marouder.eu 05.06.09, 23:53 Amierikancom gratulujemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 05.06.09, 23:58 amierikiance w poplochu.... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:00 www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/the_real_american_idol/article1472877.ece Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:06 a co on taki zle wychowany i dziennikarza do domu nie zaprosil?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:11 I ze tez takie pana przyjdzie w izraelu sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:15 wczoraj jeden dziennikarz pojechal do takiego settlement, mirmilku... siedzialo sobie przy stole paru settlerow, pili i jedli i gadali... to sie ten dziennikarz zapytal, co oni mysla o spiczu hussajna o. jeden odwrocil sie letko w strone dziennikarza i powoli, leniwie, powiedzial: aaaaaa wiesz.... nasz settlement stoi tu juz 25 lat... paru prezydentow przyszlo i poszlo.... ten tez pojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:24 a te w Gazie to ile staly? Dano, swietnie wiesz, ze zrobicie, co Obama kaze. Pokrzyczycie, oczywiscie, czesc propagandy sukcesu. Moze nawet przedstawicie caly proces jako wlasny wybor. A potem i tak zrobicie, co Obama kaze. Z tego prostego powodu, ze jestescie od USA zalezni. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:27 Zawsze mozna wyslac Libcia do Al Aksy))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:35 A potem i tak zrobicie, co Obama kaze Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:35 nu, nie jestem taka pewna, jak ty myslisz... widzisz mirmilku.... jesli w gazie poszloby inaczej, jesli po opuszczeniu gazy hamas by zaczal tam naprawde budowac cos, a nie przesunalby wyrzutni rakietowych i nie ostrzeliwalby israela przez lata dzien w dzien, to pewnie wyszlibysmy rowniez i z duzej czesci west bank... wg mnie, zlikwiduje sie pare malutkich settlements i na tym sie skonczy.... bo wiesz... hussajn o. bardzo szybko zauwazy, ze duzo z arabami rozmawiac sie nie da... nu, i u nas jest dzisiaj inne nastawienie, niz 4 lata temu w czasie ewakuacji gazy.... u nas dzisiaj juz nikt zludzen nie ma... i mylisz sie.... juz pare razy israel powiedzialo usa nie... i spokojnie moze powiedziec kolejny raz... tak, jestesmy w jakims stopniu uzaleznienie od usa... ale widzisz.... usa rowniez potrzebuje nas tutaj... raczka raczke myje, tak to sie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:44 No widzisz, tak bardzo sie nie roznimy w ocenie sytuacji. I ty i ja wiemy, ze zrobicie, co Obama kaze. Tyle tylko, ze ty wierzysz, ze obama zmieni zdanie, a ja mysle, ze jak przyjdzie co do czego, to przycisnie was jak Bush tata i zrobicie, co wam kaza. Poza tym, do czego konkretnie was USA potrzebuje? Czego to Jordania, tak samo od USA zalezna jak wy, zrobic nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ni kuta Mirmilku:) 06.06.09, 00:47 Jak to lewactwo nawet w trakcie wyraznego odwrotu od lewizny ideolo na calym swiecie pojac nie moze, ze onego rzady sie koncza. $0 lat i chwatit. Teraz ktos musi zarobic Mirmilku na nastepne dekady rzadow lewizny mirmilek napisał: > No widzisz, tak bardzo sie nie roznimy w ocenie sytuacji. I ty i ja > wiemy, ze zrobicie, co Obama kaze. Tyle tylko, ze ty wierzysz, ze > obama zmieni zdanie, a ja mysle, ze jak przyjdzie co do czego, to > przycisnie was jak Bush tata i zrobicie, co wam kaza. > > Poza tym, do czego konkretnie was USA potrzebuje? Czego to Jordania, > tak samo od USA zalezna jak wy, zrobic nie moze > Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:54 roznimy sie i to bardzo, mirmilku.... jeszcze raz, wyraznie i powoli: nie jestem taka pewna jak ty, ze zrobimy wszystko, co obama "kaze"... ja na twoim miejscu to bym jednak odczekala... bo jakos nie zauwazyles, ze hussajn o. rowniez powiedzial, ze zwiazek israela z usa jest nierozerwalny... czego jordania nie moze zrobic, co my robimy????? ty tak na serio, czy robisz z siebie glupka???? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 00:57 ty tak na serio, czy robisz z > siebie glupka???? nudnikit Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 01:01 nu, nie nudnikit... czym cie nudze? wiesz dobrze, ze to co usa dostaje od israela, nie dostanie od zadnego arabskiego kraju. od zadnego. nu, uzywanie portow moze ewentualnie dostac, ale tez nie od jordanii... calej reszty nie moze. arabskie panstwa nie sa w stanie dostarczyc po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 01:05 dana33 napisała: > nu, nie nudnikit... czym cie nudze? inwektywami w takich przypadkach nie chce mi sie ciebie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Prezydent Husejn z kolegamy:) 06.06.09, 01:10 mowisz, ze jak sie ciebie pytam, czy robisz z siebie glupka, to inwektywa? myslalam, ze jakbym napisala, ze jestes glupkiem to inwektywa... ale ty nie jestes.... ty tylko robisz z siebie.... tak dla prowokacyjki... ale nie musisz mnie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Zeusieolimpijskibozegrecki! 06.06.09, 01:16 Alez on jest naiwny, ten Mnirmnilek Bierze medialna wypowiedz za intencje polityczna i sugestie zmiany strategii Nu powiedz mu cos, bo bedzie znow przez lat dziesiec latal z "zapowiedziami" prezia Husejna. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Zeusieolimpijskibozegrecki! 06.06.09, 01:19 No, pozyjemy, zobaczymy. Ja, podobnie jak kokainista Zapatero, jestem optymista Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zeusieolimpijskibozegrecki! 06.06.09, 01:21 on nie jest naiwny, marudzinski.... wszystko co pisze jest dokladnie zaplanowane, tak samo jak kazdy jego nastepny wpis... dosc fanatyczny, zarabizowany polak w hiszpanii... umie, jak mu potrzebne, uciec w manipulacje i klamstwa... tutaj robi z siebie niewiedzacego i nie znajacego.... co moze dac israel usa, czego jordania nie moze.. posmialam sie cicho po francusku... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Zeusieolimpijskibozegrecki! 06.06.09, 01:27 Nu, ja tez sie w ten sam sposob posmialem..alisci nie pojmuje tego, jak mozna sie dac na podobienstwo Mirmilka, czlowieka przeciez inteligentnego, w cus takiego wkrecic? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Bogac tam, przyjdzie sluchac:) 06.06.09, 00:18 Do Kenii zostanie delegowany na prezydenta, albo do innej Somalii Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Bogac tam, przyjdzie sluchac:) 06.06.09, 00:22 do kenii.... somalia nie jest taka sympatyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 00:34 Ze w przemowieniu Obamy Izrael i Palestyna byly traktowane na rowni. To dosc powazna zmiana. Moze to tylko slowa. Zobaczymy. W kazdym razie to zmiana w postrzeganiu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 00:42 mirmilku.... autonomia palestynska juz od paru lat jest traktowana jako autonomia, a nie jako tereny "okupowane", tak ze nic nowego nie powiedzial.... to co bylo nowe i co zaprzecza polityce i postanowieniom usa, to to, ze mowil o hamasnikach jako o partnerze do rozmow.... organizacja, ktora przez swiat i usa tez uznana jest za terrorystyczna.... teraz zobaczymy, jak hussajn o. wyjdzie z tego interesu.... z jednej strony zabija talibanow i szuka bin ladena, robi wojne swiatowa przeciwko terrorowi, a chce gadac z terrorystami? facio mlody.... jeszcze sie douczy... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 00:48 No wlasnie o tym mowie, o ewentualnym zblizeniu z hamasem. A Palestyna nie jest traktowana jako panstwo niepodlegle i za siebie odpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 00:59 ty mowiles o palestynie, mirmilku... palestyny nie ma.... jest autonomia palestynska... o hamasie nie mowiles.... hamas to nie autonomia palestynska, jak wiesz, bo w tej chwili mamy autonomie palestynska w west bank, i hamastan w gazie. teraz mowisz o ewentualnym zblizeniu z hamasem? czyim zblizeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 01:04 Musisz sie pogodzic z faktem, ze nie wszyscy musza twoja wizje rzeczywistosci dzielic: jak dla mnie to palestyna to autonomia, gaza oraz czesc izraela i jest reprezentowana przez abbasa jak i przez hamas No wiesz, sama przeciez dostrzegalas, ze stosunek do hamasu nieco zdal sie zmienic. Ja bym to nazwal zblizeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 01:12 raczej mi nie dyktuj, z czym musze lub nie musze sie pogodzic... na reszte nie odpowiem, bo mi szkoda mojego czasu na dyskusje z kims, komu sie nie chce czytac moich odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: zauwazyliscie pewna zmiane? 06.06.09, 01:23 > raczej mi nie dyktuj, z czym musze lub nie musze sie pogodzic... > a wlasnie ze bede. Sa demokratyczne wartosci uniwersalne, ktorych moze i nie akceptujesz, ale to nie oznacza, ze sa one mniej uniwersalne. Na tej zasadzie moge cie dekalogowo pouczac, zebys np nie kradla i nie klamala, ale rowniez, ze musisz zrozumiec, i zaakceptowac, ze inni ludzie moga myslec inaczej niz ty. > na reszte nie odpowiem, bo mi szkoda mojego czasu na dyskusje z kims, komu sie > nie chce czytac moich odpowiedzi... Jak ci zalezy na mojej uwadze, to bedziesz musiala zmienic styl wypowiedzi. To akurat nie jest wartoscia uniwersalna, ale moim osobistym zyczeniem. Ale nie przejmuj sie, zludzen sobie nie robie, wiec szalec mozesz do woli Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nu, a kto z arabeski te zasady wyznaje? 06.06.09, 01:28 I praktykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Nu, a kto z arabeski te zasady wyznaje? 06.06.09, 01:34 Ci co ja znam, to tak. A jak nie, to zle. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Alez ja mowie o panstwach.. 06.06.09, 01:48 ...panstwach arabskich! Te dosc smieszne, kolonialne twory odtwarzaja polityke swoich bylych ciemiezycieli wobec ludnosci (polityke Turkow, Fhhancuzow, Hiszpanow, Brytyjczykow etc., inaczej zamordyzm, choc przyznaje, ze mniej bezwzgledny, niz u protoplastow Na Oko, to ty Mirmilku nie masz dystansa, stary Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Alez ja mowie o panstwach.. 06.06.09, 01:55 He he, do czego dystansu mi brak? Do krajow arabskich? No nie wiem, mnie trudno to stwierdzic. Do arabow pewnie dystansu moze mi i brak, bo ze zbyt wieloma tutaj pracalem. W kazdym razie satrapie arabskie to nie to samo co arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ciekawe, ktoz te dawne tureckie.. 06.06.09, 02:03 ..wilajety obsadza, jesli mowisz, ze znani Ci hiszpanscy Arabowie znani ci sa z kontestacji wobec tych systemow wladzy? Nu i czemu razem nie kontestujecie raczej tych systemow?! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Ciekawe, ktoz te dawne tureckie.. 06.06.09, 02:06 a kto ci mowi, ze nie kontestujecie? he? Czy koniecznie musze to robic na forum gazeta.pl, gdzie przeciwnikow do dyskusji brak (no moze z wyjatkiem Absztyfikanta, ktory zdaje sie byc zakochany w arabii saudyjskiej) i wszyscy wogole sie zgadzaja w tym punkcie? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 O kazaniu mesjasza i nowym kościele 06.06.09, 13:49 Nie tak dawno dowiedzieliśmy się, że żydowskie lobby rządzi Ameryką. Merszhajmer i Walt, profesorowie habilitowani udowodnili to ponad wszelką wątpliwość. A tu mitmilew pisze mi, że Izrael zrobi co Obama każe. Co on może Izraelowi kazać jeśli żydowskie lobby nim rządzi? Widzisz mirmilek, bicie piany nic nie kosztuje. Wypisujesz pietrowe idiotyzmy jak nawiedzony. Izrael nie zrobi nic co nie leży w jego interesie a tzw. palestyńczycy potrzebują przywódcy z prawdziwego zdarzenia a nie kolejnego watażki jak arafat, który nota bene podwinął ogon ze strachu przed konsekwencja podpisania pokoju z Izraelem. A tak na marginesie, nie ma żadnego narodu palestyńskiego. Chyba, że jest naród bawarski, andaluzyjski, mazurski, mazowiecki i wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A ty Mirmilku od kiedy tak latasz po forach.. 06.06.09, 00:42 ..wolontariacko w sprawie palestynskiej? Ja cie pamietam gdzies od 2002 roku..cus ugrales stary?) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: A ty Mirmilku od kiedy tak latasz po forach.. 06.06.09, 00:46 haha, zupelnie nic. A co? Ty cos dostales? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Och, nie pytam cie o uzytki materialne.. 06.06.09, 00:50 ...jacys wyznawcy sprawie palestynskiej przybyli za twoim wstawiennictwem? Pamietasz swoje klotnie z Jarkiem np? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Och, nie pytam cie o uzytki materialne.. 06.06.09, 00:56 holender, wlasnie o jarku niedawno pomyslalem. Przeciez to w hiszpanii okragla data: w 1609 wyrzucono stad ostatnich muzulmanow edyktem krolewskim, bedacym kopia edyktu o wyrzuceniu zydow. I jak to zinterpretowac? Do tego wirtuozji Jarka potrzeba. Swoja droga, to w 1992 krol hiszpanii zorganizowal symboliczne anulowanie edyktu i powiedzial, ze wszyscy wypedzeni moga smialo wracac do hiszpanii. Ciekawe, czy to samo zrobi w przypadku muzulmanow? hehehehe > ...jacys wyznawcy sprawie palestynskiej przybyli za twoim wstawiennictwem? nic mi o tym nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Och, nie pytam cie o uzytki materialne.. 06.06.09, 01:04 Wypedzonych a na wlasna reke "powracajacych" do ojczyzny muzulmanow, to chyba wam nie brak, co? Jak ty sie w tym wszystkim odnajdujesz Mirmilku..np. idzie naprzeciw ciebie zgraja Maghrebian i Murzynkow w wieku lat 14-17, przewracaja kosze, kopia samochody, odgryzaja im lusterka, zaczepiaja kobiety, rapuja w jakims malo europejskim jezyku..jak ty sie z tym czujesz, jako admirator Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Och, nie pytam cie o uzytki materialne.. 06.06.09, 01:11 Na wlasna reke, na wlasna reke... Tu chodzi o gest ze strony wladz. Ja w hiszpanskiej rzeczywistosci sie odnajduje bardzo dobrze: od lat w roznych miescach (np w diecezjalnym caritasie) ucze emigrantow hiszpanskiego, czarnych, arabskich, nawet polakow hehe. Fajni ludzie. I nie spotkalem sie z opisywana przez ciebie sytuacja. To raczej w szkole mialem do czynienia z hiszpanska dzicza, ale to juz inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Hmm..to moze opisz to jakos.. 06.06.09, 01:20 ..Hiszpania ma zdaje sie teraz najwyzszy wskaznik bezrobocia w Unii, emigranci i ich dzieci sa zadowoleni, garna sie do pracy za kazda stawke..ustawodastwo i tabuizacja okreslonych zachowan u etnicznych Hiszpanow ich nie rozzuchwala..taka tematyka Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Hmm..to moze opisz to jakos.. 06.06.09, 01:33 > ..Hiszpania ma zdaje sie teraz najwyzszy wskaznik bezrobocia w Unii, A i owszem. Jest to hiszpanski przejaw kryzysu. Tutaj gospodarka od lat byla napedzana budownictwem. Sytuacja zapoczatkowana przez Aznara, ale z ktora Zapatero nic nie zrobil, kiedy mogl. I teraz nagle jest milion pustych mieszkan w cenach sprzed dwoch lat. Tych mieszkan to przez kilka ladnych lat nikt nie wykupi i na pewno nie za takie niemoralne ceny. I wszyscy zatrudnieni przy budowie ludzie poszli na bruk. (tak na marginesie, to w ostatnim miesiacu bezrobocie spadlo nieznacznie po raz pierwszy od ponad roku i we wszystich sektorac; prezent dla zapatero przed wyborami) Stad to bezrobocie. emigranci > i > ich dzieci sa zadowoleni, garna sie do pracy za kazda stawke.. a hiszpanie to nie? ustawodastwo i > tabuizacja okreslonych zachowan u etnicznych Hiszpanow ich nie rozzuchwala he? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx test (bez patrzenia w internet, pls) ile procent spoleczenstwa hiszpanskiego to emigranci? jakie grupy narodowosciowe sa najliczniejsze wsrod emigrantow w hiszpanii? ktoredy do hiszpanii dostaje sie najwiecej emigrantow? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Hmm..to moze opisz to jakos.. 06.06.09, 01:37 Bez patrzenia..najliczniejsi sa z Maghrebu, potem z Ameryk, srodkowej i pld...najwiecej dostaje sie morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Hmm..to moze opisz to jakos.. 06.06.09, 01:48 nio, prawie W hiszpanii ponad 10% ludnosci to emigranci. Prawie 40% to europejczycy. Jesli chodzi o liczebnosc to na pierwszym miejscu sa rumuni (ktorzy zaczeli wyjezdzac ze wzgledu na kryzys, wiec marokanczycy moga zdobyc 1 miejsce), zaraz za nim marokanczycy (i jedni i drudzy to ok. 700 tys), a na trzecim miejscu ekwadorczycy. Najwiecej emigrantow dostaje sie do hiszpanii przez madryckie lotnisko barajas Oczywiscie, zdjecia z morza sa efektowne, wiec to one trafiaja do gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A calej Islamerii bez wzgledu na kraj pochodzenia 06.06.09, 01:54 ..ile jest..lacznie z ta przybyla i osiadla powiedzmy od upadku Fraco? Ilu wobec niej jest Europejczykow, ilu latynoamrykanow? Kto stanowi wg. zrodel rzadowych najwieksze zagrozenie dla porzadku prawnego sposrod w/w ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: A calej Islamerii bez wzgledu na kraj pochodz 06.06.09, 02:03 No wiesz, tak do konca to nie wiadomo, ale oblicza sie, ze muzulmanow jest w hiszpanii ok 1 mln, z czego wiekszosc to marokanczycy (no to ich jest ok 700 tys) W hiszpanii problemow z emigracja nie ma przynajmniej emigracja jako problem nie istnieje w zyciu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A calej Islamerii bez wzgledu na kraj pochodz 06.06.09, 02:09 Moglbys poddac jakis annual rzadowy n/t ilosci muzulmanow w Hiszpanii i ich miejsca w gospodarce, zyciu spolecznym i polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: A calej Islamerii bez wzgledu na kraj pochodz 06.06.09, 02:10 no, poszukam i dam linka, ale to juz jutro, bo dzis ide lulu. tylko nie wiem, czy cos takiego jest wogole, bo to nie zbyt wdzieczny temat do badan hehe Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A calej Islamerii bez wzgledu na kraj pochodz 06.06.09, 02:12 Nu, to Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 trudne decyzje....... 06.06.09, 05:28 www.lavozdigital.es/jerez/20090606/mundo/reconciliacion-dresde-20090606.html Decisiones difíciles Obama, al igual que hizo en la capital egipcia, reafirmó que las partes implicadas tendrán que adoptar decisiones difíciles y recordó que los palestinos deben poner fin a la «incitación al odio» contra Israel, mejorar la seguridad y acabar con la corrupción en sus territorios. A cambio, las autoridades hebreas aceptarán la creación de un Estado palestino y renunciarán a sus asentamientos en los territorios ocupados. Los dos mandatarios también abordaron el cierre de la prisión de Guantánamo. Barack Obama aprovechó para recordar que en ningún momento había pedido compromisos vinculantes a la canciller relacionados con la acogida de prisioneros. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: trudne decyzje....... 06.06.09, 11:55 Sería intereante oír lo que tiene que decir Obama sobre Jerusalén. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: trudne decyzje....... 06.06.09, 16:47 mirmilek napisał: > Sería intereante oír lo que tiene que decir Obama sobre Jerusalén. > Toca esperar y no desesperarse, poco a poco, el nuevo Tutanhamon nos va a soprender todavia muchas veces! Que viva Obama! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nu, i prawde powiedzialas:) 06.06.09, 21:42 ...albowiem ten Tu-ten-chamon najprawdopodobniej nielicho namiesza w polityce i gospodarce, jak to zwyklo zreszta czynic rozmaite lewactwo. Tylko, zreszta po to, by nastepcy zajeli sie sprzataniem po nich i ponownym zarabianiem pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Na razie zadaja 06.06.09, 03:37 i podobnie jak Zydzi zadaja tropienia przejawow islamofobii W Hiszpanii muzułmanie stawiają żądania Na konferencji w Kordobie delegaci organizacji muzułmańskich z całego świata domagali się przyznania obywatelstwa hiszpańskiego potomkom Maurów wypędzonych w 1610 r. z Półwyspu Iberyjskiego. Pierwszy raz w swej 25-letniej historii World Islamic People Leadership - ruch skupiający 400 organizacji islamskich z całego świata - wybrał na miejsce spotkania Hiszpanię, gdzie legalnie mieszka około miliona muzułmanów, a nielegalnie być może dwa razy tyle. Uczestnicy dwudniowej (18-19 czerwca) konferencji ogłosili "dekalog", który ma "wypełnić treścią" Przymierze Cywilizacji zaoferowane wyznawcom islamu przez premiera José Zapatero. Prócz obywatelstwa dla potomków Maurów znalazł się w nim pomysł stworzenia międzynarodowego obserwatorium, które ma tropić wszelkie przejawy islamofobii. www.krucjata.org.pl/prasa,245.php3 Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Na razie zadaja 06.06.09, 11:36 > Na konferencji w Kordobie delegaci organizacji muzułmańskich z całego świata > domagali się przyznania obywatelstwa hiszpańskiego potomkom Maurów wypędzonych > w > 1610 r. z Półwyspu Iberyjskiego. No wlasnie o tym pisze. W 1992 ogloszono, ze zydzi sefardyjscy moga wracac do hiszpanii. Teraz rocznica wypedzenia muzulmanow. Ciekawe, czy bedzie ten sam gest? he he he Ja w Maroku poznalem ludzi, ktorzy jeszcze maja klucze od stwoich domow w hiszpanii sprzed 400 lat. znalazł się w nim pomysł stworzenia > międzynarodowego obserwatorium, które ma tropić wszelkie przejawy islamofobii. > znak czasow, kto nie tropii jakiejs fobii, ten nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty Mirmilku od kiedy tak latasz po forach.. 06.06.09, 00:48 odkad pamietam mirmilka, to zawsze latal wolontariacko w sprawie palestynskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Tak brzmią najnowsze instrukcje z Izraela? :) 06.06.09, 06:17 marouder.eu napisał: Re: Prezydent Husejn z kolegamy > Amierikancom gratulujemy Widzę, że na różnych forach umieszczasz zdjęcia mające w Twoim mniemaniu kompromitować Obamę. Czyżby tak brzmiały najnowsze instrukcje Twojego premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Tak brzmią najnowsze instrukcje z Izraela? :) 06.06.09, 11:53 No oczywiscie. Tyle tylko, ze na razie bokiem im wychodzi, bo obama ma za duze poparcie na swiecie. Oczernianie go me efekt odwrotny: ludzie sadza, ze, skoro jest atakowany z izraela i przez bin ladena, to musi byc wywazony. Poza tym pewnie to juz urabianie opinii publicznej na okazje negocjacji pokojowych. Przyda sie twierdzenie, ze obama jest propalestynski albo wrecz kryptomuzulmanski. To przygotowania do pierwszego etapu "pokrzyczymy, pokrzyczymy". Tylko ze smiesznie bedzie, jak w koncu i tak zrobia, co ten krypto- mubarak im kaze. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: No i znalezli se zyda... 06.06.09, 11:57 No trzeba jakos frustracje wyladowac, nie? Pamietasz, jak obama zawsze byl na ostatnim miejscu pod wzgledem proizraelskosci przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki koledzy z felerca zaczynają się denerwować :-) 06.06.09, 15:16 nie doceniałem dotychczs nowego prezydenta mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: koledzy z felerca zaczynają się denerwować : 06.06.09, 16:31 Nu jak zaaplikowales kazdemu 5litrowa lewatywe a Obama usiadl im na brzuszki?! W tej sytuacji tez bylo by ci nie mrawo! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek muzulmanie w hiszpanii 06.06.09, 22:10 czesc maruder obawiam sie, ze zadnego rzadowego raportu o islamie w hiszpanii nie ma, pewnie za kontrowersyjny temat. No ale znalazlem jakies zestawienia zrobione na podstawie ostatniego spisu powszechnego. mx.geocities.com/hispanomuslime/estademograf.doc Odpowiedz Link Zgłoś
internet_wolna_europa Barack Obama (vel Burak Osama) to typowy 07.06.09, 14:08 amerykański nazista, różniący się od Busha tylko ilorazem inteligencji nie kwalifikującym go do upośledzonych. Odpowiedz Link Zgłoś