ellenai 03.12.04, 17:44 www.foto.nowytarg.pl/ tez tak chce umiec fotografowac!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elp1 pooglądam innym razem 03.12.04, 17:47 teraz chcę poklikać na ile tylko czas mi pozwoli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pooglądam innym razem 03.12.04, 18:10 dzieki elpik za to klikanie!ogromne! Odpowiedz Link Zgłoś
elp1 Ty mi dziękujesz za moją przyjemność? 03.12.04, 18:13 a to paradne ehehehe :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Ty mi dziękujesz za moją przyjemność? 03.12.04, 18:32 elpiku,widzisz,dziekuje ci za przyjemnosc przyjemnosci!bez ciebie to forum nigdy by nie zaistnialo!a ja mam ogromna radosc i satysfakcje jak widze ze sie tu dobrze i duzo dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: pooglądam innym razem 03.12.04, 18:18 piekne fotki,tez takie chcialbym umiec robic,bardzo lade te z zamkiem,przypomnialem sobie ze kiedys jak chciano zalac jezioro Czorsztynskie protesty ekologow,a tam teraz jest tak ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pooglądam innym razem 03.12.04, 18:34 czorsztyn jest piekny! jak wszystko jest ok,mikroklimat to trzeba sie cieszyc podobaja mi sie tez zdjecia nowego targu! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: pooglądam innym razem 04.12.04, 10:27 tak Polska jest piekna,ale czasami zachwycamy sie pieknem odleglym od nas o tysiace kilometrow,a nie widzimy tego co mapy pod nosem w zasiegu reki.Faktem jest, ze u nas jezeli cos jest ,to trzeba sie o tym dowiedziec od innych, bo nie ma tak jak gdzie indziej odpowiedniej reklamy,oznakowania i wszystkiego co z tym sie wiaze,jezeli ktos cos udostepnia,to za takie pieniadze,ze czasem czlowiek jak ma rodzine wieloosobowa nie stac go na zabranie wszystkich,przykre to,jejku za bardzo sie rozgadalem Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pooglądam innym razem 06.12.04, 17:22 wlasnie aleks, czasem nie docenia sie tego co sie ma pod nosem,tyle lat mieszkalam w takim pieknym miejscu a zupelnie nie orientowalam sie co bylo w poblizu dobrego,ale to dlatego ze czlowiek po prostu nie mial czasu ani ochoty na zwiedzanie tego wszysktiego! Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 05.12.04, 20:43 Ładne do kolorowego czasopisma. A używanie filtrów połówkowych to raczej tanie zagranie. Ciężko ocenić fotografa na podstawie tych zdjęć. One są poprostu poprawne, ale sprzęt ma raczej b.dobry, zwłaszcza szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: piekne zdjecia! 06.12.04, 17:20 o majak widze ze ty cos wiecej sie na tym znasz! bo ja to tylko jako ogladajacy sie wypowiadam bez zadnej wiedzy technicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 06.12.04, 18:09 Piszesz, że chciałabyś kiedyś tak fotografować. Nic prostszego. Rozpocznij od kupna dobrego aparatu (tylko nie kupuj cyfrówki) z lepszym (jasnym) obiektywem i zacznij pstrykać. Jak to mówią "bez pracy nie ma kołaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: piekne zdjecia! 06.12.04, 20:00 no tak a ja sie juz uzaleznilam od cyfrowki!wrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 06.12.04, 23:56 ja bawilem sie w to dawniej ,mialem swoja ciemnie i pstrykalem dziesiatki filmow oczywiscie czarno-bialych,oraz duuuuzo slajdow,ktore wywolywalo sie chyba w Bydgoszczy,a moze w Lodzi,bo juz nie pamietam.Sam mam jeszcze Zenita E,na ktorym te fotki robilem,to byla wspaniala zabawa,teraz mam A 70 i musze zaczynac wszystko od nowa.Oczywiscie podstawy sa podobne,ale tu jest automatyka,a jak gdzies przeczytalem ,to automatyka to zlo !!!!!!,a taka jest wygodna,jednym slowem ,cos za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:27 Jeżeli się nie mylę to A 70 to cyfrówka Canona. Ja narazie pozostaję przy lustrzankach. Posiadam póki co Canona EOS 500N z jasnym obiektywem 50/1,4 FD, ale czatuję na Nikona F80. Dawniej byłoby nie do pomyślenia że taki sprzęcik z dobrym obiektywem może być taki tani. A na allegro można je kupić w cenie cyfrowej "idiotenkamery". I to jest właśnie plus cyfrówek. Ludzie to kupują i super aparaty muszą tanieć. A moim marzeniem jest: allegro.pl/show_item.php?item=35736168 i do tego: allegro.pl/show_item.php?item=36448680 Może kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:00 A cóż szkodzi Ci kupić jakąś lustrzankę? Teraz naprawdę można je kupić za taniochę. A cyfrówko-praktyki odradzam, bo wyrabiają brzydkie nawyki. Aczkolwiek posiadanie cyfrówki nie jest złe. Imieniny u szwagra itp. można tym czymś pstrykać a w wolnych chwilach uczyć się fotografi robiąc zdjęcia APARATEM FOTOGRAFICZNYM z optyką szklaną a nie "plastikową". Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:15 Wlasnie kiedys padlo ,na jednym forum o optyce w Canonie i tam powiedziano ze one nie maja optyki plastikowej,wiec jak jest ???? Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:34 To jest taka przenośnia. Bo jako Inżynier bądź co bądź nie powinienem używać nawet słowa "plastik". W canonach optyka jest zapewne szklana. Nie wiem czy nawet nie Zeiss'owska. Choć tego Pana to znam raczej jako producenta maszyn "CMM" (Coordinate Measuring Machines). Ale dosyć wymądrzania się. Od tego są inne fora. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:52 tak to sa bardzo dobre aparaty,tylko zadaje sobie pytanie,po co mnie takowy.Na moje wlasne potrzeby ,mam trzy aparaty,i korzystam teraz tylko z Canona,wiem ze tylko lustrzanka moze robic dobre zdjecia,ale mnie to wystarczy,dlatego ze jest prosty w obsludze.Faktem jest tez to ,ze zdjecia ktore mi nie wyszly Canonem,nie zepsulbym Zenitem,bo jeszcze nie tak dawno pstrykalem i wyszly dobre.Problem jest taki ze z cyfry moge zaraz na kop. dac albo w telewizorze ogladnac,to bardzo dobre.Nie bede Cie przekonywal,co jest lepsze,bo odpowiedzi znamy obaj.Ja twierdze ze latwiej jest obsugiwac cyfre,ale!!! powinno sie przeczytac instrukcje co mozna z tego aparatu max. wyciagnac,bo robienie na auto.jest zlem ,ale jakim wygodnym Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:55 zapomnialem sie Ciebie zapytac,czy wiesz o jakims programie Polskim do obrobki zdjec,alebo do polskiej nakladki do jakiegos dobrego programu.Potrzebuje zamiescic kilka fotek i musze je wczesniej pomniejszyc,bo takie sa wymogi tego forum,a na programie w j.angielskim musialbym Ellen poprosic o przetlumaczenie he he Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 01:16 Ja często zeskanowane zdjęcia zmieniam zwykłym ACDSee w opcji edycja. Jest to banalnie proste bo podaje się jedną wartość (np wys) a druga dopasowuje się automatycznie. Nie można pokusić się o poważniejszą obróbkę, ale do zmiany rozmiaru wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 09:36 Wlasnie szukam tego programu,ale z jakim efektem ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
mazzi52 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 10:15 Zaproszenie przyjete,wiec zagladam ... Witam Fotografow! i zycze udanych 'lowow' z aparatem.:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 11:10 dzieki zapraszam do klikania na forum Nowego Sacza Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: piekne zdjecia! 08.12.04, 11:40 Majak dzieki za namiary na programik foto Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:00 ellenai napisała: > no tak a ja sie juz uzaleznilam od cyfrowki!wrrrr! Da się to leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: piekne zdjecia! 07.12.04, 00:14 o matko! dobrze ze jednak zachecasz mnie a nie zniechecasz majak,cmok! Odpowiedz Link Zgłoś