Dodaj do ulubionych

Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ?

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 10:41
Adam Michnik dobrze zareagował. Na grepsy p. Błochowiak można
jedynie reagować rozbawieniem, a nie się obrażać czy denerwować.
Brawo p. Adamie, dobrze, że nie dał się Pan wyprowadzić poseł
Błochowiak z równowagi jej (homo)seksualnymi aluzjami. Zważywszy,
że korytarze biegną Jej pionowo, jest Ona całkiem niepoprawna
politycznie smile
Obserwuj wątek
    • Gość: �cierwo Mam nadzieję, że się wstydzš... IP: 80.51.245.* 23.10.03, 10:47
      uwłaczajšce, niesmaczne, żenujšce - to się nadaje na dużš
      przerwę w szkole podstawowej a nie na dialog przedstawicielki
      najwyższych organow wladzy panstwa uchodzacego za cywilizowane z
      redaktorem naczelnym najwiekszej gazety w 40-milionowym kraju.
      • Gość: tom Re: Mam nadzieję, że się wstydzš... IP: *.crowley.pl 23.10.03, 10:51
        no cóż typowa blondynka...
        • Gość: toudi Pedał to Pedał!!!! IP: *.netia.pl 23.10.03, 12:04
          a wszelkie nazwy w stylu homo, mniejszosc seksualna, kochajacy
          inaczej,... sa po prostu żenująco śmieszne!!!

Pozdrawiam wszystkich chodzących w czerwonych skarpetkach!
          • Gość: cs Re: Pedał to Pedał!!!! IP: 194.255.20.* 23.10.03, 12:14
            Gość portalu: toudi napisał(a):

> a wszelkie nazwy w stylu homo, mniejszosc seksualna, kochajacy
            > inaczej,... sa po prostu żenująco śmieszne!!!

OK, no wiec: Spadaj, pedale.
            • Gość: pabianice górą CZEGO SIE SPODZIEWAC PO PANI Z PABIANIC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:49
              bŁOCHOWIAK PRZEBIŁAŚ WSZYSTKO CO DO TEJ PORY POKAZAŁAŚ. I TO MA
              BYC POLSKA LEWICA. BRAWO
            • Gość: niby Re: Pedał to Pedał!!!! IP: 217.153.176.* 23.10.03, 14:14
              a ty jestes ćwok! ćwok to ćwok
              • Gość: "0) * - _ _ Zaba _ po _ Norwesku _ _ - * IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 17:16
                Żaba po norwesku
                Każdy bez wyjątku ma prawo do świętowania swoich rocznic, a srebrne wesele
                Karola Wojtyły to – jak by nie patrzeć – rocznica znamienna. Obchody jubileuszu
                też były jedyne w swoim rodzaju, choćby dlatego, że na przykład w Polsce czy w
                Watykanie pochłonęły miliony dolarów, a sam jubilat mógł nawet dobrze nie
                zajarzyć, co się wokół niego dzieje. Wszak podobne, tylko trochę mniej huczne,
                wyrazy uwielbienia odbiera każdego dnia. Myślących ludzi XXI wieku powinno
                jednak razić zbiorowe szczytowanie milionów nad półżywym starcem – kult
                jednostki porównywalny już tylko z orgiastycznym uwielbieniem dla tyrana Korei
                Północnej, Kim Dzong-Ila, tam oczywiście w skali mikro. Nie mam nawet ochoty
                komentować tego, co wyprawiali przez ostatni tydzień moi – opanowani zbiorowym
                amokiem – rodacy.

O wiele ciekawsze było preludium do głównej opery na Placu Świętego Piotra.
                Fani papieża od miesięcy zacierali ręce w oczekiwaniu na ogłoszenie go
                laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. Miał to być jednoznaczny hołd uwielbienia
                całego świata dla idola katolików i zarazem jakże wskazany wstęp do głównych
                uroczystości jubileuszowych. Przyznanie nagrody Shirin Ebadi było dla
                wszystkich, którzy obstawiali papieża (łącznie z bukmacherami, którzy np. w
                Londynie płacili 120 do 1 jeśli ktoś nie postawił na Papę!), parafrazą werdyktu
                kardynałów sprzed 25 lat – habemus klapam. Dla wielu zaś potwarzą i jawną
                niesprawiedliwością. Przecież papież dwóch tysiącleci – jak go nazwał ksiądz
                Peszkowski – nie dość że nie został uhonorowany, to jeszcze przegrał z kobietą,
                na dodatek muzułmanką! On, spadkobierca świętego Piotra, wielki siewca pokoju,
                święty ojciec związku katolickich republik – nie dostał „swojej” nagrody! To
                zupełnie tak, jakby następcy wodza rewolucji, Breżniewowi, odmówiono orderu
                Lenina.

Norweski komitet noblowski zafundował za to wielkie święto wszystkim
                antyklerykałom. Ucieszyli się zwłaszcza zdrowo myślący duchowni, bo to oni
                najwięcej dostają w kość od Papy. Ucieszył się szczerze prawicowy prezydent
                laickiej Francji i obłudnie rozradowało kilku kardynałów z Watykanu.
                Arcybiskupowi Dziwiszowi po prostu kamień spadł z serca, że olali jego
                pryncypała. Ludzie, cyrk na kółkach papamobile! Widzieliście te zawiedzione
                gęby biskupów stacjonujących w Polsce?! Oburzenie Pieronka, pokrętne
                tłumaczenia Macharskiego i Życińskiego, mistrzów w wywracaniu kota ogonem. Jak
                oni biedni się natrudzili, żeby przełknąć tę norweską żabę, a kompromitację i
                klęskę przekuć w zwycięstwo! W sukurs natychmiast poszli słudzy pańscy.
                Prezydent wszystkich katolików oznajmił, że nagrody świata całego nie są warte
                naszego papieża, bo zasługi jego są „nie do oszacowania”. No tak, Norwedzy nie
                mogli ich oszacować i dali sobie spokój. Lech Wałęsa – śmieszny w swoim
                prymitywizmie i pyszałkowatości – chciał nawet oddać swoją własną nagrodę, mimo
                że – jak sam stwierdził – dostał ją zupełnie zasłużenie. Wybór Shirin Ebadi
                polski laureat Nobla nazwał „niesmaczną pomyłką”. W argumentacji Wałęsy i np.
                zakonu franciszkanów, „papież jak nikt inny zasłużył sobie na tę nagrodę”. Tak,
                to akurat prawda. Pod warunkiem, że zasługi na rzecz pokoju mierzy się ilością
                wypowiedzianych słów i skierowanych apeli, z których notabene nic nie wynika.
                Zapatrzeni w swojego guru fani, sami wychowani na katolickiej powierzchowności
                i pustosłowiu, nie są w stanie zrozumieć, że mówienie o pokoju jest głównym
                zajęciem wszystkich papieży, od kiedy – dzięki zdobyczom humanizmu – już nie
                wypada im zagrzewać do wojny, zwłaszcza tej religijnej. Ostatnim „Ojcem
                Świętym”, który za mało mówił o pokoju, przemilczał zbrodnie wojenne, a tak
                naprawdę po cichu sam liczył na Drang nach Osten – był Pius XII. Odbija się to
                papiestwu czkawką do dzisiaj. Jego następcy z pewnością nigdy nie popełnią
                podobnego błędu, a nawijanie o pokoju na świecie wpisali sobie na stałe w
                zakres obowiązków. Tyle że za rzetelną pracę, choćby nawet w pocie czoła,
                nagród Nobla jeszcze nie dają.

Owszem, Jan Paweł II się nie oszczędza. Zwraca uwagę na problemy świata, takie
                jak głód, wojny, niesprawiedliwy podział dóbr. Pochyla się nad chorymi, modli
                się, błogosławi i współczuje ofiarom kataklizmów. Jednocześnie sam żyje w
                królewskim przepychu, pod opieką sztabu lekarzy, rehabilitantów, dietetyków.
                Patrzy codziennie na tony złoceń, przechadza się obok tysięcy bezcennych dzieł
                sztuki, z których każde nakarmiłoby średni afrykański kraj. Pół miliona jego
                sutannowych podwładnych hołduje zbytkom i luksusom, większą radość znajdując w
                braniu niż dawaniu.

Różnica pomiędzy Shirin Ebadi a papieżem Wojtyłą jest taka, jak między
                szeregowym, radzieckim żołnierzem pierwszej linii frontu narażającym co chwila
                własne życie a oficerem politycznym, który, grzejąc sztabowy stołek na tyłach
                walk, wygłasza ideologiczne rozprawy na temat dzieł Lenina. Iranka dostała
                Nobla za „wkład w demokratyzację Iranu oraz walkę o prawa człowieka, zwłaszcza
                kobiet i dzieci”. Papież owszem, miałby szansę... gdyby nagrodę tę przyznawano
                za umacnianie absolutyzmu i skuteczne tłumienie demokracji w Kościele (np.
                teologii wyzwolenia), deprecjację kobiet, moralne wspieranie dyktatur (np.
                Pinocheta) i brak reakcji na masowe przypadki pedofilii wśród podległego mu
                kleru. Znamienny, choć oczywiście skrzętnie przemilczany, był komentarz innego
                polskiego noblisty – Czesława Miłosza: „Nieprzyznanie papieżowi nagrody można
                jedynie wyjaśnić faktem, że nagroda ta byłaby wyróżnieniem całego Kościoła
                rzymskokatolickiego, którego papież jest głową...”.

Natomiast „ta pani” – jak pogardliwie nazywa laureatkę Wałęsa – już na
                pierwszej konferencji zażądała od mułłów rządzących Iranem, aby uwolnili
                wszystkich więźniów politycznych, co – ta pani – może (po raz kolejny)
                przypłacić więzieniem zaraz po powrocie do swojej islamskiej ojczyzny. Papież
                nigdy by się nie zdobył na podobny apel, mogłoby to przecież zaszkodzić jego
                stosunkom z muzułmańskimi ajatollahami. Irańska adwokatka – broniąca
                prześladowanych, walcząca o demokrację w mateczniku islamistów; niezwykła,
                odważna kobieta w kraju, gdzie mułłowie traktują kobiety jak osły, potępiana i
                więziona – jak nikt zasłużyła na Nagrodę Nobla. Przy takiej kandydatce wybranie
                Wojtyły byłoby zaiste „niesmaczną pomyłką”, do której na całe szczęście nie
                doszło.

Prawdziwym Polakom katolikom pozostało tylko obsobaczać komitet noblowski i
                chrzanić, że nie dorósł on do oceniania tak wielkiego Autorytetu. Zapewne
                spadnie teraz sprzedaż „Rzeczpospolitej”, a także na stacjach Statoil i w
                sklepach Rema 1000 należących do Norwegów. Polski rząd i prezydent dopilnują,
                żeby polskim gazociągiem nigdy nie popłynął skandynawski gaz.

A ja wczoraj, po raz pierwszy od dłuższego czasu, kupiłem norweskiego łososia.
                Podobno nie tak zdrowy jak polski, ale za to jak smakuje!

JONASZ

• Gość: 00+ Re: * - _ _ Zaba _ po _ Norwesku _ _ - * IP: 81.15.148.* 23.10.03, 17:31
                  Nie udław się tylko ością, bo usta pełne masz bredni,przekłamań - o nienawści z
                  litości nie wspomnę.
                  Pomimo wszystko życzę smacznego .
                  P.S. o ile wiem Norwegia jeszcze granic przed głupotą nie zamknęła.
                  • Gość: :)))) Re: * - _ _ Zaba _ po _ Norwesku _ _ - * IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 17:52
                    czysta miloscia dyszysz, katolu
                • Gość: pol Re: * - _ _ Zaba _ po _ Norwesku _ _ - * IP: *.chello.pl 23.10.03, 18:49
                  Zaslugi pani Shirin Ebadi sa malo istotne bo nagroda Nobla ma
                  charakter polityczny i ma na celu wzmocnic opozycje w Iranie
                  (prawdopodobnie kolejny cel Busha).Ja osobiscie kibicowalem
                  Bono z U2,ktory wspiera IRA i wydaje miliony dolarow na kolejne
                  apartamenty w NY ,a oficjalnie walczy o dokarmianie glodnych
                  mieszkancow trzeciego swiata.Ja tez nie lubie JPII,ale od
                  Pinocheta to sie odpierdol bo facet walczyl z komuchami i za to
                  powinien dostac Nobla.I jeszcze jedno pisze sie Norwegowie a
                  nie Norwedzy - pozdrawiam
              • Gość: wor To jak chca pedaly zeby ich nazywac?? IP: *.caregroup.org 23.10.03, 17:51
            • Gość: Fan Re: Pedał to Pedał!!!! IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 14:35
              Anita jest super!!!
              • Gość: Lidka Kocham Cioty, Kocham Pedalstwo !!! IP: *.zur3.speed2online.net 23.10.03, 15:13
                Nareszcie moge to bez problemu powiedziec:

Kocham Pedalstwo !!!

Kocham Cioty !!!

Tak po prostu i od zawsze...
                • Gość: bo ja tam wiem? PABIANICE, PABIANICE, KROWIE CYCE IP: *.acn.pl 23.10.03, 17:19
                  Ludzie mozecie byc dumni ze pochodzicie z takiej wlokniarskiej
                  wiochy. Czy u was w tym pierdziszewie to norma taki zascianek?
                  Czy wy wszyscy tacy beznadziejni? Czy urzadzacie tam jakies
                  konkursy na najwiekszego kretyna? Pewnie tak ale wybranie krola
                  kretynow jest ciezka sprawa poniewaz wy wszyscy tacy durni.
                  Dlaczego? Bo jaki przedstawiciel taki glosujacy.
          • Gość: yo-yo Re: Pedał to Pedał!!!! IP: *.complex.com.pl 23.10.03, 13:05
            A homofob to homofob- a nie żenujący rasistowki bezmózg. prawda?
            • Gość: ab Re: Pedał to Pedał!!!! IP: *.imz.gliwice.pl 23.10.03, 17:14
              Coś kompilikujesz zamiast upraszczać. A tak naprawdę to normalny
              facet, którego teraz nazywaja homofob. Takie potworki możecie se
              wsadzić na równi z samochodofob, szpinakofob, krawatofob, czy
              Legiofob lub Wisłofob. Kretynizm do kwadratu.
          • Gość: obserwator co innego mozna od niej oczekiwac IP: *.basf-ag.de 23.10.03, 13:24
            jej zadaniem, z ktorego usiluje wywiazac sie jak najlepiej, jest
            zadymianie, aby przypadkiem cien nie padl na SLD. Po to przeciez
            ja tam wyslano. Im wiecej watkow, sciezek oraz zwyklego
            odwracania uwagi o sprawy zasadniczej, tym wiecej dymu.
            Osobiscie odbieram osobowosc Pani Blochowiak jako podobna do
            osobowosci Pani J., Pana C, Pana K. etc... (inteligentna,
            ambitna, chce zrobic kariere, wyrachowana, bez specjalnych
            skrupulow i zasad, czyli tupeciara).
            • Gość: zigi Miller lubi takie temperamentne przekupy IP: *.devs.futuro.pl 23.10.03, 14:31
              Gość portalu: obserwator napisał(a):

> jej zadaniem, z ktorego usiluje wywiazac sie jak najlepiej,
              jest
              > zadymianie, aby przypadkiem cien nie padl na SLD. Po to
              przeciez
              > ja tam wyslano. Im wiecej watkow, sciezek oraz zwyklego
              > odwracania uwagi o sprawy zasadniczej, tym wiecej dymu.
              > Osobiscie odbieram osobowosc Pani Blochowiak jako podobna do
              > osobowosci Pani J., Pana C, Pana K. etc... (inteligentna,
              > ambitna, chce zrobic kariere, wyrachowana, bez specjalnych
              > skrupulow i zasad, czyli tupeciara).

Z tą inteligiencją to przesada. Na podstawowym poziomie
              inteligiencji nie popełnia sie takich gaf. Ale miesci sie
              ona w preferencjach Millera. Miller lubi takie osoby o
              temperamencie odpustowo - jarmarcznym.
            • Gość: Lykos Re: co innego mozna od niej oczekiwac IP: 150.254.85.* 23.10.03, 14:34
              Gość portalu: obserwator napisał(a):

> jej zadaniem, z ktorego usiluje wywiazac sie jak najlepiej,
              jest
              > zadymianie, aby przypadkiem cien nie padl na SLD. Po to
              przeciez
              > ja tam wyslano. Im wiecej watkow, sciezek oraz zwyklego
              > odwracania uwagi o sprawy zasadniczej, tym wiecej dymu.
              > Osobiscie odbieram osobowosc Pani Blochowiak jako podobna do
              > osobowosci Pani J., Pana C, Pana K. etc... (inteligentna,
              > ambitna, chce zrobic kariere, wyrachowana, bez specjalnych
              > skrupulow i zasad, czyli tupeciara).

Zgoda na gmatwanie wątków pobocznych jako jeden z celów sld-
              owskich członków komisji. Ale z tą inteligencją bym nie
              przesadzał.

A swoją drogą żenujące jest to, że SLD nie boli cała polityczno-
              moralna otoczka działalności jego przedstawicieli w komisji
              Nałęcza ani ich miałkość intelektualna, ale na niepoprawność
              polityczną reaguje alergicznie.
            • Gość: obserwator zgoda, przesadzilem - z inteligencji wycofuje sie IP: *.is / *.basf-ag.de 23.10.03, 15:57
            • Gość: seven Re: co innego mozna od niej oczekiwac IP: *.ups.com 23.10.03, 17:01
              ładna buźka , pustka w głowie, butna mina i co ślina
              na język przyniesie, zaraz zacytują w kolorowej prasie a
              może nawet do gardeł sobie poskaczą na www.gazeta
              chociażby , taki pojebany świat, w światłach rampy
              występują przygłupy i w ich pustych głowach rodzi się
              pycha i próżność.
              Arogancja warta wytrzepania dupy kijem.
          • Gość: griszka Re: Pedał to Pedał!!!! IP: 217.153.116.* 23.10.03, 15:41
            A cymbał to cymbał!
            • Gość: ab Re: Pedał to Pedał!!!! IP: *.imz.gliwice.pl 23.10.03, 17:17
              Co jednak w żadnej mierze nie zmienia, że pedał to pedał. Jeżeli
              już w odniesieniu do cymbała kapujesz, to może i z pedałem sobie
              dasz radę. Są nadzieje.
          • Gość: HCl Pedał to pedał ale Błochowiak to Błochowiak! IP: waprx* / 172.24.102.* 23.10.03, 16:27
          • Gość: lala CzySLD wstydzi sie za poslanke....!!! IP: *.utd.rochester.edu 23.10.03, 16:45
            Ja mam pytanie. Dlaczego Klub wysrawil taka idiotke? Przeciez
            juz na poprzednich przesluchaniach dowiodla swojej indolencji.
            Jest na poziomie poslanki Beger....
        • Gość: PSV Re: Mam nadzieję, że się wstydzš... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 17:03
          Gość portalu: tom napisał(a):

> no cóż typowa blondynka...

Eee tam... tekst o pedalach oczywiscie nie byl na miejscu,
          ale "nie wiedziałam, że tak się tam panowie poznawaliście"
          szczerze mnie rozbawil smile

• Gość: zen Re: Mam nadzieję, że się wstydzš... IP: *.aster.pl / 10.70.7.* 23.10.03, 12:01
        a czego mozna sie spodziewać po takim tłuku?
        Srednia intelektualna w lsd jest własnie taka!!!!!
    • Gość: jqzek POSŁANKI SLD SĄ BEZNADZIEJNE ! IP: *.toya.net.pl 23.10.03, 10:47
      Widziałem film "Zawód posłanka". To była dopiero żenada.
      Myślałem, że pani Błochowiak jest trochę od nich mądrzejsza.
      Widać nie. A wogóle to skąd pani Błochowiak wie w jakich
      skarpetkach chodzą pedały? Moi znajomi geje chodzą w normalnych
      skarpetkach.
      • Gość: AllyGator Re: POSŁANKI SLD SĄ BEZNADZIEJNE ! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 10:52
        Jak nie maja garniturow od Armaniego i butow od Gucciego to sa
        zwykle pedaly a nie gejewink
        Mysle ze elektorat SLD zna juz prawdziwe stanowisko swojej PZPR w
        sprawie mniejszosci seksulanych. Wspolczuje rozczarowania i mam
        nadzieje, ze zainteresowani gdzie indziej znajda bardziej szczere
        oparcie.
      • Gość: peter Re: POSŁANKI SLD SĄ BEZNADZIEJNE ! IP: 80.51.246.* 23.10.03, 14:15
        xxx
      • Gość: PSV Re: POSŁANKI SLD SĄ BEZNADZIEJNE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 17:14
        Gość portalu: jqzek napisał(a):

> Widać nie. A wogóle to skąd pani Błochowiak wie w jakich
        > skarpetkach chodzą pedały? Moi znajomi geje chodzą w
        normalnych
        > skarpetkach.

Widac jestes mlody wiekiem. Jak bylem to maly, to rzeczywiscie
        mowilo sie, i tu cytat, ze "pedały chodzą w kolorowych
        skarpetkach". Chociaz wydaje mi sie, ze mowa byla o czerwoncyh
        skarpetkach a nie ogolnie kolorowych. Poza tym, jakis dzien
        tygodnia plus takie skarpetki mial byc "dniem pedala", ale
        pamiec juz mnie zawodzi...
    • Gość: glemper Ja tyż nie lubię pedałów! IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 23.10.03, 10:49
    • Gość: cichy Młot na Pedały IP: *.katowice.supermedia.pl 23.10.03, 10:50
      nie lubię pani Anity, ale tu akurat jej wypowiedz bardzo mi sie
      spodobała, mysle ze sam bym powiedzial cos w podobnym stylu.Pani
      Anita nazwala rzecz po imieniu i chwała jej za to.A poza tym to
      ona moglaby wbijac gwoździe (budowlane!) głową, do tego sie
      nadaje.Wiec od teraz zyskuje u mnie nowy przydomek "Młot na
      Pedały".Pozdrawiam wszystkich wielbicieli pani Anity i
      skarpetkowych skrytożerców.
      • Gość: jak Re: Młot na Pedały IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 13:53
        jakie to przykre jak nagle opadają dekoracje - no ale ktoś tego
        tłuka wstawił do komisji , ktoś pisze mu pytania i instrukcje to
        teraz niech zjada skarpetki. Z drugiej strony Błochowiak
        powiedziała w końcu coś sama z siebie.
      • Gość: Fan Re: Młot na Pedały IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 14:37
        ...ale za to jest sexy.
    • ignatz Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? 23.10.03, 10:50
      "Pani poseł, ja protestuję, to jest tak politycznie niepoprawne" hehe Adaś, co
      Ty, to Twoi dziennikarze piętnują głupotę stojącą za PP a Ty się nią zasłaniasz?
      • Gość: dołęga mostowicz NIKODEM DYZMA W SPODNICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:08
        Lewica w swoich załozeniach powinna pprzynajmniej dązyć do
        eliminowania wszelkich dtskryminacji. A tu co mamy? Pani poseł w
        telewizji przed całą Polska mówi "pedał". Brawo pani poseł. W
        USA gdyby jakis poseł powiedział o kimś "czarnuch" to by
        oznaczało koniec jego kariery.
        Teraz widzimy kim pani jest pani poseł- zwykly Nikodemem Dyzmą.
        • Gość: jak Re: NIKODEM DYZMA W SPODNICY IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 14:01
          A kto ci Dołęgo takich głupot naopowiadał że lewica walczy ze
          wszystkimi przejawami dyskryminacji , a te ca. 100 milionów
          trupów to sie z powietrza morowego wzieło cały Marksizm-leninizm
          połega na dyskryminacji wybranych grup społecznych.
          • Gość: blochowiak to ku..wa Re: NIKODEM DYZMA W SPODNICY IP: *.aster.pl / 10.65.0.* 23.10.03, 16:57
            TU RACZEJ CHODZLO O SOCJALDEMOKRACJE, KTORA PODOBNO JEST SLD, A
            NIE O MARKSIZM-LENINIZM.
        • Gość: a1r Re: NIKODEM DYZMA W SPODNICY IP: *.devs.futuro.pl 23.10.03, 15:14
          Gość portalu: dołęga mostowicz napisał(a):

> Lewica w swoich załozeniach powinna pprzynajmniej dązyć do
          > eliminowania wszelkich dtskryminacji. A tu co mamy? Pani poseł
          w
          > telewizji przed całą Polska mówi "pedał". Brawo pani poseł. W
          > USA gdyby jakis poseł powiedział o kimś "czarnuch" to by
          > oznaczało koniec jego kariery.
          > Teraz widzimy kim pani jest pani poseł- zwykly Nikodemem Dyzmą.

A kim jest Miller, Łapiński, Czarzasty czy Jakubowska . W
          krajach o standartach zachodnich odeszliby juz dawno w niebyt
          polityczny. No ale dyzmów wybrał naród.
        • Gość: eee Re: NIKODEM DYZMA W SPODNICY IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 16:36
          No właśnie.Jest to zwykła, wiejska dziewczyna, która przez
          przypadek została posłanką,a powinna buraki w polu kopać. Brak
          jej wykształcenia,ogłady i wychowania.
      • Gość: jojo Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.szczecin.mm.pl 23.10.03, 13:26
        A ja się wstydzę za SLD. Wszyscy im plują w twarz, a ci ich
        jeszcze w dupę całują. Tak trzymaj tow. Miller, niedługo
        będziesz chodził na kolanach i czekaj ąż Cię wdepczą w ziemię -
        hej!!!
    • Gość: lili Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.10.03, 10:54
      Powinni sie wstydzic za karygodna uwage swej poslanki i za
      jeszcze wiekszej kary godne jej idiotyczne poczucie humoru,pozal
      sie Boze.
    • Gość: podaje za wp Panu Autorytetowi Moralnemu dziękujemy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 10:56

Panu Autorytetowi Moralnemu dziękujemy
      WP 16:35

„Przychodzi Rywin do Michnika, a Michnik też Rywin”, zwykł
      żartować w kabarecie „Pod Egidą” Maciej Rybiński, nieodmiennie
      zresztą budząc huragan śmiechu. Trudno o lepszy komentarz do
      powtórnego przesłuchania redaktora Michnika przez sejmową
      komisją. Potrzeba było dopiero tego przesłuchania i
      wcześniejszych, wielomiesięcznych prac komisji, aby Michnik
      ujawnił, że w sprawie ustawy medialnej prowadził wcześniej
      osobiste rozmowy z premierem i przypomniał sobie parę dat.

Miało to wyglądać tak: zupełnie znienacka przyszedł do Agory
      Rywin, oznajmiając ni z gruszki, ni z pietruszki, że rząd
      przyjmie ustawę o mediach w wersji korzystnej dla tej spółki,
      jak wpłacą mu 17,5 miliona zielonych. Michnik to nagrał i,
      wstrząśnięty, ujawnił, aby otworzyć oczy społeczeństwu na
      zepsucie - powściągał wprawdzie swe oburzenie przez parę
      miesięcy, ale tylko po to, by nie zaszkodzić naszemu wejściu do
      Unii Europejskiej. Z podobnie szczytnych przyczyn Michnik nie
      mógł mówić o swoich rozmowach z najwyższymi urzędnikami
      państwowymi ani o innych szczegółach sprawy. Ujawnił, od razu
      wskazał, kto jest winny, a kto pozostaje poza wszelkimi
      podejrzeniami, i jako autorytetowi moralnemu wszyscy mamy
      obowiązek mu zaufać. Tak samo, jak wtedy, gdy poza wszelkimi
      procedurami wszedł do archiwów MSW i nikt nie ośmielił się go
      zapytać, jakie teczki przeglądał, po co, i czy zostawił je w
      takim stanie, jak zastał.

Ku bezbrzeżnej irytacji Michnika są jednak tacy, co mu nie ufają
      i zadają pytania, jakich autorytetowi zadawać nie wolno. Nie
      wszystkich można zrugać, jak dziennikarkę TOK FM. I z tych
      pytań, z odpowiedzi na nie i może jeszcze bardziej z odmów
      odpowiedzi wygląda to coraz bardziej inaczej, niż miało. Wygląda
      to tak, że mniemany Autorytet niczym specjalnym nie różni się od
      wszystkich tych postkomunistycznych cwaniaczków, z którymi
      upodobał sobie pić wódkę. Grał w to samo, w co grali oni,
      wyrolowali go, więc nagrał Rywina i zagroził ujawnieniem sprawy.
      Zagroził jednemu, drugiemu, nie pomogło, rozgadał sprawę po
      Warszawce, też nie pomogło, w końcu w ramach stopniowanego
      nacisku postanowił ją częściowo upublicznić na łamach swojej
      gazety. Resztę Państwo znają, bo sprawa wymknęła się spod
      kontroli.

Czy tak było? Na ostateczny werdykt komisji przyjdzie jeszcze
      poczekać, ale spiżowy posąg niezłomnego moralisty, latami
      wykuwany przez jego potężna medialna klakę, można odesłać do
      lamusa już teraz

• Gość: yanek Re: Panu Autorytetowi Moralnemu dziękujemy IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 23.10.03, 13:40
        No, nareszcie trochę prawdy o tym Autorytecie.
        Te Autorytety spod znaku Agory na czele z madam Rapaczynski robią co chcą i nie
        ma na nich bata ????
    • Gość: brzytwa Osobiscie wole okreslenie "pederasci" IP: *.pcz.czest.pl 23.10.03, 10:58
      Brzmi podobnie, a nikt sie nie moze przyczepic. Pani Anita
      powinna na przyszlosc pamietac.
      • Gość: cichy Re: Osobiscie wole okreslenie IP: *.katowice.supermedia.pl 23.10.03, 11:00
        a pedryle? albo "ciepłe braciszki" hihi
    • Gość: Lilek BRAWO BŁOCHOWIAK!!!!!!!!!! IP: 217.96.29.* 23.10.03, 11:01
      Jeszcze wy...dol czerwona legitkę i cała Polska na Ciebie
      zagłosuje. Tak trzymaj i rzeczy nazywaj po imieniu: pedał od
      zboczenia pederastii. Pozdrawiam!
      • Gość: ro-ro Re: BRAWO BŁOCHOWIAK!!!!!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.10.03, 12:49
        Anitka, opowiedz jeszcze szanownej komisji (świadomie z małej,
        malutkiej literki)najkrótszy dowcip o pedrylach: Ten tego!
      • Gość: lukas lilek to nowe zboczenie IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.10.03, 18:29
        lilek to nowe zboczenie tongue_out
    • Gość: p.Edzio Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.lublin.mm.pl 23.10.03, 11:01
      Seksiary są te nasze posłanki.Błochowiak widzi pedałów.Berger
      ma kurwiki w oczach.Sobecka widzi tylko księży od których jest
      uzależniona.Nawiedzone byłyAlicja Grześkowiak,Anna Suchocka i
      Gronkiewicz-Waltz.Konopczyna uznaje seks po katolicku.
      Oj udał się nam ten parlament.Samoobrona do garniturów nosi
      adidasy.......Antek i Maria również mają ciekawy wygląd.Jeden z
      braci bliźniaków też jest ciekawym osobnikiem.
    • Gość: Paweł Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.elknet.pl 23.10.03, 11:02
      Nie. Może oficjalnie tak, ale moim zdaniem to ona po to tam
      jest i taka jest jej rola w komisji (głupka wioskowego). Ma za
      zadanie ośmieszyć całe to widowisko i bardzo się do tego
      przykłada.
    • Gość: Rywin ANITKA JEST BOSKA IP: mieszko.pl.u* 23.10.03, 11:04
      Na ostanim przesluchaniu Anitka byla boska. Ach, ta jej
      frywolnosc i dwuznaczne usmieszki. A do tego mowi wprost: pedal
      to pedal, a nie homoseksualista, czy kochajacy inaczej.
    • Gość: Zerotoman Anita fajna dupa jest i basta! n/t IP: 212.14.60.* 23.10.03, 11:04
      • Gość: polo Re: Anita fajna dupa jest i basta! n/t IP: 217.153.71.* 23.10.03, 11:07
        bez przesady!
        • Gość: lili Re: Anita fajna dupa jest i basta! n/t IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.10.03, 11:14
          Gość portalu: polo napisał(a):

> bez przesady!

_Tak,tak.Przeciez tak uznal Zerotoman.
    • Gość: Il principe Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.torun.mm.pl 23.10.03, 11:06
      Po co ten zgiełk? Czy pedały to nietrafne określenie. Pan
      Michnik "oburza się "i staje w obronie rzekomej mniejszości. A
      gdzie prawa większości? Gdzie nasza przyszłość? Wszak zaprzedał
      nas p. w magdalence! Pani Anito choć brzydze sie tą całą sld-
      up'ą to przyznaję ,że jest Pani normalną kobietą .Pedały to
      zboczeńcy i nie trzeba dobierać terminów nieadekwatnych a
      jednoznacznych. Oburzenie p, michnika jest oczywiście
      faryzejskie, on ma gdzieś te mniejszości on jest od wielu
      lat kreatorem i siłą sprawcza w tym postprl-u, on miesza
      polityką w Polsce, on w zaciszu gabinetów rządzi i dzieli!
      Tu jest polski problem, a nie w atakowaniu p. Błachowiak,
      która nie jest moją muzą, ale jak słysze głosy tych ciemniaków
      z sld / obrażających język polski i moją inteligencję/ to mnie
      rusza.
      Nie mam złudzeń ze p.michnik jest ich demiurgiem.
      Przesłuychania tego pana ujawniły rzecz przerażającą, Polską
      rzadzi kilka osób w zaciszu gabinetów i zawsze tam rząd dusz
      sprawuje michnik.
      a ten pan to niebezpieczny macchiawell. W polsce mamy do
      czynienia z grozną hybrydą sprokurowaną m.in. przez Michnika.
    • Gość: ANTYDYDUCH Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.torun.mm.pl 23.10.03, 11:24
      po raz kolejny niejaki geniusz z sld potwierdza elementarne
      brakim ze znajomości polszcyzny/ Panie towarzyszu dyduch,
      trzeba było pilnie się uczyć, słowo frywolne
      oznacza ?/sprawdzcie tow. w słowniku/. Pani Anita po prostu
      wyraziła się precyzyjnie i bez żbędnej afirmacji dla
      zboczeńców.
    • Gość: Georg Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.zd.com.pl / 192.168.2.* 23.10.03, 11:24
      Jak widac na pierwszy plan wysuwa sie kwestia skarpetek a nie
      poniżania i wyśmiewania pewnej (sporej bo obejmującej ok. 10%)
      czesci spoleczenstwa. No ale czego sie spodziewac po
      lakierowanej lali, ktora nie odroznia tego co wypada a co nie.
      Pamietaj pańciu, ze siedzisz tam za nasze, tez "pedalow"
      pieniadze !!!!
      • Gość: georg Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.torun.mm.pl 23.10.03, 11:28
        nie to tacy jak pan/ pani?/narażacie nas podatników na
        kosztowne wydatki: testy i leczenie hiv czy aids, więc poprostu
        siedz zboczeńcu. cicho
      • Gość: cichy Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.katowice.supermedia.pl 23.10.03, 11:28
        o ty pedale! to was jest az tyle? trzeba zaczac ogladac sie za
        siebie...!
      • Gość: kaziu Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: 62.21.18.* 23.10.03, 11:40
        Gość portalu: Georg napisał(a):

> Jak widac na pierwszy plan wysuwa sie kwestia skarpetek a nie
        > poniżania i wyśmiewania pewnej (sporej bo obejmującej ok.
        10%)
        > czesci spoleczenstwa. No ale czego sie spodziewac po
        > lakierowanej lali, ktora nie odroznia tego co wypada a co
        nie.
        > Pamietaj pańciu, ze siedzisz tam za nasze, tez "pedalow"
        > pieniadze !!!!
        CZEGO SIĘ UNOSISZ, OD KIEDY TO OKREŚLENIE UŻYWANE OD DAWNA W
        J.POLSKIM, UWAŻASZ ZA PONIŻAJĄCE LUB PRZEŚMIEWCZE.
        UWAŻAJ Z TYM PROCENTOWYM UDZIAŁEM WASZEGO ZBOCZENIA (A MOŻE
        KOCHAJĄCYCH INACZEJ;HA!HA!HA!)W SPOLECZEŃSTWIE, BO SWÓJ UDZIAŁ
        W TYM PODATKU MAJĄ TAKŻE PEDOFILE,ZŁODZIEJE ITP.
        DOBRZE BYŁOBY GDYBY MÓWIONO O WAS PRAWDĘ, TJ. ŻE JEST TO
        ODCHYŁKA OD NORMY (SPECYFICZNA CHOROBA). NIE ZNACZY TO
        OCZYWIŚCIE ŻEBY WAS TRAKTOWAĆJAKO COŚ GORSZEGO, ALE TRUDNO TEŻ
        WYMAGAĆ ABY NORMALNE SPOŁECZENSTWO, POZWALAŁO NA WSZYSTKO CO
        WAM PRZYJDZIE DO GŁOWY; ZALEGALIZOWANIE FORMALNE WASZYCH
        ZWIĄZKÓW CZYLI MAŁŻEŃSTWA ITP.
      • Gość: JAP Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.souyaku.taihoyakuhin.jp / 210.158.206.* 23.10.03, 11:42
        George, moj Ty drogi. Prosze nie upowszechniaj tej statystyki, bo pozwe Cie do
        sadu za psychiczne molestowanie. Zrozum, prosze, ja nie moge zyc ze
        swiadomoscia, ze co dziesiata osoba w mojej rodzinie jest osoba o "innej
        orientacji seksualnej". Nie wsopmne tu juz o moich znajomych.
        • Gość: sean Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:05
          Podobno nie ma wiekszych klamstw niz statystyki, jednak to one (tez podobno)
          najlepiej oddaja prawdziwy obraz spoleczenstwa. Nie oceniam Twojej Rodziny, ani
          Przyjaciol, a juz w szczegolnosci, nie interesuja mnie czyjekolwiek upodobania
          (nie tylko seksualne) Chyba nikt nie chce by oceniac go po tym z kim i jak
          sypia? A ze pewnych lepiej nie przyjmowac do wiadomosci? Nie wiem... Moze i
          opcja "moj maly wlasny swiat" pomaga zyc, uwazac tylko trzeba, by nie przeszlo
          to do stanu wymagajacego leczenia... Wiec moze po prostu nie nalezy patrzec na
          ludzi przez pryzmat lozka...
          • Gość: brzytwa Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.pcz.czest.pl 23.10.03, 13:11
            Moze, ale z drugiej strony patrzac, budzi to obrzydzenie i wstret,
            ktory sila rzeczy przenosi sie na osobnikow z tymi genetycznymi
            defektami.
      • Gość: jakZ Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 14:17
        No tak za pieniądze pedałow ale też pedofili,
        nekrofili ,zoofili ,itp nic z tego nie wynika , a jakby was było
        naprawdę 10% to by to bylo widać i na miescie i w Sejmie -
        ściemniacie.
    • Gość: HETERO Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 11:27
      Brzydka i ograniczona.Idealna wojująca komunistka.
    • Gość: kiaw Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.10.03, 11:28
      Dobrze, że P.Błochowiak popełniła gafę bo "Wyborcza" nie miała
      by o czym pisać bo to co powiedział p. Michnik to dziwnie
      pozostało bez komentarza, a szkoda bo jest co komentować.
    • Gość: Ryszard Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.pkobp.pl 23.10.03, 11:28
      SLD desygnowało do Komisji idiotkę, Samoobrona także.Zresztą
      obie partie i tak mają społeczeństwo w dupie.SLD
      homoseksualistów lubi, ale pedałów już niekoniecznie.
    • Gość: Stanislaw Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: 195.94.213.* 23.10.03, 11:32
      To poziom sld
    • Gość: k Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.nbp.pl 23.10.03, 11:32
      gwiazda biala znak pedala
      • Gość: PABLO Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 11:36
        Odpowiadając na postawione pytanie powiem: TAK i NIE.
        Oficjalnie ustami Dyducha Marka się wstydzi i mobilizuje elektorat do walki z
        ciemnogrodem o małżeństwa homosi. Nieoficjalnie wszyscy tam tak myślą (z
        obfitości serca usta mówią jak to było u Błochowiakówny) a pedałów traktują
        instrumentalnie jak wszystko i wszystkich.
    • Gość: marcy No i wyszło szydło z worka... IP: *.edox4.net 23.10.03, 11:40
      A dokładnie obnażyły się poglądy Anity. Z deka się rozluźniła i
      dała do głosu dojść swemu prawdziwemu "ja". Żenada starszna.
      Lewicowość Błochowiak można między bajki włożyć.
      Ale tak już jest, jak wiedzy i kultury nie starcza... Jedyny
      pożytek, że kibice komisji dowiedzą sie trochę prawdy o pani
      posłance.
      • Gość: toto Re: No i wyszło szydło z worka... IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 12:08
        Gość portalu: marcy napisał(a):

> A dokładnie obnażyły się poglądy Anity. Z deka się rozluźniła
        i
        > dała do głosu dojść swemu prawdziwemu "ja". Żenada starszna.
        > Lewicowość Błochowiak można między bajki włożyć.
        > Ale tak już jest, jak wiedzy i kultury nie starcza... Jedyny
        > pożytek, że kibice komisji dowiedzą sie trochę prawdy o pani
        > posłance.

bo o marcy juz wiemy...
      • Gość: ciumcia Re: No i wyszło szydło z worka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:22
        Większość ludzi trafiła do SLD dla władzy a nie dlatego, że mają
        lewicowe poglądy bo przed wyborami SLD miało miażdżącą przewagę
        nad przeciwnikami.
      • Gość: brzytwa Re: No i wyszło szydło z worka... IP: *.pcz.czest.pl 23.10.03, 12:37
        To faktycznie jest niewybaczalny blad polityczny. Czy p. Anita nie wie, ze
        "pedofile, pederasci to lewicy entuzjasci".
      • Gość: choagata Re: No i wyszło szydło z worka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:55
        SLD zbija kapitał polityczny na gejach a tak naprawdę nimi
        gardzi.
    • Gość: PAN GRYPSY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 11:41
      Według Słownika JP pisownia jest taka: GRYPSY
    • Gość: Maria Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.aster.pl / 10.69.1.* 23.10.03, 11:51
      P.Błochowiak już kilkakrotnie zachowywała się jak prostaczka.Jej
      aroganckie wypowiedzi, pyskowanie na słusznie zwrócone uwagi
      przez prof.Nałęcza,czy zwady z P.Ziobro, dowodzą,że to taki
      prowincjonalny tłumok.
      • Gość: brzytwa Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.pcz.czest.pl 23.10.03, 12:09
        O co ci chodzi? O lesbach nic nie mowila.
      • Gość: Maria Re: Czy SLD wstydzi się za posłankę Błochowiak ? IP: *.acn.pl 23.10.03, 15:46
        Uzupełniając-najbardziej pewnie dumny jest P.Kalisz.To On
        protegował tę gaskę na swoje miejsce w Komisji.Ponadto w tym
        samym dniu w Radiu Zet odpowiadając na pytanie
        P.Olejnik ,P.Kalisz bronił prawa do szczęścia wszystkich o
        odmiennych orientacjach seksualnych!I naprawdę robił to szczerze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka