Dodaj do ulubionych

Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sklep

19.06.09, 18:38
W Polsce (nie pamiętam gdzie dokładnie). Sterroryzował sprzedawczynie gazem i
zabrał z kasy... 80 złotych.
Pochwycili go jednak okoliczni mieszkańcy, odebrali pieniądze, a sam winny
uciekł. Później zatrzymała go policja. Okazało się, że to turysta z Izraela,
który za bardzo sobie pobalował...

Takie info słyszałem dzisiaj w radiu, wracając z pracy. A w necie cisza?
GóWienko milczy?
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 18:42
      nie byl to przypadkiem pijany polak podajacy sie za israelczyka, zeby zamiast w
      kiciu wyladowac w tel avivie?
      • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 18:43
        dana33 napisała:

> nie byl to przypadkiem pijany polak podajacy sie za israelczyka, zeby zamiast w
        > kiciu wyladowac w tel avivie?

Nie wiem, pewnie miał paszport... jako, że 90% Żydów ma jakieś polskie korzenie,
        to pewnie w jakimś stopniu Polak...
        • marouder.eu Szkopkowie z RFN jakies dwa lata temu ukradli.. 19.06.09, 18:49
          ..w Gdansku samochodsmile
          • dana33 Re: Szkopkowie z RFN jakies dwa lata temu ukradli 19.06.09, 18:59
            80 zlotych... smile
            strasznie mi to przypomnialo te 8 zlotych w pizerii lodzkiej.. big_grin
            • sz0k Re: Szkopkowie z RFN jakies dwa lata temu ukradli 19.06.09, 19:01
              dana33 napisała:

> 80 zlotych... smile
              > strasznie mi to przypomnialo te 8 zlotych w pizerii lodzkiej.. big_grin

Chłopak potrzebował na kolejną flache... a tu kryzys, do tego polski sklep... no
              czego więcej się można w kasie spodziewać...
    • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 19:06
      pewnie przyjechal do Polski by zachwycic sie pomyslem budowy centrum kultury
      zydowskiej. jak widac Polska wiele zarobi na tych turystach wlasniesmile

www.policja.waw.pl/portal/pl/1/2791/Sprawca_napadu_na_sklep_zatrzymany.html
      • dana33 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 19:13
        nu, to posiedzi...
        ale na pewniaka nie bedzie mial takich warunkow w wiezieniu, jak maja sqrwiele
        terrorystyczne w israelskich wiezieniach...
        • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 19:18
          dana33 napisała:

> nu, to posiedzi...
          > ale na pewniaka nie bedzie mial takich warunkow w wiezieniu, jak maja sqrwiele
          > terrorystyczne w israelskich wiezieniach...

chcesz powiedziec,ze nikt mu w leb nie bedzie strzelal i jesli posiedzi to tylko
          dlatego,ze bedzie mial proces? mysle,ze jednak Polska nie wsadzi sqrwiela bez
          sadu,czyms sie chyba od dzikusow rownimy pod tym wzgledem.
          • dana33 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 19:40
            jezuuuuuu, ales ty nudny prymityw....
            • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 19:44
              dana33 napisała:

> jezuuuuuu, ales ty nudny prymityw....

dlatego za mna latasz od lat. to co cie nudzi to cie podnieca,faktycznie
              zboczone to jak twoj szamberec.
          • 3nd Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 20:06
            vicky17 napisała:
            > chcesz powiedziec,ze nikt mu w leb nie bedzie strzelal i jesli posiedzi to tylk
            > o
            > dlatego,ze bedzie mial proces?

Vicky, jestem pewny że wiesz otym ,że nie ma wyroku śmierci w Izraelu.
            Tak że terrorysta za zamordowanie kilkadziesiąt starszych ludzi albo
            dzieci będzie siedzial w więzieniu w dobrych warunkach pod opieką
            Czerwonego Krzyża. I także będzie mógł się uczyć na uniwerku za darmo
            (na nasz rachunek). Dałaś pomysł strzelania w łeb , myślisz że jest dobry?
            • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 20:09
              3nd napisał:

>
              > Vicky, jestem pewny że wiesz otym ,że nie ma wyroku śmierci w Izraelu.
              > Tak że terrorysta za zamordowanie kilkadziesiąt starszych ludzi albo
              > dzieci będzie siedzial w więzieniu w dobrych warunkach pod opieką
              > Czerwonego Krzyża. I także będzie mógł się uczyć na uniwerku za darmo
              > (na nasz rachunek). Dałaś pomysł strzelania w łeb , myślisz że jest dobry?

wiem,ze trzymacie ludzi bez procesu sadowego a samo to wskazuje na brak
              poszanowania podstawowych praw czlowieka w waszym kraju. poza tym nie trzeba
              oficjalnie kary smierci by zabijac ludzi bez zadnych konsekwencji prawnych.wiesz
              chyba o czym mowie.
              • dana33 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 20:23
                "wiem,ze trzymacie ludzi bez procesu sadowego a samo to wskazuje na brak
                poszanowania podstawowych praw czlowieka w waszym kraju."

poplula sobie w morde rochellinska, ktorej kraj posiada cos takiego jak
                guantanamo.... big_grin big_grin big_grin big_grin
    • aaki może ma traume 19.06.09, 19:14
      jako potomek survivorowców?
      to go usprawiedliwia.
      • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 19:15
        aaki napisała:

> jako potomek survivorowców?
        > to go usprawiedliwia.

traumy dostal widzac antysemityzm polakow,dlatego wlasnie sie skul i napadl na
        sklep. jest jak najbardziej usprawiedliwiony ,wszak polacy mordowali zapewnie
        jego przodkow.
        • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 19:17
          mowisz o swojej rodzinie, rochellina????
          • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 19:22
            dana33 napisała:

> mowisz o swojej rodzinie, rochellina????

nie, o marudzi i otwockich geniuszach.teraz z poczucia winy dostali traumy
            wlasnie,jak ty.
            • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 19:44
              nu, z twojej wypowiedzi, rochellinska pustemo, wynika, ze to ten israelczyk mial
              traume, bo go polacy mordowali...
              wiec zapytalam sie, czy ci polacy to twoja rodzina...
              bo ta nienawisc twoje slepa i do tego idiotyczna i pelna klamstw dla odwrocenia
              od siebie uwagi, to przeciez skads sie musi brac, nie?
              wynioslas jak widac z rodzicielskiego domu, a ci mogli miec duzo na sumieniu,
              jak wychowali cie w ten sposob....
        • aaki Re: może ma traume 19.06.09, 19:17
          pewnie ma double citizenship więc zrobił to nie jako żyd ale jako
          polak.Howgh!!!!
          • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 19:20
            aaki napisała:

> pewnie ma double citizenship więc zrobił to nie jako żyd ale jako
            > polak.Howgh!!!!

ta,tak co zlego to nie oni,wszak ci co maja traume nie moge sie zbydlecacsmile
            • 3nd Re: może ma traume 19.06.09, 19:44
              Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.
              • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 19:46
                jasne....
                tylko ze u nas za kradziez 80 szekli nie idzie sie na 12 lat...
                nu, powinien byl wiedziec, gdzie krasc... smile
                • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 19:58
                  dana33 napisała:

> jasne....
                  > tylko ze u nas za kradziez 80 szekli nie idzie sie na 12 lat...
                  > nu, powinien byl wiedziec, gdzie krasc... smile

a ile dostaje sie za kradziez z pobiciem..nu jak zyd to nic ,jak arab to czapasmile
              • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 19:57
                3nd napisał:

> Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.

mowisz jak typowy antysemita. on przyjechal na wycieczke z rodzicami..hehe 44
                latek,jezdzacy z rodzicami i upijajacy sie wieczorem. jak widac rodzice nie
                dopilnowali gnojasmile
                • 3nd Re: może ma traume 19.06.09, 20:13
                  .vicky17 napisała:

> 3nd napisał:
                  >
                  > > Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.
                  >
                  > mowisz jak typowy antysemita. on przyjechal na wycieczke z rodzicami..hehe 44
                  > latek,jezdzacy z rodzicami i upijajacy sie wieczorem. jak widac rodzice nie
                  > dopilnowali gnojasmile

No widzisz , tacy żli rodzice . Pewnie antysemici.
                  • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 20:23
                    3nd napisał:

> No widzisz , tacy żli rodzice . Pewnie antysemici.

jak wy dzieci wychowujecie,ze jezdzac z nimi pozwalacie na takie ekscesysmile
                    • 3nd Re: może ma traume 19.06.09, 20:53
                      vicky17 napisała:

> 3nd napisał:
                      >
                      >
                      > > No widzisz , tacy żli rodzice . Pewnie antysemici.
                      >
                      > jak wy dzieci wychowujecie,ze jezdzac z nimi pozwalacie na takie ekscesysmile

Oj, vicky, vicky. Wiesz o tym , że marzeniem matki-Polki było znalezienie Żyda
                      jako męża dla swojej córki ? Bo Żyd nie był pijakiem,
                      nie bił żony i przynosił zarobek do domu.
                      Byłem w Polsce i widziałem ilu pijaków kręciło się po ulicach i zaczepiałi ludzi
                      w biały dzień. Nieprzyjemny widok. A co się dzieje po nocach na ulicach ....
                      Więc nie mówmy o wychowaniu. Ale zawsze są wyjątki .

• vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 20:58
                        3nd napisał:

> Oj, vicky, vicky. Wiesz o tym , że marzeniem matki-Polki było znalezienie Żyda
                        > jako męża dla swojej córki ?

widocznie krecimy sie w roznych srodowiskach bo nic mi o takim ideale dla corek
                        nie wiadomo. mnie smieszy fakt,ze synus 44 letni podrozuje wspolnie z
                        rodzicami,poczym bierze sie niezle lobuzuje bez nich. cos mi tu nie gra w takim
                        modelu rodziny.

podszywka to nie jest kreatywny nick, to nie jest prowokacja,
                        to jest syfilis mały z małego syfilisowatego mózgu zrodzony.glownie z dynastii
                        lemingow.
                        • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:14
                          nie moze, ale napewno, rochellina....
                          twoje srodowiska jest odlegle od srodowiska 3nd mniej wiecej, jak ziemia od
                          ksiezyca... smile
                          • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 21:18
                            dana33 napisała:

> nie moze, ale napewno, rochellina....
                            > twoje srodowiska jest odlegle od srodowiska 3nd mniej wiecej, jak ziemia od
                            > ksiezyca... smile

nie przecze,ze krecimy sie w roznych srodowiskach, z czego ja osobiscie sie
                            bardzo ciesze i jak widac na tym nic nie trace. z calym szacunkiem dla
                            3-ciego,ktorego lubie bo jest spokojny,ale nie mam powodow do kompleksowsmile
                            wyobraz sobie swatanie paru waszych balkonowych amantow z jakimis polkami,nie
                            zycze nikomu takiego balastu zyciowego,no w najgorszym razie pelnego nocnika do
                            wywalania za balkonik co nocsmile
                        • 3nd Re: może ma traume 19.06.09, 21:29
                          vicky17 napisała:

mnie smieszy fakt,ze synus 44 letni podrozuje wspolnie z
                          > rodzicami,poczym bierze sie niezle lobuzuje bez nich. cos mi tu nie gra w takim
                          > modelu rodziny.
                          >
                          Mnie to nie śmieszy. Mnie smutno widzieć to.
                          Pomyśl o scenariuszu. Facet ma starych rodziców (ok.80-85 lat) którzy
                          przeszli Holokaust. Ich rodziny wymordowano. Przed śmiercią chcieli
                          zamknąć krąg życia i zobaczyć miejsca dzieciństwa i młodości. Pojechał
                          z nimi syn (możliwe że żonaty i ma dzieci). Może pod wrażeniem tych
                          przeżyć rodziców upił się i zrobił co zrobił. Nie mam pojęcia. To tylko myśli.
                          Ale znając co przeszli Żydzi w Holokauście , to wszystko możliwe.
                          • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 21:36
                            3nd napisał:

> Mnie to nie śmieszy. Mnie smutno widzieć to.
                            > Pomyśl o scenariuszu. Facet ma starych rodziców (ok.80-85 lat) którzy
                            > przeszli Holokaust. Ich rodziny wymordowano. Przed śmiercią chcieli
                            > zamknąć krąg życia i zobaczyć miejsca dzieciństwa i młodości. Pojechał
                            > z nimi syn (możliwe że żonaty i ma dzieci). Może pod wrażeniem tych
                            > przeżyć rodziców upił się i zrobił co zrobił. Nie mam pojęcia. To tylko myśli.
                            > Ale znając co przeszli Żydzi w Holokauście , to wszystko możliwe.

oj od razu taki dramat..skad wiesz,ze historia jego rodzicow czymkolwiek roznila
                            sie od historii przecietnego polaka. owszem smieszy mnie fakt podrozwania
                            wspolnego w takim charakterze,jesli wiadomo,ze twoje dziecko to lobuz. osobiscie
                            nigdy bym na to nie poszla wiedzac o tym.
                          • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 21:44
                            3nd napisał:

> Facet ma starych rodziców (ok.80-85 lat) którzy
                            > przeszli Holokaust. Ich rodziny wymordowano. Przed śmiercią chcieli
                            > zamknąć krąg życia i zobaczyć miejsca dzieciństwa i młodości. Pojechał
                            > z nimi syn (możliwe że żonaty i ma dzieci). Może pod wrażeniem tych
                            > przeżyć rodziców upił się i zrobił co zrobił.

smile)))))))))

> Nie mam pojęcia. To tylko myśli.

Wbrew pozorom bardzo charakterystyczne i wiele mówiące.
                            • 3nd Re: może ma traume 19.06.09, 22:01
                              sz0k napisał:

> 3nd napisał:
                              >
                              > > Facet ma starych rodziców (ok.80-85 lat) którzy
                              > > przeszli Holokaust. Ich rodziny wymordowano. Przed śmiercią chcieli
                              > > zamknąć krąg życia i zobaczyć miejsca dzieciństwa i młodości. Pojechał
                              > > z nimi syn (możliwe że żonaty i ma dzieci). Może pod wrażeniem tych
                              > > przeżyć rodziców upił się i zrobił co zrobił.
                              >
                              > smile)))))))))
                              Ten twoje śmiechy też "bardzo charakterystyczne i wiele mówiące".
                              >
                              > > Nie mam pojęcia. To tylko myśli.
                              >
                              > Wbrew pozorom bardzo charakterystyczne i wiele mówiące.

Oczywiście. Jestem potomkiem Żydów , którzy przetrwali Holokaust i
                              których prawie cała rodzina została wymordowana.

• sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 22:04
                                3nd napisał:

> > Wbrew pozorom bardzo charakterystyczne i wiele mówiące.
                                >
                                > Oczywiście. Jestem potomkiem Żydów , którzy przetrwali Holokaust i
                                > których prawie cała rodzina została wymordowana.

Rozumiem, współczuję. Niestety nawet mimo to, nie jest to dla mnie powód żeby
                                teraz każdą kwestię żydowsko-gojowską rozpatrywać przez pryzmat Holokaustu,
                                który dokonał się już ponad 60 lat temu...
                              • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 22:27
                                3nd napisał:

> Oczywiście. Jestem potomkiem Żydów , którzy przetrwali Holokaust i
                                > których prawie cała rodzina została wymordowana.
                                >

a co ma holocaust do bandyckiego napadu jednego z waszych na ekspedientke w
                                markach? wciskacie ten holocaust by zatkac nim dziury wlasnie,ale w tym
                                przypadku jest to przyklad bez zadnego sensu.
                                facio maial 44 lata i zadnego holocaustu nie przeszedl,a jesli juz to kazdy
                                palestynczyk moze sie lobuzowac twierdzac,ze go zydzi lupia.3 -ci zawiodles
                                mnie,ten przyklad holocaustowy swiadczy o braku odpowiedzialnosci za wlasne zle
                                czyny. jak dlugo mozna sie zaslaniac prawdziwymi ofiarami robiac samemu cos
                                zlego,to tchorzostwo.
                                • 3nd Re: może ma traume 20.06.09, 08:26
                                  vicky17 napisała:

>
                                  > a co ma holocaust do bandyckiego napadu jednego z waszych na ekspedientke w
                                  > markach? wciskacie ten holocaust by zatkac nim dziury wlasnie,ale w tym
                                  > przypadku jest to przyklad bez zadnego sensu.
                                  > facio maial 44 lata i zadnego holocaustu nie przeszedl,a jesli juz to kazdy
                                  > palestynczyk moze sie lobuzowac twierdzac,ze go zydzi lupia.3 -ci zawiodles
                                  > mnie,ten przyklad holocaustowy swiadczy o braku odpowiedzialnosci za wlasne zle
                                  > czyny. jak dlugo mozna sie zaslaniac prawdziwymi ofiarami robiac samemu cos
                                  > zlego,to tchorzostwo.
                                  >

No,no, Vicky. Jak napisałem , to tylko scenariusz. Ja staram się zawsze
                                  zrozumieć postępowania człowieka . Nie zawsze się zgadzam z nimi. I każdy
                                  powinien odpowiadać za swoje.
                                  Holokaustu nie zrozumiesz , bo nie chcesz albo nie możesz. Ato z nam
                                  znanych powodów.
                                  Są ludzie i ludziska. "Dziwny jest ten Świat"- jak śpiewał Niemen.
                                  • observator.pl Re: może ma traume 20.06.09, 09:10
                                    3nd napisał:

> Holokaustu nie zrozumiesz , bo nie chcesz albo nie możesz.

prawie na pewno ta druga opcja jest prawdziwsza i dotyczy
                                    wszystkich,ktorych ominal los 'dotkniecia holocaustu' wlasnym cialem
                                    i genem.

> Ato z nam
                                    > znanych powodów.

znasz inny powod od podanego przeze mnie?

> Są ludzie i ludziska. "Dziwny jest ten Świat"- jak śpiewał Niemen.

ale Niemen tez spiewal w tej samej piosence: "lecz ludzi dobrej woli
                                    jest wiecej..."
                                    a dalej..."i mocno wierze..."

i tak to mozna sobie dowolnie interpretowac...rozne rozniste
                                    • 3nd Re: może ma traume 20.06.09, 11:13
                                      observator.pl napisała:

> > Są ludzie i ludziska. "Dziwny jest ten Świat"- jak śpiewał Niemen.
                                      >
                                      > ale Niemen tez spiewal w tej samej piosence: "lecz ludzi dobrej woli
                                      > jest wiecej..."
                                      > a dalej..."i mocno wierze..."
                                      >
                                      > i tak to mozna sobie dowolnie interpretowac...rozne rozniste

Miejmy nadzieję że będzie według Niemena . AMEN !
                • hasz0 _____________wyjaśnie Ci skąd ta różnica percepcji 19.06.09, 20:15
                  BYDŁA przeze mnie i folosemitów Aqyy.......
                  patrz Nowy Watek o Bydlęcej Bestii Balla Molocha ...
                  komercyjnym bóstwie spekulacji
                • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 20:39
                  vicky17 napisała:

> 3nd napisał:
                  >
                  > > Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.
                  >
                  > mowisz jak typowy antysemita. on przyjechal na wycieczke z rodzicami..hehe 44
                  > latek,jezdzacy z rodzicami i upijajacy sie wieczorem. jak widac rodzice nie
                  > dopilnowali gnojasmile

Eeee, to jest to gdzieś w necie? Masz linka?
                  • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 20:40
                    sz0k napisał:

>
                    > Eeee, to jest to gdzieś w necie? Masz linka?
                    >

forum.gazeta.pl/forum/w,13,96849991,96851115,Re_Pijany_turysta_obywatel_Izraela_napadl_na_sk.html
                    • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 20:42
                      vicky17 napisała:

> sz0k napisał:
                      >
                      > >
                      > > Eeee, to jest to gdzieś w necie? Masz linka?
                      > >
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/w,13,96849991,96851115,Re_Pijany_turysta_obywatel_Izraela_napadl_na_sk.html

Ouu, dzięki, nie zauważyłem.
                  • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:09
                    dala linka gdzie wyzej, sz0ku, ale musze ci powiedziec, ze mnie zupelnie
                    zszokowalo, ze taki temat wywolal tyle emocji u czesci forumowiczow, bo ja to
                    sie smialam od pierwszego wpisu i zdaje sie, ze ty tez specjalnie serio tego nie
                    wziales, choc oczywiscie moge sie mylic... smile

w teheranie zabijaja ludzi en masse, a tu o jakims pijanym, israelskim bandycie
                    mordy dra... big_grin big_grin big_grin
                    • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 21:19
                      dana33 napisała:

> dala linka gdzie wyzej, sz0ku, ale musze ci powiedziec, ze mnie zupelnie
                      > zszokowalo, ze taki temat wywolal tyle emocji u czesci forumowiczow, bo ja to
                      > sie smialam od pierwszego wpisu i zdaje sie, ze ty tez specjalnie serio tego ni
                      > e
                      > wziales, choc oczywiscie moge sie mylic... smile
                      >
                      > w teheranie zabijaja ludzi en masse, a tu o jakims pijanym, israelskim bandycie
                      > mordy dra... big_grin big_grin big_grin

Jaka idea mi przyświecała otwierając ten wątek sprecyzowałem w ostatnim zdaniu i
                      nieco niżej w odpowiedzi 3nd.

A emocje jak zwykle. Na tym forum, które stało się FŚbis, wystarczy napisać
                      "Żyd" aby wywołać kolejnego żydowsko-gojowskiego flame-a...

Ale, ale... czy właśnie analogicznych emocji nie wywołał przypadkiem u Ciebie i
                      Twoich ziomków, artykuł w GW o paru nastolatkach co to rzekomo "pobili" jakiegoś
                      młodego Żyda, który przyjechał na groby przodków?
                      • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:31
                        nu, sz0ku..... nie szokuj mnie po raz drugi dzisiejszego wieczora...
                        ty uwazasz, ze jest co tutaj porownywac?
                        jak jakis mlody polak przyjedzie do israel i paru israelskich wyrostkow pobije
                        go dotkliwie wrzeszczac przy tym brudny polaku, czy co oni tam wtedy
                        wrzeszczeli, to bedziemy mogli porownac...
                        jak jakis pijany polak w israelu zagrozi gazem sprzedawcy w sklepie i ukradnie
                        mu 80 szekli, to wtedy porownamy reakcje israelskich czytelnikow tej wiadomosci
                        z tymi na tym watku, git?
                        • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 21:42
                          dana33 napisała:

> nu, sz0ku..... nie szokuj mnie po raz drugi dzisiejszego wieczora...
                          > ty uwazasz, ze jest co tutaj porownywac?

A nie? Tu napad i tu napad. Nawet ten bardziej groźny, bo z użyciem broni
                          gazowej. Tamten incydent skończył się paroma kuksańcami, czy tam nawet
                          popchnięciem tylko.

> jak jakis mlody polak przyjedzie do israel i paru israelskich wyrostkow pobije
                          > go dotkliwie wrzeszczac przy tym brudny polaku, czy co oni tam wtedy
                          > wrzeszczeli, to bedziemy mogli porownac...

Hehe, to może lepiej poczytaj jak to wyglądało w rzeczywistości... tylko nie w
                          GWnie.

> jak jakis pijany polak w israelu zagrozi gazem sprzedawcy w sklepie i ukradnie
                          > mu 80 szekli, to wtedy porownamy reakcje israelskich czytelnikow tej wiadomosci
                          > z tymi na tym watku, git?

A jak to będzie 79 szekli? Bądź poważna dana, te dwie sprawy są bardzo podobne.
                          I mnie nie interesuje reakcja izraelskich mediów, a polskich na analogiczne
                          sytuacje.
                          • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:58
                            badz powazny sz0ku.... to nie bylo pare kuksancow...
                            nie, to nie napad tu i napad tu...
                            ale jak tego nie widzisz, to ja ci napewno tlumaczyc nie bede..
                            normalnie myslacy dorosly czlowiek wie...
                            dyskusji z dziecmi mam dosyc w domu....
                            • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 22:16
                              dana33 napisała:

> badz powazny sz0ku.... to nie bylo pare kuksancow...
                              > nie, to nie napad tu i napad tu...
                              > ale jak tego nie widzisz, to ja ci napewno tlumaczyc nie bede..
                              > normalnie myslacy dorosly czlowiek wie...
                              > dyskusji z dziecmi mam dosyc w domu....

Dana twoje podejście jest dla mnie najcenniejszą odpowiedzią. Właśnie tego się
                              mniej więcej spodziewałem.

Wyjątkowo bezczelna, obłudna i perfidna hipokryzja. Tak to można określić.

Z jednej strony pisać, że:
                              "czy moge ci sie odwdzieczyc i ci wyjasnic, ze mnie bandziory israelskie,
                              polskie, francuskie, wloskie, amerykanskie, holenderskie,
                              rosyjskie, angielskie, arabskie i te z pipidowka zupelnie nie interesuja?"
                              I traktować przypadek pijanego Izraelczyka z uśmiechem i rozbawieniem (który z
                              gazem atakuje ekspedientkę, która trafia później do szpitala - czym to się więc
                              różni od przypadku młodego Żyda? Że nie wiemy co ten Izraelczyk krzyczał podczas
                              napadu? No komedia...).
                              Z drugiej strony natomiast, gdy ma miejsce wybryk "polskich bandziorów z
                              pipidówka", ale przeciwko Żydowi, podnosić wielkie Aj Waj i robić z tego drugi
                              holokaust...

Przykro na to patrzeć jak ludzie będący w stanie permanentnego zagrożenia się
                              zmieniają i są tresowani do "obrony swoich" za wszelką cenę, nawet wbrew
                              jakiejkolwiek logice... Syndrom wiecznie zaszczutej zwierzyny...

Szkoda tylko dana, że przyjmując tą pozę "wiecznie atakowanych" i tropiąc
                              nieustannie wszelkie przejawy antysemityzmu (realnego i w większości niestety
                              wydumanego) stajesz się dokładnie tym co niby z taką zaciekłością zwalczasz...
                              Czyli rasistą zwykłym.
                              Może kiedyś to jeszcze dojrzysz... oby.
                              • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 22:51
                                sz0ku zlotko moje....
                                dokladnie taka odpowiedz przewidzialam...

niestety, z mojego doswiadczenia zyciowego, ty nigdy nie dojrzysz...
                                • sz0k Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł o tym 19.06.09, 23:24
                                  incydencie na modłę "GWnianą", tylko od drugiej strony oczywiście.

"Pijany 44 letni obywatel Izraela napadł na sklep w Markach i dotkliwie poranił
                                  ekspedientkę.

Turysta z Izraela, gdzie powszechne jest wpajanie od dziecka, że Polska to wrogi
                                  kraj, pełen antysemitów, czyhających za każdym rogiem na to aby spuścić Żydowi
                                  łomot, napadł z bronią gazową na sklep w Markach. Broń zabrał ze sobą z domu
                                  zgodnie z poradami MSZ Izraela, która zaleca uzbrajanie się w momencie wyjazdu
                                  do wrogich krajów o podwyższonym poziomie antysemityzmu.

Pijany mężczyzna (6,6 promili alkoholu w krwi) spryskał gazem twarz
                                  ekspedientki, dotkliwie ją raniąc oraz ukradł z kasy 8 000 złotych. Następnie
                                  uciekając pobił jeszcze 2 przypadkowych gapiów (jeden wstrząśnienie mózgu, drugi
                                  złamana ręka) oraz spowodował wypadek samochodowy (3 osoby nie żyją w tym roczne
                                  dziecko).

Świadkowie mówili, że mężczyzna wykrzykiwał non stop obraźliwe hasła pod adresem
                                  Polski i Polaków, mówiąc m.in. że "Pozabijam was wszystkich jebanych
                                  antysemitów!", "To za dziadka, którego zabiliście w Oświęcimiu!", itp.

Przestępca z Izraela został na szczęście ujęty przez policję. Próbował jeszcze
                                  stawiać opór, raniąc jednego z funkcjonariuszy, ale został ostatecznie
                                  obezwładniony i osadzony w areszcie.
                                  Aktualnie oczekuje na rozprawę."

Prawda, że podoba się danuś? Nie? To teraz podmień sobie ekspedientkę na młodego
                                  Żyda, który przyjechał zwiedzać groby przodków, a pijaczka-złodzieja na
                                  nastoletnich gó...arzy z jakiegoś pipidówka i od razu ci się spodoba...
                                  • dana33 Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:31
                                    juz ci napisalam, sz0ku, ze rozmow z dziecmi mam dosyc w domu...
                                    nie wysilaj sie, bo nawet do konca nie przeczytalam..
                                    przy pierwszej manipulacji po prostu kliknelam na odpowiedz, ktora tutaj masz...
                                    • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:34
                                      dana33 napisała:

> juz ci napisalam, sz0ku, ze rozmow z dziecmi mam dosyc w domu...
                                      > nie wysilaj sie, bo nawet do konca nie przeczytalam..
                                      > przy pierwszej manipulacji po prostu kliknelam na odpowiedz, ktora tutaj masz..
                                      > .

As usual. Mimo to nie będę tracił nadziei, że kiedyś zmądrzejesz.
                                      W każdym razie na otrzeźwiające walenie cię pałą w łeb możesz liczyć z mojej strony.
                                      • dana33 Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:38
                                        zas krotkie raczki masz, sz0ku.... smile
                                        • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:45
                                          dana33 napisała:

> zas krotkie raczki masz, sz0ku.... smile

Na szczęście przeciwnik mało wymagający.
                                          • dana33 Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:48
                                            przeciwnik????
                                            ty sz0ku, nie jestes moim przeciwnikiem...
                                            za slaby jestes.... za przejrzysty... argumentow nie masz...
                                            nu, dzieciak podskakujacy troszke...
                                            mozna poblazliwie odpowiedziec, a jak zaczyna nudzic, to odmachnac reka i juz...
                                            • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:51
                                              dana33 napisała:

> przeciwnik????
                                              > ty sz0ku, nie jestes moim przeciwnikiem...
                                              > za slaby jestes.... za przejrzysty... argumentow nie masz...
                                              > nu, dzieciak podskakujacy troszke...
                                              > mozna poblazliwie odpowiedziec, a jak zaczyna nudzic, to odmachnac reka i juz...

Argumentów na co dana?
                                              • dana33 Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 20.06.09, 00:04
                                                nudzisz, chlopak.... najpierw dorosnij... zacznij pisac prawde....
                                                zdobadz troche wiedzy i przestan uzywac w rozmowie klamliwych argumentow, to
                                                zobacze, czy warto mi z toba dyskutowac...
                                                tymczasem z braku argumentow klamiesz w kazdym zdaniu i nic nie bylbys w stanie
                                                udowodnic, cos nabazgral wyzej...
                                                nu, nudzisz po prostu....
                                                • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 20.06.09, 00:20
                                                  dana33 napisała:

> nudzisz, chlopak.... najpierw dorosnij... zacznij pisac prawde....
                                                  > zdobadz troche wiedzy i przestan uzywac w rozmowie klamliwych argumentow, to
                                                  > zobacze, czy warto mi z toba dyskutowac...
                                                  > tymczasem z braku argumentow klamiesz w kazdym zdaniu i nic nie bylbys w stanie
                                                  > udowodnic, cos nabazgral wyzej...
                                                  > nu, nudzisz po prostu....

Dana, ale po co zgrywasz głupią? Przecież nawet tak bezmyślna istotka jak ty
                                                  jest chyba wstanie się domyśleć, że specjalnie napisałem to w taki sposób, aby
                                                  odzwierciedlić styl pisania GWna i to jakie emocje stara się ono wywoływać.
                                                  Dokładnie tak samo pisze GWno, tylko ze swojej perspektywy, czyli
                                                  polskojęzycznej gazety dla Żydów. I Ty to łykasz. Na co dowodem jest
                                                  wzmiankowana już "aferka" z "pobitym" przez polskich gó...arzy Żydem.

Tu nie potrzeba żadnych argumentów. To jest po prostu czysta obserwacja. Każdy
                                                  logicznie myślący, inteligentny i obiektywny człowiek to jest wstanie zauważyć.
                                                  No ale, że ty masz umysł zaczadzony syjonizmem, to nie dziwi aż tak bardzo twój
                                                  brak zrozumienia tych oczywistych faktów:

- pisanie o pewnych incydentach i charakterystyczne ich wyolbrzymianie w celu
                                                  osiągnięcia fałszywych konkluzji;

- nie pisanie o analogicznych incydentach, które nie pasują do kreowanej wizji
                                                  świata/Polski/Polaków/czegokolwiek;

- traktowanie jednych rozbojów jako przejawów rasizmu, wrodzonego antysemityzmu,
                                                  ksenofobii, zakorzenionego w tradycji i wyssanego z mlekiem matki nacjonalizmu i
                                                  ch... wie czego jeszcze;

- traktowanie analogicznych rozbojów jako... zwykłych, nic nie znaczących
                                                  wypadków, których pełno co chwile i wszędzie...;

- uwzględnianie, podkreślanie i wyolbrzymianie ras uczestników jednych zdarzeń;

- twierdzenie, że rasa nie ma znaczenia i jest nieistotna w przypadku innych,
                                                  ale analogicznych zdarzeń.

To wszystko jest nieustającym standardem w GWnie, jak i również w twoim i
                                                  twojego, pożal się Boże, dworku zachowaniu. Czego i ten wątek jest dobitnym dowodem.
                                  • ariadna-enta Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:45
                                    6,5 promola alkoholu we krwi to już by nie żył
                                    a w najlepszym wypadku był niezdolny do jakiegokolwiek ruchu
                                    nie mowiąc o napadzie

to by do Rosjanina,albo Polaka raczej pasowało.)
                                    • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:47
                                      ariadna-enta napisała:

> 6,5 promola alkoholu we krwi to już by nie żył
                                      > a w najlepszym wypadku był niezdolny do jakiegokolwiek ruchu
                                      > nie mowiąc o napadzie
                                      >
                                      > to by do Rosjanina,albo Polaka raczej pasowało.)

Bo to na pewno był polski Żyd. Tacy są najbardziej zażarci w sraniu do własnego
                                      gniazda smile
                                      • ariadna-enta Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:53
                                        hordy pijanych A nglików hasają po Krakowie,robiąc nie takie szkody
                                        ale jest SENSACJA Żyd się spił i nabroił
                                        Zyd to nie jakis tam Anglik
                                        tego nie można pominać milczeniem

• vicky17 Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:56
                                          ariadna-enta napisała:

> hordy pijanych A nglików hasają po Krakowie,robiąc nie takie szkody
                                          > ale jest SENSACJA Żyd się spił i nabroił
                                          > Zyd to nie jakis tam Anglik
                                          > tego nie można pominać milczeniem
                                          >
                                          >

gdzie ty sensacje widzisz,przeciez nie w twojej polskiej prasie? nawet ciebie to
                                          dziwi,ze ktos sie tym zajmuje a nie omawia pogromow zydow dokonywanych przez
                                          jakis polaczkow. wtedy najglosniej szlochal pozarski,dana az zadyszki nad nimi
                                          dostawala a ty nie moglas sie naprzepraszac za wrednych antysemitow,co to zyda
                                          za pejsy gdzies pociagneli.
                                        • sz0k Re: Zastanówmy się jak powinien wyglądać artykuł 19.06.09, 23:56
                                          ariadna-enta napisała:

> hordy pijanych A nglików hasają po Krakowie,robiąc nie takie szkody
                                          > ale jest SENSACJA Żyd się spił i nabroił
                                          > Zyd to nie jakis tam Anglik
                                          > tego nie można pominać milczeniem

No właśnie, a niektórzy pomijają smile
              • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 20:50
                3nd napisał:

> Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.

Zgadza się. Tylko dlaczego jak jakichś paru polskich nastoletnich wyrostków
                popchnie i wyśmieje na ulicy jakiegoś Żyda to jest artykuł na głównej stronie
                GWna i "sensacja" na kilka tygodni, a jak Żyd napada na polski sklep to
                ciiichoooo szaaaa?
                • vicky17 Re: może ma traume 19.06.09, 20:53
                  sz0k napisał:

> Zgadza się. Tylko dlaczego jak jakichś paru polskich nastoletnich wyrostków
                  > popchnie i wyśmieje na ulicy jakiegoś Żyda to jest artykuł na głównej stronie
                  > GWna i "sensacja" na kilka tygodni, a jak Żyd napada na polski sklep to
                  > ciiichoooo szaaaa?
                  >

artykul w giewu jest dlatego,ze podczas napadu na zyda maja miejsce pogromy,a
                  jak zyd napadnie na polakow,to nikt traumy nie ma,bo i dlaczego ma ja miec. to
                  jest malo wazne dla tych,ktorzy zyja z sensacji i antysemityzmu.pamietasz jak
                  napadano na mieszkancow Krakowa,kogos tam pobito,jak sie mlodziez izraelska
                  lobuzowala w wielu miejscach polski..to tez mylo nieciekawe dla gazetki polskiej.
                  • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 20:59
                    vicky17 napisała:

> sz0k napisał:
                    >
                    >
                    > > Zgadza się. Tylko dlaczego jak jakichś paru polskich nastoletnich wyrostk
                    > ów
                    > > popchnie i wyśmieje na ulicy jakiegoś Żyda to jest artykuł na głównej str
                    > onie
                    > > GWna i "sensacja" na kilka tygodni, a jak Żyd napada na polski sklep to
                    > > ciiichoooo szaaaa?
                    > >
                    >
                    > artykul w giewu jest dlatego,ze podczas napadu na zyda maja miejsce pogromy,a
                    > jak zyd napadnie na polakow,to nikt traumy nie ma,bo i dlaczego ma ja miec. to
                    > jest malo wazne dla tych,ktorzy zyja z sensacji i antysemityzmu.pamietasz jak
                    > napadano na mieszkancow Krakowa,kogos tam pobito,jak sie mlodziez izraelska
                    > lobuzowala w wielu miejscach polski..to tez mylo nieciekawe dla gazetki polskie
                    > j.

Wolałbym jednak aby odpowiedzi udzielił mi też ktoś z tutejszych Żydów, lub też
                    ich popleczników smile
                    • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:18
                      tutejsza zydowka, sz0ku, informuje cie uprzejmie, ze w israelskich gazetach nie
                      ma o tym ani slowa.
                      ale farsztejst, u nas szabes, nowe wiadomosci tego typu nie pojawia sie chyba az
                      do niedzieli...
                      uzbroj sie w cierpliwosc, moje zlotko... big_grin
                      • sz0k Re: może ma traume 19.06.09, 21:20
                        dana33 napisała:

> tutejsza zydowka, sz0ku, informuje cie uprzejmie, ze w israelskich gazetach nie
                        > ma o tym ani slowa.

A tych polskojęzycznych, co się ukazują u nas? smile
                        • dana33 Re: może ma traume 19.06.09, 21:34
                          nu, rochellina sie pospieszyla i ci dala wyzej, sz0ku... smile
              • g-48 Re: może ma traume 19.06.09, 21:15
                Zawracznie głowy . Dokonał przestępstwa , do sądu i więzienia.
                To by juz musiala cala ludnosc I´sraela siedziec w wiezieniu.
    • perla rozbój w Polsce 19.06.09, 20:17
      należy do jednych z najcięższych przestępstw. Gdyby nie użył gazu byłaby to
      tylko kradzież o znikomej szkodliwości społecznej, gdyż ukradł mniej niż
      ustawowe 250 zł, od której to sumy zaczynają się wyroki. Niestety, użył gazu i
      ma teraz poważny problem.
      Israel powinien informować swych obywateli udających się do Polski, że kradzież
      nawet 1 zł z użyciem siły (pobicie, użycie narzędzia, broni, gazu, itp.),
      kwalifikowane jest jako rozbój, za co grozi wieloletnie więzienie właśnie.
      • vicky17 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:26
        perla napisał:

> należy do jednych z najcięższych przestępstw. Gdyby nie użył gazu byłaby to
        > tylko kradzież o znikomej szkodliwości społecznej, gdyż ukradł mniej niż
        > ustawowe 250 zł, od której to sumy zaczynają się wyroki. Niestety, użył gazu i
        > ma teraz poważny problem.
        > Israel powinien informować swych obywateli udających się do Polski, że kradzież
        > nawet 1 zł z użyciem siły (pobicie, użycie narzędzia, broni, gazu, itp.),
        > kwalifikowane jest jako rozbój, za co grozi wieloletnie więzienie właśnie.

a po co kogos informowac co im grozi za napad,czy normali ludzie jezdza gdzies
        by kogos okrasc,pobic czy napasc? jak to maja w glowie to chyba powinni do kicia
        isc niezaleznie od tego z jakiego kraju pochodza.
        ludzie maja prawo do normalnego zycia a nie do bycia ciagle napadanymi przez
        miedzynarodowych bandziorow. ma szczescie,ze nie ukradl niczego w US,bo by go
        jeszcze zastrzelili na miejscu.
      • dana33 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:26
        cie mowie, perliczkowaty....
        ile to pieniedzy musicie wy, polscy podatnicy placic za wieloletnie wiezienia
        waszych rozbojnikow, co to po pijanemu kradna z nozem w reku, zabijaja ludzi w
        wypadkach samochodowych i gwalca kobiety?
        jako ze pijanstwo w polsce wieksze, niz w israelu, to pewnie zamiast
        wlasnie wydawac pieniadze na szpitale i infrastrukture, na ktore to tak
        rochellina wczoraj plula, oplacacie kazdemu rozbojow takiemu 12 lat zycia na
        wasz koszt... smile
        • vicky17 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:29
          dana33 napisała:

> rochellina wczoraj plula, oplacacie kazdemu rozbojow takiemu 12 lat zycia na
          > wasz koszt... smile

a na czyj koszt siedza wasi wiezniowe,latami ,bez sadow,bez procesu? za darmo
          sie to u was dzieje czy moze kosztem psychicznie chorych, jak ty,ktorzy jak
          widac nie maja dojscia do leczenia psychiatrycznego,chociaz golym okiem widac,ze
          sa w potrzebie.
          • dana33 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:32
            u nas to na nasz koszt nawet studia skoncza...
            ten israelczyk zrobi dodatkowe studia na koszt polskiego podatnika,
            rochellinska?

nie pien sie tyle, zlotko...
            bozia ci duzo poskapila, biedactwo... big_grin
            • vicky17 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:40
              dana33 napisała:

> u nas to na nasz koszt nawet studia skoncza...
              > ten israelczyk zrobi dodatkowe studia na koszt polskiego podatnika,
              > rochellinska?
              >
              > nie pien sie tyle, zlotko...
              > bozia ci duzo poskapila, biedactwo... big_grin

jak mowie,widac,ze pieniadze w waszym panstwie nie ida na najbardziej
              potrzebujacych,bo opieka psychiatryczna szwankuje nie na zarty.
              to hihihi z pienieniem sie wlasnie na to wskazuje. od lat widac u ciebie
              postepujaca demncje,a ta w cywilizowanych krajach da sie leczyc
              farmakologicznie. ty robisz to na polskim forum a wiec tobie i twojej rodzinie
              nalezy wspolczuc,nie mnie.
        • perla Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:36
          dokonanie w Polsce przestępstwa pod wpływem alkoholu, traktowane jest jako
          dodatkowa okoliczność obciążająca.
          Z twoich wpisów dane33 wynika, że wy w Israelu zupełnie nie zdajecie sobie
          sprawy jak ostro traktowany przez sądy jest rozbój w Polsce.
          Dlatego podróżni z Israela powinni o tym wiedzieć.
          Ten gość jeżeli zostanie skazany za rozbój, to będzie należał do kategorii
          najgroźniejszych przestępców, i będzie przebywał na oddziale z najgorszymi
          kryminalistami.
          Jako Żyd będzie miał absolutnie przechlapane, gdyż u tych kryminalistów kult SS
          jest. Będzie poniżany, bity i gwałcony, gdyż ci kryminaliści nie mają litości.
          On naprawdę ostro wpierdzielił się. Jedyna szansa dla niego to ambasada, która
          może załatwić mu odsiadkę w Israelu.
          Trochę go żal, ale z drugiej strony, skoro dokonał rozboju to widać taki sam jak
          ci kryminaliści jest właśnie.
          • 3nd Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:57
            perla napisał:

> dokonanie w Polsce przestępstwa pod wpływem alkoholu, traktowane jest jako
            > dodatkowa okoliczność obciążająca.
            > Z twoich wpisów dane33 wynika, że wy w Israelu zupełnie nie zdajecie sobie
            > sprawy jak ostro traktowany przez sądy jest rozbój w Polsce.
            > Dlatego podróżni z Israela powinni o tym wiedzieć.
            > Ten gość jeżeli zostanie skazany za rozbój, to będzie należał do kategorii
            > najgroźniejszych przestępców, i będzie przebywał na oddziale z najgorszymi
            > kryminalistami.
            > Jako Żyd będzie miał absolutnie przechlapane, gdyż u tych kryminalistów kult SS
            > jest. Będzie poniżany, bity i gwałcony, gdyż ci kryminaliści nie mają litości.
            > On naprawdę ostro wpierdzielił się. Jedyna szansa dla niego to ambasada, która
            > może załatwić mu odsiadkę w Israelu.
            > Trochę go żal, ale z drugiej strony, skoro dokonał rozboju to widać taki sam ja
            > k
            > ci kryminaliści jest właśnie.

Jest coś w tym co piszesz. Dzięki smile .
          • goldbaum To w tobie tak cenie perla. 19.06.09, 21:04
            perla napisał:

> będzie przebywał na oddziale z najgorszymi kryminalistami.
            > Jako Żyd będzie miał absolutnie przechlapane, gdyż u tych
            > kryminalistów kult SS jest. Będzie poniżany, bity i gwałcony, gdyż
            > ci kryminaliści nie mają litości.
            > On naprawdę ostro wpierdzielił się.

Jestes graczem potrafiacym przewidziec nawet kilka ruchow w przod smile
          • dana33 Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 21:06
            ujjjjj perliczkowaty...... jeszcze troche, to zaczne nad biedakiem plakac, tak
            mi to dokladnie wyjasniasz... smile

czy moge ci sie odwdzieczyc i ci wyjasnic, ze mnie bandziory israelskie,
            polskie, francuskie, wloskie, amerykanskie, holenderskie,
            rosyjskie, angielskie, arabskie i te z pipidowka zupelnie nie interesuja?
            merci, toda, dziekuje, gracias, thanks, danke, spasiba...
            big_grin big_grin big_grin
      • 3nd Re: rozbój w Polsce 19.06.09, 20:28
        perla napisał:

> należy do jednych z najcięższych przestępstw. Gdyby nie użył gazu byłaby to
        > tylko kradzież o znikomej szkodliwości społecznej, gdyż ukradł mniej niż
        > ustawowe 250 zł, od której to sumy zaczynają się wyroki. Niestety, użył gazu i
        > ma teraz poważny problem.
        > Israel powinien informować swych obywateli udających się do Polski, że kradzież
        > nawet 1 zł z użyciem siły (pobicie, użycie narzędzia, broni, gazu, itp.),
        > kwalifikowane jest jako rozbój, za co grozi wieloletnie więzienie właśnie.

Dziękuję za wiadomość . Izrael nie musi uczyć żadnego turysty dobrego
        zachowania. Niestety są także tacy którzy przynoszą wstyd . I tacy są
        także wśród turystów polskich.
        • perla nie w tym rzecz jest 19.06.09, 20:47
          z waszych wpisów wynika, że nie zdajecie sobie sprawy jakim poważnym
          przestępstwem w Polsce jest rozbój. Dlatego powinniście być o tym poinformowani.
          Np. polskie biura podróży ostrzegają Polaków, że przemyt narkotyków w krajach
          Dalekiego Wschodu zagrożony jest karą śmierci, i że tamtejsze sądy nie przyjmują
          do wiadomości tłumaczenia, iż narkotyki zostały podrzucone właśnie.
    • cepekolodziej Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 20:50

To konkretnie - gdzie, co i jak?

Bo jak na razie cała ta historyjka patykiem na wodzie pisana.
      • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 20:55
        cepekolodziej napisał:

>
        > To konkretnie - gdzie, co i jak?
        >
        > Bo jak na razie cała ta historyjka patykiem na wodzie pisana.

cepku,czytaj watek caly albo nie pros o to by kazdy ci cos pod nos podtykal.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,96849991,96851115,Re_Pijany_turysta_obywatel_Izraela_napadl_na_sk.html
        • cepekolodziej Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 21:11

OK. Sorry.
    • goldbaum Moze byl glodny? 19.06.09, 20:55
      Jeszcze do tego ta trauma..... i polska antysemicka policja.
      • vicky17 Re: Moze byl glodny? 19.06.09, 20:59
        goldbaum napisał:

> Jeszcze do tego ta trauma..... i polska antysemicka policja.
        >

haha faktycznie,w koncu nasza psychiczna33 kiedys rozgrzeszala pladrowanie
        sklepow dokonywane przez ich zoldakow. musi to byc w genachsmile
        • goldbaum Wlasnie! 19.06.09, 21:08
          vicky17 napisała:

> haha faktycznie,w koncu nasza psychiczna33 kiedys rozgrzeszala
          > pladrowanie sklepow dokonywane przez ich zoldakow. musi to byc w
          > genachsmile

Jak sie zdenerwuja to kradna. Tak juz maja.
          Moze cos go zdenerwowalo?

I tak trzeba mowic o sporej dozie szczescia, ze nie wyproznil sie w tym sklepie
          do umywalki albo na komputer.
          • absztyfikant :-) 19.06.09, 21:33
            www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090604/POWIAT04/656329891
            • dana33 Re: :-) 19.06.09, 21:38
              jezuuuuuu, ale drakonskie prawa za w polsce... za 3 glowki kapusty i zbita szybe
              10 lat????
              nu, przynajmniej glodni nie beda.... big_grin big_grin big_grin
        • marksistowski Izraelczyk chcial 80 zl na flaszkę? To dobrze.... 19.06.09, 21:15
          ... bo swiadczy , że Izraelczycy normalni ludzie są.
          Takich "wyczynow" dokonywanych przez angoli jest w Polsce kilka
          dziennie. Podobnie jak wyczonow polskich turystow parlamentarzystow
          co po pijaku wozki golfowe rozbijali.
          Clowiekowi z Izraela nalezy pozwolic aby kaca se odespał, grzywnę
          zapłacil i do Izraela spokojnie wrocil.
          Zebym ja musial odwiadywac każdą burde , ktorą z kumplami Marines
          w swiecie wszczynalsmy, to by wystarczylo na 2 dożywocia.
          • dana33 Re: Izraelczyk chcial 80 zl na flaszkę? To dobrz 19.06.09, 21:22
            nu, nareszcie normalny glos... smile
            i tak to sie pewnie skonczy, marksistowski...
            ja jeszcze, na miejscu polskiego rzadu wbilabym facetowi pieczatke w paszport,
            ze jest w polsce persona non grata...
            • vicky17 Re: Izraelczyk chcial 80 zl na flaszkę? To dobrz 19.06.09, 21:28
              dana33 napisała:

> nu, nareszcie normalny glos... smile

normalny katolik z koszernego RM od tadzikasmile
              hehe nie maj hutzpah..z 48cm duplomu z florida state,plus marines z otwockasmile
          • goldbaum Re: Izraelczyk chcial 80 zl na flaszkę? To dobrz 19.06.09, 21:27
            marksistowski napisał:

> Takich "wyczynow" dokonywanych przez angoli jest w Polsce kilka
            > dziennie.

Napadow z gazem na ekspedientki??? Gdzies to wyczytal albo raczej po czym?
            • vicky17 Re: Izraelczyk chcial 80 zl na flaszkę? To dobrz 19.06.09, 21:31
              goldbaum napisał:

>
              > Napadow z gazem na ekspedientki??? Gdzies to wyczytal albo raczej po czym?
              >

to sluchacz RM od koshernego tadowitza,polak z 48cm dyplomem marines z florida
              state,plus do tego ma 16 letnia zone,polke asie i 22 dzieci w wieku od 3
              miesiecy do 6 latsmile
              z tym idiota to szkoda nawet geby strzepic,ale to nastepny "polak",wielbiciel
              pasztetowej a poznasz go po kwiecistym jezykusmile
    • observator.pl Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 21:03
      sz0k napisał:

> W Polsce
      [...]
      >
      > Takie info słyszałem dzisiaj w radiu, wracając z pracy. A w necie
      cisza?
      > GóWienko milczy?
      >

na ktorej stronie w necie "GóWienka" powinna byc umieszczona ta
      wiadomosc,zeby zadowolic twoja potrzebe info o "nadzwyczajnej"
      przestepczosci w polskich sklepach?
      • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 21:10
        observator.pl napisała:

>
        > na ktorej stronie w necie "GóWienka" powinna byc umieszczona ta
        > wiadomosc,zeby zadowolic twoja potrzebe info o "nadzwyczajnej"
        > przestepczosci w polskich sklepach?

na tej samej,ktora nadawala na temat strasznego antysemityzmu wsrod polakow
        obijajacych co rusz zydow w roznych miejscach polski,skutkiem czego wielu z nich
        doznalo traumy i balo sie wrecz wracac do domu.
        • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 21:47
          vicky17 napisała:

> observator.pl napisała:
          >
          >
          > >
          > > na ktorej stronie w necie "GóWienka" powinna byc umieszczona ta
          > > wiadomosc,zeby zadowolic twoja potrzebe info o "nadzwyczajnej"
          > > przestepczosci w polskich sklepach?
          >
          > na tej samej,ktora nadawala na temat strasznego antysemityzmu wsrod polakow
          > obijajacych co rusz zydow w roznych miejscach polski,skutkiem czego wielu z nic
          > h
          > doznalo traumy i balo sie wrecz wracac do domu.

j/w
      • pozarski Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:20
        Najbardziej szokujacy w tej "wiadomosci" jest fakt,ze watek "Pijany turysta,
        obywatel Izraela napadł na sklep (101)sz0k" rosnie jak na drozdzach, podczas gdy
        w 1 weekend policja zatrzymuje ponad 2000 pijanych polskich kierowcow. W tym
        samym czasie ginie ponad 200 osob, takze, mozna sie domyslac, z tegoz samego
        powodu. Te fakty jednak sz0ka nie interesuja.
        • sz0k hehe, kretynku to na rozkaz pani mnie "odgasiłeś"? 19.06.09, 23:27
          pozarski napisał:

> Najbardziej szokujacy w tej "wiadomosci" jest fakt,ze watek "Pijany turysta,
          > obywatel Izraela napadł na sklep (101)sz0k" rosnie jak na drozdzach, podczas gd
          > y
          > w 1 weekend policja zatrzymuje ponad 2000 pijanych polskich kierowcow. W tym
          > samym czasie ginie ponad 200 osob, takze, mozna sie domyslac, z tegoz samego
          > powodu. Te fakty jednak sz0ka nie interesuja.

Zanim zaczniesz się wypowiadać przeczytaj głąbie patentowy cały wątek, a
          szczególnie moje w nim wypowiedzi, żeby zrozumieć jaki był jego cel. Bo ile się
          można ośmieszać...
          • pozarski Re: hehe, kretynku to na rozkaz pani mnie "odgasi 19.06.09, 23:43
            Co bede jezyk strzepil na idiote.wink
            • sz0k Re: hehe, kretynku to na rozkaz pani mnie "odgasi 20.06.09, 00:44
              pozarski napisał:

> Co bede jezyk strzepil na idiote.wink

Ale pozwolisz mi kretynku, że skorzystam z twoich "mundruści" i następnym razem
              jak GWno napisze jak to ktoś "napadł i pobił rabina", czy innego Żyda, to
              zacytuję ciebie (w trochę zmienionej, przystosowanej formie):

"Najbardziej szokujacy w tej "wiadomosci" jest fakt,ze watek "Pobity obywatel
              Izraela" rosnie jak na drozdzach, podczas gdy
              w 1 weekend policja zatrzymuje ponad 2000 prowodyrów bójek. W tym samym czasie
              ginie ponad 200 osob, takze, mozna sie domyslac, z tegoz samego powodu. Te fakty
              jednak GWna nie interesuja. "
            • cyniol Re: hehe, kretynku to na rozkaz pani mnie "odgasi 22.06.09, 04:07
              pozarski napisał:

> Co bede jezyk strzepil na idiote.wink

Odpowiedz Zyda, kretyna, ktory nie ma argumentowsmilesmilesmile
    • marouder.eu Okraglactwo, prosze tu pozwolic! 19.06.09, 21:35
      Okraglactwo nie mysli chyba, ze ow skacowany Izraelczyk swisnal te osiem dych za
      przyczyna ciezkiego antypolonizmu, co?
      Vickulcze, jak niepodal Vickulca ktos napadnie na monopolowy, to Vikulec
      sprawdza, kto, po nacjonalnosti?
    • marksistowski szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm...... 19.06.09, 21:37
      ..... niejakiej vicki przekracza granice groteski. Nikt z
      autentycznych antysemitow nie waliłby z tak grubej antysemickiej
      rury z okazji tak błachego powodu. Vickstein to prowokatorka
      podkładające sie od lat, jako worek do boksowanie i kopania dla
      forumowych żydow. OK. Można i tak. Mnie to ani ziębi ani grzeje
      • vicky17 Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 19.06.09, 21:39
        marksistowski napisał:

> ..... niejakiej vicki przekracza granice groteski. Nikt z
        > autentycznych antysemitow nie waliłby z tak grubej antysemickiej
        > rury z okazji tak błachego powodu. Vickstein to prowokatorka
        > podkładające sie od lat, jako worek do boksowanie i kopania dla
        > forumowych żydow. OK. Można i tak. Mnie to ani ziębi ani grzeje

haha caly ojciec rydzyk sie odezwal po katolicku..i to nawet po polskiemu.
        faktycznie nikt kto normalny nie bedzie kupowal kitow o twoich 48cm polskosci,bo
        chyba bylby idiota z lil harvard on the hill.
        • marouder.eu Nie mow Vickulec, mialas ochote, by.. 19.06.09, 21:46
          ..cie marksistowski zmierzyl swoim 48-centymetrowcemsmile
          • absztyfikant Zapraszam cie strzygo17 na sasiedni watek 19.06.09, 21:51
            A konkretnie do postu o kapuscie. To moze wytlumaczyc tylko kapusciana glowawink
        • marksistowski Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 19.06.09, 21:50
          Było tu antysemitow autentycznych wielu i żaden nie przetrwał dłużej
          niż miesiąc. A tu patrzcie ludzie, cuda w tej GW budzie.
          Niejaka Vicki ma wariackie papiery aby od 5 lat bez zmiany nicku,
          dzien w dzien antysemityzmem prowokatorskim ziaC. Pic na wodę
          fotomontaż. Jedyna co jest pewne, to twoje autentyczne
          polakożerstwo i katolożerstwo. Glupia jesteś i nieudolna,
          ha,ha,ha,ha,ha,ha
          • vicky17 Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 19.06.09, 21:55
            marksistowski napisał:

> Było tu antysemitow autentycznych wielu i żaden nie przetrwał dłużej
            > niż miesiąc.

haha bo nie mial 48cm z florida state tadzienku.. my marines wiemy co to
            znaczy,wszak na everglades nie jedno nam ten 48cm musk scipalo,cu nie?
            jak mowie wielu juz tu polaczkow pisywalo,ale zaden nie mial 48cm od
            tadzienka..tys je pierwszy polak z florida state of rutgers..z RM.
            • marouder.eu Uch, jak ja nie lubie takich durnych.. 19.06.09, 21:58
              ..babulcow! Na co toto zyje, no?!
            • marksistowski Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 19.06.09, 22:01
              Vickstein, mnie to nie przeszkadza , że zarabiasz na życie jako
              worek do kopania dla żydow. No i widzisz jak cię chronia
              prowokatorko? NIgdy nie banowana, niegdy nie wycinana, po prostu
              przez źydow uwielbiana. ha,ha,ha,ha, Cienka beznadziejnie jesteś.
              • vicky17 Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 19.06.09, 22:05
                marksistowski napisał:

> Vickstein, mnie to nie przeszkadza , że zarabiasz na życie jako
                > worek do kopania dla żydow.

a ty jako przedstawiciel RM na izreal,tez mnie tadzienku nie boli w co cie kopia
                i kto cie w to cos kopie.ba meczy mnie to znacznie mniej niz ciebie moja
                osoba..jak widac twoja asienka zrobila sie juz pelnoletnia i cie
                znudzila,podobnie do rozowej marudnej..
                • marouder.eu No glupia, no:/ 19.06.09, 22:08
                  Ja sie wcale nie dziwie twoim rodzicom Ruchelko, ze dawali na msze, bys tylko
                  wyjechala z Polskismile
      • marouder.eu szyty grubymi nicmi Vickulec 19.06.09, 21:45
        ..jest po prostu ze swej natury ciemny jak kwit na pape po prostusmile
      • observator.pl Re: szyty grubymi nicmi i udawany antysemitizm... 20.06.09, 06:44
        marksistowski napisał:

> ..... niejakiej vicki przekracza granice groteski. Nikt z
        > autentycznych antysemitow nie waliłby z tak grubej antysemickiej
        > rury z okazji tak błachego powodu. Vickstein to prowokatorka
        > podkładające sie od lat, jako worek do boksowanie i kopania dla
        > forumowych żydow. OK. Można i tak. Mnie to ani ziębi ani grzeje

czyzby chciala wykazac,ze polski antysemita to glupi i niedouczony
        obywatel RP?
        chyba jej sie to udaje.
        chyba na pewno ta rola jest jej najwieksza rola w zyciu.
        tylko kto to doceni?
    • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 22:32
      To niesłychane, Polak nigdy i nigdzie by sobie na to nie pozwolił,
      wiedząc że GóWienko natychmiast by o tym napisało.
      • marouder.eu Otoz to! Polak nigdy nie napadl na pania sklepowa! 19.06.09, 22:35
        I to dla glupich osmiu dych! Wstyd Izraelu!
      • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 22:35
        awuk napisał:

> To niesłychane, Polak nigdy i nigdzie by sobie na to nie pozwolił,
        > wiedząc że GóWienko natychmiast by o tym napisało.

nie tylko gowienko by o tym napisalo,ale KAZDA czolowa gazeta by ten wazny
        problem pijanstwa i rozboju poruszyla na swych lamach.oops no chyba,ze mamy cos
        koszernego ..wtedy cisza.
      • cyniol Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 01:56
        awuk napisał:

> To niesłychane, Polak nigdy i nigdzie by sobie na to nie pozwolił,
        > wiedząc że GóWienko natychmiast by o tym napisało.

Tego rodzaju napad nikogo nie zadziwilby, jesli bylby dokonany przez
        przedstawiciela wszystkich innych nacji na swiecie. Prawdopodobnie przeszedlby
        bez wiekszego echa. Karmieni zydowska propaganda o dobroci, nieskazitelnosci,
        uczciwosci narodu zydowskiego, jestesmy po prostu zaszokowani, tym bardziej ze
        wiadomosc ta nie znalazla miejsca w mainstraem newssmilesmilesmile
    • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:01
      Jak chcesz sie dowiedzieć o kryminałkach to najlepiej u źródła. Np.
      za pośrednictwem Googli. Wyskakuje 686 wyników, wiec nikt chyba tego
      nie chce zamieść pod dywan.

www.google.com/search?q=Pijany+turysta%
      2C+obywatel+Izraela+napad%C5%82+na+sklep&rls=com.microsoft:pl:IE-
      SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GZAZ

www.policja.waw.pl/portal/pl/1/2791/Sprawca_napadu_na_sklep_zatrzymany.html
      • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:07
        awuk napisał:

> Jak chcesz sie dowiedzieć o kryminałkach to najlepiej u źródła. Np.
        > za pośrednictwem Googli. Wyskakuje 686 wyników, wiec nikt chyba tego
        > nie chce zamieść pod dywan.

Ty poważny jesteś, czy tylko udajesz niekumatego?
        • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:20
          sz0k napisał:

> Ty poważny jesteś, czy tylko udajesz niekumatego ?

Jak najbardziej, pochowałem dzisiaj przyjaciela zamordowanego przez
          jakś meneli. Nie mam ochoty na żarty.
          • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:29
            awuk napisał:

> sz0k napisał:
            >
            > > Ty poważny jesteś, czy tylko udajesz niekumatego ?
            >
            >
            > Jak najbardziej, pochowałem dzisiaj przyjaciela zamordowanego przez
            > jakś meneli. Nie mam ochoty na żarty.

To może sobie odpuść forum? Bo przeżycia trochę zaciemniają ci ostrość
            logicznego myślenia...
            • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:36
              sz0k napisał:

> To może sobie odpuść forum? Bo przeżycia trochę zaciemniają ci
              ostrość logicznego myślenia...

A może zamiast przypie...ć się do mnie i wysilać sie z dowcipami,
              napisz o co ci chodzi, bo prawdopodobnie w tym watku, nadajesz na
              falach na których normali ludzie, jak to nazywasz, nie kumają.
              • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:39
                awuk napisał:

>
                >
                >
                > A może zamiast przypie...ć się do mnie i wysilać sie z dowcipami,
                > napisz o co ci chodzi, bo prawdopodobnie w tym watku, nadajesz na
                > falach na których normali ludzie, jak to nazywasz, nie kumają.

normalni ludzie jak nie kumaja to nie zabieraja glosu,bo tu w miare normalni
                ludzie dobrze wiedza o co chodzi, a jak nie wiedza to moga sobie poczytac watek
                i wtedy sie dowiedza.
                • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:47
                  vicky17 napisała:

> normalni ludzie jak nie kumaja to nie zabieraja glosu,bo tu w
                  miare normalni
                  > ludzie dobrze wiedza o co chodzi, a jak nie wiedza to moga sobie
                  poczytac watek
                  > i wtedy sie dowiedza.

A kto cię zaliczył kiedykolwiek do normalnych. Znasz takiego ?
                  • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:51
                    awuk napisał:

> A kto cię zaliczył kiedykolwiek do normalnych. Znasz takiego ?

ja nie mam problemu ze zrozumiemine watku,,widac jestem faktycznie
                    nienormalna.normalni tu pisuja jedynie po pogrzebie wlasnych przyjaciol i
                    niczego nie kapuja. cos jeszcze?
              • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:43
                awuk napisał:

> sz0k napisał:
                >
                > > To może sobie odpuść forum? Bo przeżycia trochę zaciemniają ci
                > ostrość logicznego myślenia...
                >
                >
                > A może zamiast przypie...ć się do mnie i wysilać sie z dowcipami,
                > napisz o co ci chodzi, bo prawdopodobnie w tym watku, nadajesz na
                > falach na których normali ludzie, jak to nazywasz, nie kumają.

Obawiam się, że normalni właśnie kumają. W każdym razie powinni. Zmuszasz mnie
                po pierwsze do powtarzania się, a po drugie do tłumaczenia łopatologicznie, jak
                dziecku. Nie wystawia to niestety dobrej oceny Twojemu intelektowi. Sorry... Ale
                jak bardzo chcesz:

Nie interesują mnie kroniki kryminalne, czy strony policji. To jest oczywiste,
                że tam zapewne mogę znaleźć takie informacje. Ja staram się znaleźć taką
                informację na portalach informacyjnych, ze szczególnym uwzględnieniem GWna. Na
                portalach gdzie wzmianki o wybrykach pijaczków, czy innych oprychów, nawet te
                wyjątkowo marginalne, są dość częste (czego nawet dowodem wątek absztyfa). Co
                więcej to niektóre z tych wybryków opisywane są conajmniej z takim zapałem,
                rozmachem i nagłośnieniem jak nie przymierzając katastrofa Airbusa, czy inna
                świńska grypa... A tutaj o dziwo ani widu, ani słychu. Powód?
                • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:54
                  sz0k napisał:

> Nie interesują mnie kroniki kryminalne, czy strony policji. To
                  jest oczywiste,
                  > że tam zapewne mogę znaleźć takie informacje. Ja staram się
                  znaleźć taką
                  > informację na portalach informacyjnych, ze szczególnym
                  uwzględnieniem GWna. Na
                  > portalach gdzie wzmianki o wybrykach pijaczków, czy innych
                  oprychów, nawet te
                  > wyjątkowo marginalne, są dość częste (czego nawet dowodem wątek
                  absztyfa). Co
                  > więcej to niektóre z tych wybryków opisywane są conajmniej z takim
                  zapałem,
                  > rozmachem i nagłośnieniem jak nie przymierzając katastrofa
                  Airbusa, czy inna
                  > świńska grypa... A tutaj o dziwo ani widu, ani słychu. Powód?

Czyli chciałbys wpływać na politykę informacyjną tego pisma. Trzeba
                  było tak od razu. Obawiam sie jednak że pomimo wieloletniej owocnej
                  symbiozy z portalem GW, nic z tego nie będzie. Może jak bys kupił
                  wiekszosciowy pakiet akcji Agory ?
                  A kiedyś w KC i poszczególnych KW istniały wwydziały prasy które
                  kształtowały polityke informacyjna wszystkich periodyków. I komu to
                  przeszkadzało ?
                  • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 19.06.09, 23:59
                    awuk napisał:

> Czyli chciałbys wpływać na politykę informacyjną tego pisma.

Przepraszam, teraz ja poproszę o łopatologię. Wyjaśnij mi w prostych słowach
                    skąd wyciągnąłeś taki wniosek?
                    Jeśli Ci się to uda, przyznam że ja też jestem niekumaty...
                    • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 00:04
                      sz0k napisał:

> Przepraszam, teraz ja poproszę o łopatologię. Wyjaśnij mi w
                      prostych słowach
                      > skąd wyciągnąłeś taki wniosek?
                      > Jeśli Ci się to uda, przyznam że ja też jestem niekumaty...

Po prostu, chciałbyś żeby pisali to co jest dla ciebie ważne a nie
                      dla nich.
                      A może chciałbyś żeby tak jak teraz, przez ostatni tydzień, od rana
                      do wieczora na ustach wszystkich był Buzek ?
                      • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 00:25
                        awuk napisał:

> sz0k napisał:
                        >
                        > > Przepraszam, teraz ja poproszę o łopatologię. Wyjaśnij mi w
                        > prostych słowach
                        > > skąd wyciągnąłeś taki wniosek?
                        > > Jeśli Ci się to uda, przyznam że ja też jestem niekumaty...
                        >
                        >
                        > Po prostu, chciałbyś żeby pisali to co jest dla ciebie ważne a nie
                        > dla nich.
                        > A może chciałbyś żeby tak jak teraz, przez ostatni tydzień, od rana
                        > do wieczora na ustach wszystkich był Buzek ?

To jest wspaniała wypowiedź. Pierwsze zdanie sugeruje, że siedzisz w mojej
                        głowie i wiesz co chcę i co myślę, natomiast drugie, że jednak nie do końca i
                        pytasz się co rzeczywiście chcę (tendencyjnie co prawda, ale zawsze to pytanie,
                        nie stwierdzenie). Jakieś problemy z czytaniem w myślach?

Swoją drogą ciekawa dedukcja. Pytanie o powody pewnego zachowania jest próbą
                        dyktowania tego zachowania... rzeczywiście, musisz jeszcze popracować nad
                        czytaniem w myślach...
                        • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 00:43
                          sz0k napisał:

> Swoją drogą ciekawa dedukcja. Pytanie o powody pewnego zachowania
                          jest próbą
                          > dyktowania tego zachowania... rzeczywiście, musisz jeszcze
                          popracować nad
                          > czytaniem w myślach...

Poddaje się. Robienie antysemickiej afery z powodu jakiegoś głupiego
                          wystepku Izaelczyka, przerasta moja wyobraźnie. Takich zdarzeń za
                          granicą z udziałem Polaków, także w Izraelu, jest pełno. Do głowy
                          by mi nie przyszło by z tego powodu mieć pretensje do jakiejś
                          izraelskiej gazety że o tym pisze albo nie.
                          • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 00:47
                            awuk napisał:

> sz0k napisał:
                            >
                            > > Swoją drogą ciekawa dedukcja. Pytanie o powody pewnego zachowania
                            > jest próbą
                            > > dyktowania tego zachowania... rzeczywiście, musisz jeszcze
                            > popracować nad
                            > > czytaniem w myślach...
                            >
                            >
                            > Poddaje się.

No coż... ja również. Gadaj do obrazu, a obraz...

> Robienie antysemickiej afery z powodu jakiegoś głupiego
                            > wystepku Izaelczyka, przerasta moja wyobraźnie. Takich zdarzeń za
                            > granicą z udziałem Polaków, także w Izraelu, jest pełno. Do głowy
                            > by mi nie przyszło by z tego powodu mieć pretensje do jakiejś
                            > izraelskiej gazety że o tym pisze albo nie.
                            • andrzejg Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 09:45
                              a ja Was rozumiem tak

sz0k - GW nie nagłasnia sprawy napadu Izraelczyka na sklep z
                              wiadomych powodów (tworzenie własciwego obrazu Zyda)

awuk - zgadza się z teza ,że GW jest wybiórcza i nie rozumie sz0ka,
                              że tan na to sie oburza, wspominając czasy komuny, gdy wytyczne dla
                              wszystkich gazet szły z politbiura, nie wspominając o
                              cenzurze i pyta się sz0ka, czy tęskni za tamtymi czasami

Zgodze się z awukiem i sz0kiem z teza o wybiórczości.Awuka ten fakt
                              nie oburza,mnie też. ND nie jest lepszy. Jest tyle innych pism i
                              źródeł informacji,że jedna GW nie zniekształci obrazu rzeczywistości.
                              Nie zgodze się z awukiem,ze naglasnianie tego faktu jest jakims
                              antysemityzmem. Nie przesadzajmy.

A.
                              • sz0k prawie dobrze andrzeju 20.06.09, 12:27
                                Tylko, że mnie nic nie oburza. Ja tylko serią pytań i próbą naświetlenia pewnych
                                faktów staram się niektórym ludziom otworzyć oczy na pewne zagadnienia.

Ja przecież wiem czym jest GWno i jak ono działa. Chce aby też inni to widzieli,
                                tylko że doszli do tego sami, używając rozumu i zmysłu obserwacji, odpowiadając
                                sobie na parę prostych pytań. Niestety idzie to z mozołem.

Kwestia "politbiura" i "wytycznych" jest o tyle zabawna, że to właśnie teraz
                                mamy przykład takiego postępowania. Zapisy od góry na to o czym można (i jak), a
                                o czym nie można pisać (swoista cenzura na pewne tematy i wydarzenia).

I nie skupiajmy się już tylko na tym nieszczęsnym GWnie, bo tu sprawa jest jakby
                                oczywista. Co z innymi portalami z taką lubością opisującymi różne pobicia,
                                napady, wybryki pijanych, itp.? Czy na onecie, wp, interii, portalach jakichś
                                dzienników/tygodników/miesięczników, była już wzmianka o tym incydencie?
                                Oczywiście, można jeszcze poczekać do poniedziałku... może zaspali przed
                                weekendem...no ale póki co to mnie to wygląda na jakieś... "wytyczne politbiura"...
                              • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 21.06.09, 22:59
                                andrzejg napisał:

> Zgodze się z awukiem i sz0kiem z teza o wybiórczości.Awuka ten
                                fakt
                                > nie oburza,mnie też. ND nie jest lepszy. Jest tyle innych pism i
                                > źródeł informacji,że jedna GW nie zniekształci obrazu
                                rzeczywistości.
                                > Nie zgodze się z awukiem,ze naglasnianie tego faktu jest jakims
                                > antysemityzmem. Nie przesadzajmy.
                                >
                                > A.

Nie nagłasnianie ! Nie mam nic przeciwko nagłasnianiu. Ważny jest
                                kontekst. Dla sz0ka itp. Żydzi to wyrachowane amoralne bestie a ten
                                przypadek dobitnie to potwierdza. A GóWienko do którego sz0k ma
                                organiczną niechęć, (do portalu GW już nie) jest w układzie który
                                to chce ukryć.
                                • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 21.06.09, 23:32
                                  awuk napisał:

> andrzejg napisał:
                                  >
                                  > > Zgodze się z awukiem i sz0kiem z teza o wybiórczości.Awuka ten
                                  > fakt
                                  > > nie oburza,mnie też. ND nie jest lepszy. Jest tyle innych pism i
                                  > > źródeł informacji,że jedna GW nie zniekształci obrazu
                                  > rzeczywistości.
                                  > > Nie zgodze się z awukiem,ze naglasnianie tego faktu jest jakims
                                  > > antysemityzmem. Nie przesadzajmy.
                                  > >
                                  > > A.
                                  >
                                  >
                                  > Nie nagłasnianie ! Nie mam nic przeciwko nagłasnianiu. Ważny jest
                                  > kontekst. Dla sz0ka itp. Żydzi to wyrachowane amoralne bestie a ten
                                  > przypadek dobitnie to potwierdza. A GóWienko do którego sz0k ma
                                  > organiczną niechęć, (do portalu GW już nie) jest w układzie który
                                  > to chce ukryć.

Możesz drogi idioto z łaski swojej pohamować te kalumnie pod moim adresem. Lubię
                                  czasami się pośmiać z mądrali co to im się wydaje, że wiedzą co kto inny myśli i
                                  czuje, ale bez przesady...
                                  • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 22.06.09, 00:18
                                    sz0k napisał:

> Możesz drogi idioto z łaski swojej pohamować te kalumnie pod moim
                                    > adresem. Lubię czasami się pośmiać z mądrali co to im się wydaje,
                                    > że wiedzą co kto inny myśli i czuje, ale bez przesady...

Jesteś przytomny ? Jakie kalumnie ? Zabolała diagnoza ?
                                    Nie obchodzi mnie co czujesz, ja tylko oceniam to co piszesz.
                                    Nie ma nic śmieszniejszego niż antysemita który chce przekonać
                                    wszystkich do swojego obiektywizmu.
                                    A idiotę szukaj w lustrze.
                                    • sz0k iiiiii tam... 22.06.09, 00:23
                                      awuk napisał:

> antysemita który chce przekonać
                                      > wszystkich do swojego obiektywizmu.

Myślałem, że wymyślisz coś oryginalniejszego. To z "antysemitą" jest już takie
                                      oklepane...
                                    • vicky17 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 22.06.09, 00:24
                                      awuk napisał:

> Nie ma nic śmieszniejszego niż antysemita który chce przekonać
                                      > A idiotę szukaj w lustrze.

powiem raczej,ze nie ma nic bardziej idiotycznego od zbijania argumntow poprzez
                                      nalepki "antysemityzmu". jest to tak wytarty frazes jak stare majtki lenina, tak
                                      samo zreszta strawny.
                                      ty facio masz podtawowy problem z percepcja,ktory zaslaniasz poprzez idiotyczne
                                      bluzganie nie na temat. typowe dla tych co ciezko mysla,a ci jakos takos naleza
                                      do kategorii szabesgojow na tym forum.
                                      • awuk Przyczepiło sie gó... do okrętu i mówi płyniemy 23.06.09, 00:33
                                        vicky17 napisała:

...
                                      • nutka.pl Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 23.06.09, 11:02
                                        vicky17 napisała:

> awuk napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > Nie ma nic śmieszniejszego niż antysemita który chce przekonać
                                        > > wszystkich do swojego obiektywizmu.
                                        > > A idiotę szukaj w lustrze.
                                        >
                                        > powiem raczej,ze nie ma nic bardziej idiotycznego od zbijania
                                        argumntow poprzez
                                        > nalepki "antysemityzmu".

czyzbys tym samym zaprzeczala,ze....
                                        1)antysemityzm nie istnieje,bo to 'latki-nalepki' przyczepione
                                        2)antypolonizm nie istnieje,bo to 'latki-nalepki' przyklejone

lustrzane odbicie?
                                        jak latki i nalepki?
                                    • g-48 Re: awuk 23.06.09, 10:46
                                      Jesteś przytomny ? Jakie kalumnie ? Zabolała diagnoza ?
                                      > Nie obchodzi mnie co czujesz, ja tylko oceniam to co piszesz.
                                      > Nie ma nic śmieszniejszego niż antysemita który chce przekonać
                                      > A idiotę szukaj w lustrze.
                                      Dana pisala ze 95% idiotow z Ereca to nie Zydy a wiec nie bede
                                      antysemitom jezeli powiem splywaj pod skrzydla Dany na Erec tam
                                      mozesz sobie w spokoju poplywac w rynsztoku.
                                      • awuk Re: awuk 23.06.09, 12:02
                                        gó'wno-IQ48 napisało:

> Dana pisala ze 95% idiotow z Ereca to nie Zydy a wiec nie bede
                                        > antysemitom jezeli powiem splywaj pod skrzydla Dany na Erec tam
                                        > mozesz sobie w spokoju poplywac w rynsztoku.

Po pierwsze, nie wpie...j się między brandzel a cholewkę, a po
                                        drugie, prymitywny pajacu, sam spływaj. Ja tu już jestem od tylu
                                        lat że pewnie byś prostaku, nie zdołał policzyć.
                                        A teraz won ! Odmaszerować. Bez odbioru.
                                        • hasz0 _________PiQ to Ty pod podszywką Awuk?_o cholewcia 23.06.09, 12:07
                                          czemu nie napisałes do AG czy mam internet ...po Twoich bluzgach, za
                                          ktore sie wstydzisz wystawić nosa krótkiego
                                          ale piczego?

. .,m .,mn .,mnb ... /., /.,m /.,mn /.,mnb /dev/nul /dev/null /etc/pa
                                          s
                                          /etc/passwd /usr/gro /usr/group 0 00 000 0000 00000 000000 0000000
                                          00000000
                                          00brucellosis 00faa 00kiribati 00mag 00murree 00whitebait 02an
                                          02diata 02espe
                                          02le
                                          Haszowi oddaj SWÓJ DOWÓD Z KOMÓRKA I SMS.
                                          Gówn'iarzu
                                        • g-48 Re: awuk 25.06.09, 14:27
                                          Po pierwsze, nie wpie...j się między brandzel a cholewkę, a po
                                          > drugie, prymitywny pajacu, sam spływaj. Ja tu już jestem od tylu
                                          > lat że pewnie byś prostaku, nie zdołał policzyć.
                                          > A teraz won ! Odmaszerować. Bez odbioru.
                                          I co dalej zydowski podmajtkowy?!
                          • dana33 Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 00:52
                            bo nie czujesz nienawisci do zadnego narodu, awuk...
                            a takie sz0ki wlasnie nienawidza zyda, wiec robia takie watki...
                            tak, jak sie czasem niektorzy polacy zachowuja w israelu, to mozna napisac pare
                            artykulow... tak, jak sie zachowuja niektorzy amerykanie w israelskich hotelach,
                            to juz i broszurke mozna napisac... a do gazet nawet slowo nie wchodzi...

ot i roznica, ktore rozne takie sz0ki nie pojma nigdy...
                            bozia im nie dala... big_grin
                            • observator.pl Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 06:49
                              dana33 napisała:

> bo nie czujesz nienawisci do zadnego narodu, awuk...
                              > a takie sz0ki wlasnie nienawidza zyda, wiec robia takie watki...

ciekawy tok dowodzenia prawdy.
                              nie ma NA FORUM wpisu o 'nienawisci zyda'-jest z tego wysuwany
                              wniosek:"nie czujesz nienawisci do zadnego narodu"
                            • andrzejg Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 09:48
                              dana33 napisała:

> bo nie czujesz nienawisci do zadnego narodu, awuk...
                              > a takie sz0ki wlasnie nienawidza zyda, wiec robia takie watki...

Nie wiem,czy sz0k nienawidzi żydów, ale tym wątkiem chciał bardziej
                              dokopać GW wskazując na jej koszernośc, niz temu biednemu człowiekowi

A.
                              • observator.pl Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 09:54
                                andrzejg napisał:

> dana33 napisała:
                                >
                                > > bo nie czujesz nienawisci do zadnego narodu, awuk...
                                > > a takie sz0ki wlasnie nienawidza zyda, wiec robia takie watki...
                                >
                                > Nie wiem,czy sz0k nienawidzi żydów, ale tym wątkiem chciał
                                bardziej
                                > dokopać GW wskazując na jej koszernośc, niz temu biednemu
                                człowiekowi
                                >
                                > A.

a komu ty chcesz dokopać uzywając w stosunku do GW
                                okreslenie "koszernosć"?
                                co to okreslenie znaczy w odniesieniu do gazety codziennej?
                                czy ma oznaczać wydźwęk religijny tej gazety?
                                • andrzejg Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 10:07
                                  observator.pl napisała:

>
                                  > a komu ty chcesz dokopać uzywając w stosunku do GW
                                  > okreslenie "koszernosć"?
                                  > co to okreslenie znaczy w odniesieniu do gazety codziennej?
                                  > czy ma oznaczać wydźwęk religijny tej gazety?

no dobra
                                  sz0k stara sie dokopać GW wskazując na nia jako prozydowską gazetę
                                  i fakt nienagłasniania zdarzenia z pijanym Izraelczykiem ma o tym
                                  świadczyć

A.

A.
                                  • observator.pl Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 10:22
                                    andrzejg napisał:

> > czy ma oznaczać wydźwęk religijny tej gazety?
                                    >
                                    > no dobra
                                    > sz0k stara sie dokopać GW wskazując na nia jako prozydowską gazetę
                                    > i fakt nienagłasniania zdarzenia z pijanym Izraelczykiem ma o tym
                                    > świadczyć
                                    >
                                    > A.
                                    >

powazny dyskutant opiera się NA ZNANYCH JEMU FAKTACH i JEST OTWARTY
                                    na przyjecie innych faktów,które nie były mu znane wczesniej.
                                    tak rozumiem powazna dyskusję.mozna oczywiscie sobie dywagowac co z
                                    tych faktow wynika itd ale wtedy nie powinno sie zapominac gdzie
                                    przebiega granica pomiedzy faktami a wlasna interpretacja i ocana
                                    tych faktow itp
                                    • andrzejg Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 20.06.09, 10:32
                                      observator.pl napisała:

> powazny dyskutant opiera się NA ZNANYCH JEMU FAKTACH i JEST
                                      OTWARTY na przyjecie innych faktów,które nie były mu znane
                                      wczesniej. tak rozumiem powazna dyskusję.mozna oczywiscie sobie
                                      dywagowac co z tych faktow wynika itd ale wtedy nie powinno sie
                                      zapominac gdzie przebiega granica pomiedzy faktami a wlasna
                                      interpretacja i ocana
                                      > tych faktow itp

fakt 1
                                      Jest wątek?Jest
                                      fakt 2
                                      Jest wypowiedź sz0ka?
                                      Jest:
                                      Takie info słyszałem dzisiaj w radiu, wracając z pracy. A w necie
                                      cisza? GóWienko milczy?

To jest jakiś zakaz interpretacji wypowiedzi?

A.
                              • awuk Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 21.06.09, 23:04
                                andrzejg napisał:

> Nie wiem,czy sz0k nienawidzi żydów, ale tym wątkiem chciał
                                bardziej
                                > dokopać GW wskazując na jej koszernośc, niz temu biednemu
                                człowiekowi
                                > A.

Niezupełnie, w innym wątku nazywa tego nieszczęśnika czy jak ktos
                                woli idiotę, bandytą. To bardzo wymowne.
                                • sz0k Re: Pijany turysta, obywatel Izraela napadł na sk 21.06.09, 23:35
                                  awuk napisał:

> andrzejg napisał:
                                  >
                                  > > Nie wiem,czy sz0k nienawidzi żydów, ale tym wątkiem chciał
                                  > bardziej
                                  > > dokopać GW wskazując na jej koszernośc, niz temu biednemu
                                  > człowiekowi
                                  > > A.
                                  >
                                  >
                                  > Niezupełnie, w innym wątku nazywa tego nieszczęśnika czy jak ktos
                                  > woli idiotę, bandytą. To bardzo wymowne.

Rzeczywiście, nazwać przestępcę, który napada na sklep, atakuje kasjerkę gazem,
                                  rabuje zawartość kasy, czyli po prostu dokonuje zwykłego rozboju - bandytą jest
                                  wymowne... Zastanawiam się tylko czy bardziej, czy mniej niż nazywanie
                                  przestępcy "nieszczęśnikiem"...
    • cyniol Re: Pijany turysta zyd....szOk i sensacje.. 22.06.09, 04:12
      arap1 napisał:

> wywolalo ponad 140 wpisow..trzeba temu eksponatu wytoczyc sad
      > pokazowy.....i dokazac ze zydzi nadal prowadza dzialalnosc
      > dewersyjna w PR....a propo ile warte 80 zlotych polskich w
      > szeklach ? ponoc srednia wyplata u Israelczyka.....to 7800 szekli w
      > miesiac.....smile
      No wlasnie, Zyd musial byc bardzo zdesperowany, aby polasic sie na tak niewielka
      sumesmile Wyobrazam sobie komentarze w prasie izraelskiej, gdyby to Polak dokonal
      takiego wyczynu w Izraelusmile
      • absztjfikant Re: Pijany turysta zyd....szOk i sensacje.. 23.06.09, 12:28
        https://tiny.pl/32gg
    • sz0k No i jak tam napisano już o tym incydencie gdzieś? 23.06.09, 22:19
      Na jakimkolwiek portalu informacyjnym w internecie?

Bo, że w tym czasie było z 500 news'ów o tym jak to jakiś ksiądz w Pipidówku
      Dolnym spadł po pijaku z roweru, czy ktoś namalował na ścianie swastykę i
      gwiazdę Dawida na szubienicy, albo hejlował sobie w swoim ogródku przy
      "nazistowskiej muzyce", to jestem pewien...

Przypomina mi się jak Łysiak pisał o tym, że w USA policjanci zgłaszając
      przestępstwo przez radio nie mogą mówić, że winnym jest Czarny... czyżbyśmy i
      tutaj mieli do czynienia z pewnymi "tematami zakazanymi"??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka