Dodaj do ulubionych

Piwo i granica

03.05.02, 16:13
Ile można wwieść piwa w aucie jak się wraca ze słowacji.Mam zamiar podskoczyć
tam któregoś pięknego dnia ,troche dla przyjemności z jazdy troche po browara
tylko nie wiem ile można wziasć do auta.Możliwe jest np.wzięcie 100 piw i
celnik się nie przyczepi?
Obserwuj wątek
    • millenik1 Re: Piwo i granica 03.05.02, 16:37
      ile uniesiesz...albo przewieziesz...
      • jepat Re: Piwo i granica 03.05.02, 17:04
        Poważnie można wziąść ile się chce i nie cofną mnie jako przemytnika ??Mam do
        Barwinka 252km.i nie chciałbym się zdziwić po zakupie ze musze to wypić na
        miejscu :-)))
        • Gość: kóniu Re: Piwo i granica IP: 2.3.STABLE* / 195.116.188.* 04.05.02, 18:47
          na barwinku to jest tak że raczej nie sprawdzają ale jak sprawdzą to będziesz
          musiał oddać sporo nie wiem dokładnie ale hyba 10 piw na łebka i 2 flaszki
          można przenieść
          • jepat Re: Piwo i granica 04.05.02, 19:14
            Ale i tak w wolnym czasie tam pojade na 2-3 dni,będzie to jednak w czasie
            wakacji
            • Gość: kóniu Re: Piwo i granica IP: 2.3.STABLE* / 195.116.188.* 04.05.02, 19:16
              zapraszam okolice są piękne wczoraj byłem w oklicah dukli to jest to
              • jepat Re: Piwo i granica 04.05.02, 19:28
                Sorry za niewiedze ale gdzie to jest .Jedyna dukla o jakiej słyszałem to chyba
                Dukla Praga ,gdzie przebywałem przez okrągły miesiac z paroma kumplami .
                Wspomnieniem z Pragi jest piwo i cyganie
                • jepat Re: Piwo i granica 04.05.02, 19:46
                  Już wiem :-))) Krosno-Iwonicz-DUKLA .Niewątpliwie jest tam super,a tak na
                  marginesie -sam tam byłeś??
                  • Gość: kóniu Re: Piwo i granica IP: 2.3.STABLE* / 195.116.188.* 06.05.02, 18:59
                    nie byłem sam tylko z kumplami a na marginesie było spoko
        • millenik1 Re: Piwo i granica 05.05.02, 10:47
          wez pare reklamowek ,pomiedzy towar powkladaj czekoladki,makowce
          (niedobre),orzeszki -dla zageszczenia i jakos to bedzie...
          • jepat Re: Piwo i granica 06.05.02, 06:45
            Widze starego wilka przygranicznego ,dzięki za rade ,zdanie specjalisty cenie
            sobie najwyżej :-)))
    • georghe Re: Piwo i granica 08.05.02, 09:17
      jepat napisał(a):

> Ile można wwieść piwa w aucie jak się wraca ze słowacji.Mam zamiar podskoczyć
      > tam któregoś pięknego dnia ,troche dla przyjemności z jazdy troche po browara
      > tylko nie wiem ile można wziasć do auta.Możliwe jest np.wzięcie 100 piw i
      > celnik się nie przyczepi?

Z tym, że można przez granicę przewieźć piwa ile kto chce to przesada. Jeśli masz
      ponad normę 5-10 butelek to jeszcze da się przejść pod warunkiem, że nie
      przygiąłeś z trunkami wysokoprocenntowymi. Norma na granicy wynosi: 1 litr
      wysokoprocenowej, 2 litry wina, 10 butelek zupy na twarz.
      Ostatnio zaistniała jeszcze jedna dość istotna sprawa. Wyrywkowo można spodziewać
      się kontroli przy wjeździe czy przekraczający granicę ma na każdy dzień pobytu
      50$ lub 200 koron słowackich. Jeśli nie, to cofka.........
      • jepat Re: Piwo i granica 08.05.02, 09:32

> Ostatnio zaistniała jeszcze jedna dość istotna sprawa. Wyrywkowo można spodziew
        > ać
        > się kontroli przy wjeździe czy przekraczający granicę ma na każdy dzień pobytu
        > 50$ lub 200 koron słowackich. Jeśli nie, to cofka.........

Z tego co wiem to już strona słowacka zrezygnowała z tego ,ale pewny nire jestem
        • georghe Re: Piwo i granica 08.05.02, 09:48
          jepat napisał(a):

Z tego co wiem to już strona słowacka zrezygnowała z tego ,ale pewny nire
          jestem

To nasza strona - po wizycie na Słowacji Kwaśniewskiego - ogłosiła, że ten
          przepis zostaje cofnięty. W ubiegłym tygodniu Słowacy zdementowali te informacje
          mówiąc że kontrole będą, ale wyrywkowe. Poza tym znam takie przypadki właśnie z
          ubiegłego tygodnia.

• jepat Re: Piwo i granica 09.05.02, 06:49
            Dzieki za ostrzeżenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka