Dodaj do ulubionych

Uwaga -prowokator

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 17:15
W poście Historia PRL-u wg redeka !!! (11) zamieszczona jest prowokacyjna
treść mająca za zadanie skłócić forumowiczów, nasycić ich nienawiścią do Tych
którzy żyli w czasach PRL.
Jak dorastałem i żyłem w PRLu i nigdy nie słyszałem podobnych bzdur
wypowiadanych ustami Polaka (niezależnie czy był członkiem PZPR czy nie,
wojskowym czy milicjantem). Prawdę o Lenino, Stalingradzie czy walkach na
Wale Pomorskim poznałem w LWP od ludzi którzy tam walczyli. Była to inna
prawda niż ta podawana w oficjalnych podręcznikach.
Pewne wątki zawarte w treści prowokacji (podkreślam, że tylko pewne) można
znaleźć wyłacznie w publikacjach Wandy Wasilewskiej czy zamieszczanych w
Nowych Drogach i to wyłącznie na przełomie lat 40 i 50. Do dzisiaj niektóre z
tych wątków trafiają sie w literaturze rosyjskiej. Od czasu Października 56r.
nikt juz nie uprawiał w taki sposób propagandy (za wyjątkiem krótkiego okresu
po marcu 68 przez grupę Moczara).
Jeżeli autor tego wątki postawił sobie obronę IPN to chyba nie tą metodą.
Taka metoda raczej szkodzi. Prowokację łatwo rozpoznać.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: wikul Re: Uwaga -prowokator ? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 17:41
      Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> W poście Historia PRL-u wg redeka !!! (11) zamieszczona jest prowokacyjna
      > treść mająca za zadanie skłócić forumowiczów, nasycić ich nienawiścią do
      Tych
      > którzy żyli w czasach PRL.
      > Jak dorastałem i żyłem w PRLu i nigdy nie słyszałem podobnych bzdur
      > wypowiadanych ustami Polaka (niezależnie czy był członkiem PZPR czy nie,
      > wojskowym czy milicjantem). Prawdę o Lenino, Stalingradzie czy walkach na
      > Wale Pomorskim poznałem w LWP od ludzi którzy tam walczyli. Była to inna
      > prawda niż ta podawana w oficjalnych podręcznikach.
      > Pewne wątki zawarte w treści prowokacji (podkreślam, że tylko pewne) można
      > znaleźć wyłacznie w publikacjach Wandy Wasilewskiej czy zamieszczanych w
      > Nowych Drogach i to wyłącznie na przełomie lat 40 i 50. Do dzisiaj niektóre
      z
      > tych wątków trafiają sie w literaturze rosyjskiej. Od czasu Października
      56r.
      > nikt juz nie uprawiał w taki sposób propagandy (za wyjątkiem krótkiego
      okresu
      > po marcu 68 przez grupę Moczara).
      > Jeżeli autor tego wątki postawił sobie obronę IPN to chyba nie tą metodą.
      > Taka metoda raczej szkodzi. Prowokację łatwo rozpoznać.
      > Pozdr

Nie doceniasz młodych ludzi których rodzice byli prominentnymi działaczami
      partyjnymi lub aparatu bezpieczeństwa . Albo takich którzy swoją wiedzę
      pogłębiali na Faktach i Mitach , u Urbana lub na takich stronach jak niżej :

republika.pl/ofensywa_antykapitalistyczna/program_oa1.htm
      www.iwkip.org/lewanoga/
      www.socjalizm.cc.pl/
      www.cccp.prv.pl/
      • Gość: wikul Re: Uwaga -prowokator ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.03, 17:47
        W uzupełnieniu powyższego postu :

Witaj!
        Trafiłeś(-aś) na strony "Anty-Burżuja" - radykalnie lewicowego magazynu
        internetowego, który istnieje w sieci od 1997 roku. Jeżeli chcesz dołączyć do
        zespołu tworzącego "Anty-Burżuja" - napisz do nas!
        Na stronach "Anty-Burżuja" będziemy pisać o socjalizmie. I to nie takim,
        jak go rozumieją ugodowcy z Międzynarodówki "Socjalistycznej", którzy dawno
        przekształcili się w poprawiaczy kapitalistycznego ustroju. Celem idei
        socjalistycznej nie jest: "zhumanizować" kapitalizm, lecz - zabić kapitalizm,
        który poszerza, wzmacnia i potęguje alienację, wyzysk i nędzę do rozmiarów
        dotychczas nieznanych. Dążenie do obalenia kapitalizmu i zastąpienia go
        socjalizmem jest jedyną i decydującą cechą, która odróżnia ruch marksistowski
        od kapitalistycznej "demokracji" i reformistycznego radykalizmu, która
        przekształca cały ruch robotniczy z beznadziejnego usiłowania złagodzenia
        sprzeczności kapitalizmu w walkę klas PRZECIWKO temu ustrojowi, o zniesienie
        tego ustroju, dlatego naszym celem będzie krytyka zarówno myśli burżuazyjnej,
        jak i doktryny reformizmu, która pogodziła się z kapitalizmem i już od dawna
        stoi na gruncie burżuazyjnego parlamentaryzmu.
        W tej właśnie intencji zwracamy się do tysięcy uczciwych ludzi lewicy w
        Polsce, zaangażowanych w działalność partii, ugrupowan, grup i grupek
        umiarkowanie lewicowych bądź uważających się za lewicowe - NLR, JP, WGR, LBC,
        GSR, PD, PPS, UP i SLD, do związkowców, lewicowych anarchistów, ekologów,
        feministek i innych, również nie zrzeszonych ludzi polskiej lewicy z
        pozdrowieniami i z gorącym apelem:
        Towarzysze! Nie pozwólcie partyjnym aparatczykom i związkowym bonzom, nie
        pozwólcie sługusom kapitalistów, żeby Was oszukiwali, żeby Wami manipulowali.
        Porzućcie reformistyczne mrzonki! Przechodźcie - Wy i Wasze organizacje - na
        pozycje rewolucyjnego marksizmu! Porzućcie sekciarstwo i chodźcie z nami -
        razem zabijemy kapitalizm!
        Serdeczne pozdrowienia kierujemy także do naszych towarzyszy z radykalnie
        lewicowych organizacji na całym świecie.
        I jeszcze małe wyjaśnienie dla naszych przeciwników politycznych: To, że
        jesteście naszymi przeciwnikami - jest jedynym i całkowicie wystarczającym
        uzasadnieniem celu i sensu naszego istnienia. Jak pisali półtora wieku temu
        Marks i Engels: "Niech drżą panujące klasy przed rewolucją komunistyczną.
        Proletariusze nie mają w niej nic do stracenia prócz swych kajdan. Do zdobycia
        maja cały świat. Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się!"

Czy to jest prowokacja ?
        • Gość: Antek Re: Uwaga -prowokator ? wikul jest idiotą ? IP: *.chello.pl 05.12.03, 17:59
          Tak - wikul jest idiotą.
          • Gość: wikul Pacynkarz Antek jest cymbałem IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 20:04
            Gość portalu: Antek napisał(a):

> Tak - wikul jest idiotą.

To wszystko co masz do powiedzenia , zasrańcu ? To niewiele , musiałeś zrobić
            ogromny intelektualny wysiłek . A idiotów poszukaj w rodzinie , cymbale .

• Gość: Andrzej Upieram się przy swoim IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 19:52
          Dalej jednak upieram sie przy wyrażonej na początku swojej opini.
          Żadna z podanych przez Ciebie stron internetowych nie zawierała takich poglądów
          jakie przedstawiłeś w poście "Historia PRL-u wg redeka". Nie podałeś równiez
          źródła skąd ewentualnie pobrałeś ten material.
          Co do wymienionych przez Ciebie stron internetowych to pozwolę sobie zauważyć,
          że słowo "Socjalizm" działa na Ciebie jak przysłowiowa "płachta na byka".
          Ja zapoznałem się co prawda dosyć ogólnie z podanymi przez Ciebie stronami ale
          nie znalażłem tam nic podobnego co opisałeś w swoim wątku.
          republika.pl/ofensywa_antykapitalistyczna/program_oa1.htm
          Na w/w stronie są wyrażane poglądy osob niewątpliwie o lewicowych (ale nie
          tylko) przekonaniach, próbujące przedstawić swoje poglądy na to co dzieje się w
          Polsce.A takich osób wbrew twojej opini jest bardzo ale to bardzo duzo. Należą
          do tej grupy ludzie, którzy będąc w wieku "po 40-ce" stracili w wyniku
          prywytyzacji swoje miejsca pracy. O ile w dzisiejszej Polsce łatwo w miarę
          łatwo jest znaleźć pracę osobom młodym,dobrze wykształconym (ale z praktyką ?)
          w duzych miastach to pozostałym mniej wykształconym, bez praktyki albo tym
          którzy przekroczyli pewna granicę wieku już nie.
          Aby uzmysłowić Tobie jakie absurdy panują na rynku pracy przytoczę Tobie jedno
          ogłoszenie zamieszczone w Wyborczej jakieś 6 lat temu"
          "Fima .... poszukuje na stanowisko Głównego Księgowego osobę mająca wyższe
          wykształcenie w tym kierunku, doświadczenie zawodowe na oferowanym stanowisku w
          wieku do 25 lat, znajomość języków obcych mile widziana"
          Juz nie pamiętam czy były również wymagania odnośnie dyplomu biegłego czy nie.
          Osoby, które cokolwiek orientuja się w wymaganiach jakie powinien spełniać w
          firmie Gł. Księgowy zrozumieją, ile w tym ogloszeniu było absurdu. A co do
          perpektyw odnośnie pracy - to wg statystyk 50% młodych ludzi kończących studia
          przechodzi na zasiłek dla bezrobotnych. I to jest dopiero flustracja na której
          pozywkę znajdują najróżniejsze kanapy od lewicy do dalekiej prawicy.
          www.iwkip.org/lewanoga/
          Tu już chyba sam tytuł wiersza Tuwima "Do prostego człowieka" zadziałał na
          Ciebie. Dla mnie jest to raczej strona internetowa poświęcona różnym poglądom
          na współczesną rzeczywistość. Tuwim zmarł prawie 50 lat temu, ale oprócz tego
          wiersza był równiez autorem najpopularniejszych przedwojennych piosenek (zwykle
          pisał pod pseudonimem).
          www.socjalizm.cc.pl/
          Ta strona to bardzo wielkie nieporozumienie ale za to odzwierciedla twoją
          mentalność - na Ciebie obsesyjnie dziala słowo socjalizm.
          Jest to witryna wyrażająca poglądy PPS. Jest również przytoczona historia tej
          partii. Gdybyś choć chwilę sie zastanowił, albo posiadał jakąkolwiek wiedzę z
          tego zakresu to mógłbyś się dowiedzieć, że najwięksi przywódcy II-giej RP byli
          w swoi mczasie członkami PPS-u nie wyłączając Dziadka. Aby jeszcze bardziej
          Ciebie zaskoczyć powiem Ci, że w swoim czasie jeden z najwybitniejszych i
          zaciekłych koserwatystów brytyjskich, premier z casów II-giej Wojny Światowej -
          Churchil, również otarł się o ideie socjalistyczne (przez pewien okres czasu
          był skrajnym liberałem o poglądach socjalistycznych).
          I gdyby nie Ci socjaliści z początku XX-go wieku to dzień pracy do dzisiaj
          miałby 12godz. przez 6 dni w tygodniu. (Dzisiaj tak w Polsce pracuje duża część
          młodzieży).
          Podstawowym Twoim błędem jest mylenie socjalizmu z komunizmem. Być może Tobie
          to wszystko jedno, ale dla tych, którzy potrafią rozróżnić te dwie ideie to sa
          tam podstawowe różnice.
          Myślę,że gdyby socjaliści mieli cokolwiek do powiedzenia w latach 90-tych, to
          uniknelibyśmy takiej prywatyzacji i dzisiejszego wyścigu szczurów. Powstanie
          imperium Kulczyka mialo by małą szansę.
          www.cccp.prv.pl/
          Tutaj tez trafiłeś jak kulą w płot. Strona jest prowadzona przez Federację
          Młodych Uni Pracy. Przytocz choć jedno zdanie z tamtej strony, które by pasowało
          do twojej tezy. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby cokolwiek przeczytać z tamtej
          strony. A warto chociażby z "Historia lewicy" abyś szybko mógł się zorientować
          jakie były założenia przejęcia władzy przez lewicę.

Reasumując jeszcze bardziej upewniłem się, że jesteś zwykłym prowokatorem albo
          całkowitym ignorantem w dziedzinie w której zabierasz głos.

A co do histori szczególnie II-giej Wojny, różnych bohaterów, zdrajców,
          morderców to niewyglądało tak jak niektórzy to ładnie opowiadają podkreślając
          szczególnie swoje w tym dziele zasługi.
          Opowiem Tobie jedną historię którą przekazał mi mój ojciec.
          Będąc w Powstaniu Warszawskim na początku sierpnia 1944r był świadkiem
          morderstwa popełnionego przez żołnierza jednego z oddziałów biorących w walkach.
          Celowo nie wymieniam nazwy oddziału, ponieważ rzuciło by to cień na kilkuset
          innych wspaniałych żołnierzy tego oddziału. Ponieważ było to ewidentne
          morderstwo popełnione z chęci zysku (lub na tle rasowym) około 6 sierpnia na
          terenie Hali Miroskiej odbywała się rozprawa przed sądem wojskowym Armi
          Krajowej. Mój ojciec był swiadkiem na tej rozprawie. Rozprawa została przerwana
          na skutek ataku oddziałów niemieckich na okolice. I nigdy już do niej nie
          zdążono wrócić. W zamieszaniu morderca zbiegł. Po wojnie około 1947r wdowa po
          zamordowanym spotkała na ulicy mojego ojca i chciała go namówić do złożenie
          zeznań. Mój ojciec uciekł. Ja rozumiem jego postępowanie. Czym byłyby jego
          zeznania - uzasdadniały tylko tezę pokazywaną wówczas na plakatach - "AK karzeł
          reacji".
          Zbrodniaż przeżył, pozostali żołnierze tego oddziału nie byli szykanowani. W
          pewnym okresie zbrodniarz próbował odgrywać rolę bohatera.
          Przypomniano mu, że akta tej sprawy jeszcze się zachowały. Trochę na ten temat
          wspomniał były Marszałek Sejmu (nie dotyczyło to dokładnie tej sprawy ale
          bardziej ogólnie - prowadzonych spraw przed sądami AK w czasach II Wojny).
          A teraz zastanów się.
          • Gość: wikul Ja też się upieram się przy swoim IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 21:31

) Dalej jednak upieram sie przy wyrażonej na początku swojej opini.
            ) Żadna z podanych przez Ciebie stron internetowych nie zawierała takich
            poglądów
            )
            ) jakie przedstawiłeś w poście "Historia PRL-u wg redeka". Nie podałeś równiez
            ) źródła skąd ewentualnie pobrałeś ten material.
            ) Co do wymienionych przez Ciebie stron internetowych to pozwolę sobie
            zauważyć,
            ) że słowo "Socjalizm" działa na Ciebie jak przysłowiowa "płachta na byka".
            ) Ja zapoznałem się co prawda dosyć ogólnie z podanymi przez Ciebie stronami
            ale
            ) nie znalażłem tam nic podobnego co opisałeś w swoim wątku.
            ) republika.pl/ofensywa_antykapitalistyczna/program_oa1.htm
            ) Na w/w stronie są wyrażane poglądy osob niewątpliwie o lewicowych (ale nie
            ) tylko) przekonaniach, próbujące przedstawić swoje poglądy na to co dzieje
            się w
            )
            ) Polsce.A takich osób wbrew twojej opini jest bardzo ale to bardzo duzo.
            Należą
            ) do tej grupy ludzie, którzy będąc w wieku "po 40-ce" stracili w wyniku
            ) prywytyzacji swoje miejsca pracy. O ile w dzisiejszej Polsce łatwo w miarę
            ) łatwo jest znaleźć pracę osobom młodym,dobrze wykształconym (ale z
            praktyką ?)
            ) w duzych miastach to pozostałym mniej wykształconym, bez praktyki albo tym
            ) którzy przekroczyli pewna granicę wieku już nie.
            ) Aby uzmysłowić Tobie jakie absurdy panują na rynku pracy przytoczę Tobie
            jedno
            ) ogłoszenie zamieszczone w Wyborczej jakieś 6 lat temu"
            ) "Fima .... poszukuje na stanowisko Głównego Księgowego osobę mająca wyższe
            ) wykształcenie w tym kierunku, doświadczenie zawodowe na oferowanym
            stanowisku w
            )
            ) wieku do 25 lat, znajomość języków obcych mile widziana"
            ) Juz nie pamiętam czy były również wymagania odnośnie dyplomu biegłego czy
            nie.
            ) Osoby, które cokolwiek orientuja się w wymaganiach jakie powinien spełniać w
            ) firmie Gł. Księgowy zrozumieją, ile w tym ogloszeniu było absurdu. A co do
            ) perpektyw odnośnie pracy - to wg statystyk 50% młodych ludzi kończących
            studia
            ) przechodzi na zasiłek dla bezrobotnych. I to jest dopiero flustracja na
            której
            ) pozywkę znajdują najróżniejsze kanapy od lewicy do dalekiej prawicy.
            ) www.iwkip.org/lewanoga/
            ) Tu już chyba sam tytuł wiersza Tuwima "Do prostego człowieka" zadziałał na
            ) Ciebie. Dla mnie jest to raczej strona internetowa poświęcona różnym
            poglądom
            ) na współczesną rzeczywistość. Tuwim zmarł prawie 50 lat temu, ale oprócz
            tego
            ) wiersza był równiez autorem najpopularniejszych przedwojennych piosenek
            (zwykle
            )
            ) pisał pod pseudonimem).
            ) www.socjalizm.cc.pl/
            ) Ta strona to bardzo wielkie nieporozumienie ale za to odzwierciedla twoją
            ) mentalność - na Ciebie obsesyjnie dziala słowo socjalizm.
            ) Jest to witryna wyrażająca poglądy PPS. Jest również przytoczona historia
            tej
            ) partii. Gdybyś choć chwilę sie zastanowił, albo posiadał jakąkolwiek wiedzę
            z
            ) tego zakresu to mógłbyś się dowiedzieć, że najwięksi przywódcy II-giej RP
            byli
            ) w swoi mczasie członkami PPS-u nie wyłączając Dziadka. Aby jeszcze bardziej
            ) Ciebie zaskoczyć powiem Ci, że w swoim czasie jeden z najwybitniejszych i
            ) zaciekłych koserwatystów brytyjskich, premier z casów II-giej Wojny
            Światowej -
            ) Churchil, również otarł się o ideie socjalistyczne (przez pewien okres czasu
            ) był skrajnym liberałem o poglądach socjalistycznych).
            ) I gdyby nie Ci socjaliści z początku XX-go wieku to dzień pracy do dzisiaj
            ) miałby 12godz. przez 6 dni w tygodniu. (Dzisiaj tak w Polsce pracuje duża
            część
            )
            ) młodzieży).
            ) Podstawowym Twoim błędem jest mylenie socjalizmu z komunizmem. Być może
            Tobie
            ) to wszystko jedno, ale dla tych, którzy potrafią rozróżnić te dwie ideie to
            sa
            ) tam podstawowe różnice.
            ) Myślę,że gdyby socjaliści mieli cokolwiek do powiedzenia w latach 90-tych, to
            )
            ) uniknelibyśmy takiej prywatyzacji i dzisiejszego wyścigu szczurów. Powstanie
            ) imperium Kulczyka mialo by małą szansę.
            ) www.cccp.prv.pl/
            ) Tutaj tez trafiłeś jak kulą w płot. Strona jest prowadzona przez Federację
            ) Młodych Uni Pracy. Przytocz choć jedno zdanie z tamtej strony, które by
            pasował
            ) o
            ) do twojej tezy. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby cokolwiek przeczytać z
            tamtej
            )
            ) strony. A warto chociażby z "Historia lewicy" abyś szybko mógł się
            zorientować
            ) jakie były założenia przejęcia władzy przez lewicę.
            )
            ) Reasumując jeszcze bardziej upewniłem się, że jesteś zwykłym prowokatorem
            albo
            ) całkowitym ignorantem w dziedzinie w której zabierasz głos.
            )
            ) A co do histori szczególnie II-giej Wojny, różnych bohaterów, zdrajców,
            ) morderców to niewyglądało tak jak niektórzy to ładnie opowiadają
            podkreślając
            ) szczególnie swoje w tym dziele zasługi.
            ) Opowiem Tobie jedną historię którą przekazał mi mój ojciec.
            ) Będąc w Powstaniu Warszawskim na początku sierpnia 1944r był świadkiem
            ) morderstwa popełnionego przez żołnierza jednego z oddziałów biorących w
            walkach
            ) .
            ) Celowo nie wymieniam nazwy oddziału, ponieważ rzuciło by to cień na kilkuset
            ) innych wspaniałych żołnierzy tego oddziału. Ponieważ było to ewidentne
            ) morderstwo popełnione z chęci zysku (lub na tle rasowym) około 6 sierpnia na
            ) terenie Hali Miroskiej odbywała się rozprawa przed sądem wojskowym Armi
            ) Krajowej. Mój ojciec był swiadkiem na tej rozprawie. Rozprawa została
            przerwana
            )
            ) na skutek ataku oddziałów niemieckich na okolice. I nigdy już do niej nie
            ) zdążono wrócić. W zamieszaniu morderca zbiegł. Po wojnie około 1947r wdowa
            po
            ) zamordowanym spotkała na ulicy mojego ojca i chciała go namówić do złożenie
            ) zeznań. Mój ojciec uciekł. Ja rozumiem jego postępowanie. Czym byłyby jego
            ) zeznania - uzasdadniały tylko tezę pokazywaną wówczas na plakatach - "AK
            karzeł
            )
            ) reacji".
            ) Zbrodniaż przeżył, pozostali żołnierze tego oddziału nie byli szykanowani. W
            ) pewnym okresie zbrodniarz próbował odgrywać rolę bohatera.
            ) Przypomniano mu, że akta tej sprawy jeszcze się zachowały. Trochę na ten
            temat
            ) wspomniał były Marszałek Sejmu (nie dotyczyło to dokładnie tej sprawy ale
            ) bardziej ogólnie - prowadzonych spraw przed sądami AK w czasach II Wojny).
            ) A teraz zastanów się.

Zakładasz wątek o prowokatorze a interesujesz się bardziej mną i moimi
            poglądami . Przywołane strony nie mogły zawierać konkretnych poglądów redeka .
            Poglądy redeka wzięłem z wątku "Zlikwidować IPN" założony przez dbpertego .
            Nic o mnie wiesz więc nie wysilaj się z ocenami co na mnie działa jak płachta
            na byka . Nie mam nic przeciwko socjalizmowi i socjalistom . Jak każda utopia
            ma piękne hasła i niestety jedną podstawową wadę , jest nie do zrealizowania .
            Jeżeli linki do stron które przywołałem podobają ci się to twoja sprawa .
            Zagłębij sie w nie i czytaj do woli . Ja mogę ci tylko podać kilka fragmentów
            (na chybił trafił) z tych stron . Dla mnie ich autorzy prezentują tę samą
            mentalność co redek . De gustibus ...

..."Serdeczne pozdrowienia kierujemy także do naszych towarzyszy z radykalnie

To frgment z deklaracji programowej "Antyburżuja" .

"Dobra . Mam na imię Kuba (to chłopiec) !!! blebleblebleblebleblebl
            ebleblebleblebleble bleblebleblebleble bleblebleblebleble bleblebleblebleble
            bleblebleblebleblebl ebleblebleblebleblebl ebleblebleblebleblebl
            ebleblebleblebleblebl ".

To ze strony http://www.cccp.prv.pl o autorze .

..."II. Zasady programowe Ofensywy Antykapitalistycznej
            Ostatecznym celem naszej walki jest komunistyczne społeczeń
            • Gość: wikul Re: Ja też się upieram się przy swoim (dok.) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 21:37
              Dokończenie tego co się nie zmieściło .

II. Zasady programowe Ofensywy Antykapitalistycznej
              Ostatecznym celem naszej walki jest komunistyczne społeczeństwo bezklasowe,
              urzeczywistniające zasadę "od każdego wedle możliwości, każdemu wedle
              potrzeb". Osiągnięcie tego celu wymaga przejęcia politycznej władzy w
              społeczeństwie przez klasę pracowniczą, a więc ustanowienia - w miejsce
              pseudodemokratycznego państwa kapitalistycznego - państwa robotniczego,
              realizującego interesy ludzi pracy i wszystkich uciskanych, kosztem klasy
              kapitalistów. Historyczne zadanie państwa robotniczego polegać będzie na
              uspołecznieniu środków produkcji, finansów i całej społecznej infrastruktury -
              zbudowaniu podstaw demokratycznej gospodarki planowej, w ramach której wszelka
              aktywność ekonomiczna ludzi podporządkowana będzie jednemu tylko celowi:
              zaspokajaniu różnorodnych potrzeb społecznych. W miarę jak zadanie to będzie
              realizowane - a tym samym zanikać będzie podział społeczeństwa na
              przeciwstawne klasy - państwo robotnicze będzie stopniowo obumierać -
              rozpływając się w ogólnospołecznym samorządzie, pozbawionym niemal całkowicie
              funkcji represyjnych.

Państwo robotnicze - którego ustanowienie jest bezpośrednim celem
              socjalistycznej rewolucji - musi być państwem urzeczywistniającym autentyczną
              demokrację mas ludowych. Będzie to demokracja dla klasy pracowniczej, biedoty,
              a także ubogich chłopów (którzy nikogo nie wyzyskują) - demokracja o wiele
              pełniejsza, niż jakakolwiek demokracja w państwach kapitalistycznych. Na
              podstawie dotychczasowych doświadczeń rewolucyjnych, stwierdzić można, że
              optymalną formę demokracji robotniczej stanowi system rad delegatów
              robotniczych (znajdujący swoje dopełnienie w radach chłopskich i ewentualnie
              żołnierskich). System rad umożliwia masom realną kontrolę nad procesem
              produkcji - demokratyczne planowanie życia ekonomicznego przez samych
              wytwórców.

To z "ofensywy Antykapitalistycznej" . Prowakacja ? Podoba ci się ? Nie ma tu
              nic z redeka ?
              • Gość: Aram Re: Do Andrzeja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 22:04
                Podstawowy błąd jaki popełniasz to próba nawiązania dialogu z ludźmi pokroju
                Wikula. Ja też się dałem na to złapać parę dni temu (patrz wątek "Zlikwidować
                IPN"). Początkowo mogą robić pewne wrażenie niby intelektualne uwagi i opinie,
                dopiero później dostajesz jak pałą w łeb i doznajesz olśnienia - toż to zwykły
                idiota! I do tego prymityw! Próbowałeś kiedyś dyskutować z zdeklarowanym
                antysemitą? Jeśli masz to za sobą, to rozumiesz co mam na myśli. Szkoda zdrowia
                Andrzeju! Oni wiedzą lepiej a Ty i tak będziesz dla nich zdrajcą i
                sprzedawczykiem.
                Jedyna korzyść jaką wyniosłem z tego niby dialogu z Wikulem to adresy
                lewicowych witryn. Nie miałem ich dotychczas, mimo, że uważam się za człowieka
                o lewicowych poglądach. Już to stwierdzenie wystarczy Wikulowi aby mnie chcieć
                powiesić, mnie natomiast pozwoli czasem odetchnąć świeżym powietrzem.
                Dziękuję i pozdrawiam!
                • Gość: wikul Re: Do Andrzeja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 00:40
                  Gość portalu: Aram napisał(a):

> Podstawowy błąd jaki popełniasz to próba nawiązania dialogu z ludźmi pokroju
                  > Wikula. Ja też się dałem na to złapać parę dni temu (patrz
                  wątek "Zlikwidować
                  > IPN"). Początkowo mogą robić pewne wrażenie niby intelektualne uwagi i
                  opinie,
                  > dopiero później dostajesz jak pałą w łeb i doznajesz olśnienia - toż to
                  zwykły
                  > idiota! I do tego prymityw! Próbowałeś kiedyś dyskutować z zdeklarowanym
                  > antysemitą? Jeśli masz to za sobą, to rozumiesz co mam na myśli. Szkoda
                  zdrowia
                  >
                  > Andrzeju! Oni wiedzą lepiej a Ty i tak będziesz dla nich zdrajcą i
                  > sprzedawczykiem.
                  > Jedyna korzyść jaką wyniosłem z tego niby dialogu z Wikulem to adresy
                  > lewicowych witryn. Nie miałem ich dotychczas, mimo, że uważam się za
                  człowieka
                  > o lewicowych poglądach. Już to stwierdzenie wystarczy Wikulowi aby mnie
                  chcieć
                  > powiesić, mnie natomiast pozwoli czasem odetchnąć świeżym powietrzem.
                  > Dziękuję i pozdrawiam!

"IPN od początku był tworem politycznym, instytucją odwetu i zemsty, atrapą
                  dekomunizacji i rozliczenia z PRL! Wszelkie zapewnienia, że jest inaczej, są
                  zwykłą hipokryzją lub lepiej - ordynarnym kłamstwem. Tylko głupocie lewicy
                  podszytej strachem można zawdzięczać, że do tej pory nie rozgoniła na cztery
                  wiatry tego speckomanda skrajnej prawicy. IPN to Instytut Polskiej Nienawiści
                  utrzymywany z państwowych pieniędzy.Naszych wspólnych pieniędzy! Tych których
                  brakuje dla pielęgniarek, nauczycieli i policjantów."

To jest próba nawiązania dialogu ? Ty to nazywasz próbą nawiązania dialogu ?
                  W którym miejscu . Wygłosiłeś oskarżenie pełne kłamstw i fałszywych oskarzeń
                  w sposub nie znoszący sprzeciwu . Epitety "speckomando" , "Instytut Polskiej
                  Nienawiści" , "atrapa dekomunizacji" , itp. To są słowa umozliwiające jakiś
                  dialog ? Czy ty wiesz zarozumiały smarku co piszesz ? Czy ty w ogóle masz
                  jakieś pojęcie o czasach , o których z taką pewnością siebie , piszesz ?
                  Linków mogę ci podrzucić więcej . Tylko zamiast czytać lewackie bzdury
                  poczytaj prawdę o tym , o czym piszesz .
                  P.S. Jak chcesz zobaczyć idiotę to spójrz do lustra . Takiś mądry a linków nie
                  możesz znaleźć ?
              • Gość: Andrzej A ja jestem dociekliwy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 23:09
                I znowu wszedłem na podane przez Ciebie strony i niestety przytoczonych słów
                nie znalazłem.
                Podałęś, że można tam znaleźć tekst:

..."Serdeczne pozdrowienia kierujemy także do naszych towarzyszy z radykalnie

To frgment z deklaracji programowej "Antyburżuja" .

"Dobra . Mam na imię Kuba (to chłopiec) !!! blebleblebleblebleblebl
                ebleblebleblebleblebl ".

To ze strony www.cccp.prv.pl o autorze .

..."II. Zasady programowe Ofensywy Antykapitalistycznej
                Ostatecznym celem naszej walki jest komunistyczne społeczeń
                toczyłeś następujące słowa: "

Niestety ja znalazłem tylko wycinek"

Dobra . Mam na imię Kuba (to chłopiec) !!! blebleblebleblebleblebl
                ebleblebleblebleblebl .

Żadnej deklaracji programowej w podanym przez Ciebie stylu nie było.
                Mało tego na innych stronach zaś znalazłem coś wręcz przeciwnego:
                "
                Początek ruchu lewicowego wiąże się wprowadzeniem kapitalizmu . Od razu
                wykształciły się trzy grupy .
                Komuniści sądzili , że kapitalizm trzeba obalić siła , drogą rewolucji a w jego
                miejce stworzyć dyktature proletariatu .
                Socjaliści zajmowali w tedy inne zdanie niż dziś -sądzili ,że kapitalizm trzeba
                obalić ale nie drogą rewolucji lecz w demokratycznych wyborach .
                Socjaldemokracji twierdzili , że wystarczy zmienić trochę w kapitaliźmie a
                będzie OK .
                Oczywiście przez lata ta ideologia zwłaszcza przez rewolucję październikową ,
                sytuacje po 2 wojnie światowej , walki na kubie i wiosnę ludów . Jednak coś
                zawsze zostawało to samo . Coś co czyni lewice idealną grupą polityczną
                (przynajmiej dla biednych) .

Nigdzie zaś nie było jakiego kolwiek śladu "Ofensyfy Antykapitalistycznej"

Treść którą podałeś ( znam tylko z opowiadań) była prawdopodobnie zamieszczona
                w WKPB albo dziełach Marksa albo innego ideowca z czasów rewolucji. Tak mi
                pasuje stylem. Może dotyczyć myśli politycznej bolszewików. Podaj żródło, bo
                nie przypuszczam aby dzisiaj ktokolwiek upierał się przy takich poglądach. I
                nie spodziewaj się, że ja zrezygnuję ze sprawdzenia strony. Jestem upierdliwie
                dokładny i lubię opierać się na faktach a nie na zasłyszanych informacjach.

Co do historii wg redeka to wreszcie wiem skąd przytoczyłeś ten tekst.
                Rzeczywiście ten człowiek zamieścił tam taki tekst w który mnie trudno było
                uwierzyć, że jeszcze dzisiaj są osoby, które tak myślą. Gdybyś na początku
                powołał sie na żródło nie było by problemu i nigdy nie nazwał bym Ciebie
                prowokatorem - za te słowa przepraszam.

Natomiast wracając do dyskusji jaka toczy się na tamtym forum mogę stwierdzić
                tylko jedno " nie jest to żadna dyskusja tylko obrzucanie się obelgami" Ty też
                nie pozostałeś dłużny i przedstawiłeś rzeczowe argumenty.
                Wracając do socjalizmu, wpływu rewolucji w Rosji, socjalizmu i czasów PRL-u na
                poglądy polityczne, myślę, że sprawy te przestaną budzic emocje już w następnym
                pokoleniu, które będzie wolne od uprzedzeń. Będą inne problemy. Tak stało się z
                Rewolucją Francuską, która pomimo że przyczyniła się do śmierci setek tysięcy
                (może milionów) swoich obywateli nie budzi dzisiaj żadnych emocji a hymn
                Francji - Marsylianka jest właśnie symbolem Rewolucji Francuskiej.
                Tak samo mniej emocji wzbudzają dzisiaj dyskusje ( za wyjątkiem tej w
                poście "zlikwidować IPN") z czasów początków PRL-u a był to rzeczywiście okres
                zbrodni na masową skalę niż dyskusje na temat wprowadzenia stanu wojennego w
                Polsce. Zupełny brak jest natomiast dyskusji na temat zbrodni dokonanych
                niemieckimi rękami na skutek donosów przez ludzi związanych z czołówką PPRu.
                Śmierć Nowotki - pierwszego sekretarza PPR-u okrywa mgła tajemnicy chociaż
                tajemnicą poliszynela sa zadania jakie wykonywał w Polsce na zlecenie NKWD.
                Jedyną osobą, która mogła by wyjaśnić te sprawy jest M.Moczar (chyba jeszcze
                żyje) który zlikwidował braci ( nie pamiętam nazwiska), którzy zastrzelili
                Nowotkę.
                Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie
                Pozdr
                • Gość: wikul Re: A ja jestem dociekliwy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 00:17

> I znowu wszedłem na podane przez Ciebie strony i niestety przytoczonych słów
                  > nie znalazłem.
                  > Podałęś, że można tam znaleźć tekst:

Nie chce mi się wierzyć w ta dociekliwość . Ten pierwszy to "Anty-Burżuj ,
                  lewacki portalik internetowy" i końcówka powitania :

antyburzuj.portal.dk3.com/index.php

Ten drugi to ze strony : www.cccp.prv.pl/ ----> Autor
                  • sceptyk Wikul nie daj sie 06.12.03, 00:23
                    Raz sierpem, raz mlotem czerwona holote.
                    • alfalfa Re: Wikul nie daj sie 06.12.03, 00:35
                      Nie wiem czy wystarczy "raz"...

Było zrobić tak: "a na drzewach zamiast liści..."
                      pzdr.
                    • Gość: wikul Re: Wikul nie daj sie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 00:49
                      sceptyk napisał:

> Raz sierpem, raz mlotem czerwona holote.

Miło widzieć . Ręce opadają . Najbardziej wqrwia taka pewność siebie , takie
                      urbanowskie przekonanie o swojej jedynej racji . I te komunistyczne frazesy
                      których się człowiek tyle nasłuchał . A przecież piszą o czsach których nie
                      znają .
                      Pzdr.
                  • Gość: Andrzej Re: Jestem uparty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 01:34
                    Cały mój post, jak zaznaczyłem wcześniej został wywołany tym, że przyjełem
                    poglądy redeka, które zacytowałes jako twoje. Takie przytoczenie bez słowa
                    komentarza a wszczególności bez podania żródła uznałem za oczywistą prowokację,
                    z która dość często się spotykam.

Podałeś dwie strony internetowe. Jedną znich przejrzałem w miarę starannie i
                    nie znalazłem przytoczonych przez Ciebie zdań. Znalazłem tam gdzie
                    wskazujesz "autor" tylko krótki, nic nie znaczący tekst, który przytoczyłem.
                    Stronę antyburżuja podałeś mi po raz pierwszy. Rzeczywiście jest to lewacki
                    portalik i poza jednym zdaniem dotyczącym walki z kapitalizmem nie znalazłem
                    tam treści, którą przytoczyłeś.
                    I dla mnie jest to zrozumiałe ponieważ w międzyczasie otworzyłem twoją ostanią
                    odpowiedź"

"
                    sceptyk napisał:

> Raz sierpem, raz mlotem czerwona holote.

Miło widzieć . Ręce opadają . Najbardziej wqrwia taka pewność siebie , takie
                    urbanowskie przekonanie o swojej jedynej racji . I te komunistyczne frazesy
                    których się człowiek tyle nasłuchał . A przecież piszą o czsach których nie
                    znają .
                    Pzdr. "
                    koniec cytatu
                    - wreszcie wiem z kim mam do czynienia - z typowym faszystą.
                    Próbowałem z tobą dyskutować w miarę poważnie aby uzmysłowić Tobie, że nie
                    tylko poglądy takich ludzi jak Ks Rydzyk, Jankowski, Giertych, Wżodak licza się
                    w Polsce. Nie potrafiłeś tego docenić aby spierać się na argumenty. Może
                    jeżdziłeś do Londynu jak twoi idole aby bronic Pinocheta który był scigany
                    międzynarodowym listem gończym, a ma na sumieniu kilkadziesiąt tysięcy
                    wymordowanych Chilijczyków. Jeśli uważaj to za bzdure to obejrzyj sobie na
                    Discovery program z cyklu "Z archiwum CIA". Tam są omawiane przewroty jakie
                    dokonała CIA w podporządkowanych sobie krajach. Program jest cyklicznie
                    powtarzany. Może jesteś synem (wnukiem) jednego z tych szmalcowników lub synem
                    (wnukiem) mordercy o którym opowiadał mi mój ojciec. Ponieważ do dykusji
                    włączyła sie jakaś faszystowska hołota z hasłami, których jestem przekonany, że
                    nie rozumieją (dla informacji twojej podam że hasło o liściach było powtarzane
                    w Polce dwukrotnie - w drugiej połowie lat 40-tych i na początku lat 80tych).

A swoją drogą to dobrze że coś Ciebie w qrwia. Argumenty zawsze denerwują
                    najbardziej Tych, którzy starają się narzucić innym swój punkt widzenia.
                    Piszesz o "komunistycznych frazesach" Znowu fałszujesz fakty. Ja nigdy nie
                    pochwalałem komunizmu. Nigdy nie byłem członkiem PZPR. Nie jestem zwolennikiem
                    jakiejkolwiek kanapy w obecnej ustroju.
                    Twoje starania o wtłoczenie w moje wypowiedzi poglądów, których nigdy nie
                    wyraziłem "I te komunistyczne frazesy których się człowiek tyle nasłuchał . A
                    przecież piszą o czsach których nie znają ." stawiają sprawę jasno - brak sensu
                    jakiejkolwiek dalszej dyskusji zwłascza, że do dyskusji dołączyło 2-ch gnojków
                    którzy nie potrafią sprecyzować swoich poglądów tylko operują zasłyszanymi od
                    kogoś hasłami, chociaż ich nie rozumieją.
                    Czuj się zwycięzcą bo dalsza dyskusja nie ma sensu.
                    PS Kiedy będzie juz rozkaz pozdrawiania sie poprzez Hail .... (imienia wodza
                    jeszcze nie znam ). Wżodak kiedyś wspominał o obozach koncentracyjnych dla
                    niektórych niepokornych.

• alfalfa Re: Jesteś głupi! 06.12.03, 01:47
                      Faszystą czyli jestem (i gnojkiem)? A może i "zaplutym karłem reakcji"? I Ty
                      masz czelność o frazesach pisać? Chcesz moich poglądów? Nie mam problemów z ich
                      sprecyzowaniem. Jesteś pewny rekordowy pajacu, że tego chcesz?

Oglądaj lepiej tv. Do tego się nadajesz zwolenniku "kreski".
                      • Gość: Blong oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 02:02
                        zaczniesz ale oddac ci juz twoim stylem nie wolno ?
                        jeszcze powinien sie oburzyc moralny kapus sceptyk i bedzie super smile
                        • alfalfa Re: oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz 06.12.03, 02:09
                          Z szacunkiem panie Blong - nie ma sprawy. Możemy w stylu tym. Już się
                          odpowiednio najeżyłem. Dwa lata w zawieszeniu dla esbeckeij za "gnojenie" ludzi
                          wystarczy żeby byo "sprawiedliwie"?
                          • Gość: Blong Re: oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 02:11
                            ciagle nie rozumiem skad sie wzielo to oburzenie na to ze odpowiedzial wam
                            dokladnie wasza forma /nie on w tym watku zaczal / smile
                            • alfalfa Re: oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz 06.12.03, 10:46
                              "Wam"? Gruba pomyłka. Problemy z czytaniem masz? Niezwyczajnym we wklejkach ale
                              pomogę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9506032&a=9513878
                              a "misio" na to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9506032&a=9514509
                              pewnie też ma problem z czytaniem więc:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9506032&a=9514613
                              Kto zaczął?
                        • sceptyk Re: oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz 06.12.03, 02:33
                          Gość portalu: Blong napisał(a):

> jeszcze powinien sie oburzyc moralny kapus sceptyk i bedzie super smile
                          ----------------------------

Toc przecie, komuszku Blongu, siem oburzam. Zaspany jestes, czy co? Manifest
                          komunistyczny znow czytales? Czy moze Miedzynarodowke na cale gardlo ryczales i
                          wdales sie w sprzeczke z sasiadami, zamiast uwaznie Forum sledzic.
                          • Gość: Blong Re: oddal wam tym samym wiec co sie oburzasz IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 02:36
                            z ubeckimi donosicielami nie rozmawiam
                      • sceptyk Polecam kalendarz 06.12.03, 02:23
                        alfalfa napisał:

> Faszystą czyli jestem (i gnojkiem)? A może i "zaplutym karłem reakcji"? (...)
                        ---------------------------------------

A tak przy okazji - wyszedl kalendarz scienny na rok 2004. 'Kalendarz
                        robotniczy' nazywa sie. Duzy format. Plakaty (ze zbiorow muzeum w Wilanowie) i
                        hasla.

Okladka: "Milicjant - twoj przyjaciel i obronca. 3 lata MO" (milicjant z
                        karabinem na ramieniu trzyma opiekunczo za reke malego chlopczyka)

Styczen: "Badz czujny wobec wroga narodu" (w tle niewyrazny wrog narodu)

Luty: Szaber, lapownictwo, kradziez - nie poplaca (smutny, ale gruby siedzi w
                        pierdlu)

Marzec: "Przestan pic - chodz z nami budowac szczesliwe jutro" (pijaczek lezy z
                        flaszka, a nad nim idzie klasa robotnicza z czerwonymi sztandarami)

Kwiecien: "Olbrzym i zapluty karzel reakcji" (olbrzym to taki wojak z
                        kalasznikowem, a karzel reakcji, maly oczywiscie, ma plakietke AK)

Maj: "1 Maja. Naprzod do nowych zwyciestw" (zajebiste huty dymia w tle; na
                        kominach sztandary - czerwony, bialo-czerwony i gwiazda czerwona)

Czerwiec: "Kazdy wzorowy saper chluba naszej jednostki"(saper w tle; wzorowy)

Lipiec: "Budowle socjalizmu nasza duma!" (znowu zajebiste huty w tle)

Sierpien: "Uprzejmie i szybko obslugujemy ludzi pracy" (w tle sklepowa, piekna
                        cala i pólki; pelne oczywiscie)

Wrzesien: "ZSRR obronca pokoju, przyjaciel dzieci" (pyzata dziewczynka z
                        czerwona kokardka)

Pazdziernik: "MO na strazy ladu, bezpieczenstwa i demokracji" (w tle jeden MO z
                        kalasznikowem, drugi - z pala)

Listopad: "Tylko polglowki opuszczaja dniowki" (karykaturalne polowy glow w tle)

Grudzien: "Komunizm - to wladza radziecka plus elektryfikacja" (w tle jakis
                        taki leninopodobny i slupy wysokiego napiecia)

I przyznam sie, Alfalfa, ze bylem zbyt powsciagliwy. Grzecznosci mi sie, qrde,
                        zachcialo.

No to jeszcze, jak faszysta i gnojek:
                        Raz sierpem, raz mlotem czerwona holote (i tak az do wybicia).
                      • Gość: Głupi Re: Jesteś głupi! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 02:26
                        Wreszcie udalo sie tobie wykrztusić kilka zdań. Jak tylko otworzyłeś japę to
                        smród się od razu rozszedł. A już myślałem, że umiesz posługiwać sie tylko
                        hasłami rzucanymi przez lokalnego furera
                        Na następny twój post nie będę starał sie odpowiedzieć, wolę oglądac jak mi
                        poradziłeś TV.
                        • Gość: wikul Re: Jesteś głupi! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 02:44
                          Gość portalu: Głupi napisał(a):

> Wreszcie udalo sie tobie wykrztusić kilka zdań. Jak tylko otworzyłeś japę to
                          > smród się od razu rozszedł. A już myślałem, że umiesz posługiwać sie tylko
                          > hasłami rzucanymi przez lokalnego furera
                          > Na następny twój post nie będę starał sie odpowiedzieć, wolę oglądac jak mi
                          > poradziłeś TV.

Nareszcie trafiłeś w odpowiedni nick . Poprzednie były do dupy .
                    • Gość: wikul Re: Jestem uparty . Lepiej jak byłbyś mądry IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 02:16

> Cały mój post, jak zaznaczyłem wcześniej został wywołany tym, że przyjełem
                      > poglądy redeka, które zacytowałes jako twoje. Takie przytoczenie bez słowa
                      > komentarza a wszczególności bez podania żródła uznałem za oczywistą
                      prowokację,
                      > z która dość często się spotykam.

Nie pieprz głupstw . W pierwszym poscie była informacja skąd zaczerpnęłem
                      cytaty . Twoje dywagacje że coś przyjąłem za swoje są bez sensu . Jeżeli nie
                      wiesz , spytaj . Żadnej pewności że to prowokacja nie było .

> Podałeś dwie strony internetowe. Jedną znich przejrzałem w miarę starannie i
                      > nie znalazłem przytoczonych przez Ciebie zdań. Znalazłem tam gdzie
                      > wskazujesz "autor" tylko krótki, nic nie znaczący tekst, który przytoczyłem.
                      > Stronę antyburżuja podałeś mi po raz pierwszy. Rzeczywiście jest to lewacki
                      > portalik i poza jednym zdaniem dotyczącym walki z kapitalizmem nie znalazłem
                      > tam treści, którą przytoczyłeś.

Nic na to nie poradzę jak nie potrafisz odnaleźć prostych tekstów na stronie .

> I dla mnie jest to zrozumiałe ponieważ w międzyczasie otworzyłem twoją
                      ostanią
                      > odpowiedź"

> Miło widzieć . Ręce opadają . Najbardziej wqrwia taka pewność siebie , takie
                      > urbanowskie przekonanie o swojej jedynej racji . I te komunistyczne frazesy
                      > których się człowiek tyle nasłuchał . A przecież piszą o czsach których nie
                      > znają .
                      > Pzdr. "
                      > koniec cytatu
                      > - wreszcie wiem z kim mam do czynienia - z typowym faszystą.
                      > Próbowałem z tobą dyskutować w miarę poważnie aby uzmysłowić Tobie, że nie
                      > tylko poglądy takich ludzi jak Ks Rydzyk, Jankowski, Giertych, Wżodak licza
                      się
                      > w Polsce. Nie potrafiłeś tego docenić aby spierać się na argumenty. Może
                      > jeżdziłeś do Londynu jak twoi idole aby bronic Pinocheta który był scigany
                      > międzynarodowym listem gończym, a ma na sumieniu kilkadziesiąt tysięcy
                      > wymordowanych Chilijczyków. Jeśli uważaj to za bzdure to obejrzyj sobie na
                      > Discovery program z cyklu "Z archiwum CIA". Tam są omawiane przewroty jakie
                      > dokonała CIA w podporządkowanych sobie krajach. Program jest cyklicznie
                      > powtarzany. Może jesteś synem (wnukiem) jednego z tych szmalcowników lub
                      synem
                      > (wnukiem) mordercy o którym opowiadał mi mój ojciec. Ponieważ do dykusji
                      > włączyła sie jakaś faszystowska hołota z hasłami, których jestem przekonany,
                      że

Czy ty jesteś przytomny czy naćpany . Skąd wiesz że to było o tobie , gamoniu
                      a nie o tych gówniarzach , o których się tak niepochlebnie wyraziłeś ? Z czego
                      to wywnioskowałeś ? Jakim prawem nazywasz mnie faszystą . Gdzie , durniu ,
                      zobaczyłeś moje sympatie faszystowskie ? Gdzie dałem ci do zrozumienia że
                      sympatyzuję z Jankowskim , Giertychem , Wrzodakiem czy Rydzykiem ? Bredzisz o
                      jakichś Londynach , Pinoczetach , CIA . Czy ty jesteś przytomny ? Wchodzisz na
                      forum pierwszy raz , obrzucasz inwektywami nie znając ludzi i jeszcze żałujesz
                      że nie możesz spierać sie na argumenty . Czy ty wiesz w ogóle o co ci chodzi ?

> nie rozumieją (dla informacji twojej podam że hasło o liściach było
                      powtarzane
                      > w Polce dwukrotnie - w drugiej połowie lat 40-tych i na początku lat 80tych).
                      >
                      > A swoją drogą to dobrze że coś Ciebie w qrwia. Argumenty zawsze denerwują
                      > najbardziej Tych, którzy starają się narzucić innym swój punkt widzenia.
                      > Piszesz o "komunistycznych frazesach" Znowu fałszujesz fakty. Ja nigdy nie
                      > pochwalałem komunizmu. Nigdy nie byłem członkiem PZPR. Nie jestem
                      zwolennikiem
                      > jakiejkolwiek kanapy w obecnej ustroju.
                      > Twoje starania o wtłoczenie w moje wypowiedzi poglądów, których nigdy nie
                      > wyraziłem "I te komunistyczne frazesy których się człowiek tyle nasłuchał .
                      A
                      > przecież piszą o czsach których nie znają ." stawiają sprawę jasno - brak
                      sensu
                      >
                      > jakiejkolwiek dalszej dyskusji zwłascza, że do dyskusji dołączyło 2-ch
                      gnojków
                      > którzy nie potrafią sprecyzować swoich poglądów tylko operują zasłyszanymi
                      od
                      > kogoś hasłami, chociaż ich nie rozumieją.
                      > Czuj się zwycięzcą bo dalsza dyskusja nie ma sensu.
                      > PS Kiedy będzie juz rozkaz pozdrawiania sie poprzez Hail .... (imienia wodza
                      > jeszcze nie znam ). Wżodak kiedyś wspominał o obozach koncentracyjnych dla
                      > niektórych niepokornych.

Idź , wytrzeźwiej , bo pieprzysz bez sensu . A jak wrócisz to najpierw
                      przeczytaj co ktoś ma do powiedzenia na innych wątkach , nie będziesz musiał
                      się kompromitować .

• Gość: Andrzej Nie ściemniaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 02:44
                        Przytaczanie mojego całego tekstu jest tylko zaciemnianiem przejrzystości
                        wypowiedzi.
                        Trzeba było długo prosic abyś podał źródła., z czego większość była fałszywa.
                        Nawet do tego nie raczyłeś się ustosunkować - bo i w imię czego. Kłamstwo
                        wielokrotnie powtarzanw staje się prawdą - tak mawiali Gebels i J.W. Stalin.
                        Pewnie należych do grupy tych "prawdziwych Polaków" którzy maszerują w takt
                        znanego marsza, wygłaszają pod niebiosa jakimiż to oni są patriotami, jak im
                        chodzi wyłącznie o dobro umęczonego narodu. Im więcej takich słów słyszę tym
                        bardziej jestem przekonany, że mam do czynienia z prowakatorem. Przytoczę tutaj
                        jedną historię z procesu jaki wytoczył przy końcu lat 40tych przed sądem
                        Lądyńskim Gen. Anders człowiekowi, który go szkalował. W trakcie procesu wyszło
                        na jaw, że szkalująca Generała osoba (wywodząca się z grupy narodowców_ była
                        agentem NKWD a szkalowanie było sterowane przez ówczesną UB.
                        Kto tobą steruje?
                        • Gość: wikul Przestań bredzić idioto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 02:54

> Przytaczanie mojego całego tekstu jest tylko zaciemnianiem przejrzystości
                          > wypowiedzi.
                          > Trzeba było długo prosic abyś podał źródła., z czego większość była
                          fałszywa.
                          > Nawet do tego nie raczyłeś się ustosunkować - bo i w imię czego. Kłamstwo
                          > wielokrotnie powtarzanw staje się prawdą - tak mawiali Gebels i J.W. Stalin.
                          > Pewnie należych do grupy tych "prawdziwych Polaków" którzy maszerują w takt
                          > znanego marsza, wygłaszają pod niebiosa jakimiż to oni są patriotami, jak im
                          > chodzi wyłącznie o dobro umęczonego narodu. Im więcej takich słów słyszę tym
                          > bardziej jestem przekonany, że mam do czynienia z prowakatorem. Przytoczę
                          tutaj
                          >
                          > jedną historię z procesu jaki wytoczył przy końcu lat 40tych przed sądem
                          > Lądyńskim Gen. Anders człowiekowi, który go szkalował. W trakcie procesu
                          wyszło
                          >
                          > na jaw, że szkalująca Generała osoba (wywodząca się z grupy narodowców_ była
                          > agentem NKWD a szkalowanie było sterowane przez ówczesną UB.
                          > Kto tobą steruje?

Przestań bredzić idioto . Po jaką cholerę wypaskudzasz takie epistoły ?
                          Mam wrażenie , że cię dawno nikt zdrowo po męsku nie opierdolił . A jak
                          wytrzeźwiejesz naucz się posługiwać internetem .
                          • Gość: Andrzej No dalej ulżyj sobie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 03:12
                            No dalej, dalej już pokazujesz swoje prawdziwe oblicze. To że jestes pospolitym
                            demagogiem zauważyłęm już wcześniej.Takim podrzęnym furerem możesz już zostać.
                            Myślę, że juz jakis "Koncentracion Lager der ......" na mnie szykujesz.
                            Chciałbyś ale myślę, że nie zdązysz. Mnie nie jest łatwo wyprowadzić z
                            równowagi i byle komu to sie nie udaje. Ale idź już spać i niech Ci się przyśni
                            co byś ze mną zrobił gdybyś mnie dopadł/
                      • Gość: Andrzej Uzupełnienie do nie ściemniaj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 03:04
                        Ponownie przerzałem załozony przez Ciebie post "Historia PRL-u wg redaka"
                        ponieważ napisałeś:
                        "Nie pieprz głupstw . W pierwszym poscie była informacja skąd zaczerpnęłem
                        > cytaty . Twoje dywagacje że coś przyjąłem za swoje są bez sensu . Jeżeli nie
                        > wiesz , spytaj . Żadnej pewności że to prowokacja nie było .

i zauważyłem, że znowu kłamiesz. W założonym przez Ciebie poscie nie było słowa
                        komentarza, że przytaczasz cudze wypowiedzi z innego posta. Więc nie złość się,
                        może to amnezja albo rzeczywiście alkohol podziałał tak na Ciebie. Zwykle
                        zalani w trupa wskazują na innych i mówią "dlaczego on tak sie spił'
                        Dobranoc
                        A dyskusja rozwijała sie tak spokojnie. aż padły słowa, które pewnie od dawna
                        dusiłeś w sobie aż podpuścili cię. Niestety, prawdziwy obraz człowieka
                        wychodzi zawsze w chwilach uniesienia. Emocje robią uwalniaja demony.
                        • Gość: wikul Miałeś wytrzeźwieć , dupku . IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 03:33

> Ponownie przerzałem załozony przez Ciebie post "Historia PRL-u wg redaka"
                          > ponieważ napisałeś:
                          > "Nie pieprz głupstw . W pierwszym poscie była informacja skąd zaczerpnęłem
                          > > cytaty . Twoje dywagacje że coś przyjąłem za swoje są bez sensu . Jeżeli n
                          > ie
                          > > wiesz , spytaj . Żadnej pewności że to prowokacja nie było .
                          >
                          > i zauważyłem, że znowu kłamiesz. W założonym przez Ciebie poscie nie było
                          słowa
                          >
                          > komentarza, że przytaczasz cudze wypowiedzi z innego posta. Więc nie złość
                          się,
                          >
                          > może to amnezja albo rzeczywiście alkohol podziałał tak na Ciebie. Zwykle
                          > zalani w trupa wskazują na innych i mówią "dlaczego on tak sie spił'
                          > Dobranoc
                          > A dyskusja rozwijała sie tak spokojnie. aż padły słowa, które pewnie od
                          dawna
                          > dusiłeś w sobie aż podpuścili cię. Niestety, prawdziwy obraz człowieka
                          > wychodzi zawsze w chwilach uniesienia. Emocje robią uwalniaja demony.

Miałeś wytrzeźwieć , dupku . Spierdalaj .
    • redek Re: Uwaga -prowokator 06.12.03, 02:51
      Widzę, że moja skromna osoba nadal budzi zainteresowanie ciekawskich. Ten wikul to jakiś pies na komuchów. Strasznie na nas zawzięty. Tyle już od niego wycierpieliśmy, że spodziewam się, iż w niedługim czasie nasze męczeństwo zaowocuje serią kanonizacji. Nie wiem, czy ze świętością będzie mi do twarzy, ale i ten kielich goryczy wypiję do dna.

REDEK
      • Gość: wikul Re: Uwaga -prowokator IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.03, 02:58
        redek napisał:

> Widzę, że moja skromna osoba nadal budzi zainteresowanie ciekawskich. Ten
        wikul
        > to jakiś pies na komuchów. Strasznie na nas zawzięty. Tyle już od niego
        wycier
        > pieliśmy, że spodziewam się, iż w niedługim czasie nasze męczeństwo
        zaowocuje s
        > erią kanonizacji. Nie wiem, czy ze świętością będzie mi do twarzy, ale i ten
        ki
        > elich goryczy wypiję do dna.
        >
        > REDEK

Nareszcie właściwie się przedstawiłeś . Powinieneś nawet na stałe , zmienić
        nick na ten z tematu .
        • redek Re: Uwaga -prowokator 06.12.03, 03:21
          Gość portalu: wikul napisał(a):
          > Nareszcie właściwie się przedstawiłeś . Powinieneś nawet na stałe , zmienić
          > nick na ten z tematu .

Tak jak myślałem, wikul jako typowy prawicowiec ma problemy ze zrozumieniem zdań złożonych.

REDEK
          • Gość: wikul Uwaga - prowokator i szuja Redek ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.12.03, 03:36
            redek napisał :

> Tak jak myślałem, wikul jako typowy prawicowiec ma problemy ze zrozumieniem
            zda
            > ń złożonych.
            >
            > REDEK

Ty myślałeś ? Nie przesadzaj.
            • Gość: Aram Re: Do Andrzeja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 14:25
              No i co, nie miałem racji? Dobrze, ze sam doszedłeś do wniosku z kim mamy do
              czynienia. Ale bądź konsekwentny! Ja już wcześniej postanowiłem,że z nimi nie
              będę się użerał ( bo o żadnej dyskusji mowy tu nie ma ).
              Życzę spokoju ( sobie też ). Pozdrawiam.
              • Gość: gloubiboulga Correction IP: *.proxy.aol.com 06.12.03, 21:36
                Prowokatorem jest Polak uwazajacy ze wjazd Komunistow 17/09/39
                byl "wyzwoleniem" Polski. Trzeba go wywalic z G(ou)W(na). Co wy NATO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka