Dodaj do ulubionych

Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny!

IP: 207.30.78.* 31.01.02, 21:49
To zWIĄZKOWIEC, a tacy nie są winni niczemu, jak np.M.Krzaklewski. Oni tylko
dbają o interesy kolesi a nie o własne, pracują społecznie - nieraz o tym
słyszałem.
!A nawet jego kolega (prywatnie brat i do tego zWIĄZKOWIEC) też tak twierdzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:50
      Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> To zWIĄZKOWIEC, a tacy nie są winni niczemu, jak np.M.Krzaklewski. Oni tylko
      > dbają o interesy kolesi a nie o własne, pracują społecznie - nieraz o tym
      > słyszałem.
      > !A nawet jego kolega (prywatnie brat i do tego zWIĄZKOWIEC) też tak twierdzi!

Ale chyba swój rozum masz?
      • Gość: Piotrek Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! IP: 207.30.78.* 31.01.02, 21:51
        Dzięki Opatrzności mam wink
        • radca Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! 31.01.02, 23:59
          Ogladalem w TVN program na zywo z LODZI. Byly tam relacje roznych osob.
          Byl tam BARDZO ZAJADLY ZWIAZKOWIEC SANITARIUSZY -nie pamietam jego nazwiska.
          Byl strasznie AGRESYWNY .

Czy to jest ta sama OSOBA ????

Gdybym mogl sie o tym dowiedziec.Moze ktos ogladal ten PROGRAM TVN-u ?

radca
          • Gość: dah Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:01
            Aresztowany związkowiec Sławomir S. jest bratem związkowca z "Pod napięciem"

Pozdrawiam
            • radca Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! 01.02.02, 15:40
              Gość portalu: dah napisał(a):

> Aresztowany związkowiec Sławomir S. jest bratem związkowca z "Pod napięciem"
              >
              > Pozdrawiam

Z racji mych TRAGICZNYCH DOSWIADCZEN z pogotowiem ratunkowym z Bydgoszczy -bylem
              szczegolnie zainteresowany tym PROGRAMEM.Uwage nasza zwrocilo zachowanie sie tego
              ZWIAZKOWCA z LODZI.Wyraznie bylo widac,ze ten czlowiek boi sie czegos.
              Byl kompletnie zdziczaly w wyszukiwaniu -kogo by tu ZAATAKOWAC.
              Bal sie czegos i to bardzo mocno.Nigdy nie powiedzialbym,ze to moze byc
              SANITARIUSZ lub RATOWNIK.

Jego zachowanie bylo podobne do zachowania PRZESTEPCY -ktory czuje sie juz
              ZAGROZONY.

radca
          • Gość: tete Wyjaśniam IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:06
            Obydwaj są związkowcami "z funkcją". Pan z programu TVN jest przewodniczącym
            związku zawodowego ratowników medycznych, jego brat (własnie aresztowany) -
            także ratownik - jest szefem regionalnego oddziału tego związku.

pozdrawiam, tete
            • Gość: tete i dodaję IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:13
              Dzisiaj przeczytałam w onecie oswiadczenie Stowarzyszenia Ratowników
              Medycznych. Stanowczo dystansują się od tego związku zawodowego a nawet
              zarzucają im, że swoim postępowaniem (zorganizowali się najpierw w twór
              Pogotowie 2000) blokowali reformowanie pogotowia ratunkowego i opóżniali
              wejście w zycie ustawy o ratownictwie medycznym.
              Mój komentarz : fakt, że blokowali ale ustawa nie weszła chyba z innych
              przyczyn.
              A szkoda. Nie byłoby tylu nieszczęść !!!

pozdrawiam, tete
              • Gość: # Re: i dodaję IP: *.wroclaw.tpnet.pl 01.02.02, 14:46
                Gość portalu: tete napisał(a):
                ................................
                > A szkoda. Nie byłoby tylu nieszczęść !!!
                >
                > pozdrawiam, tete

Tete !
                Mialem cos dodac, ale nic dodac i nic ujac.
                Czyli w sam raz.
                Nie zalapal Hiacynta, w kontekscie
                tylukrotnie przywolywanych przeze samoocen
                przydzialu rozumu - idealnie bosko sprawiedliwego !

Pohapacie Pane Hawranek, iz to uze konec
                - ne, ne konec to uze caly! ( nie cały!)
                • Gość: MORALIST BIAŁA MAFIA ZOB DOKUMENTY WWW.SPPNN.ORG.PL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.02, 02:56

Poczytaj zanim umówisz nastepna wizytę...
              • radca Re: i dodaję 01.02.02, 15:58
                POGOTOWIE -2000 ?

Ladny ten TWOR.Widac,ze bardzo wielu ze STAREJ EKIPY za wszelka cene woli
                blokowac reformy -byle tylko UTRZYMAC SWE STOLKI.Pamietam jak dyrektorka
                pogotowia z Bydgoszczy - rowniez stosowala PROPAGANDE na temat "POGOTOWIA -2000"
                Byle tylko do EMERYTURY -skad my to znamy ?

radca
            • radca Re: Wyjaśniam 01.02.02, 15:52

> Obydwaj są związkowcami "z funkcją". Pan z programu TVN jest przewodniczącym
              > związku zawodowego ratowników medycznych, jego brat (własnie aresztowany) -
              > także ratownik - jest szefem regionalnego oddziału tego związku.
              >
              > pozdrawiam, tete

Jakie to sa RODZINNE UKLADY -trudno ,az pojac to wszystko.

radca

• Gość: Piotrek Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! IP: 207.30.78.* 01.02.02, 14:19
      Zawsze uważałem że związkowcy to krzykacze i nieroby. Teraz dołożę do ich
      opisu: bydlęta i kanalie.
      • Gość: tete Piotrek, Piotrek IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:35
        politycy - złodzieje
        lekarze - mordercy
        sędziowie - przekupni
        nauczyciele - matoły
        urzędnicy - nieroby
        malarze - pacykarze
        itd.

a Ty - kim jesteś Piotrek ? czym się zajmujesz ? czy jesteś pewien, że - wśród
        ludzi Twojego zawodu wszyscy są nieposzlakowanie uczciwi - jak Ty ? pracowici
        jak Ty ? genialni - jak Ty ?
        Bo jeśli znajdzie się wśród nich choć jeden złodziej, pijany sprawca wypadku,
        łapówkarz itd - bacz by nie przypięto Ci etykietki !!!

W każdej grupie może znaleźć się szuja. Problem w tym by ta grupa potrafiła
        odpowiednio się zachować. Tak więc - przed ratownikami zrzeszonymi w związku
        zawodowym - ważne zadanie. Co zrobić by nie stracić twarzy ?

I wiesz co Piotrek, pastwienie się nad Krzaklewskim jest nudne. Może spróbuj
        przerzucić się na Manickiego. On jest w parlamencie, jest szefem dużej centrali
        (OPZZ), jest w SLD. Jeśli uważasz, że jest OK - to znaczy, że zmieniłeś o
        związkowcach zdanie.

tete
        • palesz Re: Piotrek, Piotrek 01.02.02, 16:00

> politycy - złodzieje
          > lekarze - mordercy
          > sędziowie - przekupni
          > nauczyciele - matoły
          > urzędnicy - nieroby
          > malarze - pacykarze
          > itd.
          >
          > a Ty - kim jesteś Piotrek ? czym się zajmujesz ? czy jesteś pewien, że - wśród
          > ludzi Twojego zawodu wszyscy są nieposzlakowanie uczciwi - jak Ty ? pracowici
          > jak Ty ? genialni - jak Ty ?
          > Bo jeśli znajdzie się wśród nich choć jeden złodziej, pijany sprawca wypadku,
          > łapówkarz itd - bacz by nie przypięto Ci etykietki !!!
          >
          > W każdej grupie może znaleźć się szuja. Problem w tym by ta grupa potrafiła
          > odpowiednio się zachować. Tak więc - przed ratownikami zrzeszonymi w związku
          > zawodowym - ważne zadanie. Co zrobić by nie stracić twarzy ?
          >
          > I wiesz co Piotrek, pastwienie się nad Krzaklewskim jest nudne. Może spróbuj
          > przerzucić się na Manickiego. On jest w parlamencie, jest szefem dużej centrali
          >
          > (OPZZ), jest w SLD. Jeśli uważasz, że jest OK - to znaczy, że zmieniłeś o
          > związkowcach zdanie.
          >
          > tete
          Rozumiem że Krzaklewski jest SPOKO, po nie czerwony? Chyba jasno napisano
          w postach, że facet NIE BYł Z SOLIDARNOSCI! A ty wylatujesz z Manickim - taki sam
          związkowy Ch..j! Ale Krzaklewski miał więcej władzy niż M. będzie miał
          kiedykolwiek - i co zrobił!??
          • radca Re: RATOWNIK -ZWIAZKOWIEC ? czy RATOWNIK ??? 01.02.02, 16:39
            Dlaczego rowniez ten ZWIAZKOWIEC tak zwrocil moja uwage w PROGRAMIE TVN ?
            Jego zachowanie bylo podobne do zachowania PIELEGNIARZA Lecha S. na korytarzu
            SADU REJONOWEGO w Bydgoszczy.Miala sie rozpoczac kolejna ROZPRAWA przeciwko
            OSKARZONEJ ZALODZE ERKI -z pogotowia ratunkowego ; Bydgoszcz -Fordon.
            Oskarzenie to:
            1. PIELEGNIARZ
            2.SANITARIUSZ
            3.KIEROWCA erki

W pewnym momencie Pielegniarz erki LECH S. zaczal glosno wykrzykiwac na
            korytarzu sadu do dziennikarzy -pod moim i ich adresem.Wykrzykiwal-"dlaczego
            dziennikarze sluchaja tylko pana Kanieckiego ? Dlaczego nie posluchaja jego ? "
            "JESTEM UCZCIWYM CZLOWIEKIEM " - wykrzykiwal bardzo glosno.
            "JA PANA KANIECKIEGO ODDAM DO SADU !" -krzyczal.

O tym INCYDENCIE pisala nazajutrz GAZETA POMORSKA -ukazujac "pokrzywdzonego
            pielegniarza".

Lecz co sie OKAZALO ? Przez przypadek dowiedzialem sie ,ze ZLODZIEJ SAMOCHODOWY
            o nazwisku LECH S. ma SPRAWE w SADZIE REJONOWYM.Oskarzony jest razem ze swym
            KOMPANEM -JACKIEM P.

Nazwisko i imie -takie same jak PIELEGNIARZA erki; CZY TO MOGLO BYC MOZLIWE ???
            Czy mogla to byc ta sama OSOBA ???

O C Z Y W I S C I E !!!

To byla TA SAMA OSOBA -PIELEGNIARZ erki -ZLODZIEJ SAMOCHODOWY !!!

Szeroko o tym opisywal DZIENNIK WIECZORNY z Bydgoszczy.

radca

ps. to co nie przechodzi LUDZKIE WYOBRAZENIA -satje sie jednak FAKTEM.
            Ilu takich jeszcze "pracuje " w POGOTOWIACH RATUNKOWYCH ???
            • radca Re: RATOWNIK -ZWIAZKOWIEC ? czy RATOWNIK ??? 01.02.02, 20:14
              radca napisał(a):

> Dlaczego rowniez ten ZWIAZKOWIEC tak zwrocil moja uwage w PROGRAMIE TVN ?
              > Jego zachowanie bylo podobne do zachowania PIELEGNIARZA Lecha S. na korytarzu
              > SADU REJONOWEGO w Bydgoszczy.Miala sie rozpoczac kolejna ROZPRAWA przeciwko
              > OSKARZONEJ ZALODZE ERKI -z pogotowia ratunkowego ; Bydgoszcz -Fordon.
              > Oskarzenie to:
              > 1. PIELEGNIARZ
              > 2.SANITARIUSZ
              > 3.KIEROWCA erki
              >
              > W pewnym momencie Pielegniarz erki LECH S. zaczal glosno wykrzykiwac na
              > korytarzu sadu do dziennikarzy -pod moim i ich adresem.Wykrzykiwal-"dlaczego
              > dziennikarze sluchaja tylko pana Kanieckiego ? Dlaczego nie posluchaja jego ? "
              > "JESTEM UCZCIWYM CZLOWIEKIEM " - wykrzykiwal bardzo glosno.
              > "JA PANA KANIECKIEGO ODDAM DO SADU !" -krzyczal.
              >
              > O tym INCYDENCIE pisala nazajutrz GAZETA POMORSKA -ukazujac "pokrzywdzonego
              > pielegniarza".
              >
              > Lecz co sie OKAZALO ? Przez przypadek dowiedzialem sie ,ze ZLODZIEJ SAMOCHODOWY
              >
              > o nazwisku LECH S. ma SPRAWE w SADZIE REJONOWYM.Oskarzony jest razem ze swym
              > KOMPANEM -JACKIEM P.
              >
              > Nazwisko i imie -takie same jak PIELEGNIARZA erki; CZY TO MOGLO BYC MOZLIWE ???
              > Czy mogla to byc ta sama OSOBA ???
              >
              > O C Z Y W I S C I E !!!
              >
              > To byla TA SAMA OSOBA -PIELEGNIARZ erki -ZLODZIEJ SAMOCHODOWY !!!
              >
              > Szeroko o tym opisywal DZIENNIK WIECZORNY z Bydgoszczy.
              >
              > radca
              >
              > ps. to co nie przechodzi LUDZKIE WYOBRAZENIA -satje sie jednak FAKTEM.
              > Ilu takich jeszcze "pracuje " w POGOTOWIACH RATUNKOWYCH ???

• Gość: tete Palesz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 20:10
            palesz napisał(a):

> Rozumiem że Krzaklewski jest SPOKO, po nie czerwony? Chyba jasno napisano
            > w postach, że facet NIE BYł Z SOLIDARNOSCI! A ty wylatujesz z Manickim - taki s
            > am
            > związkowy Ch..j! Ale Krzaklewski miał więcej władzy niż M. będzie miał
            > kiedykolwiek - i co zrobił!??

A skąd to przekonanie, że miał więcej władzy ? Moim zdaniem miotał się pomiędzy
            naprawdę różniącymi się partiami politycznymi (AWS) a związkiem zawodowym
            Solidarność. To nie był zwarty blok - to był zszyty cienką nitką patchwork, który
            pękał przy każdej poważniejszej decyzji ...
            Gdyby porównać poprzednią i obecną koalicję rządzącą - tamta była balansowaniem,
            ciągłym negocjowaniem i zawieraniem kompromisów ; aktualna jest prawie monolitem.

I żeby było wszystko jasne : nie jest SPOKO. Przedyskutowano Krzaklewskiego na
            tym forum tam i z powrotem. Dlatego zaproponowałam Manickiego. Dla odmiany. Bo ma
            władzę TERAZ.
            Ale Manicki nie będzie budził takich emocji nigdy, prawda ? Nikt nie powie : to
            dwuznaczne, że uczestniczy pan w podejmowaniu decyzji, które pogarszają sytuację
            pracowników... Więcej - jeśli sytuacja będzie kiepska za lat 10 - to z pewnością
            będzie z winy Krzaklewskiego !

pozdrawiam, tete

• Gość: Piotrek Re: Piotrek, Piotrek IP: 207.30.78.* 01.02.02, 18:04

> a Ty - kim jesteś Piotrek ? czym się zajmujesz ? czy jesteś pewien, że - wśród
          > ludzi Twojego zawodu wszyscy są nieposzlakowanie uczciwi - jak Ty ? pracowici
          > jak Ty ? genialni - jak Ty ?

Jestem człowiekiem który stara się nie krzywdzić innych i żyć w zgodzie, jestem
          programistą. Tu w USA uczciwość jest cnotą dnia codziennego, jeśli tego nie
          spełniasz to wpierdziel i kryminał. Zero tolerancji dla złodziei nie to co w
          chorym polskim kraju niestety. Ludzie są tu pracowici i wierz mi ciężko pracują.
          Genialny nie jestem niestety i czasem żałuję ale staram się nadrobić innymi
          zaletami wink

> Bo jeśli znajdzie się wśród nich choć jeden złodziej, pijany sprawca wypadku,
          > łapówkarz itd - bacz by nie przypięto Ci etykietki !!!
          >
          > W każdej grupie może znaleźć się szuja. Problem w tym by ta grupa potrafiła
          > odpowiednio się zachować. Tak więc - przed ratownikami zrzeszonymi w związku
          > zawodowym - ważne zadanie. Co zrobić by nie stracić twarzy ?

Tu chodzi o ich bezczelne wypieranie się winy jeszcze przed aresztowaniem. To
          jest przygnębiające. Może sądzisz że aresztowano bez dowodów?

> I wiesz co Piotrek, pastwienie się nad Krzaklewskim jest nudne. Może spróbuj
          > przerzucić się na Manickiego. On jest w parlamencie, jest szefem dużej centrali
          >
          > (OPZZ), jest w SLD. Jeśli uważasz, że jest OK - to znaczy, że zmieniłeś o
          > związkowcach zdanie.
          >
          > tete

Nie lubię Krzaklewskiego, nie jestem tak piękny jak on. To mnie dołuje gdy patrzę
          w lustro smile
          • Gość: tete do Piotrka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 19:53
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> >
            > Jestem człowiekiem który stara się nie krzywdzić innych i żyć w zgodzie, jestem
            >
            > programistą. Tu w USA uczciwość jest cnotą dnia codziennego, jeśli tego nie
            > spełniasz to wpierdziel i kryminał. Zero tolerancji dla złodziei nie to co w
            > chorym polskim kraju niestety. Ludzie są tu pracowici i wierz mi ciężko pracują

Chciałabym aby i u nas tak było. Zero tolerancji dla złodziejstwa, oszustwa,
            korupcji itd. Niestety ... Ale trudno jest mi przełknąć bombardowanie epitetami
            CAŁEJ grupy (np. zawodowej) gdy wychodzi na jaw jakieś świństwo, przestępstwo.
            Nie obrzuciłabym obelgami wszystkich programistów tylko dlatego, że kilku z nich
            przyłapano na piractwie czy czymś innym !

> Tu chodzi o ich bezczelne wypieranie się winy jeszcze przed aresztowaniem. To
            > jest przygnębiające. Może sądzisz że aresztowano bez dowodów?
            >
            Nie, nie sądzę. Oczywiście - musiały być dowody ! Ja nie bronię tego człowieka.
            Uważam, że jeśli jest przewodniczącym związku zawodowego ratowników - to własnie
            ci ratownicy powinni "posprzątać" we własnym gronie. Wydać potępiające
            oświadczenie, wyrazić ubolewanie i przede wszystkim stwierdzić, że człowiek, na
            którym ciążą takie zarzuty - nie może ich reprezentować - bo to przecież wstyd !
            Chowanie głowy w piasek - tylko pogorszy sprawę.

> Nie lubię Krzaklewskiego, nie jestem tak piękny jak on. To mnie dołuje gdy patr
            > zę
            > w lustro smile

Możesz go nie lubić. Patrzeć na niego nie musisz (rzadko pojawia się teraz na
            ekranach TV i w gazetach). Dlatego napisałam o Manickim. On bywa w mediach
            częściej. I oczywiście jest bliżej władzy (bo ją sprawuje - jako ważny "kawałek"
            SLD). Jestem pewna na 100 %, że media nie dorobią mu takiej "gęby" jak
            Krzaklewskiemu !!!
            O urodzie Mariana K. - zmilczę bo to sprawa dyskusyjna a nie chcę Cię zranić - bo
            zdaje się, uważasz go za urodziwego ... ? smile))))

pozdrawiam, smile)tete

• radca Re: do Piotrka 01.02.02, 20:16
              --------------------------------------------------------------------------------
              Dlaczego rowniez ten ZWIAZKOWIEC tak zwrocil moja uwage w PROGRAMIE TVN ?
              Jego zachowanie bylo podobne do zachowania PIELEGNIARZA Lecha S. na korytarzu
              SADU REJONOWEGO w Bydgoszczy.Miala sie rozpoczac kolejna ROZPRAWA przeciwko
              OSKARZONEJ ZALODZE ERKI -z pogotowia ratunkowego ; Bydgoszcz -Fordon.
              Oskarzenie to:
              1. PIELEGNIARZ
              2.SANITARIUSZ
              3.KIEROWCA erki

W pewnym momencie Pielegniarz erki LECH S. zaczal glosno wykrzykiwac na
              korytarzu sadu do dziennikarzy -pod moim i ich adresem.Wykrzykiwal-"dlaczego
              dziennikarze sluchaja tylko pana Kanieckiego ? Dlaczego nie posluchaja jego ? "
              "JESTEM UCZCIWYM CZLOWIEKIEM " - wykrzykiwal bardzo glosno.
              "JA PANA KANIECKIEGO ODDAM DO SADU !" -krzyczal.

O tym INCYDENCIE pisala nazajutrz GAZETA POMORSKA -ukazujac "pokrzywdzonego
              pielegniarza".

Lecz co sie OKAZALO ? Przez przypadek dowiedzialem sie ,ze ZLODZIEJ SAMOCHODOWY
              o nazwisku LECH S. ma SPRAWE w SADZIE REJONOWYM.Oskarzony jest razem ze swym
              KOMPANEM -JACKIEM P.

Nazwisko i imie -takie same jak PIELEGNIARZA erki; CZY TO MOGLO BYC MOZLIWE ???
              Czy mogla to byc ta sama OSOBA ???

O C Z Y W I S C I E !!!

To byla TA SAMA OSOBA -PIELEGNIARZ erki -ZLODZIEJ SAMOCHODOWY !!!

Szeroko o tym opisywal DZIENNIK WIECZORNY z Bydgoszczy.

radca

ps. to co nie przechodzi LUDZKIE WYOBRAZENIA -satje sie jednak FAKTEM.
              Ilu takich jeszcze "pracuje " w POGOTOWIACH RATUNKOWYCH ???
              • Gość: Piotrek Re: do Piotrka IP: 207.30.78.* 01.02.02, 21:21
                Osłabia mnie to przyzwolenie na złodziejstwo w Polsce. Gdy nieopatrznie wyjdzie
                na jaw to wtedy tłumaczy się niskimi zarobkami i koniecznością dorabiania
                wszelkimi dostępnymi sposobami. To może być tylko nasza specjalność - kolejny
                temat do "polish jokes".
    • Gość: U Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! IP: 216.41.30.* 01.02.02, 20:40
      Nie tak dawno,a wlasciwie to ciagle trwa,tak wielu na tym forum bylo oburzonych,ze za paru gnojkow z
      Jedwabnego oskarza sie wszystkich Polakow.Lodz jest kopia tamtej chucpy.Jestem za tym,zeby winnych
      wypatroszyc i rzucic norkom.Ale badzmy ostrozni z obwinianiem wszystkichNigdy niema 100%.I w Polsce,i poza
      jej granicami dzialaja sily,ktore wykorzystuja kazda smierdzaca sprawe do rozciagniecia jej od Bugu do Odry.Nie
      pomagajmy im w tym.
      • radca Re: Aresztowany w Łodzi sanitariusz jest niewinny! 01.02.02, 23:58
        Nikt tutaj i nigdzie nie SUGERUJE,ze to wszyscy sa zli w pogotowiach.
        Lecz takie PRZESTEPCZE PRAKTYKI nalezy POTEPIAC i eliminowac.Rowniez nalezy
        wylapywac tych pseudo SANITARIUSZY i pseudo-lekarzy.
        To my PLACIMY na to PODATKI i nie chcemy UTRZYMYWAC takich przestepcow w
        pogotowiach.

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka