25.11.06, 20:00
mam ibs od wielu lat i czest stosuje diety ale tez dosc czesto szczegolnie
wtedy gdy moge sobie pozwoic objadam sie az do bolu a potem cierpie ponad
miare i mowie sobie ze juz nigdy obrzarstwa ale za jakis czas znowu to samo,
moze to odreagowanie na te ciagle wyzeczenia.
napiszcie prosze czy tez wpadacie w taki dolek
Obserwuj wątek
    • enterol250 Re: Pytanko 26.11.06, 12:08
      tez tak miewam. mysle, ze to zdecydowanie kwestia psyche - troche jak u
      bulimikow. czasem tez zdarza mi sie popic za mocno, za co nasza kochana darotka
      psy na mnie wiesza. i slusznie. z drugiej strony, czlowiek czasem musi sobie
      pofolgowac. tym bardziej, ze ta nasza choroba sprawia, ze niemal 24h na dobe
      jestesmy spięci :(
      pzdr dla jelitowych.
    • libra72 Re: Pytanko 27.11.06, 11:21
      Andrzeju- nie wyobrazam sobie zebym nie mogla jesc tego na co mama ochote jak
      tylko moge -reakcja jest identyczna jak tylko zaczyna mnie meczyc to przyzekam
      sobie ze juz nigdy nigdy wiecej i tak w kolo.Musialabym tutaj zaczac od
      poczatku- jest to u mnie od kad zaczelo sie ibs-wiadomo full ograniczen a
      czlowiek jest lakomy,- trudno mi bylopo 30 latach,przestac musiec jesc ser
      topiony slodycze smazone itp.wiec jakos zaczelam jesc to co chce (prawie) i
      czesc wymiotowalam .Zaczelo sie bledne kolo, a ze odkad choroje na ibs -jestem
      w kontakcie z psychologiem,wiec wiemy ze nie jest to bulimia ale jakas jej
      forma .Fakt jest taki ze przestrzegam wszyskich ktorzy chcieli by tego patentu
      wyprobowac, gdyz oprocz problemow z ibsem,rojnoje sobie zoladek ,przelyk itp.
      Ale na szczescie jakos zaczynam swiadomie patrzec na ten problem,i zamierzam
      podjac leczenie -trudne..Jedno jest pewne -przeklinam ibs bo to on zrojnowal mi
      zycie , nigdy wczesniej nie zrobilabym sobie takiej krzywdy-WYMIOTY, ale chec
      jedzenia ,a potem zeby sie zle nie czuc po tym byla silniejsza ....
      pzdrw.
      • iz-ek Re: Pytanko 27.11.06, 11:30
        No tak, bulimia. Od 3 lat mam IBS, 7 lat temu anorexia, potem 3letnia bulimia
        no i jest jak jest, oprócz IBS mam przewlekłe zapalenie przełyku, reflux,
        jedzenie mi sie cofa i czesto wymiotuje troche kilka godzin po jedzeniu. Mam
        codzień mdlosci. A moze to u mnie to nie IBS, moze to jakis polip, dlatego
        postanowiłam wybrac sie na kolonoskopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka