polski_francuz 18.06.09, 17:40 ma tylko mieszkanie w bloku i Peugota: beeyofe.notlong.com Tak slabo aktorzy zarabiaja w Polsce? Lapicki jeszcze grywa? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldbaum Wlasciciel IKEI pewnie tez. 18.06.09, 17:50 Lata tylko economy class, jezdzi 16-letnim Volvo i autobusami, jesli tylko moze. Jeden z najbogatszych Niemcow Claus Hipp jezdzi kilkunastoletnim Mercedesm W 124 napedzanym olejem rzepakowym. Wielu milionerow zwlaszcza w Skandynawii zyje nie inaczej niz ich "normalni" sasiedzi. Oj francuzie, francuzie.... Nie wszyscy zyja tylko na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wlasciciel IKEI pewnie tez. 18.06.09, 18:01 Hm, w bloku nie na pokaz? I w co on te forse laduje w viagre? Bez przesady. Ja pamietam dobrze te definicje sytosci czy zamoznosci, ktora uslyszalem po raz pierwszy w Australii. Jak sie ma dom i samochod to juz wiecej sie nie ma o co starac. I sie dosc z te definicja zgadzam. I pewnie szef IKEI i inni skromni milionerowie tez dom maja. Ale w bloku? Taki aktor? Dziwne. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Wlasciciel IKEI pewnie tez. 18.06.09, 18:16 polski_francuz napisał: > Ja pamietam dobrze te definicje sytosci czy zamoznosci, ktora > uslyszalem po raz pierwszy w Australii. Jak sie ma dom i samochod > to juz wiecej sie nie ma o co starac. I sie dosc z te definicja > zgadzam. I ta australijska definicja ma byc miara wszechrzeczy dla wszystkich wszedzie? Coz niby takiego strasznego mialoby byc w zyciu w bloku, zwlaszcza w Polsce, zwlaszcza jesli zyje sie samotnie? Po kiego grzyba Lapicki mialby wyprowadzac sie na jakies zadupie? Zeby cos udowodniac? Wydaje mi sie, ze kto jak kto ale akurat Lapicki nikomu nie musial niczego udowadniac. Troche mnie to poraza co czasami piszesz francuzie. > I pewnie szef IKEI i inni skromni milionerowie tez dom maja. Ale w bloku? Taki aktor? > > Dziwne. Kampard i Kipp byli zupelnie inaczej socjalizowani niz Lapicki. Celem ich zycia bylo robienie pieniedzy. Mimo to potrafia zachowywac sie z klasa. Czemu odmawiasz tego Lapickiemu, ktorego pasja zycia byla sztuka a nie chlopskie prezenie miesni? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Nie sadze 18.06.09, 18:32 Nie sadze, ze Lapickiego nie byloby stac na jakis dom (chocby maly) i lepsze auto (niz francuskie - igitttt!). Facet tym bardziej zasluguje na respekt, ze nie dal sie zwariowac tym malpim cyrkiem zycia na pokaz. Mial i ma po prostu klase. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Nie sadze 18.06.09, 18:38 szczególnie jako polityczny lizus solidaruchowy ... tfu ... już nie wspomnę młodych lat ... goldi spier'dalaj z tego wątka ... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Nie sadze 19.06.09, 00:38 goldbaum napisał: > Nie sadze, ze Lapickiego nie byloby stac na jakis dom (chocby maly) i lepsze > auto (niz francuskie - igitttt!). > Facet tym bardziej zasluguje na respekt, ze nie dal sie zwariowac tym malpim > cyrkiem zycia na pokaz. > > Mial i ma po prostu klase. > Masz racje. Ma inne zainteresowania niz posiadanie domu. Nie mozna mierzyc innych ludzi swoja miara. Dom kazdy moze miec, a tego co w zyciu osiagnal Lapicki, naprawde niewielu sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki peugeot to francuskie auto 18.06.09, 17:54 więc powinienes kibicowac łapickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Kibicowalem 18.06.09, 18:03 Lapickiemu jako dobremu aktorowi. To czym jezdzi to niewazne. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Kibicowalem 18.06.09, 18:16 polski_francuz napisał: > To czym jezdzi to niewazne. Jak widac dla ciebie na tyle wazne, ze poswieciles temu watek. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Kibicowalem 18.06.09, 18:22 bravi , goldi ... to jest cały franc ... trwa w mazi obłudy ... ta jednostka biologiczna , jest dla mnie tak obślizgła jak każda polska rozdeptana glizda ... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Kibicowalem 18.06.09, 18:32 za nim to uczynię , pocałuj mnie w dupę , właśnie co się podmyłem ... trzecim durniem po donku i francu jest goldi ... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Uproscmy znacznie 18.06.09, 18:58 "Jak widac dla ciebie na tyle wazne, ze poswieciles temu watek" Nie temu czym jezdzie ale temu, ze jest biedny. Na co wskazuje jego stan posiadania. Napisze jeszcze raz i prosto: DOBRY POLSKI AKTOR JEST BIEDNY Jak masz komentarze na ten temat to pisz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Uproscmy znacznie 18.06.09, 19:06 polski_francuz napisał: > jest biedny. Na co wskazuje jego stan posiadania. > > Napisze jeszcze raz i prosto: > > DOBRY POLSKI AKTOR JEST BIEDNY Czyli uwazasz, ze gdyby mial forse to koniecznie POWINIEN BYL kupic dom i np. mercedesa? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Widzisz Goldbaum 18.06.09, 19:16 zastanowilem sie do czego ty pijesz i z czym ty walczysz na tym watku: z typowa niemiecka cecha pokazywania swojego stanu majatkowego: w garazu merc, w lozku 25-latka, na grzbiecie klamoty z Via Veneto i wakacje w Toskanie... I chcesz pokazac, ze ty jestes bardziej nowoczesny i inaczej, niz przez pokazywanie blichtru na zewnatrz, chcesz byc oceniany. Bardzo dobrze to rozumiem i dyskutowalismy to zreszta na watku "zamoznosc a bogactwo". Mnie idzie tutaj o cos innego. O to, ze bardzo dobry aktor jest biedny. I pytanie sobie stawialem czy wszyscy aktorzy sa biedni, czy dostaja royalties z ich filmow, czy jeszcze graja. Jesli masz elementy do tej dyskusji to je daj. Jesli nie masz to albo wpisz sie na watek "zamoznosc a bogactwo" albo zaloz inny na ktorym pokazesz nam tutaj jaki to ty jestes nowoczesny bohatyr. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Widzisz Goldbaum 18.06.09, 19:35 polski_francuz napisał: > zastanowilem sie do czego ty pijesz i z czym ty walczysz na tym > watku: z typowa niemiecka cecha pokazywania swojego stanu > majatkowego: w garazu merc, w lozku 25-latka, na grzbiecie klamoty > z Via Veneto i wakacje w Toskanie... To ma byc "typowo niemieckie"? Nie wiem. Takich Niemcow owszem nie brakuje ale stylizowanie bezmyslnej konsumpcji i zycia na pokaz jako cechy akurat typowo niemieckiej dowodzi, ze raczej niewiele wiesz o tym kraju. > I chcesz pokazac, ze ty jestes bardziej nowoczesny i inaczej, niz > przez pokazywanie blichtru na zewnatrz, chcesz byc oceniany. Problem w tym francuzie, ze ja ani nie chce "byc oceniany" ani niczego nie zamierzam "pokazywac" - ani "blichtru" ani tego, ze mi na nim nie zalezy. Nie mam zamiaru pisac tutaj o sobie zbyt wiele ale juz jako nastolatka wkurzala mnie rzeczywistosc sprowadzajaca sie do odgrywaniu jakichs rol, "pokazywania", zeby "byc ocenionym". Ten etap mialem juz za soba przed podjeciem studiow. > Mnie idzie tutaj o cos innego. O to, ze bardzo dobry aktor jest biedny. "Biedny"? Bo nie grzmotnal sobie domu (albo lepiej kilku) i mercedesa? Naprawde uwazasz, ze gdyby mial te pieniadze, to koniecznie musialby miec te domy i mercedesy? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Widzisz Goldbaum 18.06.09, 19:53 "zycia na pokaz jako cechy akurat typowo niemieckiej dowodzi, ze raczej niewiele wiesz o tym kraju." Zylem w tym kraju od 1984 do 1988 roku i takim mi zostal w pamieci. Pamietam tez dyskusje z moimi przyjaciolmi w Berlinie: ona profesor na FH on DrDr w jakiejs Administracji. Wlasnie tego sie przede mna wstydzili. Tej powierzchownosci. A ze Niemcy to wiele wiecej to jest prawda, bo obraz syntetyczny nie odpowiada wielu przypadkom indywidualnym. "Nie mam zamiaru pisac tutaj o sobie zbyt wiele ale juz jako nastolatka wkurzala mnie rzeczywistosc sprowadzajaca sie do odgrywaniu jakichs rol, "pokazywania", zeby "byc ocenionym". No to byles nad wiek dojrzalym. Chlopiece nastolactwo to jest "morderczy wiek". Liczba glupstw ile sie w tym czasie popelnia starczy na dlugie, 85-letnie zycie. "Biedny"? Ich gehe davon aus. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Widzisz francuzie 18.06.09, 20:18 polski_francuz napisał: > Zylem w tym kraju od 1984 do 1988 roku i takim mi zostal w pamieci. Szkoda, ze przy okazji nie lapnales czegos na temat tzw. "cnot pruskich", ktore bynajmniej nie ograniczaja sie tylko do dyscypliny i punktualnosci. Znam troche ludzi na dosyc wysokich stanowiskach i musze przyznac, ze ciagle na nowo zdumiewa mnie ich "Bodenstandigkeit" i skromnosc, zupelnie nie do pomyslenia gdzie indziej. > No to byles nad wiek dojrzalym. Nie wiem czy "nad wiek"?. Na studiach o dziwo zetknalem sie od razu z ludzmi tykajacymi tak samo jak ja. Ale to tez byly nie az tak typowe studia > Chlopiece nastolactwo to jest "morderczy wiek". > Liczba glupstw ile sie w tym czasie popelnia Jakie "glupstwa" masz w tym kontekscie na mysli? Sprowadzanie sensu zycia do "pokazania" sie kiedys z duzo mlodsza zona, kilkoma domami i mercedesem? Bo jakos nie nadazam.... > "Biedny"? > > Ich gehe davon aus. Czyli jednak powinien byl kupic ten dom i mercedesa, nawet jesli czul sie w swoim mieszkanku i malym peugeocie wysmienicie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ruja i pijanstwo 18.06.09, 20:29 "Szkoda, ze przy okazji nie lapnales czegos na temat tzw. "cnot pruskich" Lapnolem wystarczajaco by do dzisiaj czytac Spiegla i szukac kontaku z kolegami z Niemiec. Na kolana jednak przed Niemcami nie padne, spokojna glowa. Lubie bezposrednich przeciwnikow. "Ale to tez byly nie az tak typowe studia " Teologia, was? "Jakie "glupstwa" masz w tym kontekscie na mysli?" W kontekscie wieku typowe glupstwa to ruja i pijanstwo "Czyli jednak powinien" Jesli mialby sie zachowac jak typowy Niemiec, to powinien. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 20:41 polski_francuz napisał: > Na kolana jednak przed Niemcami nie padne, spokojna glowa. Przyznanie pozytywnych cech to wedlug ciebie "padanie na kolana"? > Teologia, was? Moje najgorsze przewidywania potwierdzily sie. Szkoda. > W kontekscie wieku typowe glupstwa to ruja i pijanstwo Ale w kontekscie tematu byl materializm, konsumpcja i odgrywanie "typowych" rol. > Jesli mialby sie zachowac jak typowy Niemiec, to powinien. Ale nie byl typowym Niemcem. Czemu masz takie problemy z udzieleniem odpowiedzi na to pytanie? Czy majac pieniadze powinien byl kupic wille i merca? Dlaczego? Jestes pewien, ze bez jednego i drugiego byl nieszczesliwy i niespelniony w swoim mieszkanku i malym peugeocie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 20:50 "Przyznanie pozytywnych cech to wedlug ciebie "padanie na kolana" Dorosli akceptuja, ze sie o ich wadach mowi bez koniecznosci pocieszania ich tym ze maja tez zalety. Co innego dzieci... "Moje najgorsze przewidywania potwierdzily sie. Szkoda." Powiedz zatem co studiowales bym nie musial zgadywac. Prawda sie najlepiej broni. "Czy majac pieniadze powinien byl kupic wille i merca?" Jesli nie chcialby budzic podejrzen, ze jest biedny to raczej tak. "byl nieszczesliwy i niespelniony w swoim mieszkanku i malym peugeocie?" Nie wiem. Kazdemu co innego do szczescia potrzebne. Ja, na przyklad, lubie pogadac z ludzmi. A co Ty lubisz? PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 21:09 polski_francuz napisał: > Dorosli akceptuja, ze sie o ich wadach mowi bez koniecznosci > pocieszania ich tym ze maja tez zalety. Alez ja nikogo nie pocieszam. Wskazuje tylko na fakt, ze w Niemczech obok postawy plytkiego materializmu istnieje szereg innych ( dosyc szeroko rozpowszechnionych) postaw, glownie wsrod tzw. "elit", cechujacych sie wysokimi standardami moralnymi. > Co innego dzieci... Dziecinne jest raczej uzywanie czarno-bialych klisz. > Powiedz zatem co studiowales bym nie musial zgadywac. Prawda sie > najlepiej broni. Ale prawda nie jest tez towarem na sprzedaz za nic na byle jakim bazarze. Napisalem dlatego o potwierdzeniu sie moich najgorszych obaw bo to w sumie niezbyt pocieszajace, ze krytyczny stosunek wobec materializmu i odgrywania rol narzuconych przez spoleczenstwo utozsamiasz tylko z ludzmi powiazanymi z "teologia". > Jesli nie chcialby budzic podejrzen, ze jest biedny to raczej tak. Acha... Czy przyjmujesz w ogole za mozliwe istnienie ludzi majacych najzwyczajniej gleboko w d... to, co na ich temat "podejrzewaja" inni? Ludzi, ktorym jest szkoda zycia na odgrywanie roli narzuconej przez srodowisko? > Nie wiem. Kazdemu co innego do szczescia potrzebne. Z tego, co piszesz wynika raczej dosyc jasno, ze willa i mercedes byly Lapickiemu absolutnie niezbedne do szczascia i ze male mieszkanko i maly samochod musialy powodowac u niego dyskomfort psychiczny, rowniez dlatego poniewaz okoliczna gawiedz mogla "podejrzewac", ze nie ma pieniedzy.... co jak sie dalej domyslam ujemnie wplywa na jego meskosc i ogolne poszanowanie przez otoczenie. Hmmm.. lepiej juz moze skoncze Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 21:22 "glownie wsrod tzw. "elit", cechujacych sie wysokimi standardami moralnymi" Nie mowie nie. Tylko czemu chcesz ciagle te pozytywna strone medalu pokazac? "Ale prawda nie jest tez towarem na sprzedaz za nic na byle jakim bazarze." W jakims momencie jej brak sie odczuwa. Nawet na bazarze. "co na ich temat "podejrzewaja" inni?" Zasada tworzenia watku na forum polega na pokazaniu tematu do dyskusji. Ktorym dla mnie byl marny stan majatkowy znanego aktora. Nie rozumiem czemu sie nawet na ten temat nie zajakneles a cala para przesz w "zewnetrzne objawy bogactwa". Znalem kilku jezuitow, ktorzy mieli podobne cechy i podobna elastycznosc w unikaniu dyskusji. Stad moze mi teologia do glowy przyszla. "Z tego, co piszesz wynika raczej dosyc jasno, ze willa i mercedes byly Lapickiemu absolutnie niezbedne do szczascia i ze male mieszkanko i maly samochod musialy powodowac u niego dyskomfort psychiczny, rowniez dlatego poniewaz okoliczna gawiedz mogla "podejrzewac", ze nie ma pieniedzy" Nic takiego nie pisze przyjacielu. To tylko ty tak czytasz. Miedzy wierszami. "Hmmm.. lepiej juz moze skoncze " Popieram. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 22:01 polski_francuz napisał: > Nie mowie nie. Tylko czemu chcesz ciagle te pozytywna strone medalu pokazac? Moze jako reakcje na twoje twierdzenie, ze "typowa cecha niemiecka" jest wlasnie materializm. > Zasada tworzenia watku na forum polega na pokazaniu tematu do dyskusji. Ktorym > dla mnie byl marny stan majatkowy znanego aktora. Nie rozumiem czemu sie nawet > na ten temat nie zajakneles Bo nic na temat jego stanu majatkowego nie wiem a co gorsza, uwazam, ze symbole statusu lub ich brak wcale tego statusu odzwierciedlac nie musza. Dla ciebie to jak widac pewnik. W mysl zasady niezbyt chlubnej zasady "haste was biste was". > a cala para przesz w "zewnetrzne objawy bogactwa". > Znalem kilku jezuitow, ktorzy mieli podobne cechy i podobna > elastycznosc w unikaniu dyskusji. Stad moze mi teologia do glowy > przyszla. Ja i "unikanie dyskusji"??? Powiedz to naszemu koszernemu kombu Pomyliles chyba "unikanie dyskusji" z unikaniem bajdurzenia o sobie. Bo tego rzeczywiscie nie lubie. > Nic takiego nie pisze przyjacielu. To tylko ty tak czytasz. Miedzy wierszami. Alez jak najbardziej przyjacielu, jak najbardziej. I wyczytac to mozna od twojego pierwszego wpisu. Uwazasz za absolutny pewnik, ze brak willi i mercedesa u Lapickiego wynikac moze tylko z braku "kasy". Pewnikiem jest tez dla ciebie to, ze posiadanie "kasy" posiadanie obu tych symboli statusu implikuje, zeby ini bron Boze nie "podejrzewali", ze nie posiada sie pieniedzy. To wszystko tutaj napisales. A wnioski sa dosyc oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 22:13 "Moze jako reakcje na twoje twierdzenie" Ta reakcja jest w najlepszym razie dziecinna zas w najgorszym swiadczaca o braku pewnosci siebie. Ktorej trzeba do wysluchania wad. "Bo nic na temat jego stanu majatkowego nie wiem" Ja tez nie. Dalem linka do artykulu "Zona Lapickiego nie leci na jego kase". W domysle, ze nie jest bogaty. I na poparcie podano jego stan majatkowy. "Dla ciebie to jak widac pewnik" Spekulujesz jak Wiedeking. Miejsmy nadzieje, ze sie nieprzespekulujesz. Czasy juz nie te. "Uwazasz za absolutny pewnik, ze brak willi i mercedesa u Lapickiego wynikac moze tylko z braku "kasy" Uwazam ze jest to dosc prawdopodobne. A co masz jakiesz lepsze informacje? Np ze forse w materacu sklada? No to musi teraz uwazac, by mu zona materaca na smietnik nie wyrzucila. "Pewnikiem jest tez dla ciebie to, ze posiadanie "kasy" posiadanie obu tych symboli statusu implikuje, zeby inni bron Boze nie "podejrzewali". Pewnikiem moze nie ale prawdopodobnikiem. Ach rola "innych" w Niemczech. Niemcy kochaja byc jak inni. Nie wszyscy wohlbemerkt. Elity sa inne PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 22:31 polski_francuz napisał: > Ta reakcja jest w najlepszym razie dziecinna zas w najgorszym > swiadczaca o braku pewnosci siebie. Ktorej trzeba do wysluchania > wad. Nastepnym razem, gdy bedzie mowa o "typowych cechach" Niemcow ktorymi ma byc pokazywanie swojego majatku albo np. Polakow ktorymi jest np. zlodziejstwo bede tylko przytakiwal, zeby nie narazic sie na posadznie mnie o dziecinosc lub brak pewnosci siebie. > Spekulujesz jak Wiedeking. Miejsmy nadzieje, ze sie nieprzespekulujesz. To nie zadne spekulacje tylko jak najbardziej oczywisty wniosek. > Uwazam ze jest to dosc prawdopodobne. Nie pisales nic o "prawdopdobienstwie" tylko stwierdziles, ze "tak slabo" musi zarabiac. A co masz jakiesz lepsze informacje? Nie. Ale stan posiadania nie jest dla mnie akurat wyznacznikiem wysokosci dochodow. I nie trzeba byc wcale teologiem, zeby widziec dookola zadluzonych po uszy golodupcow w ich benzach i wielkich domach a z drugiej strony ludzi majacych spore pieniadze a wynajmujacych mieszkania i bujajacych sie leciwymi francuzami. Wszystko to widze na codzien, francuzie! > Pewnikiem moze nie ale prawdopodobnikiem. Jeszcze raz: nie pisales do tej pory nic o prawdopodobienstwie. > Ach rola "innych" w Niemczech. Niemcy kochaja byc jak inni. Zgadza sie. Ale chcialbym w tym momencie zwrocic twoja uwage na tzw. "preussische tugenden", gdzie przepych, zbytek i marnotrastwo przyjmowane sa z niemsmakiem. Cnoty te wbrew pozorom odgrywaja ciagle dosyc powazna role. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 22:42 "bede tylko przytakiwal" Takiego nadludzkiego wysilku nie mozna wymagac. "Nie pisales nic o "prawdopobienstwie" Nie chce uzywac zbyt czesto trudnych slow. Czytaja nas wszak takze osoby malo wyksztalcone. "zeby widziec dookola zadluzonych po uszy golodupcow w ich benzach i wielkich domach a z drugiej strony ludzi majacych spore pieniadze a wynajmujacych mieszkania i bujajacych sie leciwymi francuzami." I postanowiles, ze Lapicki jest wlasnie taki cwaniak co swoje bogactwo ukrywa. Wiesz cos o nim czego ja nie wiem? "Cnoty te wbrew pozorom odgrywaja ciagle dosyc powazna role" Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. Dobranoc! PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Ruja i pijanstwo 18.06.09, 22:49 polski_francuz napisał: > I postanowiles, ze Lapicki jest wlasnie taki cwaniak co swoje > bogactwo ukrywa. Czy w zakresie twojego horyzontu naprawde nie ma miejsca na cos takiego jak niezaleznosc od terroru konsumpcji i presji zachowan wymuszanych przez otoczenie? Milych snow francuzie. Ja jeszcze troche posiedze i popilnuje zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem PFie 18.06.09, 19:09 Odpowiedz jest latwa. Zbyt duzo 25latek gosc spotkal w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: PFie 18.06.09, 19:23 Moze masz racje. I moze tez, przeprowadzil sie do bloku bo nie lubil kosic trawy i scinac zywoplotu. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: PFie 18.06.09, 19:57 Myslisz, ze to taki superblok z ochroniarzami i kontrola na wejsciu? A za sasiada ma Holoubka PF Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: PFie 18.06.09, 20:23 Nie znam adresu, ale bym nie wykluczył, że Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: PFie 18.06.09, 20:30 No to mi ulzyles. Ze blok z wyboru a nie z biedy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: PFie 18.06.09, 20:30 jasne, ze ma za sasiada holoubka... a raczej jego ducha... kreci sie tam wokol tej zony i podstawia lapickiemu zdjecia nie tam jakiegos mercedesa, tylko od razu lamborghini na wyjscia i porsche na zakupy rynkowe..... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum nu i przylazlo.... 18.06.09, 20:43 Uwazaj francuzie. To indywiduum zaraz zacznie miotac "rozdetkami" i takimi innymi . Dzialasz na nia jak czerwona plachta na byka i to bez takiej sygnatury jak moja. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dziwie sie 18.06.09, 20:58 nie przesadzaj rozdetek... w tobie jest sama podejrzliwosc i ochota pokazania sie w roli tego lepszego, madrzejszego, nu i oczywiscie tego lepiej off niz cala reszta... a wszystko co z tego widac, to glupota, malostkowosc, wlazenie w zycie innym i to ciemne mieszczanstwo pani dulskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Dziwie sie 18.06.09, 21:11 polski_francuz napisał: > we mnie jest samo dobro. No przecie widze! I za to chyba tak cie to nienawidzi. Nie ostrzegalem pred "rozdetkiem"? forum.gazeta.pl/forum/w,13,96798922,96807175,Re_Dziwie_sie.html Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: PFie 18.06.09, 20:46 cepekolodziej napisał: > > Blok blokowi nierówny Co prawda to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A ty 18.06.09, 19:14 absztyfikant napisał: > bogaty jestes PF? Coreczek ma porzadny posag? > > > a co ciebie obchodza sraluchu cudze dzieci..sam nie miales mozliwosci swoich splodzic,czy jakis defekt masz? twoje chore zainteresowania dziecmi traca pedofilia,w kazdym razie w takim wykonaniu jak je tu podajesz. interesujesz sie dziatwa to wpadnij na balkonik i podgladaj coreczek koczkowej33,chyba sa w twoim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A ty 18.06.09, 20:10 absztyfikant napisał: > A moze marze o tesciach z Lille? > to sobie sraluchu pojedz do lille i zalatw co musisz,byle nie na forum.dzieci dany juz cie nie rajcuja,moze jakis feler maja,ze tylko rajcuja cie nasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A ty 18.06.09, 22:42 absztyfikant napisał: > Po polsku nie mowia > ty tez nie,wiec w czym problem? czyzby mialy zle gabaryty..? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 22:49 nu, ty jak co walniesz, pustemo, to w drebiezgi od razu... absztyfikant nie mowi po polsku... dowcip roku.... ty nie mozesz gdzie indziej wypisywac tych twoich kretynstw? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A ty 18.06.09, 22:52 dana33 napisała: > dowcip roku.... > ty nie mozesz gdzie indziej wypisywac tych twoich kretynstw? kretynstwem jest czepianie sie cudzych dzieci na forum, bo to pachnie pedofilstwem. poza tym jak chcesz zwracac komus uwage to masz albo swoje dziatki,albo swoje cudo po prawicy albo swoje kapcie..take your pick koczku..kogo wolisz pouczac na temat swoich madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 23:03 nu wlasnie.... czepiasz sie ciagle moich dzieci, pustemo, wiec w ten sposob dajesz prawo czepiania sie i twoich i innych... a rozdetek pustemowaty jak ty, rowniez sie czepial moich dzieci, wiec i ty i on podziekujcie sami sobie.... i przestan juz pluc, bo sie powoli nudna robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A ty 18.06.09, 23:08 dana33 napisała: > nu wlasnie.... czepiasz sie ciagle moich dzieci, pustemo, odwrotnie 48cm koczku to wy niezdrowo sie zajmujecie naszymi wiec podsylam wam wlasne pyzy. chyba sie ich nie wstydzisz.? najlepiej jak nie bedziemy wciagac w nasze przemile konwersacje naszych rodzin..slowem od..od nas i naszych dziatek,wlaczajac w to porady na temat konwersacji forumowych.przekaz te wiadomosc sraluchowi,bo on ostanio cos szwankuje psychiczne z powodow czestych problemow gastrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 23:17 przestan w koncu krecic mi sie pod nogami, rochellinska... nie mam zamiaru tracic czasu dla ciebie i wyszukiwac tutaj tych pierwszych wpisow, kiedy i sama gadalas o twoim synu i gadasz o nim dalej i doczepiasz sie do naszych dzieci ciagle.... nudzisz, kobito straaasznie.... przestajesz nawet byc smieszna... wszystko co pozostawiasz za soba, to smrod wylgarnosci i chamstwa juz nie do wytrzymania.. won! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A ty 18.06.09, 23:21 Vivky, a jakie sa kible w Smithsonian Institution? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 23:23 ona nie wie.... ogladala rubin i sie wstrzymywala... zupelnie odwrotnie niz na forum, gdzie sobie popuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A ty 18.06.09, 19:36 francuz zaczyna naśladować styl rachelki ale kiepściutko,kiepsciutko.)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 20:40 wlasnie, wlasnie ariadno.... w koncu pokazal wyraznie, co pokazywal zawoalowanie.... najwazniejsze to pieniazki i pokazac sasiadowi, ze ma lepszy samochod... ja cie powiem.... moj samochod ma 10 lat... wyglada odpowiednio, do tego jeszcze wszystkie dzieciaki go uzywaja.. dobry samochod, bo oprocz corocznego testu nie widze garazu i nie zostawiam tam pieniedzy niepotrzebnie... spelnia swoja role idealnie: zawozi mnie gdzie chce i wozi moje zakupy z super, ktore sa pokazne, bo rodzina 5-osoba z dodatkami, wiec jest nas przy stole tak miedzy 7-10 osob czasami... i daje ci slowo, ze ani nie slysze, ani tez nie staram sie slyszec, co sasiedzi lub ktokolwiek mowi o moim aucie.... chyba juz od 2 lat czasem sobie mowimy: trza moze kupic nowe? a potem sie smiejemy, bo tak je lubimy i takie wygodne, ze pewnie zostanie z nami do jego ostatniego kola... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A ty 18.06.09, 21:09 uważaj na to ostanie koło chyba,że chcesz tak jak jaskiniowcy na napęd nożny.)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 21:38 moge i tez jak jaskiniowcy... chociaz problem jest z parkowaniem.... kiedys dzieciaki zostawily rowery przy drzwiach ba 5 minut, zeby sie napic czegos zimnego, i potem rowerow nie bylo juz... za to byly w tej wiosce pod moim balkonikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 20:32 a ty, klamczucho patologiczna, z samego centrum kretactwa, ile razu pisalas tutaj o moich i marudzinskiego dzieciach? co ty za parszywy charakter masz, ze krytykujesz u innych to, co sama robisz bez przerwy i to w tak wulgarnej formie, jak nikt inny na zadnym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty 18.06.09, 20:43 juz sie go kiedys o to pytalam, absztyfikant, jak zalozyl podobny watek.... tylko uogolnil i zapytal sie nas, czy jestemy well off.. tylko sam nie chcial napisac czy jest well off... pewnie pomyslal, ze polecimy, my polskie i israelskie biedaki, do lille po prosbie... Odpowiedz Link Zgłoś
ben.hure Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 19:18 Uwielbiam jego głos z kronik (PKF) filmowych najczarniejszego okresu stalinowskiego zamordyzmu. Wprost super. Wspaniała dykcja. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Muzyka i aktualnoscil 18.06.09, 19:26 Wspanialy glos to prawda. Pamietam tez inny wspanialy glos z Kroniki goscia, ktory sie chyba Rosinski (?) nazywal. Mial tez na jedynce w piatek audycje "To byl tydzien". Albo moze to bylo w ramach "Muzyki i aktualnosci". PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Muzyka i aktualnoscil 18.06.09, 20:45 a ten rosinski, rozdetek, to ma dom czy mieszkano jednopokojowe w blokach? samochod ma? mercedes czy syrenke? ales ty zalosny charakter.... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Muzyka i aktualnoscil 18.06.09, 20:50 Oho, ktoś tu fartownie odreagowuje wzdęcie [ang. flatulence] Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 19:45 Tak, kiedy wyczytywał nazwiska własnie sądzonych wrogów ludu. Dla pieniędzy czy dla idei? Czy dla obu równocześnie? Szymborska talenta poetyckie, on dykcję. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Hiobowe wiesci 18.06.09, 19:55 Widze, ze politycznie to Lapicki nie byl swietym...Ale cepku nie nalezy karac nosciciela hiobowych wiesci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Hiobowe wiesci 18.06.09, 21:14 Nikogo nakazem pracy nie zmuszano do pisania ód na cześć Stalina, czy do spikerstwa dla PKF. Wolna wola w robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Hiobowe wiesci 18.06.09, 21:29 A jakos w sobie nie moge dla tych bledow mlodosci znalezc potepienia. Zreszta, oportunizm, bo o tym piszesz, czyzby dzisiaj juz zanikl zupelnie? Raczej poczynil pewne postepy w polaryzacyjnej dyfuzji I roznica moze jest taka, ze ci przegrani nie gina juz w kazamatach bezpieki. PF P.S. Polaryzacujna dyfuzja to z Polska 2030 - zerknij na FK Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Hiobowe wiesci 18.06.09, 21:49 Jakoś nie mogę nie pamiętać, że dzięki tym "błędom młodości" jeden taki z drugim ustawili się na całe życie. Bo - podobnie jak to jest z mieszkaniami w blokach - oportunizm oportunizmowi nierówny. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Hiobowe wiesci 18.06.09, 21:57 "z drugim ustawili się na całe życie." Lapicki skonczyl w blokach za kare. Allez, ide troche poczytac dla odmiany. Dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Hiobowe wiesci 18.06.09, 22:04 Skończył w blokach? Biedny emeryt, zapewne w chwilach wolnych od pracy zbiera puste butelki? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 21:18 hehehehe, cepowaty..... zapomnialam, ze masz taki nick tez.... juz cie wygaszam, dranstwo tej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 21:20 O, pipka dała wzdęty głos - Odpowiedz Link Zgłoś
caromina Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 21:45 polski_francuz napisał: > ma tylko mieszkanie w bloku i Peugota: > > beeyofe.notlong.com > > Tak slabo aktorzy zarabiaja w Polsce? Lapicki jeszcze grywa? > > PF Co to znaczy "sie dorobić"? Albo "sie nie dorobić" Cóż to za rodzaj blokerskiej mentalności, skąd się ludzie o takiej "dorobkiewiczowskiej" mentalności biorą? Nie ma rzeczy dla Ciebie cennych - materialnych, no i co? "Do grobu ze sobą nie zabiere" - mawiał Boryna nie ma jacuzzi (brrr) spa, willi w Konstancinie i jaguara, nie lata na Bora Bora. To wg Ciebie kogoś w jakiś sposób klasyfikuje? Nudnik. Andrzej Łapicki to NAZWISKO z kanonu filmu polskiego. I teatru. Grywa, grywa, ostatnio Fredrę grywa. A że ożenił się z dziewczyną, a nie ze staruszką? może chce, żeby robiła mu właśnie ona herbatę do łóżka, moze to on chce jej przynieść filiżankę porannej kawy? moze kiedy patrzy na nia, przypomina sobie kobiety z czasów swojej młodości, może dodała mu sensu, energii w finiszu, moze lubi patrzeć na nią, gdy chodzi w bikini po pokoju, albo bez bikini? może może może (dewoty, zamknijcie oczęta) Co to za zaglądanie komuś za parawan? Jego życie, jej życie, ich decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sie dorobic 18.06.09, 21:55 "Co to znaczy "sie dorobić"? " Zalezy gdzie. W Stanach, to pewnie willa za kilkanasie mln $ w Beverly Hills. We Francji dom na Lazurowym Wybrzezu za kilka mln Euro. To bylaby typowe dla aktorow typu Lapickiego. Ktoremu by w Stanach odpowiadal, powiedzmy, Rock Hudson (w wydaniu hetero) a we Francji, Jean Marais (jak poprzednio). "To wg Ciebie kogoś w jakiś sposób klasyfikuje? Nudnik." Wrecz przeciwnie. Zadziwilo mnie, ze tak niewiele zarobil albo ze mu tak malo zostalo. "Andrzej Łapicki to NAZWISKO z kanonu filmu polskiego." Nie, naprawde? Czego to sie czlowiek na forum nie dowie. No prosze, kto by pomyslal. "Grywa, grywa" No to przynajmniej jednego sie dowiedzialem. "A że ożenił się z dziewczyną, a nie ze staruszką?" Slowa temu malzenstwu nie poswiecilem. Niech sie zeni z kim chce. Nudnica. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 22:37 rzadko sie z toba zgadzam, carominska, ale tutaj z kazdym slowem... Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Andrzej Lapicki sie nie dorobil 18.06.09, 22:41 dana33 napisała: > rzadko sie z toba zgadzam, carominska, ale tutaj z kazdym slowem... > Ponieważ ludzie wrażliwi przeważnie są zgodni. Odpowiedz Link Zgłoś
perla no bo metra nie wybudowali 18.06.09, 23:03 www.youtube.com/watch?v=y-lDXsZbnvA&feature=PlayList&p=4F2378E207BFAB0B&playnext=1&playnext_from=PL&index=3 +++++++++++++++++++++++++++++++++ trzeba przyznać jedno, aktor to znakomity, właściwie nr 1 wśród amantów kina polskiego, ale jako lektor PKF czytał najbardziej obrzydliwe teksty. Szczególny głos nienawiści miał gdy odczytywał wyroki śmierci na 20 letnich chłopcach i dziewczynach z AK. No cóż, lektor tylko właśnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś