Dodaj do ulubionych

mam już dość!!!

11.05.05, 19:36
IBS-ie wyklinam cie!! dziś zaserwował mi najstraszliwsze tortury!
cisza,zajęcia i to okropne głośne burczenie w jelitach,wszyscy słyszeli...co
za porażka:((( buuu..
Obserwuj wątek
    • paszczak44 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 19:44
      Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale kiedyś przeżyłem to samo.(i chyba duża część
      forumowiczów).
      Life is brutal:(
      • marlenka55 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 19:48
        tak wiem czytałam...:( kurcze dlaczego w takich sytuacjach noo!!! pocieszam sie
        tylko tym,że nie jestem jedyna...ech..
        • libra72 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 19:56
          sory ale mnie az poruszylo TY przezylas szok , dziewczyno przecierz to nie
          koniec swiata ze ci burczy w brzuchu, ja mam ibs 3 lata oprocz pieprzonego
          dyskomfortu i zalej reszty glownym problemem moim sa okresowe biegunki a bol
          taki ze czesto wzywam pogotowie zeby dostac p. bolowy w zastrzyku wolalabys
          to??? a mam male dziecko tak na marginesie
          • marlenka55 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 20:09
            ja też mam częste bóle,biegunki na przemian z zaparciami i wzdęciami oraz cały
            dyskomfort z tym związany,więc wiem co pisze.to nie pierwszy raz mi sie zdaża i
            nie jest bez wpływu na moją psychikę.
          • paszczak44 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 20:28
            Jak wzywałaś pogotowie to twój stan jest bardzo ciężki. Czy powodem są tylko
            nerwy? Nie wydaje mi się to możliwe.
            • libra72 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 21:42
              pogotowie wzywam bo tabletki przeciw bolowe wolno dzialaja , lekarze z kliniki
              rozpoznali ibs ale kolonoskopiinie dalam sobie zrobic ale 30 maja ide do
              Ligoty bo chce miec pewnosc ze to ibs robie to dla syna,ja juz zeby starlam nie
              chwalac sie na tym ibsie. wszelkie informacje pocklanialam bo caly czas mysli
              czlowiek czy to aby to ale znam ludzi co biora na kolki jelitowe nawet tramal
              lek ktory podaje sie na lekkie i umiarkowane bole nowotworowe. Napisz czy Ty
              masz tez bole ijakie tabletki bierzesz p. bolowe bo ja pyralgine i nospe
              • paszczak44 Re: mam już dość!!! 11.05.05, 21:53
                To pytanie do mnie?
                • 17.04.55x Re: mam już dość!!! 20.05.05, 13:30
                  pierwsze objawy- to biegunki, utrata w ciągu 8 miesięcy 30 kg !!! wagi, diagnoza ZJN, w konsekwencji był- jest to Crohn- od 7 lat jakoś daję sobie radę- pracuję zawodowo. Służę swoim "doświadczeniem" Teresa
                  • libra72 Re: mam już dość!!! 20.05.05, 15:19
                    dlaczego piszesz ze nie dziala i o jaki chodzi przypadek? a jak sie
                    dowiedaialas ze masz crohna?
              • 17.04.55x Re: mam już dość!!! 20.05.05, 13:35
                NIGDY PYRALGINA- to jeden z najgorszych sposobów, nie róbcie tego!!!!!!!!!!!to bzdura,że w tym przypadku pyralgina pomaga!!!!
                • libra72 Re: mam już dość!!! 20.05.05, 15:17
                  Tereso fajnie ze piszesz ,ale nie sugeruj takich diagnoz bo sa tu tacy co
                  wiedza co tocrohn np .ja i jest to dla mnie stresujace jesli mam poruwnywac
                  objawy to ze schudlas 30 kilo to nieznaczy ze ktos kto schudl15 ma crona. A
                  pyralgina jest najmocniejszym p. bolowym przed lekami grubszymi p. bolowymi i
                  jest podawana przez lekarzy z pogotowia w talich przypadkach. dlaczego nie
                  napisz dla mnie to byl zasadniczy lek p. bplowy w kolce inaczej ten najszybciej
                  dzialal.Jasne ze mozna zyc z kronem ale co to za zycie!!!!!!!!1 czytalam o
                  ludzich z ta choroba oby tylko ni to 30 mam miec diagnostyke jelita w
                  Katowicach Ligocie oby nie to!!!
    • meow_meow1 Re: mam już dość!!! 28.06.05, 17:31
      moi mili, ja ostatnio popuscilem prowadzac samochod. to byl moment przelomowy,
      po prostu, przepraszam za wyrazenie, zesralem sie za kierownica. i tak sie
      ciesze ze nie w pracy. w kazdym razie nie poszedlem do pracy, wrocilem do domu,
      wypralem co mialem wyprac, i choc mam 28 lat czulem jakbym mial 82, a dodatkowo
      ryczalem jak dziecko. to na razie tyle, aha jestem Marcin, anonimowy ibs-owiec,
      typ D (moze B--biegunkowy).
      mysle ze najwiekszym problemem jest to ze nawet gastroenterolodzy nie wiedza
      jak to jest miec ibs.
      tymczasem macham lapka i czekam na wasze wiesci.
    • pogudka Re: mam już dość!!! 06.08.05, 13:49
      Merlenko55, jeżeli Cię to pocieszy napiszę Ci, że kiedyś byliśmy na wyjeździe
      studyjnym w byłym Kl Aushwitz i mieliśmy takie wykłady z jakimś bardzo ważnym
      specjalistą do spraw Holocaustu - poczuj wagę sytuacji, zwłaszcza ze względu na
      temat - a mojemu nauczycielowi od historii, który siedzał rząd za mną tak
      piszczało i burczało w brzuchu na całą salą, że już niewiedzieliśmy jak się nie
      śmiać. Nie wiem czy on ma IBS, czy po prostu z głodu... ale liczy sie fakt, żeby
      nie łamać się takimi sytuacjami, bo KAŻDEMU może się zdarzyć :))

Pozdrawiam

acha i wyrazy współczucia dla meow-meow1 !! nie zdązyć - to zawsze była jedna z
      głównych obaw, to zdecydowanie najbardziej krępujące.
      Jak sie ma nawet najgorsze bóle nie jest to tak 'poniżające' i nie będzie nigdy
      powodem żartów i kpin otoczenia - pod tym względem uważam, że gorsze są sprawy z
      biegunką. (nie chcę umniejszać tutaj niczyjego cieprpienia! to tylko moje zdanie)

i nie łamać się tam!broda do góry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka