Gość: Arek IP: *.abo.wanadoo.fr 04.08.01, 13:29 Wiecej na wirtualnej polsce w dziale wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scan Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.home.net.pl 04.08.01, 13:49 Bóg albo czort z nim, Arku - nie ma lepszych tematów? Znowu będzie zbiorowy polski onanizm? Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.abo.wanadoo.fr 04.08.01, 14:49 Gość portalu: scan napisał(a): > Bóg albo czort z nim, Arku - nie ma lepszych tematów? Znowu będzie zbiorowy > polski onanizm? > Scan Drogi Scanie, zgoda, ale mimo wszystko ktos przez caly czas kogos w konia robi. Tylko kto? Czyzby Lechu mial racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max caly aparat PRL to nie byla wielka agentura CCCP GRU i KGB ... IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 14:19 zdziwiony????? byl oficerem LWP LUDOWEGO WOJSKA POLSKIEGO uwierzysz???? a co to bylo LWP? odnoze kolaborantow z rezimem okupacyjnym CCCP! eureka nie??? to Ci checa!!!! jakie meandry historiii ho ho! Tak? a moze problemem bylo to ze wstapial do LWP jak "ktos" podczas okupacji nazistowskiej do GESTAPO??? z tym sie zgodze! A co powiemy na Wojciecha J.? hmm hmm hmm czy byles wtedy w Nowej Zelandii ze sie dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max caly aparat PRL to BYLA!!! wielka agentura CCCP GRU i KGB(sorry :/ ) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 14:22 k.... co z tym nie mi odbilo! soory pomyla semantyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max UWAGA w tym zdaniu brakuje "?"! prosze mnie nie bic za to! :))))))) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Do maxx IP: *.abo.wanadoo.fr 04.08.01, 14:48 Drogi to co piszesz, to wszystko tak, zgoda, ale to co mnie w tej wiadomosci powala, to to ,jakoby slynne informacje o stanie wojennym, za ktore Kwiatkowski uzyskal miano bohatera narodowego, to byla z gory ukartowana akcja GRU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Do Arka IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 19:27 Drogi Arku, Niezależnie czy dla CIA czy dla GRU to i tak był zdrajcą. Oficer zawodowy jest żołnierzem, a nie politykiem. Myślę, że Prezydent Lech Wałęsa wykazał się dużą intuicją odmawiając ułaskawienia. Co z tego, że przekazał informacje o stanie wojennym? Nic z tego nie wynikło bo wyniknąć nie mogło. Zachód by palcem nie kiwnął nawet gdyby faktycznie weszli tu Rosjanie. Patrzyliby jak Polska spływa krwią i najwyżej głośno protestowali. W końcu umowa z Jałty obowiązywała, a to była strefa sowiecka. Przykre to, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do jurka1 ktory wie kto jest ZDRAJCĄ!( kogo?Brezniewa?Komsomołu?) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 20:24 jurek1 napisal > Niezależnie czy dla CIA czy dla GRU to i tak był zdrajcą. > Niezależnie czy dla CIA czy dla GRU to i tak był zdrajcą. Oficer zawodowy jest > żołnierzem, a nie politykiem. "to i tak" -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 odp na temat zdrajców IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 20:54 Nie byłem i nie jestem fanem reżimu PZPR. Gdybys uważniej przeczytał to zauważyłbyś, że napisał "czy dla CIA czy dla GRU", współpracę z oboma tymi firmami oceniam tak samo. Dobra przepraszam. Na tym forum nie powinienem użyć słowa "zdrajca" chociaż ja prywatnie tak go oceniam. Ale nie powiesz mi, że ten facet zasługuje na miano bohatera narodowego. Ktoś kiedyś (nie wiem czy nie Telleyrand) powiedział my szpiegom pomników nie stawiamy my im płacimy. Tylko błagam nie rób mi teraz wykładu, że Kukliński to za darmo i dla idei robił. Nie muszę zgadzać się z Twoimi poglądami, ale szanuję Twoją inteligencję, więc oszczędź mi tego. Odpowiedz mi na takie pytanie: Co by było gdyby wszyscy w armii zaczęli rozważać czy ich przełożeni służą krajowi czy też obcemu mocarstwu i w zależności od wyciągniętych wniosków wykonywaliby rozkazy lub nie. Od razu zaznaczam, że nie dotyczy to rozkazów ewidentnie sprzecznych z prawem, których podwładny ma prawo nie wykonać i żaden sąd go za to nie skaże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do Jurka1 ;) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 21:17 > Tylko błagam nie rób mi teraz > wykładu, że Kukliński to za darmo i dla idei robił. o! Panie gdyby za to jeszcze pienadze brał to drugie brawo bym klepnął!)) BRAWO! o i jeszcze zarobił! > Odpowiedz mi na takie pytanie: > > Co by było gdyby wszyscy w armii zaczęli rozważać czy ich przełożeni służą > krajowi czy też obcemu mocarstwu i w zależności od wyciągniętych wniosków > wykonywaliby rozkazy lub nie. Jaka płaca taka praca! Mysle ze najemnicy dobrze wynagradzani nie maja takich problemow! maja takie problemy niewolnicy! i ja sie nie dziwie! Grunt to dobrze placic! moja miłosc do ojczyzny??? to kwestia tego co "ojczyzna" rzada ode mnie! gdy gardzi moja wolnoscia naklada miliony zakazow ktore nie sa potrzebne wtedy moja "milosc" znika! bo to jest REZIM! i wtedy wole "okupacje" rezimu ktory mniej bedzie mnie ograniczac ( np.Południowy Wietnam ) temat nacjonalizm pozostawie na inny weekend definicja - wolny kraj? roznym ludziom rozne mysli przychodzą ... zacytuje rezimowca socjalistycznego Wojciecha:"mniejsze zło" w moim tłumaczeniu mniejszy socjalizm Pozdro :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blong Re: do Maxa /r?/ IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 21:41 mam nadzieje ze jak zaczne sprzedawac Polske Arabii Saudyjskiej za barylki to mi tez bedziesz bil brawa /nie tylko potrafie zarobic a do tego sie przyczynie upadkowi zgnilej demokracji na rzecz pieknej monarchii/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max kto czyta nie błądzi : Mamo! czytaj mi Marxa i Engelsa! ;) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 22:02 Gość portalu: blong napisał(a): > mam nadzieje ze jak zaczne sprzedawac Polske Arabii Saudyjskiej za barylki to > mi tez bedziesz bil brawa /nie tylko potrafie zarobic a do tego sie przyczynie > upadkowi zgnilej demokracji na rzecz pieknej monarchii/ > > pozdrawiam o jak zaczniesz sprzedawac swoją chatke to ... nie wiem czy bede klaskał - jak tanio! to mmm ktoz wie! moze bym i ja kupil! ( w wolnym przetargu?):] a tak to wole monarchiste Araba niz socjaliste Polaka ... pozdro! specjal link dla Blonga!:] Dlaczego libertarianie powinni czytać Marksa i Engelsa... zycze milego snu! http://sierp.tc.pl/wlodek/walka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: do jurka1 ktory wie kto jest ZDRAJCĄ!( kogo?Brezniewa?Komsomołu?) IP: *.kabel.telenet.be 04.08.01, 21:22 Max jetes prawdziwym,bialostockim debilem. Pozojesz na pseudo intelektualiste,starasz sie pisac refleksyjnie ale niestety Panem sie trzeba urodzic chamie jeden . W majatku mojego dziadka byl taki stangret z ambicjami intelektualisty i skonczyl w domu warjatow . Wiec uwaga !Dla chamskiego mozgu nadmiar intelektu jest szkodliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do jajacka: podac zimne belgijskie piwko?:)..a to dopiero początek! ;) IP: *.net.bialystok.pl 04.08.01, 21:50 Gość portalu: jajacek napisał(a): > Max jetes prawdziwym,bialostockim debilem. > Pozojesz na pseudo intelektualiste,starasz sie pisac refleksyjnie ale niestety > > Panem sie trzeba urodzic chamie jeden . > W majatku mojego dziadka byl taki stangret z ambicjami intelektualisty i > skonczyl w domu warjatow . > Wiec uwaga !Dla chamskiego mozgu nadmiar intelektu jest szkodliwy! a teraz powiedz cos o sobie? chetnie autorefleksji posłucham.. tylko prosze bez słowa "rydzyk" cio? ... bo jeszcze w jakąs mantre wpadniesz albo co ... i zapętlisz sie na klawiaturze o! ;] pozdrowionko! a apropos psychiatrii dr.Sin obiecał mi jakies farmakoleki to moze bede miał "szanse" krowe wreszcie zobaczyc PRAWDZIWIE INTELEKTUALNĄ! :} moze czegos sie naucze! moze czegos sie naucze! moze czegos sie naucze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sin Re: do jajacka: podac zimne belgijskie piwko?:)..a to dopiero początek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 00:21 Gość portalu: max napisał(a): > pozdrowionko! > a apropos psychiatrii dr.Sin obiecał mi jakies farmakoleki to moze bede > miał "szanse" krowe wreszcie zobaczyc PRAWDZIWIE INTELEKTUALNĄ! :} > moze czegos sie naucze! moze czegos sie naucze! moze czegos sie naucze... Wzywałeś mnie? Pędzę na sygnale! Max jestem z Tobą ! Daję Ci świadectwo zdrowia i pełną poczytalność. Szkoda tylko , że ryzykujesz jego utratę gadając z takimi chamami. Nie szkoda czasu? Jest jeszcze jedna sprawa , o której chciałym żebyś wiedział: planuję przeprowadzić się do Białegostoku... W przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do Sina :) IP: *.net.bialystok.pl 06.08.01, 00:31 > Wzywałeś mnie? Pędzę na sygnale! Max jestem z Tobą ! Daję Ci świadectwo zdrowi > a > i pełną poczytalność. Szkoda tylko , że ryzykujesz jego utratę gadając z takimi > > chamami. Nie szkoda czasu? Tylko szaa! a nóz i jeszcze ktos uwierzy! > Jest jeszcze jedna sprawa , o której chciałym żebyś wiedział: planuję > przeprowadzić się do Białegostoku... W przyszłym roku. O! biznes ruszy na całego!;] pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUMIENIE Re: DLA JAKALY JAJACKA IP: *.chello.pl 04.08.01, 22:10 TO TY JESTES CHAMEM CZERWONA GNIDO NAWET PISAC NIE UMIESZ POPRAWNIE BO JUZ KILKA RAZY NA TYM FORUM PISZESZ <WARIAT> PRZEZ J !!!!!! I TY MOWISZ ZE OJCIEC MIAL STANGRETA? CHYBA BYL ODZWIERNYM W KC PZPR! TRZYMAJ SIE SIERPA TY MLOCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: DLA Sumienia i Jajacka IP: *.home.net.pl 04.08.01, 22:29 Ależ salony, Jaśnie Wielmożni Panowie! Jakaż głębia myśli a i jakież słownictwo wyszukane. Jajacek napisał: Max jetes prawdziwym,bialostockim debilem. Pozojesz na pseudo intelektualiste,starasz sie pisac refleksyjnie ale niestety Panem sie trzeba urodzic chamie jeden . W majatku mojego dziadka byl taki stangret z ambicjami intelektualisty i skonczyl w domu warjatow . Wiec uwaga !Dla chamskiego mozgu nadmiar intelektu jest szkodliwy! Gość portalu: SUMIENIE napisał(a): > TO TY JESTES CHAMEM CZERWONA GNIDO > NAWET PISAC NIE UMIESZ POPRAWNIE BO JUZ KILKA RAZY NA TYM FORUM PISZESZ > <WARIAT> PRZEZ J !!!!!! > I TY MOWISZ ZE OJCIEC MIAL STANGRETA? > CHYBA BYL ODZWIERNYM W KC PZPR! > TRZYMAJ SIE SIERPA TY MLOCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 do Jajacka i Sumienia a Post Scriptum do MAXA IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 22:59 Panowie wstydźcie się. Zachowujecie się obaj nawet nie jak stangreci, ale jak zwyczajni pijani wozacy. To, że się z Maxem nie zgadzamy wcale nie musi wywoływać takich reakcji. Cóż by na to powiedziała francuska bona Luzera. Trochę więcej kultury panowie. Przecież do samo można powiedzieć inaczej. Pozdrawiam P.S. do MAXA Max czy ja w pytaniu powiedziałem, że chodzi mi o polską armię? NIE! Zapytałem o armię o stosunek do złożonej przysięgi, do obowiązku wobec własnego kraju. Jak myślisz co zrobiliby Amerykanie gdyby się okazało, że wysoki oficer armii współpracuje z wywiadem Izraela lub np. Argentyny? Dopieprzyli by mu dożywocie, jak to już się zdarzało i nikogo by nie obchodziło, że jakiś pułkownik Smith nie zgadza się z panującym ustrojem. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do jurka1 :) IP: *.net.bialystok.pl 05.08.01, 00:13 > Max czy ja w pytaniu powiedziałem, że chodzi mi o polską armię? NIE! > Zapytałem o armię o stosunek do złożonej przysięgi, do obowiązku wobec własnego > kraju. > Jak myślisz co zrobiliby Amerykanie gdyby się okazało, że wysoki oficer armii > współpracuje z wywiadem Izraela lub np. Argentyny? > Dopieprzyli by mu dożywocie, jak to już się zdarzało i nikogo by nie > obchodziło, że jakiś pułkownik Smith nie zgadza się z panującym ustrojem. Alez ja wiem ze chodzi o prawo! "...bo takie prawo..." etc. Tu chodzi za co karac! za : - zabojstwo - kradziez ( np. bo zwinął tajny list z cudzego domu - kradziez ile bym dostal gdybym to zrobil? 1 rok? 2?:] a moze w mysl oko za oko! i ten sam list bym oddał skopiowszy sobie na skanerze ) "co zrobiliby Amerykanie" - dozywocie? musieli by łozyć swoje ciezko zarobione pieniażki na karmienie jakiegos dżamesa bonda? mmm a! nie rozumiem poświecenia! Wiec sie zgodze z tym co napisales jezeli w dowolnej "umowie o prace" bedzie sie mogł pojawic zapis np taki : - gdy pan zrezygnuje z naszej pracy np. o! mam pomysł! zabijemy Szanowego Pana! jezeli ktos to dobrowolnie podpisze to jego sprawa! dobrowolne niewolnictwo? a prosze bardzo! freedom! nawet dla tych sa chca umierac za prace i rezim!... za grasc dolarow ( i jak goscia złapią! juz czmychać? ) PS. dowiem sie co robil Czyngiz Chan dla tych wojownikow co "dezertowali" z pola bitwy widzac "przewazajace sily wroga" i uciekali pod skrzydła np. jakiejs sekty ( ciekawe jakiej ) w ktorej zdrada nie jest grzechem. Uuuu to juz wchodzimy na teren "teologii" jakies nieznanej mi religii! czy pułkownik Smith musi sie zgadzac z panującym ustrojem? Anarchisto Smith powiedz cos na ten temat! a moze tak o instytucji rozwodu w "stanie" zołnierskim cos powiemy? bo zupa za słona była? za duzo pompek? :} ... a tu jakies slowo "przysiega"? Peace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: DLA JAKALY JAJACKA IP: *.kabel.telenet.be 05.08.01, 17:00 SUMIENIE-bezblednie . Ale co to jest to kmiotku juz nie wiesz. Jesli napiszesz ile masz lat to mozemy podyskutowac. Bo jesli wiecej jak szescdziesiat to kwalifikojesz sie do eutanazji a jesli miej niz trzydziescipiec to nie mamy oczym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: do jurka1 ktory wie kto jest ZDRAJCĄ!( kogo?Brezniewa?Komsomołu?) IP: *.abo.wanadoo.fr 05.08.01, 05:20 Maxie, rzecz w tym,ze rezim vichy mozna zrozumiec. 1 - Francuzi poniesli dotkliwe straty w I wojnie (straty idiotyczne)- stad niechec do wojny 2 - wplyw czerwonych 3 - kleska w ciagu 3 tygodnii ich mocarstwa 4 - antysemityzm taki sam jak i u nas 5 - rewanz za 1936 - place Concorde 6 - Dreyfous 7 - jean jaures 8 - Blum 9 - praca i rodzina Przepraszam za skroty, ale mysle ze wiesz o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do Arka IP: *.net.bialystok.pl 05.08.01, 19:02 > Przepraszam za skroty, ale mysle ze wiesz o co chodzi wiem o co chodzi! problem z naginaczmi historii do swoich ideologicznych fascynacji mitami socjalizmu wymienac kto? ( ciekawe co to za portal!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabor Re: do max IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 05.08.01, 17:57 Nie podniecaj sie az tak bardzo.Jurek1 ma racje.Tak gdzie obowiazuje przysiega czy porozumienie nie ma miejsca na zdrade bez wzgledu na motywy.Polska w arsenale bohaterow narodowych ma wielu,wielu zdrajcow i tak tez narod polski jest postrzegany na zachodzie.Za pieniadze i obietnice mglistej i swietlanej przyszlosci polacy poparli Walese i solidarnosc by w konsekwencji posluzyc jako kon trojanski w walce zachodu ze wschodem.To nazywa sie wprost zdrada.Po wykonaniu tej haniebnej roboty Walesa poszedl w zapomnienie ,Polska jako nic nie znaczacy kraik gdzies na peryferiach Europy a moze Azji sprowadzona do pozycji nedzarza placi za swoja glupote i placic bedzie dlugo, bardzo dlugo a moze po wsze czasy.Mysle rowniez "max"ze twoje zacietrzewienie nie wynika z przyczyn ideologicznych ale raczej z tego ze jako kombinatora nie raz i nie dwa lano w dupe w tamtych czasach ale widocznie za malo skoro zdrajca probuje gloryfikowac zdrade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max cytat "...widocznie za malo skoro zdrajca probuje gloryfikowac zdrade" IP: *.net.bialystok.pl 05.08.01, 18:57 > Mysle rowniez "max"ze twoje zacietrzewienie nie wynika z ten cudzysłów to tak dla zmyłki? > przyczyn ideologicznych ale raczej z tego ze jako kombinatora nie raz i nie > dwa lano w dupe w tamtych czasach ale widocznie za malo skoro zdrajca probuje > gloryfikowac zdrade. zdrade kogo? czego? co? wymień mi coś prosze! a moze odzyskam wzrok! > nie wynika z > przyczyn ideologicznych Znamy sie? czy to Ty mnie biłes i kopałes w pierdlu za posiadanie dolarow w skarpecie? bo jak typowy ideolog socjalizmu mowisz za MNIE! pochwal sie swoimi pogladami? wymien swoje autorytety czekam! :] Powiedz cos o honorze! wielcem ciekaw Twojej definicji Czyzby to był "honor" Feliksa D. mordujacego kułaka i nacjonalizujacego cudzą własnosc w mysl ideologii socjalizmu PZPR? ideologi "panstwa" PRL??? "Prawnie" zabić , krasc , niszczyc wolnosc , karac element antysocjalistyczny?? "ale widocznie za malo" gloryfikuj dalej terror komunistow! ( moze za Ciebie niejaki Kwasniewski przeprosi - a mam to gdzies! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabor Re: do max IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 06.08.01, 04:44 Masz problem ze zrozumieniem prostych slow.Honor,solidnosc.odpowiedzialnosc to slowa za trudne dla ciebie i nie dziwie sie skoro cale zycie spedzilec w kregu"szmalu" i tym podobnych kretactw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max "skoro cale zycie spedzilec w kregu "szmalu" i tym podobnych kretactw" IP: *.net.bialystok.pl 06.08.01, 13:45 Gość portalu: tabor napisał(a): > Masz problem ze zrozumieniem prostych slow.Honor,solidnosc.odpowiedzialnosc to > slowa za trudne dla ciebie i nie dziwie sie skoro cale zycie spedzilec w > kregu"szmalu" i tym podobnych kretactw. A Twoj Bozek to co? czy za kazdym razem umiesz mowic tylko za KOGOS a nie za SIEBIE? no dalej Mistrzu duchowy no czego? doczekam sie wreszceie twojego GURU? jak sie dowiem ze przerastasz w czynach np. Schindlera to Ci nogi umyje! a tak sobie dalej chwal totalitarne rezimy komunistow i nazistow! ilu ludzi pobiłeś dla ideologi marksa? no pochwal sie jak tepiles "zdrajcow" imperializmu! solidnie? odpowiedzialnie i honorowo? tez tak mysle! jak na prawdziwego oprawce-ideologa przystało! Ja juz "to" mowilem wole pzprowca-szmalcerza-zdrajce ideałów niz pzprowca- ideologa wide szmalcerz nazistowski Schindler tak dla przypomnienia ! PS. Tak zebys wiedział wole bys kreataczem szmalcerzem niz "honorowym" totalistą dajacym komuś w "dupe" dla jakies zbrodniczej ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Guru i gurujacy inaczej. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.08.01, 14:01 Wybitny przywodca socjalistyczny stojacy na czele panstwa niemieckiego w A. Hitler. Obserwujemy na Forum popluczynyjego ppropagandzisty Goebelsa. Po co uzasadnienia, wystarczy powtarzac klamstwa, powtarzac, powtarzac .. i efekt jak widac jest. Oczywiscie z uzycie niewybrednych epitetow. To ich guru i ich gurowanie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.qdnet.pl 05.08.01, 21:31 Jak polski żołnierz (każdej rangi) powinienby się zachować na polu walki podczac trzeciej wojny swiatowej (o której częśc Polaków marzyła)? Czy przejść na stronę aliantów zachodnich i bić bolszewików (łamiąc oczywiscie przysięgę wojskową), czy bić Amerykanów, Brytyjczyków i innych, choć tylko oni mogliby przynieśc Polsce wolnośc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 00:07 Ty jeszcze wierzysz, że oni przynieśli by nam wolność? A Radek Sikorski białym helikopterem do Polski by przyleciał? Pozdrawiam P.S. Masz rację to straszny dylemat i należy się cieszyć, że nie trzeba było go rozwiązywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.qdnet.pl 06.08.01, 08:53 Gość portalu: jurek1 napisał(a): > Ty jeszcze wierzysz, że oni przynieśli by nam wolność? A Radek Sikorski białym > helikopterem do Polski by przyleciał? > > Pozdrawiam > > P.S. Masz rację to straszny dylemat i należy się cieszyć, że nie trzeba było go > > rozwiązywać Panie "Jurek1", unika Pan ustosunkowaniasię do problemu. Dylemat mógł być straszny i jak by się Pan zachował? Ponadto my sami, jako członkowie Układu Warszawskiego też szykowaliśmy inwazję Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.08.01, 09:32 Gość portalu: jurek1 napisał(a): > Ty jeszcze wierzysz, że oni przynieśli by nam wolność? A Radek Sikorski białym > helikopterem do Polski by przyleciał? > Pozdrawiam > P.S. Masz rację to straszny dylemat i należy się cieszyć, że nie trzeba było go > rozwiązywać Pilsudzki mowil, ze dla Polakow mozna cos zrobic ale z Polakami NIGDY ! Dzis, na przykladzie nie tylko Kuklinskiego, zmodyfikowalby i piersza czesc zdania. Znajac zadanie Polski na kierunku -> Dania wiedzial, ze jedyna obrona NATO byla zrzucenie bomby atomowej na Polske, by zniszczyc druga linie z zapasami, sprzetem, amunicja i drogami dostaw. Wybierajac argumentacje MAXa mozecie sobie Michicoczetnicy jeszcze podyskutowac, Wybierajac Wasza (kulture, logika i etyka inaczej) - N I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zyczenie eutanazji glupcow, tak Wam bliskie, spelniloby sie dla Was m. in. za moje ukradzione niemale pieniadze. Szkoda, ze Wasza teoria sie nie sprawdzila "Wybiorczo" !!!!!!! Z podziwem dla 100% indoktrynowanych, wyksztalconych i inteligentnych, oraz sluzbiscie "honorowych". Oslupiony zdumieniem mozliwosci niemozliwego # Wybierajmy przyszlosc obciazonych przeszloscia !!!!!!! Przepraszajmy bez wzajemnosci ASENTYMISTOW Polski !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.08.01, 11:19 Oczywiscie by uniknac zarzutow logiki inetigentniejszych (lepsze zawsze jest wrogiem dobrego, z czego korzystaja propagandzisci by szerzyc zlo !) spiesze wyjasnic, iz nie chce by gdziekolwiek padla bomba atomowa na i tak zatomizowane spoleczenstwo ( po polsku- rozbite niesolidarnie). Nauczycielki z ZNP + Urban +Marcin Krol + Machnik dokonali cudu przeorujac logike polska na lewa. Wlasciciele 200- 300 ha gospodarstw, dysponujacy europejskim sprzetem, do niedawna pelni nadziei, produkujacy ZDROWA zywnosc, wygrywaliby z UE w kazdej odmianie produkcji zywnosci bez doplat 50 % budzetu unijnego. a tak to cena opakowan przekracza cene przysylanych w tej fazie III Wojny Swiatowej "czolgow supermarketowych" atakujacych w dni robocze i niedziele nasz kraj. Banki juz zdobyli. Przemysl za 10 % wartosci tez. Okazuje sie w tym watku ze umysly "polskie ?" rowniez. Bilans ofiar 50. 000 zabitych zpowodu utraty pracy i nadziei - po polskiej stronie. Po stronie zwyciezcow UE - Uratowanie od kryzysu - 0 ofiar smiertelnych ( bez BSE - czyje zdrowe ?). Wywiescie biale flagi na Waszych mozgownicach do myslenia inaczej !!!!!!!!!!! Abym nie czul sie " killerem watkow ", blagam lewych odpowiedzcie. Zbieram probki myslenia inaczej ! Dla Waszych potomkow. Oslupialy z zadziwienia # Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Kukliński to bohater i patriota. Po prostu. IP: 207.129.53.* 06.08.01, 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kukliński to bohater i patriota. Po prostu. IP: 172.17.6.* / *.daewoo.com.pl 06.08.01, 13:13 Po prostu,- to on jest zdrajca i sprzedawczyk ! bądz kolego polakiem i patriotą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.clover.com.au 06.08.01, 13:14 Po pierwsze, byly rezydent GRU bredzi - emerytura slaba, wiec kazdy sposob na dorobienie dobry. Po drugie, Rosjanie zawsze byli dobrzy w dezinformacji. Po trzecie, ja na zadanie moge wymyslic jeszcze dwadziescia dalszych hipotez spiskowych i z zadnej nic nie bedzie wynikalo. A po czwarte, to dzis wszyscy tacy madrzy, a jak sie trzeba bylo czerwonemu postawic, to robila to garstka. I nie pieprzcie mi, rodacy, o ekwiwalencji moralnej wielkich mocarstw. Stany Zjednoczone nie wymordowaly nam pietnastu tysiecy jencow wojennych w lesie, zeby potem przez piecdziesiat lat pilnowac, aby nie wolno bylo o tym mowic. Argument o tym, jak to mocarstwa zachodnie "sprzedaly" Polske w Jalcie sprowadza sie do tego, ze nie rozpoczely III wojny swiatowej z Rosja aby Polakom zrobic dobrze. To jeszcze nie jest zaden powod, aby wierzyc w "milujacy pokoj narod radziecki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.08.01, 13:28 Gość portalu: Stary napisał(a): > Polakom zrobic dobrze. To jeszcze nie jest zaden powod, aby wierzyc w "milujacy > pokoj narod radziecki". Andy - bardzo dobrze, ze wywiesiles biala flage na swym narzadzie rozpoznania rzeczywistosci. Bo przy okazji przypomniales mi po latach imie pewnej uroczej argentynskiej nauczycielki tanca z polskimi korzeniami. Szczerze wdzieczny # Dzieciom wladcow pozornie oddajacych wladze w zuzytych szmatach i wyblaklych barwach ochronnych zawsze wystarczyl stary mozdzek (siedlisko emocji jak u krokodyli) do przetrwania i to komfortowego. Zycze SENTYMIZMU a nie podszywania sie pod Polakow patriotow. Emocje wystarczaja. Chociaz podejrzewac krokodyla o dobre ... No nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Plk. Kuklinski agentem GRU ? IP: *.qdnet.pl 06.08.01, 14:42 A ja stawiam hipotezę, która moze kiedyś się sprawdzi, że tym, który wysłał płk. Kuklińskiego do Stanów był gen Jaruzelski.O tym dowiemy się (być moze) za 40 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max "że tym, który wysłał płk. Kuklińskiego do Stanów był gen Jaruzelski" IP: *.net.bialystok.pl 06.08.01, 15:04 Gość portalu: Cezary napisał(a): > A ja stawiam hipotezę, która moze kiedyś się sprawdzi, że tym, który wysłał > płk. Kuklińskiego do Stanów był gen Jaruzelski.O tym dowiemy się (być moze) za > 40 lat? w imię walki z utopiami socjalizmu! no no! Wojciechu!:] twoj koszmar znowy sie pojawia! KAPITALIZM! a Adam M. na Kube poleci prosic o pomoc wojskową bo Wojciech w oszoloma sie bawi i socjalizm ( dla kumpli ) chce zniszczyc!! ( i juz nie powie odpie... od generała! ) bedzie rządał kary! Odpowiedz Link Zgłoś