Dodaj do ulubionych

To nie górnicy, to hołota

11.09.03, 16:15
Manifestacja w Warszawie przerodziła sie w zwyczajna burde z policja.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL To twoja Przewodnia Siła Narodu, klasa robotnicza IP: *.echostar.pl 11.09.03, 16:19
      A gdzie są na czele ci socjaliści ????
      Co bronią robotników przed pazernym kapitalistą.
      No gdzie ????

Powiem ci.
      Na dobrze płatnych stołkach siedą.
      • balzer Re: To twoja Przewodnia Siła Narodu, klasa robotn 11.09.03, 16:21
        I co gorsze ci socjalisci planuja w te nierentowne kopalnie władowac pieniadze
        z naszych podatkow, choc wiadomo i tak że to nic już nie pomoże.
    • Gość: Pawel Re: To nie górnicy, to hołota IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 16:22
      balzer napisał:

> Manifestacja w Warszawie przerodziła sie w zwyczajna burde z policja.

Mowisz o tych ludziach jezykiem jakiego 25 lat temu uzywali czlonkowie KC.
      • balzer Re: To nie górnicy, to hołota 11.09.03, 16:25
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> balzer napisał:
        >
        > > Manifestacja w Warszawie przerodziła sie w zwyczajna burde z policja.
        >

> Mowisz o tych ludziach jezykiem jakiego 25 lat temu uzywali czlonkowie KC.

Mowie co widziałem, a widziałem górnikow tłukacych sie z policja na pały i
        łancuchy.
        • Gość: XXL Tym z 1956 w Poznaniu pomniki stawiają... IP: *.echostar.pl 11.09.03, 16:28
          Ci się widać spóźnili......
          • balzer Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 16:30
            ...a o pieniadze. Teraz sa inne czasy, komuna sie skonczyła. Kto do tego nie
            dorósł - ginie.
            • Gość: XXL Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... IP: *.echostar.pl 11.09.03, 16:40
              > ...a o pieniadze.

Hehhe, wtedy też o pieniądze szło, o nowe normy...
              Poczytaj sobie.
              Ideologia przychodzi zwykle znacznie później
              (patrz stoczniowcy).

> Teraz sa inne czasy, komuna sie skonczyła.

Jak to się skończyła ?? A Myller to bankier może ????
              • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 16:44
                Gość portalu: XXL napisał(a):

> Hehhe, wtedy też o pieniądze szło, o nowe normy...
                > Poczytaj sobie.
                > Ideologia przychodzi zwykle znacznie później
                > (patrz stoczniowcy).

O pieniadze idzie zawsze, ale wtedy też o ideologie - w koncu koniec stalinizmu
                w Polsce, a i Gomuła na tym wyjechał w gore.

> > Teraz sa inne czasy, komuna sie skonczyła.
                >
                > Jak to się skończyła ?? A Myller to bankier może ????

Miller to cwaniaczek, ale już nie komuna. On sie dostosował do obecnie
                panujacych czasow, jednym słowem przefarbował sie smile
                Komuny już w Polsce nigdy nie bedzie (i całe szczescie)
                • Gość: XXL Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... IP: *.echostar.pl 11.09.03, 16:58
                  > Komuny już w Polsce nigdy nie bedzie (i całe szczescie)

A na Unie głosowałeś ????
                  No ??!!!
                  • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 16:59

>
                    > A na Unie głosowałeś ????
                    > No ??!!!

Głosowałem za UE czyli przeciw komunie. To sa 2 przeciwległe bieguny.
                    • Gość: XXL Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... IP: *.echostar.pl 11.09.03, 17:08
                      > Głosowałem za UE czyli przeciw komunie.

Była taka piosenka :
                      Oj naiwny, naiwny, naiwny
                      Ale z gruntu pozytywny,
                      był.........

PS
                      Wymieniamy wszystkie szkrzynki pocztowe.....
                  • pollak Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 17:19

> > Komuny już w Polsce nigdy nie bedzie (i całe szczescie)
                    >
                    > A na Unie głosowałeś ????
                    > No ??!!!

Głosował. I teraz będzie Ci obłudnie wmawiał coś o wolnym handlu,
                    demokracji i innych takich pierdołach, na których rzekomo opiera się UE.
                    • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 17:26
                      pollak napisał:

> Gość portalu: XXL napisał(a):
                      >
                      > > > Komuny już w Polsce nigdy nie bedzie (i całe szczescie)
                      > >
                      > > A na Unie głosowałeś ????
                      > > No ??!!!
                      >
                      > Głosował. I teraz będzie Ci obłudnie wmawiał coś o wolnym handlu,
                      > demokracji i innych takich pierdołach, na których rzekomo opiera się UE.

A tow. Pollak woli rozwiazania białoruskie ?
                      • pollak Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 17:44
                        balzer napisał:

> > Głosował. I teraz będzie Ci obłudnie wmawiał coś o wolnym handlu,
                        > > demokracji i innych takich pierdołach, na których rzekomo opiera się UE.
                        >
                        > A tow. Pollak woli rozwiazania białoruskie ?

A czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie uroi?

PS. Skąd ten wasz pierdolec na punkcie Białorusi? Nie widzisz, że
                        smieszne są argumenty typu: np. na moje stwierdzenie że nie lubię
                        żółtego sera, Ty ze złośliwym uśmieszkiem zapytasz, ale biały to ci
                        smakuje?
                        • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 17:54
                          pollak napisał:

> balzer napisał:
                          >
                          > > > Głosował. I teraz będzie Ci obłudnie wmawiał coś o wolnym handlu,
                          > > > demokracji i innych takich pierdołach, na których rzekomo opiera się
                          > UE.
                          > >
                          > > A tow. Pollak woli rozwiazania białoruskie ?
                          >
                          > A czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie uroi?

O to musisz już zapytac lewactwa.

> PS. Skąd ten wasz pierdolec na punkcie Białorusi?

Wolisz do Korei Płn. prosze bardzo.

Nie widzisz, że smieszne są argumenty typu: np. na moje stwierdzenie że nie
                          lubię
                          > żółtego sera, Ty ze złośliwym uśmieszkiem zapytasz, ale biały to ci
                          > smakuje?

Równie smieszne jak porównywanie mnie do lewaka. O ile dobrze pamietam
                          stosujesz podobne argumenty gdy ja pisze o wyczynach kleru.
                          • pollak Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 18:07
                            balzer napisał:

> > A czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie uroi?
                            >
                            > O to musisz już zapytac lewactwa.

Więc pytam. Czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie samo
                            uroi? Odpowiedz, proszę. smile

> > PS. Skąd ten wasz pierdolec na punkcie Białorusi?
                            >
                            > Wolisz do Korei Płn. prosze bardzo.

Hehehe, j.w.

> Równie smieszne jak porównywanie mnie do lewaka.

Czyżby?

> O ile dobrze pamietam stosujesz podobne argumenty gdy ja pisze o wyczynach
                            > kleru.

Tak? A gdzie? O ile pamiętam, zawsze wypowiadałem się w tonie, że jeśli
                            ksiądz pedofil to go powiesić (warunek JEŚLI). Patrząc jednak na
                            wypowiedzi urbanowych świń, wynikałoby że trzeba zamknąć każdego czarnego w
                            sutannie. Np. Ty (ze względu na to że jesteś materacem) wiesz, że ksiądz
                            przespał się z tamtą kobietą (a Rutkowskiego wezwał tylko do tego aby
                            udowodnić że kobita nie była w ciąży, bo nie wystarczyło by mu poczekać
                            paru miesięcy...).

PS. Dlaczego w tym roku nie założyłeś wątku upamiętniającego Twoją informację
                            o ataku na WTC sprzed dwóch lat? Pamiętam że byłeś pierwszy na FA. (ten PS nie
                            jest złośliwością)
                            • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 18:16
                              pollak napisał:

> balzer napisał:
                              >
                              > > > A czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie uroi?
                              > >
                              > > O to musisz już zapytac lewactwa.
                              >
                              > Więc pytam. Czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie samo
                              > uroi? Odpowiedz, proszę. smile

Dobrze wiesz, że nie należe do lewactwa. Możesz mnie nazywac antyklerykałem
                              co jest zgodne z prawda, ale z lewactwem nie mam nic wspólnego.

>
                              > > > PS. Skąd ten wasz pierdolec na punkcie Białorusi?
                              > >
                              > > Wolisz do Korei Płn. prosze bardzo.
                              >
                              > Hehehe, j.w.

No to może Kongo Ci bedzie pasowac smile

> > Równie smieszne jak porównywanie mnie do lewaka.
                              >
                              > Czyżby?

j.w.

> > O ile dobrze pamietam stosujesz podobne argumenty gdy ja pisze o wyczynach
                              >
                              > > kleru.
                              >
                              > Tak? A gdzie? O ile pamiętam, zawsze wypowiadałem się w tonie, że jeśli
                              > ksiądz pedofil to go powiesić (warunek JEŚLI). Patrząc jednak na
                              > wypowiedzi urbanowych świń, wynikałoby że trzeba zamknąć każdego czarnego w
                              > sutannie. Np. Ty (ze względu na to że jesteś materacem) wiesz, że ksiądz
                              > przespał się z tamtą kobietą (a Rutkowskiego wezwał tylko do tego aby
                              > udowodnić że kobita nie była w ciąży, bo nie wystarczyło by mu poczekać
                              > paru miesięcy...).

Skoro był taki pewien że z nia nie spał to skad mowa o paru miesiacach ?
                              Wkopałes sie smile

> PS. Dlaczego w tym roku nie założyłeś wątku upamiętniającego Twoją informację
                              > o ataku na WTC sprzed dwóch lat? Pamiętam że byłeś pierwszy na FA. (ten PS
                              nie
                              > jest złośliwością)

Zgadza sie, wtedy jako pierwszy ogłosiłem na tym forum informacje o tej
                              tragedii.
                              Czy wymagasz ode mnie że co rok mam sie tym przechwalac ? Zrobiłem to w zeszłym
                              roku.
                              Co do ataku zdania przez 2 lata nie zmieniłem.
                              • pollak Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 18:34
                                balzer napisał:

> > Więc pytam. Czy lewactwo zawsze musi przypisywać innym coś co sobie samo
                                > > uroi? Odpowiedz, proszę. smile
                                >
                                > Dobrze wiesz, że nie należe do lewactwa.

No właśnie nie wiem. Chwalebne jest chociaż to że sie próbujesz
                                wypierać. Znaczy, wiesz że to bagno wink

> Możesz mnie nazywac antyklerykałem
                                > co jest zgodne z prawda, ale z lewactwem nie mam nic wspólnego.

Poza poparciem dla niego. smile

> >
                                > > Tak? A gdzie? O ile pamiętam, zawsze wypowiadałem się w tonie, że jeśli
                                > > ksiądz pedofil to go powiesić (warunek JEŚLI). Patrząc jednak na
                                > > wypowiedzi urbanowych świń, wynikałoby że trzeba zamknąć każdego czarnego
                                > w
                                > > sutannie. Np. Ty (ze względu na to że jesteś materacem) wiesz, że ksiądz
                                > > przespał się z tamtą kobietą (a Rutkowskiego wezwał tylko do tego aby
                                > > udowodnić że kobita nie była w ciąży, bo nie wystarczyło by mu poczekać
                                > > paru miesięcy...).
                                >
                                > Skoro był taki pewien że z nia nie spał to skad mowa o paru miesiacach ?
                                > Wkopałes sie smile

Włącz logiczne myślenie. Skoro przylazła do niego z poduszką pod bluzką,
                                to znaczy że jeszcze parę miesięcy i wszystko było by jasne. A teraz
                                wczuj się w rolę księdza (wiem że to ciężkie, ale spróbuj wink). Nawet
                                jeśli by olał to co ona mówi, plotki i szemranie wykończyłyby go, bo:
                                - latała za nim jakaś kobieta z brzuchem (ludzie widzieli)
                                - jeśliby nawet nie przyszła później z dzieckiem to
                                * albo gdzieś ją ukrył
                                * albo kazał jej usuąć
                                * albo wymyśl sobie sam, bo w snuciu podobnych teorii jesteś tutaj mistrzem
                                - FiM bębniły by tryumfalnie o kolejnej wykorzystanej kobiecie przez
                                klechę (zresztą na jej temat też trąbiły)
                                Przecież on nie wezwał Rutkowskiego do tego aby udowodnić że kobieta nie
                                jest z nim w ciąży. Skoro rozpętał taką aferę, to był pewien swojego.

> Zgadza sie, wtedy jako pierwszy ogłosiłem na tym forum informacje o tej
                                > tragedii.

Było to coś w stylu 'włączcie cnn, płonie wtc'.

> Czy wymagasz ode mnie że co rok mam sie tym przechwalac ? Zrobiłem to w zeszłym
                                >
                                > roku.

Nie, ale myślałem że narodziła się nam nowa świecka tradycja... wink

> Co do ataku zdania przez 2 lata nie zmieniłem.

He? wink ................ I nie żałujesz tego ani trochę co zrobiłeś? wink))
                                • balzer Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 18:43
                                  pollak napisał:

>
                                  > No właśnie nie wiem. Chwalebne jest chociaż to że sie próbujesz
                                  > wypierać. Znaczy, wiesz że to bagno wink
                                  >
                                  > > Możesz mnie nazywac antyklerykałem
                                  > > co jest zgodne z prawda, ale z lewactwem nie mam nic wspólnego.
                                  >
                                  > Poza poparciem dla niego. smile

Kiedy niby popierałem lewactwo ? Może jeszcze SLD popieram ?

>
                                  > Włącz logiczne myślenie. Skoro przylazła do niego z poduszką pod bluzką,
                                  > to znaczy że jeszcze parę miesięcy i wszystko było by jasne. A teraz
                                  > wczuj się w rolę księdza (wiem że to ciężkie, ale spróbuj wink). Nawet
                                  > jeśli by olał to co ona mówi, plotki i szemranie wykończyłyby go, bo:
                                  > - latała za nim jakaś kobieta z brzuchem (ludzie widzieli)
                                  > - jeśliby nawet nie przyszła później z dzieckiem to
                                  > * albo gdzieś ją ukrył
                                  > * albo kazał jej usuąć
                                  > * albo wymyśl sobie sam, bo w snuciu podobnych teorii jesteś tutaj mistrzem
                                  > - FiM bębniły by tryumfalnie o kolejnej wykorzystanej kobiecie przez
                                  > klechę (zresztą na jej temat też trąbiły)
                                  > Przecież on nie wezwał Rutkowskiego do tego aby udowodnić że kobieta nie
                                  > jest z nim w ciąży. Skoro rozpętał taką aferę, to był pewien swojego.

Nigdy nie twierdzilem ze byla w ciazy, wiadomo ze go szantazowała. Ja
                                  twierdziłem że spali ze soba, co ksiadz swoja akcja potwierdził. Gdyby
                                  z nia nie spał, wogle by z nia nie gadał, ani tym bardziej nie sprawdzał "ciaży"
                                  Jest takie cos jak badania genetyczne - on sie wyraznie bał i nie był pewien
                                  tej ciazy, czyli cos było.

> > Zgadza sie, wtedy jako pierwszy ogłosiłem na tym forum informacje o tej
                                  > > tragedii.
                                  >
                                  > Było to coś w stylu 'włączcie cnn, płonie wtc'.
                                  >
                                  > > Czy wymagasz ode mnie że co rok mam sie tym przechwalac ? Zrobiłem to w ze
                                  > szłym
                                  > >
                                  > > roku.
                                  >
                                  > Nie, ale myślałem że narodziła się nam nowa świecka tradycja... wink
                                  >
                                  > > Co do ataku zdania przez 2 lata nie zmieniłem.
                                  >
                                  > He? wink ................ I nie żałujesz tego ani trochę co zrobiłeś? wink))

Niby czego ? Tego, że ogłosiłem na FA atak na WTC - Absolutnie NIE !
                                  Dzis zrobiłbym to samo.
                                  • pollak Re: Bo tym razem nie o ideologie biega... 11.09.03, 20:15
                                    balzer napisał:

> Kiedy niby popierałem lewactwo ? Może jeszcze SLD popieram ?

Nie wiem czy LSD, ale chociażby UE.

> Nigdy nie twierdzilem ze byla w ciazy, wiadomo ze go szantazowała. Ja
                                    > twierdziłem że spali ze soba, co ksiadz swoja akcja potwierdził. Gdyby
                                    > z nia nie spał, wogle by z nia nie gadał, ani tym bardziej nie sprawdzał "ciaży
                                    > "
                                    > Jest takie cos jak badania genetyczne - on sie wyraznie bał i nie był pewien
                                    > tej ciazy, czyli cos było.

Przecież napisałem dlaczego to robił. W swojej parafii i tak byłby
                                    spalony. Wezwał Rutkowskiego żeby się oczyścić z zarzutów. A dlaczego
                                    miałby nie sprawdzić najpierw czy wogóle jest w ciąży? Mogła równie
                                    dobrze być.

> > He? wink ................ I nie żałujesz tego ani trochę co zrobiłeś? wink))
                                    >
                                    > Niby czego ? Tego, że ogłosiłem na FA atak na WTC - Absolutnie NIE !
                                    > Dzis zrobiłbym to samo.

Wiedziałem że będziesz szedł w zaparte wink
      • Gość: doku A skąd się wziął Gierek, Glemp i reszta tej bandy IP: *.chello.pl 11.09.03, 17:57
        górnicy - sowiecka arystokracja PL
      • tomek854 Re: To nie górnicy, to hołota 11.09.03, 20:02
        Gość portalu: Pawel napisał(a):

> balzer napisał:
        >
        > > Manifestacja w Warszawie przerodziła sie w zwyczajna burde z policja.
        >

> Mowisz o tych ludziach jezykiem jakiego 25 lat temu uzywali czlonkowie KC.

Hmmm... Ostatnio taka rozrobe to z gazowaniem i armatkami wodnymi to widzialem
        na zdjeciach z Wroclawia z Pl. Pereca w stanie wojennym... Slowa adekwatne do
        sytuacji smile
    • bebokk AUTONOMIA !!! 11.09.03, 20:30
      --------------------------------------------------------------------------------
      Górnikom chodzi oczywiscie o kasę.
      Działacze Ruchu Autonomii Śląska i desant pięknej Eriki wmawiają górnikom, że
      lekiem na wszystkie problemy jest autonomia,
      co dla nich oznacza jakieś mieszane polsko-niemieckie rządy oraz nieograniczony
      dopływ gotówki.
      Wyobrażają sobie, że po uzyskaniu autonomii Śląsk będzie dostawał pieniądze od
      polskiego i niemieckiego budżetu jednocześnie i będzie ekstra.

OTO WZOROWY PRZYKŁAD TAKIEJ PROPAGANDY :

"PRL jako jedynie administrator ziem niemieckich zobowiazana byla do spelniania
      tej funkcji w sposob rzetelny.
      Gornicy na Slasku pod administracja poslka mimo ciezszej i niebezpieczniejszej
      niz ich zachodnich kolegow pracy, otrzymywali okolo 10-20 procent zarobkow,
      jakie osiagali gornicy np. w NRF. Polska zyla na cudzy koszt, zachiowujac sie
      jak zlodziej, ktory rozkrada powierzone mu mienie.

Dlug Polski wobec gornikow szacuje sie na okolo b i l i o n a obecnych
      zlotych.
      Polska nigdy, przenigdy nie bedzie w stanie splacic tego dlugu, jak moze i
      nigdy nie zdola osiagnac zachodniego poziomu gospodarczego, moze nigdy nie
      zdola wykorzystac swego potencjalu i chyba nigdy nie zapewni obywatelom zycia
      godnego i zadobnego.

Ale nie powinno to byc przedzkoda w wyegzekwowaniu na rzecz Slaska i jego
      gornictwa przynajmniej takich kwot, jakie da sie wydusic z tego niechetnego
      dluznika."
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=7772371&a=7830487
    • bebokk OBERSCHLESIEN 11.09.03, 20:40
      www1.gazeta.pl/katowice/1,35024,1657335.html
      Proszę powiększyć zdjęcie tych łysych z pochodniami !

Obok górników separatyści Ruchu Autonomii Śląska i fani pięknej Eriki znaleźli
      inną, równie prymitywną i chamską grupę zwolennikw - kiboli !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka