie kłam więc, i praw halachy nie przywołuj właśnie. dana33 napisała: > nie perliczko wg definicji danowej, tylko wg halacha.... chyba wiesz > co to jest, nie? wiec wg prawa zydowskiego zydem jest ten, ktorego > matka jest zydowka, nawet jak sie przechrzci 100 razy. widzisz > zlotko, ja bylam chrzczona i mimo to pozostalam, wg tego wlasnie > prawa, zydowka. ponial facio? git.... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: pewnie popyt na jej "bajkę" się zwiekszy" 29.02.08, 22:40 aaki napisała: > z powodu tej wiadomości. hehe dobrze, ze europarlamentarzysci nie zdazyli uradzic, ze ksiazka ta lektura obowiazkowa w europejskich szkolach podstawowych ma byc) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No jak tam towarzysze Okraglakowie? 29.02.08, 22:50 ...popierd.alacie dalej w pietke? Usmiecham sie do was Nie milczcie tak! Popierd.alajciez jeszcze troche) Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: No jak tam towarzysze Okraglakowie? 29.02.08, 22:56 marouder.eu napisał: > ...popierd.alacie dalej w pietke? > Usmiecham sie do was Nie milczcie tak! Popierd.alajciez jeszcze troche) Zalosny jestes towarzyszu erecjanie, kiedy sie wsciekasz Cokolwiek nie napisalbys, nie zmienia to faktu ,ze Misha Defonseca niezle sobie z was zakpila A to boli, oj boli)) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Cycu toz Defonseca twoja klamczuchowata siostra.. 29.02.08, 22:59 ...katoliczka, jak nie przymierzajac Vickulec, takze samo klamczucha patologiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No jak tam towarzysze Okraglakowie? 29.02.08, 23:01 cyniol napisał: > Cokolwiek nie > napisalbys, nie zmienia to faktu ,ze Misha Defonseca niezle sobie z was > zakpila A to boli, oj boli)) słyszę piskliwe wycie z bólu właśnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Cycu popiskuje? 29.02.08, 23:02 No nie powiem, zebym sie nie spodziewal, bo zawsze byl mietki Odpowiedz Link Zgłoś
perla u Cyniola spokój słyszę 29.02.08, 23:06 ale Ty jakbyś z bólu wił się na wątku tym właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No, bo ty brudne uszy masz... 29.02.08, 23:07 ...w innym watku twierdziles, ze ci palec via ucho wszedl do glowy! Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic marudera nikt już nie rozumie, on gwarą jazga 01.03.08, 13:01 próbował mi jeszcze wmawiać, ze o jest lepszy, bo po wiejsku mówi własnie Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Fakt, Belgijka i katoliczka pieniadze na.. 29.02.08, 23:13 ..zydowskiej tragedii zarobila...katolicy tak maja Wspolczujesz wraz ze mna katoliczce Defonsece jej moralnej mizeroty? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki fakt-jeszcze jedna 29.02.08, 23:17 wstrząsająca tragedia, a tu klapa.nul. to cos tak jak fantasmagorie kosińskiego w malowanym ptaku hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No, klapa, jak z Okraglakiem:( 29.02.08, 23:20 Vickulec tez katoliczka, klamczucha patologiczna. Wspolczujmy od razu Vickulcowi i Defonsece, co? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki raczej pozazdrościć 29.02.08, 23:22 a co mam jej współczuć-kobieta zrobila 20mln $ na tej łzawej historyjce Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Vickulec tez podobno bogata, klamczuchy bywaja.. 29.02.08, 23:25 ..bogate, taka patologia spoleczna. Zgadzasz sie ze mna? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Vickulec tez podobno bogata, klamczuchy bywaj 29.02.08, 23:27 idz z tym na forum finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Na proste pytanie natury moralnej boisz sie dwa.. 29.02.08, 23:34 ..slowa z sensem napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki no maruda przestań sie miotac 29.02.08, 23:37 kobitka niezle sobie jaja zrobila. nu wiedziala gdzie są konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sam sciubiles na bilet! 29.02.08, 23:40 aaki napisała: > kobitka niezle sobie jaja zrobila. > nu wiedziala gdzie są konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: maruder-zaczął z górna skończył z durna 29.02.08, 23:34 nu, aki boy...... podobno powatpiewal, ale nie wie gdzie.... aki boy nawet nie zaczyna, bo wie, ze nikak nie skonczy... ale leci dolozyc gdzie sie da te swoje dwa slowka, co by miec te swoje 5 minutes of fame... five minutes nie ma, najwyzej 10 sekund, a o fame to lepiej nie mowic.... fame of a moron.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: maruder-zaczął z górna skończył z durna 29.02.08, 23:48 skończ juz te swoje załosne kwiki i pochrzakiwania i do wyra marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy 01.03.08, 13:03 marudny chocbyś sie tu zkichal burak z ciebie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Okraglakowie, wynalazlem dla was nowego kolege.. 29.02.08, 22:56 ...zniebylekad jest, Australijczyk! Marian Pazdzioch-Kaluski Moze zasililby wasze szeregi, a? Wg. mnie w sam raz sie nadaje na Okraglaka! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=76357777&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
perla widzę rozpaczliwą próbę rozpirzenia wątku 29.02.08, 23:04 co to marudny, kosz nie działa? )) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ja..taki piekny watek..mialbym... 29.02.08, 23:07 ..zapodawac do usuniecia?? Perelko, no cos ty Rozwin watek korzystajac z funkcji "pokaz wszystkie" (posty), to zobaczysz o co mi idzie Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Bogac tam Kosinskiego:) 29.02.08, 23:28 Godna nastepczyni pisarzy katolickich. Kosinski byl Zydem, katoliczka Defonseca nie moze dziedziczyc po zydzie. Popatrz akusiu, tylu hagiografow i autohagiografow katolickich przed nia z powodzeniem pisywalo bajki.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bogac tam Kosinskiego:) 29.02.08, 23:30 akurat i ona i kosinski opisywali wyimaginowane wlasne cierpienia Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No, tak samo jak koledzy pisarze katoliccy.. 29.02.08, 23:35 ...od pierwszego wieku naszej ery pisuja wyimaginowane historie. Ile to forsy na to poszlo??!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ok chłpcze 29.02.08, 23:44 to ja idę spac a ty tu sobie szczekaj dalej. rano policze te twoje nocne vomito-wypociny;choc czytał ich nie bedę ale masz podbijac dalej mój watek nu,lajla tov i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nienerwujsie aki, literki wtedy lykasz.. 29.02.08, 23:51 ..jak se denerwujesz, a to niezdrowo przed snem Odpowiedz Link Zgłoś
rockofages to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Komentarz 01.03.08, 01:11 do haaretza artykulu.www.haaretz.com/hasen/spages/959588.html "Once the Holocaust was turned from a horrible time in human history that should be used to teach future generations how to prevent future occurrences into a money making enterprise, it was just a matter of time before the real wolves seeking to profit from the Holocaust emerge from the forest to line their own pockets such as Misha Defonseca aka Monique Dewael did with her falsified autobiography" Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 01:37 rockofages napisał: > do haaretza artykulu.www.haaretz.com/hasen/spages/959588.html > > "Once the Holocaust was turned from a horrible time in human history that shoul > d > be used to teach future generations how to prevent future occurrences into a > money making enterprise, it was just a matter of time before the real wolves > seeking to profit from the Holocaust emerge from the forest to line their own > pockets such as Misha Defonseca aka Monique Dewael did with her falsified > autobiography" Bardzo dobrze, ze widza te chuzpe. Szkoda tylko, ze Zydzi droge pokazali jak na holokauscie forse mozna robic, no i goje poszli w ich slady) Najsmiesniejszy w tej calej historii jest fakt, ze kazde dziecko wiedzialo, ze cala ta historia jest z palca wyssana, ale przeciez negowanie prawdziwosci tej bajki rownalo sie z oskarzeniem o antysemityzm) Ciekawe jak skonczy sie ta bajka, czy wilki zjedza Mishe Defonseca? Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 02:19 Witaj Cyniolku, ja na chwileczke tylko ... tak mi sie spodobal Twoj wpis sprzed godzinki, ze pozwolilam sobie nawet fragment uszczknac na sygnaturke. Zgadzasz sie ? )) Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 02:22 maglara napisała: > Witaj Cyniolku, ja na chwileczke tylko ... tak mi sie spodobal Twoj > wpis sprzed godzinki, ze pozwolilam sobie nawet fragment uszczknac > na sygnaturke. Zgadzasz sie ? )) Ps. Jesli sie zgodzisz , zaraz dopisze autora, to cudowna maksyma ) Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 12:46 maglara napisała: > maglara napisała: > > > Witaj Cyniolku, ja na chwileczke tylko ... tak mi sie spodobal > Twoj > > wpis sprzed godzinki, ze pozwolilam sobie nawet fragment uszczknac > > na sygnaturke. Zgadzasz sie ? )) > Ps. Jesli sie zgodzisz , zaraz dopisze autora, to cudowna maksyma ) Zgadzam sie, Maglarciu Odpowiedz Link Zgłoś
rockofages Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 02:45 Uwazam ze ona ta defonesca jest Zydowka ,teraz wije sie jak piskorz przycisniety na jednym koncu do muru aby plemie jak najmniej ucierpialo z powodu chucpy.Przeczytaj artykul a tam wiele wskazuje ze tylko zydowka mogla to zrobic.Wszystko jak to sie dzialo z Kosinskim. To musi byc jakas choroba plemienno-genetyczna.Aaki bedzie pewnie cos na ten temat wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu [...] 01.03.08, 06:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2-gi na temat marudo bo cie znowu wytna 01.03.08, 06:59 przypominam tematem jest dziewczynka pochodzenia plemiennego ktora nauczyla wilki tanczyc hava nagila Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic tez uwazam, że to żydówka 01.03.08, 13:12 a poniewaz historyjka jest nie tylko mała autentyczna co głupia postanowiła przerzucić odpowiedzialnośc na kogos innego. Cyrkowiec swoja drogą, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
2-gi Re: tez uwazam, że to żydówka 01.03.08, 19:45 nikt przy zdrowych zmyslach nie wierzyl w te basn z tysiaca i dwoch nocy jako realna.Pozostalo wiec nastepne klamstwo wymyslic ze nie jest Zydowka,ale jeszcze tylko nigdzie nie przeczytalem ze oddala te $20 mlm ktore wywalczyla w sadzie za to ze ja publicysta zmuszal do napisania tej bajeczki.To wszystko sie kuby nie trzyma i nie ma nawet poszlak zdroworasadkowego dzialania dla dobra fikcji.Pieniadze tu zawazyly za dowod to wstretna Zydowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: to dobrze ze ludziska juz widza chucpe.Koment 01.03.08, 19:30 cyniol napisał: > > Bardzo dobrze, ze widza te chuzpe. Szkoda tylko, ze Zydzi droge pokazali jak na > holokauscie forse mozna robic, no i goje poszli w ich slady) > Najsmiesniejszy w tej calej historii jest fakt, ze kazde dziecko wiedzialo, ze > cala ta historia jest z palca wyssana, ale przeciez negowanie prawdziwosci tej > bajki rownalo sie z oskarzeniem o antysemityzm) > Ciekawe jak skonczy sie ta bajka, czy wilki zjedza Mishe Defonseca? no a pamietasz jak glowna hutzpiara tego forum bronila tej zabawnej historyjki,tylko dlatego,ze glowna bohaterka byla zydowka a wilki juz zydowskie nie byly. do jakiego stopnia degeneracji mozna zejsc by tak durnie isc w zaparte. nu ta hutzpiara pare razy karmila forum podobnymi sensacyjkami na temat swojej rodziny,te rowniez byly tak wiarygodne jak fakt,ze ona tu pisze tylko po to by bronic swego kraju,ot tak za frico Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Nienerwujsie aki, literki wtedy lykasz.. 01.03.08, 01:26 marouder.eu napisał: > ..jak se denerwujesz, a to niezdrowo przed snem Maruderku, gegasz niczym kanadyjskie gesi) www.youtube.com/watch?v=UV3bXiE2nG8 Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Oby te gesi nie obraziły sie na Ciebie Cyniol 01.03.08, 13:18 o takie obraźliwe porównania cyniol napisał: > marouder.eu napisał: > > > ..jak se denerwujesz, a to niezdrowo przed snem > > Maruderku, gegasz niczym kanadyjskie gesi) > www.youtube.com/watch?v=UV3bXiE2nG8 Odpowiedz Link Zgłoś