absztyfikant 20.05.08, 16:46 wyborcza.pl/1,76842,5204743,W_Dewsbury_Anglicy_reaguja_na_Polakow_jak_na_wysypke.html Brzmi dziwnie znajomo, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky17 Re: a co ci to przypomina? 20.05.08, 21:55 absztyfikant napisał: > Tajlandie > he,he a to tez wyspa,no i napadaja tam na takich polakow jak ty..widac znaja sie tam na ludziach mam nadzieje,ze w afryce na ciebie nie napadli ,to juz bylby szczyt szczytow)) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: a co ci to przypomina? 21.05.08, 12:11 Mnie tam nikt nie napadal. To Aaki wrocil stamtad jakis wstrzasniety i zmieszany Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: a co ci to przypomina? 21.05.08, 14:48 absztyfikant napisał: > Mnie tam nikt nie napadal. To Aaki wrocil stamtad jakis wstrzasniety i zmieszan > y > no w koncu tobie sie cos z napadami kojarzylo,nie aakiemu. czyzbys mial juz wczesnego alzheimera i nie pamietal o czym twoj wlasny watek? uzywaj wiecej ruchu bo flaczejesz mentalnie i fizycznie co raczej zaczyna byc juz widoczne,uj widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
aaki absztyf patafonie 21.05.08, 17:30 tyle razy juz mówilem ze to chodziło o indonezję. danusi cos sie popie..ło(to raczej nagminne nota bene) i treść naszych rozmów w czasie mojego pobytu w izraelu jaką przekazała ci celem dalszego regularnego publikowania na forum jest mimo wszystko nie do końca prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: absztyf patafonie 21.05.08, 17:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=64022376&a=64022376 Autor: aaki 12.06.07, 06:54 nie posiadam terenówki i co więcej żadnego innego samochodu co prawda przyznam sie ze wstydem,że byłem kiedyś w tajlandii Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf patafonie 21.05.08, 17:42 niniejszym informuję,że samochodu nadal nie posiadam. w tajlandii tez byłem. ale historia do której pijesz tu na forum, a o której opowiadałem mamie czulentowej bedąc w il. ( mama zas tobie )dotyczyła indonezji. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: absztyf patafonie 21.05.08, 17:38 aaki napisała: > tyle razy juz mówilem ze to chodziło o indonezję. > danusi cos sie popie..ło(to raczej nagminne nota bene) i treść naszych rozmów > w czasie mojego pobytu w izraelu jaką przekazała ci celem dalszego regularnego > publikowania na forum jest mimo wszystko nie do końca prawdziwa. a swoja droga co to za banda sq..,ktorzy prywatne i poufne rzeczy z priva publikuja dla wszystkich na forum,na co zwrocil uwage perla a teraz ty. moze jesli kiedys robiles tam zdjecia powinienes w ramach przyjazni tez je wklejac od czasu do czasu,ot tak dla podziwiania przyrody i okolicznej fauny. to juz najwyzszej jakosci chamstwo puszczac farbe jak ostatnia swinia, kropla po kropli. moze choc raz pacanie wbijesz sobie cos w swoj leb :ze sprawy z prywatnego zycia nie powinny byc bez zgody zainteresowanego obwieszczane na PUBLICZNYM forum. tak zachowuja sie tylko najgorszej masci tchorzliwe kanalie i padalce,takie same ktore w ramach prywatnych zlecen zajmuja sie rowniez archiwizowaniem i sporzadzaniem kartotek dla ministerstwa dziwnych fryzur.. Odpowiedz Link Zgłoś
perla no cóż... 21.05.08, 17:53 to, że Dana to skrzynka przeładunkowa wszystkich ploteczek i privów jest, wiadomo nie od dziś. I nie od dziś wiadomo, że zachowaniem tajemnicy u nich krucho jest. Ale gwoli sprawiedliwości jest. Nie wiedziałem, że aaki poznał Danę w realu. To trochę jego linkowanie jpg w innym świetle stawia również właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: no cóż... 21.05.08, 18:00 aaki napisała: > a miałem takową powiedzmy przyjemnośc. ale wiesz aaki, skoro tak, to ja bym sobie darował te linki. Zrobisz jak zechcesz, ale ktoś ci może sugestię z privu jakowąś zarzucić właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: no cóż... 21.05.08, 18:02 czasem danusia mnie prosi o jakąs fotke a ja jej po starej znajomości nie potrafie odmówic. mam mientkie serce Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: absztyf patafonie 21.05.08, 17:54 oj raptem zdarzyło sie im sie to kilka razy. czasem jednorazowe/jednodniowe "nowe" nicki,czasem "starzy" znajomi to pewnie forma swoiście pojmowanej polemiki z adwersarzem. w sumie absztyf nie jest oryginalny boks w stylu(nomen-omen) tajskim. Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: Sasiedzi. My z Dewsbury... 20.05.08, 22:46 absztyfikant napisał: > wyborcza.pl/1,76842,5204743,W_Dewsbury_Anglicy_reaguja_na_Polakow_jak_na_wysypke.html > Brzmi dziwnie znajomo, nieprawdaz? > Nastepny pseudo-polak z wprawiajacym go w wysmienity humor artykulem, ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Sasiedzi. My z Dewsbury... 21.05.08, 12:12 No wlasnie niezupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant A swoja droga zabawne... 21.05.08, 15:56 ...ze osoby, ktore calymi dniami epatuja tutaj swoimi pyskami nabrzmialymi polskoscia i deklarowanym patriotyzmem zaserwowaly jedynie glupie komentarze na poziomie malego Macka z przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale co ty komentować? 21.05.08, 16:02 naturalnym zachowaniem człowieka jest, że jak mu źle gdzieś jest, to ucieka stamtąd. Patrząc na teść artykułu, Polacy więc powinni uciekać z Wysp. To czemu uciekają na Wyspy skoro im tam tak źle jest właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale co ty komentować? 21.05.08, 16:07 Wlasnie nie. Powinni sie po prostu zorganizowac. Twoja wypowiedz pokazuje, ze masz kompleksy na pukcie swojej polskosci, co mnie akurat specjalnie nie zadziwilo, chociaz moze zle to interpretuje. Nie jestem nieomylny. Ad rem. Oczywiscie, moga wyjechac, ale wtedy kiedy ONI beda chcieli, a nie dlatego, ze miejscowe menele szykuja im w swoich chorych marzeniach stodole. Na takie samoponizenie pt. "spie..my" mojej zgody nie ma. Roznica subtelna na pierwszy rzut oka, ale tak naprawde zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ale co ty komentować? 21.05.08, 16:20 absztyfikant napisał: > Wlasnie nie. Powinni sie po prostu zorganizowac. Twoja wypowiedz pokazuje, ze > masz kompleksy na pukcie swojej polskosci, co mnie akurat specjalnie nie > zadziwilo, chociaz moze zle to interpretuje. Nie jestem nieomylny. jakie kompleksy niby? > Ad rem. Oczywiscie, moga wyjechac, ale wtedy kiedy ONI beda chcieli, a nie > dlatego, ze miejscowe menele szykuja im w swoich chorych marzeniach stodole. Na > takie samoponizenie pt. "spie..my" mojej zgody nie ma. > > Roznica subtelna na pierwszy rzut oka, ale tak naprawde zasadnicza. różnica zasadnicza jest taka, że oni wyjechali z Polski na własne życzenie, ale mogą w każdej chwili wrócić jak im tam źle. No, chyba, że się zrzekli polskiego obywatelstwa. Konflikt jest ekonomiczny a nie narodowościowy. I nikt im żadnej stodoły nie szykuje tam. No, chyba, że by powitali ewentualnych najeźdców na Brytanię kwiatami i radosnymi okrzykami właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ale co ty komentować? 21.05.08, 16:38 Te kompleksy to poczucie bycia gorszym. Postawa wiecznie cierpiacego. Tyle. A konflikt jest pozornie ekonomiczny. Kazdy pretekst jest dobry. Jak z tymi portretami Lenina wtedy wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ale co ty komentować? 21.05.08, 16:53 absztyfikant napisał: > Te kompleksy to poczucie bycia gorszym. Postawa wiecznie cierpiacego. Tyle. ależ ja nie czuję się w żaden sposób gorszy czytając, że do Polaków na Wyspach mówią "wypie..ć". Toż to nie do mnie mówią. A postawę wiecznie cierpiącego prezentuje tu zupełnie ktoś inny. Z innej nacji, twoja kumpelka zresztą... > A konflikt jest pozornie ekonomiczny. Kazdy pretekst jest dobry. Jak z tymi > portretami Lenina wtedy wlasnie. jaki pretekst? Przeczynę mylisz z pretekstem. Poza tym zwykłym ludziom pretekst żaden potrzebny nie jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant A jednak mialem racje... 21.05.08, 17:06 perla napisał: ależ ja nie czuję się w żaden sposób gorszy czytając, że do Polaków na Wyspach mówią "wypie..ć". Toż to nie do mnie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: w czym? /ntx 21.05.08, 17:17 Zbigniew Herbert Przesłanie Pana Cogito Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch ocalałeś nie po to aby żyć masz mało czasu trzeba dać świadectwo bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie strzeż się jednak dumy niepotrzebnej oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych strzeż się oschłości serca kochaj źródło zaranne ptaka o nieznanym imieniu dąb zimowy światło na murze splendor nieba one nie potrzebują twego ciepłego oddechu są po to aby mówić: nikt cię nie pocieszy czuwaj - kiedy światło na górach daje znak - wstań i idź dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku idź bo tylko tak będziesz przyjęty do grona zimnych czaszek do grona twoich przodków: Gilgamesza Hektora Rolanda obrońców królestwa bez kresu i miasta popiołów Bądź wierny Idź Odpowiedz Link Zgłoś
perla widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:41 najpierw wątek zakładzasz, a potem żalisz się, że nie masz do kogo pisać. Tak cię tam skotłowali, że logiki już nie ma? W ogóle jakiś inny wydajesz się być. Szkoda mi patrzeć jak z twojej buźki uśmiech po tym pobycie zgasł. Głupi bo głupi, aleć to zawsze uśmiech jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:45 Alez, alez. Kto Ci nagadal, ze wrocilem? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:49 absztyfikant napisał: > Alez, alez. Kto Ci nagadal, ze wrocilem? a to nadal tam siedzisz? A to dobra wiadomość jest. Może jak kiedyś do Polski zdecydujesz wrócić się, to ci ten uśmiech, głupi bo głupi aleć zawsze uśmiech, wróci właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:52 Wrocilem juz, dobrze odgaldles. A usmiech mi sie ulotnil, bo w Warszawie zimno. Deszcz pada. Nigdzie nie serwuja porzadnej kawy. No i cicho jest. Ludzie na ulicach jacys tacy wyniosli. I nie usmiechaja sie. Ale sa i dobre strony mojego powrotu, ale to juz moje osobiste sprawy, wiec tutaj urywam... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:55 absztyfikant napisał: > Wrocilem juz, dobrze odgaldles. A usmiech mi sie ulotnil, bo w Warszawie zimno. > No i cicho jest. brakuje Ci odgłosu wybuchów bomb? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: widzę, że wróciłeś z IL rozproszony 21.05.08, 17:57 www.youtube.com/watch?v=C0UP6GG3_r4 Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A swoja droga zabawne... 21.05.08, 16:12 absztyfikant napisał: > ...ze osoby, ktore calymi dniami epatuja tutaj swoimi pyskami nabrzmialymi > polskoscia i deklarowanym patriotyzmem zaserwowaly jedynie glupie komentarze na > poziomie malego Macka z przedszkola... > no twoja polskosc i wybujaly jej poziom epatuja z kazdego wpisu i madrych pomyslow kazdego watku. o czym tu rozmawiac,o tym,ze badziorow pelno wszedzie..ano nihil novi vide idole twego kraju palacy "ksiazeczki" na stosach. wez ty no misiu wskocz na kawke i daj sobie spokoj z polskoscia i nami Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A swoja droga zabawne... 21.05.08, 16:15 Nie nazywaj mnie misiem... Kawa byla niezla i nie chce jej ogladac na swojej koszuli. Fuj. Juz wole jak ciskasz we mnie wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A swoja droga zabawne... 21.05.08, 16:50 absztyfikant napisał: > Nie nazywaj mnie misiem... Kawa byla niezla i nie chce jej ogladac na swojej > koszuli. Fuj. Juz wole jak ciskasz we mnie wyzwiskami. > obecnie mamy dobre srodki piorace,spytaj kolezanek co najlepiej wywabia plamy,tylko uwazaj na zwiazki chloru,bo wybarwiaja kolory,niestety bezpowrotnie. dziwie sie,ze nie kojarzysz misia,nu ,ale coz nie lubie lopata do lba klasc. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________Widziałem te 2 mln na "własne" życzenie 21.05.08, 16:59 na Dworcu we Wrocławiu na lotnisku i w kilku innych miejscach... skad u Absztyfikanta tyle pogardy do wybujałej polskości? Odpowiedz Link Zgłoś