Dodaj do ulubionych

Niejaki Krzemien to totalny nieuk

07.10.03, 22:14
Krzemien pieprzy tak straszliwe bzdury, ze mozg sie przewraca!

W swoim ostatnim watku stwierdza m. in., ze Jakub Berman "w 1956 roku uciekl
do rodziny do Bostonu i tam zdechl w lozku".

Kompletna bzdura. Pamietam dobrze, ze w latach 1960-tych, gdy bylem z moim sp.
Ojcem na spacerze z psem, minelismy w pewnym momencie na ulicy starszego,
dystyngowanie wygladajacego pana. Po chwili ojciec rzekl: "To byl Jakub
Berman". Ja zapytalem zdumiony: "To ty go znasz?" Ojciec odparl:
"Osobiscie go nie znam, oczywiscie, ale te twarz wszyscy nieco starsi od
ciebie przeciez
znaja, bo kiedys pokazywano ja czesto w gazetach i w kronice filmowej" (a
propos
Obserwuj wątek
    • cs137 Przepraszam, zapomnialem podac link... 07.10.03, 22:16
      Tu jest link do tej dezinformacji podanej przez Krzemienia:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=8368884&a=8369026
      • Gość: Aleksander Re: Przepraszam, zapomnialem podac link... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 22:33
        Kurcze ten "niemądry"(Boje sie ostrzej, bo "Kretynkagate" mnie wystraszyła)
        Krzemień, próbował z naszej ogólnopolskliej akcji, przeciw cenurowaniu
        internetu "AlaRonowicz", poprzez podszywanie sie, zrobić z niej akcje
        antysemicką, jakos słabo mu to szło.A zresztą kto by słuchał takich pierdół?
        Naćpałeś się? A może to ty jestes tym kretynem z afery? Krzemień powiedz czy
        Ci sie przypadkiem w głowie nie p......o? Pozdrawiamy wszystkich!!!!!! Żydów,
        Polaków i całą reszte smile

Ps.
        "Błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
        nie potwierdza tej prawdy słowami"
    • Gość: Natali Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 22:37
      Błogosławiony to on napewno nie jest!!!!smile))
      • cs137 Natali? Jaki Natali? Botwin moze? Ten od... 07.10.03, 22:41
        ...Jozefa Cechnowskiego?
        • gini Re:Cesiek czy Ty jestes pewien, 07.10.03, 22:44
          cs137 napisała:

> ...Jozefa Cechnowskiego?

Ze pracujesz na uniwerku?Co i raz to wyskakujesz z pytaniami osobistymi, a to
          kto jaka szkole, konczyl, a gdzie mieszka gdzie pracuje, czyzby przyzwyczajenie
          zawodowe?
          • Gość: cs137 Gini -- tak, jestem pewien, i pewien jestem tez... IP: *.physics.orst.edu 07.10.03, 23:26
            ...ze Ty uniwersytet znasz tylko z widzenia i slyszenia! Bo gdybys znala z
            "osobistego kontaktu", to bys wiedziala, oczywiscie, kto to byl Jozef
            Cechnowski.

Jozef Cechnowski, zwany w PRL-owskich podrecznikach "prowokatorem Cechnowskim" ,
            byl agentem policji, ktory zdolal przeniknac do najbardziej zakonspirowanych
            struktur Komunistycznej Partii Polski
            • Gość: cs137 Sprawdzilem, do mojej relacji wkradly sie niesci- IP: *.physics.orst.edu 07.10.03, 23:45
              ...-slosci; Botwin mial na imie "NaftalI" a nie "Natali", Cechnowski zginal nie
              nazajutrz po nieudanym zamachu, tylko po kilku miesiacach we Lwowie. Botwin nie
              byl czlonkiem Bundu, tylko mlodziezowej organizacji komunistycznej. Ale choc
              relacjonowalem tylko z pamieci, to zasadniczo zrobilem to poprawnie.
              • alfalfa Re: Sprawdzilem, do mojej relacji wkradly sie nie 08.10.03, 00:01
                Tak, poprawnie. 2. Siadać.
            • wojcd Re: Gini -- tak, jestem pewien, i pewien jestem t 08.10.03, 00:15
              Gość portalu: cs137 napisał(a):
              Botwin, ktory dokonal zadania, nie zostal w zaden sposob
              uhonorowany w PRL-u. Bo byl Zydem!
              --------------------------------------------------------
              Botwin ma swoje ulice np. w Warszawie, Zabrzu, Zabkowicach.

Wojciech

• cs137 Re: Gini -- tak, jestem pewien, i pewien jestem t 08.10.03, 00:21
                wojcd napisał:

> Gość portalu: cs137 napisał(a):
                > Botwin, ktory dokonal zadania, nie zostal w zaden sposob
                > uhonorowany w PRL-u. Bo byl Zydem!
                > --------------------------------------------------------
                > Botwin ma swoje ulice np. w Warszawie, Zabrzu, Zabkowicach.
                >

O! Przepraszam za dezinformacje! Ale, czy one juz tak sie nazywaly w czasach
                PRL-u? A jesli tak, to czemu nie zmieniono im nazw, tak jak w przypadku ulic
                Rutkowskiego, Kniewskiego i Hibnera?

• wojcd Re: Gini -- tak, jestem pewien, i pewien jestem t 08.10.03, 00:33
                  cs137 napisała:

> wojcd napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: cs137 napisał(a):
                  > > Botwin, ktory dokonal zadania, nie zostal w zaden sposob
                  > > uhonorowany w PRL-u. Bo byl Zydem!
                  > > --------------------------------------------------------
                  > > Botwin ma swoje ulice np. w Warszawie, Zabrzu,
                  Zabkowicach.
                  > >
                  >
                  > O! Przepraszam za dezinformacje! Ale, czy one juz tak
                  sie nazywaly w czasach PRL-u? A jesli tak, to czemu nie
                  zmieniono im nazw, tak jak w przypadku ulic Rutkowskiego,
                  Kniewskiego i Hibnera?
                  ---------------------------------------------------
              • nurni zapomniales o dawnej Horst-Wessel-Straße 08.10.03, 00:31
                wojcd napisał:

> Gość portalu: cs137 napisał(a):
                > Botwin, ktory dokonal zadania, nie zostal w zaden sposob
                > uhonorowany w PRL-u. Bo byl Zydem!
                > --------------------------------------------------------
                > Botwin ma swoje ulice np. w Warszawie, Zabrzu, Zabkowicach.
                >
                > Wojciech

oraz w pieszycach w ktorych przemianowano h-s-s na botwina

i jeszcze coz za "niespodzianka" w rosji:

gcrec.ifas.ufl.edu/tgc/newsletters/vol43/p6.html

za google.pl zyczliwie uzupelnil:

nurni
      • cs137 Zawsze to odbieralem jako cos z gruntu "nie fair" 07.10.03, 22:47
        ... ze Kniewski, Rutkowski i Hibner dostali ulice w centrum stolicy, kazden
        jeden z nich, chociaz robote sp....lili. A tymczasem Botwin, ktory dzielo przez
        nich spartolone doprowadzil jednak do konca, nie dostal niczego
    • Gość: wikul Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk i prymityw IP: *.acn.waw.pl 07.10.03, 23:10
      Nieuk i najzwyklejsze , prymitywne , antysemickie ścierwo . Jemu przecież nie
      chodzi o prawdę . On klonuje bzdury , które od dawna co jakiś czas puszczane
      są na forum przez podobnych mu idiotów . Uzupełniają tylko o aktualnych
      wrogów . Ostatnio zauważyłem na tej liście całą plejadę ludzi kościoła ,
      księży , biskupów , itp. Z rozbawieniem zauważyłem na tej liście nijakiego
      Jerzego Roberta Nowaka . Łaska pańska ...
      Zawsze zastanawiam sie przy takiej okazji czy autorzy tych wypocin wierza w to
      co pisza .
      P.S. Euromirowi wytknąłem kiedyś ten sam zarzut .
    • Gość: Józef Zawadzki Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan ferowa- IP: *.icm.edu.pl 07.10.03, 23:28
      waniem takich wyroków. W zdumienie wprawia podstawa, na której opiera Pan swój sąd.Nie jest istotne w tym wypadku , gdzie Jakub Berman dokonał żywota, istotne jest kim był dla Polaków.. Powinno przyjść jednak Panu do głowy, że Tato mógł się pomylić. Mało to starszych panów, a jakże dystyngowanych, widuje się na ulicach? Z pewnością Pan również wie , że ludzie bywają podobni, niekiedy łudząco.Dodajmy tu na marginesie, że Pana sądy zbyt często opierają się na tym co rzekła Ciotka, co powiedział Wuj, a co oznajmił Tato.Jako adept nauk empirycznych, powinien Pan przyznać, że to dość wąska baza danych do formułowania wniosków, nawet w naukach społecznych.Pragnę również podnieś to, iż twierdzenie , że ktoś jest nieukiem , na tej tylko podstawie, że pomylił jakieś dane - to wcale nie musiało mieć w przypadku pana Krzemienia - jest dość pochopne. Reasumując : wykazałem Panu, Panie Czesławie, jak krucha jest podstawa Pana sądów odnośnie krzemienia, a rownież to, że powodowany emocjami, traci Pan obiektywizm, a także dobre maniery- wysyłanie kokoś do szkoły i to formie jaką Pan obrał, jest wielkim, mówię delikatnie, grubiaństwem. To na tyle, Szanowny Panie Czesławie.
      • cs137 Re: Szaniwny Panie Jozefie 08.10.03, 00:04
        Po pierwsze, nie mam na imie Czeslaw.

No, dobrze
      • cs137 Szanowny Panie Jozefie: 08.10.03, 00:17
        Przyszlo mi to do glowy dopiero po wyslaniu mojego pierwszego postu do Pana.

Mianowicie: Panski list moze sugerowac, ze i Pan nie czytal ksiazki "Oni"
        autorstwa Teresy Toranskiej!

Przeciez gdyby Pan wiedzial, ze Toranska przeprowadzala z Bermanem serie
        wywiadow w Warszawie okolo roku 1985, to przeciez nie robil by Pan takiego
        "halo!" wokol sprawy, czy moj Ojciec prawidlowo rozpoznal Bermana na ulicy w
        Warszawie.

Mam nadzieje, ze sie myle i ze Pan jednak ksiazke Toranskiej czytal.
        • Gość: Józef Zawadzki Szanowny Panie Czesławie. Coraz mniej panuje nad IP: *.icm.edu.pl 08.10.03, 16:42
          emocjami, a to jak wiadomo ujemnie jest skorelowane z jasnością wywodu. Proszę zawuważyć , że w skierowanym do Pana zaznaczyłem, że w tym momencie nie jest ważne gdzie dokonał żywota jeden Jakub Berban. Tę sprawę zostawiliśmy na boku. I dalej ją zostawiamy. Tak samo jak książkę Torańskiej. Skupmy się na tym, na czym Pan opiera swoje sądy i na tym jak łatwo wydaje Pan sądy wartościujace o innych. Wykazałem, że baza na której Pan buduje swoje opinie, jest więcej niż skromna. O tym możemy , jeśli Pan chce rozmawiać. Nie jest isotne w tym przypadku kto i jakie książki przeczytał. Rozumie Pan? Chodzi o Pana rozumowanie. Prawi gdzieś w jakimś poście o logice. Tu zmilczę, bo za chwilę wybuchnąłbym śmiechem.Pozdrawiam Pana, Panie Czesławie.
          • Gość: Józef Zawadzki errata : coraz mnie panauje Pan... IP: *.icm.edu.pl 08.10.03, 16:46
          • cs137 A mianowicie? 08.10.03, 21:32
      • wojcd Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 00:50
        Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

Powinno przyjść jednak Panu do głowy, że Tato mógł się
        pomylić. Mało to starszych panów, a jakże dystyngowanych,
        widuje się na ulicach? Z pewnością Pan również wie , że
        ludzie bywają podobni, niekiedy łudząco.
        Dodajmy tu na marginesie, że Pana sądy zbyt często
        opierają się na tym co rzekł a Ciotka, co powiedział Wuj,
        a co oznajmił Tato.Jako adept nauk empirycznych,
        -------------------------------------------------------
        Panie Jozefie
        uwagi Panskie sa ze wszech miar trafne. Nalezy takze brac
        pod uwage ze Tato zapewne byl krotkowidzem, a moze i
        mitomanem.

Wojciech

• wesoly3 Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 01:32
          czesiek a ty tylko toranskiej ksiazke znasz ???
          na jednym zrodle tylko sie opierasz ???
          to o kant dupy rozbic takie " badania "
          • lisekrudy Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 01:39
            wesoly3 napisał:

> czesiek a ty tylko toranskiej ksiazke znasz ???
            > na jednym zrodle tylko sie opierasz ???

Jakub Berman zmarl 10 IV 1984 w Warszawie. Zrodlo informacji: Tadeusz
            Moldawa, "Ludzie wladzy 1944-1991", PWN, Warszawa 1991, s. 336.

Cees ma racje, a Krzemien jest totalnym nieukiem, o czym najdobitniej swiadczy
            opublikowana przez niego lista Zydow. Umiescic na niej Mieczyslawa Moczara - to
            ho, ho!

• gini Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 23:50
              lisekrudy napisał:

> wesoly3 napisał:
              >
              > > czesiek a ty tylko toranskiej ksiazke znasz ???
              > > na jednym zrodle tylko sie opierasz ???
              >
              > Jakub Berman zmarl 10 IV 1984 w Warszawie. Zrodlo informacji: Tadeusz
              > Moldawa, "Ludzie wladzy 1944-1991", PWN, Warszawa 1991, s. 336.
              >
              > Cees ma racje, a Krzemien jest totalnym nieukiem, o czym najdobitniej
              swiadczy
              > opublikowana przez niego lista Zydow. Umiescic na niej Mieczyslawa Moczara -
              to
              >
              > ho, ho!
              >
              Tak w 1983 roku towarzysze odznaczyli go jeszcze medalem krajowej rady
              narodowej.
          • cs137 Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 02:24
            wesoly3 napisał:

> czesiek a ty tylko toranskiej ksiazke znasz ???
            > na jednym zrodle tylko sie opierasz ???
            > to o kant dupy rozbic takie " badania "

Wesoly Wozaku, masz reputacje jednego z najbardziej prymitywnych kabotynow na
            tym Forum, Twoj post to jeszcze, niestety, potwierdza.

Zeby udowodnic, ze ktos jest nierzetelnym zrodlem, wystarczy mu wytknac JEDNO
            klamstwo. I na to wystarczy JEDNA KSIAZKA.

Podobnie, w matematyce, by wykazac, ze jakies twierdzenie jest falszywe,
            wystarczy podac jeden jedyny przyklad sprzeczny z tym twierdzeniem. To wszystko
            wynika z elementarnej logiki.

Ale wielkich nadziei, ze to zrozumiesz przy swojej bezdennej tepocie, nie mam.

Jak kazdy tepak, potrafisz tylko powtarzac obelzywe wyrazy i nic ponadto.
            • wesoly3 Re: Szaniwny Panie Czesławie.Zasmuca mnie Pan fer 08.10.03, 04:30
              widzisz cesiek
              historia to nie logika
              i historia byla wielokrotnie
              u nas zaklamywana

A wiesz cesiek kto sie w tym specjalizowal ??
              no ? no kto ???
              dardanelski osle belferski
              • cs137 Wesoly Wozaku: 08.10.03, 06:39
                wesoly3 napisał:

> dardanelski osle belferski

Grubianstwa i obelgi wozaka mnie nie ruszaja. Wozak, rzucajac obelgi, tylko
                potwierdza, ze czuje sie kims mniej wartosciowym od tego, na ktorego je rzuca.
                Inaczej mowiac, daje do zrozumienia, ze osobnik przez niego zniewazany jest
                bardziej od niego wartosciowy. Akurat w Twoim przypadku zadna sztuka nie jest
                byc kims lepszym od Ciebie. Przykro mi, przyjacielu
                • Gość: brag Panie Czesławie, proszę się odprężyć. Jakub Berman IP: *.jaroslaw.pl 08.10.03, 09:02
                  nie zasługuje na to iżby w związku z nim rzucać obelgi na porządnych ludzi.
                  Już Panu wyjaśniłem, że Pana argmentacja nadzwyczaj krucha jest. Z taką metodą
                  (metodologią)plasuje się Pan poza wszelkim obiektywizmem. Pana powoływanie się
                  na ewentualne sprzeczności w matematyce sugestia , że podobnie jest z
                  twierdzeniem Krzemienia, położenie Pana , Panie Czesławie, w sposób
                  zanczący pogarsza.
    • Gość: Ciekawy "Srula" hahaha, czy to nie mamusia Krzemienia ? IP: 209.234.157.* 08.10.03, 01:44
      On ma tak posr.. w glowie, ze pewnie tak.
    • Gość: AndrzejG Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 22:48
      cees napisał:

Innym ewentualnym wzorem do nasladowanoia moze byc Pan Euromir z tutejszego
      forum
      • cs137 Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 08.10.03, 22:56
        Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> cees napisał:
        >
        > Innym ewentualnym wzorem do nasladowanoia moze byc Pan Euromir z tutejszego
        > forum
        • wojcd Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 08.10.03, 23:23
          Ceesie
          a tak z ciekawosci zapytam. Jak Ty definiujesz termin
          "antysemita"?

Wojciech
          • gini Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 08.10.03, 23:48
            .

Cesiek, byc moze, krzemien to i nieuk, ja sie nie wypowiem bo nie czytuje za d,
            krzemienie mi szkodza .
            Z tym, ze Ty sie odnosisz tylko do jednego do pomylki krzemienia.
            A ja chcialabym sie dowiedziec co sadzisz o panu Bermanie i o calej jego
            dzialalnosci.Bo przeciez to gdzie umarl to jest najmniej wazne, porozmawiajmy
            moze o jego zyciu i o jego dokonaniach co Ty na to.
          • Gość: sp;lit Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 09.10.03, 01:16
            wojcd napisał:

> Ceesie
            > a tak z ciekawosci zapytam. Jak Ty definiujesz termin
            > "antysemita"?
            >
            > Wojciech

================================================================================

Nie sprecyzuje ,... Jesli jest polski Zyd to nie ma nic wspolnego z semita .
            Ponad 80 % Zydow w Izraelu tez ,... To zydzi europejscy , potomkowie Hazarow ,
            semitow znajdziesz zyjacych (spokojnie) w Algierii , Maroku) , i w Izraelu od
            wiekow i co ciekawe , sa traktowani jak cos gorszego niz naplywowi syjonisci .

Tu cos na ten temat ,... Facet ktory mial nieszczescie zakochac sie i
            poslubic Palestynke ,... Zone i dzieci deportowano z Izraela , bo matka nie
            jest Zydowka , On zeby nie stracic rodziny podazyl za nimi zeby nie stracic
            rodziny ,... Godny do nasladowania przyklad "jedynej demokracji" na B Wschodzie

www.israelshamir.net/

• wojcd Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 09.10.03, 01:42
              Dzieki sp;lit
              za link. Cees jest NAUKOWCEM i mowi o kims, ze jest
              ANTYSEMITA. Mnie ciekawi czy naukowiec-empiryk umie
              zdefiniowac pojecie ktorego UZYWA. Podejrzewam, ze nie!!!!

Pozdrawiam Wojciech
        • Gość: sp;lit Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 09.10.03, 00:01
          Jak zwykle uczepiles sie nieistotnego detalu , a pomijasz zamierzenia
          adresata postu

cs , kogo obchodzi gdzie kiedy i jak Berman kopnal wiadro , istone jest ze
          nie poswieciles jednego zdania zydowskiemu zbrodniarzowi i jego dzialalnosci ,
          zmieniles temat i wyskakujesz z pretensjami ze innemu zydokomuchowi nie
          zapewniono nalezytego miejsca w historii , tylko dlatego ze byl Zydem ,...

Na kazdy niewygodny post , sypiesz historyjkami z zycia naocznych swiadkow
          co juz jest podejrzane , zwlaszcza ze naginasz zaraz , albo zmieniasz temat ,
          zadasz dowodow , grasz na czas , macisz wode i spadasz ,...

Moze facet rzeczywiscie pomylil tych dwoch panow , a jesli nie to mam pewne
          zastrzezenia ze poswiecasz mu osobny post poswiecony niczemu innemu jak
          osobistych wycieczek i character assassination co zaraz kojarzy sie z metodami
          z ktorych slyna organizacje zydowskie , ktore trafnie opisal byly congressman
          Findley w ksiazce "They dare to speak out" (zrodlosmile

Piszesz fajnie ,... Ale na temat , please i nie czepiaj sie bzdurek bo
          lagodnie mowiac jestes hipokryta nie widzac "wkladu" , podkreslam ,...
          Niektorych Zydow , wywolujac tym niechec do reszty uczciwych ,... Czasem
          zastanawiam sie czy nie robisz to celowo ,...

Jesli nie to wspolczuje twojej rodzinie bo zycie z "bean counter" nie jest
          ani slodkie ani przyjemne ,...

Z szacunkiem
          • gini Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 09.10.03, 00:04
            Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Jak zwykle uczepiles sie nieistotnego detalu , a pomijasz zamierzenia
            > adresata postu
            >
            > cs , kogo obchodzi gdzie kiedy i jak Berman kopnal wiadro , istone jest ze
            > nie poswieciles jednego zdania zydowskiemu zbrodniarzowi i jego
            dzialalnosci ,
            > zmieniles temat i wyskakujesz z pretensjami ze innemu zydokomuchowi nie
            > zapewniono nalezytego miejsca w historii , tylko dlatego ze byl Zydem ,...
            >
            > Na kazdy niewygodny post , sypiesz historyjkami z zycia naocznych swiadkow
            > co juz jest podejrzane , zwlaszcza ze naginasz zaraz , albo zmieniasz temat ,
            > zadasz dowodow , grasz na czas , macisz wode i spadasz ,...
            >
            > Moze facet rzeczywiscie pomylil tych dwoch panow , a jesli nie to mam
            pewne
            > zastrzezenia ze poswiecasz mu osobny post poswiecony niczemu innemu jak
            > osobistych wycieczek i character assassination co zaraz kojarzy sie z
            metodami
            >
            > z ktorych slyna organizacje zydowskie , ktore trafnie opisal byly congressman
            > Findley w ksiazce "They dare to speak out" (zrodlosmile
            >
            > Piszesz fajnie ,... Ale na temat , please i nie czepiaj sie bzdurek bo
            > lagodnie mowiac jestes hipokryta nie widzac "wkladu" , podkreslam ,...
            > Niektorych Zydow , wywolujac tym niechec do reszty uczciwych ,... Czasem
            > zastanawiam sie czy nie robisz to celowo ,...
            > ********Ja juz sie zastanawiam od dluzszego czasu nad tym samym.
            >
            Jesli nie to wspolczuje twojej rodzinie bo zycie z "bean counter" nie jest
            > ani slodkie ani przyjemne ,...
            >
            > Z szacunkiem
          • wojcd Re: Niejaki Krzemien to totalny nieuk- to fakt 09.10.03, 00:13
            Czasem zastanawiam sie czy nie robisz to celowo ,...
            -------------------------------------------------------
            Chyba nie celowo. Mam wrazenie, ze nie jest DO KONCA
            pewien swoich "przemyslen".

Wojciech
        • Gość: sp;lit Ps ,... Drobny fakt , jesli juz o faktach ,... IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 09.10.03, 00:34
          cs137 napisała:

> Gość portalu: AndrzejG napisał(a):
          >
          > > cees napisał:
          > >
          > > Innym ewentualnym wzorem do nasladowanoia moze byc Pan Euromir z tutejszeg
          > o
          > > forum
          • gini Re: Ps ,... Drobny fakt , jesli juz o faktach ,.. 09.10.03, 00:48

> cs137 napisała:
            >
            > > Gość portalu: AndrzejG napisał(a):
            > >
            > > > cees napisał:
            > > >
            > > > Innym ewentualnym wzorem do nasladowanoia moze byc Pan Euromir z tute
            > jszeg
            > > o
            > > > forum
          • cs137 Split, lubisz otyle kobiety, prawda? 09.10.03, 00:57
            Skad to wnosze? Ano, stad, ze zapatrzyles sie w Gini.

Gini kapitalnie podsumowal niedawno Perla: "Mowisz, ze na Syberii jest zimno, a
            ona na ciebie z pyskiem, ze w Izraelu Murzynow bija!"

Ty dokladnie w tym samym stylu na mnie naskoczyles.

Ja powolalem sie na fakt, ze Berman spacerowal po Warszawie i na pewno jeszcze
            zyl w Warszawie na poczatku lat 80-tych po to, by zilustrowac, ze "rewelacjom"
            podawanym przez Krzemienia nie mozna kompletnie ufac.

O tym, ze Berman mial lapy cale unurzane we krwi, wiem wcale nie gorzej, niz Ty.
            Ale, zeby wykazac kompletne rozmijanie sie z faktami przez Krzemienia, akurat
            dyskutowanie tego aspektu zycia Bermana nie bylo mi potrzebne.

Ja pracuje w srodowisku akademickim i jestem przyzwyczajony do pewnego stylu
            dyskusji, ktore sie uprawia w tym srodowisku. Jesli Ty zas chcesz dyskutowac w
            stylu Gini i stylu bazarowym, to znajdz sobie, radze, wlasnie partnerow z bazaru

Pozdrawiam, Cees
            • wojcd Re: Split, lubisz otyle kobiety, prawda? 09.10.03, 01:11
              cs137 napisała:
              Split, lubisz otyle kobiety, prawda?
              Skad to wnosze? Ano, stad, ze zapatrzyles sie w Gini.
              ------------------------------------------------------
              Ceesie
              czy Ty naprawde wykladasz?

Wojciech
            • gini Re: Split, lubisz otyle kobiety, prawda? 09.10.03, 01:18
              cs137 napisała:

> Skad to wnosze? Ano, stad, ze zapatrzyles sie w Gini.
              >
              > Gini kapitalnie podsumowal niedawno Perla: "Mowisz, ze na Syberii jest zimno,
              a
              > ona na ciebie z pyskiem, ze w Izraelu Murzynow bija!"
              >
              > Ty dokladnie w tym samym stylu na mnie naskoczyles.
              >
              > Ja powolalem sie na fakt, ze Berman spacerowal po Warszawie i na pewno jeszcze
              > zyl w Warszawie na poczatku lat 80-tych po to, by zilustrowac, ze "rewelacjom"
              > podawanym przez Krzemienia nie mozna kompletnie ufac.
              >
              > O tym, ze Berman mial lapy cale unurzane we krwi, wiem wcale nie gorzej, niz
              Ty
              > .
              > Ale, zeby wykazac kompletne rozmijanie sie z faktami przez Krzemienia, akurat
              > dyskutowanie tego aspektu zycia Bermana nie bylo mi potrzebne.
              >
              > Ja pracuje w srodowisku akademickim i jestem przyzwyczajony do pewnego stylu
              > dyskusji, ktore sie uprawia w tym srodowisku. Jesli Ty zas chcesz dyskutowac w
              > stylu Gini i stylu bazarowym, to znajdz sobie, radze, wlasnie partnerow z
              bazar
              > u
              >
              >
              > Pozdrawiam, Cees

Cesiek , albo Ty jesyes idiota totalnym albo , udajesz idiote.
              W internecie jest tyle informacji na temat Bermana, ze powolywanie sie na to,
              ze ktos tam gdzies widzial na uliwy w Warszawie Bermana, to naprawde zagranie
              na poziomie przedszkolnym.
              Co do stylu dyskusji, moj panie to juz o tym Twoim stylu swiadczy , poczatek
              Twojego postu, gdzie cos piszesz o mojej rzekomej otylosci.
              Split Ci o Bermanie a Ty na to,ze Gini jest gruba.
              Czepiasz, sie,ze pisze o Zydach, ale to nie kto inny jak Ty te watki zaklada,.
              Bo jak nie o wuju i o Zydach z Armii Andzersa to o mamie co to z Zydowkami
              chodzila do szkoly prywatnej, a to znow teraz o kims tam kto Zyda Bermana
              widzial na ulicy.
              Jakby tak przejrzec Twoje watki Cesiu drogi to wiekszosc z nich jest o Zydach
              wlasnie, i wiekszosc mniej wiecej w tym samym stylu;
              babcia mi mowila, wykonalem telefon do wuja i td.. itd...
              A ten akademicki styl dyskusji mielismy okazje poznac w Twoich postach do Bykka
              i nie tylko.
            • Gość: sp;lit Re: Split, lubisz prawde ? IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 09.10.03, 01:53
              "Ale, zeby wykazac kompletne rozmijanie sie z faktami przez Krzemienia,
              akuratdyskutowanie tego aspektu zycia Bermana nie bylo mi potrzebne" ,..

OCZYWISCIE smile

================================================================================

Kompletne ? Kpisz czy o droge pytasz ? Cs , obserwuje cie od pewnego czasu i
              nigdy mnie nie zawiodles ,... Jestes tak obliczalny ze , ... Zreszta wylozylem
              ci moje zarzuty i nie bede sie powtarzal ,... Jesli nie jest ci to potrzebne
              grzebanie w zyciu Bermanow , Morela i reszcie holoty to skad ten zapal w
              kopaniu adresatow niewygodnych postow ,... Facet porusza sprawe masowego
              zbrodniarza a ty kopiesz faceta za doslowna bzdure .

Zaczne cie odbierac bez przymrozenia oka jesli zmienisz taktyke ,... Nie
              wykazujesz zaiteresowania ani nie masz potrzeby oburzenia ze Izrael dal
              schronienie Morelowi , zbrodniarzowi i odmawia extradycji , nie czules rowniez
              potrzeby dolozenia swoich 2ch centow jak dyskutowano Zydowke i jej paszkwil
              mimo ze byles obecny linijke wyzej , dokladajac innemu "antysemicie" ,...

Cs , obiektywnoscia jeszcze nie zgrzeszyles a subiektywnosc to twoja TM ,...

Bywaj !
              • Gość: . Re: Split, lubisz prawde ? IP: *.acn.waw.pl 09.10.03, 02:04
                • Technologia prowokacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
                Gość: Lisek 08.10.2003 01:10 odpowiedz na list

Skoro tego typu lista jest co jakis czas powielana na Forum, to i ja pozwole
                sobie skopiowac cos, co na ten temat kiedys napisalem.

Co jakis czas na forach pojawiaja sie listy "demaskujace" Zydow w zyciu
                publicznym. Wbrew pozorom jest to z roznych wzgledow bardzo interesujace i
                warte analizy zjawisko. Od dawna fascynuje mnie na przyklad twalosc tej
                tradycji, siegajacej korzeniami co najmniej do 1967/68 roku. Czesto na takich
                listach mozna wyroznic rozne "warstwy" sukcesywnie dopisywanych osob. Bywaly
                juz na FA listy, na ktorych widnialy osoby czynne w zyciu publicznym jeszcze w
                latach czterdziestych ubieglego wieku (a dzis dawno niezyjace) oraz
                przedstawiciele kolejnych pokolen. Ale to temat na inna okazje....

Warto sie przyjrzec technologii preparowania takich rewelacji oraz metodom ich
                uwiarygadniania.

Przepis na stworzenie "listy Zydow" jest banalnie prosty.

Najpierw nalezy spisac osoby, ktore chcemy mianowac Zydami. Jako antysemita
                jestesmy bowiem przekonani, ze bycie Zydem jest kompromitujace i jego
                zdemaskowanie spowoduje cywilna smierc danego osobnika. Nastepnie do tej listy
                dla jej uwiarygodniania dobrze jest dopisac kilka osob powszechnie znanych
                jako
                Zydzi, np. Antoniego Slonimskiego (tylko po cholere na sile przypasowywac
                mu "prawdziwe" nazwisko?).

Teraz najwazniejsze - liste trzeba uwiarygodnic, najlepiej przypisujac jej
                pochodzenie z archiwum sluzb specjalnych. To niewatpliwie doskonala
                rekomendacja. Jako pogrobowiec Mieczyslawa Moczara wierzymy bowiem swiecie, ze
                kto jak kto, ale UB i SB dobrze wiedzialy, kto Zyd, a kto nie Zyd.

Tu jednak pojawia sie problem, gdyz jako laik i amator nie mamy pojecia o
                strukturze archiwow MSW, a tak zupelnie zmyslac nie mozemy, bo szydlo za
                szybko
                wyjdzie z worka. Jak sobie wiec radzimy? Na przyklad siegamy do oslawionej
                listy Macierewicza i przepisujemy z niej opis dowolnych materialow
                archiwalnych
                MSW. Na przyklad taki:

Nr arch. 1/6526/1, Data archiwacji: 09.07.1984. Nr Rej.: 14750-99. Data Rej.:
                Wydz.III-a, SUSW Warszawa.

W tym przypadku opis dotyczy Leszka Moczulskiego, ale moglby byc dowolny inny,
                bo kto to sprawdzi? Jako niechluj popelniamy co prawda przy przepisywaniu
                drobne pomylki, ale tozsamosc obu opisow nie budzi watpliwosci (kto nie
                wierzy,
                niech porowna: www.republika.pl/xyz234/lista%20macierewicza.htm).

Dodajemy jeszcze na poczatku zdanie w rodzaju: "Dane tajne kartoteki ludnosci
                Polski przy Centralnym Biurze Adresow MSW". Czyz nie brzmi to wiarygodnie???

Niestety, jako skonczony balwan i nieudacznik nie wzielismy pod uwage, ze
                nasza
                pracowicie sporzadzona lista i skopiowany na chybil trafil opis archiwalny
                maja
                sie do siebie jak piesc do nosa i natychmiast kompromituja nasza manipulacje.

Wydzial III S[tolecznego] U[rzedu] S[spraw]W[ewnetrznych] brzmi bardzo
                groznie,
                tyle tylko, ze ta jednostka (terenowy odpowiednik departamentu III MSW,
                zajmujacego sie walka z opozycja polityczna)nie ma nic wspolnego z Centralnym
                Biurem Adresowym. Jako nieuk oczywiscie nie mamy o tym pojecia.

Jako patentowany osiol nie zauwazamy rowniez, ze material rzekomo
                zarchiwizowany 9 lipca 1984 r. nie mogl zawierac informacji o funkcjach
                pelnionych przez osoby z naszej listy w latach dziewiecdziesiatych. Chyba, ze
                wierzymy w zdolnosci jasnowidzenia naszych ideowych towarzyszy z UB i
                SB....

Lisek

PS. A teraz kilka slow do autora tego watku:

Ty nieudolny balwanie, jak juz chcesz preparowac listy Zydow, to rob to
                profesjonalnie! A przynajmniej nie rob, partaczu, bledow w nazwiskach, bo
                Twoja
                lista sie od nich roi! Moglbys tez wlozyc troche wysilku i poprawic funkcje
                przypisywane roznym osobom - bledow tam jest jeszcze wiecej niz w nazwiskach.
                I
                okaz chociaz minimum szacunku dla czytelnika: zechciej zaktualizowac swoje
                informacje - przeciez na pierwszy rzut oka widac, ze bezmyslnie skopiowales
                liste stworzona okolo 10 lat temu. Czy nie wiesz, palancie, ze wiekszosc osob
                z
                Twojej listy juz dawno nie pelni przypisanych im funkcji, a niektore juz od
                wielu lat nie zyja? No i moze zadbaj, ciolku, o minimum logiki w Twojej
                liscie.
                Oto przyklady: dlaczego Zofia Kuratowska mialaby byc Goldman, skoro jej
                ojciec,
                Kazimierz Kuratowski nazywal sie rzekomo Kuratow? Dlaczego Karol Modzewewski
                mialby sie nazywac Samuel Mendel, skoro jego ojciec, Zygmunt Modzelewski,
                nazywal sie wg. Ciebie Fischer? Dlaczego rzekomy Szaja Sommer mialby zmieniac
                nazwisko na Stanislaw Stomma (u Ciebie blednie: Syomma), skoro jest to Twoim
                zdaniem na tyle typowo zydowskie nazwisko, ze znany poeta zmienil je - wedlug
                Ciebie - na Slonimski?
                • Gość: sp;lit Well ,... ??? ,... O co ci chodzi ??? ,... IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 09.10.03, 04:34
                  • Gość: n0str0m0 drzob uel dan! IP: 61.149.200.* 09.10.03, 05:41
                    widze ze nie musze sie juz spinac

a czeskowi gratuluje
                    rodziny
                    o autorytecie przekraczajacym podrecznikowy

nostromo
                    • bykk Re: do Anngini 09.10.03, 11:18
                      Anngini, ja krótko. Bardzo mi się podoba "ocena" Ceeśka, jeśli ktoś nie czytał
                      książki "Oni" T.Torańskiej, jest pół-analfabetą!
                      Dobre?
                      Ja nie czytałem, więc...sad
                      Chyba zmienię sygnaturkę, zacznę cytować OMC prof. Ceeśkasmile)?
                      pozdrawiam
                      hej!
                    • oleg3 Więcej szacunku 09.10.03, 11:33
                      piszesz o wnuku prof. Ulema

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7893099&a=7897560

Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> a czeskowi gratuluje rodziny
    • rycho7 Niejaki cs137 to totalny uk 09.10.03, 16:48
      Zadowolony?
      • Gość: Krzys52 A stwierdziwszy to wlasnie zaczal Rycho7 powoli... IP: *.proxy.aol.com 09.10.03, 16:56
        pakowac materialy pismienne, albowiem koniec szychty nadchodzil
      • Gość: Józef Zawadzki Naturalnie, jemu się tak wydaje.Ach te mechanizmy IP: *.icm.edu.pl 09.10.03, 18:01
        kompensacyjne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka