12.06.04, 06:09
ostatnimi czasy mocno popaduje deszcz,w zwiazku z tym pojawily sie takie male
fajne zolwie blotne wzdloz drogi!dziecko znajomych zlapalo takiego jednego
opancerzonego delikwenta i myslalby kto ze zolw jest powolny,alez skad,
zaiwania po pokoju ile wlezie,nawet zdjecia nie zdaze zrobic a zolw juz
dooooopskiem do mnie odwrocony !fajne sa!jednego niestety przejechalam na
wiosne autem!myslalam ze to kamien ale niestety chrupnelo pod kolem i bylo po
zolwiu,buuuuuu:(
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: zolwie:) 12.06.04, 06:14
      to wszystko sie moze zdarzyc,u Ciebie zolwie,a u nas zaby,moj kolego mieszkal
      za miastem i jak musial jezdzic w czasie gdy wiele zab usilowalo przejsc przez
      jezdnie,bylo dziesiatki rozjechanych i on puscil pawia w aucie,bo tak
      go "wzielo",ze nawet okna nie zdazyl otworzyc he he
      ale zolwie to mile sympatyczne stworzonka
      • ellenai przypomniales mi! 12.06.04, 06:16
        ze ja jako dziecko cholernie balam sie na wiosne,rozjechanych ropuch na drodze!
        wracajac ze szkoly z uscia potrafilam isc przez las lub rzeka ,zeby tych
        cholernych zab nie widziec rozpapranych przez kola,skad mi sie taka fobia
        wziela to ja pojecia nie mam!nawet wyschnietych takich sie balam nie mowiac o
        swiezych trupach!wrrrrrrr dziwna bylam chyba ehhe
        • aleks44 Re: przypomniales mi! 12.06.04, 06:24
          Masz racje,ale mnie to nie przeszkadza,choc do najprzyjemniejszych nie
          nalezy,faktem jest ze wolalbym na cos innego patrzec ,ale co tam
          • ellenai Re: przypomniales mi! 12.06.04, 06:25
            ja juz z wiekiem holender to sie nie boje,ale czlowiek to potrafi byc cudak w
            niektorych momentach w zyciu!wole jednak zolwie!mamy tez ropuchy,pelno ich
            skacze kolo domu, nawet jedna pies maltretowal cos ostatnio,nie wiem czy
            przezyla
            • aleks44 Re: przypomniales mi! 12.06.04, 06:37
              ja tez jestem za zolwiami,sa bardzo sympatyczne,ale rybki akwariowe tez sa OK.
              • ellenai rybki akwariowe, golden retrievery i krowy 12.06.04, 06:45
                to najlepsze domowe zwierzeta heheh
                • aleks44 Re: rybki akwariowe, golden retrievery i krowy 12.06.04, 06:57
                  tak Masz zupelna racje,to najlepsze zwierzeta domowe,tylko jeszcze z krowa nie
                  mialem do czynienia,bo ciezko po schodach nauczyc chodzic,choc nie twierdze ze
                  nie mozna.
                  • ellenai heh,zebys ty widzial jak krowy pieknie po schodkac 12.06.04, 07:01
                    potrafia wchodzic!doskonale znaja sie na temacie,wystarczy raz pogonic i od
                    razu lapia o co chodzi!,tutaj krowy wyszkolone w lazeniu po schodach bo wlaza
                    po nich na trucka jak sie je przewozi!
                    • aleks44 Re: heh,zebys ty widzial jak krowy pieknie po sch 12.06.04, 17:56
                      hi hi hi ja bym jej do domu nie zabral, troszke za duze zwierze,jak takiemu
                      poslanie zrobic,acha i sprzatac po nim he he
                      > pozdr aleks44
                      • ellenai Re: heh,zebys ty widzial jak krowy pieknie po sch 12.06.04, 22:13
                        no niech sobie siedzi na lace,tam jest jej miejce! ja dzisiaj bylam u krowek na
                        prerii,maja juz cielaki i w ogole sa piekne:)cmok
                        • aleks44 Re: heh,zebys ty widzial jak krowy pieknie po sch 12.06.04, 22:38
                          a imiona nadane he he he
                          • ellenai nie,tu imion nikt nie 13.06.04, 20:40
                            daje krowie, maja numery no i znak wypalony na tylku,znak jest taki jakie
                            gospodarstwo ma przydzielony
                            • aleks44 Re: nie,tu imion nikt nie 13.06.04, 21:22
                              znaczy sie numer rejestracyjny he he he ,a kolczyki jak nasze euro-Polskie
                              krowy to tez maja ,tyle uroku one im dodaja he he he na obu uszach.
                              • ellenai Re: nie,tu imion nikt nie 13.06.04, 21:25
                                hehe nasze krowy tez takie oznakowane jak i wasze, naszpikowane Bog wie czym
    • elp1 od żółwi, przez ropuchy, rybki akwariowe do krów 16.06.04, 18:19
      macie niesamowite przejścia ehehehe :-)

A znacie takie dłuuugie, grube, czarne, oślizłe ślimaki???? brrrrrr ochyda
      okropnie żarłoczna a przy tym zdaje się całkiem niezniszczalna - czarna plaga
      fe!
      • ellenai krowa to moze ulubione zwierze domowe! 16.06.04, 18:23
        tak jak inni kochaja pieski czy kotki ja kocham krowy! i juz!
        a te slimaki o ktorych mowisz,to byla plaga u mnie ogrodku!!!! elpiku jednego
        roku potrafily pozzerac pol kwiatkow! tyle mojej pracy na marne poszlo! dopoki
        nie dowiedzialam sie ze trzeba regularnie sypac popiol wokol rabat bo to dla
        nich dobra zapora jest!niecierpie tych stworzen,!
        • elp1 popiół???????????????????????????????? 16.06.04, 18:25
          a skąd ja wezme tyle popiołu by cała działkę wysypać?
          • ellenai Re: popiół???????????????????????????????? 16.06.04, 18:28
            no wlasnie!tu jest problem elpik ,u nas byl piec chlebowy i pieklo sie
            chleb,sluchaj a moze masz gdzie ognisko rozpalic i tak popiol produkowac?wiesz
            ale ja mysle ze sa jakies bardzie cywilizowane sposoby na unicestwianie tych
            stworzen,moze w sklepach ogrodniczych popytaj?
            • elp1 trochę sie boję tych ucywilizowanych sposobów 16.06.04, 18:31
              bo one z reguły dwa końce mają i jak uśmiercą te ślimaki to równoczesnie i mnie
              moga za pośrednictwem tego co przeżyje ich stosowanie w jarzyniaku
              • ellenai zgodze sie z toba!!!!!!! 16.06.04, 18:33
                jak moj brat zaczal rozprawiac sie z chwastami na grzadce razu pewnego,stosujac
                jakis cywilizowany srodek,to wszystko czort wzial!tez wole stosowac to co
                naturalne!
                • elp1 jak sprowadzić bociany na działkę?????? 16.06.04, 18:35
                  one by chyba poradziły sobie z tym paskudztwem a same byłyby ozdobą i dobrą
                  wróżbą na urodzaj wszelki :-)
                  • ellenai Re: jak sprowadzić bociany na działkę?????? 16.06.04, 18:38
                    wystaw moze jakie kolo na dach!one podobno lubia na zyle wodnej sie "usadzac"
                    • elp1 a jak ja żyłę wodną pod komin mam wsadzić?????? 16.06.04, 18:40

• ellenai Re: a jak ja żyłę wodną pod komin mam wsadzić???? 16.06.04, 18:43
                        prawde powiedziawszy to lepiej zeby zyly wodnej nie bylo pod twoim domem!
                        • aleks44 Re: a jak ja żyłę wodną pod komin mam wsadzić???? 16.06.04, 23:09
                          wlasnego bociana chcesz miec ,po co ???,jetes pewna ze bedzie jadl to
                          pskudztwo ??lepiej zbieraj i rzucaj na dzialke dalszego sasiada.
                          • ellenai Re: a jak ja żyłę wodną pod komin mam wsadzić???? 17.06.04, 02:32
                            wlasny bocian!?e tam ,choc moze faktycznie nieszkodliwy,sasiadka miala na
                            stosie drewna bociania i wsyzskto bylo w porzadku!
                            • elp1 a w czym taki piękny ptak miałby być szkodliwy? 19.06.04, 09:33
                              toż to pożyteczny ptak i bardzo urodziwy a do tego dobro-wróżbny hihihi :-)
    • patrick78 Re: zolwie:) 17.06.04, 02:27
      Zolwie u Ciebie Ellen sa, no prosze,przyjemne zwierzeta,wcale nie takie powolne
      jak to mowia.
      • ellenai Re: zolwie:) 17.06.04, 02:34
        no wlasnie,zolwie wcale nie sa takie powolne !oj potrafia sie zdenerwowac i
        uciekac predko,a ten moj to jeszcze sprintem plywal!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka