perla 04.06.09, 09:36 tiny.pl/39br ++++++++++++++++++++++++++ coraz zabawniej na świecie jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyborg.jr Re: Polacy rozpętali 2wś 04.06.09, 09:41 No toć nawet film „Jak rozpętałem II Wojnę Światową” zrobili o tym właśnie … Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan To jesteś za wolnością słowa,czy nie Perła? 04.06.09, 09:47 Choćby po to, żeby było zabawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
perla no napisałem przecież 04.06.09, 09:48 że to zabawne jest. Niech piszą co chcą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: no napisałem przecież 04.06.09, 10:02 Dlaczego więc nie traktujesz jako zabawy oświadczenia Pelega? Identyczny folklor jak ten z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
perla to co innego jest 04.06.09, 10:12 ze strony Pelega konkretne żądania finansowe są. Gdyby Peleg powiedział, że to Polska napadła na Niemcy czym sprowadziła nieszczęście na Żydów, to to zabawne by było. Ale jeżeli Peleg żąda kasy za zmarłych bezpotomnie, to to nie śmieszne a bezczelne jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Powiernictwo Pruskie 04.06.09, 10:34 miało również roszczenia finansowe względem Polski, pogoniono ich w Trybunale Europejskim,niech Peleg złoży tam skargę. Czy trzeba zajmować się byle goownem, którym interesuje się 0.01 procenta populacji globu? NB. Kilka lat wstecz MSZ IL oszacował mienie polskich Żydów na nieco ponad 30 mld, zastrzegając się, że w żadnym przypadku nie jest to podstawą do jakichkolwiek roszczeń, co nasz MSZ skwitował publicznym uśmiechem. I tyle od oficjalnej strony tego zagadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: no napisałem przecież 04.06.09, 11:05 Peleg jest niepowazny, dobrze ze go w koncu pogonili. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Polacy rozpętali 2wś 04.06.09, 10:13 Ale warunkiem pokoju było również przystąpienie do osi... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan I byłaby tolerowana enklawa 04.06.09, 10:43 35 milionów podludzi w sercu Tysiącletniej Rzeszy? qwardian napisał: > Ale warunkiem pokoju było również przystąpienie do osi... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: I byłaby tolerowana enklawa 04.06.09, 11:25 Nie byłaby tolerowana. Błędem jest porównywanie sytuacji Polski do tej Węgrów i Rumuni. To juz raczej Czech Sudeckich. Fatalna sytuacja nie miała żadnego rozwiązania, to jak się skończyło było szczęśliwe i najlepsze z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
falafel11 Re: Polacy rozpętali 2wś okupujac..do dzis 04.06.09, 12:31 Stettin...Breslau...Danzing...Poznan.....prawdziwe granice P.R to grance G.G... Odpowiedz Link Zgłoś