Dodaj do ulubionych

Marzec 68 co się wtedy stało?

04.03.08, 19:05
Zawsze mi się wydawało, że
Autor: abstrakt2003 01.03.08, 16:53 Dodaj do ulubionych
Odpowiedz cytując Odpowiedz

Marzec '68 to przede wszystki protesty studenckie.
Teraz okazuje sie że tak naprawdę to chodziło o wygnanie Żydów....
O studentach i Dziadach wspomina się przy okazji....
Smutne to jest....
===============================================
Re: Zawsze mi się wydawało, że
Autor: vitalia☺ 01.03.08, 17:08 Dodaj do ulubionych

Jak Ci tak smutno, to idz na forum o literaturze i tam sobie rozwin
odpowiedni
wateczek...
====================================================
Autor: czarek1☺ 01.03.08, 19:13 Dodaj do ulubionych
Odpowiedz cytując Odpowiedz

Proponuje abstraktowi wejsc na strone www.polonica.net/ . Tam
znajdzie
wszystko, co raduje serce "prawdziwego patrioty" i jednoczesnie
strona tak
gleboko przesiaknieta miloscia chrzescijanska. Ja, nie bedac godny
miana
prawdziwego patrioty, choc Polakiem jestem i sie nim czuje, wstydze
sie tej
strony,a le abstrakt bedzie z pewnoscia dumny. Polecam!
====================================================================
A ja się poprostu pytam o co poszło tak naprawdę 40 lat temu?
Zamiast rzeczowej dyskusji - drwiny.
Ręce opadają....
Obserwuj wątek
    • aaki Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 04.03.08, 19:07
      stało sie kilka rzeczy jednoczesnie.a każda pliszka swój ogon chwali
      • abstrakt2003 dlaczego pewne pliszki są tak agresywne? 04.03.08, 19:09
        dlaczego zawłaszczaja te datę?
        Juz raz tak było z powstaniem warszawskim. Na zachodzie wszyscy
        mylili je z powstaniem w gettcie.
        • patience Raczej oddawaja, guoopku :) 04.03.08, 19:27
          abstrakt2003 napisał:

> dlaczego zawłaszczaja te datę?

Dzieki niezlomniej postawie prezydenta RP udalo sie wreszcie pozbyc ostatniego
          postkomunistycznego strupa, dzieki ktoremu polscy Zydzi mieli powody szczegolnie
          dymic 8 marcasmile
          • abstrakt2003 pisz do mnie po polsku n/t 04.03.08, 19:36

• patience A po co? Nie znasz polskiego:) /nt 04.03.08, 19:44
              Ale mozemy poswietowac razem. Moja osobista wojna o papiery z pieczatka zaczela
              sie rowno w 1995. To 13 lat. mam powody do swietowania. przy okazji nastepnej
              rocznicy nadawaj o studentach ile wlezie. Ja bede oczywiscie uprawiac
              dzialalnosc kulturalno oswiatowa, ale tylko przy rozmaitych, niezobowiazujacych
              okazjach bo aktualnie nie odczuwam zadnego powodu do dymienia marcowego i
              frustracji, ze kolejny rok przelecial i nic. A portret Lecha kaczynskiego sobie
              zawiesze na scianie jak inni Che Gevare. A nie mowilam. Liczylam na nich i sie
              sprawdzili.
              • abstrakt2003 Re: A po co? Nie znasz polskiego:) /nt 04.03.08, 19:46
                Chamska jesteś.
                • patience Re: A po co? Nie znasz polskiego:) /nt 04.03.08, 19:50
                  abstrakt2003 napisał:

> Chamska jesteś.

Bo swietuje na czesc Kaczora i zakonczenia 13letniej wojny? Heheh. Najbardziej
                  stetryczale staruszki z faq mi nie zepsuja humoru. Dzisiaj poczulam sie wolnym
                  czlowiekiem big_grin
                  • abstrakt2003 nie potrafisz postu przeczytac ze zrozumieniem 04.03.08, 19:52
                    o czym więc mozna z tobą rozmawiać?
                    • patience Niby ktorego zdania nie rozumiem? 04.03.08, 19:56
                      Toz ty tu piszesz gorzej niz niektorzy na czatach. Nawet pelnego zdania i
                      prawidlowej interpunkcji nie potrafisz, Piszesz posty w charakterze
                      nieskonczonych zdan i chcesz zeby cie ktos z szacunkiem traktowal? Postaraj sie
                      bardziej smile
                      • abstrakt2003 Chamska jesteś n/t 04.03.08, 20:03

• patience raczej Ty niekapujacy i bezradny 04.03.08, 20:12
                          jeszcze nie wiesz jak to oceniac, stad wolisz na wszelki wypadek negatywnie
                          oceniac inne osoby. Moze jestes kolejny stetryczaly staruszek z faq. Ale czego
                          niby nie rozumiesz z tego tekstu lub pod nim wyrazanych postaw?
                          autostopem.salon24.pl/64015,index.html

W polskim getcie tez sie zmienia i koty tak samo wylaza z szafy:
                          malinyioskary.salon24.pl/64034,index.html

To jest oczywiscie proces, ale oznacza, ze zmienia sie po obu stronach muru
                          getta. Doczekamy się, ze bedziemy dyskutowac o studentach i komunistycznych
                          zbrodniarzach, a nie wojnie Polakow z Zydami. nastepna rocznica bedzie miala
                          zupelnie inny charakter, zobaczysz. I nie tylko rocznica. Zmienilo sie duzo
                          wiecej, niz sobie pewnie wyobrazasz.
                          • abstrakt2003 ty w jakimś dziwnym świecie żyjesz, 04.03.08, 20:24
                            zupełnie oderwanym od rzeczywistości.
                            PS
                            Czy ty teraz trzeźwa jesteś?
                            • patience W calkowicie realnym 04.03.08, 20:32
                              Czego sie nie da powiedziec o rozmaitych stetryczalych staruszkach z FAQ. Wyszlo
                              mi ( i nie tylko mi tak wychodzi) ze jedyna realna partia polityczna w Polsce
                              jest dzisiaj PiS. Giertycha juz troche nie wytrzymywalam, stad zorganizowalismy
                              ta akcje protestacyjna, bo sie nam wydawalo, ze wicepremiera idzie zniesc, ale
                              jako minister edukacji to katastrofa. Zreszta, w tym tez mielismy racje. Wyszlo
                              nam tez, ze skoro sa realni, to sie musza zmierzyc z realnymi problemami. Tak
                              dzisiejszymi, jak i przeszlosci. No i rzeczywiscie sie zmierzyli. A przez te
                              wszystkie lata cala reszta aparatczykow rotujacych sie miedzy partiami w
                              zaleznosci od kasy, jaka mozna indywidualnie zarobic, nie byla sie w stanie
                              odniesc do niczego. I dlatego gdyby nie palac prezydencki, to dzisiaj by nie
                              bylo swieta i zapowiedzi zmian.

PS. Calkowicie na trzezwo. Swiat jest zbyt interesujacy, by sie zamulac. Czego i
                              wszystkim zycze. Dobranocsmile
                              • abstrakt2003 na trzeźwo, takie bzdury????? 04.03.08, 20:37
                                wierzyć sie nie chce...
                                PS
                                staruszka to ty jesteś.
                          • spitme Re: raczej Ty niekapujacy i bezradny 04.03.08, 22:15
                            Don't hold your breath , darlin' , zanim do tego dojdzie nie
                            bedziesz pisac ogolnie o "komunistycznych zbrodniarzach" , a
                            konkretnie o zydo-komunie i bedziesz nazywac ich po imieniu ,...

Nie mam nic przeciwko dialogowi , ale nie na tych warunkach ,
                            na tym etapie i z tym plemieniem ,...
                            ===================================================================
                            To jest oczywiscie proces, ale oznacza, ze zmienia sie po obu
                            stronach muru getta. Doczekamy się, ze bedziemy dyskutowac o
                            studentach i komunistycznych zbrodniarzach, a nie wojnie Polakow z
                            Zydami. nastepna rocznica bedzie miala zupelnie inny charakter,
                            zobaczysz. I nie tylko rocznica. Zmienilo sie duzo wiecej, niz
                            sobie pewnie wyobrazasz.
                            • patience Spiteme, tobie jeszcze nie powiedzialam dobranoc, 04.03.08, 22:25
                              to moge kontynuowac. Tu tez cie zaskocze. Na Salonie24 teoria zydokomuny juz
                              zostala przerobiona i ludzie sa dalej. A osobiscie nie mam nic przeciw liczeniu
                              zbrodniarzy pod katem kto byl zydem kto nie. Osobiscie olewam wszystkich
                              zbrodniarzym jak ich ktos da rady dopasc, tylko pochwale.

Cos sie naprawde zmienilo, spitemi. Zostalismy zrownani jako ludzie. Skoro jakis
                              Zyd postanowil zostac zbrodniarzem, to jego problem. To samo sie dotyczy Polakow
                              czy kogokolwiek innego. Chcesz liczyczyc, to licz. nawet sie zaciekawie.
                              Historia to historia, moze jednak da sie z niej czegos nauczyc.
                              • spitme Re: Spiteme, tobie jeszcze nie powiedzialam dobra 05.03.08, 00:22
                                Domyslam sie ze mowa o dialogu ,... Jaki dialog ? Masz tu przyklad
                                na forum w polskich zazydzonych mediach - Z jednej strony polski
                                historyk w Stanach , podobnie jak ja szukajacy slow w dyskusji po
                                latach na emigracji powolujacy sie na dowody , z drugiej strony
                                a bull shit doctor , polski odpowiednik a big mouth polakozercy
                                Alusia Dershowitz'a w Stanach ,... Dwoch Zydow i moderator , ktory
                                nie interweniuje widzac filibuster bull shit polskiego profesorka ,
                                zyda na marginesie , ktory poza ajwaj "bija Zyda" nic nie wnosi
                                do dyskusji na temat i bije piane holocaust industry ,...

Zeby dyskutowac i miec racje trzeba miec media do dyspozycji a te sa
                                w rekach Zydow w Polsce po "okraglym stole" ,...

Na marginesie w przelomie 69/70 na dziekance pracowalem w domu
                                towarowym w Slupsku jako dekorator gdzie kolezanka (corka dyrektora
                                slupskiej rzezni ktory dal noge do Szwecji) po wyroku przynosila
                                wianki kielbasy do pracy o ktorych moglem marzyc i dzielila sie z
                                nami dowodzac po cichu ze mimo ze skazano jej ojca za malwersacje ,
                                to i tak stac ja na wiecej niz Polakow ,...

Z tego co widze , nic sie nie zmienilo ,...

www.youtube.com/watch?v=LOwjiLIuYGw

• patience Re: Spiteme, tobie jeszcze nie powiedzialam dobra 05.03.08, 01:50
                                  Hm, jakby tu elegancko. ja sie czuje swietnie, Zadnych zobowiazan, zadnych
                                  swietlic i szaf na karku, pewnie massa energii, jak do mnie w pelni dotrze. Jak
                                  chcesz sie bawic w wojne z Zydami, twoj wybor, mnie to nie interesuje. to twoj
                                  problem. Na pewno znajdziesz jakiegos Zyda chetnego do mordobicia rownie mocno,
                                  jak ty, Powodzenia.
                                • oscar62 Re: Spiteme, tobie jeszcze nie powiedzialam dobra 05.03.08, 14:34
                                  JUZ KILKA DOBRYCH LAT NIE ZAGLADNELEM NA AQUANET I CO JA WIDZE? CALA
                                  STARA GWARDIA POD EKIPA SPLITA I RACHELKI JESZCZE NIE ZASNELA NA
                                  STRAZY. NAWET KRYSTIAN SIE ZMECZYL I POSZEDL SPAC... CZY MUSZE
                                  PRZYPOMNIEC JAKA WIELOLETNIA POZYWKA ICH KARMI?...
                      • abstrakt2003 zdaję sobie z tego sprawę 04.03.08, 20:07
                        ty natomiast powinnaś parę rzeczy na ten temat wiedzieć.
                        PS
                        Chamska jesteś strasznie. Poprostu podła z ciebie maszkara wylazła.
                        • patience Az sie zaciekawilam 04.03.08, 20:16
                          abstrakt2003 napisał:

> ty natomiast powinnaś parę rzeczy na ten temat wiedzieć.
                          > PS
                          > Chamska jesteś strasznie. Poprostu podła z ciebie maszkara wylazła.

Niby na czym to podle maszkarostwo polega, bo moze czegos nie widze? Postaraj
                          sie uzyc w poscie wiecej niz pol zdania lub jedno zdanie jak najmniej zlozone,
                          to byc moze zrozumiem. Wyraz swoje emocje.
                          • abstrakt2003 Doskonale wiesz o co chodzi i 04.03.08, 20:27
                            nieźle po tym jedziesz.
                            Brzydko sie bawisz.
                            • patience Re: Doskonale wiesz o co chodzi i 04.03.08, 20:35
                              Napisz cos wiecej niz 1 zdanie. Nawet na czatach gosc oskarzajacy wszystkich
                              naokolo o nie wiadomo co, by dlugo nie pozyl. Jak bede chciala czatowac, pojde
                              na czat. Nie umiesz pisac na forum, Twoj problem. Dobranoc.
                              • abstrakt2003 Twój dzisiejszy atak jest bardzo zastanawiający. 04.03.08, 20:45
                                Już oddawna uważam ciebie za zbzikowaną starszą panią.
                                Nic po za marcem i kotami nie widzisz.
                                To są horyzonty twojego świata. Reszta to ozdobniki.
                                Przynajmnie tak to wygląda w sieciowej rzeczywistości.
                                Koty i marzec... To nawet pasuje do starszej pani.
                                Dobranoc.
                                • rycho7 lobotomia kula w poltylice 04.03.08, 20:47
                                  abstrakt2003 napisał:

> Już oddawna uważam ciebie za zbzikowaną starszą panią.

Zsypek jest przypadkiem szczegolnym. Reszta w Katyniu nie przezyla.
                                  • patience jak rozumiem zyczysz mi smierci 04.03.08, 20:50
                                    rycho7 napisał:

> abstrakt2003 napisał:
                                    >
                                    > > Już oddawna uważam ciebie za zbzikowaną starszą panią.
                                    >
                                    > Zsypek jest przypadkiem szczegolnym. Reszta w Katyniu nie przezyla

Zaskocze cie, Takie skojarzenia u niektorych uwazam za nobilitujące. Tobie tez
                                    Dobranoc smile
                                    • rycho7 Re: jak rozumiem zyczysz mi smierci 04.03.08, 21:30
                                      patience napisała:

> Zaskocze cie

To niemozliwe. Juz dawno Ci mowilem czym sie skoncza Twe oczadzania
                                      styropianem. Objawy nie pozostawiaja zludzen.

Sadzisz, ze zastanawialem sie nad zyczeniami dla cudownie ocalonej
                                      po lobotomii?
                              • rycho7 Zsypek zle znosi okadzanie styropianem 04.03.08, 20:45
                                patience napisała:

> Napisz cos wiecej niz 1 zdanie.

Madrej glowie dosc dwie slowie.
    • vicky17 Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 04.03.08, 19:09
      akurat mam pare znajomych z Krakowskiego Przedmiescia to opowiadali mi co sie
      wtedy stalo i kto zostal i jak i przez kogo bity. to jakby sie rozmydlio w tej
      calej propagandzie na temat "przesladowan zydow" jeno. odzialy bojowkarskie
      milicji obywatelskiej palowaly kogo tylko dorawaly przez gmachem uniwersytetu
      warszawskiego i ganialy STUDENTOW po calym Krakwskim. tyle co na ten temat mowia
      naoczni swiadkowie i prawde powiedziawszy slowa vitalii mnie nie interesuja.
      marzec 68 to BICI i KATOWANI studenci POLSCY a potem ruszyly inne sprawy.
      • abstrakt2003 no właśnie, też tak mi się wydawało 04.03.08, 19:13
        niestety po tym co publikuje GW odnosze wrażenie że głównie chodziło
        o wygnanie Żydów przez tow. Wiesława.
        PS
        Zapominamy o Praskiej Wiośnie i udziale Wojska Polskiego w
        interwencji co jest hańbą dla naszego państwa.
      • rycho7 ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 19:16
        vicky17 napisała:

> > marzec 68 to BICI i KATOWANI studenci POLSCY

Ale jaja. Ja kiedys dziecieciem dostalem od milicjanta pala.
        Nalezalo mi sie ale i tak zrobilem co chcialem. Siniaki maialem
        potem, tygodniami.

Z tym katowaniem to moge powiedziec, ze Ty to robisz ze swoim
        bezmozgowiem.
        • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 20:49
          rycho7 napisał:

> vicky17 napisała:
          >
          > > > marzec 68 to BICI i KATOWANI studenci POLSCY
          >
          > Ale jaja. Ja kiedys dziecieciem dostalem od milicjanta pala.
          > Nalezalo mi sie ale i tak zrobilem co chcialem. Siniaki maialem
          > potem, tygodniami.
          >
          > Z tym katowaniem to moge powiedziec, ze Ty to robisz ze swoim
          > bezmozgowiem.

moze zle kapowales to nalezalo ci sie. jak widac ani twoje jaja ani broda dobrze
          nie funkcjonuja a juz na pewno szwankuje ci pamiec.

web.ku.edu/~eceurope/hist557/lect18a_files/WarsawMarch1968.jpg
          • rycho7 Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 21:26
            i-love-2-bike napisała:

> a juz na pewno szwankuje ci pamiec.

Od dawna wiem, ze moja pamiec jest niesluszna. Pamietam to co bylo a
            nie to co powiniennem pamietac.

To ponoc nalezy leczyc systematycznie duzymi dawkami alkoholu.
            Poprawa nastepuje w trakcie obserwowania rozowych sloni.
            • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 21:33
              rycho7 napisał:

> i-love-2-bike napisała:
              >
              > > a juz na pewno szwankuje ci pamiec.
              >
              > Od dawna wiem, ze moja pamiec jest niesluszna. Pamietam to co bylo a
              > nie to co powiniennem pamietac.
              >
              > To ponoc nalezy leczyc systematycznie duzymi dawkami alkoholu.
              > Poprawa nastepuje w trakcie obserwowania rozowych sloni.

dobrze,ze inni nie maja twoich problemow,szczegolnie ci,ktorym ani pamiec nie
              szwankuje,ani aparaty fotograficzne nie byly pobite przez ZOMO,ani ci co
              mieszkajac tam co nieco widzieli. idz sie wyglupiac z kims innym,bo mnie akurat
              fikcje na dowolne tematy nie interesuja. zaraz powiesz,ze ktos jeszcze stal na
              rogatkach i kijami zydow z Polski wypedzal,bo ja sama nie widzialam tych kolejek
              po paszporty,ktore ustawialy sie i byly dosc widoczne nawet golym okiem.
              • rycho7 Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 21:43
                i-love-2-bike napisała:

> ani aparaty fotograficzne nie byly pobite przez ZOMO

Dziecino. Wtedy bili Goledziniacy, zadnego ZOMO jeszcze nie bylo. A
                sytuacja byla rzeczywiscie komiczna bo bili moj aparat, ktory
                trzymalem w rekach a nie mnie. Zycie jest takie jaki jest. Czy to ja
                jestem meczennikiem czy moj aparat fotograficzny? Aparat byl
                zatrzymany na dluzej niz 48 godzin. Wytrzymal konwejer przesluchan i
                nie podpisal zadnego kwitu o wspolpracy. Czeka na lustracje lecz go
                olali.

> fikcje na dowolne tematy nie interesuja.

Ja nie mam zadnych watpliwosci, ze Ty wiesz lepiej od naocznych
                swiadkow. Tym gorzej dla faktow.

> kolejek po paszporty

Ja studiowalem. Nie mialem wacht pod budynkami uzytecnosci
                publicznej. Nie robilem za licznik dlugosci kolejek.
                • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 21:51
                  rycho7 napisał:

>
                  >
                  > Dziecino. Wtedy bili Goledziniacy, zadnego ZOMO jeszcze nie bylo. A
                  > sytuacja byla rzeczywiscie komiczna bo bili moj aparat, ktory
                  > trzymalem w rekach a nie mnie.

rysiu jeszcze raz: czy ty to Marzec 68 i czy jesli ty nie oberwales to znaczy
                  sie inni tez nie? rozumiem,ze twoje naoczne przezycia sa inne niz kogos kto
                  rowniez studiowal i mieszkal w tamtych okolicach,to mial dosc dobre widoki na to
                  co sie wtedy dzialo. ja w owym czasie bylam zbyt mala by rejestrowac co sie
                  dzieje,ale pamietam mgliscie jakies krzyki w TV gomolki i zapluwanie sie
                  olbrychskiego przed kamerami tejze samej TV. dla mnie byla to wtedy
                  abstrakcja,ale moi rodzice i ich znajomi znali sporo zydow,ktorzy przeskakiwali
                  przez ploty by zalapac sie na wyjazd z polski. zreszta wtedy KAZDY chcial to
                  zrobic,bo w Polsce szalal zboczony system i wyjazd byl otwarciem okna na swiat a
                  nie banicja. niech mi nikt nie pieprzy o przesladowanych,bo tych bylo
                  paru,reszta doszukiwala sie choc kropli zydowskiej u siebie by moc wyemigrowac z
                  calym majatkiem poza granice tego komuszego szamba.
                  ofiary Marca 68 to studenci Polscy,ktorzy byli bici,szykanowani,wywalani z
                  uczelni a nie zydzi,ktorzy mogli LEGALNIE z niej wyjechac.
                  • a000000 Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:06
                    .
                    i-love-2-bike napisała:

zreszta wtedy KAZDY chcial to
                    > zrobic,bo w Polsce szalal zboczony system i wyjazd byl otwarciem okna na swiat
                    a nie banicja.

Pamiętam zawiść pozostających: i znowu żydom się udało... uciekli do lepszego
                    świata. Faktycznie - ucieczka z tego szamba była marzeniem niejednego.

Kilku moich kolegów skorzystało z okazji. Niedawno
                    jednego spotkałam - przyjechał na parę dni. Ustawiony, zamożny.... tylko w
                    oczach jakiś smutek miał... ani tam pozostać, ani tu powrócić... zmarnowane
                    życie, ot co.
                    • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:22
                      a000000 napisała:

> .
                      > i-love-2-bike napisała:
                      >
                      > zreszta wtedy KAZDY chcial to
                      > > zrobic,bo w Polsce szalal zboczony system i wyjazd byl otwarciem okna na
                      > swiat
                      > a nie banicja.
                      >
                      > no bardzo przepraszam w koncu ten sam system wywalil miliony POLAKOW,z tym,ze
                      bez mozliwosci zabrania majatku. w tamtych nieludzkich czasach wyjazd to bylo
                      MARZENIE a nie banicja. nie wnikam w poszczegolne przypadki swintwa i zboczonych
                      pomyslow,ktore w indywidualnych wypadkach dotyczyly Zydow,ale nie tylko bo
                      ofiarami bandytyzmu komunistycznego byli przede wszystkim POLACY w Polsce. niech
                      nikt mi pie..nie opowiada o tragicznym losie wypedzonych,bo wtedy co drugi
                      polak chcial nim byc. zreszta wiekszosc zydow wyjechala dobrowolnie i jesli ktos
                      mowi inaczje to klamie. czekam kiedy zydzi obwinia w koncu za ten swoj exodus
                      owczesne bandziorstwo komunistyczne,bo jak dotad to kalumnie sa rzucane na
                      kazdego polaka,a ten wiadomo byl ofiara tych sadystow komuszych a nie ich
                      propagatorem.
                      co za obrzydliwosc tak klamac w zywe oczy i po co to sie robi. nie rozumiem
                      dlaczego na forum,w ktorym i ty pisujesz takie chamskie oszczerstwa sa rzucane i
                      to przez rzekomych polakow.co za zgraja klamliwych lobuzow.
                      • ariadna-enta Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:28
                        jasne rachelka większośc wyjechała dobrowolnie i oczywiście to Zydzi
                        z UB ich wygnali
                        Polacy nie maczali w tym palców
                        kto twierdzi inaczej ten łgarz i antypolak.
                        • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:33
                          ariadna-enta napisała:

> jasne rachelka większośc wyjechała dobrowolnie i oczywiście to Zydzi
                          > z UB ich wygnali
                          > Polacy nie maczali w tym palców
                          > kto twierdzi inaczej ten łgarz i antypolak.

wiekszosc wyjechala dobrowolnie przeskakujac jeden po drugiego po paszport.
                          wtedy przy korycie byli sami zbrodniarze komunistyczni a Polska i jej ludnosc
                          wolna nie byla. jesli tego nie wiesz to idz sie doucz historii bo w koncu
                          Solidarnosc nie powstala z zadowolenia spoleczenstwa Polskiego z komunizmu i ich
                          bandytow,ktorzy nami rzadzili,tylko wlasnie z checi zmiany ustroju.
                          kim byli polacy wyrzucajacy rzekomych zydow z Polski to my wiemy,bo ci sami
                          polacy zmusili miliony innych do emigracji. jesli jestes jedna z tych polakow to
                          sie wstydz faktycznie,ale nie pieprz mi tu glupot na temat polakow wypedzajacych
                          biednych zydow z Polski w 68 roku.
                      • ariadna-enta Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:29
                        masz pie..a kobieto z tymi rzekomymi Polakami
                        to się leczy.
                        • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:36
                          ariadna-enta napisała:

> masz pie..a kobieto z tymi rzekomymi Polakami
                          > to się leczy.

raczej to ty polko od 10 bolesci masz po..albo jestes jedna z bylych komuszek.
                          wtedy to inna rozmowa. mnie nie leki sa potrzebne,ale tobie porzadna ksiazka
                          historii to by sie przydala. nie bedziesz mi tu pieprzyc glupot o faktach,ktore
                          na wlasnej skorze przezylam i nie potrzebuje pieskow twojej pani z
                          jerozolimy,zeby mi wyjasnialy co sie wtedy w Polsce dzialo i kto wine za to
                          ponosi. nie kazdy ma amnezje lub ma amnezje na zamowienie.
                          • ariadna-enta Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:45
                            tak,tak jestem było komuszką
                            ubeczką,udaje Polkę
                            jeszcze coś?
                            • dana33 Re: ale jaja u kobiety z broda 05.03.08, 10:05
                              alez oczywiscie, ariadno.... nie zaciemniaj tutaj, moja droga...
                              masz jeszcze krzywe nogi i nie przeczytalas w swoim zyciu ani jednej
                              ksiazki...
                              ja sobie robie lista, co ty wszystko... smile))
                              ale i tak mnie nie przescigniesz... smile)))
                  • rycho7 Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:14
                    i-love-2-bike napisała:

> rysiu jeszcze raz: czy ty to Marzec 68 i czy jesli ty nie
                    > oberwales to znaczy sie inni tez nie?

A gdzie ja pisze, ze inni nie oberwali? Ja po prostu siebie nie
                    uwazam za meczennika. Skup sie moze jak chcesz dyskutowac ze mnia a
                    nie z duchem historii. Na ducha to sobie cos zaaplikuj a nie
                    upubliczniaj sie na forum.

> zreszta wtedy KAZDY chcial to zrobic

Sam tez chcialem. I dokladnie o tym pisze. Zwroce sie do Izraela o
                    odszkodowanie za traume pozostania w PRLu.

> ofiary Marca 68 to studenci Polscy,ktorzy byli bici, szykanowani,
                    > wywalani z uczelni

Cwierc promila na krzyz. Nie pamietam ani jednego wywalonego.
                    Zawieszeni musieli nadrobic zaliczenia i egzaminy. Siniakami sie
                    nikt nie chwalil. Z reszta najlepszy siniak to pamietam po trafieniu
                    pilka od palanta. Kolega przez tygodnie mienil sie kolorami teczy na
                    dupce grubaska. Palka nie ma ani takiej sily ani takiej twardosci.
                    • i-love-2-bike Re: ale jaja u kobiety z broda 04.03.08, 22:23
                      rycho7 napisał:

>
                      > Cwierc promila na krzyz. Nie pamietam ani jednego wywalonego.
                      > Zawieszeni musieli nadrobic zaliczenia i egzaminy. Siniakami sie
                      > nikt nie chwalil. Z reszta najlepszy siniak to pamietam po trafieniu
                      > pilka od palanta. Kolega przez tygodnie mienil sie kolorami teczy na
                      > dupce grubaska. Palka nie ma ani takiej sily ani takiej twardosci.

szkoda,ze nie pamietasz bo bylo ich sporo. nie bardzo wiem czy ty jaja sobie
                      robisz dla draki czy po prostu masz zacmienie mozgu.
      • melord Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 05.03.08, 04:39
        vicky17 napisała:

> akurat mam pare znajomych z Krakowskiego Przedmiescia to
        opowiadali mi co sie
        > wtedy stalo i kto zostal i jak i przez kogo bity. to jakby sie
        rozmydlio w tej
        > calej propagandzie na temat "przesladowan zydow" jeno. odzialy
        bojowkarskie
        > milicji obywatelskiej palowaly kogo tylko dorawaly przez gmachem
        uniwersytetu
        > warszawskiego i ganialy STUDENTOW po calym Krakwskim. tyle co na
        ten temat mowi
        > a
        > naoczni swiadkowie i prawde powiedziawszy slowa vitalii mnie nie
        interesuja.
        > marzec 68 to BICI i KATOWANI studenci POLSCY a potem ruszyly inne
        sprawy.

kiedy w 3 czy 4 dniu strajku na PW w ktorym bralem udzial a dzungla
        informacyjna byla kompletna od roznych prowokatorow sie roilo(nikt
        do konca nie wiedzial kogo i za co....z komuna wystarczalo)
        pojechalem na UW gdzie mialem troche znajomych zeby sie dowiedziec co
        jest grane.
        wzdluz krakowskiego przedmiescia przewalaly sie tlumy ludzi.
        kazdy kto naprawde byl w tym czasie w tym miejscu nie zaprzeczy,ze
        odbyl sie tam zjazd roznej zuli z calej w-wy i okolic ...rzadnych
        walki( na teren UW wpuszczali tylko z leg.stud.i byl spokoj)
        tlum na ulicy byl przemieszany studenci,uczniowie szkol
        srednich,gapiowie,zulia,prowokatorow skolko ugodno po obu stronach
        wiec do walk i palowania dochodzilo regularnie, podobnie
        jak to sie dzieje do dzis przy wiekszosci demonstracji...ktos zawsze
        sprowokuje
        kiedy mo lub ormo juz kogos dopadlo to lomot dostawal zdrowy, to fakt
        choc to nie swiadczy,ze zawsze byl to student
        najciezsze "walki" toczyly w okolicach starego miasta i placu
        zamkowego....tam podobno z "psami" walczyla praga i powisle , wiec
        raczej z dala od UW i protestujacych studentow ...ale wszystko
        zaliczono na konto- marzec68

dzisiaj po latach widac..... jak latwo bylo ludzi zrobic w konia
        ilu po lbie dostalo niewinnych i przypadkowych? tak z marcu 68 jak i
        z solidarnoscia wiele lat pozniej
        • rycho7 Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 05.03.08, 07:00
          melord napisała:

> dzisiaj po latach widac..... jak latwo bylo ludzi zrobic w konia

Dzis widac takze jaki tlum laknie takich operacji na swej pustce
          czaszkowej.
    • rycho7 Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 04.03.08, 19:12
      abstrakt2003 napisał:

> A ja się poprostu pytam o co poszło tak naprawdę 40 lat temu?

Co mniej wiecej 11 lat okresowo zmienia sie aktywnosc Slonca.
      Wariuje wtedy pogoda, sa gorsze zbiory i ludzie dostaja malpiego
      rozumu.

W marcu pojawia sie wiosna i rozbuchane biusciki mlodych dziewczat.
      W marcu 1968 wszystko zbieglo sie zusamen do kupy.

W ramach siermieznego szarego gomulkowskiego socjalizmu swiat nagle
      wydal sie kolorowy.

No i wlasnie o to chodzilo.
    • polska_belgijka Dziady Moskale! :) 04.03.08, 19:14
      abstrakt2003 napisał:

> Marzec '68 to przede wszystki protesty studenckie.
      > Teraz okazuje sie że tak naprawdę to chodziło o wygnanie Żydów....
      > O studentach i Dziadach wspomina się przy okazji....
      > Smutne to jest....

No przeciez Dziady zostaly napisane przez tego Zyda, polskiego
      wieszcza a Dejmek, to chyba tez tentego, a Gomulka mial zone Zydowke
      i cos mu sie musi w alkowie popsowalo, to i plul, i tak razem
      zusammen do kupy.... synteza, bracie, synteza.....
      • off_nick Re: Dziady Moskale! :) 04.03.08, 19:21
        Nu,a odtwórca Konrada-Gustawa tyż żyd parchaty:

www.teatry.art.pl/portrety/dejmek/dziady_dej2b.jpg
        • cs137 Re: Ogniomistrzuniu, 04.03.08, 19:39
          Duża dyskusja na dany temat odchodzi teraz w Salonie24.

Czy potrafisz sobie przypomniec, co takiego Gomułka powiedział na Kongresie
          CRZZ, który odbył się w czerwcu 1967, czy zaraz na początku lipca? W dyskusji na
          temat Marca 68 nie nalezy pomijać tego wydarzenia. Marzec wcale nie wybuchł w
          marcu "sam z siebie".
          • abstrakt2003 salon mnie nie interesuje 04.03.08, 19:42
            cez nie spoufalaj się, wódki z toba nie piłem.
            • cs137 Re: salon mnie nie interesuje - historią też nie, 04.03.08, 19:51
              jak widzę.

Nie piłem, Otwock i jego mieszkańców zawsze miałem w lekkiej pogardzie, musze
              sie przyznać. Drugi Grójec.

Wpadłem na chwilę, bo juz na Forum praktycznie nie bywam, i odezwałem sie do
              Pana grzecznie - nie bardzo więc rozumiem tę erupcję otwockiego chamstwa, która
              nastąpiła w odpowiedzi.
              • abstrakt2003 historia owszem - salon NIE! 04.03.08, 19:59
                Pogarda dla Otwocka i mieszkańców powiadasz?
                Cóż, pogarda podobno powraca z nawiązką.
                PS
                Wpadłeś w sam środek mordobicia, nie dziw się więc żeś oberwał bez
                dania racji.
        • absztyfikant Re: Dziady Moskale! :) 04.03.08, 19:39
          Holoubek nie dosc ze zyd parchaty, to jeszcze ubek. Na Holocauscie sie dorobil
          pewnie i stad holo. Ubek wiadomo.

[tak pisza antysemici, ja tylko przerysowalem ich belkot]
          • abstrakt2003 z pochodzenia czech n/t 04.03.08, 19:41

• i-love-2-bike przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 20:54
      co to ma zaniki pamieci bo sam zle bil i dostal przypadkiem w leb od kolegi.
      lubie takich co to babci wasy dorabiaja,ale sami nie wiadomo gdzie je pogubili
      podczas procesu depilacji nozek.

Mimo to, o godzinie 12:00 na dziedzińcu UW demonstracja się odbyła. Rozdawano
      ulotki, w których powoływano się na art. 71 Konstytucji PRL i wzywano do obrony
      podstawowych swobód obywatelskich. Protestujący uchwalili rezolucję, w której
      domagali się przywrócenia praw studenckich Michnikowi i Szlajferowi oraz
      zwolnienia od odpowiedzialności karnej innych studentów, wobec których
      zastosowano postępowanie dyscyplinarne. Wiec odbywał się w bardzo spokojnej
      atmosferze. Nie przeszkodziło to jednak w brutalnej akcji pacyfikującej
      oddziałom ZOMO i "aktywowi robotniczemu", który nadjechał pod budynek
      Uniwersytetu autokarami z warszawskich zakładów pracy. Studentów rozchodzących
      się do domów milicja zaatakowała pałkami. W wyrazie solidarności z
      pokrzywdzonymi następnego dnia odbyła się demonstracja na warszawskiej
      Politechnice, a w kilku miejscach stolicy doszło do starć z milicją i
      aresztowań. Rewolucyjna atmosfera rozszerzyła się na pozostałe warszawskie
      uczelnie, a następnie, poprzez siatkę emisariuszy "rozlała" się po całym kraju –
      wiece studenckie odbyły się m.in. we Wrocławiu, Łodzi, Krakowie, Poznaniu,
      Toruniu i Gdańsku.

pl.wikipedia.org/wiki/Marzec_1968
      • rycho7 Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 21:35
        i-love-2-bike napisała:

> co to ma zaniki pamieci bo sam zle bil i dostal przypadkiem w leb
        od kolegi.

Raz dostalem po d.pie, raz dostal moj aparat fotograficzny. A Ty z
        czym sie na leb zamieniles?

> Mimo to, o godzinie 12:00

Mimo co? Bo ani moja d.pa ani moj aparat tego nie zauwazyly.
        • i-love-2-bike Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 21:38
          rycho7 napisał:

>
          >
          > Raz dostalem po d.pie, raz dostal moj aparat fotograficzny. A Ty z
          > czym sie na leb zamieniles?
          >
          > >koles ja jestem rodzaju zenskiego,co widac po pierwszym wpisie,a po drugie o
          ile wiem to Marzec 68 nie byl ani o tobie ani o twoim aparacie. jak mowie widac
          ZOMO nie bilo swoich bo inni juz tacy szczesliwi nie byli. pieprzysz jak pijany
          zajac.
          • rycho7 Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 21:47
            i-love-2-bike napisała:

> ZOMO nie bilo swoich

ZOMO w 1968 nie bilo nikogo. Bili Goledziniacy. ZOMO jeszcze nie
            powstalo. Bylem swoj bo jeszcze nie "powstany". Ale oazowy odlot.
            • i-love-2-bike Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 21:54
              rycho7 napisał:

>
              >
              > ZOMO w 1968 nie bilo nikogo. Bili Goledziniacy. ZOMO jeszcze nie
              > powstalo. Bylem swoj bo jeszcze nie "powstany". Ale oazowy odlot.

bily jednostki szturmowe owczesnej milicji,nazwa jest akurat tu niewazna rysiu.
              faktycznie ZOMO mielismy pozniej i tym razem ja dostalam,ale nie po aparacie
              fotograficznym niestety. swoj jestes nadal bo bronisz sq..milicyjnych,tego nikt
              normalny nie robi wiedzac co ONI robili od poczatku swego ludowego powstania.
              • rycho7 Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 22:20
                i-love-2-bike napisała:

> swoj jestes nadal bo bronisz sq..milicyjnych

Nie chcesz dostac to nie wchodz w droge. Jak swiadomie wchodzsz w
                droge to nie rob z siebie meczennicy. Ja nie mam pretensji jak
                dostalem. Wiem za co, nalezalo sie. Mozesz ewentualnie sie spytac o
                zdanie mojego aparatu fotograficznego.

Bronie byc moze durnych ludzi za wykonywanie durnych zadan. Ale chce
                aby byl ktos kto mi zmienil pampersy na starosc. Tacy sa tez
                potrzebni.
                • maglara Re: rozmywanie tematu - jak zwykle 04.03.08, 22:43
                  niewygodny temat to go rozmydlic, wysmiac, zlekcewazyc oponenta.
                  Kiedys mieli moc fizyczna,pala w reke i zamknij ryja bo ... teraz
                  musza bezsilnie trzasc sie przy klawiaturach Love ...
              • marouder.eu Skoro nie po aparacie, to po czym-escie dostala.. 05.03.08, 17:42
                ..pala od ZOMOwca Vickciu?

PS. Patrz sygnaturka!
      • a000000 Re: przypomnienie dla zomowca rysia 04.03.08, 21:57
        wikipedia napisała:

> wiece studenckie odbyły się m.in. we Wrocławiu, Łodzi, Krakowie, Poznaniu,
        > Toruniu i Gdańsku.

WIECE??? W Gdańsku? Regularna bijatyka była... przez kilka dni. Pijani mundurowi
        nawet starszych ludzi prali pałami... i to nie na terenie Polibudy - tam nie
        weszli. Za to we Wrzeszczu szaleli.
        A zaczęło się od obrzucenia przez pijanych milicjantów akademika żeńskiego
        gazami łzawiącymi... Może nawet i nie byli pijani, ale naćpani... mieli sine
        twarze. Chłopcy weszli na dach i odrzucali im te ładunki....
        Potem już była eskalacja, a jakże.... wiece solidarnościowe z kolegami z
        Warszawy, z Mickiewiczem... zamknięta dla obcych Polibuda...

Kolega stał na krawężniku i obserwował. Udziału żadnego nie brał... zresztą
        stroną agresywną byli mundurowi... Trzech podeszło i do Wacka mówią: rozejść
        się. A on na to: jeden jestem, jak się mam rozejść? Oczywiście - dostał łomot.

Z telewizji się dowiedziałam, że sterowali mną ...syjoniści.

To była moja pierwsza lekcja socjalizmu. Więcej nie dałam już się nigdy nabrać
        na pięknie brzmiące hasełka.

• 54dek Re: Marzec 68 co się wtedy stało? 04.03.08, 22:41
      Okrutny, antysemicki, choć miał żonę Ż(ż)ydówkę, Władysław Gomułka,
      I sekretarz KC PZPR w PRL, człowiek o nacjonalistycznym, narodowym
      odchyleniu (straszne przestępstwo to odchylenie, dzisiaj również) –
      bo to był Polak, choć niestety komunista, wyrzucił z Polski mniej
      niż 12 tys. żydowskich bojowników wdrażających szczytne idee
      socjalizmu – wtedy jedynie słusznego ustroju, jak dziś liberalnego
      kapitalizmu. Od 1956 r. do 1968 r. władze PRL pozwoliły wyjechać 200
      tys. tych bojowników, choć prośby o pozwolenie opuszczenia Polski
      złożyło 800 tys. żydowskich ideowców, chcieli pewnie szerzyć te
      światłe idee poza Polską. Oczywiście niedopuszczalna jest
      jakakolwiek aluzja, że wyrzucono z Polski tylko 12 tys. żydowskich
      bojowników, którzy wdrażając zawsze słuszne idee przy okazji
      wymordowali w latach 1944-1956 600 tys. Polaków. No, ale tylko tych,
      co nie chcieli zrozumieć ideałów żydowskiego komunizmu. Niejako
      również przy okazji żydowskie władze, żeby ulżyć polskiemu narodowi
      przejęły jego majątek prywatny po 1945 r. w ramach tzw.
      nacjonalizacji.
      O tym, że marzec 1968 był próbą obalenia władzy polskich komunistów
      przez bandę żydowskich trockistów - stalinistów wykorzystujących do
      zainicjowania rozruchów żydowską trockistowską młodzieżówkę
      (Michników, Kuroniów, Modzelewskich, Geremków itp.) piszący na tym
      forum powinni również wiedzieć.
      Dariusz Kosiur
    • aaki skończył sie gross ,zaczyna marzec 04.03.08, 22:44
      co potem?
      • polska_belgijka Re: skończył sie gross ,zaczyna marzec 04.03.08, 22:46
        aaki napisała:

> co potem?

Jak to, co? Przewrot majowy! wink
        • picard2 Zydowska Gazeta Le Monde 05.03.08, 00:39
          Tak kłamie o Polsce

Marzec 1968.Po kampanii antysemitskiej przemedytowanej przez władze.
          15000 żydów to znaczy prawie wszyscy Żydzi pozostali w Polsce po
          Shoah zostali zmuszeni do emigracji po pozbawieniu pracy i ograbieniu
          z wszelkiego mienia.
          Zydom odebrano bez zdanych podstaw prawych obywatelstwo polskie.

To wyczerpuje sprawę reszta to bujdy i chore fantazje.
          • vicky17 Re: Zydowska Gazeta Le Monde 05.03.08, 01:24
            picard2 napisał:

> Tak kłamie o Polsce
            >
            > Marzec 1968.Po kampanii antysemitskiej przemedytowanej przez władze.
            > 15000 żydów to znaczy prawie wszyscy Żydzi pozostali w Polsce po
            > Shoah zostali zmuszeni do emigracji po pozbawieniu pracy i ograbieniu
            > z wszelkiego mienia.
            > Zydom odebrano bez zdanych podstaw prawych obywatelstwo polskie.
            >
            > To wyczerpuje sprawę reszta to bujdy i chore fantazje.

tia to pozstawione mienie..chlip chlip . zeby ktos musial siegac ponizej pasa do
            klamstw aby ukryc wlasne tchorzostwo. a ja sie pytam gdzie byl wielki IZRAEL jak
            zydow z polski wypedzano,czy wstawil sie za bracmi,czy pomogl im,czy slal
            petycje do ONZ. Izrael mial swoich gdzies a i ci mieli gdzies to nowe swoje
            panstwo,bo wiekszosc zydow osiedlila sie w europie a nie w azji. wart pac palaca
            a palac paca.
            • dana33 Re: Zydowska Gazeta Le Monde 05.03.08, 10:20
              gupia rochellina..... ale ci moge powiedziec, gdzie byl wtedy
              israel.... razem z zydowskimi organizacjami amerykanskimi stworzyli
              obozy przejsciowe w austrii i wloszech, gdzie ci polscy zydzi bez
              obywatelstwa zadnego, jedynie z tzw. dokumentem podrozy, dostali
              dach nad glowa i wyzywienie i gdzie mogli spokojnie przeczekac na
              dostanie normalnych dokumentow i biletu do miejsca, do ktorego
              chcieli pojechac. dokument podrozy wydany tym zydom przez owczesne
              polskie wladze, pozwalal jedynie na przejazd polska-israel. a nie
              wszyscy chcieli do israela. byli tacy, ktorzy mieli rodziny w usa,
              kanadzie, australii... byli tacy, ktorzy chcieli do innych krajow.
              w tych obozach przejsciowych zalatwiano im wizy wjazdowe, dostawali
              bilet i jechali dalej, dokad chcieli.
              polak, ktory za granica, nawet dzisiaj, wpadnie w klopoty, jak
              naprzyklad zgubienie lub ukradzenie mu paszportu lub pieniedzy, nie
              dostanie w polskiej ambasadzie nawet tymczasowej pozyczki. i to wiem
              od polaka, ktory wlasnie cos takiego przezyl. jak widzisz, gupia
              rochellino, israel dba o swoich obywateli lepiej, niz polska o
              swoich. a teraz odmarsz na zieleniak.... kartofle i kapusta, to
              wlasnie to, na czym ty sie znasz. i tylko to, wulgarna, chamska i
              pozbawiona wszelkiego uczucia prawdy, idiotka.
              • polska_belgijka Re: Zydowska Gazeta Le Monde 05.03.08, 14:40
                dana33 napisała:

> polak, ktory za granica, nawet dzisiaj, wpadnie w klopoty, jak
                > naprzyklad zgubienie lub ukradzenie mu paszportu lub pieniedzy,
                nie
                > dostanie w polskiej ambasadzie nawet tymczasowej pozyczki. i to
                wiem
                > od polaka, ktory wlasnie cos takiego przezyl

Jesli sie nie spodoba panu lub pani urzedniczynie, to nawet zadnej
                bumagi nie dostanie. Ja czekalam 2 lata. Autentyczne!
                • xenocide Francja - Polska 1968 05.03.08, 15:21
                  Okazuje sie ze 1968 rok byl tak samo niespokojny jak i w Polsce. czy to przypadek ?
                  Wedlug mnie nie. To wydarzenia 1967 roku a konkretnie agresja Izraela na Egipt
                  byly poczatkiem tych wydarzen. Polska i Francja poza ZSRR i krajami arabskimi
                  jako jedyne potepily Izrael. Byl to poczatek konca Gomulki i de Gaulle'a.
                  Spolecznosci pochodzenia zydowskiego poczuly sie obrazone i uznaly to za
                  przejaw antysemityzmu.
                  • i-love-2-bike Re: Francja - Polska 1968 05.03.08, 16:18
                    xenocide napisał:

> Okazuje sie ze 1968 rok byl tak samo niespokojny jak i w Polsce. czy to przypad
                    > ek ?
                    > Wedlug mnie nie. To wydarzenia 1967 roku a konkretnie agresja Izraela na Egipt
                    > byly poczatkiem tych wydarzen. Polska i Francja poza ZSRR i krajami arabskimi
                    > jako jedyne potepily Izrael. Byl to poczatek konca Gomulki i de Gaulle'a.
                    > Spolecznosci pochodzenia zydowskiego poczuly sie obrazone i uznaly to za
                    > przejaw antysemityzmu.

faktycznie ciekawa zbieznosc a obrazalscy to oni sa faktycznie niczym brzydka
                    panienka naszego fiki miki.
                  • dana33 Re: Francja - Polska 1968 05.03.08, 21:58
                    nu, i mamy nastepnego, co to lubi historie zmieniac.... agresja
                    israela na egipt..... nawet nie wiem, czy mozna sie z tego smiac...
                    chyba tylko rece zalamywac nad glupota niektorych, ktorzy nawet sie
                    nie wstydza robic z siebie idiotow, byle "dokopac" zydom....
                    israel na egipt...... nu, nu.....
                    zalosnie masz, xenocide...
                    • xenocide dana33 05.03.08, 22:20
                      dana33 napisała:

> nu, i mamy nastepnego, co to lubi historie zmieniac.... agresja
                      > israela na egipt..... nawet nie wiem, czy mozna sie z tego smiac...
                      > chyba tylko rece zalamywac nad glupota niektorych, ktorzy nawet sie
                      > nie wstydza robic z siebie idiotow, byle "dokopac" zydom....
                      > israel na egipt...... nu, nu.....
                      > zalosnie masz, xenocide...

dana 33 to 33 poklady nienawisci do wszystkiego co polskie i nie pada na kolana
                      na dzwiek slowa Israel.
      • sze.ryf1 Re: skończył sie gross ,zaczyna marzec 05.03.08, 07:25
        Potem holokaust Polaków zgodnie z planem żydowskich zbrodniarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka