Dodaj do ulubionych

_______________________troszeczkę mam Was już dość

09.04.08, 17:39
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77982386&v=2&s=0
zgadnijcie dlaczego? smile
Obserwuj wątek
    • of.woman.born kup sobie kostę rubika 09.04.08, 17:41
      hasz0 napisał:

wszyscy na tym skorzystają. Kostka rubika mowi, że się poświęci i da ci się
      podotykać.
    • i-love-2-bike Re: _______________________troszeczkę mam Was ju 09.04.08, 17:42
      haszu prosze nie generalizuj,bo ludzie dziela sie na haszystow i antyhaszytow i
      choc czasem zycie plata nam figle i drzewa dominuja nad nami,ale jednak i to
      bardzo czesto widac jeszcze niebieskie niebo.
      u mnie dzisiaj slonce i pogoda a wiec nieustajaco cie pozdrawiam i to w dodatku
      zupelnie wiosenniesmile

i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/upsidedown.jpg
    • ariadna-enta Re: _______________________troszeczkę mam Was ju 09.04.08, 18:07
      co za kokieteria hasz
      masz "nas" dość,codziennie odchodzisz,żegnasz się
      i dalej tu jesteś
      krygujesz się jak panienka co chce,a boi się.
      • hasz0 ____________mam lekką gorączkę tacyście "lekarze"? 09.04.08, 18:13
        Własnie przed chwilą zobaczyłem przyjazną mi twarz
        tego, który walczył po Marcu 68 jak lew z komuszystym "profesorem"
        jako doc wtedy i wcale nie marcowy smile))

po 58 min obronie mojej osoby kontrpytaniami
        przeciskał sie przez tłum kolegów przez calutki korytarz...

którzy mnie zawzięcie klepali po plecach

by mi uścisnąć dłoń.

Taki rzeczy się liczą więcej niż nowych 5 domów!
        Dom mozna zawsze zbudować charakterów się nie da!

drze honoris causa moje gartulacje!
        • andrzejg Re: ____________mam lekką gorączkę tacyście "leka 09.04.08, 18:23
          ale ci te domy siadły na mózgownicy

wiedz koles ,że to był wpis na Twoje przechwałki materialne
          aby cie przytkać , bo były bez sensu i pokazac ,że nie ty jeden taki
          wiracha...z charakterem..hahaha...charakterkiem prędzej

A.
          • hasz0 ________Andrzej to była prowokacja...taka malutka 09.04.08, 23:37
            tak nawet nie wiem dlaczego ot chwila słabości może gorączka...
            mam pare kresek

a moze dałem sie podpuścić jak to zwykle chłop babie...
            Ariadna mi napisała:

"krygujesz się jak panienka co chce,a boi się"

No to wiesz, nie chcę ale muszę...

...lubisz się wysmiewać ale wyjasnij na jakiej podstawie...?
            Przechwałki materialne?
            To jakas nowa obwodnica logiczna? Ma u Ciebie jakieś niematerialne
            podłoże? Czyżby duchowe?

• i-love-2-bike Re: ________Andrzej to była prowokacja...taka mal 09.04.08, 23:46
              hasz0 napisał:

>
              > a moze dałem sie podpuścić jak to zwykle chłop babie...
              >

no bardzo przepraszam haszu,ale z wisona to czasem trzeba,nawet ariadnie
              ulec..jako chlop ma sie rozumiecsmile
            • ariadna-enta Re: ________Andrzej to była prowokacja...taka mal 09.04.08, 23:49
              hasz nie mów,że dałeś mi się podpuścić
              nie wierzę.))
              • hasz0 Re: ________prawdę napiszę jak na spowiedzi 09.04.08, 23:58
                Zobaczyłem na TV4
                Bema dostał honoris casa

i walnął przemówienie
                wiesz wzruszyłem się bo ten Marzec 68 był juz tak dawno

a AG szybko mnie wyrwał z letargu i wiem gdzie wzruszenia se dzis
                trza schować...
                • hasz0 ________prawdę napiszę jak na spowiedzi 10.04.08, 00:01
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78075338
                  wiesz byli wtedy jeszcze docenci niemarcowi

oglądnąłem Widsteina o 22:00

ginący gatunek...

a ochrony ni ma!!!! Nawet Zieloni sa w tym całkiem zieloni!

Rozumiesz te grę słowną nieMiodkową?
                • ariadna-enta Re: ________prawdę napiszę jak na spowiedzi 10.04.08, 00:18
                  hasz dla Ciebie wspomnień czar
                  pl.youtube.com/watch?v=XeXfbr6ieQA
                  pl.youtube.com/watch?v=_RraheRv5xQ&feature=related
                  pl.youtube.com/watch?v=83HDiIddJNQ
                • i-love-2-bike Re: ________prawdę napiszę jak na spowiedzi 10.04.08, 00:21
                  hasz0 napisał:

> i wiem gdzie wzruszenia se dzis
                  > trza schować...

ja nie wiem a dzien dobry na wzruszenia haszu..powiedz no jak chlopsmile
                  • szach0 __________________nauczę Cię Ariadno metody 10.04.08, 10:01
                    jak czytać HISTORIĘ pisaną szczwanym sposobem; =

- "Szecheruj Machnik Kuroniem z Gwiazdą Czerwoną
                    tak by diabłu rogów nikt nie zauwazył" -

O a tu próbka:

- "pierwszą bitwę z systemem komunistycznym Jacek Kuroń stoczył
                    jeszcze jako członek PZPR...rewolucja została zdradzona, a nowa
                    klasa wyzyskiwaczy - biurokracja partyjna - zawłaszczyła środki
                    produkcji, więc należy ją obalić."

#############################################################
                    Teraz jak to widzi uczestnik nie mający pojęcia o partyjnych

intrygach w KC PZPR

i na salonach Alei Róż i Alei Przyjaciół,

gdzie mieszkali "wypędzeni" siłowo" na Dworcu Gdańskim przez hordy
                    bandyckich, polskich antysemitów

ze zwierzęcą, rasową nienawiścią w kaprawych słowiańskich
                    oczach...to nic nie szkodzi , ze ich tam nikt

nie mógł widzieć... jakby upychali wypędzonych do bydlęcych wagonów
                    by zesłać ich na tułączkę gorszą od mrozów Sybiru - tę zgniłą

reakcję postępu, kapitalizm ten pies łańcuchowy Ententy, ten ohydny
                    Anders - sługus imperializmu na białym koniu, ten idol zaplutych

karłów reakcji, których słusznie wtedy potępiali i zwalczali ci
                    bohaterowie 1989 - ubrani jeszcze wtedy w zetempowskie a potem

zetemesowskie koszule. Oni skandowali, odbierali zboże, agitowali za
                    spółdzielniami wspierali, składali kwiaty, wiedzieli których
                    zasłużonych mędrców nazywać idiotami, których profesorów zaszczuwać.

Oni najlepiej znają słownictwo festiwalu nienawiści z tamtych lat.

Wiedzą jak wykorzystać hasła kapitalizmu, rasizmu, walki o pokój,
                    walki klas, walki o wolność, walki o równość, parady, jak

wykorzystać strajki, gdzie skierować bunty, hasła antysemityzmu by
                    zamknąć usta jednym i zawłaszczyć ich historię a wypadki przedstawić
                    TAK -

by zyskać włądzę i zagarnąć zyski !

I raz zagarniętej władzy NIGDY NIE ODDAĆ -
                    jak to czynia idioci przestrzegający społecznych umów
                    demokratycznych zasad, nienaruszających społecznych i
                    socjologicznych tabu i swietości w danej cywilizacji!

Np. PiS w 2007 r.....
                    Oni mają to od dziecka w małym paluszku!

I cóż można im wtedy zrobić, gdy ma się prasę, telewizję, tabloidy,
                    poratale i wortale ...cóz wtedy maga znaczyć takie posty #-a?

Takie jak w następnym poście listy uczestników, asystentów,
                    profesorów,
                    ba...robotników, którzy tworzyli komitety, organizowali
                    zbiórki pieniędzy, przywozili całe ciężarówki chleba z Mamuta, całe
                    Nyski prasy i papierosów z "Ruchu", cóż staruszki, które przynosiły
                    na strajk okupacyjny 8 kotletów schabowych w zawiniętym w kocyk
                    garnku...

Prczytaj nastepny post i sprawdź komu uwierzysz?

Swoim? Patience i Marudzie czy mnie i uczestnikom, nieświadomym
                    planów tych z Alei Róz i Przyjaciół (wiesz o jakich przyjaciół
                    chodzi?)

• szach0 ____________Nie uwierzysz temu? Bo pisze szczerze 10.04.08, 10:11
                      z własnego doświadczenia, z samego dna swego serca, z doświadczenia
                      mądrości swego cąłego życia, pamiętając jaki był naiwny mając lat 19,
                      25, 35, potem 45 i nawet 55...czy 60..

Jak trudno w kalejdoskopie politycznym, odbijającym nieskończona
                      rozmaitość układów - po kolejnym obrocie w to samo miejsce władzy -
                      ujrzeć prawidłowość,
                      złożoną z tych samych przecież kilku kolorowych osóbek,
                      zmieniających położenie i kolory po przewrotce w nastpnym
                      NOwym Układzie

a to przeciez Tusk i Pawlak znowu...

Porównaj z Michnikiem zwirzenia tego uczestnika:

Zawłaszczanie ,wszelakich wartości oraz pamięci to domena
                      komunistów i ich wynaturzonych epigonów.Tak samo dzieje sie z
                      pamięcią o wydarzeniach z marca 68. Towarzystwo, salon i wszelakie
                      przybudówki usiłują uczynić z tych dni heroiczne dni Adama Michnika
                      spółki.To oni rzekomo są nie tylko zaczynem , drożdżami ale i
                      jedynymi godnymi honorowania udziałowcami tamtych dni.

Reszta nieważna.

Nie liczą się te rzesz studentów protestujących, bitych i pałowanych
                      czy potem relegowanych z uczelni z wilczymi biletami. Nie są warci
                      pamięci ci młodzi chłopcy z uniwerków czy polibud zakuci w kamasze w
                      ramach dzikiego poboru w ramach branki skierowani do najcięższych
                      jednostek wojskowych tzw lwp!Powiesz marzec , masz myśleć Michnik,
                      Szlajfer! Taką logikę od lat narzucają krzykliwe środowiska
                      warszawki wzmocnione po roku 89
                      tubalnym głosem GW i jej przybudówek.Nie odmawiam zasług i nie
                      kwestionuję potrzeby pamięci o roli i zasługach Adama Miichnika ale
                      rzecz jest w proporcjach.

Mówiąc o marcu należy nie zapominać o tym ,że Michnik, Szlajfer i
                      inni z tego kręgu muszą być kojarzeni także z rozgrywkami koterii
                      partyjnych w ramach pzpr i od tego
                      Adam Michnik nie ucieknie.

Socjalizm z ludzką twarzą to nic innego jak pudrowanie obleśnej gęby
                      owoczesnego systemu w Polsce a nie walka o jej wolność! Powiem
                      więcej, dosadniej w mojej ocenie A. Michnik nie walczył o wspólną
                      Polskę.

Uosabia pokolenie dzieci KPP’owców, PPR’owców i pzpr które weszło
                      chyba świadomie ? w gry , rozgrywki jednej z koterii pzpr’wskiej a
                      rozruchy studenckie po skandalu Z “Dziadami” stały sie doskonałym
                      pretekstem aby to wykorzystać jako swoiste wzmocnienie tychże
                      rozgrywek na szczycie.

Michnik i jego najbliżsi koledzy w porównaniu z naiwnymi
                      manifestującymi studentami byli graczami a nie mimowolnymi
                      uczestnikami.Stąd też wl\ładze prl’u nie bez powodu potraktowały go
                      surowo, wszak to on chciał rozsadzac partię Gomułki od środka a
                      wszelkie ruchu frakcyjne komuniści karali z najwyższą surowościa.
                      Michnika więc posadzili swoji, koledzy i współtowarzysze jego
                      komunistycznych rodziców.

Reakcją Gomułki, Jaruzelskiego i Moczara był partyjny, urzędowy
                      typowy dla bolszewików antysemityzm. Dzisiaj usiłuje sie wmówić ,że
                      padło to na podatny grunt w Polsce.Był to wyłącznie antysemityzm
                      pragmatycznych pzpr’wskich gensków wykorzystany do frakcyjnej
                      rozgrywki w ramach partii do dokonbania czystek na szczytach władzy
                      a przy okazji do osobistych porachunków różnych gangsterów
                      partyjnych.

Tak więc gnidy partyjne z premedytacją wykorzystały Idy marcowe do
                      rozprawienia się ze swoimi współtowarzyszami.

Wszystko odbywało się w rodzinie, mateczce PZPR.
                      p.s
                      Ciekawa jest rola obecnej poseł PO Iwony Sledzińskiej -
                      Katarasińskiej partyjnej dziennikarki i agitatorki, która na łamach
                      łódzkich gadzinówek wspomagała Moczara w rozprawianiu się z
                      żydowskimi współtowarzyszami partyjnym

• szach0 ___________Może temu z Bostonu uwierzysz ? 10.04.08, 10:13
                        lech, Boston USA Pisze:

09/03/2008 o 22:07
                        I tak wlasnie wszyscy odczuwamy “marzec 68′” choc niektorzy
                        twierdza, ze order Polonia Restituta nalezal sie Michnikowi jak “psu
                        buda”! a jego brak na uroczystosci wreczania tychze niektorzy
                        porownuja do “braku Kosciuszki w powstaniu kosciuszkowskim”.
                        Najwyrazniej powinnismy byc Michnikowi dozgonnie wdzieczni za sam
                        fakt iz raczyl zaszczycic Matke Ziemie swoja na niej obecnoscia!
                        Proponuje przy okazji tym wszystkim krzykaczom przeczytac sobie za
                        co dokladnie przyznawany jest order Odrodzenia Polski!

• szach0 ___________temu pewnie nie.... 10.04.08, 10:14
                          Megaduks Pisze:

09/03/2008 o 21:55
                          Moczarowska teza o manipulacji jest w pełni uzasadniona. To co teraz
                          wyprawia środowisko Wybgazety nawet Mieczysławowi Moczarowi się nie
                          śniło. Totalna manipulacja historią… nie wspominając już, że na
                          łamach Wyborczej patriotyzm został porównany do rasizmu. To diabły
                          nie ludzie. Zgroza.

• szach0 ______________A tu ktoś mysli prawie tak jak ja... 10.04.08, 10:15
                            Polak zza Odry Pisze:

09/03/2008 o 21:50
                            Nalezy kategorycznie rozdzielic to co w Marcu 1968 roku bylo polskie
                            od tego co nalezalo do Nich.

Polski byl protest przeciwko zdjeciu “Dziadow” i zniewoleniu
                            spoleczenstwa, do Nich (komunistow) nalezala walka wewnatrzpartyjna,
                            na plecach studentow, i antysemityzm.

Byl protest i trzeba go bylo zlikwidowac, a przy okazji pozbyc sie
                            przeciwnikow wewnatrz partii, chociazby za cene wyrzucenia z Polski
                            paru tysiecy niewinnych ludzi i kilkuset kumpli od koryta.

To byla Ich walka z nami Polakami, a nie Polakow z Zydami. I o czym
                            tu dyskutowac?

• szach0 _______zobacz sama ilu nie mieszkało w Alei Róż 10.04.08, 10:17
                              fritz Pisze:

09/03/2008 o 21:44
                              Komandosi to byla grupka ludzi z rodzin arystokracji
                              zydokomunistycznej. Mogli zrobic wszystko. Nic im nie grozilo.
                              Jezeli szli siedziec, wiezienie byla zamnieniane w akademik, w
                              ktorym nie mogli tak czesto chlac.

Pobyt w takim wlasnie akademiku umozliwil Michnikowi napisanie pracy
                              doktorskiej i uratowania przed ciezkim alkoholizmem.

Akcja Moczara byla przygotowywana od dluzszego czasu, czekana na
                              pretekst. “Spontaniczny” przyjazd klasy robotnieczej na dziedziniec
                              musial byc logistycznie znacznie wczesniej przygotowany, to jest
                              oczywista oczywistosc.

Tak samo cala akcja partyjnych zebran z nagonka na syjonistow,
                              ktorzy wyglaszali samokrytyke byla starannie przygotowanym i
                              wyrezyserowanym teatrem… wszystko odbywalo sie jak w szwajcarskim
                              zegarku. Sugestia, ze mialo to byc reakcja na spotkanie 40-50 osob
                              na dziedzincu UW jest wrecz oblednym idiotyzmem. A dokladnie ten
                              wlasnie idiotyzm jest wciskany “ciemnemu ludowi”.

W tym sensie “komandosi” odegrali role pozytecznych idiotow, z
                              Michnikiem na czele.

Pan RM (Rybinski M) napisal swietny tekst.

Co mnie intryguje, to to, ze LK bierze udzial w tym teatrze bez
                              korygujacego ani uzupelniajacego slowa. Mam wrazenie, ze jest
                              podyktowana troska o polska racje stanu… boja sie jednak, ze skutek
                              bedzie odwrotny…

• szach0 ________ ______I dlatego Lech Kaczyński i Urbański 10.04.08, 10:26
                                jeden który, pomaga uzasadnić tezę o
                                "wypędzeniu" przez polskich antysemitów w 68

do przywrócenia obywatelstwa bez weryfikacji z automatu

a drugi, który programy telewizyjne publicystyczne i historyczne z
                                istotne z polskiego punktu widzenia wyświetla po północy

są winni najsurowszej krytyki.

Tylko czy są lepsi od nich w obecnej puli kadr politycznych

wysekowanych równie zawzzięcie po 1989 r jak wczesniej w okresach lat
                                39 -45 po 45 po 48 po 56 po 68 po 70 po 76

w 1980-81 po 82 i niestestety kilka mln młodych i wykształconych po
                                1989...

Feniks by się zapłakał na rękawie prof. Schaffa na Rzymskim
                                Traktacie
                                • szach0 ________ Czy np. taka Patience nie mogłaby 10.04.08, 12:21
                                  wyjść za mąż za jakiego wnuka Polaka z Kazachstanu
                                  by równowaga nie była zwichnięta?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77982386&a=78130656
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka